Tékozló Homár

Honda-szerviz külföldön

2008.04.03. 11:05 | jackyll | 35 komment
Andyt már majdnem lealázták köcsög bevándorló magyarként egy angol Honda-motorszervizben, aztán váratlanul a kellemetlenségért cserébe fényesre vaxolták az ülepét is. Vigyázat, nyálcsorgatóan pozitív történet!
Hosszabb ideje Angolhonban rongálom a biteket, és közlekedési eszközként (mivel sok a dugó és marha drága a parkolás) egy kis 250-es Honda Rebelt vettem magamnak az eBay-en. Nem volt rajta műszaki vizsga és elkopott az első kereke, hát bevittem a közeli Honda motorszervizbe. Vártam kb. 100 fontos javítási és vizsgáztatási összeget, majd kaptam egy 380 fontról szóló számlát... Mindezt egyetlen telefonhívás nélkül, kész tényként, amikor érte mentem. No, igazából Magyarországon edződött embert az ilyesmi kicsit sem éri, érheti meglepetésként, kifizettem, elmúlt.

Most 32 ezer mérföldes szervizre kellett vinni a jószágot, kerestem gyorsan egy másik szervizt (annyira azért nem vagyok Magyarországon edzett, de pláne nem elmefogyatékos, hogy még egyszer odavigyem, ahol így lehúznak). Találtam is, 13 mérföld, amiből 12 autópálya, semmi gond, simán oda lehet jutni. Írtam nekik egy E-mailt, azután gondoltam, hogy majd csak válaszolnak egyszer. Még a bitek sem száradtak meg a levelemen, már megjött a válasz, alig telt 20 percbe. Több levélváltást követően megegyeztünk időpontban, kaptam árajánlatot (125 font), kérés nélkül felajánlott egy cseremotort ingyen és bérmentve arra az időre, amíg dolgoznak az enyémen (!!!), figyelmeztettem, hogy magyar jogosítványom van, de azt mondta a fickó, hogy nem gond. Szóval mindent megbeszéltünk.

Hétfőn elvittem a motort, első jeges zuhany: a magyar jogsi nekik nem elég EU. Mondom, de hát az, lassan négy éve (amúgy másfél éves a jogosítványom, akkor vizsgáztam A-ra). Két kört kellett futni a főnöknél, közben felhívták a DVLA-t (Közlekedési Felügyelet), meghívtak egy üdítőre, amíg várakoznom kellett (!!!), majd közölték, hogy mégis OK, megkapom a cseremotort.

Másnap vissza, számla, 224 font. Mondom, bocs, de az ajánlatban nem ennyi volt. Hölgy ugyan addigra kifizettette velem, de azért elment a főnökéhez megkérdezni. Főnök eligazította, visszacsinálták a fizetést, kaptam új számlát a 125 fontról, elnézést kértek, véletlenül eggyel magasabb köbcenti kategória alapján számláztak. Megnéztem még a ruha, sisak stb. kínálatukat is, az ott dolgozó ember három szó után előkapott egy tisztítókendőt és -folyadékot, és tisztára suvickolta a sisakom plexijét, miközben beszélgettünk erről-arról (nem vettem semmit, és előre megmondtam, hogy nem is fogok, most csak nézelődöm!).

Az értékesítő srác elnézést kért, hogy két percet várnom kellett, mert fél órával záróra előtt már csak egyedül volt, és éppen telefonon beszélt valakivel, amikor odamentem hozzá. Azután azért külön is, hogy a Honda Deauville, amit meg akartam nézni, éppen nincs benn a szalonban, mert kiadták valakinek, és mondta, hogy hívjam fel, egyeztetünk időpontot, amikor meg lehet nézni, ki lehet próbálni.

Szóval jó magyar kifejezéssel élve azt lehet mondani, hogy a londoni Chiswick Honda "means business"... Lenne azért mit tanulni tőlük pár más cégnek, és nem csak odahaza, itt kinn is.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.04.03. 11:14:11

"Másnap vissza, számla, 224 font. ... kaptam új számlát a 125 fontról"

Ha ez a magyar Teszkóban vtörténik, akkor kaka-pisi, ha az ángliusoknál, akkor milyen jó fejek... Na persze nem tudhatjuk, ott mennyire általános...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.04.03. 11:17:41

Bocsi elsőző kiscsákók!!! Nem akartam elvenni a helyeteket. Azt hittem, hogy ennyi idő alatt már kiélveztétek magatokat.

Decesso (törölt) 2008.04.03. 11:24:49

Harmadik? :) legalábbis előttem 2 ember van ahogy látom ^^

2008.04.03. 11:35:25

A történet jó, és példamutató, de miért van "huzamosabb idő" után még mindig magyar jogsid? :D

Tajparaszt 2008.04.03. 11:42:02

Pedig azt hittem, hogy hivatalosan is eu tag lettünk, mint amikor a puzzle-ben beteszik a megfelelő darabot:) Legalább így képzeltem el az eu térképet:)

guga 2008.04.03. 11:51:08

Andy! Apád vagyok, azonnal gyere haza. Ki engedte meg, hogy kimenjél? Netről kell megtudnom?

Ezért még számolunk!

TCM 2008.04.03. 11:55:13

Muhaha azoknak, akik azt gondolták, Mo. azért kerül az EU-ba, hogy az átlagsugarú pógár ezután majd EU szinten élvezheti a szolgáltatásokat. Túrót. Azért kerültünk be, hogy legyen hova hordani a ganajt, meg a lejárt kajákat és legyen hova ölni egy csomó fejlesztési pénzt, hogy szaladjon a gazdaság. Akkor lesz majd nálunk is kánaán, ha Kambodzsa, Észak-Korea és Szváziföld is EU ország lesz.

elwood 2008.04.03. 11:58:21

Jól látom ? Két szervízből kettőben átverték, és többet számláztak. Az egyikben panaszra visszaadták és lemosták a sisakot.

Tisztára mint itthon. Még pár év és, sisakot fognak mosni itthon, egyéb tekintetben padig ugyanott vagyunk.

Sikeresek vagyunk mindnyájan !

ddd.dino 2008.04.03. 12:28:07

Egyetértek Elwood kollegával.
Én még arra is kíváncsi lennék, hogy miért előbb fizetett, és csak azután reklamált. Egy mistralon nevelkedett, tecsóban szintentartott, ósenban vérengző magyar homárharcos, előbb reklamál, és csak azután fizet, ha már bocsánatot kértek, jkevesebbet kértek, és lemosták a sisakot. Szóval mi ebben a vérlázítóan pozitív? Majd ha a lidl wécéidőmérő biztonságiőre segít összeszedni az öreg néni auchan szatyrából szétgurult tesco gazdaságos túró rudikat!

forallmankind 2008.04.03. 13:08:51

ááááá micsoda post

akkor egy kis adalék:
helyszín: Magyarország (mi más?)
márka: Kawasaki

kb másfél hónapja elvittem szervízbe a kawasaki er6-n típ. motoromat esedékes volt egy 18ezres szervíz és az ABS meghibásodásának orvoslása! kötelező meg is lett hamar de az abs (amivel tavaly kb 2szer 1 hónapot szoptam főszezonban) na ott kezdőtek a problémák tavaly volt egy fejegység csere hadakozás után gariba de utána megint beszart! én aki kra nem szerelő de utána olvastam már akkor is gyanítottam h nem a fejegységet kéne kidobálni hanem a kábelköteget cserélni ami belemegy és a csatlakozó korrodál vagy vmi hasnonló a lényeg h baxxa az érinkezést!
most már megint a fejegységről hadoválnak pedig szerintem kra nem ott a bibi de minden esetre elvitték egy szakértőbb gárdához!
jön a poén: másfél hónap tili-toli után hívom a kevésbbé szakértőket h át lett e már szállítva a szakértőkhöz válasz: "há persze a 7en lehet készen lesz valószínüleg" ja ezt a mondatot minden 7en megkapom mondanom sem kell!
eztán hívom a szakértőket h hogy állunk az Úr színe előtt? válasz: "ők nem is látták a motorom!"
szal kra hülyének néznek, sajna már úgy is érzem magam, és sajna kra kezdem már unni és belefáradtam!

álomországban (vagy nyugaton) ez így zajlana:
motor bevisz hiba megvan alkatrész rendelés hétfőn (nálunk ez megy) egy hét múlva megjön az alkatrész beszerelés és mindenki örül! legrosszabb esetben is MAXIMUM 2 hét!
na itthon ez nem így megy.........

snipper 2008.04.03. 13:17:22

Lehr Motor Kaposvár. Le a kalappal. Normálisak, segítőkészek.

Vidocq 2008.04.03. 13:43:31

Elkerülte volna a figyelmemet vagy csak utólag került fel a kép a Rebel-ről?

Ha elkerülte elismerem, szétszórt vagyok.
Ha utólag került fel akkor meg kérdezem én minek? Megmagyarázós szájbarágós hülyegyerekeknek, hogy mi is az a Rebel?

HZCs 2008.04.03. 13:51:26

a kerék hogy kopott el? :D

Bujavala Gomba 2008.04.03. 13:54:38

Nem is olyan reg egy kis B&B-ben szalltunk meg Anglia kozepen par komammal. Amikor kerdezte e tulaj, hogy honnan jottunk, a valaszt meghallva kicsit elbizonytalanodott, es a kovetkezo kerdest tette fel: Magyarorszag Azsiaban van, ugye? (persze angolul). Se kopni, se nyelni.

elwood 2008.04.03. 14:09:25


"kerdezte e tulaj, hogy honnan jottunk, a valaszt meghallva kicsit elbizonytalanodott, es a kovetkezo kerdest tette fel: Magyarorszag Azsiaban van, ugye? (persze angolul). Se kopni, se nyelni."

Annyira nem bonyolult a válasz hogy se köpni se nyelni. "No. Balkan is in Europe"

Yoda mester 2008.04.03. 14:59:29

TCM, ja, VilágUnió nem kéne? :D

tibibá 2008.04.03. 15:14:21

elwood,

akkor már "Balkans" sőt "The Balkans are" ha angolul próbálsz meg beszélni. Különben az angol homározók vígan élcelődnek majd a bunkó káeurópain, aki az angoljával próbál meg fölvágni, pedig lehet, hogy nem kéne....

Sose értettem meg, miért kell azon fölháborodni, ha valaki nem tudja, hol van Mo. Kötelező ?

T.

Marvin (törölt) 2008.04.03. 18:35:47

elwood:
"No. Balkan is in Europe"

Ez kb. olyan, mint egy felirat a Balatonfenyvesen
"Die Zeitung ist ABC"

Miert problema az, ha valaki nem tudja hol van Magyarorszag? Ti fol tudnatok sorolni az azsiai volt szovjet tagallamokat? Nem ugye?
Meg meg az tetszik, mikor valaki egy amerikain keri szamon, hogy miert nem tudja hol van Magyarorszag. Mi tudjuk hol van Wyoming? Szerintem a magyarok 80%-ka a megyeinket sem tudna folsorolni.

a kertész tömlővel 2008.04.03. 20:22:47

a balkon ládában vagyunk srácok..

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.04.03. 20:51:33

"Die Zeitung ist ABC"... Ez mit akart jelenteni; hogy újságot az ABC-ben lehet venni? Nem értem!

Marvin (törölt) 2008.04.03. 21:49:16

Joe Forster/STA:
Bingo!

Bar hallottam ennel durvabbat is. Kozepiskolas koromban harom nyarat dolgoztam a Balatonon egy vendeglato egysegben. A fonok brutal modon nyomta a dajcsot. A kovetkezo mondatokon eloszor csak rohogtem, aztan sokadjara hallva mar a szemem is tikkelt.

"Ein pici watren."
"Muss pici warten."
"Jetz pici schlafen und kann Sie essen."

Es mindehhez mint egy tejbetok mosolygott a harom fogsoraval (kicsit elmeretezett, de legalabb hofeher mufogsor) es kilo fuxal a nyakaban ami kibukkant a mellszorzete kozul.
De legalabb jol fizettek.

Marvin (törölt) 2008.04.03. 21:50:44

Ja egyet elfelejtettem.

"Trinken Bier?"

LyukasBogrács 2008.04.03. 23:04:17

Wyoming? Fennt van északon, ott van a Yellowstone park is. Ki ne hagyjátok. Nőt viszont ne vigyetek magatokkal.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.04.03. 23:11:32

Mér', ezek teljesen érthető német mondatok! Még a "pici"-t is megérti, mert annyira hasonlít a "bisschen"-re! 8^)

vape 2008.04.04. 10:32:25

tibibá és Marvin:
Azért egy európai ismerje már legalább az európai országokat, bakker! Azt a párat már csak nem olyan nehéz megtanulni egy angolnak v. franciának sem...

Marvin (törölt) 2008.04.05. 00:29:51

LyukasBogrács:
Megyunk, megyunk! Csak mar lenne itt is tavasz...

foolproof 2008.04.05. 16:19:53

Jol a megy a bitrongalas, ha Chiswick-be hordod a geped...Az East End mar derogal, mi?!!

Vladimir Harkonnen 2008.04.05. 20:37:02

tajparaszt 2008.04.03. 11:42:02
Pedig azt hittem, hogy hivatalosan is eu tag lettünk, mint amikor a puzzle-ben beteszik a megfelelő darabot:) Legalább így képzeltem el az eu térképet:)

A 10-es bővítés tiszteletére a tagországok készítettek rövidfilmeket, amit a közszolg TV be is mutatott. Nem voltak annyira hízelgőek, ezért valamikor az éjjeli órákban mentek le!

Kettőre emlékszem:
1.) A Szlovén:
Horvát-Szlovén határ. A Szlovének éppen az új Eu-s határjelzőt rakják le. Horvát paraszt rakodik a traktorra. Párbeszéd:
(h) -Látom mennek az EU-ba!
(sz)-Maguk meg a foci VB-re!
(h) -Inább mennénk az EU-ba!
(sz)-Mi meg inkább a VB-re!

2.)Asszem Angol:
Férfiak és nők vegyesen zuhanyoznak egy nagy közös zuhany alatt. Mindegyik egy-egy tagállam zászójának színére festve. Ahogy fürdenek mindről leázik a festés, és a kamera mutatja, ahogy a színek összeolvadnak homogén egésszé. Újak jönnek, ezek az emberek az új tagállamok színeit viselik. Próbálnak beférni, de kevés a hely, és egyszercsak elfogy a víz is! A régiek sajnálkozva tárják szét a kezüket.

Eléggé plasztikus nem!?

vadökör 2008.04.06. 06:18:40

Az én egyik főnököm akkoriban 80-as évek) orbitális hoch deutsch-ban nyomta.
Pl: Liebe gaste.Eszni,trinkni,aztán potyera bitte! Kell az andereknek a platz. Gut volt az essen? Máskor is kommen! Vödörszén!

Savitra 2008.04.06. 23:50:21

Az angolok jó arcok. Én egyszer kértem árajánlatot egy alkatrészre(lényegtelen, hogy mit és mihez, de nem egy komoly tétel). Egy hét után, mikor már elástam őket, egyszercsak beállít a postás egy dobozzal, benne a kért alkatrészből három darab, ingyen, bérmentve! Eddig egy csavart sem tudtam soha sehonnan ingyen beszerezni, ők meg "csak úgy" elküldték. Példaértékű.

Bugreport 2008.08.25. 08:20:46

Honda Sztori gyerekek. Kapaszkodni! Még a végén elhiszem, hogy a Hondások mindenhol korrektek nem csak itt. Történt pár éve, hogy használtan vettem egy Honda Dio AF18-as seggbosszantót. Nagyon szépen nézett ki és laikusként nem is igen értettem hozzá. Hát megvettem.. Más kérdés, hogy rongyá voltak menve a belső szervei, de nem is itt kezdődik a történet. A csalódás és sok tízezer elköltése után bebattyogtam a Kecskeméti Honda márkaképviseletbe. Az eladók rögtön segítségemre siettek (hát mi mást is tettek volna) elmeséltem nekik a nagy gondom bajom és mondtam, hogy egy SCV-100-as rotyogóval szimpatizálok. Megbeszéltünk mindent amit megakartam, és időközben beállított hozzájuk a szállító. Az üzletben csak a főnök volt, illetve egy jófej alkalmazott aki később intézte nekem a hitelt a másik motorra. Segítettem nekik lepakolni az érkezett dögnehéz bemutató motorokat és láss csodát! Mikor visszamentem az üzletbe megvásárolni a másik motort, nem csak hogy az akciós árba számolták bele az én hulladék kis motoromat, hanem még jóval magasabb áron is. Jó tett helyébe jót várj alapon. Így történt tehát, hogy egy 304e,-Ft ról induló motort a magam kis selejtes hulladékjának beszámításával 200e-be hoztam el. (Igen nem csalás nem ámítás 304e volt az új ára a motornak, és hogy ne higyje senki az olcsó hús híg lé témát, idén teszem bele a 10.000.-ik kilómétert, és egy gramm műszaki hibája nem volt)
süti beállítások módosítása