Tékozló Homár

Bővítés helyett elzavarják az internetezőket?

2008.04.21. 14:01 | jackyll | komment
Már többször nekifutottunk a témának, de a jelek szerint nem javult drámaian a helyzet, és nem csak a kisebb internetszolgáltatókat érinti, ha még a UPC-nél is lehetnek olyan területek, ahol a vonal kapacitásához képest túl sok előfizetőt kötöttek be, ezért mindenkinek rossz. Tigaman Sopronban futott bele a jelenségbe, amivel túl sokat nem lehet kezdeni. Vagy kivárja azt néhány hónapot-évet, amíg további szásszélességet vásárol/csoportosít oda a UPC vagy felmondja a szerződését:
Az utóbbi két hétben napi hússzor megszakad a UPC Extreme Internet elérésem . Először a routeremre gyanakodtam, de amikor felhívtam egyik számítástechnikus barátomat, megnyugtatott(?), hogy a gond nem az én készülékemben van, náluk is előfordul ugyanez a probléma, csak még senki nem ment be reklamálni, a 1221 pedig legalább fél óra türelmet igényel. Körbetelefonáltam UPC-s előfizető  ismerőseim között, és kiderült ez sajnos nem egyedi eset.

Másnap bementem az ügyfélszolgálatra, ahol nagyon készségesek voltak, azt mondták, ez a gond egyedi, de kiküldenek egy szerelőt. A szerelő meg is érkezett, leellenőrizte a modememet, mindent rendben talált, kicserélte az egyik csatlakozót, amivel megemelte a jelszintemet. Ez a jelszint nagyon fontos, mert ennek az erősségétől függ, hogy kit dob le a rendszer. Engem azóta, napi húsz helyett csak tízszer.

Kiderítettem a probléma okát is: a UPC, Sopronban bizonyos területekre sokkal több előfizetést aktivált, mint amennyit a rendszer elbír, és a hálózat fejlesztését amíg lehet húzzák, addig amíg az elégedetlenek száma el nem éri a kritikus tömeget.

Tehát nem is számíthatok rá, hogy jobb lesz a helyzet rövid időn belül. Ez a rövid idő nálam egy hét türelmi időszakot jelent, utána a szolgáltatás minőségének romlására hivatkozva, 8 év után, fel fogom mondani a szerződésemet.

Természetesen, ha sokan döntünk így, az csökkenteni fogja a hálózat terhelését, és kevesebb lesz a panasz, és mindenki elégedett lesz?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shepherd 2008.04.21. 14:07:01

Termeszetes szelekcio. Ne add fel, kuzd!

mókus 2008.04.21. 14:13:01

ajtó letép, router bedob

Tutanhamon 2008.04.21. 14:14:50

Critical Mass. Menjetek jó sokan oda az ügyfélszolgálathoz - akár biciklivel :))) -, talán lesztek elegen a bővítés kierőszakolásához.

Sir Mortzosch 2008.04.21. 14:18:58

Előrebocsátom, hogy amit lókupec állítani fog csak félig igaz és tegnapelőtt történt, mert mára virradó éjszaka én visszaloptam szekerestől és egy zsák puliszkalisztet is zsákmányoltam.
A lovak átvehetők Gyergyószentmiklóson egy pár baccpapucs és egy lapostop ellenében!

p.s. aki UPC-t használ, sikeres ember stb stb

Update: Gyergyószentmiklóson ( Erdély) is jelen van az UPC. Az üzletkötő ajánlata: inkább ne....

rockstopper 2008.04.21. 14:40:45

Ilyen nálunk is volt. UPC-s komám mesélte, másfélszer annyian voltunk, mint amit a hardverek gyártója garantált. Minket nem szakított, hanem rengeteg volt a csomagvesztés.
Nem lehetett normálisan kvékezni. Szörnyű.

Egyszer egy szép napon aztán jó lett minden.Aztán egy másik szép napon az ügyfélszolgálat is jó lett. Én most szeretem az UPC-t.(kelet-Mo)

elwood 2008.04.21. 14:41:32

Ez mi ez a jelszintes kérdés ? A több előfizető nem csak sávszélcsökkenést okoz ?

Joco74 2008.04.21. 14:45:00

A túl sok előfizető és "jelszint emelés" között logikai összefüggés nincs.

Ha a jelszint bizonyos határok között van, a modem fel van jelentkezve a hálózatra. Azzal hogy kicserélt egy csatit, nagyon minimálisan "javíthatott" a helyzeten.

Minden kábeltv-s ezt csinálja. Így megnyukszik vmelyest a kedves előfizető.

Joco74 2008.04.21. 14:48:14

elwood: de igen.. meg packet loss-t.
Esetleg a gép nehezen kap dhcp-t... ilyesmi.

DonCiccio 2008.04.21. 15:01:05

Én egy pici 6500 lelkes településen élek Budapesthez közel, másfél éve költöztünk.
A magenta (ami szerintem egyébként "szexuálisan alternálódott vonzalmú"-rózsaszín) szolgáltatónál még költözés előtt két hónappal telefonon megrendeltem az internetes szolgáltatást. Azt már fel sem vettem, hogy internet csak vonallal együtt igényelhető, UPC nincsen ezért elfogadtam a dolgot. Kocka vagyok, a sörről le tudok mondani de a netről nem. Hurrá az előző lakónak volt telefonja és nete is, megadom az adataimat illetve az előző tulajdonos adatait (valamit tudhat Magyarisztánról, mert német ember lévén minden papírt akkurátusan lefűzve átadott) így a kisasszony szerint gyorsabb lesz az ügymenet.
Szóval röpke 2 óra telefonálgatás után volt élő megrendelésem. :-)
Költözésünket Karácsonyra időzítettük amennyi eszünk van, ezért december első hetében többször is felhívtam őket, hogy ugye minden rendben van?! Ők megnyugtattak, hogy a műszakiaknál van az ügy és ez már csak formaság, még az ünnepek előtt lesz telefon és internet! Jó.
Január közepéig nem is aggódtam, ugye mindenki pihenjen én meg bejártam az irodába amúgy is... :-)
Na január harmadik hetében telefonálok, megint 1 óra várakozás és kapcsolgatás, a kezelő hölgy szerint a netes megrendelésem rögzítve lett, de a telefon nem. Ő sem érti, mert így nem lehet. Újra procedúra, 1 óra stb...
Minden OK, várjak 4 hetet. Miért is? Mert ez most új megrendelésnek minősül, de hívnak és ő beírja, hogy sűrgős. Jó, úgysem érek rá reklamálni, megvárom amíg a droidok kitörnek a végtelen ciklusból. (Tudom, nem vagyok sikeres.)
Eltelik 5 hét, senki nem hív (csak egy új ügyfél lennék, mit képzelek), megint telefon.
Droid első szint: az én nevemmel semmilyen megrendelés nincs a rendszerben, de sokat segítene, ha megadnám az ügyirat számát, amit kiküldtek???? Miiii? Itt azért már kezdtem felemelni a hangom és rávilágítani a dolog abszurditására. Végtelen ciklus indul, droid lefagy.
Türelem, kapcsol.
Drid második szint:
Az elejétől elmesélem a sztorit, kiderítjük közösen, hogy nyomokban 2 megrendelésem is található a rendszerben, de nincs kiépítve vonal !!! az utcánkba, úgyhogy elakadt az ügy a műszakiaknál, hívjam őket.
Mondom, van vonal tőlem jobbra és balra is, sőt az előző tulajnál is volt.
Várjak (20 percig hallgatám a zenét), felhívja a műszakiakat.
Visszakapcsol, tényleg van vonal és kapacitás csak az utca neve változott (2001 környékén egyébként) és a műszakiak ezért nem találták.
Mindenki mindent ért, őt XY-nak hívják és ad egy közvetelen számot a műszakhoz, ha 2 héten belül létrás/autós egységek nem dörömbölnének a kapunkon de ő is fog hívni.
3 hét után elkezdtem hívogatni a megadott számot, amit soha nem vettek fel, utána megint hívom magentáékat.
Szokásos programciklus, bejelentkez/vár/zene/20 perc/egyes szintű droid.
Semmit nem talál rólam és soha nem is volt megrendelésem. Végtelen ciklus elindul, megfékezem és kérem XY-t, mert rutinosan felírtam a nevét a kocsiban egy cetlire. Megakad, lefagy és kapcsolja.
XY nincsen de kolléganője hajlandó velem foglalkozni. Hurrá. :-)))
Végignéz mindent, kikérdez/elmondom/goto stb. de ő végre érti.
Hallom, veri a billentyűket, majd sóhaj. Remegő hangon közli, hogy sajnos törölték a megrendelésemet. Kicsoda? XY.
Na, itt szakadt el cérna.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.04.21. 15:02:34

nekem 3-4éve van UPCm, de érdekes módon soha nem szakad meg!

a gép kb 0-24 megy le fel, adatvesztés szinte nulla, 10GB-onkén 20-50kb... a 250GB "korlátlan" adatforgalom se rossz! tavaly újraírták a számláló progijukat, így a 250GBból, minden hozzányúlás, trükkösködés (pl IPcsere )nélkül ki lehet húzni 480-490GBot (ekkor áll a UPC számlálója kb260GBnál)

forgalomszűrés? FTPn nincs, torrentnél, meg pl urottent1.8.x és éjjel nappal jön maximumon :))

egyetlen panaszom rájuk, hogy a múlt héten 3 napig zajos volt a NGeo :((

betépett felhasználó 2008.04.21. 15:17:43

rosszqtya, miattad sziva fel orszag
mert te szivtelen vagy:) leszivod a masok veret. torrenten. non stop, non sens.
es moho
es, es "korlatlan"
es 1altalan...

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.04.21. 15:17:53

Don Ciccio .-. ez külön postot érdemelt volna...jó sztori!

pizsama 2008.04.21. 15:18:46

Újépítésű házban az elsők között köttetük be a UPC-t, ezért a modem elé valami jelcsillapító ellenállást szereltek be. Kb. 1 év után kezdett rakoncátlankodni a net, szerelő kijön és szörnyűlködik hogy ekkora jelcsillapítás mellett ne csodálkozam ha nincs net. Mivel az egyre több előfizető miatt csökkent a jelerőség, az ellenállás t már rég le kellett volna cserélni kisebbre. Most minden klappol.

A hűségnyilatkozat lejárta után ráadásul nem vehettem volna igénybe az új előfizetőknek szóló internetárakat, ám egy ügyes trükkel mégis csak sikerült.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.04.21. 15:18:48

betépett felhasználó 2008.04.21. 15:17:43
úgy-úgy miatt :))

DonCiccio 2008.04.21. 15:22:54

Folytatás...

Közös erővel kiderítettük, hogy amennyiben a szolgáltató 2 hónapon belül nem tudja teljesíteni a megrendelést, automatikusan törli azt.
Ezt valahol megtalálom az ÁSZF-ben is, ha van időm és mondja valaki.
Nem mondták.
Kapcsolatok bevet és egy másik cég kettő hét alatt tud biztosítani netet, de vonal kell a lakásba, amit sajnos a magentától kell megrendelnem. Érzitek a helyzet ízének sava-borsát - hogy egy ilyen képzavarral éljek - ti is, ugye?!
:-)
Na, önmagam rábeszélése (nagyon kell a net, ilyesmi lehet a nikotinfüggés is szerintem) és hívom őket kb. egy héttel az utolsó beszélgetésünk után.
Szokásos programciklus, bejelentkez/vár/zene/20 perc/egyes szintű droid.
Most figyeljetek és szenvedjetek velem!!! Driod közli, hogy "éppen" akartak MEGINT hívni mert a telefonvonalas megrendelésem él és többszöri eredménytelen telefonos hívás van beírva hozzám a telefon bekötése végett. Egyébként (na persze!) szerencsém van mert holnapig tart valami hülye akciójuk és valami olcsó csomagot tud adni akciósan.
Azonnal kértem mindent és megadtam a telefonszámom "amin már többször kerestek" de mégsem volt meg.
Másnap ténylegg felhívtak életemben először és anyagi előnyökkel kecsegtető ígéretemre másnap kifáradtak és "bekötötték" azt a vonalat, ami addig is a házban volt. Még az aktiválást is némi készpénz fejében 5 perc alatt a helyszínen elintézték. :-)
A másik netes szolgáltató pedig a telefon-aktiválás után 1 nap alatt a rendelkezésemre bocsátott egy internetes elérhetőséget, ami a magenta elosztó házán keresztül érkezik. A droid-cilus visszaüt. Hehe.
Szóval vannak rosszabbak is. :-)))

VIC20 2008.04.21. 15:28:33

"Vagy kivárja azt néhány hónapot-évet, amíg további szásszélességet vásárol/csoportosít oda a UPC vagy felmondja a szerződését:"

Szerintem van még egy lehetőség: az előfizetési díj arányos mérséklése. Lehet, hogy van, akinek ez is elég lenne.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.04.21. 15:31:39

A tvnetworknél ugyanez van, sőt az összes szolgáltatónál.Ez kérem versenykapitalizmus, teccik érteni.
A napi 10-20 ledobás semmi, nálunk van hogy 3 napig nincs is net :D
nemtetszik? Lehet menni máshova, persze ha van hova...

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.04.21. 16:16:24

Nehogy bedobd a UPC ablakán a drága routert. Inkább egy féltéglára kötött betonkeverőt :D

s_marky 2008.04.21. 16:52:25

Undorító Pöcsfej Csalók

LiberAll 2008.04.21. 16:57:07

Nem, ne routert dob be, hanem egy benzines rongyba csavart modemet lehetőleg lángolva(ez úgyis, az övék), talán feltűnik nekik, hogy van egy elégedetlen ügyfelük :)

mqqq 2008.04.21. 17:09:16

Abszolút laikus a levél. A UPC-nél attól hogy több az efi, nem vágja le őket, max kisebb sávszél jut egy embernek az adott pillanatban. A gond máshol lesz.

Sadist 2008.04.21. 17:51:22

Nálunk ugyanez van, csak T-online-al. A nagy gonosz magenta megvette az Emitelt, és már hivatalosan is T-online-tól kapjuk a zinternetet. Amióta a routerben megváltoztattam a login nevet, azóta a net egy halom fosrakás. 10-ből 7-szer egy rohadás http kérésnél is timeoutol a böngésző, az online játék pedig élvezhetetlen, meg úgy egyáltalán használhatatlan az egész net. És érdekes módon főleg késő délutánonként, amikor a legtöbben vannak a hálózaton. Tuti itt is azt csinálja ez a magenta szarkavaró, hogy ráenged háromszor annyi usert a hálózatra, mint amennyit elbírna.

Kelpo 2008.04.21. 18:31:16

Aki korrekt szolgáltatást vár el a pénzéért Abszurdisztánban, az sikeres-e lehet-e?

lonicera 2008.04.21. 18:56:10

Az a durva, hogy minden napra jut 1000 ilyen sztori.. mégis, mi folyik ebben a Zországban???
más: aki unja magát: www.azalaza.blog.hu

Tajparaszt 2008.04.21. 19:38:21

A JUPISZIBEN kiváló a konyha. :)
Rokonom szakácsbajnok:)

Berix 2008.04.21. 19:59:27

DonCiccio, ez csodás:)
Egyébként tetszik a stílusod:)))

A poszthoz: szerintem egy normális szolgáltató sincs:( Mondjuk nálam Datanet van pár hónapja, eddig még nagyobb gubanc nem volt...

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.04.21. 21:17:23

A Homáron is elzárták a Zinternetet, mert a budafoki sztorinál nem látom a kommenteket, sőt. Ezt most akkor a UPC-nél kell bejelentenem?

2008.04.21. 22:16:44

Hahh, ennyit szívni, én upc-t akartam, de kiderült, hogy a Király utca elejibe valamiért nem akarják bekötni, pedig fizettem volna valami 5 ropit érte. Aztán Diginet megtalál, no hűségnyilatkozat, no korlát, két hét alatt bennvan, 2500(!) huf/hó, kettéosztva, tehát 1250 per kopf. Mondjuk letölteni lassúcska, de index/mél/szörf-tökéletes.

Vladimir Harkonnen 2008.04.21. 22:57:05

Nálunk Monortel van. Az elején itt azt csinálta a rendszer, hogy az inaktív routereket ledobálta, ha újak jelentkeztek fel. Gondolom itt is kevés volt a kapacitás, de az utóbbi időben nem volt gondom, biztos fejlesztettek. A legújabb számla viszont UPC néven jött ki, (gondolom beolvadtak) és most már én is kezdek félni! Lassan felépítettek egy működő rendszert, már-már tökéletes ügyfélszolgálattal, erre jön a UPC és majd jól szétveri! :-(

Pedig itt is úgy ment, hogy előbb rendelni kellett telefont, majd a vonalas telefonról lehetett rendelni ADSL-t. A kettő együtt nem ment, de minden kész volt kb. egy hét alatt. (négy nap alatt hozták a telefont, és rá három nappal volt internet kb.)

mrjake · http://mrjake.org 2008.04.21. 23:26:37

Hi.
Upc-m van, XIII.ker, csont nélkül 99,9%-os a szávszéll @ 24/7...
512k-val kezdtem, emelték 1megára,majd rendeltem 5mega/768k-t,az volt 7490Huf mert .me nem új előfizető :) ápr. elején jön a levél, új rendszer új csomagok, egy rakás domain név változás. Mondom fasza, megint automatikusan áttolnak a megfelő csomagba, és lesz 10mega/2mega, de nem lett...:( sebaj, váltottam "feljebb", az út tarifa 7500Huf (+10FT!!!) a sávszéll növekedése 100%/125%, ez elég jó. Nem torrentezek,nem játszom online, ellenben sokat Stream-elek,és főleg sokat töltögetek fel weblapokat... jó az a 2 megabit felfelé... Az apróbb linkelgetni valóknak használatos 50MB webtárhely azonban 10MB-ra zsugorodott, sebaj, van 990Huf6hóért 4Gb tárhely szintén a UPC-töl, Ausztriai szerverparkban, brutális rendelkezésre állással (Webtáros Szolgáltatás,10 GB 1990Huf), nagyon meg vagyok velük elégedve, bár 1221 az valóban 80%-ban csak zenél...
A másik oldal: ADSL/tréonlány:
Barátnőmnél XVII. kerület, Rákosborzasztó, BP vége táblátol kb 500m:
ADSL a szomszédban folyton szakad, én Rábeszéltem (megmondtam, kijelentettem :) ), hogy csakis kábelnetet rendelhet... Igy még helyi viszonyokhoz képest stabil a kapcsolódás. 512K/96k-val kezdett, aztán lett 1mega/128k (felfelé a kőkorszak...:O ), és most ha jól láttam lett neki 2mega/128k (asszimetrikus a legtöbb net ugyebár, de ennyire?! 128K ugyanmáár..:( ) Most viszonylag stabil, de akkoris röhelyes... Az érdekes azonban a beszerelés volt... Kijött 4!egyetemista meg egy fiatalabb szaki, mértek, majd a balkon falára nem fedett részen felerősítettek egy splittert, és a házon kívül elvezettek egy Koax-ot (splitter-t majd mi felfúrjuk, kábelt majd mi elvezetjük..stb)átfúrták a főfalat (a mi fúrógépünkel :P), majd a kábelmodem kicsomagol UTP kábel bedug , egyik egyetemista bemászik a gép möge, mejd rögtön ki, nincs hálókártya a gépben, venni kell, ügyessek vagyunk, majd belőjük mi a cuccot, viszlát... Kicsit lefagytam, ugyhogy csak akkor néztem meg a gépet, mikor már elmentek, és lehet hogy csak átlagos hölgy user átlagos igényeinek kielégítésére alkalmas P3as gép, de azért egy alaplapi 10/100as hálókártya csak van rajta... Nosza semmi gond, kicsit idegessen, de reménykedve,és bár értem a csíziót, de akkurátusan a tréonlány guide-ot követve telepítettem a netet, ami lett is, de folyton bedobta a csatlakozás ablakot, ami mint kiderült az ADSL-hez kell, de ez KÁBELNET! most kb másfél évvel később, és sok XP reinstall után (átlagos hölgy user kattintgat mindenre, hogy eltünjön...:P ) már tudom, hogy nem kell semmit sem telepíteni, arra még jó a mikrofost ekszpé, hogy beállítgassa magának, és kussoljon internetkapcsolatügyileg, nem kell ide WanMINIport vagymi, meg 56k-s tárcsázósmodem stb... Tudom hogy sok helyen csak a Tréonlány elérhető, de én a legnagyobb kényszerben sem biztos, hogy csatlakoznék a csordához, az ADSL egy hatalmas karám, és sok a birka... Léteznek már műholdas netek, ami ugyan csak 2mega/512k???,és drágább de az a puszta közepén is 99,9%, (nem mikróhullámú!!: Műholdas) a lényeg, hogy ajtót berugni, reklamálni, átigazolni...stb... Tudatossan költsd a pénzed, tuti neked is kevés van! (legalábbis felesleges...)

mrjake · http://mrjake.org 2008.04.21. 23:47:17

javítanék: a UPC webtáros 990Huf/hó, nem 6hó...:D Amúgymeg, falun venni műholdas netet, nagyonjót, azt' szolgáltatni falunak... Rengeteg ilyen sikersztorit olvasni...:D
Ha valakinek elege lenne a főnökéből, és vállalkozna...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.04.22. 01:26:19

DonCiccio! A sörről le tudsz? Hű te egy különleges ember lehetsz! :-)
Nekem inkább a sör

Amúgy az UP üfsz. mindig azt mondja hogy minimum 10 perc várakozás, aztán általában 1 perc alatt kapcsol valakit.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.04.22. 01:39:37

Az a buziság van, hogy a TréCom a nála olcsóbban szolgáltató cégeknek a vonaligényléseit általában baszik bekötni ill. az ő előfizetőiknek az esetleges hibáit a lista végére sorolják.

Ezt egy Externet-es ügyintéző csaj, meg egy net reseller (többek között) cég vezetője is megerősítette, akinek volt már dolga T-pöcsös dolgokkal.
Mesélte hogy többször közölték vele a Trékomos kapcsolattartói hogy nincs kapacitásuk az ő hibáira, így majd egyszer megcsinálják... Persze volt kapacitásuk, de csak hathatós fenyegetőzésre szoktak megmozdulni.

Az Externetes ügyintéző meg finoman jelezte, amikor náluk akartunk netet megrendelni, hogy ha nincs vezetékes telefon a lakásunkban, akkor inkább ne náluk rendeljünk mindent, hanem a T-től mert ha ők kérik a vonal bekötését, akkor azt max. hónapok múlva fogják behúzni.

Másrészt meg egy rohadt buziság egy felesleges és elavult technológiát így rátukmálni az emberekre. Vezetékes vonal nélkül is megy az ADSL csak drót kell hozzá...

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2008.04.22. 06:56:28

Ez a szerelő biztos Degecen született... mert degeci ugye... haha...
Ha valamely ügyfél reklamál, akkor kap nagyobb prioritást, majd csak lesz valaki, aki nem nyafog :D

Magam_a_Mondomét! 2008.04.22. 09:33:11

Egyszer sikerült elérnem még a MATÁV-os időkben, hogy egy ügyintéző a két hónapon belüli NEGYEDIK(!) írásbeli reklamációmra átvételkor piros filccel ráírta: "AZONNALI!!!" (sic!)

Megkérdeztem, hogy akkor ez azt jelenti, hogy mire hazaérek jó is lesz a vonal?
Ááááh, nálunk az AZONNALI az azt jelenti, hogy 2-3 napon belül! - mondta Ő.
Meg is lett szépen minden - negyednapra.

drhb (törölt) 2008.04.22. 09:39:28

A UPC ősi román cég. Én egyetemista vagyok, ezért ritkán vagyok otthon, Sopronban, ahol UPC-s netünk van. De mikor otthon vagyok, sokszor előfordult már, hogy csak úgy, fél napra elment a net. Van amikor csak a modemet kellett párszor újraindítani, volt amikor újra kellett regisztrálni a hálókártyát, de sokszor csak a várakozás segített. Elképesztő szar szolgáltatást nyújt a upc, korábban is mindig anyáztuk, mikor csak kábeltv volt otthon, és rendszeresen elment az adás, miközben évekkel előtte mikor még más volt a kábeltv szolgáltató(ugyanazokkal a kábelekkel), soha semmi gond nem volt.

drhb (törölt) 2008.04.22. 09:42:56

Ja, és jópár oldal nem jön be upc-s nettel, kivéve ha számmal írom be. Szóval upc-s jövő, amikor ip címeket jegyez meg az ember webcímek helyett :-))

DonCiccio 2008.04.22. 11:07:52

Köszi Berix és Cigiző.
Lehet, hogy akkor megért volna egy posztot, de még nem tudtam nevetni rajta.

DonCiccio 2008.04.22. 11:10:59

Coit barát!
A UPC ügyfélszolgálat igen hamar jelentkezik, de nekem a magentásokkal volt egy kis liezonom. :-)

Dócziné a ládából 2008.04.22. 12:03:35

Tajparaszt, gratulálok a válogatott ízlésedhez...
Olyan a konyhájuk (IX.ker.?)mint a szolgáltatásuk. Ehetetlen.

sajtospogácsa 2008.04.22. 20:08:58

Tigaman:

Ahelyett hogy telesírod a netet, nehezedre esne kivárni a 1221-et, vagy email írni, esetleg a upc chat oldalán jelezni a hibát ? Merthát ugatni könnyü, minden szolgáltatót (internet, közlekedés, közmű, stb) divatos szidni, de büdös elmondani hogy mi a problémád, hogy esetleg a szolgáltató megoldja ? Nekem ha gondom van az áramszámlámmal, írok emailt az Elmünek, ha a telefonvonalam nem megy, akkor felhívom a T-com hibabejelentőt. És milyen fura, a problémák megoldódnak.

Miből gondolod, hogy a hálózat terheltsége okoz problémát ? Egész pontosan hogyan derítetted ki ? Rálátsz a szolgáltató hálózati grafikonjaira, vagy a szomszéd macskájának a fiának a testvére ismer valakit, aki hallott már róla hogy Pistike szerint Sopronban le van terhelve a hálózat ? Mert ha rálátsz, akkor oszd meg publikban a linket, hagy lássuk mi is ! Mi pórnép szívesen tanulnánk tőled.

bloggernorber 2008.04.23. 07:37:41

És az milyen már,h azért nem kapok kedvezményes netet 6000/hó a upcnél,m fater nevén van a kábeltévé,és én a saját nevemre szeretném a netet?De ha az ő nevére rendelném,akkor meg azért nem kapok kedvezményes netet,m az én nevemen már volt net.Igy csengethetek 7500ftot/hó.Na ez hogy lehet?

BanyiX 2008.04.23. 11:31:22

Nálunk csomagduplázáskor is ugyan ez volt, 2 hónapig. 1221 persze egyedi hibára gyanakodott...
Haverom perrel fenyegetőzött, visszakapott 1 hónapi havidíjjat, és csak kurvaanyáztam, nem kaptam semmit :(

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.04.23. 13:27:15

NA ezaz amit sajtospogi ír, francé kell elöszőr sírni aztán kapkodni hogy jaj mégsem.
Amugy több kérdés is felvetődött bennem a hozzászólások kapcsán:
1. az upc korlátozza a torrent sebességét, vagyis mi az a mozgatórugó ami arra bír rá embereket hogy beledugják az oroszlán szájába a fejüket?Mikor ezer más szolgáltato nem ekkora sperma...
2. tudtommal magyarországon az internet egy kézben van a T-akárminél és ő ossza szét a szolgáltatók felé.Ha nem így van akkor bocs.Miért nincs más szolgáltató aki rendelkezhet e felett, miért nincs verseny ezen a vonalon?Vagy ez olyan mint a matávos dolog a külföldi hívásokkal, minden kimenő küldöldi hivásból részesültek...És még az sem volt baj hogy mobilról telefonáltak.Majd jött a net alapu beszélgetés és matávbácsi becummantotta, nem kapott belőle többé.
3. a net szolgáltatásról annyit lehetne írni hogy erre a homár nem is elég nagy.Símán összejönne napi 100 poszt csak ilyenekből.Miért kell akkor foglalkozni vele?Ráadásul ez a ,,köcsög a szolgáltatóm és beárulom, kirakom a lapra" dolog annyira béna hogy nagyából a ,,béla áthányta a trágyát a kerítésemen és most majd mindenki szeme láttára visszahányom" dologgal egyenértékű.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.04.23. 13:30:16

Ugy lehet hogy bizonyos kedvezmények csak az új belépőkre vonatkoznak, mindenütt így van.Ha veszel ma egy szalámit holnap meg akciós lesz nem fogják neked visszaadni az árát.Akkor sem ha holnap még veszel hozzá.
Van olyan hogy új belépőknek szóló kedvezmény meg van olyan hogy régi ügyfeleknek.Ne legyél már ennyire ,,magyar", mindent nekem ingyen,olcson most, mert, csakazértis....

Tetsu 2008.04.23. 15:47:01

UPC rendelés a következőképpen történt: többször jártam személyesen náluk, ahol közölték, nincs hálózat vagy mi a lakhelyemen, majd szólnak. Ez kb 2 évig ment így. Egyszer egy szép napos délelőtt, valamikor a húsvéti ünnepeket megelőző héten, nézegettem a térképet a honlapon, hátha elértek hozzánk. Mellette akciós bekötést hirdettek, ha neten rendeled meg. Megrendeltem, próba szerencse. Hazaértem 5 körül, 6-kor telefon csörög, hogy holnap jönnének a szakik. Holnap jöttek, beköt, műxik azóta is csak néha van egy nap szünet pihenésképpen, nehogy a szemem nagyon rongálódjék.

ügyfélszolgálatos 2008.04.23. 19:05:23

Ezért kell munkatársi netet használni... :P
Nekem az x(nem t-com-os) netről munkatársira 1 óra alatt migrálták...
Csocsesz...

bloggernorber 2008.04.24. 08:06:39

Nem érted mit irtam.Fater új belépő lenne,mivel az én nevemen volt előtte a net.Én előtte megkaptam kedvezményesen úgy,h az ő nevén volt a kábeltv.Most valamiért nem kapom,m arra hivatkoznak,h nincs kábeltvs ügyfélszámom.Ezért gondoltam,h megrendelem az ő nevére,mivel neki van.De erre benyögik,h ő sem kap kedvezményt,m a családban más nevén volt már chelló!Ez azért elég kacifántos sztem.És jóhogy ide nekem mindent olcsón,mikor drága hazánkban az olcsó is drága!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.04.24. 17:17:17

Wazz de még mindig nem érted hogy nem vagy jogosult rá.Akkor sem ha a lakást átíratod köbüki nevére!Az akció az új belépőknek szól: az olyan ügyfél aki nem volt még kapcsolatban semmilyen formában a céggel.Sem ő sem a kérdéses lakás.
Én is szeretem ha ákcijósan tök ingyen kiflit osztogatnak de ez nem üzlet senkinek.Hosszú távon neked sem.

fagzal 2013.01.19. 02:10:53

@flexsnake: "az upc korlátozza a torrent sebességét, vagyis mi az a mozgatórugó ami arra bír rá embereket hogy beledugják az oroszlán szájába a fejüket?Mikor ezer más szolgáltato nem ekkora sperma..."

Mert nem torrentezik MINDENKI, azért. Ne magadból indulj ki! (Különben is, van olyan, hogy SSH-tunnel :))

Egyébként én is kaptam ilyen levelet a UPC-től, örültem is, mert valamivel olcsóbb lett... aztán látom, hogy hoppá, a 30/3 megabitem lecsapják közben 25/1.5-re. Ennyit erről, várom a Digi-t, az most a legjobb, mellérakva a MinDigTV-t, a vonalas telefont meg dugják a s*****be.
süti beállítások módosítása