Tékozló Homár

Reklám vs valóság

2008.06.16. 12:19 | jackyll | komment

A minden reklám hazudik tételt igen kézenfekvő koncepcióval futotta körbe a Pundo3000 projekt. Bevásároltak egy közértben és lefotózták az első 100 terméket csomagolással, majd anélkül. A termékfotók természetesen minden esetben kozmetikázottak voltak, de voltak kiugró esetek, mint ez a hal, ahol nagyon megszaladt a Photoshop. Még egy kedvcsináló klippet is gyártottak neki, ez alább élvezhető Youtube-minőségben:

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gelsystem 2008.06.16. 12:22:15

kettő, vagy három?vajon-e?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.06.16. 12:23:15

Tévedés. Az első képen csak a tálalási javaslat látható. Rá is vagyon írva.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.06.16. 12:24:15

Csak hogy tiszta legyen a kép: a termékfotókon szereplő kajákat műanyagból készítik. Nem akarom, hogy az legyen a dobozban is.

eszembejutottvalami 2008.06.16. 12:24:42

jójaz!!! csak a fantáziátok gyönge beleképzelni a reklámot!

dwdHU 2008.06.16. 12:24:42

hat ja, mind atbaszas

valuka · http://www.borkem.hu 2008.06.16. 12:28:09

Én szeretem a meglepiket, amiket a nagyon kedvelt multinacionális nagyvállaltok csomagolnak be nekünk. Ez van, a design adja el a terméket. Ha nem megy átcsomagolják ugyanazt a cuccot egy másik dobozba, oszt jól van.

Mária 2008.06.16. 12:28:41

A csomagoláson a fotók arról szólnak, hogy HA olyat szeretnél enni, mint a képen van, DE lusta vagy elkészíteni magadnak nyers hozzávalókból, AKKOR kis szerencsével valami ahhoz hasonlót találsz majd a dobozban.

Színben/ízben/illatban hasonlót. A három jellemzőből egy megvásárolt termék esetén egyszerre kettő várható el :)

tibusz0211 2008.06.16. 12:31:41

Legalább a csomagolással vizuálisan jóllaksz!

"Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz!" :D

Mária 2008.06.16. 12:34:47

A kolbászos müzlit a honlapon a 12. képről magyarázza el valaki :)))

Pejo 2008.06.16. 12:35:20

A csomagolás a szőkéknek való... én mindig a "Tartalmaz:" -nál kezdem, és még akkor se lehetek biztos benne h mit veszek....

muesli 2008.06.16. 12:39:23

Mária · maria.blog.hu 2008.06.16. 12:34:47

:-) Az nem kolbászos müzli, hanem péksütemény és az egészség érdekében egy kis maggal meghintve.

muesli 2008.06.16. 12:42:13

én éltem germániában, ott ebédre és vacsorára is ennyi volt a főzés: Beutel / Eintopf kinyit, megmelegít, megesz. Mosogatógép elmosogat.

Amikor először készítettem krumplipürét a családnak, megkérdezték, hogy miért pucolom a krumpli, mondtam. Erre ők leemeltek egy dobozt a polcról és közölték: Ez a krumplipüré!
:-)))

muesli 2008.06.16. 12:44:02

Aki pedig tényleg ezeket a fixferigeket teszi vacsoraként az asztalra, az meg is érdemli, hogy csalódjon a reklámban. Egy levest, v. tésztát sk sem tart tovább megcsinálni, mint zakcsóból kiborított társait.

bianconeri 2008.06.16. 12:46:02

aki azért veszi meg ezeket a szarokat, mert elhiszi, hogy az van a csomagban, mint ami a képen, az meg is érdelmi...

Én lennék terrorista! 2008.06.16. 12:50:38

Aki nem házikosztot eszik, hanem gusztának beállított műganét, az nem csak sikeres nem lehet, hanem hamarabb is hal meg.

skandigraun 2008.06.16. 12:51:22

muesli 2008.06.16. 12:44:02:
Képzeld el a következőt: hazamegy valaki a melóból este 8-9-10-kor. Baromi éhes. Csak egy tányér akármit akar enni. Bemegy a boltba, és 2 lehetősége van:
1.
-Beáll a zöldséges nénihez, és kér 8 deka répát, 6 deka krumplit, 4 deka fehérrépát, 2 deka zellert, és fél fej vöröshagymát.
-Beáll a hentesbácsihoz, és kér 15 deka marhahúst.
-Vesz valami betétet. (nem szárnyasat)
Hazamegy, és kb 45-60 perc alatt elkészíti magának az egy tányér gulyásszerűséget.
2.
Elkapja a polcról a gulyásport (talán elkap bele egy szál kolbászt is), hazaviszi, 3 perc alatt összerittyenti, és kész. Persze szar lesz, de reggel fel tud kelni, hisz nem főzőcskézett éjfélig.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.16. 12:57:13

hat a krumplipure , muesli, az telleg tokeletesen tobb izben kaphato
3 perc alatt megvan
amugy itt a'merikaban ha megis valaki vetemedik hogy megcsinalja asse pucolja, sokkal jobb ha benne van a hejja is

Mária 2008.06.16. 12:58:31

Kinek1986: van még pár lehetőség ezen kívül is :)

1.

Házi készítésű akármi lefagyasztva.

2.

Házi készítésű akármihez nyersanyagok megtisztítva, lefagyasztva.

3.

Tészta megfőzve, bármivel tálalva.

4.

Szakácsnő alkalmazása, aki bekészíti a vacsit a hűtőbe :)

5.

Esetleg gondoskodó férj/feleség, ízlés szerint.

nem várt fordulat 2008.06.16. 13:02:47

amúgy ha nézegetitek a képeket, van egy csomó, ami erősen hasonlít.
pl:
pundo3000.com/htms/10.htm
pundo3000.com/htms/16.htm
pundo3000.com/htms/19.htm
pundo3000.com/htms/26.htm

most azért mert régi fakanalat használnak, más a fény beállítás, vagy máshogy vágták le a csokit...

ráadásul sok kaja zacskós cucc csak alap, tehát nem az lesz, hanem azt feljavíthatod.

pl:
pundo3000.com/htms/14.htm
pundo3000.com/htms/37.htm

A túlnyomó részük köszönőviszonyban van a képen láthatóakkal. Inkább a Tescóban kéne ezt kipróbálni.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.16. 13:10:27

Hát erről csak eszembe jut az Összeomlás c. film gyorskajáldás jelenete Májkel Duglasszal! :D

skandigraun 2008.06.16. 13:11:37

Mária · maria.blog.hu 2008.06.16. 12:58:31 :
Igazából magamról írtam
1-2: Délelött suliban vagyok (bár mondjuk most épp nem:)), délután gályázok. Nem igazán tudok mikor csinálni kaját. Hétvégenként, ha véletlenül otthon vagyok, akkor örülök, hogy élek, nemhogy még főzőcskézzek is. Fagyasztóm sincs.
3: Nem lehet mindig csak tésztát enni. Régebben próbálkoztam, de 3 nap után tésztaundorom lett.
4: Ez komoly?
5: Hát nincs se férjem, se feleségem.
Akkor ha én előre készített kaját eszek, akkor nem vagyok sikeres? (Bár lehet, hogy tényleg nem vagyok az...)

muesli 2008.06.16. 13:11:40

kinek1986 2008.06.16. 12:51:22
hagyma 2008.06.16. 12:57:13

Mária · maria.blog.hu 2008.06.16. 12:58:31
Mária megválaszolta helyettem.
Hétvégén pedig, piac v. szupermarket, hűtő vagy fagyasztó esetleg spájz.
És akkor nem leszel hulla munka után esténként.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.16. 13:11:45

Amúgy meg nem köll mindennek bédőlni!

muesli 2008.06.16. 13:13:32

És lehetsz sikeres, nem a műkaján múlik.

Csak tényleg ne csodálkozzon senki azon, hogy a borító másképp néz ki mint a kész kaja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.16. 13:19:43

muesli
az a krumplipure ami itt van az nem mukaja
az krumplibol van
3 perc mikro es meg jo is
aki akarja meg feljavithatja
jo, dragabb mintha megvennek 2 kilo krumplit...
de nem annyival

shúméker 2008.06.16. 13:34:54

én éltem germániában, ott ebédre és vacsorára is ennyi volt a főzés: Beutel / Eintopf kinyit, megmelegít, megesz. Mosogatógép elmosogat.

Amikor először készítettem krumplipürét a családnak, megkérdezték, hogy miért pucolom a krumpli, mondtam. Erre ők leemeltek egy dobozt a polcról és közölték: Ez a krumplipüré!
:-)))


muesli én nem tudom hol éltél germániában,én itt élek idestova 20 éve(ezzel csak azt akarom mondani,hogy egy-két ismerettségre már szert tettem-mondjam úgy csak a gyerekeim révén kapcsolatban-napi-vagyok vagy 15 családdal-->szóval az én ismerettségi körömben senki nem úgy táplálkozik itt germániában ahogy ezt te leírtad...csak ennyit szerettem volna hozzátenni

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.06.16. 13:40:34

A gyomrodban úgyis homogén lesz. Nem mindegy hogy néz ki előtte? :D

suklemovics 2008.06.16. 13:42:44

HÁÁÁÁÁÁÁÁÁT...
Utoljára 17 évesen vettem hasonlókat...
Reggel 5:20-kor kelek, 7:00-tól dolgozom, este 20:00 körül érek haza... Szóval sűrű a napom... Mégis van időm naponta, kétnaponta főzni, na nem 8 fogásos fejedelmi, hanem egyszerű valami, (tészta, krumpli, rízs+bármi hús natúr szelet, vagy apróra vágva, felpirítva) A zacskós-konzerves-felfújható iztelen szagtalan műanyag vackok csak arra valók, hogy megnézze az ember a reklámját, hogy készül a mézes mustáros csirke és kimeneküljön a világból...

moli 2008.06.16. 13:47:01

azert van, amikor atesnek a lo tuloldalara, pl: pundo3000.com/htms/71.htm jobban nez ki a valosag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.16. 13:48:36

hat nekem havonta van idom fozni
persze most is fozhetnek netezes helyett
de fozzon a szakacsno
az meg nekem nincs
igy aztan etkezem az erre szakositott vendeglatoipari egysegekben:)
es mosogatni sem kell!!!

liven 2008.06.16. 13:54:48

Bendegúz jutott az eszembe: "Csukjuk be a szemünket, oszt úgy falatozzunk!"
Ja és utolsó!

muesli 2008.06.16. 13:58:05

hagyma: Ha Ámerikában járok, mindenképp fogok enni a csoda krumplipüréből. Ígérem, mind a három ízűt meg fogom kóstolni! :-)

shúméker: Bajorországban lusta anyukás elfoglalt apukás családban/nál.
:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.16. 14:03:19

OK
a texasi a legjobb
amugy gondolom senki nem gondolja komolyan, hog egy mustaros hal, vagy szardinia vagy mi, az ugy fog kinezni ha kinyitom a dobozt
attol meg jo is lehet
mivel ma nem melozok, en is makrelat ettem reggelire
jo budos is vagyok de jo vot

nem várt fordulat 2008.06.16. 14:03:20

a rendes krumplipürében az a jó, hogy úgy adagolod hozzá a tejet / vajat / tejfölt / szerecsndiót ahogy neked tetszik.

ízletesebb is, állagra is jobb.

én ilyen zacskós kajákból egyedül a csilisbab alapot tudom elviselni, bár egyszer csináltunk a haverommal (szakács volt) rendeset, nem sokkal bonylúltabb.

pl. a kész rízst sem értem. így is úgy is 10 perc, akkor már inkább megcsinálom fényezett A rízsből olyanra amilyenre akarom.

ambbay 2008.06.16. 14:04:16

Kreatívak voltak a srácok is, ahogy próbálták megrendezni a cimkéken rajzolt jeleneteket. Ez a kisérlet pl. mindent visz:

pundo3000.com/htms/65.htm

:DDDD

muesli 2008.06.16. 14:04:46

hagyma: makréla paradicsomossssan hmmm a legjobb.
Texasit jegyeztem :-) Mikortól nem kell vízum?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.16. 14:06:09

karacsi
a krumplipure az nem zacskos
vagyis van olyan is, de en nem arrol szoltam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.16. 14:10:09

hat azt nem tudom, aszongyak januartol

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.06.16. 14:22:09

fogsz egy magánrepülöt, felrepülsz az északi tengerhez, kifogsz csónakrol egy friss halat, jégre teszed. visszaülsz a gépre lerepülsz lyonba, veszel hozzá friss mustárt, esetleg valahol a környéken friss borst. hazarepülsz, elkészited, megeszed... ha a fentiekhez hasonló terméket remélsz mielőtt felpattintasz egy 400 forintos konzervet, nem vagy túl sikeres ember

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.16. 14:43:40

Szerintem a Szilyék besértődtek azon, hogy nem mindenki sörön és focin él, ezért most a többiek kedvét elveszik a kajálástól. Ez van. A képeken szereplő izék nem igaziak. Ezek csak fotók. Humbug. Meg minden :D

Jófiú · feketeseggek.blog.hu 2008.06.16. 15:36:35

Bizony. A termékfotókon szereplő ételek műanyagból vannak, és sokkal nagyobbak. A csokiöntet pedig fáradtolaj szokott lenni, ha jól tudom.

kiskicsicsiga 2008.06.16. 16:04:59

már nem is vagyok éhes
egész 7végén se voltam, hisz nem volt új post, az a Rio Mare meg nagyon...hívogató volt...

Carnivora (törölt) 2008.06.16. 16:09:00

Szerintem hasonlít. Halnak hal a sárga trutyi is rajtavan. Mi a probléma?

Ya Basta! 2008.06.16. 17:30:48

hozzáfűzném az előző megszólalásokhoz, hogy nem minden műanyag, ami a képen látható és oly fenséges a szemnek..

valóban léteznek műanyag kaják, amiben a japánok a profik ugyebár (az étterem kirakatába teszik az étlapon fellelhető kajákat poly-akármik formájában), deh..

a reklámfilmes körökben megbecsült szerep jut a fúúúdsztájliszt nevű kollégának, aki nem igényel mást mint 2 asztalt főzőlappal a díszlet egy kies zugában, ahol valódi alapanyagokból megkomponálja a tökéletes fotózható ételt.. kisseb nagyobb ecsetekkel viszi fel rá a barnamártást, hogy az tényleg tökéletes legyen, ad hozzá persze egy kis zselatint hogy ne olvadjon minden szét a 400 fokon izzó napágyúk alatt..

és van hogy nagyon finom, ehető a végeredmény.. (én nem is lettem tőle rosszul.. bár tény hogy az eladni kívánt kosztban levő kruplipűreizének fűrészporszaga volt és.. elolvasva az összetevőket az hogy krupli esetleg hogy szárított kruplipor nem láttam)

jön Pipacs bácsi a nagykéssel, trallala 2008.06.16. 20:14:26

25 évet kamionoztam. éltem globuson, zacskóson meg mindenféle fixfertigen. mikor hazaevett a fene, és, hmm, szóval szartam, az egész lakótelep kinyitotta utána az ablakot.

Brail Kast 2008.06.16. 20:30:33

Tényleg nem szép, de ezen nem kell csodálkozni, hiszen a hazánkban működő ebéd-házhozszállító cégeknek a termékei sem olyan szépen körítettek, mint ahogy a reklámokban és a prospektusokban mutatják.

tawny frogmouth 2008.06.16. 21:31:24

Fogyikaja: kinyitod, és már nem is vagy éhes!

mókus 2008.06.17. 03:10:45

a foodsrylistokról épp sacc két hónapja láttam egy dokumentumfilmet az m2-n. A fagylaltoknál is persze műkaja van, mert elolvadna, és ott marcipánból csinálnak gombócokat, a meleg ételre a gőz az cigifüst, na meg ilyesmik..

anarch 2008.06.17. 09:48:35

A Milkacsoki pl. tökugyanúgy néz ki :). A Ritter sportnál már hmm... eltérnek az arányok, az megérne egy megtévesztési pert, az ugyanis nem tálalási javaslat :).

soleona (törölt) 2008.06.17. 12:40:48

Na ez kb. olyan mintha fognának 100 modellt, nincs smink, nincs műremek frizura, nincs tuti ruci, nincs photoshop, katt egy kép és nézzük meg, úgy fest-e mint az óriásplakáton amikor csillog-villog, hogy ő azt megérdemli...:)))))
A reklám hazugság, és aki a hirdetésen látható fotót alapból nem osztja ezerrel az vagy nagyon naiv vagy nagyon lúzer...

Pikka 2008.06.17. 14:25:13

Hát aki 7 napból 7et készkajén él, annak úgyis kell. Nemhogy egészségesebb az igazi, még finomabb is. Bár volt régen valami zacskós parpadicsomos tészta, azt szerettem. Nyilván van olyan élethelyzet, amikor zacskóskaja az ideális, de én inkább rászánom a 10percet a kruplipucolásra, mint hogy porból kotyvasszam. Ha meg nincs időm marad a zsíroskenyér:D

Pikka 2008.06.17. 14:27:07

ja és pl a készen kapható Müller tejberízs isteni, de szte kcisit más kategória, mint a zacsisleves

cubalibre 2008.06.17. 14:36:02

Pikka, meg a hozzád hasonló hülyék, ha már egy rohadt tejberizst se tudsz megcsinálni, akkor egyed a sok tartósítóval meg átészterezett lófaszokkal, meg módosított keményítőkkel telenyomott szart, aztán ne csodálkozz, mikor rák miatt kiveszik a fél gyomrod.

Pikka 2008.06.17. 14:39:18

cuba, ne pofázz olynaokról, amiről fingod sincs. Fogadjunk, hogy több tejberízst főztem, mint te? Nyilván életedben nem ettél még csokit és az olajoshalat is házilag készíted. Amikor reggel rákívánsz a briósra, akkor nekiállsz gyorsan tésztát keleszteni?
Erősen kétlem, hogy létezik olyan amebr, aki még soha nem vett mega boltban egy tejberízst vagy egy tejszeletet uzsira. Szerintem ez nem jelenti azt, hogy konzervkajával tömöm a családot.

cubalibre 2008.06.17. 15:08:00

Kapaszkodj meg Pikka: soha életemben nem ettem sem bolti tejberizst, sem 7days croissonokat stb. És ha elolvasod, hogy az olajoshal dobozára mi van írva: készült ilyen-olyan hal és olaj felhasználásával. Se átészterezett bizbasz, se módosított keményítő, se E akárhány. Enélkül a sok műanyag szar nélkül is sajnos épp eleget eszik az ember, lásd kenyérnek álcázott szivacs.

Pikka 2008.06.17. 15:20:38

Á, értem. Szóval szétbassza a rák a gyomrom, mert 10hónapja megettem egy tejberízst a Balaton partján. No, ezen ne múljon, szeretek veszélyesen élni:)
Megjegyzem, az hogy tudok és szeretek főzni, meg az, hogy egészségesen étkezem enm zárja ki, hogy néha-néha egyek vmi E vel felpuffasztott szart. Igaz, legalább olyan káros, mint a házi sütésű fehérkenyér vastagon megkenve disznózsírral, de legalább finom.
És az ilyen tejberízs kissé más kategória, mint a kókuszos-csokis, amit ottthon főzök: az utóbbi ugyanis étel, az első meg nasi. Ez kb olyan, mint az otthon sütött darázsfészek vs fornettis kakaóscsigusz (ami nem is fonom, de ha egyik előadásról rohansz a másikra és 10perced van a buszon enni, akkor ez a szendvics egyetelen alternatívája...jó, mondjuk banán)

Sierpe (törölt) 2008.06.17. 15:49:54

Tényleg van azért ami kb. stimmel, de ez gondolom arról szólt, hogy megnézték az első 100 terméket, nem válogatták ki csak a teljesen másokat.
Amúgy attól, hogy nem szép még finom lehet :D
cubalibre: ez igen marhára büszke lehetsz magadra

kiezitt 2008.06.17. 15:51:30

Tegyuk hozza, hogy a csomagolasokon szereplo cuccok vagy illusztraciok, vagy profi fotos fotozta. Az osszehasonlitas vegett amugy jo lett volna, ha a csomagolashoz hasonlo szogbol, kellekekkel fotozzak mindet. Igy nem oke.

Majmász Gedeon 2008.06.17. 16:00:38

Nem klippet, hanem klipet.

cubalibre 2008.06.17. 16:15:23

Pikka! Intelligens ember sem buszon, se utcán nem zabál.

Pikka 2008.06.17. 17:01:23

cuba: ezzel én is egyetérek, ugyanakkor akadnak olyan sztuációk, pl amikor az egyik előadásod a város egyik felében van, a másik a másikban amikor az ember:
*megeszi a szendvicsét a buszon
*megeszi as zendvicsét a 15fős teremben a tanár előtt (melyik a nagyobb bunkóság?)
*nem eszik, nem iszik egész nap (mondjuk 8tól négyig) és éhenhal, vagy legalábbis éhesen eszik haza és ugye tudjuk, hogy 6kor megenni az egész napi kalóriaadagot nem túl egészséges.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.18. 01:55:04

nekem a kedvencem a kulonleges vagdalthus
minden evben kuldetek otthonrol
pedig aszongyak gyoker egy kaja
nade ez van
itt meg havonta -se- fozok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.18. 01:56:14

enni meg altalaban meloban eszek, vagy kocsiban, vagy etteremben
sorry

Majmász Gedeon 2008.06.18. 08:13:09

Pikka: A tejberizs rövid i! Nem tudtad?

fatesz 2008.06.18. 11:33:29

nem emléxem pontosan hogy volt de van egy jó kis képem egy gyönyörű BigMacről és az van aláírva szabad fordításban, hogy

"Nem vagyunk képesek még hasonlót sem elkészíteni, de TE a saját szarodat is megennéd ha elég jó lenne a marketingünk"

"We are not capeable to make anything looks remotely like this, but you would eat your own shit, if our marketing was good enough"

Pikka 2008.06.18. 12:18:30

Drága Gedeon!

Tudom én hogy i, de gépelés közben nem gondolkozom ilyesmiket..szerintem a riszt a legtöbb ember rízsnek ejti. É sugye a nyelvet a beszélt nyelv fotrmálja.. igazad van, hivatalosan rövid. De ez kb olyan mint a mindig, ami szintén i, mégis sokan (beza, elismert költők, pl Pilinszky is) í-vel írja sokszor.

Sierpe (törölt) 2008.06.18. 12:31:19

Ezt most tényleg nem kötekedésképpen mondom, de én még sosem hallottam a rizst hosszú í-vel. :)

fatesz 2008.06.18. 12:42:52

és a rizsa? esetleg a RÍZÍBÍZÍ?

puffancs 2008.06.18. 12:44:23

es akkor mi van, ha valakinek csak erre van lehetosege, mert nincs ideje olyan tokeletes haziasszonynak lenni, mint pikka?

nagyon sok elorecsomagolt kaja jo minosegu es finom is. meg lehet talalni a jo dolgokat. persze meg lehet talalni a rossz cuccokat is.

es igen, tudok fozni, szoktam is fozni, ha idom eppen engedi, akarom mondani hogyha egynel tobb szabadnapom van a heten :) sokaknak nehez azt elkepzelni, foleg ha valami kormanyintezmenyben ulnek naphozzat a net elott, pletykalkodnak es totalisan ertektelen munkat vegeznek mint "koztisztviselok" (nyilvan nem mindenki, de sokan, ugye) reggel 8-tol 4.30ig, piacra, kozmetikushoz ki tudnak ugrani munkaidoben is, mert senki nem keri szamon oket, szoval megertem, hogy nehany embernek nehez elkepzelni, hogy az ember sajnalja ra az idot. orulok, hogy valakinek ennyire bejott az elet, de azert nem kene azokkal felulrol beszelni, akiknek annyira nem, es mondjuk dolgozniuk kell a megelhetesert :)

puffancs 2008.06.18. 12:45:23

es a rizs rovid i, bamilyen hosszan is ejted, pikka. en mindig roviddel ejtem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.19. 03:17:35

hat ez az puffancs van aki mar egy szabadnapnak is orul egy heten
es majd pont akkor fozzon az akinek 2 annya van
vazze itt meg a karacsony meg a husvet is 1 napos

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.19. 04:14:35

rizst meg ha akarnam se tudnam hosszu ivel ejtemi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.19. 04:19:52

dehat ahany talyek annyi szokas
emlekszem pecsen tepszinek mondtak a tepsit
na itt meg aztan....
huhu
mar majdnem asziszem tudok angolul erre feljon egy pasi georgiabol es azt nem ertem hogy kv-t ker
de ezek ertik egymast. akarhonnan keverednek ossze
persze mert egy ozos szegedit en is megertenek
szoval hosszu
de a rizs meg a rizsa rovid
hat ez van

Hereguru 2008.06.19. 08:21:23

Kinek1986 - képzeld el a következőt: Ha valaki olyan hülye, hogy a hét 7 napján reggel 6-tól este 10-ig dolgozik és csak ilyen szarokra van ideje, az meg is érdemli, hogy tartósítószer-túladagolásban- és 6-féle rákban pusztuljon el 5 éven belül. Vagy csak lusta lenne normális kaját enni???

puffancs 2008.06.19. 08:22:53

az idosebb emberek tepszinek mondjak a tepsit.
:)

puffancs 2008.06.19. 08:27:12

hereguru,
a magyar koztisztviselo-tarsadalom tele van tokeletes haziasszonyokkal, hazilag sutott kenyerrel es mindenfele dologgal, ami egy napnal nem birja tovabb a hutoben. megengedhetik maguknak. en ha nem epp a recepcion vagyok, meg mindig megyek es pincerkedem extra penzert.
igy - sok hozzam hasonloval egyutt - fozesre unnepekkor jut csak ido, es esszuk a mirelitet, dobozosat, konzerveset, vagy leugrunk a csirkeshez vagy a kebab shopba.
en orulok, h neki ennyi mindenre van ideje. nekem ha lenne sem basznam el fozocskezesre, hanem mennek sportolni meg kirandulni. a konyha nem arra valo, h benne lakjanak. aztan amig kinek1986 meg pikka a konyhaban van, a ferjuk vagy valami dogos brunette-et hajkurasz vagy a teve elott noveszti a pocakjat.:)

fatesz 2008.06.19. 09:50:48

puffancs
nem értek veled egyet mindenben. én spec munka után szívesen megyek a konyhába főzni hím létem ellenére. mert ott kuss van, a lábos nem pofázik, lehet ott is pihenni.

Hereguru 2008.06.19. 10:01:24

Puffancs, te drága! Azt bírom a magyar (de miért csak köztisztviselő???) társadalomban, hogy fekete-fehérben látják a dolgokat, mint te is. Vagy te termeled a zöldségeket magadnak vagy csak gumit zabálsz. Ez lenne? Nem hiszem. Ha neked a főzésre csak ünnepkor jut idő, akkor valamit nem jól csinálsz. Utálom az olyan majdénmegmondom és nincsidőmrá emberkéket, akik azt mondják, hogy napi 16 órát dolgoznak. Fullra. De fogadjunk, hogy sörözni van időd.... Ja, és a házilag készített dolgok nem csak egy napig bírják...

csavargo 2008.06.19. 12:00:54

Tudom igénytelen vagyok, de én nem bánnám ha ezekből a kajákból egy- kettőt itthon is meg tudnék venni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.20. 00:16:04

hat de minek oljek el a szabadidombol 2-3 orat es meg koszt is csinalok, mikor szinte anyibol kiszolgalnak es sor is van
jo az a huttomben is van
de az mas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.20. 01:56:21

ja es igen, inkabb elmegyek sorozni minthogy krumplit pucoljak
ez van

puffancs 2008.06.20. 09:09:50

hereguru,
vagy igenis hogy jol csinalok. en ertekelem a szabadidomet, azaz nem pocsekolom el a konyhaban valo pepecselessel.
miert baj neked az, ha valaki vagy megengedheti maganak, hogy egy picit dragabb keszetelt vasaroljon vagy lemenjen a kebaboshoz bekapni valamit, kulonben is, sokszor nem is dragabb, de az idodet mindenkepp megsporoltad. mosogatnod, takaritanod nem kell, csak egy tanyert, amibol eszel. hopp nyertel egy orat az eletedbol. :)
ha meg azt hiszed, h a keszkaja gumikaja, javaslom, hogy ugorj cska at mondjuk ausztriaba, es nezd meg a szupermarketben, mit arulnak.
nem olyat, amirol a homarra kell kepeket kuldeni. :)
azt, hogy normalis helyeken a biokajahoz sem kell meregdraga kisboltokba menni vasarolni, hanem leemeled a kozertben a polcrol kb 15%-kal dragabban az alaptermekeknel, pedig a kereslet hatarozza meg.
igenis hogy van az embereknek igenye arra, hogy normalisat egyenek. azert arulnak magyarorszagon gumit keszkajakent, mert azt varjatok.
ahol nem azt varjak, ott ki is tesznek magukert mind az elelmiszeripari cegek, mind a kereskedok.

puffancs 2008.06.20. 09:12:28

fatesz :)
ez is egy szempont, igen. csondet nemcsak a konyhaban kapsz azonban; ha igen, akkor valni kell :D

Pikka 2008.06.20. 12:36:40

puffancs asszem félreértesz te engem...nem kiáltom ki amagm tökéletes háziasszonynak. Csak azt mondtam, hogy szeretek főzni, nem azt hogy midnig tökéletesre sikerül a kaja.
Egyébként én nem szóltam le azokat, akiknek annyi hűdesok pénzük van, hogy megengedhetik a méregdrága instantkajákat vagy az étteremben kajálást. Néha én is szívesebben mennék valahova kajálni, de egy bizonyos jövedelem alatt az ember jobban kijön, ha maga főz nap mint nap. Szerintem. Az teljesen szubjektív dolgo, hogy izlik e a zacskósleves vagy a krumplipürépehely vagy sem, de szerintem azzal a legtöbb ember egyetért, hogy a minőségi készkaját meg kell fizetni. Ha jól láttam, azért az itteni képek között voltak guszták (mint a Müller ugye, amiért egyesek lehülyéznek, hogy megeszem, mások azért kötnek belém, mert főzök amagmnak, fene se tudja követni). De pl ha egy kevesebb pénzből élő recepciós/egyetemista/átlagember nap mint nap készkaján akarna élni, aligha engedhetné meg magának a prémiumot. A tescos konzerv székelykáposzta meg...hááát.

Az meg nem érv, hogy Ausztriában milyen a készkaja. Ha jobb, hát érezzétek irigyelve magatokat. Ha ott élnék biztos több pénzem lenne és akkor biztos több készkaját vennék, de itt élek nincs több pénzem így igyekeszem tökéletes konyhalánnyá képezni magam.

Ja és hagyma: nálunk Pécsen a tepsi az tepsi a rizs meg rízs és mi csikálni szoktuk az embereket:)

puffancs 2008.06.20. 16:24:54

pikka,
hat pedig tokre az jott le a hozzaszolasaidbol, hogy aki ilyen "szemetet" eszik, az olyan ember, mint amilyennek a keszkajat gondolod.
akik a keszkajak mellett foglaltunk allast, mind atlagemberek vagyunk.

nem hiszem, hogy igaz, hogy olcsobban jossz ki, mintha megvenned. nem gundel-szintu ettermekben eszunk mi sem. irtam, h csirkes, kebab shop es tarsaik...
a keszkajat, amit megveszek akar fagyasztottan, akar csak a hutobol, nagyon elvezem. jo valamit 3 percre bedobni a mikroba, es egy teljes kesz kajat kapni marhaval, zoldsegekkel, krumplival kb 1000 forintak megfelelo fontbol.
csak korul kell nezni.
a humuszt, pesztot pl te magad keszited?
en ugyan nem :D, neha csinalok padlizsankremet vagy avokado-kremet - unnepekkor.
a savi ubit te magad keszited? nem hiszem... :)
a kaposztat te savanyitod a szekelykapihoz? grr... nem szeretem...

a mullerice-rol meg mintha azt irtad volna, h egyszer eheto - v kb vmi ilyesmit. en pl azt is imadom. az almas a kedvencem, es eszembe sincs osszehasonlitani a tejberizzsel, mert masra valo. tejberizzsel kenyezteted magad, ha van ra idod... en orolt vaniliaval szeretem amugy meg mazsolaval.

Pikka 2008.06.23. 11:57:20

Puffancs:
A Müler rízsről azt írtam, hogy finom szeretem (ezért fog kirohadnia belem, egyesek szerint legalábbis), viszont nem eszem nap mint nap, csak amikor épp a boltban járva megkívánom nasinak. Amúgy a mai ebéd tejberízs, igen én csináltam, nagyon finom, de Müllerből sok doboz kéne, hogy jóllakjak. Ahogy te mondod: a Müller egy nasi és kényeztetés. Bár azért a saját kreálmányú csokis-kókuszos tejberízs is laglább annyira imádnivaló:)

Elnézést, ha félrteérthető voltam, nem azt mondtam, hogy szemét az, aki szemét kaját eszik. Csak azt próbáltam kifejezni, hogy a zacskósleves, meg az agyontartósítózótt konzervkaja nem feltétlen egészséges, bár biztos van egészséges és finom készkaja is az ABCben, csak nem épp az én pénztárcámra szabva. (azért kiváncsi lennék, hogy pl a norbiáptét kaja, meg alexandra is, amiben hús van meg főzelék meg ilyesmi, hogy áll el napokig hűtés nélkül? ha valaki elmagyarázza, hogy ratósítószer nélkül ez hogy lehetséges, annak örülnék.)
Én elhiszem, hogy ezeket a kajákat jó 3perc alatt összedobni, néha én si rendelek pizzát ha nincs időm főzni, de mivel perverz módon szeretek főzni, inkább megcsinálom magam és a maradékot lefagyasztom (szerintem úgy is bőven 1000Ft/adag alatt vagyok)

humuszt, savanyúkáposztát nem szeretem, pesztót bavallom, még nem ettem. Az uborkát, paprikát, csalamádét, céklát stb nem én, hanem anyukám rakja el, és a lekvárt is házilag főzzük (a boltban kapható saviubik 80%a talán épp ezért nem is ízlik, de ez megint saját ízlés).
Az, hogy te elmész kebabot enni, szíved választása. Én elhiszem, hogy munkaidőben nem fogsz főzőcskézni:) Sőt, ha megtehetem én is a melóhelyemen fogok enni, ha van ott menza. De szerintem azért egy ilyen-olyan kifőzdében megevett kaja nem egy lapon említhető a zacskózott, szárított, dehidratált, tartósítózott izékkel, szóval ezekről nem is vitázom.

Nyilván vannak olyan élelmiszerek, amelyeket nem lehet otthon csinálni (bizony, a mazsolát se magam aszalom), de én akkor sem fogok krumplipüréhelyhet venni. És még egy meglepő fordulat: amit még nem értek az a palacsintapor...szerintem a port kikeverni tejjel pont annyi idő, mint a lisztet összekeverni...de nyilván ez is az én saját magánügyem, mert szeretek főzni.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.06.24. 20:39:34

Múltkor vettem egy Tesco borsos camambert-t, a csomagoláson úgy tűnt, vannak benne borsdarabok (egy szelet volt kiemelve), oszt valójában hogy-hogy nem nem voltak (ettől még ízre okés volt).

Jót röhögtem, hogy ezen is ott volt a "tálalási javaslat" felirat - mármint azt javasolják nekem, hogy tegyek bele / rá borsot, mikor eszem?!
süti beállítások módosítása