Tékozló Homár

Szegeden is furcsa a parkolás

2008.08.25. 11:17 | jackyll | 113 komment

A Homár még nem találkozott élőben ezzel a rendszerrel, de Renáta levele alapján arrafelé is hasraütésre bírságolnak. Elvileg az autók ablakába helyezett kilyukasztgatott parkolószelvények igazolják az előre fizetett parkolást, esetünkben azonban csalással vádolták a parkolóőrök és büntettek:

Az utolsó nyár végi szabadtéri előadást megnéztük, már csütörtökön vettünk egy köteg parkolójegyet. Aki nem tudná, a városban nem parkolóórás rendszer működik, hanem trafikokban lehet megvenni előre a jegyeket, amiből kb. 4 mm-es átmérőjűköröket kell kicsipkedni a hónapnak, napnak, órának, percnek megfelelően. Ezek a remek fecnik, még némileg perforálva is vannak a kitépést – és mint kiderült ajogtalan bírságolást - segítendő. Pénteken délután  4után a Hősök kapujánál parkoltunk, és a közeli teraszon telepedtünk le. Gondosan kitépkedtük a megfelelő köröket (ezzel, mint kiderült, nem is volt baj), és előírásszerűen az oldalsó kocsiablakhoz fogatva elhelyeztük. Mikor a parkolás lejárta előtt jóval visszatértünk, már ott mosolygott a zacsi a szélvédőn. A két parkolóőr után eredtem, akik még csak a túloldalon jártak, és szóltam, hogy valami tévedés van, mivel természetesen van jegyünk a kocsiban, azonnal közölték, hogy ott „Más lesz a baj.”

Visszajöttek az autóhoz (később ezt egyikük többször el ismondta, hogy ez milyen nagyvonalú lépés volt tőlük). Nem is értettük mi nem stimmelt, amikor közölték, ők úgy látták, az a jegy már meg van piszkálva (ott a 17-esnél). Nyilvánvaló abszurditás…így jóhiszeműen elővettük, megmutattuk az érintetlen jegyet, majd azt gondoltam, a piros zacsi visszatalál méltó gazdájához. Na itt számítottam el magam… Az egész konok, bárdolatlan „tényektől nem zavart tudattal” történt katatón érvelés nélküli tirádájuk még pszichológusként is meg tudott lepni…

Közölték, hogy küldjük be az adott címre a jegyünket (? az egyetlen, amivel bizonyíthatom az igazamat, de miért is legyen bizalmam?) ott majd eldöntik. DE MIT? A nyilvánvaló, vizuális észlelésalapján könnyedén felfogható tényeket? Férjem nem adta fel, próbált rákérdezni, hogy az esetlegnem-e volt gyanús a számukra, hogy 17-e vasárnap volt? Minek tépkedtük volnaki – még ha mindketten vízusproblémákkal küzdenek is, erre kis logikával rálehet jönni - direkt aznapra, mikor nem kell jegy? Plusz tegnap jöttünk- holnap megyünk, hát MINEK?

Félelmetes volt, ahogy a két „hivatalos közeg” hajtotta,hogy nincs megoldás, ez már visszavonhatatlan. Érvként hozták föl, hogy mennyien trükköznek a jegyekkel, nekik mennyi kocsit kell megnézni. És persze folyamatosan, hogy nekik nem is kötelességük visszajönni, és „nevitatkozgassunk, mert ebből vita lesz”. Kérdeztem, hogy a nyilvánvaló tévedésükért miért az én időm fogy a rövid szabadságom alatt, miért nekem kell levelezni, idegeskedni. Majd abba a stádiumba is eljutottunk, hogy csak arra kértem, élőszóban, mint ember az embernek mondja azt, hogy tévedett (bevallom, nekem már ez is elég lett volna, hogy megnyugodjak, és megírjam, ajánlva feladjam stb.stb.stb. a levelet, amiben kérem -mondom csak kérhetem- hogy hadd ne fizessek közel 7000 Ft-ot). Azt a viselkedést, amivel ez a két fiatalember „működött” a személyközi interakció bűvöletes folyamatában könnyen lehetne elemezni, de most hadd ne ragadjon el a szakma…

Odáig jutottunk, hogy próbáltuk az ő azonosíthatóságukat megszerezni. Közölték, hogy az nem fog menni, azonosító volt a büntetőcédulán. Hát a szerencsemalacaink a 89 és 102-es szám voltak. Mikor mondtam, hogy készítenék fotókat, mert egy kicsit bizonytalanná váltam a jogaim mások általi tiszteletben tartását illetően, azt mondták, róluk semmiképp, és eliszkoltak. Mikor előkapva a turistaszettet ezt megpróbáltam, azonnal filmezni kezdtek. Engem.

Férjem hideg mérnök-agyát irigylem, aki beültetett a kocsiba, és feltette a kérdést.

„Szerinted van összefüggés, hogy pénteken, pont azután büntettek meg, hogy a „fellebbezési iroda” 4-kor bezár, és a céges kocsin rajtavan a budapesti felirat? Úgy, hogy a jegy még nem járt le csak egy óra múlva fog, és kb. 15 m-re ültünk a kocsitól? Szóval? Hát ennyi. Majd levelezünk, Postán állunk az ajánlottal a sorban, és ez így van rendjén. Éljen 89-es és 102-es szellemi és erkölcsi fölénye.

Emberek! Ugye ez csak a ritka kivétel???? Egy különös lelkialkat….

A fejleményekről beszámolunk.

Renáta (vagy írjak csak egy számot?)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.08.25. 11:54:11

kilátásba helyezek egy sünt, aig nem láthatjuk azt a 17-est...

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.08.25. 11:55:24

Ha jól értem az ellenőrök szerint úgy csaltak, hogy kétszer lyukasztottak, egyszer 17-én vasárnap, amikor nem kell jegy (és ott se voltak) és egyszer az ominózus esetkor...
Akkor most jön az hogy ...sünt a parkolóőr...

Syolos 2008.08.25. 11:56:55

Ha ez tényleg így történt, de jó, hogy nem velem. Mert akkor két súlyos sérültet kellett volna bevinnie a szegedi mentőknek a kórházba, az biztos, és egyik sem én lettem volna...

Én lennék terrorista! 2008.08.25. 11:58:39

Ne foglalkozzatok vele, majd a bíróságon ronggyá perelitek őket. Mocsok banda. A parkolóőr a politikus, a biztonsági őr és a jegyellenőr után a legaljasabb létforma.

nyünyőke 2008.08.25. 12:11:56

Hát asszem, ami velem történt, az is elég érdekes, segíthetnétek is megmagyarázni, hogy én tudom tévesen a dolgokat, vagy tényleg át lettem baszva a palánkon? (vagyis inkább csak belenyugodtam, és nem vitatkoztam feleslegesen)
Szóval direkt arra a helyre álltam, amire mindig is szoktam, és ahová sosem vettem még cetlit: a buszmegálló utáni első pár méteren, ahová még nincs felfestve, hogy fizető parkoló, plusz az ezt jelző tábla is pont a kocsi után van kirakva. Erre megbüntetnek.
Megnéztem mégegyszer: a tábla tényleg a kocsi orra után volt kirakva. Megnézem a kreszt: buszmegálló előtt 15 m-rel, buszmegálló mögött 5 méterrel nem lehet megállni. Én meg közvetlen mögötte álltam meg, úgyhogy gondoltam ott max a rendőr v a közterületes v mi az anyámkínja büntethet meg. Nyugodtan sétálok be (miután most fizettem nekik 25.000ft-ot kb 2 hete-tudom nem vagyok sikeres), szépen mosolyogva közlöm, hogy legyen szíves törölni a bírságot a fenti okok miatt, erre közli, hogy a táblát azért oda tették ki, mert csak ott volt hely (????!!!!), de attól az még arra a helyre is vonatkozik, ahová megálltam, a kresz pedig nem stimmel, mert az csak olyan buszmegállóra vonatkozik, ami nincs kialakítva, ez meg ki van. Erre köpni nyelni nem tudtam és inkább kifizettem az 1500 ft-ot és nagyon erősen azt kívánom, hogy ez legyen az utolsó forintok egyike, amit látott.

liven 2008.08.25. 12:22:04

Lehet, hogy lovakkal kellett volna odamenni?

Bugreport 2008.08.25. 12:25:36

Kedves Laura. Azért te sem vagy piskóta... Egyébbként nézd meg a táblát és van rá egy gyanuperem, hogy az van odaírva, hogy XY pakoló övezet. Ami az egész utcát érinti. vagy azt az oldalt (kereszteződéstől kereszteződésig) Egyébbként buszmegállóba, mellé mögé közveteln már bocs de paraszt dolog beállni, pláne ha mozgásában kolátozott ember akar leszállni a buszról. Hagy lépcsőzzön csak sokat és a végén még essen is pofára ígysincselég baja...

Majmász Gedeon 2008.08.25. 12:30:11

Csak néhány durva hiba:
hogy az esetlegnem-e volt gyanús a számukra -> hogy az esetleg nem volt-e gyanús a számukra
tépkedtük volnaki -> tépkedtük volna ki
rálehet jönni -> rá lehet jönni
rajtavan -> rajta van

Emiceha 2008.08.25. 12:31:07

oké, hol a tizenhetes?

nyünyőke 2008.08.25. 12:31:54

Semmi gond, nem szoktam olyan helyre állni, ahol akadályozok bárkit is. Közvetlen a buszmegálló után másfél méteres fal kezdődik, úgyhogy muszáj lépcsőzni szerencsétlennek, vagy hát mászhat falat is, de nem hiszem, hogy az könnyebb.
Amúgyis, ha fizetős parkolóhely, akkor már hogy lenne parasztság odaállnom?
Mondjuk azzal nem mondtál hülyeséget, hogy mi van a táblán, meg is fogom nézni. Mondom, azért volt furcsa leginkább, mert milliószor álltam már meg ott, sosem vettem jegyet és még sosem büntettek meg, és nem gondoltam, hogy ez csak szerencse kérdése, mikor máskor 2 perccel járt le a jegyem és már ott volt a csomag...

Bugreport 2008.08.25. 12:38:44

Ez is olyan lehet mint amikor egy postást helyettesítenek. Aki beugrik helyette általában nincs képben, hogy a házszám nélküli levelet hova kell bedobni sata sata... Lehet hogy itt is új parkoló őr volt. :)
Minden egyébb iránt gyerekek ne fikázzuk már a másik helyesírását. Lehet, hogy véletlen gépelt el valamit. Nekem spec trágya a space billentyűm. És én se vagyok nyelvtan zseni. A lényeg, az hogy megérted mit akart mondani.

hottentotta 2008.08.25. 12:39:10

Örülj a 7000-es bírságnak. Én 30.000-et kaptam egy kurva kibaszott megállni tilos tábláért, ott, ahol a kutyát sem zavartam, sőt, kis jóindulattal a kocsi orra már átért a parkolóövezetbe.

Ennyi.

hottentotta 2008.08.25. 12:42:29

Hja, amúgy a szegedi parkolási szisztéma tényleg röhejes, tépkedni kell azokat a szarokat, muhahahaha, őskorszak.

Bugreport 2008.08.25. 12:46:24

Ahogy észrevettem - parkolás terén ziher te húzod a rövidebbet... Egyébbként a 0 tolerancia jegyében 30k a standard büntetési tétel. Csak ezzel nem oldottak meg semmit, max azt hogy hova tedd a fizetésed egy jelentős részét.

Bugreport 2008.08.25. 12:51:06

" sunny_days 2008.08.25. 11:52:58
a szichológusoknak hejesírást nem-e tanítanak-e??? "

Az pszichológus ... :D:D:D:D

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.08.25. 12:51:10

Maga már ez a parkolójegy sem semmi. Lehetne logikai feladványt is csinálni belőle ;).

ALW 2008.08.25. 12:52:18

Szarházi banda az egész. Szerintem teljesen jó a parkolási rendszer itt Szegeden, DE: a parkolási zónát jelző táblára mindig ki van írva a legközelebbi elárúsító hely. Kiszállsz az autóból, elmész jegyet venni és mire visszaérsz (jeggyel a kezedben) jobb esetben még filmezik az autót, rosszabb esetben meg jön a "itt a jegy a kezemben" - "sajnáljuk nem volt kirakva" kezdetű párbeszéd jön, mert az ő álláspontjuk szerint miután megláttad a büntetést szaladtál el venni jegyet, nem fordítva és ...istenem... ha le lehetne fényképezni az a csillogást a szemükben, hogy "mikor kérdezni már meg, hogy elintézhetnénk-e a máshogy?" ... ja és persze ha elrontották, nem lehet visszatekerni a kamerát :D az enyémet lehet.

Bugreport 2008.08.25. 13:00:26

Egyébbként az az ellentmondás a buliban, hogy a megállás és a várakozás közt, ha kressz ismeretem nem csal van 5 perc. Így tehát elméletileg te 5 percig díjtalanul parkolhatsz. Ami mondjuk elég arra, hogy elszaladsz egy újságért, adott esetben parkolójegyért. No de a bibi az az, hogy egyik fél sem tudja ilyen esetben bizonyítani, hogy te igenis 5 percen belül, vagy kívül vagy. és mint oly sokszor ebben az esetben is a parkolóőrnek van igaza... Megoldás lehetne szerintem egy az aszfalt burkolatba épített mágnesleolvasó ami érzékelni az autó érkezésének, és távozásának idejét, majd emberünknek a parolás végén csak be kellene pötyögni az autómatába a parkolóhely számát és korrektül le lenne tudva az ügy. És végre parkolóőr mentes lenne a világ :D

hottentotta 2008.08.25. 13:09:42

a 30k nem a zéró tolerancia jegyétől 30k, ennyi a közigazgatási bírság alsó határa.

zéró tolerancia a vezetés közbeni / előtti alkoholfogyasztás ellen propagál.

amúgy meg a kurva anyjukat. 30k nekem elég jelentős vérveszteség. a maffiózó genyófejű kopasz napszemüveges mercis/bmws/suv-os paraszt meg simán beáll a buzssávba v a villamossínre, a rendőr úgysem mer odamenni büntit kirakni.

tisztelet a kivételnek ( mind mercis, mind rendőri oldalon )

blackthorne 2008.08.25. 13:12:30

Még mielőtt túlságosan elindulna a szarrágás a 17-es számon, kisegítésül, a kép csak egy illusztráció a szegedi parkolási rendszert megértendő, mivel az utolsó szabadtéri előadás nem június 3-án volt, pláne nem déli tizenkettőkor. Az éjfélnek ugye parkolási szempontból amúgy sincs értelme. Szóval, ezen aztán kereshetitek a 17-est.
Mellesleg teljesen egyetértek Acsival, ugyan, hagyjuk már egymás köpködését a helyesírás miatt. Én sem szeretem ha valaki nem tanul meg korrektül írni, de nem a mi feladatunk, hogy emiatt lehülyézzük. Ő dolga.
A buszmegállós sztoriról meg csak annyit, hogy igen, van sok hibája a parkolóőröknek is, de komolyan, ne legyünk már ennyire sóherek. Mért nem tudod kifizetni a parkolás díját? Akkor nem kellene kiskapukra hivatkozva magyarázkodni. Hidd el én is utálom fiatalként, hogy ilyen sokba kerül a BKV bérlet, de megveszem és mosolyogva felmutatom, és legtöbbször (ezt kapd ki!) visszamosolyognak és örülnek, hogy nem akarok egy érvénytelen bérlettel és hozzá tartozó körmönfont magyarázattal utazni.
Hülye parkolóőrök mindig lesznek, és az érv, hogy sokat trükköznek sajnos igaz. A baj csak az, hogy ide csak az az egy ír akit ilyen méltatlanul megbüntettek, az a száz nem, aki sikeresen hajtogatta hátra a fülecskéket, majd pedig vissza, hogy legközelebb is fölhasználhassa. Ennyit a mentalitásunkról.

Bugreport 2008.08.25. 13:13:29

Én múltkor alaposan behajtottam motorral oda ahova nem lehett volna. Igaz hogy volt okom rá, no de a szabály az szabály alapon megállít a rendőr és sikerült a 30 rongyot lefaragni 3ezerre. Nem szebre dolgozott, mert ugye csekket kaptam, de tény, hogy megérdemeltem volna, korrekt volt a rendőr :)

Bugreport 2008.08.25. 13:18:39

A történetemhez még annyit, hogy a sok vagány street fighter vagyok mentalitású motoros miatt lettek kitéve a táblák. És a csóri hülyegyerek a robogójával zúz kecskemét egyetlen olyan műszaki szervízébe ahol érvényesíthető a garancia a hibás küttyüre őt meg lemeszelik. Hjah.. Hát igen, meglehet álni a behajtani tiloson kívül is de egy robogóra hova rakjak parkolási cédulát? :D

Kazimír 2008.08.25. 13:24:05

Virtuális fenékberúgás a 89-es és 102-es tarhonyáknak - akiknek valószínüleg nem volt gyerekszobájuk, vagy más okbók lettek ilyen bunkók - amiért nyilánvaló tévedésüket be nem látva szándékosan meg akarták károsítani polgártársaikat.

hottentotta 2008.08.25. 13:24:31

behajtani tilosért 50k dukált volna :D

május 1. óta, mint a verset, úgy fújom a büntetési tételeket és százalékokat :D

ALW 2008.08.25. 13:26:27

Vazze, ha behajtani tilos, akkor az nem jelenti, hogy ha dolgod van arra te bemehetsz :D

Bugreport 2008.08.25. 13:32:08

Odahalucináltam egy kivéve SMKP-kiegészítő táblát :D

Különben ha ott laknék mizu lenne??? na eztet mondja meg valaki...

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.08.25. 13:41:08

Nu ez száksz. Én lehet, hogy nem lettem volna ilyen higgadt és 201-es meg 98-as lett volna a két parking hiéna, mert kifordítom őket. Persze a pasidnak van igaza. Levelezni végkifáradásig. Aztán jónapot.

Secnir 2008.08.25. 13:45:53

" Érvként hozták föl, hogy mennyien trükköznek a jegyekkel, nekik mennyi kocsit kell megnézni. "

én érvként elővettem volna a kerékkulcsot. az nyomatékos.

goes 2008.08.25. 13:59:32

Ne csinálj semmit, a bíróságra vidd majd az érvényes jegyet.

Istike 2008.08.25. 14:02:10

Mi is majdnem így jártunk!
Szegedre mentünk egy napra munka ügyben és az volt az első, hogy vettünk egy parkoló jegyet.Természetesen megbüntettek!!!! Még áfás számlát is kértünk minden másolatot elküldtünk, kérelmet írtunk nem az összeg miatt hanem jogtalanul büntettek meg!!!! Miért nem csinálnak automatákat??? Olyan gagyi és ciki ez a jegy! Természetesen rögtön hívtuk is őket, hogy miért meg hogy de mintha nem is értette volna az telefonos emberke. Végül felezték a büntetést. Csak az bánt, hogy addig amíg nem intéztünk el minden macerát ezzel a béna rendszerrel egyikünk el sem mozdult a kocsitól és tessék.... no comment a szegedi parkolási rendszerről és az elintézési módszerükről is!!!!!! Bunkók voltak. Köszönjük a jegyvásárlók nevében is !

wagabound 2008.08.25. 14:06:13

Fizesd ki a parkolási díjat, tedd el a jegyet, akármit, és ha meg akarnak büntetni, akkor játsszák le, ha akarják. Bizonyítani nekik kell, és amíg nálad az ellenbizonyíték, addig bekaphatják, amig csupasz, a tövét meg használhatják fogkefének. De ahhoz, hogy ez működjön, Sándor Gyurit idézve: jegynek kell lennie, méghozzá nagyon érvényesnek...

Neménvótam 2008.08.25. 14:09:05

Ebben a rendszerben utólag már semmit nem lehet bizonyítani. Nyilván a társaság azzal fog támadni, hogy nem volt parkolójegy, büntetés után csipkedték ki a dátumot.

törvényenkívüli 2008.08.25. 14:13:37

„Szerinted van összefüggés, hogy pénteken, pont azután büntettek meg, hogy a „fellebbezési iroda” 4-kor bezár, és a céges kocsin rajtavan a budapesti felirat?"

Cééééges kocsi?????
adó van-e utána fizetve, hogy magáncélra használod?
én inkább csendben befizettem volna azt a kis pízt

Bugreport 2008.08.25. 14:15:16

Mostmár, ha szegeden járok kocsival, ziher, hogy egy fehér lapot nyomtatok, "Látod te patkány" felírattal, és alá a parkolójegy. Mindekzt ki a szélvédő belső oldalára :D ha bejátszottam fotózok, és küldöm a dukumentációt :D

Istike 2008.08.25. 14:20:10

Igen mi is viszünk ragasztót és a szélvédő közepébe ragasztjuk a jegyet. Egyébként valóban az lett volna, hogy utólag téptük ki, mert az volt az indok , hogy nem látszik a nap, hogy kivan tépve. Pedig ki volt!!

Istike 2008.08.25. 14:20:17

Igen mi is viszünk ragasztót és a szélvédő közepébe ragasztjuk a jegyet. Egyébként valóban az lett volna, hogy utólag téptük ki, mert az volt az indok , hogy nem látszik a nap, hogy kivan tépve. Pedig ki volt!!

Istike 2008.08.25. 14:23:20

Egyébként a miénken is rajta volt a Budapest felirat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.25. 14:24:38

Tuti hogy itt is ki volt adva az őröknek az ukáz, hogy mindent büntetni amit lehet.

@watt, Acsi : Ha kiigazítja valaki a másik hibáit, az nem fikázás. A szichológisos gyerek fikázott, de azért értelmes, magára adó ember legyen szíves helyesen írni, vagy legalább próbálja meg.
Ha pedig nem megy, akkor ha valaki kijavítja, akkor ne hőbörögjön.
Amennyiben pedig nem kijavítja hanem lefikázza, AKKOR nyugodtan lehet a sünt az illető ánuszába betenni.

Amúgy én pl. egész jól írok helyesen, de ha sietek (mindig) akkor hajlamos vagyok betűket kihagyni.

Valószínűleg a postíró is véletlenül hagyott ki space-ket.

Istike 2008.08.25. 14:26:33

Bocs ha nem helyes, de dolgozom és nincs sok időm, mert ha lebukok akkor..........

Vévé_Lóót 2008.08.25. 14:26:33

Gazdagok vagytok, (legalábbis ezzel dicsekszel leveledben többször is...) fizessétek be és kész, öt perc alatt megkeresitek azt a pár ezer forintot. Persze tudom, tudálékoskodni és a munkáját végző emberrel balhézni szórakoztatóbb...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.25. 14:28:13

Akár céges autó, akár adózott utána, akár nem, nem a parkolóork dolga eldönetni milyen kocsi az.

Van jegye? Nem büntethet. Nincs jegye? Büntit neki.

Amúgy meg ha nem lehet visszatekerni a kamerát akkor az érvényes jegyet odatartani a kamerába, "Itt az ééérvééényeees jeeegy" kiabálás közepette.

Na AZ bizonyító erejű lesz.
Esetleg csinálsz róla még mellé te is egy filmet, ahogy a bunkó orkok jönnek és büntetnek az érvényes jeggyel... :)

szgyula 2008.08.25. 14:28:29

Utólag azt jukaszt a polgár a jegyre, amit akar. Azaz utólag hiába mutatsz be bármit. Ügyes...

Istike 2008.08.25. 14:29:07

Nem vagyunk gazdagok, de 6500 ft nem nagy cucc szerintem. Arra viszont igen ha ez teljesen jogtalan, mert mindent becsületesen megveszel, kiteszed stb... Ezt olyan nehéz felfogni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.25. 14:29:31

Vévé_Lóót : Nem az a baj hogy ők gazdagok vagy nem. Szerinted hány embert szopatnak így tövig a parkolóőrök? Csak azok az emberek nem írnak a Homárra.

jovanotti 2008.08.25. 14:31:55

Itt az a gond, hogy nem tudod bizonyítani, hogy a jegyet akkor vagy korábban vetted és érvényesítetted, nem pedig utólag. Nem úgy mint az automatásat, ami akkortól addig érvényes amennyi zsetont bedobsz. Ez amolyan biankó parkolójegy, akkor használod fel amikor akarod, sőt ha a legfrekventáltabb övezetbe állsz meg akkor ott 1 órát parkolhatsz, ugyan annyiért amennyiért a második övezetben 2 a harmadik övezetben pedig 3 órát is parkolhatsz. 2008-ban ez egy kicsit gáz. Én is most voltam a nyáron, nem is hallottam ilyenről, már vagy x éve. Azt sem tudtam hol lehet venni, de a kedves szegedi autós megmondta, és a kedves újságárus hölgy ki is szedte a pöttyöket, így érvényesítve nekem a parkoló jegyet. El is raktam emlékbe a jegyet :)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.25. 14:32:32

Ez ritka tapló hozzáállás volt a részükről. De lehetett volna hagyni az egészet, és nem fizetni. Úgyis nekik kell bizonyítani, ha arra kerül a sor, és magadnak meg megspórolod az idegeskedést.

Önjáró Talajgyalu 2008.08.25. 14:33:28

En budapesti vagyok, de csaladi okok miatt gyakran jarok Szegeden. Iszonyat. A kozlekedes is, meg a parkolas is. Barmilyen furcsan hangzik, de elmeny visszajonni ebbe az amugy felorult kaoszba. A szegedi kaosz ugyanis teljesen orult tud lenni...

Istike 2008.08.25. 14:35:40

Jovanotti érti a csíziót :)
Pontosan ez a lényeg. Én sokat voltam Szegeden és tudtam, hogy ez a rendszer és mégis büntetés lett a vége. Azt mondták,hogy nyugodtan mehetek bíróságra. Ugyan az egész nem ér annyit. Anyagilag gondolom.

Rák Attantam 2008.08.25. 14:38:40

Emberek, legalább 3 éve lehet már SMS-ben is rendezni a parkolást Szegeden. De ha nem, akkor 2 éve biztosan.

Mivel már volt dolgom velük nekem is, én úgy szoktam, hogy ha hosszabb időre állok meg a vadászterületükön, akkor bosszúból megveszem a "parkoló SMS-t" és nyalhassák.

Ha meg csak beugrom valahová valamiért kb. 3 percre (na ilyenkor szoktak ugye jönni mindig), akkor meg készenlétben tartom az SMS-t a telóban, kilövésre készen. Ha a kocsi felé tartanak, akkor lövök és megintcsak nyalhassák.

Tudhassa, láthassa, nyalhassa...

Istike 2008.08.25. 14:40:16

Köszi! Most már tudjuk. Legközelebb sms. Ennyit nem járunk Szegedre. Szerintem ne is fogunk.

wagabound 2008.08.25. 14:50:14

Na még egyszer. A bizonyítás a parkolótársaság dolga. Ma már a hitelesítés nélküli parkolóórába is bele lehet kötni. Ha Szegeden kétségbe vonják a jegy "csipkedésének" idejét, azt a biróság nem fogadja el, mert feltételezésnek perben nincs helye.

Vegyük már észre, hogy próbálkoznak: tudják, hogy aki nem bírja idegekkel, vagy nincs kedve huzakodni, az akkor is fizetni fog, ha ott se volt. Aki viszont perre megy velük - és persze, ha volt érvényes jegye! - kivétel nélkül pernyertes lesz. Minél több vesztes per, annál inkább sanszos, hogy észhez térnek. De addig sajnos...

vargánya 2008.08.25. 14:58:37

Renáta esete sajnos nagyonis tipikusnak mondható. Szegeden élek, sok ilyet hallottam ! A város vezetése úgy 8-10 éve egy "profitorientált" társaságnak adta bérbe a parkolási rendszer működtetését, és azóta semmit nem tesz azért, hogy saját polgárait megvédje a társaság nyilvánvaló túlkapásaival szemben. Egyébként maga a rendszer rossz. Egy Szegedre érkező idegen ("gyüttmönt") előszöris nem ismeri a rendszert. Miután a helyszínen szembesül vele, elindul parkolójegyet venni helyismeret nélkül. Folytassam? Corrio (12:52) hozzászólása sajnos nagyon életszerű!

Vegaaa 2008.08.25. 14:59:53

"Acsi 2008.08.25. 14:15:16
Mostmár, ha szegeden járok kocsival, ziher, hogy egy fehér lapot nyomtatok, "Látod te patkány" felírattal, és alá a parkolójegy. Mindekzt ki a szélvédő belső oldalára :D ha bejátszottam fotózok, és küldöm a dukumentációt :D"

egyik haverom sokat jár a belvárosban így tömbönként szokott parkolojegyet venni. miután hazaért az a délutáni programja, hogy egy tollal gondosan ráírja mindegyikre a jókívánságait. lelkileg jót tesz az embernek:)

Bugreport 2008.08.25. 15:08:40

Na akkor modnom a sorrendet. Jegynélkül parkolsz -> büntetnek -> nem fizetsz -> bíróság fizetésre kötelez -> nem tudsz -> Bíróság közmunkára ítél -> Elmész megkened 2 000,-Ft al a "munkásőrt" -> ő füzetbe beírja letöltötted a büntit = Probléma kevesebb pénzből megoldva :D

wagabound 2008.08.25. 15:15:37

Acsinak: egy kis hiba van a sorrendedben. Ahhoz, hogy a bíróság fizetésre kötelezzen, a parkolótársaságnak bizonyítania kell.

Mondottam, ember: LEGYEN PARKOLÓJEGYED! És azt őrizd meg az idők végezetéig, de egy évig legalább.

Bugreport 2008.08.25. 15:24:54

Persze, de akkor is K.O a dolog érted?! Szal ott tartunk, hogy 2008-ban internetes hordákba törmörülve ismételjük az alternatívákat a végülis többnyire közpénzből működtetett társaságok államilag/hatóságilag jóváhagyott egyértelmű szemétkedéseinek megelőzésére/ védekezésre.

9mmPara 2008.08.25. 15:28:29

Vargánya!
A szegedi parkolással bizony-bizony maga a város genyózik a saját polgáraival és a látogatókkal. A valamikori Szepark Kft már beolvadt a Szegedi Közlekedési Kft-be, ami az önkormányzat kizárólagos tulajdonában van.
A rendszer alapvető hülyesége mellett az még külön geciség, hogy a legnagyobb turisztikai szezonban is valósággal titkolják, hogy már van SMS-rendszer is, másrészt az ügyfélszolgálati iroda is gondosan bezár, még véletlenül sincs hosszabban nyitva, hogy a sok idióta turista, aki Szegedet választja célpontul, esetleg tudjon valamit intézni, ha már megtörtént a baj. Ja, észrevételt tenni persze csak az ügyfélszolgálati irodában beszerezhető formanyomtatványon lehet.

Bugreport 2008.08.25. 15:33:18

Akkor kérhetnék egy sms számot amin lehet venni parkoló jegyet? persze csak a nyomtatványos akcióm utánra kell majd. Akkor már úgyis ismerni fogják a kocsit :D:D:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.25. 15:33:24

@9mmPara : Ezt hívják a lustaság és a szűklátókörűség együttes jelenlétének.

Rák Attantam 2008.08.25. 16:18:20

Na, akkor először is egy kis infó, hogy mikortól is létezik ez az SMS-parkolásos dolog Szegedében: www.sg.hu/cikkek/33932
Ráadásul Európában elsőként vezették be ezt a lehetőséget, szóval érthető, hogy miért titkolják ennyire, nem?

Pannon: www.pannon.hu/egyeni/mobilvasarlas/mobilparkolas_szegeden/
T-mobile: www.t-mobile.hu/egyeni/szolgaltatasok/mobilvasarlas/parkolo.shtml
Vodafone: na, úgy láccik, nekik marad a matricás kaland

Bugreport 2008.08.25. 16:20:13

@Rák Attantam: Respect!

LUI 2008.08.25. 17:11:25

Acsi:

A parkoló cetli megvásárlásának elmulasztása nem bűncselekmény, így a közmunka kilőve. Amenyiben nem fizetsz a bíróság max a vagyonodra mászhat rá, ha van persze:-)

Bugreport 2008.08.25. 17:12:59

@LUI:

Kár, pedig olyan jól hangzott :D

Rák Attantam 2008.08.25. 17:57:28

Esetleg beszerzel valami jó kis arab rendszámot, hadd vakargassák a fejüket: "Ezt hogy írom be a gépbe?"

Vagy lekapod a rendszámokat. Mert mintha lehetne rendszám nélkül is parkolni valameddig. Nemtom.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2008.08.25. 19:42:00

Renáta kedves... én is szoptam velük. úgyhogy számolj arra, hogy a fellebezést elutasítják és mellécsapnak a bírságnak még 700 Ft plusz költséget, valami faszság jogcímén.

egyet tanulj meg: IGAZAD MÁRPEDIG NEM LEHET.

és lehet féltáglával bebaszni az ablakukat, mert akkor tudom legalább, hogy mire fizettem ki a 7000 Ft-ot.

Gerike07 2008.08.25. 19:57:59

A lyukasztgatós fikázósoknak: pesten a k...a modern parkolási rendszerben ha egy délelőtt 5 helyen állok meg, 5x kell pénzt dobálni, és ha mindenhol 5perc, akkor sz...tam, mert a min díj ennél magasabb.

Szegeden meg lyukasztok egy egész jegyet, és amig érvényes, oda állok vele, ahova akarok az egész belvárosban, csak arra kell figyelni, hogy a rövid zónában kezdjem az ügyintézést, és a leghosszabb idejű zónáig tartson ki a jegyem, így egy délelőtt egy jegy.

megamenn 2008.08.25. 19:59:21

A parkolószelvény sorszámozott.
Engem még soha nem büntettek meg, ha volt szelvényem. Sokszor akkor sem , ha nem volt. A feleségem rendszeresen "szarakodik" az állyukasztással -gondolom sportból- még nem bukott meg. Ügyes.
Az út szélén való várakozásért pénzt szedni (ráadásul ennyit) nem szimpatikus dolog. Dehát a léhűtőknek is kell valamiből fizetést adni...

Gyulimali 2008.08.25. 20:54:54

Én azt nem értem, miért nem hívtatok rendőrt? Mi van, ha ál ellenőrök? Mindenesetre, én azt jeveslom, mint amit itt Bp-n tennék: Jegyet eltenni, és várni a fizetési meghagyást. Annak ellentmondani, és a bíróságon bemutatni a bizonyítékot. Mondjuk az jó kérdés, hogy hogyan fogja a jegy sorszámát bizonyítani...

Bugreport 2008.08.25. 20:57:55

@Gerike:
hát akkor magadat szopatod mert 5 perc az nem minősül várakozásnak, csak megállásnak. (vagy fordítva, de a lényeg szerintem érthető )
@chicken:
te meg olvass vissza és rájössz miért kerestem a 17-est. Hamár azzal érvel, gondoltam legalább a kép nem lesz illusztráció a jegyel kapcsolatban... De meglátom mennyit keresnek és megfontolom :D Ígérem korrumpálható leszek - LoL


Egyébbként most így elgondolkodva a dolgon, elméletileg a parkolótársaságok kamerája dátumoz is... ergó a kérdéses jegy feketén fehéren bizonyítékául szolgál a szakbarbarizmusnak

megamenn 2008.08.25. 21:32:19

"Mondjuk az jó kérdés, hogy hogyan fogja a jegy sorszámát bizonyítani..."
Rajta van a parkolótársaság videófelvételén.

RogerNyul 2008.08.25. 21:44:25

Nem regen, talan 1 honapja, bebasztak az ablakukat valamivel, itt lakom veluk szemben. :) lol.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.08.25. 21:46:20

Acsi 2008.08.25. 20:57:55
Nem volt kérdés, miért kerested... A lényeg, hogy a 17-es keresésében megfeledkeztél magadról, mint ahogy a Zőrök is megfeledkeztek magukról, nem számított az sem, hogy vasárnapra esik... Nade poént magyarázni ugye... Mind1

Rák Attantam 2008.08.25. 22:32:54

RogerNyul, ha kis lyuk volt az ablakon, akkor parkolójegybe nyomatékosított féltéglával.
Ha nagy lyuk volt az üvegen, akkor parkolóőrrel.
Bár csak egyszer az épület helyén lenne egy nagy lyuk!...

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.25. 22:47:27

Rák
"Tudhassa, láthassa, nyalhassa..."

Hofi nagyon nagy. :)

Vladimir Harkonnen 2008.08.26. 00:06:57

Én ezzel már többször parkoltam! Kihajtom, visszahajtom. Kapják be!

Bemegy a turista Szegedre, mire kitalálja hol kap jegyet simán megbírságolják!

AlphaBlack 2008.08.26. 00:21:21

Miért nem agyalta meg a töketlen férjed? Persze miután már mindent megpróbáltatok!!!

délioldal 2008.08.26. 09:41:11

szegediként már többször mérgelődtem a parkolási rendszer miatt...
egyszerűen felháborító ez a tépkedős őskorszaki módszer... egy alkalommal csak akkor vettem észre, hogy elfogyott az előre megvásárolt jegyem a kocsiban, amikor parkolni szándékoztam. gondoltam becsületes polgárhoz méltó módon vásárolok egyet. mire a kocsihoz értem pont végeztek a parkolóőrök a büntetésemmel.
bementem az irodájukba ahol szinte hülyének éreztem magam az ügyfélszolgálatos hölgy magyarázata után. itt nincs olyan, hogy türelmi idő, de parkolóóra sem. tehát kénytelen az ember elsétálni egy kisboltba, trafikba ahol vásárolni tud jegyet, de ezalatt persze meg is büntetik.
kérdem én hol a ráció????
ha vidéki vagyok aki nem tudja, hogy ha szegedre megy már hegyeshalomnál meg kell vennem a jegyet, különben esélyem sincs??????? legalábbis az ügyfélszolg.-os hölgy szavaiból vmi ilyesmit vettem ki...
szóval fizettem kemény 7ezer forintot csak mert elmentem parkolójegyet vásárolni a legközelebbi kisboltig és addig otthagytam az autót..... volt más esélyem?
kérdezem, hogyan lehet másképpen megoldani a kérdést???? pedig megvettem a jegyet. ráutaló magatartás? vagy bármi?

SZÁNALMAS A SZEGEDI RENDSZER ÉS MÉG BÜSZKÉK IS RÁ!

nevetséges.... és egyben gusztustalan is, ahogy hülyének nézik az embert és önkényesen sarcolnak...

Rák Attantam 2008.08.26. 10:08:30

Régebben, mikor még az SMS-es móccer nem volt, tartottam a kesztyűtartóban 1-2 kék parkolójegyet. Ha fogyott, vettem. Na ja, akkor még 60 forintba került.
Úgy lett vége a dolognak, hogy sokáig nem kellett ott parkolnom, de mégis amikor az uccsó is elfogyott, megint mentem venni. Általában a Kárász utca sarkán levő újságosnál vettem ezeket (ami a Dugonics térnél van). Mondom, kérek egy 60 forintosssat. Rám néz, mint aki nem érti az ógörög akcentusomat. Mondom "Eeee, kééek jetyet! Atva fointossat! Tsókollom!" Most se értette. Aztán észbe kap. Jaaa! Kék parkolójegy! Az már 200 forint! (vagy mennyi, de sok volt a 60-hoz képest).
Miva? 200. Tsókollom, akkor 2-ttőt nem kérek. Seggel mentem ki a boltból.
Utána amíg nem jött ez az sms-es izé, mindig boltok előtt álltam meg "Rakodás folyamatban" táblácskával a szélvédő mögött. De szerintem inkább csak mákom volt, azért nem büntettek meg.

Láttyátok feleim, így kell egy amúgy talpig böcsületes úriembert lezülleszteni!

Azóta má' lopok is...

daimler 2008.08.26. 12:47:40

Az én témaközeli sztorim bő egy éves. Gyönyörű szépen lyukasztottam, ahogy az a nagykönyvben meg van írva... naná, hogy várt a csomag a visszaérkezésemkor. Pár nap múlva ügyvfélszolgálatra be, hogy megkérdezzem, ugyan mit jelent a büntető cetlin az bírság okaként megjelölt "többszöri felhasználás". Biztos, ami biztos, vittem magammal a parkolójegyet is, hátha segít a T. ügyfélszolgálatosnak. Tévedtem. Meg sem nézte a jegyet, hanem kitöltetett velem egy panaszbejelentőt. Mondom neki nézze már meg, hogy sértetlen az összes többi perforáció, de neeeem, majd visszanézik a felvételt, ott jobban látják, mert "az akár 400x-osra is ki tudja nagyítani". A nagy semmit, tettem hozzá. 30 napot kihasznűálták a válaszra, kifogásom elutasítva, többször használtam, fizessek de izibe', de legalábbis 8 napon belül, merkülönben jajj. Időmet kihasználva 8 nap múlva befáradtam az ügyfélszolgálatra a parkolási üzletág igazgatójához (telefonon előre megtudtam, mikor tartózkodik bent), aki fogadott 2 perc után. Elmondtam a bajom, megmutattam a szelvényt, ő géphez ült, és csak annyit mondott, hogy mehetek, mert az ügy lezárva, látja, hogy nem volt többször használva a jegy. És tényleg nem hallottam róluk azóta.
Nyilván mindenki a saját vérmérsékletéhez illő konklúziót fogja levonni a történtekből. Én kb olyasmit éreztem, hogy higgadtan kell megkeresni azt a csatornát, amin keresztül orvosolhatóak a sirámok.

N.B. alapjában véve nem vagyok jóban a szeparkkal, vitték már el a kocsimat a rakpartről csak azért, mert 80-90 centi átlógott belőle a buszoknak fenntartott parkolórészbe... de az azért megnyugtatott, hogy ha a parkolóőrökkel nem is, de az irodistákkal még lehet beszélni (legalábbis ebben az esetben lehetett).

HogynePersze 2008.08.26. 13:01:31

Nem is a tépkedős szelvény a gáz Szegeden hanem, hogy 7000,- Ft a bünti!!!!! Nem 1500 mint Pesten hanem hétezer.Elképesztő összeg.

Hemzsegnek a parkolóőrök + a "lopós" autók. Szegedi vagyok ezúton üzenem mindenkinek, hogy meg ne próbáljon akár 2 percre is megállni tilosban vagy szelvény nélkül parkolóhelyen mert tuti, hogy szétbüntetik.

piettro 2008.08.26. 14:42:20

Köszönöm a reflexiókat! A jegy csak illusztráció, nem mi tettük fel!
A kérdés azokhoz, akik már tapasztalattal rendelkeznek: beküldjük egyáltalán az eredeti jegyet? Van valakinek hasonló esetben pozitív végkicsengésű sztorija? Náluk mi volt a „megoldás menete”:) ?

Köszi a helyesírással kapcsolatos észrevételt is, valóban nincs mencccségem :) de bagatellizálni sem akarom a hibákat! Bocs attól, akit ennyire sértett, és megzavarta abban, hogy a lényegre fókuszálhasson!

Egyébként változatlanul úgy érzem, hogy minden ilyen és ehhez hasonló eset felháborító; nem értem, passzióból minek szívni egymás vérét.
Jó lenne legalább az „élni és élni hagyni” szellemében működni…Tényleg az a kérdés, ha szívatnak valakit, hogy gazdag, vagy szegény, szimpi, vagy sem?
Én annyira szívesen feltettem volna a kérdéseimet személyesen az érintetteknek címezve, de erre nincs semmilyen mód…(nyilván őket védelmezni kell, mert általában sunyisikkasztóscsalóállampolgárok (viccből írtam így) ádáz és alaptalan haragjának vannak kitéve).

Tényleg köszönöm a konstruktív javaslatokat, szép napot :)!

Renáta

CID 2008.08.26. 14:46:43

Hát azért sok pesti modern emberke, a szelvénynek is megvannak az előnyei, mint ahogyan elöttem már páran megírták, és ugyebár, SMS ben is lehet parkolójegyet váltani, ki sem kell szállni az autóból. A visszahajtogatás meg ugye régi és üldözött trükk, én is éltem már vele :)

SLacc 2008.08.26. 15:33:07

Még nem olvastam el, de már most kikívánkozik:

Szegeden ha parkolsz, magadnak lyukasztasz (aki erre szexuális dolgokra asszociál, oldja meg), DE HOGY BIZONYÍTOD, HA MEGBÜNTETNEK? Sehogy. Mert lyukaszthatsz a büntetés után is, ugyanolyan jegyet.
Esélyed sincs, bár én megőrzöm a nyugtákat meg a szelvényeket, de ez meg aztán végképp nem garancia.
Na, most olvasok...

SLacc 2008.08.26. 15:41:27

Parkolóőr? Miért ez a neve? Nem őriz semmit...

Büntetőszakasz, vagy pénzbehajtó (foglalt) lehetne, vagy parkolóbüntető (bár ez megtévesztő, mert nem a parkolót bünteti, de az őr akkor is rosszabb)

Na, kifakadtam, olvasok tovább, bocs.

Rák Attantam 2008.08.26. 15:46:32

Piettro,

1. A parkolóőrök tuti, hogy nem órabérben dolgoznak. Te is csak 1 darab voltál az aznapi sokdarab közül, melyek után ugye jár a jutalék
2. És mivel nem kérdezted meg, hogy ugyan mennyiért lenne képes az a csodakamera letörölni az utolsó felvételt, így rajta is maradtál "bizonyítéknak"
3. A 7000 forint sok. De hátha mégsem annyira, hogy egy pesti fószernek megérje leutazgatni, hogy bíróságilag bizonyíthassa: a szelvény bizony nem manipulált!
4. Ezért aztán ha fizetsz, megszívod. Ha erősködsz, akkor is fizetsz (utazás stb.), tehát megszívod
5. A parkolójegyet ne add ki a kezedből, mert véletlenül "elvész"! Ha tértivevényes, akkor is. Ha perre mész, akkor jó lenne kikötnöd, hogy ha megnyered, akkor fizessék ki neked a perrel kapcsolatos kiadásaidat is (utazás, stb.).
6. Persze előbb valami vezetőfélénél (a Szeparknál) érdeklődni kéne, hogy van-e hajlandóságuk peren kívül egyezkedni, mert neked ugyan mindegy, te bepereled őket secc-pecc. De ha nem akarják, hát veled lehet beszélni... Talán nem fogják akarni. Bepróbálkoztak, elmentek, ameddig tudtak, de mínuszt mégsem akarnak belőle csinálni, úgyhogy fel fogják adni. Ha nem, akkor tényleg hüjék.

Szerintem.

SLacc 2008.08.26. 15:54:12

Közben rávezettek a kommentek, hogy a sorszám a felvételen is rajta van. Köszönöm, tisztelt kommentelők.
Akadékos vagyok: muszáj a felvételen rajta lennie a sorszámnak? Úgy értem, a parkolóőrök képzettek egy olyan feladatra, amire a négy éves unokaöcsém képes külön képzés nélkül? Félek, hogy ez el akar sikkadni majd, ha ilyen helyzetbe kerülök. A szomorú az (már ha megbüntetnek), hogy én barom meg megveszem, és lyukasztom a jegyeket, ahogy elő van írva.

daimler 2008.08.27. 16:27:15

piettro 2008.08.26. 14:42:20
"Van valakinek hasonló esetben pozitív végkicsengésű sztorija?"

Olvashattad feljebb, hogy mi lett az én sztorim vége. Ahogy Rák A. is írta, bepróbálkoznak, de ha megmutatod nekik időben, hogy adu van a kezedben, nem fognak magunknak mínuszt csinálni a nullából.
A vitás jegyet pedig soha ki ne add a kezedből, pláne ne add postára meg ilyesmi. Nem a 7e ft-ról van most már szó, tudom én, nem is akarom túllihegni a dolgot.
Azért még annyit mindenképpen érdemes tisztázni, hogy amennyiben nem sms-ben fizet az ember fia avagy lánya, hanem parkolójegyet vesz, tény és való, hogy ELŐRE kell megvenni a szelvényt, és nem a parkolsz kicsit-beszerzed a jegyet-parkolsz sokat sorrendet kell követni, lévén ez a szabálytalan út. Tehát lehet rimánkodni, hogy megbüntettek annyi idő alatt, amíg jegyért mentél, de ez totál nem változtat azon a tényen, hogy szabálytalanul parkoltál (hozzáteszem, legtöbbször én is ehhez az úthoz folyamodok).
Tévedés ne essék, én sem tartom szerencsésnek a módszert, pláne nem azok szempontjából, akik idegenül mozognak Szegeden, hiszen nekik még az az előnyük sincs meg, hogy tudják kapásból, merre van a legközelebbi trafik vagy ABC. Nekik javaslom, hogy még a parkolózónán kívül álljanak meg és vegyék meg a jegyüket egy újságosnál, benzinkúton vagy akárhol, mert tény, hogy az "előre" az nem egyenlő a kezdete után egy kicsit később"-bel. És ez független mindenféle parkolóellenőri taplóságtól, sajnos...

CID 2008.08.27. 16:42:33

Mondom én, hogy SMS :)

CID 2008.08.27. 16:44:29

Azt hiszem 10 éve amikor bevezették, én voltam a 67.-ik akit megbüntettek. Gondoltam nem fizetem be. Kb. 5 év múlva jött a bírósági végzés. Befizettem :(

autosave 2008.08.27. 20:35:17

nincs rajta valami sorszám? akkor egyértelmű, hogy egyezés esetén el kell fogadniuk a sértetlen jegyet...

hardrock 2008.08.27. 22:07:55

eleve szerbül nem "sat" az óra?

hardrock 2008.08.27. 22:09:20

plusz közölni velük, hogy úgy megverjük őket, hogy aprófát szarnak, majd továbbállni, azt' hajtsák be, ha tudják :))

CastorTheBrave 2008.08.29. 17:20:31

nemtom, szerbül hogy van az óra, abból a szempontból lényegtelen is, hogy a jegyen oroszul van a cirill betűs felirat.

a parkolás nálunk csoportfeladat, ha valaki kocsival jön hozzám látogatóval, előtte felhív telefonon, én leszaladok a sarki fénymásolóba jegyért, ház előtt megvárom a kocsit, addig kilukasztom a jegyet. nem vagyunk sikeres emberek, de eddig bevált.

zuzimama 2008.08.29. 20:15:00

Érdekesen megnőtt Szegeden a büntetés összege. Egy éve költöztem el onnan, és akkor ha jól emléxem 4ezerpárszázvalamennyi volt a bünti.
Amúgy lehet esemesben is parkolni Szegeden, mi úgy csináltuk, az viszont elég korszerű ehhez a fecnizéshez képest. Egyébként meg 8 befizetetlen bünticédulát őrizgetünk, mind több, mint egy éves, tehát elévült.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.13. 07:51:13

Isten hozott Szegeden :) GYere holnap is, aztán kérdezd meg mi hol parkolunk ;)
A fecnizés szar megoldás és minden második ember nem kitépi hanem kihajtja és egy hétig használja.Ezért idegbajosak az ellenőrök és birságolnak orrba-szájba.Nem sikeres aki a hősők kapujánál beáll a fizetős parkolóba mikor kb. 100 méterre ingyen parkolhat :D
Parkolóóra itt már régóta nincs mert a hajlékonyak bevinnék a méhbe mint alkuminiumot :)
Én busszal járok,ott állok meg ahol akarok és senki nem büntet meg, nem tépkedek jegyeket mint valami sültbolond és nem probálok ezeregyedikként beállni a létező ezer parkolohelyre.Parkolj udvarokban, nyitva hagyott kapukon beosonva, bérházak kertjében...

sirkán 2008.10.30. 22:35:21

Szio!
Azért ha érdekel valakit,szivesen mondanék egy-két dolgot az ellenőrök mellett is.

sirkán 2008.11.16. 11:57:41

Egyelőre csak annyit,hogy a haverom is ezt csinálja,igaz előtte egy évig munkanélküli volt és csak ide tudott elhelyezkedni.
süti beállítások módosítása