Tékozló Homár

Az APEH szerint akinek barátnője van, az nem lakik otthon - Vagyonosodási vizsgálat horror

2008.11.12. 15:25 | ge | 193 komment

Kollégánk egy ismerőse ellen vagyonosodási vizsgálatot indított az APEH. A teljes eljárás nem bizonyított feltételezéseken alapul: nem hiszeik el neki, hogy az öröksége megvolt még és azt költötte, nem pedig fekete, be nem vallott jövedelmeket, továbbá nem hiszik el neki, hogy az anyjával él (pedig de), csak mert régóta van barátnője. A bíróság szinte meg sem hallgatta, az APEH emberei pedig végül még segget is csinálnak a szájukból: most mégis az anyja lakásba mennek el lefoglalni a személyes dolgait. Oda, ahol szerintük nem is lakik. Pedig de.

Történt egyszer, hogy vagyonosodási vizsgálatot kaptam az APEH-től. Meglehetősen értetlenül álltam a dolog előtt, de azt mondtam, ha a szerv kérdez, én válaszolok. Már az elején világossá vált, hogy meglehetősen furcsa a bizonyítási kényszer:  ha a hivatal hasraütés-szerűen kitalálja, hogy én egymillió forintot megkerestem, majd elköltöttem, akkor rám hárul, hogy bebizonyítsam az állítás ellenkezőjét. Már ha nem szeretném hogy nagymennyiségű adóhiányt vágjanak rám.

Már ezen is meglepődtem, hiszen arra számítottam, hogy az APEH-nek kell állításait bizonyítania, de belementem a játékba. Aztán kiderült, hogy még ez is kevés, hiszen hiába hoztam folyamatosan igazolásokat arra vonatkozóan, hogy milyen módon jutottam bevételekhez, mekkora pénzmennyiségre van szükségem a havi megélhetéshez, azokat a hivatal nem fogadta el mert... mert csak.

Mivel viszonylag szegény családi körülmények közül származom, iskolai tanulmányaim alatt nagyszüleim támogattak, tőlük kaptam pénzt amikor szükségem volt rá. Erről be is mutattam a szükséges bizonyítékokat, de meglepő választ kaptam: özvegyen élő nagyapám igazolását kétmillió forintról elfogadta az APEH, de a korábban jó beosztásban dolgozó, most jó nyugdíjat kapó másik nagyszüleimtől, akik ugye közösen tartanak fenn egy háztartást, már nem volt jó az igazolás az 1,3 millió forintról. Hogy miért? Mert NEM ÉLETSZERŰ! És ezzel el van rendezve az egész.(Szerintem a világon nincs még egy ilyen jog, ami kifogásként elfogadná ez!)

Nem adtam fel, közöltem az APEH-hel, hogy elviszünk minden idevonatkozó papír, amivel alátámaszthatjuk az igazunkat. A nagyszülőknek volt elég pénzük a bankban, amiről igazolás is volt. Készült nyilatkozat amiben alátámasztják, hogy kölcsönadtak nekem, de ez valamiért mind nem volt elég. Azt írták, nem fogadják el.

Ugyanez volt az örökségemmel is: Édesapám halála után örököltem közel 1millió forintot, amit nagykorúvá válásom után kivettük a bankból, mert úgy gondoltuk, szükség lehet rá. Innentől kezdve otthon tartottuk. Az APEH ennek a pénznek a létét is kétségbe vonta, azzal a kifogással, hogy azt már biztosan elköltöttem. Nem hozott fel bizonyítékokat, tanúkat, hasára ütött, és közölte, hogy az az összeg már biztosan nincs meg. Hoztam igazolást édesanyámtól, és írtam az APEH-nek, hogy barátnőm, akivel egy évtizede együtt vagyok, szintén látta a pénzt, tanúként szolgálhat.

Mi lett a válasz? Az igazolásokat nem fogadta el a hivatal, de közölte, hogy ha én már ilyen régen együtt vagyok a barátnőmmel, bizonyára nem is otthon lakom édesanyámmal, tehát sokkal többe kerül a megélhetésem, mint amennyibe valójában, tehát valószínűleg a jövedelmem is nagyobb. Azt hittem megőrülök: nem jöttek ki hozzám megnézni, hol lakom, nem kérdezték meg édesanyámat, barátnőmet, barátaimat, a postást, csak közölték, amit. Gondolom ha felfogadtam volna egy speciális adószakértőt, aki segített volna engem, sokkal könnyebben intéződtek volna az ügyeim, de mint mondtam, kispénzű ember vagyok, nem tudok megfizetni ilyet.

A legrosszabb az egészben, hogy nemcsak érthetetlen gyanúsítások ellen kell védekeznem: teljesen magamra vagyok hagyva, mert az APEH ügyintézés tekintetében egyáltalán nem segítőkész. Nem mondja el, hogy az agyament kérdéseire miként várja a bizonyítást. Csináljam ahogy tudom, aztán ha nem jó, akkor majd nem fogadják el.

Ennek megfelelően a vizsgálat második szakaszában is elmarasztaltak, mondván, nem cáfoltam kellőképpen az Ő állításaikat (Hangsúlyozom, ha én állítok valakiről valamit, az nem nekem kell bizonyítanom?). Én próbáltam nem feladni, mivel úgy éreztem semmilyen jogalapja nincs az APEH-nek, hogy több mint 1,3 millió forintot követeljen rajtam.

Következett a bíróság. Természetesen itt már volt jogi képviselőm, aki a per megfontolására intett engem. Azt mondta felesleges perre menni, mert nem nyerhetünk. Az a három bíró a városban, aki ezeket az ügyeket tárgyalja, teljes mértékben részrehajló az APEH javára. Azt mondta, eddig kábé 20 ügynél 1ből sikerült jól kijönniük. Azért én azt mondtam menjünk mégis bíróságra, mert nekem igazam van, és ezt más is fogja látni. A fellebbezésben megkérdőjeleztük az APEH kifogásait, hogy mégis milyen alapon nem fogadták el az apai nagyszülőktől kapott pénzről szóló igazolást, valamit hogyan állíthatják azt, hogy nem otthon, az édesanyámmal lakom, amikor ezt minden létező módon bizonyítani tudom.

Az ügyben kértük a bíróságot, hogy hallgassák meg tanúként az érintetteket (édesanyámat és az apai nagyszülőket). A bíróság rendre be is idézte és meg is hallgatta őket, majd a tárgyalás végén, mintha mit sem mondtak volna, közölte velem a bírónő, hogy az APEH követelése helyes, és fizessem be a tartozást. Most már, hogy a bírósági tárgyalás lement, és állítolag nincs tovább, küldött az APEH egy levet, hogy november 24-én 8 órától 18 óráig tartózkodjak a bejelentett lakcímemen, mert jönnének lefoglalni a személyes dolgaimat az adósságom fejébe.

És a slusszpoén: na hova jönnek lefoglalni? Arra a címre, amit az eljárás során nem fogadtak el tőlem, édesanyámmal közös lakásomba, ahol én az APEH szerint ugye nem is lakom, így aztán nem is lehet ott semmi, ami az enyém.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butabi 2008.11.12. 17:56:58

Ja a történetnek azt a verzióját is el tudom képzelni, hogy, egyik apeh-es meséli a másiknak : képzeld mivel állt elő tegnap az egyik srác akit megvizsgáltuk miból van a tíz millás vadiúj BMW-je, azt mondta 6 éve keres havonta 65,000 forintot, mivel az annyával él nem költ semmire az ugye 4,680,000 Ft. , nagyszülőktől kölcsön 3,300,000 Ft. + 8 éve örökölt 1,000,000 Ft-ot + a kamatok szóval egy szép augusztus délután amikor már csak 65,000 hiányzott az autóhoz, megvette fizetésnapon!


Persze biztos nem így van, nem feltételezném ezt semmi pénzért, csak túl sok a homályos részlet!

cseresznye1 2008.11.12. 17:57:42

soviet én is mentem kilohetvenet a lanchia Y10-el pedig 1.3-as gti moci volt benne :D szép kanyarokat szedtem vele ráncba és tudtam hogy ha valakivel koccanék a rövidebbet én huznám. Az élet szép és rövid is lehetsz. Ha aparkettát kapirgálod hamar lent találod magad a földön ahonnan nincs felállás.

Galaxis remélem helyettem töled vonnák le ezt a szét aztán belátod mekkora B@lf@szságot beszélsz!!!!!

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:02:48

de gondolom, hogy Te nem 6. alkalommal mentél át a forgalom vizsgán 1 üveg konyakért, 1 csík cigiért, meg 15e kessért:)

ha valakinél leoltják a lámpát, annak még nem biztos, hogy fényűző az élete. ebben is egyetértek

É2I 2008.11.12. 18:04:43

@s.o.v.i.e.t

/off

Hű bazzeg 170 ? És még higgye el neked valaki, hogy nem volt kint a balra index annak előtte. Öreg ez a baj, hogy az ilyen emberek elhiszik, hogy meg tudnak állni bármikor, mert audi TT. Bakker örökre elvettem volna a bátyád jogsiát, sőt a spászerral meg is ütöttelek volna.
Egyébként ismerem a helyet, aki ott ennyivel megy, azt örökre az útba paszíroznám.
És még reklamálsz, ritka nagy f @ sz lehetsz a bátyáddal együtt. De ha kinyírtok valakit, akkor meg jöjjön a helikopter, hogy nehogy le kelljen amtutálni a lábad.....

cseresznye1 2008.11.12. 18:06:26

nem azért ennyire durva nem voltam. kökeményen vizsgáztam 2x és fizettem ki 2x a jogsi árát és megsexuáltam a rendöszihologikális néninit aki nem is volt annyira néni de én sem voltam annyi mint most vagyok XD

cseresznye1 2008.11.12. 18:09:08

amugy mielött a kérdés felvetödne 26 vagyok 24 évesen sikierült alkotnom a fent emlitett eseményt 25 évesen elkaszáltam magam ismét és kereken 2010 ig csak álmomban gondolhatok a jogsira :D

É2I 2008.11.12. 18:09:44

Revidiálom magam, amit azóta írtál, de akkor neked kéne nem engedni vezetni a bátyád.
Mondd neki, hogy terndibb sofőrt fogadni. Ami igaz is....

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:14:52

enenmegaziren 2008.11.12. 18:04:43

szerencsementes egy flótás lehetsz..

az 50-50 az indexelős sztorinál azt mondtam helyén való! csak a bírónő eljárási módja a hibás, hogy tanúból 50%-os felelős. új tárgyalást kellett volna hirdetnie és ott azonnal megállapítani az 50-50-et

én is bevonnám a jogsiját örökre.

ha ismered a helyet, akkor tudod, hogy majd 100 kilométer nyíl egyenes és elég széles is... miről beszélsz??

olvasd el, amit írtam és azonnal kibukik, hogy nem reklamálok Te szegény!

a második esetet azért írtam le, hogy látható legyen, hogy semmi panasz nincs az első eset 50%-os felelősségéért. a rendőrségi bünti meg bagatell.

célzása a leírtaknak:
1:
bíróság bármit ítélhet bármikor és nyilván nem csoda, hogy a post írójának nem volt sansza az igazát bizonyítani, mert az ítélkezés itthon nem alapos és megfontol (noha bátyám esetében teljesen igazságos volt)
2:
rendőrség sem konzekvens. nincs elakadásjelződ: 30.000
lakott területen veszélyeztetés 10-20 ezer.

ha az előbbi hsz-ed csak indulatból ment, akkor nem haragszom. én is ugyan úgy elítélem a felelőtlenül kocsit használókat és ha ismernél, talán nem ilyen arrogáns hsz-t írtál volna.

SLacc 2008.11.12. 18:16:15

Hölgyek és Urak!

Ezt mi csináltuk magunknak. Nem fizetünk adót. Valahogy bekeményítenek majd. A becsületesek fogják főleg megszívni, eleinte biztos. Ki van minimálbérre bejelentve? És az miért is adómentes? Vagy nem így van?
Miért 1,5 millió tart el mindenkit?

É2I 2008.11.12. 18:18:07

/on
A posztra meg annyit, hogy hiányoznak részletek...
És az apech hivatalból nem hiszi el a külcsön kapott milliókat. Sőt, ha ajándékoznak neked 200e felett, azt be is kell vallanod. Ilyen világban élük. Erre kellett a + 5000 apech revizor, no meg az önkétes - dögöljön meg a szomszéd - apech besúgó hálózat megteremtése.

SLacc 2008.11.12. 18:20:38

Hű, visszaolvastam, bocsánat, akkor ez az autózzponthu?
:)))

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:24:27

enenmegaziren 2008.11.12. 18:09:44

én végig csóváltam a fejemet.
csak megvette. és index ide, index-oda lekukázta, mert 2 barom találkozott az úton.
gondoltam ebből tanul. másodjára is vett minden ellenjavallatom ellenére. gondoltam beülök mellé egy kicsit tanítani. bekötöttem az övemet, amit előtte soha nem tettem életemben.
jobban figyeltem, mint bármikor. próbáltam is úton tartani a kocsit, de szabályosan ki akarta tépni a kormányt a kezemből. amikor nem jött senki még egyet rászóltam (ráüvöltöttem), hogy engedje el a kormányt és a gázt! és nyert a pánik...
sose üljön kocsiba az ilyen. szerintem nem is fog többet, mert akkor nagyon megijedt, hogy meghaltam. ő előbb ki tudott mászni, mert a kocsi a tetején volt és felőle nem szakadt be az A oszlop. nekem keresni kellett a kijáratot egy ideig a por miatt is, meg a hülye szokásom miatt, hogy én amikor megáll a kocsi, akkor a vezető oldalon ülök általában és fejjel fölfele. nekem ez a természetes 10 éve :)

É2I 2008.11.12. 18:26:22

@ s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:14:52

Valóban az indulat beszélt belőlem. Fentebb már írtam. De sajnos nap mint nap tapasztalom azt a magatartást, hogy valaki indexel balra, az egész sor lassít, majd hátulról egy "nekem mindent szabad, jó kocsim van" emberke beelőzi az oszlopot. Te meg nézed, hogy a csattanás visz-e téged, vagy mi.
Azt azért hozzá kill tennem, hogy nem kevés barom teszi ki a balra indexet már csak akkor amikor betekeri a kormányt.....;(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 18:27:18

en tovabbra is azt nem ertem hogy a turoba nem koltozott ossze a baratnojevel 10 ev alatt
vagy mar az oviban megismerkedtek?

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:29:15

most nézem! hülye vagyok! durr egy pofon! ez valami apeh-es vita kéne, hogy legyen.

le is lépek, mert hívott zep komám, hogy üttessük torkon magunkat valahol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 18:29:51

itt szinte senki se hasznalja
mongyuk nincs is akkora jelentosege mint otthon mert nem sok helyen lehet elozni
de az ideg szetvet ha ki akarok kanyarodni, varom a barmot hogy elmenjen aztan index nelkul benyomul jobbra
ejszaka azert hasznaljak az a megfigyelesem:)
1 diplomaval meg Maryvel kozosen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 18:31:37

aze kanyarodtunk a kocsik fele mert lehet a delikvensnek van egy csodakocsija
valami okanak csak kene lenni egy vagyonosodasi vizsgalatnak
bar en nem tudom
veletlenszeruen is sorsolnak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 18:33:04

mondjuk ez hulyeseg volt mert nem veletlenszeruen nem lehet sorsolni

É2I 2008.11.12. 18:40:42

@ s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:24:27

Peace !

Csak vannak rossz emlékeim....
(Többet írtam, de töröltem, ez tényleg nem a autózzhu)

gelsystem 2008.11.12. 18:49:49

szovjet-hagyma-...nem húznátok innen a véreresbe úgy 170-en, 5m magasan a fák között, pajszerral a seggetekben?:):):)

ella1988 2008.11.12. 18:50:23

én elkövettem azt a hibát,hogy 2007 évre igényeltem gázár támogatást.Megjött a MÁK/Magyar Államkincstár/hivatalos levele,hogy igazoljam,jogosult voltam-é,a 30000azaz harmincezer Ft évi támogatásra.Ma ott tartok,hogy feladtam 65 dkg igazolást,fizettem 10000Ft büntetést,mert késtem a beadási határidővel,postaköltség 1000Ft.Mikor kértem a támogatást,egyik gyermekem még tanult,jövedelme ösztöndíj+családipótlék,a másik munkanélküli volt febr 1.től nov.6.-ig,férjem örül,hogy 54 évesen minimálbérért dolgozhat,én vagyok a fekete bárány,mert a nettó keresetem 87 ezer volt.Most drukkolok,hogy péntekig megérkezzen a férjem adóigazolása,mert ha nem megint megbüntetnek ,de most már 50 ezer Ft-ra.Az igazolások alapján jogosultak voltunk erre a hatalmas összegre,de ha a büntiket összeadjuk,már én támogatom a távhővel fűtött lakások fütési költségeit.Óva intek mindenkit,nehogy merjen gázár támogatást kérni,ha nem akar magának fejfájást,idegeskedést,lealázást kapni,mert a hivatal eleve úgy állt hozzá,hogy mit érdekel engem,hogy miért nem tudom küldeni a papírt,nekik BÜNTETNI kell.

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:51:43

enenmegaziren 2008.11.12. 18:40:42

handsake!

Nekem is. Apeh felől is.
ártatlanság vélelme:
2007-ben ingatlan került a nevemre.
2008 okt elején kaptam Apeh levelet, miszerint fizetnem kell illetéket.
Hangnem:
mocskos adós azonnal fizess, mert végrehajtunk mindent amit lehet.
hívom az ügyintézőt ibolyakék szemekkel:
-Elkerülte a figyelmemet 1 évig a levelük és azért kapok most ilyen morcosat?
hölgy utánanéz: nem ez az első levelünk.
-akkor miért ilyen hangvételű? elég lett volna, ha küldik a csekket.

válasz:
Náluk ez a szokás.
értetlen(?) mosoly...

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:54:40

gelsystem 2008.11.12. 18:49:49

hagymának semmi köze a szemetelésemhez! majd húzok én! véletlenszerűen az apehos kalapomból:))

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 18:55:51

izéke, szóval
hölgy utánanéz: nem; ez az első levelünk.
tehát eddig nem küldtek semmit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 18:58:17

gelsystem

nem
ez FONTOS!!!!!
es en tenyleg voltam apehrevizr
ismerem oket
jo nem vagyok ra buszke, de jol kerestem
akkor vettunk uj tv-t meg videot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 19:00:54

akkor meg az nagy szo volt mert elotte junyosztunk volt az asszonnyal

amugy ki a maeradek 168 akinek jonni kell velunk?

ambbay 2008.11.12. 19:14:01

"Egyéves Önkéntes:
a gyereket nekem is leellenőrizték, mert azt mondták, hogy hiába van szül.anyakvi kivonat, lehet hogy már nem is él, csak nem mutatom be a halotti kiv-ot. nem kicsit akadtam ki tőle."

Magyarán ellenôrizték, hogy a gyerek életszerű -e? :) (Bocs, ez morbid volt)

F(r)osch & tsa. 2008.11.12. 19:18:22

Nem olvastam még végig a kommenteket, biztos tele van fikázva, el fogom olvasni. Csak most így hirtelen felindulásból a szöveg a poszt végigolvasása után. UNDORÍTÓ ez az egész. Ezt a sztorit például kedves homár, én elmesélném annak a fogyasztóvédelmi mittomén milyen EU-s csajnak. ÉS TEGYENEK valamit, ha már ilyen menők vagyunk, hogy eusok lehetünk, ilyen utolsó szarrágó körülmények közt. Vicc ez az egész ország, megyek hányok is egyet tőle.

F(r)osch & tsa. 2008.11.12. 19:20:11

még a kommentem is értelmetlenre sikerült. elnézést, nem vagyok sikeres.

EÖ (törölt) 2008.11.12. 19:22:46

soviet

a rendőrség mindenkit először tanuként hallgat meg, még akkor is ha kezében a füstölgő pisztoly
a tanunak ugyanis igazat kell mondania míg a gyanúsítottnak nem

kulup 2008.11.12. 19:22:49

Egyéves Önkéntes :

A gyerek születését igazoló jegyzői igazolás ügyében még mindig harcolok a bankkal. Azt kell mondanom, hogy az Önkormányzatnál voltak a legnormálisabbak, az ügyintéző telefonban azt mondta, hogy nem érti, hogy a bankok miért szívatják ezzel a népet, erre már nincs szükség, megváltozott a kormányrendelet. Bank erre is azt mondta, hogy kell. Megkérdeztem a Kincstárat, ott is normálisak, és szerintük se kell. Bank továbbra is követeli, a belső szabályzatuk miatt. Rohadjanak meg !! Szarom le a belső szabályzatukat. De most mégis mit csináljak ? Indítsak pert 2000 forint miatt ???

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 19:23:37

gelsystem 2008.11.12. 18:49:49

jól vigyázz, kivel packázol!:)

tiszteletadás hsz-ek alapján:

gelsystem:208
nekünk összesen:7180 (ami fejenként 7180/2) :))))))

kulup 2008.11.12. 19:24:13

Ja, amúgy Unicredit Jelzálogbank, óvakodjatok tőle !

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 19:25:34

Egyéves Önkéntes 2008.11.12. 19:22:46

értem én, de ez már a bírósági szakasz volt. oda idézték tanúnak és kijött fifti-fiftiben a bűntársával:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 19:29:26

sovjet
es kettonknek tuti tobb diplomaja van mint neki
pedig Marynek nincs is

EÖ (törölt) 2008.11.12. 19:32:22

autozz on
ja és balra kanyar kontra előzés az szinte mindig fifty fifty
autozz off

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 19:33:01

hagyma 2008.11.12. 19:29:26

meg a váci dugásban is több a rutinunk
külön-külön! ez nagyon fontos!

s.o.v.i.e.t 2008.11.12. 19:37:27

Egyéves Önkéntes 2008.11.12. 19:32:22

magyar precedens-jogra célzol? és összeállna az első magyar legitim esküdtszék is? :)

talán pont egy ilyen eljárási hiba miatt kötött ki a posztoló ott, ahol kikötötték

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 19:44:59

ulnokok otthon is vannak ugy remlk
nekem meg volt egy picit ittas vezetesem oszt marciusban mehetek az eskudtszek ele, hogy baxa meg
alig haladta meg a 0.8-at
itt is sokszor hirdetnek fele felet, az ismeretsegi korombol tudom
kocsi miatt nem inditanak vagyonosodasit, mer itt mindenki reszletre vesz mindent
azert tartunk itt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 19:45:59

vaci dugasban feltetlenul
rackeven is otthonosan mozgok

Ofélia . 2008.11.12. 19:54:00

hagyma: én nem az apechnél a gelkánál voltam revizor.

Azóta is azon röhögök, hogy ezek milyen majmok.

Kapásbol kilehetne készíteni a fél országot ha valaki odafigyelne és merné kockáztatni életét jutalmát előmenetelét

Ofélia . 2008.11.12. 19:57:48

Hagyma: 08 felett voltál???.

Na ez tényleg sokba fog kerülni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 20:10:20

jovan tudod hogy 0.008
de roviditek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 20:11:43

de meg mindig erdekel miert elnek kulon 10 eve a baratnojevel
nem vett neki kockas kabatot vagy mi?
anyuhoz is koltzhettek volna

Ofélia . 2008.11.12. 20:19:46

hagyma: Persze, hogy tudom.

0,8-nál már nincs vér az alkoholjában.

De mi a fene ez a kockás kabát??.

Anyámhoz ne költözzenek.

Ofélia . 2008.11.12. 20:20:50

Így is sokba fog kerülni.

Ofélia . 2008.11.12. 20:22:07

Akkor se hozlak ki a sittröl.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 20:24:02

ma kihoztak
itt nem tokolnek 5 orara bevittek
jgsibevonas lesz esetleg a penzbuntetesen tul
hat valaki itt kapott egy kockas kabatot, mingya megnezem ki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 20:25:16

Macskabreki
de 3 allambol van jogsim, ugyhogy lexarom
hehe

Ofélia . 2008.11.12. 20:37:37

hagyma: Annó dacumál ezt úgy oldottam meg, hogy bejelentettem az elvesztést.

Simán kaptam másikat minekután csak arra kellett vigyázni, hogy időben orvosizzam a kellő dokomentet.

Na én sem izgultam HEHE.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.11.12. 21:08:31

hagyma!
Ha az együttlét kényelmesebb különéléssel, a felek nem feltétlenül költöznek össze és házasodnak. Főleg ha nem hisznek a házasság intézményében.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 21:27:08

chicken
10 evig kulon elni
hazassag az nem fontos nekem qrwa kenyelmetlen nek tunik
minden ejjel hazamenni anyuhoz dugas utan meg ilyenek
jovn ez maganugy es maganvelemeny es nem a temahoz tartozik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 21:29:23

ofelia

itt annyival egyszerubb hogy nincs orvosi
meg amugy is megyun vissza carolinaba
most majd jol bevonjak a kentuckyst par honapra amire mar ugyse lesz szuksegem mert akkor mar carolinaban leszunk
pezbe aze sokba van basszus

Patriotadri 2008.11.12. 21:48:22

hagyma:"de meg mindig erdekel miert elnek kulon 10 eve a baratnojevel
nem vett neki kockas kabatot vagy mi?
anyuhoz is koltzhettek volna"

azt hiszem, ez tényleg magánügy, és nem ez a leglényegesebb momentum a témában. Az hihetlennek tűnik, hogy sajnos a sors nem teremtette meg a lehetőséget az együttélésre? Anyu1 és Anyu2-höz való költözés pedig rendkívül - hogy is mondjam csak - diszkomfortos... Amúgy kockás kabátot a barátnő is tud venni magának, ha akar.De nem akar. Mert nem szereti a kockásat.De mindegy is.

Drágáim, azért azt gondoljuk végig: ha a poszt írója úgy gondolná, hogy van igazsága a "Szerv"-nek, valószínűleg nem tárná ország-világ elé a történetét, hanem csendes magányában gondolkodna a sorsán. Hmm? Vagy rosszul gondolom?

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.11.12. 22:22:55

valaki erti ezt a bla-bla szoveget? ketszer is elolvastam /mazohista vagyok/, de semmi. a hsz-ek ertelmesebbek :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.12. 22:28:05

Á, azért lehet érteni ha figyel az ember.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 22:47:51

azert koltozunk, mert vissza akarok menni carolinaba
baratsagosabbak az emberek
gyonyoruek a fustolo hegyek
meg minden
asszem ott tesszuk le vegleg a seggunket

mondtam, hogy nem a targyhoz tartozik ezert is nem ertem miert emelte ki, min valtoztatna ha egyutt el a baratnojevel, az edeanyja ugyanugy segithetne
en mongyuk tuti nem tudenek elkepzelni 10 eves kapcsolatot jukon, de hogy az APEH-nek ehhez semmi koze az tuti

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.12. 22:48:58

jukon=kulon
sorry
ez freud volt mary hazajott

Fashionistas 2008.11.12. 23:35:51

Na ez ha velem történne akkor fognám a sátorfámat és takarodnék minél messzebb ebből a korrupt, mocskos országból, ami a fejétől is bűzlik!
De mivel eddig nem történt meg, szeretek itt élni és csodálni a Margitszigeten az őszi fák lehulló levelét........

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.13. 04:49:40

meg 9 napig van iwiw meghivom ha valakit erdekel

maincoon © 2008.11.13. 08:22:00

Az apeh-ot szidva majd nehogy úgy járjunk mint "Sajtosszenya" :$
www.origo.hu/itthon/20081113-feljelentett-egy-forumozot-fetser-janos-mszps-kepviselo-oroshaza-volt-polgarmestere.html

Hagyma utólag is sok boldogságot!

cseresznye1 2008.11.13. 08:24:50

elmegyek aludni és elkanyarodtok a témátol :))) Maradtatok volna a tv-nél XD

3 államban jogsi? :D nekem 2 volt és 5 perc eltéréssel vették el mind2öt XD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 08:32:19

@maincoon : Frankó, már a Homáron sincs az ember biztonságban...

Ofélia . 2008.11.13. 08:33:55

öt perc alatt kettőt? hát ez nem semmi.

Akkor te is visszalopóztál mint a vidéki körorvos aki a redőrautóval ment haza.

Opel- Opel tökmindegy az a sok szar a tetején meg nem tünt föl 08 után

Ofélia . 2008.11.13. 08:44:31

CoIT: Ez tényleg nem semmi.

Kezd forogni a csípőmben a repesszilánk.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.11.13. 08:47:34

be kell vágni a börtönbe az összes istenverte adócsaló mocskos gazember hitvány vállalkozót.

nem érdekel, hogy hány rabszolgát tartanak (ők ezt szeretik úgy mondani, hogy munkát adnak), amíg hamis (jogoslulatlanul megszerzett) rokkantkártyával parkolnak a böhöm nagy fekete dög kocsijaikkal egyszerre két parkolóhelyet elfoglalva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 08:55:08

@Bukowszky : Ja, csak a magyar állampolgárok többsége csal adót az a baj. Nem sokan maradnánakotthon...

Inkább simán csak be kéne fizettetni mindenkivel az adóját. Meg valahogy azt a vállalkozó+minimálbér kombót megszüntetni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 08:56:16

Hömm, előre mondom hogy én rendes munkahelyen dolgozok, a fizum kb. felét fizeti a cég utánam az államnak, és az "adócsalásom" is max. abból áll hogy múzeumszökevény számítógépekkel seftelek. Na ez utóbbiból sem fogok meggazdagodni mostanában :(

2008.11.13. 08:59:26

A balra kanyarodó és előző kocsi karamboljában mindig 50-50%ot hoznak ki. Pont így jártam én is sok éve. Az egyik nem győződik meg a kanyarodás feltételeiről, a másik meg az előzésről.

s.o.v.i.e.t 2008.11.13. 09:21:06

ColT 2008.11.13. 08:55:08

a magyarok adót csalnak, mert az ide jövő mindenféle náció gyermeke meg adókedvezményt kap, meg magas jegybanki kamatot az itt tárolt forintjára. amikor melegszik a talaj: spuri => 280-as ojro

jön adóamnesztia? aki csalt eddig és 10%-ot befizet becsülettel, annak megbocsátják a többi 90%-ot. értsd:
Apeh:-aki nagyban focizik, sosem kapjuk el. kérjkük őket szépen(90% hibahatárral). a gyanús kapcsolatban élők anyjának lakását meg kipucoljuk. mert őket el tudjuk kapni..

Bit Rot 2008.11.13. 09:28:41

Nagycégnek Robin Hood adó,
Kisembernek APEH büntetés.

Kell a pénz az államnak, nagyon!

Azért jó lenne már megreformálni ezt az adórendszert, ez így, ahogy van, gáz!

A szuperbruttó bér kb. 60-70%-át lenyúlja az állam!
Értsd: ha egy cégnek van 1 millió Forintja havonta egy emberre, abból az állam kb. 700 ezret eltesz.

És a maradékra jön a 20% AFA, amikor elköltöd.

Ez így qrvára nincs rendben!

s.o.v.i.e.t 2008.11.13. 09:34:45

majd eljön az is, amikor a kezedbe vett szendvicsbe 2 nagyot beleharap a teleportáló ellenőr.
februártól keményíteni fognak. ha boltod van és nem adsz számlát, akkor az eladott termék 20%-a lesz a büntetés. de nem tudom mi van akkor, ha nincs boltom, de adok számlát mondjuk Áfa+15%-ért?? akkor elméletileg én vagyok Robin a Hoodéktól személyesen

cseresznye1 2008.11.13. 09:37:18

ofélia 2008.11.13. 08:33:55
öt perc alatt kettőt? hát ez nem semmi.

Igen a határ 1ik felén elvették az 1iket a másik felén a másikat :D cca 5 perc alatt :D

۝merta-X 2008.11.13. 09:46:33

" SLacc 2008.11.12. 18:16:15
Hölgyek és Urak!

Ezt mi csináltuk magunknak. Nem fizetünk adót. Valahogy bekeményítenek majd. A becsületesek fogják főleg megszívni, eleinte biztos. Ki van minimálbérre bejelentve? És az miért is adómentes? Vagy nem így van?
Miért 1,5 millió tart el mindenkit?"

Félig jogos csak.
Nem mondanám kerek perec, hogy 81.500 nettó kereset (jelenlegi bejelentett) + x borítékos az én választásom volt. KB az 5. munkahahelyem 8 év alatt, ahol kiröhögnek, ha nem a törvényileg szabályzott minimálbér bejelentettet szeretnél. Tudom, megpróbáltam. (Nekem azért ennyi, mert mérnök vagyok, a mérnököknek magasabb a minimálbére)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 10:13:05

@soviet : A rákot kérik szépen a nagy adócsalókat, azokat simán csak nem merik basztatni.

@John42 : Rohadtul kéne az államnak a pénz, csak amit befizetünk az nem oda folyik el...
Már az is gáz hogy pl. pártok állami támogatást kapnak. Oldják meg maguknak pl., ne hinném hogy ennyire gazdag az ország...

@SLacc : Magad nevében beszélj, utánam mindig volt TB, adó, stb. fizetve a munkahelyeimen.

Emiceha 2008.11.13. 10:18:28

Fúbazzeg de felkúrtam magam ezen a sztorin. Komolyan.

NorbArt 2008.11.13. 12:32:52

Szót kérek!

Senkinek nem gyanesz, hogy mire is megy ez a játék ebben a kibaszott országban? Sejtés? Segítek.
Egyrészről vannak poltikusoknak hívott gazemberek akik pofátlanul lopják szét és adják el külföldieknek az országot, nyersanyagainkat, vagy kitermelésüket és mindent magánkézbe...
Veres kimegy kínába 120 milliárdért, hogy kína erősítse szerepét hazánkban?...
*
Népbetegségre való gyógyszereket nem támogatják... Meg lehet nézni Mo.n a gyógyítást.
*
Meg lehet nézni a családok, és gyermekvállalás támogatását, bocsánat de le kell írnom hogy fehér ember támogatásáról beszélek. Amikor épeszű ember nem mer gyereket vállni mert nincsen hova és ha mer akkor is max egyet. Régebben,,, pár éve még kötelessége volt a nőknek a gyermekvállalás. Most meg magasról szarnak rá.
*
Honfitársaink is tehetnek ám róla ha hajlandóak hollandoknak angoloknak eladni a MAGYAR földet mert többet kínálnak.

MIKOR VESSZÜK MÁR ÉSZRE EMBEREK HOGY SZÉPEN LASSAN EL AKARJÁK ADNI A HAZÁNKAT, KIÁRUSÍTANI MAGYARORSZÁGOT, ELFOGYASZTANI A MAGYAR EMBERT A HAZÁJÁBÓL CSAK MERT VALKAI JÓ PÉNZT AD ÉRTE?
Mert ugye egyre inkább a termékeny föld a kincs.
Én még mindíg az életemet is odaadnám a hazámért mint ahogy nagyon sokan tették mert bíztak benne hogy lesz kinke odaadni a HAZÁNKAT, bíztak benne hogy jó kezekre bízzák.
TÉVEDTEK.
Én még mindíg azt mondom, mindegy mi áron is de NEM szabad hagyni eltapostatni magunkat, eladni a HAZÁNKAT. Bármi áron is de MAGYAR FÖLDÖN magyar embereket nemzeni!
S nem pedig mint oly sokan sőt a döntő többség beletörődni, s legegyszerűbb megoldásként elhagyni a HAZÁJÁT, és sikert adni annak kezébe akinek célja az elüldözés minden eszközzel.

2008.11.13. 13:44:15

CSAK MERT VALKAI JÓ PÉNZT AD ÉRTE.

Valkai Peti? Mondd a címét, jó pénzért bármit eladok.

cavedog 2008.11.13. 15:16:05

Ha az APEH ügyintéző kérdezi honnan volt akármire pénzed jegyzőkönyvbe kell mondani, hogy tőle kaptad kölcsön!
Na innentől nála pattog a pöttyös, bizonyítsa be, hogy ő biza nem adott egy fillért sem! :)

Nolet 2008.11.13. 16:33:39

szopó ez az ország...

SLacc 2008.11.13. 17:15:07

ColT 2008.11.13. 10:13:05

Én meg ha akarnék, sem tudnék csalni, ezért nagy a pofám. :)

Az, hogy magunknak köszönhetjük, az ilyen kollektív izé.
Nagyon meg kellene szívatni az adócsalókat, és akkor jobb lenne. Nem azonnal, persze, de engem az adócsalás dühít. Valószínűleg azért, mert nem csinálom.
Hülye-e vagyok? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 19:01:04

@SLacc : Persze, köszönhetjük magunknak is, mert kurva sok adócsaló van akiket nem vágunk fejbe.

Meg azért különbség az hogy melózol rendese, adózol rendesen, és mellette üzletelsz kicsiben - ahhoz képest ha vállakozó vagy, és a bevétel jó része után nem adózol - ahhoz képest nem nagy szám...

Külföldön is nyilván nem adóznak az ebay-es eladások után, még sincsenek csődben az államok...

2008.11.13. 19:34:00

Cigiző · cigi.blog.hu/ 2008.11.12. 16:29:55
Szeretnék egy levelet írni az APEH-nak...

Nyugodtan, ugysem valaszolnak...

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2008.11.13. 20:06:48

Gyurcsany megmondta, ellehet menni. Tuti ha ilyen gusztustalan modon szalnanak ram, szo nelkul azt mondanam jo rendben kifizetem, pakolnek es elhuznek ebbol a putri orszagbol a francba. Egy kulturalt orszagban megkeresed az 1,2 milliot nehany honap alatt :D

Szanalom szanalom szanalom.. meg mindig szanalom.. Sebaj majd csak osszeszedjuk magunkat. Azert remenykedem. De ha kimondanam mar nacionalista lennek akkor meg a rendorseg ugranam ram nem ? :D

cseresznye1 2008.11.13. 22:35:47

kiskutya idehaza hol keresel te pár honap alatt 1.2 millát? minimálbér cca 63-64e +étkezési utalvány max 2-5 e között ha te ebböl pár honap alatt kihozod az 1.2 millát akkor lehetsz a pénzügyi tanácsadom cca éves 1.2 milláért :))

Pelydzs 2008.11.13. 22:42:19

Itt nekem valami nagyon sántít, mint ahogy már többeknek is...

Fellebezés --> másodfokú tárgyalás --> legfelsőbb bíróság --> Brüsszel --> kivándorlás miután kinyírtam az összeset.

nemáá 2008.11.14. 12:11:01

Nem merem leirni amit gondolok, mert az IP cim alapjan kinyomoznak es kivegeznek vagy jutalombol spontan jol megbasz az APEH...

Ficak 2008.11.14. 14:02:05

Ha a poszt írója elkocsmázta volna a jövedelmét, mint más becsületes ember,akkor nem lenne most ilyen gondja.

APEH + sün.....

System failure. :) 2008.11.16. 12:44:29

A stori 1/2 hiányzik. Én is szívesen feljelentek bömövel rohangászó minimálbéres rohadékokat. Mert csak. Mert én adózok 38%-kal, a jutalmamból 48% marad nekem, ezek miatt a fasszópók miatt, akik basznak adózni és nekem kell helyettük. Nem szólok most a retkes ingyenélő svédekről... Baszottul sokat adózok, mert a cégem törvényesen fizet nekem is, az államnak is. Az egész adórendszer úgy szar, ahogy. Amíg nem változik az emberek mentalitása, addig hiába a reformok. A nagyhal milliókat-milliárdokat lop büntetlenül, a kisember meg szopatják agyba-főbe. Csak a bicska kinyílik a zsebemben, mikor kis műmájer taknyok zsír fullextrás verdákban feszítenek minimálbéren bejelentve. Ugyanúgy lopás ez is, meglop engem, az államot is. Kacsót levágni, az adókat mérsékelni.

kadaj01 2008.11.16. 12:54:19

Szergény cikkió, tényleg viszonylag szegény családi körülmények közül származik ha 3.2milliót csak úgy odaadnak neki sulikára, meg persze eltartják őt, és a csaját! Vicces. :)

Mellesleg, tényleg életszerü, hogy kiveszik a 1 milliót a bankból, és otthon tartják! Ez is olyan vicces! :)

Azt sem ártana tudni, hogy a "kölcsön", vagy "ajándék" után is kell adót, illetéket fizetni, amit nyilván a cikkíró leszart! :)

hercegno02 2008.11.16. 21:16:17

azért arra kíváncsi lennék kedves "kadaj01", hogy amikor ajándékot adsz vagy kapsz (pénzt), te mikor fizetsz utána illetéket...
az álszentséged nem ismer határokat... :(

akik manapság az Apeh mellett foglalnak állást, azok csak olyan alkalmazotti szférában dolgozó emberek lehetnek, akiknek lila a fejük attól, hogy nekik nincs lehetőségük a kiskapukhoz, és másoknak meg miért van. Ennyire egyszerű az egész. Ebben a mai "rohadt adózási rendszerben kis-, és kezdő vállalkozásként életben maradni képtelenség. Ezt nem csak én, hanem közgazdászok is alátámasztják. Megkeresett pénzed közel 85%-át ilyen olyan adókra fizeti el az ember... gondolkodjatok!!!

System failure. :) 2008.11.17. 00:30:11

Igen hercegnő ez így van. Szar az egész úgy ahogy van. De amíg kismillióan kibújnak alóla, addig a maradék szerencsétleneken hajtják be. Közel 350 bruttóból a kezemben maradt úgy 180. NEKED NEM LILULNA A FEJED? Hogy sajnáltuk szegény parasztokat, hogy a földesúr elvette a termény 10%-át. Meg az egyház még 10-et. Mára fordított a szitu és SEMMIT nem tudnak felmutatni cserébe...

kadaj01 2008.11.17. 09:17:15

Nem vagyok álszent, inkább te vagy buta! Ha rokonoktól valaki kap több mint 3 milliót, úgy, hogy közben sulikába jár, és otthon éldegél mihasznán, akkor azért már illene kifizetni azt a pár százezer forint illetéket! Teljesen jogos az apeh büntetése, és követelése! Mellesleg, nem véleten vette észre a srácot az apeh! Valószinűleg orba szájba szorta a pénzt!

hercegno02 2008.11.17. 10:01:05

...hát azt gondolom, hogy a tipikus magyar mentalitás belőled sem fog kiveszni. "ha megdöglik a tehened, dögöljön a szomszédé is" Ez a hozzáálás az ami gátat szab az országunknak, hogy kilábaljon az anyagi szarból... azért jó tudni, hogy belőled is jó revizor lenne...

Esz Lajosne 2008.11.17. 11:14:50

Ha a pénzt takarékbetétben kapod ajándékként, akkor nem kell utána illetéket fizetni.

Egyébként meg a srácot úgy vette észre az APEH, hogy egy bűncselekményben nyomozott a rendőrség, s az összes sértett megkapta a vagyonosodási vizsgálatot, merthogy egyáltalán miből volt pénzük befektetni annál, aki aztán lenyúlta őket.

Egyébként meg szeretem tényleg én is ezt a magyar mentalitást, hogy ha nekem nem jó, akkor rohadjon meg más is.

aday 2008.11.21. 23:54:00

nekem a kedvencem, hogy kinomban biztositasi ugynoknek mentem 19 evesen, aztan kivaltattak velem a kisvallalkozoit, es nem kerestem egy fillert sem vele, csak fizettem mire meg lett a papirom de addigra rajottem hogy na ebbol sem fogok enni, es hagytam a z egeszet.Igen am csak hogy jarulek meg adot kertek a semmire.Ha kerestem volna vele akkor meg ertem
de egy fillerem sem volt belole.
Most kulfoldon elek es mindent kifizetek amit ker tolem ez az allam.Mert kapok is tole valamit.Polgari jogokat, minoseget, es atlathatosagot
süti beállítások módosítása