Tékozló Homár

Újabb adalék az elmaradt havazás sújtotta MÁV-ról

2008.01.04. 16:17 | nak | komment

Follow uppolunk a szerdai vonatos káoszról: az Indexen megjelent cikk szerint Magyarországon a MÁV az egyetlen nagy közlekedési cég, amelyik nem kap szerződéses keretek közt megbízható adatokat a meteorológiai szolgálattól. Korábban volt szerződésük, de felmondták. Merthogy nekik nem kell annyira részletes infó, a leesett havat amúgysem tudják megolvasztani. Majd hallgatják a rádiót, meg nézik a tévében az időjárásjelentést. Azért jó, hogy Ferihegyen nem hagyatkoznak arra a légiirányítók, hogy kinéznek a torony ablakán és amíg látszanak a hegyek, addig leszállhatnak a gépek.

Eddigi homárposztok a témában (felül a legutóbbi):

A nap leghumorosabb vállalati részlege a BKV sajtóosztálya

2008.01.04. 13:00 | szily | komment

Reggel az Újpest-Központ metróállomáson vidáman elkocogtam a BKV-pénztára előtti 50-80 méteres sorban rogyadozó zombihadsereg mellett - észrevették, hogy a cég jóvoltából 2008-ben újra divat a kommunista ízű, hisztérikus sorbanállás? - aztán beestem a Betűgyárba. Itt a következő nyitómondat várt a képernyőn, másodperceken belül az olcsó szalagparkettára taszítva görcsösen rázkódó testemet:

Javuló tendenciát mutat az utasok körében a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság szolgáltatásainak színvonala – derül ki a GFK Hungária által nemrégiben készített felmérésből. Mind a járművek tisztaságával, mind az utazási kényelemmel, de különösen az utastájékoztatással elégedettebb az utazóközönség, mint fél évvel korábban.
Miután kiszitkozódták magukat, olvassák el a teljes közleményt, ami a következő generációs Ablak-Zsiráfban a "cinizmus" szócikket fogja illusztrálni.
Olvasson tovább!

Halálán van a CIB internetbankja

2008.01.04. 11:58 | jackyll | komment
Január 1-jén egyesült az Inter-Európa és a CIB Bank, amiből sejteni lehetett, hogy minden idők egyik legnagyobb kavarodása lesz. Tavaly mondjuk az Elműnek sikerült hasonló elfekvést produkálnia pusztán saját számlázási rendszere lecserélésével, most azonban két rendszerből lett egy, úgyhogy képzelhetik. Olvasóink azért folyamatosan próbálnak bejutni az online rendszerbe, kevés sikerrel:
A CIB Bank internetes rendszere az év végi "normál" leállással együtt már egy hete nem működik. Bevallásuk szerint a gondot az IEB-CIB egybeolvadás okozza. Bár engem ez ügyfélként különösebben nem érdekel, én szeretném rendezni pénzügyeimet, pénzügyi vezetőként utalni az alkalmazottak fizetését, kiegyenlíteni a lejárt számlákat. E helyett idén még csak a különböző hibaüzenetekkel sikerült találkoznom. 2-án tényszerűen közölték, hogy a rendszer nem működik. (A bankkártyák sem!) 3-án reggeltől átmeneti hinára hivatkoztak, és azt írták ki, hogy 11 órától lesznek elérhetőek. 11 óra után a helyzet annyit változott, hogy a "hiba elhárítása folyamarban van" felirat került az időpont helyére. A legnagyobb felháborodást a mai közleményük váltotta ki belőlem, ami szó szerint az alábbi:
Olvasson tovább!

Annyira nem fog fájni a kirúgott MÁV-os igazgatóságnak

2008.01.04. 10:38 | szily | komment
A tegnapi pörgésben nem hangsúlyoztuk eléggé, hogy Kákosy gazdasági és közlekedési miniszter példátlanul kemény lépése, miszerint a botrányos vasúti balfaszkodás után azonnal kirúgja a MÁV Start Zrt igazgatóságát, egyáltalán nem jelenti, hogy az érintett tagok el is veszítenék az állásukat. A cég erről csütörtökön este külön közleményt is kiadott. A téma az Index vonatkozó cikkében is szerepelt, de itt nem emeltük ki eléggé. A lényeg ugyanis az, hogy az ig-tagok e funkciójukkal párhuzamosan a MÁV Start vezető menedzserei - aminek amúgy automatikusan nem kéne így lennie - így hiába szűnik meg a kisebb pénzzel járó ig-tagságuk, a nagy dellát biztosító főállások megmaradnak. Nem mintha menedzservért akarnánk inni, de a tisztánlátás végett jó tudni, hogy az igazgatósági szereplésért menedzseri pénzüknek mondjuk ötödét-tizedét kaphatták. Vagy még kevesebbet.
Olvasson tovább!

Díszítse testét divatos finggal!

2008.01.04. 00:10 | szily | komment

Az éveleji mávos-békávés komolykodások után Akárki jóvoltából az ilyemire fogékonyak rötyöghetnek kicsit azon, hogy a Fing'rs strasszkőszett plakátjának tervezője tudat alatt mennyire ráhangolódott a témára. A hirdetés üzenete nyilvánvalóan az, hogy akinek ilyen korszerűen csillogó korona van a gatyáján, az XXI. századi módon finghat, még annál is korszerűbbet, mint Schmuck Andor és Rogán Antal a Szépkorúak I. Netszobájában.

Atomot nekik, mondja Gabriella

2008.01.04. 00:02 | szily | komment

Az alábbi sztorinak egyetlen pozitív üzenete van: az alávetett lárvák fogyasztók legalább képesek a szolidaritásra. Miközben a BKV szervezésében órákig aszalódnak szűk folyosókon, hogy jó sokat fizethessenek a rossz szolgáltatásért, aprót váltanak egymásnak, fenntartják a helyen, ilyesmik. Jöjjenek tehát Gabriella kalandjai, aki a BKV-ügyfélség Ronald Reaganjeként az első araszoló léptektől a végén eljut az elrettentő nukleáris megoldásig!

Olvasson tovább!

A Mester Kiadó és a "tisztességes áruküldés"

2008.01.03. 14:40 | jackyll | komment
Tegnap indult "kitartó köcsögök" sorozatunkban olyan cégeket fogunk összegyűjteni, akik már csak a Homár archívuma szerint sem ma kezdték ügyfeleik hülyének nézését, illetve azt olyan arcpirító modón végzik, hogy ha nem jogállamban élnénk (MUHAHAHA), biztosan skalpolás lenne a sztori vége. Mai visszatérőnk a Mester Kiadó, akik azzal szórakoznak, hogykiküldenek egy halom könyvet, cédét, dvdt, majd aki nem küldi azt nekik vissza önköltségen, onnantól "előfizető" és rendszeresen fogják csomagokkal spammolni, mint Sanya:
Tegnap megkaptam sokadik reklámanyagunkat, ami nagyfiam gondviselőjének szól. Ez ugyebár én volnék, ezért ki is bontottam a csomagot, melyben információs füzeteket ajánlanak a számítógépem használatához, illetve számítástechnikai problémáim megoldásához. Beleolvastam. Majdnem sírógörcsöt kaptam, hogy papírt ilyen értelmetlen dolgokra elpazarolnak. A szakmai részt azért nem fejtegetem, mert értelmetlensége, használhatatlansága miatt ez szót sem érdemel. A fontosabb rész ezek után jön, amit becsatoltam képként, de itt is kiemelem: "... Ha a bemutatócsomag meggyőzi Önt, és 8 munkanapon belül nem juttatja el hozzánk lemondását, 3-4 hetente további 10 négyoldalas kártyát postázunk Önnek vásárlási kötelezettség nélkül, megtekintésre, valamint minden második csomaghoz egy ingyenes CD-ROM-ot. Amennyiben megnyerik a tetszését, csupán 1690 Ft befizetésével meg is tarthatja őket ... a bemutatócsomag - kifizetése után - mindenképpen az Öné maradhat..."
Olvasson tovább!

Ez igen: egy nap után kirúgták a MÁV Start teljes vezetését

2008.01.03. 13:19 | szily | komment
Na, nem akarjuk a saját vállunkat a kelleténél tovább veregetni, de ilyen évkezdetünk még nem volt. 2008 első munkanapján az olvasók jelzései alapján gyors posztban megírtuk, a MÁV hogyan cseszett ki értelmetlenül több tízezer elővárosi ingázóval. (Update 1.: innen kifelejtettem, hogy a VEKE szerdán remek közleményben tette helyre a MÁV-ot.) Utána a Kötött Pálya szakszerű posztban elmagyarázta, mit is bénázott el az ügyben a ráadásul össze-vissza hazudozó MÁV. Ma újabb írásban mutattuk be, hogy milyen elképesztő választ a dott a MÁV Start Zrt egy érdeklődő cégnek a menetrendi kavarás okairól. Na, nem ködösíthettek sokáig: a bréking news az, hogy Kákosy gazdasági és közlekedési miniszter bátor fejszesuhintással ma ripsz-ropsz kezdeményezte a MÁV Start teljes igazgatóságának és felügyelő bizottságának kirúgását + a kommunikációs vezetők kiseprűzését. Egyelőre nem találunk szavakat. Hivatalos közlemény hajtás után.
Olvasson tovább!

UPC-t lemondani emailben érdemes

2008.01.03. 12:57 | jackyll | komment
A Homárnak egyszer régen sikerült UPC-nél tévéelőfizetést lemondani telefonon, elég vicces beszélgetés volt, csak sajnos nem rögzítettük. Lóránt internettől szabadult volna költözés okán, és arra a következtetésre jutott, hogy ezt emailben érdemes megtenni:
Indítsunk egy rejtvénnyel: Ha van összesen 20 ügyintéző (Ü) valamilyen szolgáltató cégnél esetünkben UPC, mennyi ebből sales-es (X), a karbantartós (Y), és hány a LEMONDÁSOS (Z)?
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása