A kutas félti az autót a Shell-biodízeltől
2008.01.12. 17:50 | jackyll
Gábor egy vicces kutassal találkozott egy Shell kimérésen, ahol a csávó úgy próbálta rábeszélni a drágább üzemanyagra, hogy az autó halálát vizionálta az olcsóbb, "biodízeles" matéria használtata esetén:
Minap Szekszárd felé menet félúton megálltam Bonyhádon, mert tankolnom kellett. Beálltam a Shell kútra. Már párszor megjártam, hogy a különböző fantázianeveket felcseréltem. Pl V-Power Diesel vagy Diesel Extra. (Literenként van kb 30 ft különbség) Megnéztem a táblát, az Extra az olcsóbb. Éppen veszem le a töltőpisztolyt jön a kutas. Éppen akarok szólni neki, hogy mossa le az ablakokat, mire  felvilágosít a Shell Diesel Extra  üzemanyag pontos összetételéről. Közölte, hogy nem akar beleszólni, de az biodízel és félti az autómat, nehogy tönkremenjen.
Szűrt kommentelők
A hét terméke a vízálló sampon
2008.01.11. 13:25 | jackyll
Rékuc erős hajrával megtalálta a hét legforradalmibb termékét, amit a Homár is rögtön a szívébe zárt. A Fructis-termékcsaládot régebben a hetekig kimoshatatlan waxuk miatt szerettük (biztos a gyümölcskoncentrátum), de a vízálló sampon is izgalmas teszteket vetít előre. (Trópusi olvasóink jelentkezését várjuk "emberkísérletek" jeligére a szokásos helyen.) Amúgy ezek a samponok tényleg elég viccesek, a Schwarzkopf termékei például jobban oldják a kád vízkövét, mint bármi.
Szűrt kommentelők
Nyerő húzások a postától
2008.01.11. 12:02 | jackyll
Benjamin kapott egy szomorú kommentet a Posta Direkt pont egy éve tartott kérdőíves spammolásával kapcsolatban. Az értelmetlen offline emailgyűjtést egyéjszakás üdülések belógatásával palástolták, amit azóta is hiába várnak a "szerencsés nyertesek". De előbb jöjjön két tanulságos postai "nyomtatvány" Sündisznótól:
Az elsőt a cégem kapta, egy levélre ragasztva. Kis 2*2 centis papírfecni. Aki ennek alapján megtalál minket, azt meghívom egy sörre.
Szűrt kommentelők
Cak moszt, cak önöknek
2008.01.11. 11:34 | jackyll
Addig röhögjünk az ilyen tréfás feliratokon, amíg nekik kell küzdeniük a magyar nyelvvel és nem nekünk a kantonival! Köszönet Csokávnak a gyűjtésért.
Szűrt kommentelők
Halála után bírságolták meg bontott autóját
2008.01.10. 13:15 | jackyll
Na igen, pont erről volt az imént szó. Igazából a 4-es metrót fel lehetne tölteni a fantombírságos sztorikkal, de ez egy annyira minősített eset, hogy nagyon. Ádám édesapját halála után sikerült megbírságolnia a Centrumnak egy olyan autóban, amit addigra már kivontak a forgalomból és alkatrészenként eladtak:
Kezemhez kaptam levelüket, amellyel egy parkolási bírság elmaradását próbálják édesapámon, K. Andráson behajtani. Megpróbáltam önökkel telefonon kapcsolatot létesíteni, de az üzenetrögzítőn kívül nem tudtam senkit elérni, így levélben szeretnék válaszolni. Kezdjük azzal, hogy a Centrum Parkoló Zrt-ről még tudom hogy kicsoda, de hogy megbízójuk, a ZEE Capital Zrt. ki, és milyen kapcsolatban áll, és kivel, az számomra rejtély. Mindenesetre utoljára, amikor emiatt a minden bizonnyal fiktív bűntetés miatt zaklattak, a következőket írtam az akkori levél írójának.
Szűrt kommentelők
Bizonyíthatatlan parkolási bírságok
2008.01.10. 12:57 | jackyll
A rend kedvéért egy linkkel megemlékezünk a legújabb parkolási buktáról. Most a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás szívta meg, ugyanis egy darab bizonyítékot sem bírtak prezentálni az általuk állítólag jogosan megbüntetett autósok ellen:
Az adatbevitel ellenőrizhetetlensége miatt a parkolási társulás adatlapjai önmagukban alkalmatlanok a társaság igazának bizonyítására. A társaság fényképet is csatolt bizonyítékként, de a képen szereplő időpont korábbi volt, mint a parkolójegyen szereplő lejárati idő. Ezért a képet a bíróság nem fogadta el bizonyítékként.
Viszont ha ezek szerint hamis adatokkal próbáltak pénzt követelni, nem kéne csalás, hamisítás vagy bármi vádjával szénnéperelni őket?
Szűrt kommentelők
Az újnak eladott használt Xbox 360, ami nincs
2008.01.10. 10:30 | jackyll
A karácsonyi szórásból kifelejtődött az alábbi sztori, de azóta újra felmerült, hogy a Microsoft felújított Xbox 360-akat szállít Magyarországra és újként árulja őket. A hírt a napokban cáfolta a cég, de ha nem ők hozták be, akkor hogy került a Media Marktba illetve onnan naiv ügyfelünkhöz használt gép?
2007.12.23-án vettem egy XBOX360-at MM-ben azzal az elhatározással, hogy meglepem magam Karácsonyra. Hát sikerült is. Kibontás után az újonnan vásárolt gépecskén dobtam egy hátast! Leraktam a kis TV állványomra és látom, hogy koszos-mocskos. A gép és valami furcsa ragacs van a cd tokon. Mondom magamban, nahát, M$ barátunk kitett magáért! (negatívumként…) Bekapcsolom a gépet tálca kinyit, vagyis próbálna kinyílni, de nem, tud. Ötödik próbálkozásra végre sikerült, de akkor már sejtetem. Átverés gyanús a dolog! Azonnal utána is néztem a neten, és rádöbbentem M$ barátunk Karácsonyi akcióként HASZNÁLT, JAVÍTOTT gépeket adott el  Újnak álcázva. Persze mint kiderült volt új is köztünk belekeverve nehogy már mind használt legyen. Szép gesztus.
Szűrt kommentelők
Miért nem ad pontot a Cora, arra, ami alá oda van írva, hogy jár?
2008.01.09. 18:19 | konzumidióta

Én tudom, hogy a legtöbben hülyének tartanak, hogy van Cora Bizalomkártyám (különben három van a három fővároskörnyéki áruházba), de hát miért konzumidióta az ember, ha nem ezért. Különben tényleg egy csomó ajándékom van a pontokból, tényleg megéri, de nektek erről nem kell tudnotok. Szopni persze lehet vele.

Namost pontok járnak a vásárlás után különféle szabályok szerint (pl. 2000 forintonként 2 pont), de vannak bizonyos termékek, amelyekre külön is jár pont, ezeket a neten is közzéteszik (mindig késve), kifüggesztik (jobb áruházakban, pl. Fóton oda is adják a listát, ha kéri az ember, Törökbálinton nem), és a termékekhez is kiírják a polcra.

Ezeket a pontos termékeket nyilván gyűlöli az áruház, és mindent megtesz, hogy a vevők is becsapva érezzék magukat.

Szűrt kommentelők
Szerződés nélkül is behajt az OTP
2008.01.09. 14:42 | jackyll
A fantomtartozásnál csak a fantomszerződés jobb, bár nyilván a két dolog együtt jelentkezik. Spidermensc néhány éve az OTP-vel kacérkodott, de mivel elfelejtették aláíratni vele a szerződést, nem tudta beüzemelni a számláját. Ami röviddel ezután megszűn, viszont azóta egyre erőszakosabban próbáljákbehajtani rajta a "számlán" "keletkezett" "tartozást":
2003-ban az OTP-nél az internetes oldalukon adataim megadásával igényeltem egy szolgáltatáscsomagot (Elektronikus Számlacsomag), gondoltam nekem az pont jó lesz, mert az akkori aktuális bankomnak nem volt még számomra megfelelő netes szolgáltatása, és váltani szerettem volna. És ennyi. Vártam a tőlük érkező levelet, hogy behívjanak a választott bankfiókba, ahol ugye szabályosan úgy történik a dolog, hogy személyazonosságom igazolása mellett aláírom a megfelelő szerződéseket, átveszem a kártyát, stb. Vártam, vártam, aztán semmi, gondoltam, ennyit erről, nem nagyon kellek nekik. Hagytam is a dolgot a fenébe. Hónapokig semmi, majd kaptam egy értesítést, hogy megszüntették a számlát és felhalmozódott közben több ezer Ft-nyi mínusz, a havi díjakból és átadták a követeléskezelőnek, aki az OTP Faktoring.
Szűrt kommentelők
Éleződik a helyzet a bíróságokon
2008.01.09. 00:31 | szily

A Homár egyik nagyapja megyei bírósági elnök volt, egyetlen nagynénje ügyvéd, úgyhogy kedden egészen megrázta a hír a tárgyalóteremben megvert és székkel megdobált bírókról. Másfajta rázkódást okozott a micimackó által talált backdoor kommunikációs gyöngyszem "egy budapesti bíróság" személyzeti vécéjéből. A dokumentumból az derül ki, hogy az ügyfelek rendszeresen indigóval törlik a seggüket, ha a Törvény tapintható jelenlététől rájuk jön a hascsikarás. Micimackó mintha felháborodna az üzenet vélt elitizmusától, pedig mincs igaza. A bírói kaka az bizony bírói kaka, nem pedig alperesi.

Szűrt kommentelők
Nem indulnak a 'legjobb munkahely'-szavazáson
2008.01.09. 00:21 | szily

A világ legjobb orosházi blogján találtuk ezt a lenyűgöző fotósorozatot, ami egy offline, golyóstollal és filccel, budiajtóra megvalósított Index-fórumot mutat be. Amennyit a feliratokból ki tudtunk venni, az alapján ez a munkahely nincs híján az egészséges kreatív feszültségnek.

Szűrt kommentelők
DVD-s csalás a Tescóban
2008.01.09. 00:20 | szily
Itt már nem babra és tízesekre megy a játék, hanem darabonként egy ezresre akarták legombolni az Aréna plázás Tescóban markn-t. Mondjuk megérdemelte, mert művészfilmet, ráadásul japánt akart olcsón venni. Bruhaha, örüljön, hogy nem verte meg két fehér köpenyes valamelyik sarokban egy iráni bakelitlemezzel. Az egyszerű trükk: 950-et ráírni, kasszánál 1990-et beütni. A sietségre nehéz hivatkozni, hiszen 2 héten át tartott a komiszkodás. Bűnös részletek alant.
Szűrt kommentelők
Ismét az arcunkba hazudott a BKV
2008.01.08. 13:59 | jackyll
Hiába folyik ki mindenkinek mindenén a BKV, sajnos újra az arcpirító surmóság mezejére léptek. Az Index is lehozta, hogy a BKV 6-án és 7-én nem bünteti meg a lejárt bérlettel közlekedőket. Erről azonban sajnálatosan nem értesítették ellenőreiket, akik rögtön 12 rugóra büntették VADMirát lejárt éves bérletével:
Olvasván az Index cikkét és munkahelyem hasonló tartalmú közleményét, azzal a nyugalommal indultam ma reggel útnak, hogy 2007-es illetőségű éves bérletemet bemutatván nem minősülök szabálysértőnek Budapest tömegközlekedési eszközein. Mivel cégünk szintén csak e hét elejével tudja biztositani dolgozói számára a 2008-as éves bérletet, körlevélben értetsített minden érintettet a bérletek szétosztásának várható időpontjáról és a BKV utasbarát döntéséről, mely szerint zrikálni, zrikál, de büntetés helyett csak figyelmeztet, mint türelmes anya ama bizonyos, csökkent képességű gyermekét. A történet idáig nem tűnhet a Homár figyelmébe illőnek, eltekintve a mellékelt képen látható csekktől, amihez ma reggel a 6-os Combino vonalán volt szerencsém hozzájutni. A fentiek figyelembevételével, mintegy.
Szűrt kommentelők
A Volán és az elhagyott bőrönd
2008.01.08. 12:30 | jackyll
Attila a napokban szembesült a helyzettel, milyen, amikor a Volán elhagyja naiv utasa bőröndjét, aztán verheti a seggét a betonhoz, hiszen poggyászszelvényt nyilván nem kapott, amivel reklamálhatna:
2008. január 6-án a Dunaújvárosból Budapestre közlekedő Volán buszra szállt fel a fiam és a lányom 16.17-kor Százhalombatta Vasútállomás megállónál! A fiam egy 20 kg-os Samsonite bőröndöt helyezett el a jármű csomagterébe, majd szólt a sofőrnek, hogy nem jól van becsukva a csomagtér ajtaja! A sofőr megnyugtatta, hogy minden rendben van, majd elindultak. Budapest Népliget állomáson kiderült, hogy a bőrönd kiesett az út során. A sofőr nem érezte magát hibásnak és nem adta meg a fiamnak a nevét, melyet kötelessége lett volna, mint szolgáltatónak! A fiam feljegyezte a rendszámot, a járatszámot, majd jelezte a forgalmi irodában a történteket, ahol szintén nem nyújtottak segítséget, hanem egy telefonszámmal elküldték. Aznap nem vették fel a megadott számot. Másnap (ma), felvették, de az illetékes XY épp nem volt benn.
Szűrt kommentelők
Szándékosan csal-e a Tesco az árakkal?
2008.01.08. 00:17 | szily

Évekig azt gondoltam, hogy semmiképp sem lehet szó tudatos összeesküvésről. Mármint hogy lehetetlen, hogy a Tesco szándékosan próbáljon meg azzal a piti trükkel pénzt keresni, hogy pár forinttal olcsóbb árat ír ki a polccímkéken, mint amit a végén a kasszánál elszámolnak. Maguk a teszkósok, sőt még a Tesco titok című könyv is a szervezetlenséggel magyarázta a jelenséget, miszerint olyan elképesztően sok, időről időre váltakozó árú árucikk fordul meg egy hipermarketben, hogy néha elkerülhetetlen a hibázás. Mi viszont annyi teljesen azonos sztorit kapunk a konzekvensen melléárazott cuccokról, hogy megrendültem a hitemben. Nem, még nem képzelem azt, hogy az Anyateszkó egyik föld alatti, atombiztos szobájában egy csapat szemita ufó néha rábök egy lapra, és beszédszintetizátorukon azt recsegik a telefonba: "Műbeles nutriasajt polcon 670, kasszánál 890", de nem is vagyok olyan biztos a cég ártatlanságában, mint mondjuk két éve. A legfrissebb sztori Gáboré, akit Pécsett visszatérően próbálnak átverni egy édességgel. Jelentéktelen dolognak tűnik 75-ért elpasszolni egy 69-be kerülő dolgot, de a Tesco minden ilyen akción nyer 8,7 százalékot. Részletek hajtás után.

Szűrt kommentelők
Utolérhetetlenül egyszerű, ugyanakkor ízletes gépek
2008.01.07. 15:18 | szily

Hiába vagyunk tanulatlan rákok, még mi is tudjuk, hogy az ék is gép, no de mit mond a modern fizika az aloe vera szörpről, amit Péter a Duna Pláza béli Saturnban kapott le a telefonjával? Aki nem tudná elolvasni, az árcédulán ez szerepel: Babyliss Aloe Vera kisháztartási gép.

Szűrt kommentelők
54 milliós fantominkasszó az OTP-től?
2008.01.07. 14:47 | jackyll
Ma még egyetlen naiv ügyfél sem került ki, aminek az az egyszerű oka, hogy hirtelen nem találtunk durvábbat izomagyú naplójánál. A tegnap óta kerekedő történet felütése:
2007. november 27-én vállalkozásunk az OTP Rt Budai fiókjánál (1124 Bp. Jagelló út 20/A) vezetett 1179500-……… számú bankszámlájáról azonnali inkasszóval minden pénzünket leemelték, mindenféle figyelmeztetés nélkül. Mivel semmiféle tartozásunk, fizetési elmaradásunk nincs, valami tévedésre tudunk csak gondolni, és természetesen először telefonon érdeklődtünk a számlavezető fióknál, ahonnan csak annyi választ kaptunk, hogy Zoltán Ákos számunkra ismeretlen, így elérhetetlen úr nyújtott be az azonnali inkasszót 53. 608.451.- Ft értékben.
Később kiderül, hogy naiv ügyfél kezességet vállalt egy azóta szabálytalanul felszámolt kft hiteléhez. A hitelt nem engedték visszafizetni, a bank, a bíróság és a végrehajtó pedig több ízben elfelejtette értesíteni naiv ügyfelet az ellene állítólagosan hónapok óta gyülekező adóssághegy követeléséről. Olvasmányos, csodás történet, kattintsanak bátran!
Szűrt kommentelők
David Lynch vs iPhone
2008.01.07. 12:07 | jackyll
Ez a klip igazából csak a zenéjében reklám, de vicces. Legutóbbi filmje (Inland Empire) dvd-extrái között ugyanis a hátrafelé szteppelő törpe és Kúperügynök apja igencsak nekiugrott a mobiltelefonon filmnézésnek. Bár nevet Lynch nem említ, nyilvánvaló, hogy az iPhone bassza a csőrét, innen az aláfestő zene. A kérdés már a Homárban is felmerült, amikor vmi olyat olvasott, hogy a Pókember 3 milyen fasza volt tízcentis képernyőn. Tényleg van létjogosultságuk a South Parknál komplexebb képi világú filmeknek telefonon?
Szűrt kommentelők
Hogyan ismerkednek az értelmiségi származású zombik?
2008.01.07. 10:59 | szily

Amióta a magyar nőket szexuálisan már nem izgatja fel a rothadó pulóver illata, jól tudjuk, hogy értelmiséginek lenni halott dolog. Nyíltan szembesülni a ténnyel mégis felkavaró. A költői becenevű SzőkeNő Szarvas a Keletinél találta meg a bizonyítékot. Részletek alant.

Szűrt kommentelők
Az análisan fixált Tigristől a nagyotmondó ATV-ig
2008.01.07. 10:34 | szily

Egyik legszebb homáros hagyományunk, hogy Darwin Díj időről időre meglep minket egy rakás vicces képpel, mi meg publikáljuk őket. Jöjjön tehát az első idei örömadag (maixadag, hét képből áll, és a legtöbb igen jó) kezdve az ATV-ssel. Kedvcsinálónak álljon itt a szerző egy-egy rövid kommentárja minden képhez:

  • Az atv egyrészt kódolas után tájékoztat, hogy kódolva lesz, másrészt mivel 90%-nyi szolgáltatóval már megállapodott, már csak néhány _meghatározó_ szolgáltatóval kell targyalnia ;)
  • Az apeh keresője a "számla" kifejezést nem találja, remek.
  • Az astronetre a hírkereső linkelt, jo kis cikket írtak :>
  • Mediamarktos Tigryss-es telefon kissé análisan fixáltnak tűnik ;)
  • Kocsit üvegnek tolni a Pólus Teszkóban nem a sikeresség jele.
  • Tutenhamon-t a Plusban lehet kapni, és Kínában gyártják.
  • A Plusban ezen kívül persze unisex telefont is lehet kapni, ami azért mázli :o
Szűrt kommentelők