Matricával szemetel a Häagen-Dazs
2008.07.11. 18:02 | jackyll

Így lehet bicskát nyitogatni egy szimpatikus matricás gerillakampánnyal a potenciális vásárlók zsebébe. A HagenDazs "prémium" fagylaltmárka igazi suttyó módjára összeragasztotta fél Budapestet az umlautos matricáival, az eredményt pedig büszkén hirdetik píárblogjukon:

Nem vagyok az az irogatós típus, de azért ez már kicsit sok. Elvileg gerillamarketingnek indult, és ha egy kis következménye is lesz ennek az akciónak ebben a következmények nélküli országban, akkor az a minimum, hogy a BKV, a kerületek, stb. legalább tudják, kinek kell küldeni a számlát az eltávolításról... + annyira büszkék magukra, hogy még blogot is nyitnak miatta. De most komolyan, ezzel akarnak ismertséget növelni? Egy "prémiummárka"? Normálisak ezek?

Szűrt kommentelők
Riogassa adósait az Intrum pecsétjével!
2008.07.11. 13:40 | jackyll

Az év csokkere díjra esélyes, pénze után futó nemzetközi pénzbevasaló vállalat forradalmi akcióval igyekszik kompenzálni a Centrum Kft. fantomizálódni látszó fantombírságai miatti bevételkiesést. Ms. Sophie találta az igen kedvező nyári akciójukat. Mindössze évi 70 ezer forintot kell fizetnie "névhasználati szolgáltatásunkért", aki nem érzi magát eléggé faszagyereknek:

Az Intrum Justitia amúgy is mindenki nagy kedvence, de az új szolgáltatásuk egyszerűen fantasztikus! :) Potom pénzért már bárki riogathatja az adósait az Intrum nevével! :D

A szolgáltatást megrendelő megszeppent cégvezetők rápecsételhetik az Intrum logóját a céges levelezésére, hogy ezzel tudassák adósaikkal, ők már egy nagyobb család részei.

Szűrt kommentelők
Az Intersonic horrorlényekkel sokkolja a DVD-néző kisgyerekeket
2008.07.11. 00:45 | szily

A Homár maradandó moziélménye, amikor majdnem elaludtam a Pingvinek vándorlásán, ami - hm - lassú sodrású alkotás a sarkvidéken irtó unalmasan totyogó pingvinekről, olyasmi, mintha egy fa növését figyelnénk, amikor a lékbe ugró pingvinünkre váratlanul rátámadt egy villogó fogú leopárdfóka. Én felriadtam és nagy rezzenéssel arrébb szökkentem a székben, Homár Miriam (4,5) és Homár Borisz (6) viszont hetekig rettegtek a gonosz fókától, és jó pár állatkertezést kellett békéltető fókalátogatással kezdeni, mire megnyugodtak. El se tudom képzelni, mit szóltak volna, ha az Intersonic jóvoltából meg kell ismerkedniük az óriásfogú vérufóval vagy a zombisátánnal. Nagy Gusztáv sztorija ugyanis az, hogy megvett egy korhatár nélküli rókás rajzfilmet, de a DVD úgy lett megszerkesztve, hogy a Naiv Ügyfelecske kénytelen végignézni 3 trailert, köztük egy igen ijesztő, szörnyes-zombis-sárkányosét is. Alant olvasható a levelezésem Gusztávval.

Szűrt kommentelők
Világfájdalom Keszthelyen
2008.07.10. 15:46 | jackyll

Hihetetlen, de vannak olyanok, akik a Balaton iszapossága miatt is képesek reklamálni. Bea Keszthelyen próbált nyaralni, de úgy tapasztalták, hogy kamu volt a négy csillag, vagy nagyon régen kaphatta a Hotel Kakadu, mert poszt-apokaliptikus látvány tárult a szemük elé, amerre csak jártak utána Keszthelyen:

2008. július 06.-án (vasárnap) érkeztünk Keszthelyre, az állítólagosan (?) 4 csillagos Hotel Kakaduba. Bár mi átkereszteltük Kakadu SZOT üdülőre. Megérkezésünkkor a recepciós fiú nagyon kedves és segítőkész volt. Sajnos itt véget is ért az összes jó, amit a Hotelről és Keszthelyről mondhatok.

Szűrt kommentelők
Most zöld vagy nem zöld az az alma?
2008.07.10. 15:05 | jackyll

A Homár kedvence a lónyál-típusú üdítő, ami mindig mosolyt csal a kisdedek arcára. -gb- a Pfanner zöldalmájára csodálkozott rá a minap:

A tegnapi bevásárlás során ezt a gyönyörűséget vettük észre. A Green Apple néven forgalmazott üdítő 3 különböző színben kapható, az ízére már nem voltunk ezek után kiváncsiak! :) Közelebbről megvizsgálva a flakon színe mindhárom esetben megegyezett, nem ezért a színkülönbség.

Szűrt kommentelők
Nem garanciális kijelzőtörés Nokiánál
2008.07.10. 13:24 | jackyll

Pisti egy kézben eltört telefontkijelzővel kereste fel a Nokia szervizét, ahol a mechanikai hibáknál általános "nem garanciális" választ kapta:

Nem hittem volna hogy írok neked valaha, de eddíg velem mindíg csak pozitív dolog történt ha valami panaszos dolgom adódott a multikkal. Mult hónapban vettem egy nokia telefont mert hittem hogy ha már nokia akkor nem valami tákolmány. Nos tévedtem. Úgy néz ki ők eldobható telefonokat terveznek újfent... Akit a 2 éves garancia csábítana tőlük telefont venni, ne dőljön be a garancia gyakorlatilag csak arra jó hogy morzsázni lehessen rá (meg persze törölni vele...) Lentebb olvasható levelezésem az igen kedves ügyfélszolgálattal akik már egy egész napja nem válaszolnak a levélváltásomra. Csak annyit tennék hozzá hogy TÉNYLEG nem volt leejtve a telefon egyszerüen csak össze csuktam (finoman)  50 ropiért azért több segítőkézségt várnék.
 

Szűrt kommentelők
Hülye utas ne kapcsolgassa a klímát
2008.07.10. 10:18 | szily

Attila egy buszon találkozott azzal a magyaros (=portáskommunista) jelenséggel, miszerint a fogyasztó gyermek, méghozzá a hülyébbjéből, aki örüljön, hogy fizethet, miközben a szolgáltató bácsi miheztartás végett lenyom neki pár sallert. Én a széplaki Ezüspart hotelben láttam a napokban egy vicces portáskomcsi backdoor táblát, miszerint a bowlingot 14 év alattiak nem használhatják. Na mi a Jassó Mihály legendásan sarló alakú faszáért ne kuglizhatna egy 14 év alatti? Erre azt hiszem sosem kapok választ, jöjjön inkább Attila levele.

Szűrt kommentelők
Re: Életveszélyes kábeleket árul az Obi, a Baumax és a Metro - Nem rossz a kábel, csak beltéri
2008.07.09. 14:09 | szily

Ránk jár a rúd azzal a poszttal, amiben egy felháborodott vevő arról számol be, több barkácsáruházban és hipermarketben olyan hosszabbítót akartak neki eladni fűnyíráshoz, amit kültéren tilos használni, mivelhogy beltéri. És ez ugye életveszélybe is sodorhatja a felhasználót. Először is elrontottuk, és a Bauhaust is benne hagytuk a listában, pedig ott nem is kapni a kérdéses kábelt. Aztán dühös levelet kaptunk a forgalmazótól, amiben azt fájlalja Szily Attila kereskedelmi igazgató, hogy életveszélyesnek neveztük az árujukat. Válaszként megírtuk neki, hogy nem az árut neveztük önmagában életveszélyesnek, hanem azt, hogy fűnyíróhoz ajánlják több áruházban. Vagyis őket nem is érte kritika. Alant olvasható a teljes levelezés.

Szűrt kommentelők
Ha eleged van a UPC-ből...
2008.07.09. 12:17 | jackyll

Majdnem egy hónapja írtuk, hogy a UPC átáll elektronikus számlára, és a papírért 96 forintot kell majd fizetni. Gábor egy másik aspektusból fogta meg a dolgot, ugyanis egyoldalú ÁSZF-módosítás történt, és ilyenkor a kedvezmények visszafizetése nélkül le lehet lépni, aki azt nem fogadja el:

Kivételesen egy pozitív újdonság a UPC-vel kapcsolatban: ha eleged van belőlük és szeretnéd felmondani UPC Chello vagy TV előfizetésedet, most következmények nélkül (azaz nem kell bekötési díjat és kedvezményeket utólag megfizetni) megteheted, mert áttérn(én)ek az elektronikus számlázásra és emiatt a hagyományos papíralapú számlát kérőket 96 Ft/hó sarccal büntetik. Ez azonban az ÁSZF egyoldalú módosítása, tehát jogodban áll úgy dönteni, hogy ba*** meg a UPC. Erre egyéként apró és halvány betűvel figyelmeztetnek is a számla hátoldalán. Ezek szerint ha a számla kézhezvétele után 15 napon belül felmondod az előfizetésedet, máris szabad vagy. Én már megtettem.

Szűrt kommentelők
Fatboy Slim helyett Lagzi Lajcsi a Balaton Soundon?
2008.07.09. 10:07 | szily

Most mondjam azt, hogy így jár, aki José Padillára gerjed? Mit érdemel az ember, aki miatt életem összes nőjének összes lejátszója tele volt átkozott Café del Mar-válogatásokkal? De most sajnos nem az ő megbüntetéséről van szó, hanem arról, hogy Sonica szerint megint csúnyán átverték őt a Balaton Sound szervezői. Tavalyhoz hasonlóan idén is Padillát ígértek, aztán az utolsó utáni pillanatban bejelentették, hogy mégse jön. A bejelentés módja idén nem a helyszínen kifüggesztett a4-es papír volt, hanem még jobb: a vészterhes mondatot egy "Bérelt repülő és tupirfésű" című sziget.hu-s helykitöltő "cikk" bevezetőjébe rejtették el. Kesergés alant.

Szűrt kommentelők
Ráfaragott a Coop: a reklámemberei nem jutottak ki az olimpiára
2008.07.09. 09:36 | szily

Egészen kivételes érzékkel választott sportarcokat magának a közértlánc: négy válogatott vízilabdázó viszi a hátán - és micsoda hátán! - a Coop olimpiai kampányát, de pont az a négy, akit Kemény kapitány pár hete kirakott a keretből, és nem vitt el az Európa-bajnokságra. Azaz pontosan ötöt rostált ki, de a cooposok mind köztük vannak. Lehet, hogy valami matchos fúrás áll a háttérben? (A négyek elvileg még ugyan lehetnek olimpikonok, de csak akkor ha valaki megsérül, ha nem lesz földindulás, itthon maradnak.) Miatow levele alant.

Szűrt kommentelők
Ősmagyar mangalicahotdog
2008.07.08. 19:57 | jackyll

Nikinek bizonyítéka van, hogy az igazi magyaroknak már az őseik is frankfurteren avagy wienerwurston híztak. A Wikipéda azt írja, hogy a hotdog név a virsli alapanyagából ered, ami kábé 1845-ig főként kóbor kutya volt, eszerint a mélymagyarok kutyazabálók leszármazottai lennének. A Volt Fesztiválon szerencsére már az eukonformabb mangalicával nyomják:

A Volt Fesztiválon jégcsákányként hasított belém a felismerés, hogy eleink is ismerték a gyorskajákat. Valószínűleg a nyár szenzációja lesz az "ősmagyar mangalica hotdog" más tömegrendezvényeken is. Most komolyan, minek ezt erőltetni? Mi jöhet még, szürkemarhás hamburger a mekiben?

Mindeképp! Csattanómaszlagos salátával és töpörtyűs sékkel.

Szűrt kommentelők
A Nógrád Volán és a debil utasok (frissítve)
2008.07.08. 12:44 | jackyll

Hisztérikus kommunikációs megoldást fedezett fel Mária Marketing szabóság blogján. Bár a Nógrád Volán fizetett újsághirdetéssorozattal igyekszik felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy szemetelni és firkálni csúnya dolog, a kivitelezés backdoor-gyökereket sejtet. Csak az fura, hogy ha tényleg húgyos óvodásoknak képzelik az utasokat, miért újságban kommunikálnak szavakkal, egy fingós párna az ülések háttámlájában hatékonyabb lenne.

update 13:34: Kornél szerint Berlinben mindentömegközlekedési eszközt gyárilag felmatricáznak hasonló, de tömörebb üzenetekkel.

Szűrt kommentelők
Életveszélyes kábeleket árul az OBI, a Baumax és a Metro (frissítve)
2008.07.08. 11:20 | szily

Megdöbbentő élménye volt Kelemen Andrásnak, pedig igencsak triviálisan indult a vásárlás: kábelt akart venni a fűnyírójához. Tett egy kört, és közben kiderült, ami még a sokat látott Homárt is elképesztette, nevezetesen, hogy ma Magyarországon az olcsó szakáruházak többsége olyan kábelt ad a gyanútlan vevőknek a fűnyírójukhoz, amit kifejezetten tilos kertben használni. Gondolom mert megüthetoi az embert az áram, ha a zsinór nedves lesz. Hiába szerepel a termékek csomagolásán a kültéri használatot tiltó piktogram, az eladók is ezt ajánlják a vevőknek. Kétségtelen, hogy igen fura dolog 30 meg 50 méteres kábeleket gyártani beltéri használatra, de a jelzés ettől még egyértelmű. Az ijesztő ügyben Kelemen a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordult, a későbbi eseményekről beszámolunk, addig legalább a Homár-olvasók ne vágassák agyon magukat ebben a monszunidőszakban. Feljelentő levél alant.

Szűrt kommentelők
Eddig is tudtuk, hogy az árleszállítás hazugság
2008.07.08. 10:22 | szily

Ezt még a nem Homár-olvasó fogyasztók is tudják, mégis jó érzés fotóbizonyítékot látni arról, hogy nem egyszer direkte rosszul járunk a hipermarketek akcióival. A bogarak egyébként igen érdekes és dekoratív élőlények, aki el akarja őket távolítani, ennyi büntetést bőven megérdemel.

Szűrt kommentelők
A forint a világon a McDonald's-ban a legerősebb
2008.07.07. 14:49 | szily

Kedvenc monetaristánk, ern0 fotózta le, hogy menüben minden, így az euró is olcsóbb.

A McDonald's-ban löncsöltem, de nem vagyok sikeres ember, mert csak hamburgert és kólát vettem, nem pedig eurót (aminek az árfolyama a fotó elkészítése pillanatában HUF 230 körül mozgott). Gondolom, azért ilyen olcsó, mert menüben minden olcsóbb; ugyebár arra gondolni sem merek, hogy ez vételi árfolyam lenne, és hogy ennyire lehúzzák a külföldi vendégeket.
 

Szűrt kommentelők
Vihar lesz, ne dolgozzanak!
2008.07.07. 14:15 | szily

Mindjárt kiadják a piros viharriasztást az ország közepére, úgysem tehetünk semmit, az elemek uralkodnak. Az Indexszel szomszédos épületet építő munkás is így gondolta, ezért proaktív módon meg is ágyazott alvás előtt, amint az Nóra fotóján látható.

Szűrt kommentelők
Most lesz jó parkolócégeket perelni
2008.07.07. 13:33 | jackyll

Gaborrob első fokon lenyomta a Fővárosi Parkolási Társulást, akik egy klasszikus fantomtartozást próbáltak behajtani rajta, de aztán elfelejtettek megjelenni a bíróságon. Az összes parkolócéget kollektívan kellene visszaperelni azoknak, akik befizettek valaha bármilyen büntetést rágalmazásért, okirathamisításért, lopásért, hamis tanúzásért.

Örömmel számolok be arról, hogy sikerült első fokon pert nyernem az egyik parkolómaffia ellen. Jelen esetben ez nem a főgonosz Centrum, hanem a kedves Fővárosi Parkolási Társulás. Amely ha lehet még szemetebb, mint a Centrum aki csak ajánlott levélnek álcázott fizetési felszólításokkal próbálkozik. Ők nem, már a bíróságról érkezett fizetési meghagyásnál kaptam a fejemhez, hogy mivan, miről is van szó? Követelésük alapja 3 db szombati parkolás volt az V. kerületben 2003-ból, egy száz méteres körzeten belül, ahol soha nem laktam, sosem parkoltam, főleg nem szombatonként. A követelt összeg: 3x5.200 Ft + a mindenféle jókívánságok= összesen 38.000 Ft.

Szűrt kommentelők
Egymástól lopnak a Tesco drogos gyermekfelügyelői?
2008.07.07. 11:28 | szily

Tízparancsolatot olyan témákban szoktak hozni, ahol az érintettek hajlamosak a kihágásra. Ami fel sem merül, azt minek tiltani, ugye. Ennek a fényében különösen vicces a budaörsi Tesco játszóházának belső szabályzata, ezer köszönet érte Armandónak. El is képzeltünk egy igazi görbe munkanapot, amikor a renegát bébiszitter végre elengedi magát, felpattintja a műkörmöket, rápattint egy blázra, kitölti a mákteát, három nagybátyját várakoztatni kezdi, nem dugja el a pétisót, majd, miközben ügyesen zsebre vágja a váltótársa kokszos szelencéjét, elveri az első kis kuncsaftot, mint a lovat.

Szűrt kommentelők
A Lidl szerint megnyertük az első világháborút
2008.07.07. 09:51 | szily

A másik megoldás, hogy kamuznak a dinnye eredtéről, hadd képzeljük hazainak, miközben igazából digó származású. A felháborodástól remeg a kezünkben a macskaszalonna! MurciComp sztorija alant.

Szűrt kommentelők