Tékozló Homár

Új telefonos szélhámoskodás ütötte fel a fejét?

2008.10.31. 15:40 | ge | 153 komment

Jól érezte dremamdacer blogger barátunk, hogy az otthonába érkező esti adománygyűjtő hívással valami nem stimmel. A Gyermekmentő Alapítvány honlapjának kezdő oldalán ugyanis a következő felirat figyelmezteti a látogatót: Figyelem! Alapítványunk telefonon keresztül nem gyűjt adományt! Futott már bele más is ilyen telefonba? Gyerekhangon gyerekbetegséggel szélhámoskodni simán elégnek tűnik a dd által emlegetett ánuszugrásra.

Este negyed 9-kor megcsörrent a telefon, a vonalas, ilyenkor már csak nem dolgoznak a telemarketingesek és közvéleménykutatók, gondolom, vegyük fel. Tíz év körüli gyerekhang, gépről, ofkorz, hogy itt a Gyermekmentő Alapítvány, és a 3 éves Ferikénél(?) agydaganatot diagnosztizáltak, amit könnyen meg lehetne gyógyítani (agydaganatot, könnyen, azt), de ehhez szükség lenne az én hozzájárulásomra, ha támogatnám, nyomjam meg az 1-es gombot stb., stb. Levágtam, mint rabbi a fitymát.

Olvasson tovább!

Halálos betegség féláron

2008.10.31. 14:00 | ge | 88 komment

Valóban nagy lehet a baj, ha már a mellrák sem fut olyan jól és meg kell akciózni, hogy ne maradjon a nyakunkon. Ajándéknak valami apróság,  egy petefészekgyulladást vagy legalább egy gombás folyás?

Nem vagyok egy nagy fényképező és küldözgető típus, de ez a mindent visz kategória volt számomra. A csatolt kép pár napja készült a Nagy Lajos Király - Hermina sarok közelében egy új épitésű ház utcafronti üzletének kirakatáról. Feltételezhetően mammográfiás mellrák szűrés lehet a dolog mögött, csak hát... a kép magáért beszél. (Mobilminőség, az ott egy 1,5-2 méteres kirakat lefóliázva.)
 

Grif

 

A környezetvédelmen is keres az OTP

2008.10.31. 13:14 | jackyll | 69 komment

Erről kivételesen nem a válság tehet, a legtöbb magyar bank ugyanilyen prosztó módon igyekszik lehúzni ügyfeleit mindenféle alapvető szolgáltatás után. Ambrus otthon szerette volna kinyomtatni és az OTP-ben hitelesíteni folyószámlakivonatait, de arrafelé csak a helyi nyomású drága papírt szeretik:

Az OTP-ről már sok mindent hallottunk és írtatok, de most egy újabb érdekes húzással találkoztam. Történt, hogy kb. két éve a havi postázott folyószámla kivonatnál megkérdezték, hogy akarjuk-e továbbra is nyomtatva megkapni. Jelszó: környezetvédelem! Persze, beikszeltük, kevesebb fa hulljon, legyen könnyebb a postás cekkere is, majd megnézzük az interneten. A bank adott 90 Ft-os kedvezményt is (a havi díjból), ami valószínűleg töredéke annak, amit a postázó nénik munkabérén spórolnak. 2 éven át ez jónak is tűnt. A minap lakáshitel felvételéhez kellett benyújtanunk folyószámla kivonatot, 3 hónapra visszamenőleg (másik bankhoz). Gondoltuk, nincs para, az internetről kinyomtatjuk és a fiókban hitelesíttetjük.

Olvasson tovább!

Világválság-vásár az Auchanban

2008.10.31. 12:27 | jackyll | 57 komment

Kezdődik, kezdőőődik! Ugyan még messze az ország a legújabb hitelkiváltó hitel felvételétől, az élelmes kereskedők már mosolygós pánikkal csábítják a vásárlókat, hogy addig költsék el hirtelen minden pénzüket, amíg ér valamit:

Mindenki másképp éli meg a világválságot. Ezt a képet soroksári madaras tescoban lőttem. Azt hiszem no comment :)

üdv,
v

Továbbra is várjuk a világválság telefonnal fényképezhető nyomait. Ha hiperinflációval találkozik, és nem közvetíti a CNBC, ne essen pánikba, simán lehet, hogy csak át akarják verni.

Kerékbilincs csak kápéra?

2008.10.31. 09:10 | jackyll | 166 komment

Akinek bilincseltek már meg éjszaka kocsiját, az élesebben érzi DrDudor fájdalmát, akinek kis híján 100km buszozásra változott a csütörtök estéje, merthogy a közteres nem volt hajlandó csekket kiállítani a kerékbilincselésről. Miért is?

Éjfélre értünk haza Győrből, ahol is a kedves közterületesek kerékbilinccsel látták el a rossz helyen parkoló autómat. Ezzel még semmi gond sincs, mert ha az ember tilosban parkol akkor kapja is meg méltó büntetését. Telefon kollégának, gyere már és szedd le mert szeretnék hazaindulni, ugyanis 50 km-re lakunk és azért jó lenne még ma hazaérni (este 9 volt). Ok, jön a válasz, még befejezi az "intézkedést" és azonnal ott van. Megérkezik az emberünk, mondja azonnal kiállítja a számlát és mehetünk is Isten hírével. 18000 forint lesz.

Olvasson tovább!

Bizarr tortaszörny nászajándékba a Sugar Shoptól

2008.10.30. 13:30 | ge | 226 komment

A Homárnak régen volt már esküvője, egy ekkora torta manapság 62ezer forint? Persze ha a Sugar Shop olyanokat ír, hogy "Merész gondolatunk támadt: mi lenne, ha a jól megszokott formákat újraterveznénk, hogy ne mindig ugyanaz a háromszög nézzen velünk szembe a tányérról?", akkor már mindent értünk. Mónika nászajándékba szánta a Reménység fantázia nevű tortát, ami legalább biztosan emlékezetes volt az ifjú párnak.

Kedves Homár, a lentebb olvasható levelet múlt héten küldtem el a Sugar Shop cukrászda vezetőjének. Nem írtam volna nektek, ha legalább annyit válaszolnak, hogy bocs. De még ennyit sem tettek. Hátha majd ezek után... Annyit fűznék hozzá a levélhez, hogy a torta kiszállítással együtt 62.000 ft volt, a csokiszökőkút pedig 30.000. Csatolva küldöm a képet, kiváncsi lennék a véleményetekre: szerintetek ebben mi a design? Egy ilyen tortaborítást (vagy mit) még egy kezdő cukrász is össze tud dobni. A műanyag szalagokat pedig még én is szebben rá tudtam volna dobálni.

Olvasson tovább!

Olyanért szed pénzt a T-Home, amit nem is szolgáltat

2008.10.30. 12:28 | szily | 62 komment

Kedvenc exmonopóliumunk mostanában kicsit feledékeny, ráadásul asszimetrikusan: Banitól például nem felejtették el beszedni a pénzt a 8 megabites sávszélért, azt viszont kifújta szél a fejükből, hogy abban a körzetben elvi lehetetlenség ekkorát teljesíteni. (No, nem beszélve arról, hogy a reklámjaikban mindig is bizonyítottan hazudtak a sávszélességről.) Alant a vidám sztori, amelyben Bani mindenáron internetet szeretne, de az istennek nem jut hozzá.

Olvasson tovább!

Hanga: Ezek nem vérnyulak!

2008.10.30. 12:00 | szily | 64 komment



Otto nehéz felfogású, ráadásul naiv ügyfél, nyilván ezért nem érti, hogy a budapesti állatkert nyúlsimogatójának kerítésén mit keres a "nyulak harapnak" tábla. Én is nehéz felfogású vagyok, talán mert a fejemet mészpáncél borítja, ezért gyorsan felhívtam Hanga Zoltánt, az állatkert kommunikációs szuperfegyverét, hogy veszélyben vannak-e a Naiv Kisdedek és szüleik."Ezek nem vérnyulak!" - szögezte le gyorsan Hanga, majd magyarázólag hozzátette: a táblával azt szeretnék sulykolni, hogy minden állatsimogatóba saját felelősségére megy be a látogató. "Minden állat haraphat, aminek van foga." Ezt üzeni kedvenc sajtósunk a nagyközönségnek. Aki azt vízionálta, hogy ha nem lenne ilyen riasztó tábla, a tájékozatlan kisdedek felheccelnék a nyulakat, a szájukba dugnák a kezüket, aztán reccs, és jönnének a tomboló anyák az irodára.

Olvasson tovább!

Halmozott szerencsétlenkedés a Kikából

2008.10.30. 09:10 | ge | 73 komment

Süti története ismét egy szép példa arra, hogy miért kezeljük fenntartással az ígért  szállítási határidőt vagy a megrendelt színt, ami nyilván rajta van a megrendelőn, a szín meg a dobozon, a Kikának mégsem jött össze. Ha pedig ezek mind megvannak, még hiányozhatnak a polcok a szekrényünkből. És ha még ezt a problémát is leküzdötte a Kika, hát a szerelői jönnek, fúrnak, majd távoznak, használhatatlanul tág lyukakat hagyva maguk után. (Jön a karácsony, olyankor a Kika amúgy is óvatosan rendel, lehet hogy ez már annak az előszele volt.)

Július hónap folyamán új szekrénysort néztünk ki a Kikában, bár nem volt olcsó, de tényleg szép, mutatós darab. Annak rendje s módja szerint az (egyébként nagyon készséges) eladóval egyeztettük a részleteket, kiderült, hogy a 6 darabos szekrénysorból csak 5 van raktáron, a hatodik darabot rendelni kell. Semmi gond, néhány héten belül szállítják, a számlára rá is írták hogy a 36. héten jön. Kérdeztem, mennyire bonyolult összerakni, kérjek-e szerelést. Nem kell, nagyon egyszerű. OK.

Olvasson tovább!

McSzalonna, kenyér, McFejhús

2008.10.29. 14:27 | szily | 133 komment

Lázba jöttünk a hírtől, hogy a McDonald's vegyészei "magyaros" menüvel álltak elő, és olyan fogások lepték el a mekiket, mint a bundáskenyér, az aranygaluska vagy a lángos. Annyira felbuzdultunk, hogy nagy videós tesztelésre készülünk. Itt jön a segítségkérés: aki már kóstolta bármelyik magyaros McÉtelt, legyen szíves, írja meg vagy levélben, vagy ide a kommentek közé, milyen volt az élmény.  A lángos állítólag okés, de miniatűr, és ehhez képest majdnem 400 forint, ami egészen viccesen hangzik. Az aranygaluskáról eddig megoszlottak a vélemények, a tormás-sertéshúsos burger állítólag rémes, de tényleg senkit nem akarnék befolyásolni. 
update 1: A lángos igazából 250 forint, elnézést a tévedésért minden érintettől, viszont egy kommentelő szerint akkora, mint egy poháralátét.

süti beállítások módosítása