Tékozló Homár

Így jár, aki palacsintázóból pizzát rendel

2008.11.14. 15:10 | ge | komment

Miklós és kollégái szeretik a kalandot, az új, izgalmas dolgokat, ezért a megszokott ételszállítójuk helyett egy palacsintázóból rendelték ebédjüket. A képeket elnézve nem véletlenül vártak 2 óra 40 percet, el nem tudjuk képzelni mitől bír így kinézni egy pizza. Mondjuk palacsintázóból pizzát rendelni eleve halott ötletnek tűni (bár nekik pont a palacsinta se megy túl jól).  Hajtás után további képek az amporf pizzáról, lötyögő olaj a dobozban és egy értelmezhetetlen töltelék. Update: a Palacsinet válasza.

Tisztelt Homár!

Gondoltuk új utakat próbálunk ki ebéd ügyben, így keveredtünk a Palacsinet nevezetű Helyre. Rendeltünk, vártunk 2 órát és 40 percet, majd megkaptuk a képen látható „ételeket”.

Üdv,

Miklós

Olvasson tovább!

Élő pontyot kér szeletelve?!

2008.11.14. 12:00 | ge | komment

A Tesco-ba egymáson taposó halak közül Anita kiválasztott egy jóképű pontyot, amit szeretett volna hazavinni, pucolva, filézve, szeletelve. A filézésre és szeletelésre nagy nehezen ugyan talált egy dolgozót, de pucolásra nem voltak hajlandóak. Valaki monda meg: miért?

Gondoltam holnapra főzök egy kis halászlét, ezért elmentem a szolnoki teszkóba halért. Az akváriumban úszkált pár jóképű pontyocska, a jégpulton azonban csak tengeri herkentyűk voltak kitéve.
A falon hatalmas táblán a következő felirat áll:
    ÉLŐ HAL
    KÉRÉSRE SZELETELÜNK ÉS FILÉZÜNK
    AZ ELADÓT KERESSE A HÚSPULTNÁL
 
Olvasson tovább!

Átverték a Jarre-koncert luxusállójegyeseit (frissítve)

2008.11.14. 06:00 | jackyll | komment

A koncertszervezők jóval a válság előtt bebiztosították magukat a színpadhoz közelebbi állóhelyek vipesítésével. A rajongók még akkor is dalolva fizetik ki drágább jegyet, hogy esélyesek legyenek a tömegbe hajigált hangszerekre (a Homár rekordja egy szintetizátor volt, de vissza kellett adni), ha teljes heti párizsiszsömleadagot kell érte beáldozni. Jean-Michel Jarre izzadságszaga sokakat vonzott volna, hanemhogy a szervezők a meghirdetett ülésrenddel ellentétben úgy gondolták, az összes fatökű szponzori ingyenjegyest beültetik a legdrágább jegyet fizetők elé, őket pedig a plusz 5000 forintért beszorítják egy tízméteres kordonsávba. Laci és blackdogone jelent a helyszínről:

Szeretném megosztani veled az év talán legnagyobb koncertbotrányát. Ez most nem csak engem érintett, hanem mindenkit, akinek állóhelye, legfőképp pedig kiemelt állóhelye volt a Papp László Sportarénában megtartott Jean Michel Jarre koncerten. Imádok koncertre járni. Számomra leírhatatlan élmény legelöl lenni. Ezért hajlandó vagyok mindent megtenni. Igen rutinosnak is mondanám magam ennek elérésében. Hajlandó vagyok fél napot is eltölteni a kapuk előtt, de az új módi miatt erre nem nagyon van már szükség. Egy-két éve megjelentek a kiemelt állójegyek, amik egyfajta garanciát jelentenek arra, hogy nagyon rossz helyre már nem kerül az ember. Ezt a magamfajtáknak találták ki. Ennek persze meg is kérik az árát. Jelen esetben 18900 Ft-ot. Boldogan fizettem (fizettünk) többet azért, hogy kedvencünket a lehető legközelebb láthassuk. A kapuk kinyílása után rohanás, majd a hideg zuhany…

Olvasson tovább!

Felnyomtuk a Magyar Postát a fogyasztóvédelmi biztosnál

2008.11.13. 13:59 | ge | komment

"Szerda este a Bizottság épületében lévő főhadiszállásán fogadott minket Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelmi biztosa. Szily kolléga huszáros rohammal vetette rá magát, a fogyasztók megalázása témakörénél már egymás szájából vették ki a szót, egyfajta verbális násztánc bontakozott ki a Tékozló Homár atyja és az EU fogyasztóvédelmi biztosa között."
Folytatás a Liberális zsíroskenyéren.

.

Segitsetek megszabadulni a Unicreditbanktól!

2008.11.13. 11:25 | jackyll | komment

A Homár nem érti, hogy annak ellenére nem döntöttek még be poénból egyetlen bankot sem az elégedetlen naiv ügyfelek az elmúlt évek szopatásaiért bosszúból, hogy naponta több panasz érkezik mindenféle pénzmozgató intézményre. Tékozló olvasónk az Unicreditbanknál próbálja felmondani a számláját, de mivel még csak a 3. hónapnál tart, most keresik, hova tűnt a felmondási kérelme:

Én kis naiv ügyfélként bementem a Váci úti fiókba, hogy mivel megszűnt annál a munkáltatónál a munkaviszonyom, amelynek a dolgozói (hitem szerint) kedvezményes számlavezetésben részesülnek a Banknál, szeretnék választani egy számomra elfogadható számlacsomagot. Ez volt juniusban. Aztán ajánlották nekem a létező legdrágább csomagjukat és, hogy erre nem jöttem rá akkor rögtön, máig szégyellem magam. Ezek után 3 hónapig szerintem top listás voltam azok sorában akik a legtöbb bankköltséget fizették. Közben a szomszéd bank folyamatosan bombázott ajánlataival, amit végül gyarló emberként elfogadtam. Elkezdtem átterelni a bankügyeimet és meg akartam szüntetni a Unicreditbankos számlámat. És itt kezdődött a kálváriám!

Olvasson tovább!

Sajnálja a halaktól a vizet a Cora

2008.11.13. 10:30 | ge | komment

A Tesco-s ugráló halak után most egy hasonlóan zsúfolt akvárium a Cora-ból. Itt viszont már egy táblával védik a seggüket, amin büszkén hirdetik, hogy mi mindent tesznek meg az élőhalak védelmében. Igen, az első  pont a megfelelő méretű akvárium biztosításáról szól. Talán a víz sem ártana belőle.

A mellékelt képeket a szegedi Cora hip-ben készítettem! Szeretném felhívni a figyelmet a tájékoztatótábla első sorára! Nem vagyok kimondottan állatvédő, de ezen megdöbbentem! Van bőr az arcukon kitenni a táblát...

Olvasson tovább!

Hazudós a Fibernet ügyfélszolgálata?

2008.11.13. 09:40 | ge | komment

Bizony volt már nálunk Fibernetes poszt, akkor a szentendreiek szembesültek a szolgáltatás minőségével. Most bandilovics el sem jutott idági, ugyanis a szolgáltató nyár óta csak ígérni tudja a kábeltévét, bekötni nem, mert hol szerepel a rendszerben az igénye, hol nem.

(Update: megkeresett minket a Fibernet, de hiába küldtük el bandilovicsnak a levelüket, amiben segítséget ígértek, az visszapattant. Bandilovics jelentkezz!)

Nem tudom, hogy a Fibernet nevű formáció szolgáltatott-e már nektek témát, de én nagyon megjártam velük. Elvileg nekik telefon, kábelnet és kábeltv szolgáltatás a profiljuk. A cég már házon belül volt nálunk - azaz a kábel már a tévéig ért... -, így azt gondoltam, hogy nem lesz gond, és napok alatt képesek lesznek bekapcsolni nálam a kábeltv szolgáltatást.

Olvasson tovább!

Az APEH szerint akinek barátnője van, az nem lakik otthon - Vagyonosodási vizsgálat horror

2008.11.12. 15:25 | ge | komment

Kollégánk egy ismerőse ellen vagyonosodási vizsgálatot indított az APEH. A teljes eljárás nem bizonyított feltételezéseken alapul: nem hiszeik el neki, hogy az öröksége megvolt még és azt költötte, nem pedig fekete, be nem vallott jövedelmeket, továbbá nem hiszik el neki, hogy az anyjával él (pedig de), csak mert régóta van barátnője. A bíróság szinte meg sem hallgatta, az APEH emberei pedig végül még segget is csinálnak a szájukból: most mégis az anyja lakásba mennek el lefoglalni a személyes dolgait. Oda, ahol szerintük nem is lakik. Pedig de.

Történt egyszer, hogy vagyonosodási vizsgálatot kaptam az APEH-től. Meglehetősen értetlenül álltam a dolog előtt, de azt mondtam, ha a szerv kérdez, én válaszolok. Már az elején világossá vált, hogy meglehetősen furcsa a bizonyítási kényszer:  ha a hivatal hasraütés-szerűen kitalálja, hogy én egymillió forintot megkerestem, majd elköltöttem, akkor rám hárul, hogy bebizonyítsam az állítás ellenkezőjét. Már ha nem szeretném hogy nagymennyiségű adóhiányt vágjanak rám.

Olvasson tovább!

Lehúzós pakolás a Szent László Kórházban

2008.11.12. 10:00 | ge | komment

A Szent László Kórház parkolási szabályai szeptembertől megváltoztak. Az eddigi egyszeri 300 Ft helyett óránként kérik el ezt az összeget, a betegek és a látogatók nagy örömére.

Küldöm egy apró pici példáját annak, hogyan toljunk ki mégjobban a már így is nyomorulttal. Parkolási díjak a Szent László Kórházban.
Ez különösen annak a betegnek kedvez, aki vagy bejár nap mint nap 1-4 órás kemoterápiás infúziót lecsöpögtetni, vagy annak, aki 3-4 hétre befeküdt az éppen aktuális kezelését felvenni, és a hozzátartozók tv-t, ásványvizet, csomagot cipelnének neki, akár vidékről, akár Budapestről.

Olvasson tovább!

Re: Tojik a törvényekre a C§A - Igazságot Macskabrekinek!

2008.11.11. 16:30 | ge | komment

Sikeres hetünk van. Tegnap a torta, ma egy kabát. Talán holnap megvezetett internet, kábeltévé és telefon-előfizetők levelei özönlenek a homárboxba a jó hírrel, hogy igazat adott és kárpótol a szolgáltató?

Kedves Fogyasztók, Fikázók és Fikázva Fogyasztók!

A még szeptemberben megjelent posztomnak hepiendigje nőtt. Többért akarták adni a kockás kabátot, mint amennyi az árcímkén szerepelt, morcos lettem és írtam nekik (és a Homárnak, és igen, tudom, nem a panaszkönyvbe, pedig kellett volna, mea maxima culpa, megagyász). Ők meg írtak nekem, hogy kerítenek egy kockás kabátot  a méretemben akár a föld alól is, vagy ha mégsem sikerül, hát adnak egy ötezer forintos vásárlási utalványt.
Nagyon korrekt eljárásnak tartom, köszönettel el is fogadom a csereajánlatot (diszfamálásért kockás kabát - jó üzlet).

Üdv: Macskabreki

Levél alant:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása