Tolvajok helyett melleket figyelt a biztonsági őr
2008.12.05. 14:30 | ge

Az Electro Word biztonsági embere megunhatta a tolvajok figyelését és inkább a műszaki cikkek közt nézelődő nők  dekoltázsát kukkolta, de bebukott. Levente most nőalázást kiált és felháborodtt levelet ír az áruház vezetőjének. Izgatottan várjuk a választ és ma inkább garbóban megyünk az elektromos fogkeféért.

Az Önök egyik egységében tett hétvégi kirándulásom felvetett bennem két kérdést, melyre remélem, tudnak értékes válaszokkal szolgálni. Gondoltam meghallgatok néhány véleményt a témában, egyrészt az Önökét másrészt meg mondjuk egy olyan szervezetét, mint az Egyenlő Bánásmód Hatósága.

Első kérdés: Mennyit fizetnek az alkalmazottaiknak a nők megalázásáért?

Szűrt kommentelők
A Közterületesek ingyen használják a parkolóhelyeket
2008.12.05. 12:47 | ge

Levélírónk felhúzta magát azon, hogy a Közterület Felügyelet gurulós kukái 2 parkolóhelyet foglalnak, megbüntetni ezért nem lehet őket, fizetni meg persze nem fizetnek érte.

A II. kerület Gyorskocsi u. 23 előtt a Centrum Parkoló 2 db helyét hetek óta a Közterületesek nagy, gurulós kukái foglalják el. Itt van egy-két minisztérium, bank, szálloda stb., illetve a város egyik legdrágább parkolási zónája. Szóval parkolni nehéz, de az is drága. Pár hete húzgálom a kukákat ha parkolni akarok, ma végre láttam egy utcaseprőt. Mondom neki a problémám, de szerinte ez így jó, mert a szemeteskocsinak így könnyebb felpakolni, nekik meg semmi közük ahhoz, hogy ez parkolóhely. Huzigálni meg nehéz mert van benne szemét (persze nekem sem könnyebb).

Szűrt kommentelők
Nyolcvan magyart hagyott Párizsban a Wizzair
2008.12.05. 12:30 | ge

Műszaki hibára hivatkozva törölte szerda esti, Párizsból Budapestre tartó járatát a Wizzair. A Párizsban rekedt utasoknak legfeljebb 70 euróig térítették meg szállásdíjukat, ételre-italra pedig négy eurót adtak. Elvileg kártérítést is fizetniük kéne, írja az Index. Ha bárkinek van infója kintrekedt honfitársainkról, írja meg nekünk. Hamarosan egy ottragadt újságíró kollégánk részletes beszámolóját is posztoljuk, kíváncsian várjuk mit vett a 4 eurójából.

Szűrt kommentelők
Brutális ellenőrök ellen nyomoz a rendőrség
2008.12.04. 14:17 | ge

Újabb ajánló, ezúttal a tömegközlekedés világából: verekedő BKV ellenőr-biztonsági őrök ellen indult eljárás, akik kedd hajnalban Sz. Z. budapesti lakost ledobták a buszról, majd ököllel verni, rugdosni kezdték a mellkasán, fején és egyéb testrészein. A BKV kirúgja az esetben érintetteket, ha rájuk bizonyosodik a gyanú, de az eljárás alatt nem függeszti fel őket az állásukból. Részletek az Indexen.

 

Szűrt kommentelők
Új kézben a Notebook.hu budapesti üzletei
2008.12.04. 13:34 | ge

Sokszor írtunk már mi is a Notebook.hu-ról, most a legújabb információt is megosztjuk: a nemrégiben felszámolás alá került cég új kézbe került. A raktárkészlet megmaradt darabaiból a pórul járt hitelezőket probálják keilégíteni (az ilyesmi nem szokott sikerülni), a dolgozókat átvették, a boltok megnyíltak. Részletek az Indexen.

 

Szűrt kommentelők
Ne vizelj a Közlekedési Hivatalra!
2008.12.04. 11:30 | ge

 

Zoltán fotója bizonyítja, hogy a Baross utcai Közlekedési Hivatal közszolgái megelégelték a vélemény vizelettel való kinyilvánítását. A kapura kihelyezett kreatív backdoor üzenet írásban és egy részletgazdag rajzzal is felhívja a figyelmet a helytelen vizeletürítési szokásokra.

Szűrt kommentelők
Bréking - Mégis van humora a T-csoportnak
2008.12.04. 09:13 | szilyAnnyi rosszat voltunk kénytelenek közölni róluk. Annyi jogosnak tűnő panaszt, ügyféllel való packázást, nemtörődömséget. És végre eljött a nap, amikor - szokásunkkal ellentétben - nyiltan szembe kell fordulnunk a felháborodott Naiv Ügyféllel, és azt mondani neki: ez nekünk - sajnos - vicces. Ilyen is van, nem is szégyelljük, éljenek a T-s programozók! magyarázat alant:

Szűrt kommentelők
Egy friss kártyafeltöltős csalás
2008.12.04. 07:50 | ge

A töltőkártyás csalás egy újabb válfaja, ezúttal csajok nélkül. Andrást az ismeretlen számról hívó idegen arról próbálta meggyőzni, hogy egy ismerőse bajba került, úgyhogy gyorsan töltse föl a telefonjukat 3000 Ft-al, különben nem tudnak telefonálni. A nem létező ismerősök még erőszakra is hajlandóak, ha András nem tölt. Nem töltött.

A mai nap folyamán (2008-12-03) éppen a dugóban ücsörögve megcsörren a mobilom 09:46-kor, majd egy csörgés után elhallgat. Egy 20-as szám volt. Gondoltam visszahívom, ha már tudja a számom az illető. Hosszú csörgetés után felveszi egy ürge aki gyorsan hadarva a következő sztorit tálalja: Egy bécsi szervizből telefonál, ismerősömék hagyták ott a mobilt, amin nincs megfelelő (lebeszélhető) egység. A kocsijuk meghibásodott (valami hibát mondott, ezt már elfelejtettem) és arra kérnek, hogy töltsem fel minimum 3000-ft-al a telefont mire 13.00 körül visszajönnek.

Szűrt kommentelők
Már a csavart is ellopja a Magyar Posta
2008.12.03. 12:03 | szilyNem véletlenül jelentettük föl a - tetszés szerinti pornolizált jelző - Postát Brüsszelben, ezeknek semmi más nem használ, meg kell őket erővel törni, szétzúzni a monopóliumot, pár embert miheztartás végett börtönbe zárni, és földönfutóvá tenni a többi herét, akik ezt a minősíthetetlen szolgáltatást üzemeltetik. Az tényleg nem megy, még egy Magyarországhoz hasonló, hendikepes helyen sem, hogy olyan XXI. századi dolgok maradjanak ki az életünkből, mint az online vásárlás, ezek miatt. Márpedig ez a helyzet, és ezért a konkrét tolvajokkal pont egyenlő mértékben felelős az összes vezetőjük, aki ezt lehetővé teszi plusz a politikusok, akik segítenek fenntartani a monopóliumot egy rakás területen. Sztori alant.

Szűrt kommentelők
A szerelő szerint csőd szélén a DIGI
2008.12.03. 10:40 | ge

Ataman sokatt küzdött a DIGI-vel, mire bekötötték hozzá a műholdas tv-t, de október végén a telepített eszköz meghibásodott, így szerelőt kellett hívni hozzá. Az lassan ugyan, de megérkezett, egy használt dobozzal, mivel szerinte újra már nincs pénze a cégnek. Ahogy a szerelők fizetésére se.
Update: felvettük a kapcsolatot a DIGI TV-vel, hogy megtudjuk, mi az igazság abból, amit a szerelő állít. Még jelentkezünk.

Sajnos, ahol lakom nem érhető el semmilyen televíziós szolgáltatás a műholdason kívül, se kábeltévé, se IPTV. A Hello HD drága, a UPC-vel már egyszer befürödtem, igaz az kábeltévé volt és a régi lakóhelyemen. Ezért a nyár közepén rendeltem meg a Digi műholdas szolgáltatását, de már a bekötés se ment zökkenőmentesen. Több mint másfél hónapot vártam rá, mivel eszközhiány miatt nem tudott kijönni szerelő. Csak augusztus vége felé hívott, hogy tudna jönni másnap, mivel megjött egy pár doboz. Nagyon korrekten mindent megcsinált, el is mutogatta, hogy mit hogyan kell kezelni a készüléken stb.

Szűrt kommentelők
Magánportások országa - A SportMax visszanyal
2008.12.03. 08:10 | szily


Aki élt a kommunizmus alatt, nyilván senkit sem gyűlölt jobban a portásoknál, akik "állami" fülkéjükből tenyérbemászóbb fennhéjázással néztek a rendőröknél is. A rendszerváltáskor naiv voltam, például egész komolyan azt képzeltem, hogy első lépésként le fogják rombolni a Jászai Mari téri Fehér Házat, nagyjából egyszerre a portásmentalitással. Persze nem így történt. Legfrisebb példánk főszereplője a frissen átadott XII. kerületi Sportmax csarnok, ami a főváros egyik legnagyobb rendszerváltás után épült sportlétesítménye. A rokonszenves üzemeltető megtiltotta, hogy a szülők az uszoda lelátójáról nézhessék az edzésen résztvevő kisgyerekeiket. Az ok? Egyrészt csak, portás vagyok, mit indokoljak, másrészt hátha ezért is lehet pénzt szedni. Ezúton is gratulálunk a sportkommunizmus fáklyavivőinek. Tenyérbemászó pimaszság hajtás után.

Szűrt kommentelők
Bukással fenyegetik a Pázmányon, aki nem printel értelmetlenül
2008.12.03. 00:09 | szily

Én katolikus középiskolába jártam, így már azt is eredménynek könyvelem el, ha egy katolikus intézményben nem kötelező Cliff Richardot hallgatni, akire ismeretlen okból végtelenül gerjednek a katkók. A Névtelen Felháborodott Szülő nem ennyire megengedő, ő kiborult a Pázmány Péter egyetemen, amiért retorziókkal fenyegetik azokat a diákokat, akik nem hajlandók teljesen értelem nélkül rengeteg oldalt kinyomtatni. Sztori alant, de előbb hallgasson meg mindenki egy Cliff Richard számot és gyűlöljük együtt a férget!


Szűrt kommentelők
Minden idők legkeményebb magyar reklámverse
2008.12.02. 10:28 | szily


"Volt egyszer egy anyuka, úgy hívták, hogy Marika". Az ember elnémul, aztán pironkodva folytatja a konzumálást. Olyan agyzsibbadást, mint amit Axa érzett a versbe szedett babaszemvizsgála-reklám olvastán, a Földön szerintem egyedül én szoktam tapasztalni, amikor kinyitom a Szóviccblog postaládáját. Csecsemőipari kalandozások alant.

Szűrt kommentelők
Hűséggel trükközik a Vodafone
2008.12.02. 09:10 | ge

Sixx kolléga ha épp nem egy macskával küzd, akkor a Vodafonnal. A mobilnet forgalomkorlátozása után másik szolgáltatóra vágyott, ám jött a meglepetés: egy ajándék hűség évet varázsolt neki az ügyfélszolgálat. Na ezért érdemes a szerződést minden esetben jól elrakni és megőrizni.

Ezer ilyen poszt volt már, lesz is még ezer, de ha csak egy szopóálarcot magára ölteni készülő naiv ügyfélen segítünk vele, már akkor megérte. Naszóval, a Vodafone "5 GB = korátlan elérés ha nem torrentezünk" díjcsomágjához írtam alá 2007 novemberében egy évet, jó volt az elképzelés, Debrecenben a lefedettséggel sincs baj, kellett is, miért ne. Most, hogy a Voda úgy döntött, hogy a korlátlan csomagban is lehet torrentezni ezerrel, de ha eléri a júzer az öt gigát, akkor lelassítják a kapcsolatot, már annyira nem kóser a dolog, gondoltam felhívom a versmondó lányt, hogy miért 2 perc, mire bejön a gmail, mert ez már nem lassítás, hanem satufék a kapcsolaton (rapidshare-ről 6k-val jött a cucc a próbaképp elindított letöltésen).

Szűrt kommentelők
Magyar hangalámodás a nemzetközi fesztiválon
2008.12.01. 11:55 | ge

A múlt héten rendezték meg a 6. Anilogue fesztivált, ahol animációs filmeket tekinthették meg az arra vágyók. Cyberpanka idén hiába vette meg jó előre a jegyet, a feliratosnak hirdetett Libanoni keringőt hangalámondással lett volna kénytelen végignézni. A nemzetközi jelzővel ellátott fesztiválra látogató, magyarul nem igazán értő külföldiek pedig csak nézhettek, mint a moziban.

Megpróbálok  nagyon rövid és tárgyilagos maradni, ezért csupán néhány tőmondatban közölném az Anilogue fesztiválon történteket. Évek óta figyeltem a programot és igyekeztem ott lenni a fesztivál ideje alatt minél több vetítésen. Idén már délelőtt megvettük a jegyeket a korábbi évek tapasztalataiból okulva. Beültünk a Libanoni keringő című francia/német/izraeli filmre amit angol feliratosként hirdettek.

Szűrt kommentelők
Vásároljon szorongást karácsonyra!
2008.12.01. 07:28 | ge

Olyan sokan küldtétek be, akkora a nyomás rajtunk, hogy tessék, posztoljuk az idei karácsony eddigi legmókásabb könyvajánlatát, a Repülni Jó könyvek sorozat kötetét, a Légikatasztrófát.

Miután beleképzeltük magunka a borítón szereplő, a kiadó oldalán, a Repülni jó-n azt olvastuk, hogy az a "rajongók és izgulók portálja". Első könyvével inkább az utóbbi csoportnak kedveskedik, ráadásul frappáns megfogalmazással élve: "fapados áron". Az oldalon egyébként a könyv a Túlélőkészlet alatt érhető el, talán hasznosabb kiadvány, mint azt elsőre gondoltuk.

Szapi szerint pedig "a hirdetés alja egyenesen terroristáknak szól, valahogy így: Légikatasztrófa, rendelje meg on-line".

 

Szűrt kommentelők