Tékozló Homár

Az ember, aki nem tudja, mit kapott ajándékba

2008.12.30. 13:46 | szily | 507 komment

Gabbró nem sikeres karácsonyozó: fingja sincs mi az, amit egy fehér dobozban kapott, ráadásul majdnem megvezették egy zacskó leértékelt gumimacival. Igazi mikrotörténetek nanotanulságokkal. Az ismeretlen ajándék pedig nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc "Klára és én" című kisplasztikája, rendeltetése pedig az, hogy segítségével egy perc alatt megfékezhetjük a család szelidített Dessewffy Tiborját, ha nekiugrana a simogató kéznek. Vagy ha nem, hát sótartó.

Olvasson tovább!

Az Intrum Justitia szerint a halottak is telefonálnak

2008.12.30. 12:12 | jackyll | 86 komment

Jövőre a Homár életére esküszöm, hogy megcsináljuk a kommandót egy csapat nyugdíjassal, akik minden áldott nap felváltva fogják hívogatni az Intrum Justitia munkatársait azzal, hogy a kimutatásunk szerint rengeteg tartozásuk van nálunk. Hogy bír a csoffadt ügyfélszolgálatuk ilyet válaszolni - miután megpróbálták az előfizető halála után keletkezett tartozását örökösein zaklatás útján behajtani -, hogy fizesse be, majd próbálja meg leperelni az 5000 forintot a tartozás valódi tulajdonosán? Rendőrségen nyomja már fel vki ezeket a parasztokat zaklatásért, csalásért, meg biztos van még valami:

A történethez egy kis háttér: Szüleim 2002-ban elváltak, édesapám az új élettársával elköltözött, majd röviddel rá sajnos elhunyt. Új lakásában új élettársával az Invitel-től igényelt egy telefon-előfizetést, megtörtént a bekötés, halála időpontjában a vonalat már használták, illetve feltételezhetően az élettársa a továbbiakban is telefonált. Pár hónapra rá jött egy felszólító az Inviteltől egy megközelítőleg 5ezer forintos tartozásról. Ekkor Édesanyám felhívta a szolgáltatót, beszámolt az esetről, az ügyfélszolgálaton nyugtázták, valóban a tartozás így felénk nem jogos, bekérték a halotti anyakönyvi kivonatot, és ezzel az ügy el volt intézve. Legalábbis azt hittük...

Olvasson tovább!

Alacsonyabb sebességre tették át a vonalat

2008.12.30. 09:30 | ge | 118 komment

A Datanet egy hibabejelentésre a sávszélesség lecsökkentésével reagált, de a számlát továbbra is az eredeti, nagyobb sávszélességű csomag szerint állította ki. Miután naív ügyfélünk ezt észrevette, a Hírközlési Hatósághoz fordult.

Tisztelt Nemzeti Hírközlési Hatóság!

Augusztus végén váltottam, és a GTS-Datanet ügyfele lettem. 4 megabites internetre és telefonra fizetek elő náluk (Yo!NEKED Buli csomag). Eleinte minden rendben volt, de aztán egyre gyakrabban jelentkezett az a probléma, hogy megszakadt az internetkapcsolat. Többször felhívtam a technikai ügyfélszolgálatukat, ahol azt mondták, hogy az én gépemben lehet a hiba (vírus), de kiderült, hogy náluk van a hiba. Elmentem személyesen az ügyfélszolgálatukra, kicserélték a modemet, de a probléma ezután is jelentkezett.

Olvasson tovább!

A Cora sem árul óvszert a fiatalkorúaknak?

2008.12.30. 00:30 | ge | 58 komment

KékPáfrány fotózta a fenti kiírást valamelyik Corában, szerinte már hónapok óta kint van a tegnapi Tescós poszthoz hasonló tábla. Mondjuk a kisbetűs részt nem tudtuk elolvasni, lehet hogy náluk az óvszer kivétel? Nagyon reméljük. A Tescótól továbbra is várjuk a magyarázatot, addig is itt a lehetséges megoldás, a végig nem olvasott törvény (köszi mehgab86):

Fogyasztóvédelmi törvény 1997. évi CLV. törvény:

2.§ v) szexuális termék: olyan birtokba vehető forgalomképes dolog, amelynek elsődleges célja a szexuális ingerkeltés, különösen amely nemi aktust vagy egyéb szexuális cselekményt nyíltan ábrázol, illetve emberi testet, testrészt szexuális ingerkeltésre alkalmas módon vagy szexuális ingerkeltés céljából ábrázol, ideértve a - rendeltetése szerint - szexuális ingerkeltésre szolgáló, nemi aktus vagy egyéb szexuális cselekmény során alkalmazható eszközt is, a fogamzásgátlás céljából alkalmazható eszköz kivételével,

16/A § (2) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére szexuális terméket értékesíteni, illetve kiszolgálni.

 

Mocskos vásárló nem vásárló

2008.12.29. 11:09 | jackyll | 170 komment

Egy jó tanács azoknak, akik legszívesebben szkafanderben érintkeznek a humanoidokkal: semmiképp ne nyissanak kisboltot! Az emberek folyamatosan kibe mászkálnak, és isten tudja mikor mostak utoljára kezet. A kiplakátolt törvény maximum a bolt személyzetének tisztaságát szabályozhatja, ráadásul amíg közvetlenül nem támadnak meg büdös vásárlót, mentális hendikepp miatt nem is zárathatják be a boltot:

A II. ker Rómer Flóris utca sarkánál, egy kisboltban lőttem telóval ezt a kiírást.

üdv.
Péter

Hiperinfláció a spirálozóiparban

2008.12.29. 10:02 | ge | 84 komment

Gábort meggyőzte a Másolófutár honlapján olvasott 130 Ft-os ár, végül mégis 750 Ft-ot fizetett a karácsonyi ajándéknak szánt naptár bespirálozásáért. Az ár növekedését az akasztóval, az elő- és hátlappal, valamint az 50 %-os ÁFA rászámolásával magyarázták.

Saját készítésű, 2009-es naptárat akartam adni karácsonyra egy ismerősömnek, ezért elhatároztam, hogy összeállítom, kinyomtatom és bespiráloztatom. A munka harmadik fázisához érve (spirálozás) próbáltam minél kevésbé elszállt árakkal dolgozó céget keresni, aki ezt a hatalmas feladatot kivitelezi. A konkurenciához képest igen megnyerő, 130 Ft-os ára alapján választottam a Másolófutár nevű céget. A honlapukon megadott mobil számot felhívva ugyan gyorsan kiderült, hogy a naptár-spirálozás az komolyabb munka (elvégre a lapok tetejének közepéből egy 2ft-osnyit ki kell vágni, plusz kell egy akasztó is), ezért azt 350-ért vállalják. Ez még mindig csak 60-70%-a volt a többi spirálozást vállaló cég árainak, így ellátogattam hozzájuk a Soroksári 48-ba.

Olvasson tovább!

Nagykátán részegek lesznek az OTP-ben január 2-án

2008.12.29. 08:18 | szily | 28 komment



A dolog teljesen természetes, a világért sem kritizálnánk azt a banki alkalmazottat, aki félelmetes őszinteséggel rejtette el azt az üzenetet az ünnepi nyitvatartásról informáló cetlin, hogy 2-án pénteken akkor is zárva lesznek, ha formálisan esetleg ki is nyitnának. Ki nem így van ezzel? Például a Homár, aki kicsiny gyermekeivel bulizik otthon szilveszterkor, így tuti nem lesz másnapos. A cetlit Jeanpierre fotózta le.

Leányanyákat és nemibetegeket termelne a Tesco?

2008.12.29. 07:14 | ge | 125 komment

Csak a keretes szerkezet miatt, karácsony utáni indításnak egy friss óvszer téma a Tescóból. Próbáltuk megkeresni a vonatkozó jogszabályt, eddig  nem sikerült még csak hasonlót sem találnunk, de egyébként is vagy fotoshop, vagy a Tesco kankóval akarja kiirtani a 18 év alattiakat.

Minap a mellékelt képen látható felírat ütöte meg a szememet a Tescoban. Az egy dolog, hogy ezt így leírni, hogy "sexuális" már, lehet, eleve megérne egy posztot, de ha, mondjuk, 17 lennék, akkor eléggé felháborodnék. Először azt kéne megtudni, hogy a Tesco értelmezett -e félre valamit nagyon, vagy tényleg volt ilyen állat, aki ilyen jogszabályt hozott. Meg hogy definiáljuk a szexuális termék fogalmát? Akkor ezt a banánra is ki fogják írni?

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása