Tékozló Homár

Titokban dupláz tarifát a Pannon

2008.03.08. 15:14 | jackyll | komment
Van, aki csak most vette észre, hogy a Pannon mostanában értesítés nélkül emelgeti tarifáit. Nem is került volna be a levél, ha nem 100%-os lenne a meglepetés:
Jómagam több, mint 10 éve vagyok (voltam) a Pannon GSM hűséges, és elégedett előfizetője. Az elégedettségemnek az évek során többször is hangot adtam, ajánlásomra több ismerősöm vált Pannon előfizetővé, valamint a céges telefonszerződésünket (havi többszázezres forgalom!) is Pannonra váltottuk. Jelenleg élő előfizetésemet 2007. márciusában kötöttem, az akkor elérhető legkedvezőbb percdíjat nyújtó "Pannon 1000" díjcsomaggal, valamint új készülék vásárlása miatt 2 év hűséggel. A díjcsomag lényege, hogy 17 forintos percdíjért telefonálhatok éjjel-nappal, bármilyen (belföldi) hívásirányba. Időközben a Pannon megszüntette ennek a díjcsomagnak az árusítását, de a meglévő ügyfelek maradhattak a régi díjcsomagban. Én is ezt tettem, hiszen a helyébe lépett "Pannon 1200" valamivel rosszabb feltételeket kínált. A hidegzuhany a napokban érkezett, a telefonszámlával együtt: a Pannon 2008. január 15.-től megváltoztatta a percdíjakat, mégpedig azon esetben, ha túllépem a díjcsomag árába foglalt lebeszélhető keretet. Az eredeti percdíj 17 forintról 35 forintra növekedett!
Olvasson tovább!

A címke miatt visszaválthatatlan a sörösüveg?

2008.03.07. 10:35 | ge | komment
A nem szabvány üvegeket sosem fogadta el az üvegvisszaváltó, azokat most már jóérzésű ember a szelektívbe hajítja, de olyat még nem hallottunk, hogy a címke miatt ne vennék be az egyébként eukonform palackot. Aki tud valami közelebbit, szóljon nekünk, addig  lövöldözünk rájuk a kert végében, meg üvegezünk egyet a holnapi házibulin.
 
Helló Homár! Most jövök a sarki kisboltból. Visszavittem pár sörösüveget. Erre közlik velem, hogy nem vesznek vissza pár üveget. Staropramen. Oké, megértem, más a formája, azt hazaviszem. No de hogy az Edelweiss és a Paulaner teljesen eukonform egyenüvegeit se? "Mert nem veszi tőlem vissza Dreher, meg az Ászok..." Más címkéjét nem tudják leáztatni, vagy mi? (Heinekent visszavették, az Edelweiss meg ugyanúgy Brau Union Hungária...) Még jó, hogy alapvetően borfogyasztó vagyok, és a szelektív hulladékgyűjtő elfogad minden borosüveget... Seik

Geszti Péter is elsírná magát - Acid Mother megeszi az agyadat

2008.03.07. 09:37 | szily | komment
Most foghatja a fejét az egyre teknőcszerűbb tinibálvány: kellett annyit farosszériázni a magyarságnak, most alig tudunk kikászálódni a szar szóviccek alól. Én a munkahelyemen igazán szokva vagyok az ilyesmihez, de a gyermekeit kiságyukban sósavcsöpögtetéssel lazító mama képe még a mögöttem ülő Stöckitől is sok volna.

Belső szerved biztosan sok mindent megemészt, de olyat mutatok most neked, amit biztosan te is visszaköpsz! Büntető szóviccek terén az ember sok mindent megemészt, van olyan amit már észre se veszünk, mert megszoktuk. A SAVanyú nem ilyen. A nagykörút legborzalmasabb plakátját szeretném megmutatni neked, és az olvasóknak!

Üdv: BKV-figyelő

Vérfagyasztó társadalmi hirdetés

2008.03.06. 18:21 | jackyll | komment

Aupair olyat látott, amitől egy Dexteren edzett szociopata is lemerevedik. Igaz, nagy divat mostanában a lassítás meg a halottak újrahasznosítása is trendi, azért mindenképpen ingerküszöbfeszegető olyan társadalmi hirdetéssel tudatosítani a KRESZ-t, amiben halott kislány kéri az autósoktól, hogy "hit me at 30", azaz "üss el harminccal". Demagóg vagy sem, durva:
Tegnap este TV-zés közben bukkantam az alábbi remek reklámra, amivel itt Angliában próbálják rávenni a népséget a sebességkorlátozások komolyanvételére.
Olvasson tovább!

Narancsnak adja el a paradicsomot a Tesco?

2008.03.06. 17:44 | ge | komment
Néhány hajnali műszakindító feles után bárkivel előfordulhat az ilyen, kerek is, kábé azonos színű, mehet a hálóba. De aki pakolta a raklapra, majd kitolta az áruházba és végül felrakta a helyére, mire számított? És vajon honnan hiányzik az a paradicsom? És ha szükséges, a kis narancsos vagy a kis paradicsomos gombot nyomjam meg a mérlegen?

Az érdi tescoban a gyümölcs részlegen nézelődve érdekes narancsra bukkantam. A csomagolás eredetinek tűnt, mert le volt zárva körbe, ezért gyorsan lefényképeztem, hogy milyen az új TESCO-s narancs.

Nyilvánosan megszégyenítjük a paraszt toyotást

2008.03.06. 11:02 | szily | komment

Négy órán át állt a parkoló autók előtt keresztben a bunkó autós a Bimbó úton, csakhogy most legalább kicsit ráfaragott, mert lefotózták és legalább a rendszámát kitesszük, hátha látja, és rosszul érzi magát, és legközelebb nem csinál ilyet. Hidegvérű, keménytestű állatok vagyunk, de az ilyen alakokon mi is fel szoktuk húzni magunkat. Sztori és még több jó fotó hajtás után. Ja, és elnézést, de kedves és felháborodott levélírónk a viccbéli asszonyra emlékeztet kicsit, aki meséli, hogy tegnap sikoltozást hallott az utcáról, kinéz, látja, hogy három férfi erőszakol egy nőt, és hogy micsoda szőrös szívű bunkók laknak a környéken, mert fél óráig nézte az erőszakolást, de egy szomszédnak sem jutott eszébe kihívni közben a rendőrséget.

Olvasson tovább!

Ne lapítsd ki a csecsemőt!

2008.03.06. 10:21 | ge | komment
Tessék, itt az újabb bizonyíték, hogy az egészségügyben igenis dolgoznak elhivatott emberek. A II. számú Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályán kedvesen, felkiáltójel nélkül, a friss szülők bizonytalanságát átérezve még arra is felhívják a figyelmet, hogy  a gyerek nem egy olyan dolog, amit össze kéne nyomni.


A képet Zsírember bloggertől kaptuk, reméljük ő megfogadta.

Mitől beteg a magyar foci? Tán csak nem a Center sörtől?

2008.03.06. 00:17 | nak | komment

Nem túlzás, alig hittünk a szemünknek, amikor megpillantottuk a sarki kisbolt kínálatában a címben szereplő, 170 forintért vesztegetett folyadékot. A grapefruitméretű barna gömbök már messziről felkeltették érdeklődésünket (először azt gondoltuk, hogy nocsak barnaüveges unicum?), majd a gömbölyded petpalack nyakára nemzetiszín rafiával fölerősített kerek címke azonnali vásárlásra és tesztfogyasztásra ösztönzött.

A címke alapvetően nem túl informatív, mindössze ennyi fért a kis lakkfényes papírdarabra:

Center - világos sör
Hűvös napfénytől védett helyen tárolandó
Készült: víz, maláta, komló, sörélesztő felhasználásával
Alkoholtartalom: 4,6%
Űrtartalom 0,5 l
Forgalmazó: Landmark Trade Kft., 4251 Hajdúsámson, Szűcs u. 1.
Minőségét megőrzi: 2008.04.15.
Olvasson tovább!

Egy példányból hármat, fénymásoló nélkül, kilenc lépésben

2008.03.05. 16:00 | ge | komment
Ha hivatalos bírósági iratot az előírt több helyett egy példányban postázunk, azzal rettenetes bürokráciai folyamatot indítunk be. Géza kilenc lépésben határozta meg a fénymásoló hiányából származó bosszantó ügymenetet. Ebből a naív becslésből az látszik, hogy még sosem dolgozott ilyen helyen és szája sosem lehelt érkeztető bélyegzőt. Volt az 18 is, múltunk van, tudjuk mit beszélünk, mi már leheltünk.
Úgy két héttel ezelőtt a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordultam egy, a munkáltatómmal kapcsolatos nézeteltérés jogi úton történő tisztázása érdekében. Senkit nem akarok a saját nyavalyáimmal terhelni (meg szopni sem szeretnék amiatt, mert hülyét csinálok a Köztársaság Bíróságából), ezért csak annyit háttérinfóként, hogy írtam egy kétoldalas kerestlevelet, amihez további három oldalt csatoltam. A013 ez volt a munkaköri leírásom, de ez végül is mindegy.
Nem vagyok egy profi pereskedő, ezért a fenti 2 + 3 oldalt egyetlen példányban készítettem el; betettem egy borítékba és jól feladtam a levelezési címükre, majd hátradőltem és vártam.
Olvasson tovább!

Szervezett bűnözés a T-csoportnál?

2008.03.05. 11:57 | jackyll | komment
A jelek szerint nem egyedi esetről kaptunk jelentést 3 hete, amikor úgy tűnt, a T-csoport hardvertelepítő munkatársai szándékosan szabotálják a munkát, illetve az ingyenes modemcsere helyett a Szuperszervíz fizetős szolgáltatását nyomatják. Lall egy wifi router boldog tulajdonosa lett volna, ám a telepítés elakadt az előszobában lerakásnál, a konfigurálásért fizetős szolgáltatásra akarták kényszeríteni:
2008. januárjában megrendeltem a T-Online-tól a T-Home dupla szolgáltatást havi 6990 Forintért, ebben volt egy VoIP telefonvonal és 1 Mbit net korlátlanul. A telefonos megrendelésnél biztos ami biztos megkérdeztem hogy akkor én majd ezzel ugye tudok wifizni, egy wifi router rákötésével? A hölgy nagyon kedvesen megjegyezte, hogy még saját wifi routerre sincsen szükségem ugyanis adnak hozzá.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása