Tékozló Homár

Re: Mit tehet az ember, ha más helyett büntetik meg az autópályán? - A boldog vég

2009.02.16. 00:51 | szily | komment

Elképesztő, meghökkentő véget ért Varga László kálváriája az autópályakezelővel: ahelyett, hogy még nagyobbat rúgtak volna belé, a cég bocsánatot kért tőle, belső vizsgálat indult, sőt a vétkes alkalmazottak saját pénzből vettek neki ajándékba egy éves autópálya-matricát, ami 37200 forintba kerül. Komolyan, nemsokára százalékot fogunk kérni. (Csak tréfáltam.) A sztori, ha valaki nem emlékezne: a Naiv Ügyfél egyszer csak értesítést kapott, hogy matrica nélkül autózott az M1-esen, úgyhogy fizessen. Az egy dolog, hogy olvasónk tutira emlékezett, hogy nem járt arra, de a bírságot egy olyan, igen rossz minőségű fotó alapján szabták ki, amiről azt sem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy milyen betűket és számokat mutat. A Homár olvasói például 13000 vs 500 arányban arra szavaztak, hogy az ott nem is László rendszámtáblája volt. Perkálnia mégis kellett, Ekkor jött a csavar: levelet, méghozza igen rokonszenves kaptunk Winkler-Virág András szóvivőtől, miszerint az ÁAK ügyfélszolgálata hibázott, olvasónk a büntetés összegét visszakapja, sőt még ajándék is jár neki. Fent látható az ÁAK levele az ügyfélhez, hajtás után Winkler-Virág levele a homárbéliekhez.


Kedves Homár!

Igyekszem figyelemmel kísérni a fórumot, és reagálni is, amint tudok. Nem csak akkor, ha vélhetően igaza van az ÁAK-nak, hanem akkor is, ha vélhetően nincs. Ez most az utóbbi eset. Szeretném tájékoztatásul megküldeni neked azt a levelet, amit a panaszosnak küldtünk. (csatolva)

Ezen túlmenően szeretnék azért pár gondolatot itt megosztani, részben reagálva a panaszos levélre, részben a kommentekre.

- Ha a reklamációnak halasztó hatálya lenne, mindenki reklamálna, az is, akinek erre semmi oka. Ezt az áldatlan helyzetet, illetve a jogi szabályozás adta keretet azzal védi ki az ÁAK, hogy mindenkit megkér, inkább fizesse be az alappótdíjat, az ugyanis 15 nap elteltével a négyszeresére emelkedik, és ha kiderül, hogy a panaszosnak igaza van, az összeget maradéktalanul visszafizetjük. Tehát azzal, hogy valaki befizeti a pótdíjat, nem ismeri el a másik igazát, és nem szűnik meg a panaszelbírálás folyamata sem.

- Az ÁAK nem manipulálja a képeket, ezt nem is tudja megtenni, meg egyébként igénye sincs erre. A kamerák olyan zárt rendszerben működnek, amelyben  fotó elkészültének időpontja és helye automatikusan adódik a képhez, ebbe belenyúlni nem tudunk. Ezért fogadja el a joggyakorlat bizonyítékként az ÁAK által készített képeket, egyébként nem tenné. A mobilkamerák helyét és idejét GPS eszköz rögzíti, a fix kamerák helye adott, idejét atomórával szinkronizált időbélyegző üti a képre. Kizárt, hogy direkt, vagy véletlenül idegen képek kerüljenek a rendszerbe.

- Az adatvédelmi ombudsman ajánlása alapján az ÁAK nem kezelhet semmilyen személyes adatot (például hogy kik ültek az autóban, mi az autó típusa, stb.), ami nem függ össze a pótdíjazással. Emiatt az elkészült képekről digitálisan levágjuk a rendszám közvetlen környezetén kívül eső részeket. Sajnos ezzel elvesztjük azt a lehetőséget is, hogy bárki hivatkozhasson arra, milyen színű, típusú autóról is van szó. De hát ilyen a jogi környezet.

- Egyébként a fennálló jogi szabályozás alapján kollégáinknak nincsen döntési jogkörük annak elbírálására, hogy az egyébként bizonyítottan úthasználati jogosultság nélkül közlekedő autó, pontosabban annak rendszáma milyen autón, ki által és hogyan került az autópálya díjas szakaszára. Sajnos pontosan tudjuk, hogy történnek visszaélések a rendszámtáblákkal. Ezek a rendőrség hatáskörébe tartozó ügyek, az ÁAK csak annyit tehet, hogy az érintett autótulajdonosok figyelmét felhívja erre. Az ÁAK-nak a jogszabály szerint a bliccelő autó rendszámához tartozó tulajdonost vagy üzembentartót meg kell büntetnie, minden mérlegelés nélkül, az elkészült és feldolgozott fotó alapján. Az adott esetben is van ilyen kötelezettség, tehát a bocsánatkérés után megvizsgáljuk, hogy kinek a rendszáma szerepelt a fotón, és ha bliccelő, pótdíjat fog fizetni.

Ha adódna még fontos kérdés, szívesen válaszolok rá,

üdvözlettel,

Winkler-Virág András

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aldwyn 2009.02.16. 08:31:23

Azért én megvárnám azt a matricát... Ez olyan fíling amikor Grosicsnak visszavonulásakor felajánlottak egy ajándékot, ő kért, soha nem kapta meg.

Layosh 2009.02.16. 08:34:35

De miért kellett ehhez a HOMÁR, meg szavazás, meg az internet nyilvánossága? Ezt ellehetett volna intézni az ügyfélszolgálatnak is. Ami egyértelmű azon ugysem lehet változtatni.

É2I 2009.02.16. 08:35:44

@Gumidomino:
Ezek a kérdések valóban nyitva maradtak.
Fentebb ezt vázoltam én is, kicsit árnyaltabban.
Válasz nemigen lesz rá, szerintem azt nem ajánlja az ombudsman. ;)

maincoon © 2009.02.16. 08:36:08

@Impega: se pezsgő, se sex :O
viszont cserébe töltött káposzta, vadas, frankfurti leves, hidegtál, fehér- és vörösbor. ezek miatt szombat este iszonyú rosszullét. inkább a pezsgő-sex párosítást választottam volna...

Impega 2009.02.16. 08:41:07

@maincoon ♀: Pedig drukkoltunk am! Na majd lesz az is.

itt élned, halnod kell (törölt) 2009.02.16. 08:43:19

A megbüntetettnek be kellett fizetnie a büntit, mert január közepétől már leketyegett a 15 nap. Talán ha a határidőt kitolnák 30 napra...

Secnir 2009.02.16. 08:43:29

"Vettriano 2009.02.16. 08:04:38
Varga Lászlónak Varga László válaszolt. :))))"

na itten van a kiskutya elásva!

milyen már az, amikor az ÁAK díjszedési és ügyfélkapcsolati igazagatójának a Homárhoz kell fordulnia jogorvoslatért?

igaz, gratulálunk neki, hogy ki bírt harcolni saját magának az emberei fizujából egy éves matricát, de ez az ÁAK alkalmazottainál nem jár alanyi jogon?

Secnir 2009.02.16. 08:44:32

Persze szép a saját magának írt levél is, úgy fogalmazta meg, hogy tetsszen magának...

Andie 2009.02.16. 08:44:52

No, hát szerencsés végkifejlet, de azért felmerült bennem pár kérdés.

- Fizesd be, aztán reklamálhatsz, és esetleg visszakapod a pénzed. Áh, ne legyünk már naivak! Ki az, aki a befizetett pénzt valaha is visszakapta? Meg milyen dolog mán ez, hogy megvádolnak, lehúznak, aztán még én bizonygassam az igazam. Ártatlanság vélelme? Micsoda aljas szemét dolog ez? Kb mintha egy balesetnél mindkét felet lecsuknák, azt 15 nap múlva a vétlent elengednék, max kapna egy "sorry"-t. Tök gáz gyerekek. Arról nemis beszélve, hogy sok kis bünti 15 napos kamata elég nagy ám!

- Ezt már más is emlitette: nem manipuláljuk vs digitálisan levágjuk. Azaz levágni van lehetőség, de máshogy, áááá, dehogy nyúlunk bele. Hát innentöl nekem sántit a dolog. Ilyen szemét szar minöségü felvételek alapján embereket megvágni tizenezer forintokra - komolyan, ez is csak nálunk lehetséges. Legközelebb mi lesz baze, mutatnak egy térfigyelö kamerát, hogy nézzecsak, az a kis sötét paca ott a bank bejáratánál, az ott maga! Hol az 50 millió??? Azt leültetnek?
Könyörgöm!

Egyébként lassan télleg az lesz, hogy az ember fél kimenni az utcára. Sunyi módon kirakott 30-as táblánál lefotózzák, ha van parkolócédulád, ha nincs, megbüntetnek, autópályán tökmindegy veszel-e matricát / jársz-e arra egyáltalán, megbüntetnek, és még sorolhatnám.
Miből fog állni az életünk? Folyamatos védekezésből, bizonygatásból, parázásból, nehogy a postaládában egy jogtalan büntetés várjon?

Félelmetes.

Gumidomino 2009.02.16. 08:45:12

@É2I:
megmondom őszintén túl hosszú volt a kommented, és nem olvastam végig...
de most látom, hogy ugyanarról beszélünk. :)

azért egyszer kipróbálnám hogy végigszaladok a homlokomra erősített rendszámmal az autópályán (na jó nem végig de két kijárat között) és megvárom, hogy milyen körbevágott képet küldenek.

Gumidomino 2009.02.16. 08:48:11

"ha kiderül, hogy a panaszosnak igaza van, az összeget maradéktalanul visszafizetjük"

érdeklődnék hogy ez átlagosan az eddigi tapasztalatok alapján hány napba telik?

-putyin- 2009.02.16. 08:50:08

a Homár megtette a hatását...:)

Metz 2009.02.16. 08:51:58

szerintem ez egy szep befejezes.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.02.16. 08:56:53

Igy kene ennek mukodnie mindenutt...

ex-dr. vuk 2009.02.16. 09:01:20

De legalabb megtudtuk, hogy van egy automatikus valaszuk az elutasitasra, fuggetlenul attol, hogy mi a panaszod.

Ehhez gratulalok.

2009.02.16. 09:03:15

riszpekt az AAK-nak !

Nekem is van otthon atomórám. Azt hallottam hogy, ha veszek még százat és kikapargatom belőlük az atomot, akkor csinálhatok belőle atombombát. Most nem tudom, hogy ezt elhiggyem-e ?

Gumidomino 2009.02.16. 09:16:13

@vuk_:
jogos.
gyűlnek a kérdések...

2009.02.16. 09:17:23

@ Andie 2009.02.16. 08:44:52
Figyu, azért ennyire nem drámai az élet, hogy mindenhonnan veszély fenyegessen. A nagyon elszórt esetek itt a homáron koncentrálódnak. Velem például még semmi ilyen jogsértés nem esett meg: amikor megbüntettek az akkor az jogos is volt.

csiga1 2009.02.16. 09:19:17

nekem csak a címzett és az aláiró név egyezése nem tetszik...

álljonmegamenet 2009.02.16. 09:23:04

A belga rendszám valamilyenmás színű, nem? Nekem inkább a lengyelre vagy a svédre hajazott...

Rav Antal 2009.02.16. 09:25:32

Varga Úr már át is vette az ajándékmatricát, mely az IER-692 rendszámra lett kiállítva.

Andie 2009.02.16. 09:27:22

Azt meg már meg sem merem kérdezni, hogy csókolom, hány forintot is fizetek az adómból, benzinárból, stb-böl az autópálya (utak) megépitéséért, karbantartásáért?
És akkor milyen jogos is kérnek még plusz pénzt a használatáért?
Ugyanolyan rablóbanda, mint a parkolósok. Megtehetik, mert fent aszisztálnak hozzá.
Levegővételi dijat végre ki fedezi már fel?

ave 2009.02.16. 09:28:08

Na ez jo hir!
Az is jo tanulsag belole, hogy akkor is erdemes befizetni, ha reklamal az ember.

Andie 2009.02.16. 09:28:35

@Kulics: Értelek én, persze, kicsit túldramatizáltam a dolgot, ez amolyan költői eszköz volt. De szerintem csak szerencse kérdése, hogy még "szüz" vagy :)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.02.16. 09:31:10

Secnir 2009.02.16. 08:43:29
milyen már az, amikor az ÁAK díjszedési és ügyfélkapcsolati igazagatójának a Homárhoz kell fordulnia jogorvoslatért?"

a homár gyorsabb, mint a fogyasztóvédők! :))

pizsama 2009.02.16. 09:34:59

Nem értem, hogy a gépjármű típusa, színe miért ne jelenhetne meg a felvételen?

Secnir 2009.02.16. 09:35:32

@RosszQtya:
vagy a saját embereik :)

"azta" 2009.02.16. 09:37:53

@Gumidomino:
"azért egyszer kipróbálnám hogy végigszaladok a homlokomra erősített rendszámmal az autópályán (na jó nem végig de két kijárat között) és megvárom, hogy milyen körbevágott képet küldenek."
ha élve végig érsz, írj! ha nem, akkor meg ott a kérdés, hogy az egy E betű, vagy csak F alul egy vércsíkkal...
:)

Secnir 2009.02.16. 09:45:26

@pizsama:
merugye az ótók emberi jogai miatt.
megakkor letiltják a omáron a képeket is.


apropó emberi jogok: milyen volt már tegnap a TV2, azt hittem leszopom magam:
Napló első része: Gyilkossággal gyanúsítják Sz Ivánt. Körözik Sz Ivánt. Feladta magát Sz Iván. Sz Iván tagad. Sz Ivánt elszállítják a börtönbe stb.
Napló második rész: riport Sz Iván édesapjával, Sztojka Bélával.
pofon az emberi jogoknak :)

kumming 2009.02.16. 09:50:25

Biztos hogy nem Svéd, mert ott az első betü rögtön a rendszám szélénél van, itt meg beljebb, mintha Magyar országjelzés lenne, csak valamiért nem látszik.

Andie 2009.02.16. 09:50:40

@Secnir: Ezt bevallom, én sem értem. Napokon keresztül Sztojkától volt hangos minden média, már tisztára peresztrojka filingem volt. Most meg, hogy feladta magát, s bár nem bizonyitott még, de nyilvánvaló, hogy egy rohadt gyilkos, most meg védjük, és nem irjuk ki a nevét.
Hol itt a logika?

vape 2009.02.16. 10:00:26

@vuk_:
_Minden_ hivatalnak és cégnek megvan az automatikus elutasító válasza a reklamációkra. Lásd pl. a beégett RTL logós ürge vs. Samsung szerviz esetét, és még sorolhatnám. Aztán ha tovább rugdosod őket, akkor kezdenek el végre gondolkodni is az illetékesek.
Valószínűleg statisztikailag kimutatható, hogy a reklamáló emberek 95%-a az első elutasítás után kussban marad, tehát ott elég csak simán elhajtani őket, mindenféle általános és homályos indoklással.

2009.02.16. 10:13:16

Homárnak milyen automatikus elutasító levele lenne:
Tisztelt panaszos,
Levele nem tartalmaz a közösségre nézve példaértékű vagy tanulságként levonható információt, nem tartalmaz egyetlen bacc papucsot, törött üvegasztalt sem rövidgatyás devergó cipős majmokat.
Emiatt közlését megtagadjuk.
Ez egy automatikus levél, ne válaszoljon rá.

kyozozo 2009.02.16. 10:14:44

@kumming:
En tavaly jartam Svedorszagban autoval es ugy emlekszem az uj rendszamok pontosan ugy neznek ki, mint a kerdeses foton levo. Valaki irta, hogy lehet esetleg lengyel is. Szerintem valoban vagy lengyel, vagy sved, de mindket esetben a kozelmult neheny evben kiadott, uj rendszamok ilyenek.
valoban nem lehet belga. Belgiumban dolgozom igy talan elhiszitek, hogy a rendszamok tobbsege (szemelyauton) feher alapon piros karaktereket tartalmaz (uj: 3betu - 3szam, regi: zagyva betu szam kombinaco) es a karakterek is jelentosen kisebbek, mint a magyar rendszamokon (meretben olyanok, mint a regi magyar 2betu-2szam-2szam rendszamok voltak).

Tsabi 2009.02.16. 10:17:27

Homar rulez, de komolyan. Az a bajsag, hogy csak nyilvanos rugdosasra indul be a hivatalnokok agya, de az a jo jel, hogy van nekik egyaltalan. En a sertett helyeben ugyancsak irasban megkoszonnem a kozbenjarast, ezt hivjak pozitiv visszacsatolasnak, es aki dolgozott mar ugyfelszolgalaton, az tudja, hogy milyen jol tud esni, ha nem csak hulyezik az embert :)

zizizi 2009.02.16. 10:26:42

Egy órája egy roppant szimpatikus rendőrhölgy, megvágott 10 000 Ft-ra, mert bicikliztem a füzesabonyi vasúti aluljáróban.Többek között közölte velem, hogy a szabályokat és a törvényt nem csak a C I G Á NY O K N A K kell betartaniuk,hanem a magyar állampolgároknak is.Ezek után következett vagy 20 perc adateggyeztetés,mivel nem voltam segítőkész és nem betűztem ki német eredetű vezetéknevemet.A hölgy felszólított,hogy ne fordítsak neki hátat...és ha nem fizetem be a csekket a következő büntetési tétel 30 000 Ft KP vagy le is ülhetem.Kedvesen megkérdezte, hogy miért nem hordom magamnál az irataimat de legalább illene tudnom a sz.ig.számom.Gondoltam, dolgozz meg a pénzedért...megaztán rajtad sincs azonosító...Ezért tartjuk el őket???? Becsületes boltba siető családanyákat büntetnek..A gyilkosok meg szabadon garázdálkodnak az egész országban és még csak félniük sem kell.Vajon mit tehet ellenük egy max. 50kg-os kis "rendőr pipi".

elwood 2009.02.16. 10:32:34

@Andie: Igen az vicces volt, az Indexen is vicceltek vele.

Amíg körözték kint volt a fényképe. Mikor feladta magát, kint volt a fényképe fekete csíkkal a szeme előtt :-)

Tipikusbalek 2009.02.16. 10:36:52

Na én megmondtam a story előzményénél is, hogy jól tette, hogy befizette a pénzt. A sok barom meg ellenem volt. LÚÚÚÚÚÚZEREK!!!!!!!

Kotit 2009.02.16. 10:37:42

Andienak teljesen igaza van (ne vond vissza, semmi túlzás nincs benne), söt még 2 dolgot hozzáteszek:
1. Az ajnározott zárt rencer-ben hogy van benne a posta? Ugye Varga László (az, aki autózott, vagyis nem) valahonnan kap egy gyanús képet, a zárt rencertől (Mátrix?) kapja, vagy a postás hozza?

2. A kép, mint sokan írták fotosoppolt, tehát lehet, hogy Varga úr szerint nem lehet manipulálni, de mégis. Bár ezt könnyű kideríteni, csak utána kell nézni, hogy az AÁK vett-e fotosoppot.

Szal a sünök még mindig jogosak...

Boo 2009.02.16. 10:39:56

"Az ÁAK-nak a jogszabály szerint a bliccelő autó rendszámához tartozó tulajdonost vagy üzembentartót meg kell büntetnie, minden mérlegelés nélkül, az elkészült és feldolgozott fotó alapján."

Azt kellene megérteni T. ÁAK, hogy hamis rendszámnál, nem az autóhoz tartózó rendszám tulajdonosát büntetitek, hanem a luzert, akinek koppintották a rendszámát.

Tipikusbalek 2009.02.16. 10:40:50

"Szeintem pedig jól tette, hogy befizette. Mert ha bukja az ügyet mégis, azért ne feledjük itt Állami Autópálya Kezelőről van szó. Aki nem fogja azt mondani magáról, hogy az rendszere úgy szar ahogy van mert az összes fotó ilyen. Akkor 60 rugó körül bukik. Ha pedig nyer akkor vissza a befizetett pénz mint az ipsének a PENNY-ben. És mindenki boldog." Pontosan így szólt a szövegem

EÖ (törölt) 2009.02.16. 10:44:54

@zeugma:

litvánia, grúzia, és a Szent Grál Lovagrend Magyar Parlamenti tagozata

Labasmaz 2009.02.16. 10:45:18

Boo:

Vagy akinek elloptak es feltettek egy masik autora.

Ezert durva az, hogy levagjak rola az autot, hogy meg veletlenul se lehessen se a tipust, se a szint megallapitani a foto alapjan, nehogy kideruljon, hogy lopott rendszammal egy egeszen masik auto jart arra. Igy meg mehet a bunti, oket nem erdekli, jon a le befele. Meg ha igazolhatoan mashol is volt az illeto auto, azzal sem lehet semmit kezdeni. KP befizet, utana lehet remenykedni, hogy birosag elott, 3-4-5 ev mulva egyszercsak felmento itelet szuletik, ha legalabb hatan tanusitjak, hogy az auto az orszag masik vegeben volt akkor...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.16. 10:46:56

@zizizi: a magyar rendőr sajnos ilyen fajta. Ha tisztességes embereket kell lehúzni, ahhoz értenek, amikor meg helyzet van, elbújnak a fa mögé és huhognak :D

Boo 2009.02.16. 10:54:47

@Labasmaz: Jaja és akkor még idejön dicsekedni a zárt rendszerrel és az ombudsmani véleményekkel. "Az adatvédelmi ombudsman ajánlása alapján az ÁAK nem kezelhet" Most ajánl vagy tilt? Tudomásul kellene venni, hogy a pályán nem rendszámok közlekednek, hanem gépjárművek, amelyeknek van rendszámuk, színük, márkájuk stb. Ez nem más, mint menekülés a gondolkodás elől.

Labasmaz 2009.02.16. 10:58:22

Valamint a felelosseg elol. Ha latjak, hogy nem passzol a rendszam a szinhez, tipushoz, akkor bajban lennenek. Igy meg kikuldik a 15k-t, mondvan, kinek eri meg ezert 3-4-5 evet pereskedni, ugyis inkabb befizetik. Max. kuldenek egy panaszlevelet, azalatt felmegy 60-ra, szabvany valasszal elutasitjak, csok.

liven 2009.02.16. 11:03:47

Ezért van meg még mindig a telefonomban a 2008 novemberében sms-ben vett autópálya-matrica visszaigazolása! (Nem merem kitörölni, mert biztos rögtön jönne a csekkes levél)
Igaz a platós IFA rendszáma a Ráckevei strand medencéjében maradt, azt nem tudták leolvasni!
Boldog Új Évet Minden Homározónak 2010-re! A Pocsay család.

moonclown 2009.02.16. 11:06:35

Az ÁAK alapvetően eddig se volt gáz.Ha egyszer megérnénk hogy a parkolószutykok is elismerik a csalást...

moli 2009.02.16. 11:21:23

"""Ha a reklamációnak halasztó hatálya lenne, mindenki reklamálna, az is, akinek erre semmi oka."""

ez nem igy mukodik. halasztast csak egyszer lehet elerni, ezzel a csalo nem er el semmit, nem nyer semmit. ha fontosabb lenne a ceg erdeke, mint az ugyfel erdeke, akkor mindenhol megszuntetnek a halasztast. de hat mashol az ugyfel igaza a fontosabb.

Perillustris 2009.02.16. 11:22:19

Abszurd, hogy a saját pénzükből veszik meg a bérletet.

Bár elképzelhető, hogy ezt kompenzálja majd nekik a cég, csak így jobban hangzott.

۝merta-X 2009.02.16. 11:24:53

Kellemes Happy End, a Homár Ököl újra levert egy cölöpöt a az ország testén élősködők mocsarában épített biztonságos bicikliúthoz.

Secnir 2009.02.16. 11:27:15

"Belgiumban dolgozom igy talan elhiszitek, hogy a rendszamok tobbsege (szemelyauton) feher alapon piros karaktereket tartalmaz (uj: 3betu - 3szam,"

naja, de a fényképek fekete-fehérek, tehát világos rendszámon sötét betű.

Zsebencik Lopédia 2009.02.16. 11:28:14

remélem az autópálya matricát a panaszos rendszámára adják a ÁAK megbüntetett kollégái!

Jó Estét 2009.02.16. 11:32:39

@hagyma:
mi a jo kapukban? Sztem csak arra jo hogy dugokat okozzon es feleslegesen lelassitsa az autosokat

É2I 2009.02.16. 11:33:14

@elwood: @Andie:

/off

Addig amíg köröznek valakit ki lehet írni a nevét, ki lehet tenni a fotóját. (Elég hüjén is nézne ki anélkül egy körözés :))
Amikor elfogják, feladja magát, akkor már gyanusított, akkor már nem írhatjaá ki és a fényképet takarni kell.
Majd, ha elítélik, akkor ismét ki lehet írni a nevét, lehet közölni kitakarás nélkül a fényképét.
...
/on

Andie 2009.02.16. 11:43:24

@É2I: Aha!! Tehát pár napja még szemét rabló csirkefogó volt, akit köröztek, képpel, névvel, vérmintával. Most meg, hogy feladta magát, már személyiségi jogai is vannak, védjük, nehogy valaki bántsa szegényt.
Minden vili :)
(de legalább mostmár tudom az okát, köszi a magyarázatot!)

Jólfelhúztammagam 2009.02.16. 11:49:03

@Perillustris:

Szerintem meg pont nagyon szarul hangzott, hogy a dolgozókkal vetetik meg a bérletet. Én nem is fogadnám el.

Írják azt, hogy az érintett dolgozókat megbüntetik, az ÁAK pedig felajánl egy matricát.
Habár a büntetéssel sem értek egyet. Emberek, tévedhetnek. Vállalja ezért a cég a felelősséget. Ahogy a hibátlan munkájuk következtében befolyó összes bevételt sem osztja szét a dolgozók között, úgy a tévedésükből származó kiadást sem kéne.

A dolgozók inkább felajánlhattak volna egy lopott svéd rendszámtáblát.

Spielberg 2009.02.16. 12:06:02

korrekt. csoda.
szar a jogszabály. valaki ellopja a rendszámom, és az autópálya meg se nézi, milyen kocsin van???
bármikor bárhol megbaszhatnak???
fain.

i23kovacs 2009.02.16. 12:15:47

Milyen kár, hogy csak az index-es cikk után foglalkoztak vele. Addig jó volt az automata üzenet.
Én is kaptam már rengeteg automata üzenetet. Az ügyintézővel nem beszélhetsz, bemenni nem lehet hozzá - talán nincs is. Telefonos ügyfélszolgálat van, de azok meg nem kezelik a panaszokat.

A blog nagyot durrentott, valaki meg magába nézett. Ha ez nincs, Autópályakezelő leszarná az egészet.

Árpi 2009.02.16. 12:19:23

Az azért érdekelne, hogy mi garantálja, hogy a kép nem manipulálható.

Az eljárás viszont, hogy beismerték a hibájukat, mindenképp dicséretre méltó. És meglehetősen ritka manapság ebben az országban. Minden esetre az én, ÁAK iránti bizalmam javult az esettől. Még akkor is, ha csak a nagyobb cikitől való menekvés motiválta.

sallaister 2009.02.16. 12:20:53

Ez tényleg a blognak köszönhető és ,hogy van olyan forum ahol hangot lehet adni és amit néznek is az illetékesek.
Egyébként minden országban (ahol eddig jártam) ugyanez a szitu. Rendszámot fényképeznek. Apropó, még az angoloknál is, ahol köztudott,hogy minden utcasarkon van térfigyelő kamera. de az a személyeket figyeli nem az autósokat. Én azt nem értem,hogy miért nem lehet egy nyomvadt egységes kártyát vagy jeladót adni a kocsihoz, ami adja a jelet,hogy van e érvényes matricám vagy sincsen? Az USA-ban van ilyen műszer amit a szélvédőre helyezel és arra fokuszál rá a Vevőberendezés. Gyors, hatékony és nem kerül többe (mivel a műszert bérelni lehet és csak letét van).

Piraeus 2009.02.16. 12:46:18

Na igen.

Hogy is mondta Grósz elvti?

"Ahol masina van elvtársaim..."

Hát még ahol ember... :DDD

Korrekt megoldás, tetszik! Hajrá ÁAK!

s.o.v.i.e.t 2009.02.16. 12:51:53

ezek után jön majd az, hogy az apehos indít maga ellen vagyonosodási vizsgálatot, és ha nem elég vagyonos, akkor a munkatársak összedobják neki?

ostván 2009.02.16. 13:02:04

Ezúton kérem a AAk-t, hogy a reklamációs ideig őrizzék meg az eredeti felvételt és reklamáció esetén - manuálisan manipulálva - töröljék a gépkocsi utasaira vonatkozó képrészeket, de őrizzék meg az autó jellegzetességeit és a környezetet, a viták elkerülése céljából. Ez a megoldás - szerintem - szintén nagyon jól kielégítené az adatvédelmi szempontokat, de nem tenné keserűvé az ügyfél szájaízét.

É2I 2009.02.16. 13:08:17

Azt azért még mindig megmagyarázhatná nekem az ombudsman - hogy ott ahol a rendszám az autóhoz tartozik -, milyen adatvédelmi agállyokat vet felt a szín és a típus? Főleg úgy, hogy a vitás kérdések az én tisztázásomra sokkal könnyebben megvitathatók lennének.

Én, személy szerint akárhol alá is írok olyan papírt, hogy ezt az adatot kezelhetik, tárolhatják. Sőt akár ki is adhatják harmadik félnek. Ezzel én (és úgy gondolom, a csibészeken kívül senki se) nem hinném, hogy hátrányt szenvednék.
Ugyanakkor azzal, hogyha meghamísitanak, ellopnak egy rendszámot már rögtön gyanuba keveredek - sőt azonnal meg is bírságolnak -, amit a fenti adatkezelési túlbuzgósággal értek el.

Nyílván arról van szó, hogy ne az ÁAK Zrt-nek kelljen bizonyítani, hanem az állampolgárnak az ellenkezőét, ami több, mint felháborító.


Nem tudom, nem lehetne indítani egy petíciót erre? Mármint, hogy változtassák meg az adatkezelést ebben az ügyben. Szepelhessen a képen a típus és a szín. Másnem úgyy, hogy azt ki lehessen kérni reklamációkor.

Az ÁAK Zrt. pedig ilyenkor tehet feljelentést ismeretlen tettes ellen, ha akar.

tiborc2008 2009.02.16. 13:09:15

Homár, te vagy az egyetlen valódi érdekvédő. Hírközlési felügyelet, Fogyasztóvédelmi Sóhivatal elmehet a kurvannyába. (Petőfi után szabadon)

lappaj 2009.02.16. 13:09:55

Nővérem egyszer véletlenül a saját kocsijához vett 4napos matricát pedig az édesanyáméval használta a pályát. a Vicc az volt hogy a saját kocsijára volt éves matrica de mivel ugye a másikkal utazott megbüntették. Irt egy levelet hogy nézzenek utána, a rendszámhoz amihez a matricát vette már van egy éves matrica és nemahoz akarta csak elrontotta... a büntetést elengedték!
Az ÁAK egy jófej cég.

É2I 2009.02.16. 13:20:15

@Andie:

2009.02.16. 11:43:24
"@É2I: Aha!! Tehát pár napja még szemét rabló csirkefogó volt, akit köröztek, képpel, névvel, vérmintával. Most meg, hogy feladta magát, már személyiségi jogai is vannak, védjük, nehogy valaki bántsa szegényt.
Minden vili :)
(de legalább mostmár tudom az okát, köszi a magyarázatot!)"

/off
Szerintem az elfogás után is szemét csikefogó az ilyen, de addig amíg rá nem bizonyítják, mit, hogyan csinált személyiségi jogai vannak. Ezt én jónak tartom.
Pl.: Ha engem megvádolnak valamivel és azonnal kiteregetik a személyi adataimat, majd később tisztázódok a vád alól, már a kutya se mossa tisztára a nevem.
Az más kérdés, hogy aki menekül a vélt vagy valós bűntette miatt, azt köröztetik. Amit csak úgy tudnak megtenni, hogy az alap adatokat megosztják az állampolgárokkal.

Ha a fenti esetben egyből elkapják, egyből feladja magát, akkor nem jelenhet meg a sajtóban a neve, arca.
Tehette volna ezt is, de nem tette. Így alakulhat ki ez az érdekes eset.

Egyébként; szívesen :)
/on

É2I 2009.02.16. 13:23:24

Javítás:

"Ezzel én (és úgy gondolom, a csibészeken kívül senki se) nem hinném, hogy hátrányt szenvednék."

Ezt akartam:

"Ezzel én (és úgy gondolom, a csibészeken kívül mindenki) nem hinném, hogy hátrányt szenvednék."

Perillustris 2009.02.16. 13:51:05

@Jólfelhúztammagam: Szerintem is, de ők vélhetően máshogy gondolkodnak.

ladislaus 2009.02.16. 13:51:24

esetleg hasonlo happy end Centrumtol? Valaki, onkentes? :D
vagy hiu abrand lenne? :D

kispestipeti 2009.02.16. 14:08:53

Alapjában véve, örülni is lehetne az autópályakezelő "gesztusának", de az egész dolog továbbra is keservesen zavaros marad, nem tudja elkendőzni azt a fajta viselkedészavart, hogy vajon egy profitérdekelt szolgáltatóval, vagy egy könyörtelen hatósággal kell viaskodnia a szerencsétlen, vétlenül bírságolt autósnak? Nem sejlik fel a szolgáltatóbarát hozzáállás, hogy meggyőzzön arról, bizony jó nekem ha mindig megfizetem az úthasználati díjat, mert mi, ÁAK alapjában véve érted vagyunk, drága, autópályáinkon közlekedő autós és ez hosszútávon csak jó lehet neked.
Először is miért a Homáron kell egy ilyen terjengős magyarázkodást kerekíteni arrról, hogy végülis egyértelműen hibáztunk ugyan, de mindenben követtük a "fennálló jogi szabályozást", KÖTELEZŐ érvényűnek vesszük a az adatvédelmi ombudsman ajánlását,(ha ez igaz, végre valaki!) egy teljesen zárt, nem manipulálható rendszer figyeli a pályát, és hát szegény dolgozóinknak "nincsen döntési jogkörük annak elbírálására, hogy az egyébként bizonyítottan úthasználati jogosultság nélkül közlekedő autó, pontosabban annak rendszáma milyen autón, ki által, és hogyan került az autópálya dajas szakaszára."
De arra van jogkörük, hogy gyorsított eljárásban lekérjék egy homályosan fotózott rendszám alapján az összes adatot, majd inkorrektül felállított határidőt adjanak az alapbírság megfizetésére, mindazután, hogy megvagdosták a zárt, személytelenül, a technika összes vívmányával felszerelt rendszer által készített képeket. Többször hivatkozik a levélíró bizonyos jogi szabályozásokra, amit minden esetben úgy állít be, hogy a szegény, ártatlan, tisztességes, állami céget minden esetben ezek hátrányosan érintik, és ezért ő csak "megkér" az alapbüntetés befizetésére, majd jólelkűen kivizsgálja a tévedhetetlen, zárt rendszerét ha netán szükséges, mialatt "nincs igénye" képeket manipulálni (csak hát az a fránya ombudsman kötelezi erre őt) Az eléggé életszrű, hogy a jogtalanul is beszedett büntetések visszaszolgáltatásának elkerülése, elodázása egy alpos ok arra, hogy elnagyoltan kezeljék a panaszokat, mindenféle, titokzatos jogiszabályozásokra, zárt, tévedhetetlen rendszerekre hivatkozzanak. Az ÁAK alap hozzáállása is erősen kifogásokható amikor arról nyilatkozik, hogy; "Ha a reklamációnak halasztó hatálya lenne, mindenki reklamálna, az is, akinek erre semmi oka." Nem elég nyomós ok az ÁAK-nak, hogy minden lefényképezett esetben, alaposabb vizsgálat nélkül szétküldött büntetéseket, az inkorrektül felállított határidővel beszedje? Dehogynem! Akkor miért ne védekezne MINDEN bírságolt is, ahogy a jogszabályok ezt megengednék?
"A bocsánatkérés után megvizsgáljuk, hogy kinek a rendszáma szerepel a fotón..." Nem lett volna szükség sem bocsánatkérésre, sem Homár figyelésre, sem ilyen hosszú magyarázkodásra, ha a birságolás megkezdése előtt vizsgálták volna meg az ominózus fotón szereplő rendszámot. Szóval kedeves "Virág elvtárs" (bocs' ez olyan magas labda volt, amit nem tudtam kihagyni)nagyon sántít több pontjában is hosszú magyarázkodása, és nem eléggé meggyőző az érvelése miért ez a bírságolási gyakorlat az ÁAK-nál. Most szolgáltatnak és kiszolgálják az autópályát használó autósokat, vagy keménykednek és büntetnek boldogot, boldogtalant, mert önök szerint alapból mindenki csak bliccelni akar?
Éves autópálya "matricát" adni annak, aki bevallottan nagyon ritkán használja az autópályát pedig nem egy felettéb nagyvonalú gesztus. Inkább kidobott pénz. Tudják már pontosan, hogy milyen rendszámra kell a fájdalomdíjat kiállítani?
Félreértés ne essék, nem támogatom a bliccelőket, üldözzék csak keményen őket! Csak megint itt egy példa arra, hogy nem jól működik az ellenőrző, és szankcionáló rendszer, hiszen a tisztességeseket (is) cseszegetik teljesen feleslegesen, mialatt a sok mutyizó hasít a fizetős pályákon ingyen továbbra is boldogan.

pfekete101 2009.02.16. 15:19:21

1. A felesleges resz(eke)t tenyleg nem kene levagni, hogy kesobb bizonyitekkent is szolgalhasson.
2. A kep akkor is manipulalva volt, ez lathato is (kerjenek fel egy PS szakertot).

Timil 2009.02.16. 15:39:29

Azért furcsa kicsit ez az ombuccmanos szöveg is, egyrészt csak ajánlás, tehát nem kötelező, de ÁAK-nak nyilván kéynelmesebb így, lehet trükközni. Másrészt az ombuccman ajánlása hülyeség: ha már egyértelműen azonosítva van egy autó a rendszámával, márpedig az ugye egyedi azonosító, akkor milyen jogot sért, ha a színe és típusa is látszik?

herodes · http://www.gamblers.hu 2009.02.16. 15:41:01

vannak köztetek olyanok, akik akkor is szart dobálnának, ha W-V. András egy ilyen vagy hasonló eset miatt a teljes ÁAK vezérkarral egyetemben szabályszerű canossa-járást eszközölne a károsult lakhelye és a károsult lakhelyétól legtávolabb eső ÁAK ügyfélszolgálat között.

lehet, hogy tényleg nem éri meg ma MO-on normális szolgáltatást üzemeltetni drága pénzen az olcsó, tahó, pudré helyett, ugyanis semmivel sem lesz jobb tőle a megítélés és nagyobb a forgalom.

Rejtett a Szám 2009.02.16. 15:54:49

Mi lenne, ha digitálisan csak a szélvédőt vágnák ki? Mondjuk a vicces kedvű alkalmazott odarajzolhatna két pálcika embert. Rögtön nem sérülnének a személyiségi jogok, és látszana az autó típusa is.

JDG 2009.02.16. 16:29:23

Ezt a levelet nem isteníteni kéne, hanem talán végig kéne gondolni, hogy mi is folyik itt és ezt az egész bagázst beperelni valamiféle nemzetközi bíróságon.

MI fizetünk bérleti díjat a MI pénzünkből felépített és karban tartott autópályára. Mindemellett van pofájuk minden alap nélkül megvádolni, melyet SEMMIVEL nem tudnak alátámasztani, SEMMI bizonyíték nem áll rendelkezésre. Természetesen a NEM LÉTEZŐ bizonyítékokkal alátámasztott vádak ellen fellebbezésnek helye NINCS. És ha ez még nem lenne elég, az így ÁTVERT emberektől pénzt csal ki, melyet bizonytalan ideig használ kamat megfizetése nélkül, az infláció miatt ebből egyenesen következik, hogy anyagilag megkárosít embereket, azaz LOP.

Mindezek alapján a STATE MOTORWAY MANAGEMENT CO. LTD. BY SHARES összes vezetőjét sünök által elszenvedett életfogytiglani anális nemi erőszakra ítélem. Letöltését 15 napon belül elkezdeni kötelező, fellebbezésnek helye nincs.

Ecsedy Áron 2009.02.16. 16:37:50

Én azt tartom furcsának, hogy egyáltalán van ember aki fizet büntetést. Ugyanis a fényképen ha nem megállapítható, hogy az tényleg a megadott autópálya megadott szakaszán készült, akkor semmit sem bizonyít...

JDG 2009.02.16. 16:43:40

@Ecsedy Áron: Én azt még furcsábbnak tartom, hogy ha ezek után van ember, aki fizet autópálya díjat. Ilyen fényképek alapján az akár egy tehén is lehetne táblával a nyakában, ami véletlenül pont az én rendszámom betűit és számait tartalmazza. Neménvótam, oszt jónapot.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.02.16. 16:47:51

Tisztelt Winkler-Virág András Úr!

Kérem Önt, hogy a fentiekben többek által leírt módszer alkalmazhatósága érdekében az ombudsmannál szíveskedjenek egyeztetést kezdeményezni a korábbi ajánlás felülvizsgálata ügyében. Nem látom aggályosnak egy nyilvánosan hozzáférhető adatbázisban szereplő adatok képi megjelenését leképező rendszer működését, ezen adatok saját rendszerben történő tárolását. Az oldalon fellelhető sok szövegértési nehézséggel küzdő blog-olvasó kedvéért: nincs azzal gond, ha lefényképeznek a rendszámon kívül márkajelzést, látszik a képen (nem fekete-fehér esetén) a szín.
Bár van egy-két zseni, aki szerint a rendszám körüli terület kivágása manipulációnak számít (biztos azt gondolják, egyenként vagdossa ki Manci a képeket), nyilván ez a mozzanat is automatikus. Ha a rendszám körüli nem levágandó területet megnövelik, van az a paraméter, amivel az autó jellegzetességei már a képen szerepelnének, míg a vezető személye levágásra kerül.

AvgDvl 2009.02.16. 16:55:40

Szép gesztus, de mondhatnám, hogy tökmindegy: úgyse tudják neki leolvasni rendesen a rendszámát :)))

JDG 2009.02.16. 17:04:38

"... Az adott esetben is van ilyen kötelezettség, tehát a bocsánatkérés után megvizsgáljuk, hogy kinek a rendszáma szerepelt a fotón, és ha bliccelő, pótdíjat fog fizetni."

Peeeeeersze, nem ám elismerné, hogy szar az egész és nem bizonyít semmit.

Idézném egyik kedves homár kommentelő kommentjét az eredeti posztnál, bejött:

intro 2009.02.12. 13:13:59

lefotózták az IEP-592-t, és most a köv. rendszámoknak küldték ki a csekket:
IEP-597, IEP-697, IEP-692, IEP-592, IER-597, IER-697, IER-692, IER-592

IER-697 2009.02.16. 17:41:04

Kedves Kommentelők!

Varga László vagyok, az alaptörténet közzétevője. Eddig szándékosan nem posztoltam, egyrészt lustaságból, másrészt mert ki akartam várni az ügy végét, és nem akartam a kommentelőket befolyásolni semmilyen irányba a hozzászólásaimmal. Most azonban szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzászólásával (és esetleg szavazatával is) elősegítette ennek az ügynek a megoldását. Külön köszönet a Homárnak, azért, hogy van, valamint Fiala Jánosnak és a Rádió Q-nak, hogy az ügynek visszhangot biztosított az éterben is. És bár igaz, hogy ebben az ügyben (is) vannak még további kérdőjelek, azt azért senki nem tagadhatja, hogy az ÁAK Zrt. legalább részben elismerte felelősségét. És ez azért nem kis dolog.
Persze mondhatná valaki, hogy ez alapvető, és minden hasonló igazságtalanul kezelt ügynek így kéne végződnie, sőt, az ideális az lenne, ha nem is lennének ilyen ügyek. Igen, de nem egy ideális világban élünk. Számomra a tanulság az, hogy a nyilvánosságnak igen nagy ereje van, és ha egy ügyet, amiben tudom hogy igazam van, nem sikerül megoldani "hagyományos" módszerekkel, akkor nem szégyen a nyilvánosság segítségét kérni. Sőt. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy használja ki ezt a lehetőséget.
Külön köszönöm az ÁAK Zrt. alkalmazottainak azon nagylelkű (és remélem önkéntes) felajánlását, hogy a "saját költségükön vásárolnak" nekem egy egy éves autópálya-matricát, de ezt nem tudom jó szívvel és nyugodt lelkiismerettel elfogadni. Még akkor sem, ha valóban az ő hibájuk is hozzájárult ehhez a sajnálatos ügyhöz. Mindenki hibázhat. Ha ugyanezt az ÁAK Zrt., mint cég ajánlotta volna fel az üggyel kapcsolatos kiadásaim, időm, fejfájásaim és idegeskedéseim kárpótlásaként, akkor köszönöm, igényelném.
A magam részéről a továbbiakban lezártnak tekintem az ügyet, előre is elnézést kérek, ha nem fogok válaszolni az esetlegesen hozzám intézett posztokra.

Üdvözlettel:

Varga László

Alternatív 2009.02.16. 17:43:48

Látom, akadnak a zrt-t védő kommentek is.

Azért van itt egy-két érdekes dolog.

Zrt mint hatóság - megérdemelne egy alkotmánybírósági beadványt, hogy kaphat egy nyereségérdekelt vállalkozás hatósági jogkört.

Adatvédelem - azzal, hogy nem a teljes fényképet küldik ki, elismerik, hogy a kép nem rólam készült - ugyanis a saját adataimat nem hogy szabad, de egyenesen kötelező kiadni nekem. És ha nem adják ki, az törvénysértő, keményen.

Mégegyszer adatvédelem - ha a zrt hatóság (márpedig az derült ki, hogy az) akkor kötelesek megőrizni a bizonyítékokat az eljárás jogerős lezárásáig és valameddig még azon túl is. Pláne nem manipulálhatják a bizonyítékokat. Nagyüzemi okirathamisítás?

Hatóság már megint - a büntetést határozatban kell kiszabni (különben érvénytelen), aminek normál jogorvoslati eljárása kell, hogy legyen (és erről tájékoztatni kell az ügyfelet). Semmi ügyfélszolgálat, egyszerűen a felettes szervet kéretik megnevezni.

Makata 2009.02.16. 17:49:51

Azért nincs sok panasznak nyoma,mert sokan legyintenek kisebb ügyekben,pedig...hirdetési díjak,SMS emelt átverések,parkolók,A bankok önhatalmu kamatemelései stb. Nem sorolom tovább Ez M.o európa!? Ezek a multik hatóságot játszanak a kisember nem képes védekezni.Lépjünk fel! A Harc legyen Harc!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.16. 18:46:42

@IER-697:
en se fogadnam el
mondjuk en be se fizettem volna a buntetest ha tuti nem jartam arra
a homar mint latszik jo otlet volt a dolgok meggyorsitasa vegett
hat ennyi
de ha akarsz meg egy eves matricat fesd at megint a rendszamodat:)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.02.16. 18:54:56

@Andie: 2009.02.16. 09:27:22
Azért jó volna egy ÁAK-t nem összehasonlítani a mocskos tolvaj parkolási társulásokkal.
Az autópályák mentén sövényt nyírnak, cserélik a tehetségesek által legyalult szalagkorlátot, esetleg elolvadt aszfaltot (kiégett autók alatt), stb. Úgynevezett szolgáltatást végeznek. Hogy ki fizeti, ne menjünk bele, ez valóban felvet néhány kérdést. De nem a semmit sem adunk, csak elveszünk kategória.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.02.16. 18:59:35

Hogy mennyire nyilvánosak ezek az adatok:
(majdnem találomra:)
A GÉPJÁRMŰ NYILVÁNTARTÁSBELI ADATAI
Rendszám: etw-509
Gyártmány: SKODA
Típus: 120 L
Szín: DRAPPOSSZÜRKE
A jármű körözés alatt áll?: NEM
Egyéb: A lekérdezett jármű nincs forgalomban

A GÉPJÁRMŰ NYILVÁNTARTÁSBELI ADATAI
Rendszám: IER-697
Gyártmány: FORD
Típus: FOCUS TURNIER 1.4 16V AMBIENTE
Szín: FEHÉR
A jármű körözés alatt áll?: NEM
Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van


A GÉPJÁRMŰ NYILVÁNTARTÁSBELI ADATAI
Rendszám: IER-597
Gyártmány: MERCEDES
Típus: E 500
Szín: TOMPAKÉK
A jármű körözés alatt áll?: NEM
Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van

És én nem is vagyok hatóság, se nem ombuckalakó...

jesszumpepi (törölt) 2009.02.16. 19:24:16

Minden bölcsész nevében visszautasítom,hogy +1 bölcsész lenne.

É2I 2009.02.16. 20:58:07

@Alternatív:

"Zrt mint hatóság - megérdemelne egy alkotmánybírósági beadványt, hogy kaphat egy nyereségérdekelt vállalkozás hatósági jogkört."

Sajnos az összes hatóság, hivatal az állampolgárokból él. Nem csak az adókból befolyó pénzekből, hanem a "szolgáltatási" díjaikból is. Melyek egyoldalúan vannak meghatározva.
A határozatok kiadása után azok ellen ugyancsak pénzért lehet fellebbezni, melynek nagysága sokszor nagyobb a fellebbezés tárgyának értékénél, nem titkoltan, hogy ne legyen fellebbezés minden "csip-csup" ügyben. No comment...
Ékes példa az APEH, a földhivatalok, stb.
Ha jól megnézzük a rend őreit is ezért útáljuk, mert egy sebességtúllépés mára irreális "díj tétellel" rémiszt és zéró a toleranciai is, ami egyszerűen minden épeszű embert felháborít. Főleg abban az aspektusban, ahogy ismerjük a bokorban megbújó, a tíz éve kintfelejtett 30-as táblánál trafipaxoló pénzbehajtóinkat.

É2I 2009.02.16. 21:00:54

@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója:
Akkor rosszul tudtam, köszi! :)

Boo 2009.02.16. 22:13:44

"Zrt mint hatóság - megérdemelne egy alkotmánybírósági beadványt, hogy kaphat egy nyereségérdekelt vállalkozás hatósági jogkört."

Nem hatóság, ezért nem büntet, hanem pótdíjaz. Nem behajtja a tartozást, hanem perel.

(Ezért tudja megfizettetni az alkalmazottakkal a tévedésüket.)

Szép dolog, hogy elismerték a tévedést, de a szar rendszerükön változtassanak, ami ezt kizárja.

és 141. XDDD

F(r)osch & tsa. 2009.02.17. 08:00:46

142. és így is dobogósnak érzem magam.

De bakker, felfoghatatlan, ez a fasz azt írja, hogy nem nem manipulálhatnak, zárt rendszer, igény sincs rá, stb. Hát ha már elmossa, vagy kitakarja a rendszám környezetét, akkor már belenyúlt a képbe nem? Semmiből nem áll egy picit tovább "módosítgatni". Hát bmeg az anyád te Virág András. Ha hazudsz akkor már jól csináld.

+1 2009.02.17. 10:21:51

@jesszumpepi: Kevdes homározó billentyűtárs. Elfelejtetted - é, hogy ezt már párszor leírtad. Elakadt a lemezed?

moli 2009.02.17. 11:11:02

@herodes: az a szomoru, hogy valakinek eleg, ha egy orszagos fogyasztovedelmi elemnek kell kozzetennie a sajtoban egy esetet, ahhoz, hogy megoldodjon.

szerinted hany homarnak kuldott panasz nem jelenik meg?
süti beállítások módosítása