Tékozló Homár

Re: Kamu akadálymentesítés Nagykőrösön - Amikor az olvasó érdemli a sünt

2009.03.11. 11:15 | ge | komment

A nagykőrösi kamu akadálymentesítésről szóló posztunk után megkeresett minket az önkormányzat tanácsadója és orrunk alá dörgölte a hülyeségünket, meg a lépcső aljára szerelt csengőt. Joggal tette ezt, úgy látszik Egyéves Önkéntes jól lefotózott mindet a bejárat körül, jól megírta nekünk hogy ez milyen szemétség, csak épp a lépcső aljánál megtalálható, látványosan nem frissen fölszerelt csengő kerülte el a figyelmét. Tehát kijelenthetjük, hogy nem a  Nagykőrösi Önkormányzat pályázhat az év legparasztabb kamu akadálymentesítés címére, hanem Egyéves Önkéntes az év legfigyelmetlenebb süntulajdonosára. Az érintettektől elnézést.

A Tékozló Homár című blog oldalon jelent meg 2009. március 5-én 14.15 idő szerint posztolva egy írás „Kamu akadálymentesítés Nagykőrösön” címmel. A bejegyzést követően, az íráshoz több hozzászólás is érkezett. Sem az eredeti szöveg, sem a hozzászólások nem tüntették fel Nagykőrös Város Önkormányzatát pozitív színben. Az írás, féligazságokat egymás mellé rakva, hamis képet fest az Önkormányzatról.

Nagykőrös Város kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minden állampolgár a legjobb feltételek mellett vehesse igénybe a szolgáltatásait. A szóban forgó esetben, valóban található felirat a Polgármesteri Hivatal épületének hátsó bejáratánál és az első bejáratnál, a lépcső tetején valóban található csengő. Ugyanakkor fontos tény, hogy a lépcső alján is elhelyezésre került egy nyomógomb. Így, az esetlegesen ügyintézésre érkező, mozgásában korlátozott állampolgár, csengetéssel jelezhet és a portán szolgálatot teljesítő munkatárs, tud neki segíteni (a hátsó bejáraton keresztül) bejutni az épületbe. Az épület hátsó bejáratánál, rámpa segíti az első bejárat meredek lépcsője által jelentett akadály áthidalását. A portás az épületben a földszinti 9-es számú irodájába kísérik a mozgáskorlátozott ügyfelet, ide érkezik aztán az ügyfél ügyének intézését végző hivatali dolgozó.

Nem mellékes tény az sem, hogy a Polgármesteri Hivatal Központi számán bejelentkező mozgáskorlátozott, előre egyeztethet időpontot az ügyintézéséhez, ez további könnyítést jelenthet. A témához kapcsolódóan, fontos megemlíteni azt is, hogy minden hónap első hétfőjén jeltolmács is segíti az arra igényt tartó ügyfelek ügyintézését.

A hozzászólások között megemlítésre került, hogy a Polgármesteri Hivatal másik épületénél „már szereltek fel mozgássérülteknek liftet”. Az okmányiroda felújítása során a kulturált környezet megteremtése mellett fontos szempont volt az akadálymentesítés biztosítása is, azaz megteremteni a lehetőséget, hogy amennyiben szükséges, a mozgássérült ügyfelek is bejuthassanak. A szerkezet kihasználtsága, talán ebben az esetben nem releváns, hiszen az egy szükség esetén használandó eszköz.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy Nagykőrös Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának épülete országosan védett épület, valamint a Polgármesteri Hivatal és a „Kisvárosháza” épülete is országosan védett műemléki környezet része. Magunk részéről, büszkék vagyunk mind ezen épületekre, mind a városban található több száz helyileg védett és több mint 20 országosan védett épületre. Úgy gondoljuk, ezeket fontos megőrizni az utókor számára, ahogy az is fontos, hogy a különböző funkciót betöltő épületek, ezen változatlanság mellett, tudjanak a kor követelményeihez alkalmazkodni, s funkciójukat ellátni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ofélia . 2009.03.11. 12:03:35

Amúgy a fotókat egy kicsit is kiértékelve(mindegyiket) a polgi is megérdemel minimum egy sünt!!!

Annak a hülye csengőnek igenis a hátsó bejáratnál is lennie kell!!! és mivel ez ma nem összeg még akár képernyős kaputelefonnak is.

Amúgy a gomb a fotón TÚÚÚL magasan van és tÚÚÚL közel a lépcsőhöz azért elképzelem, hogy ülök a székben és nyujtóznom kell hogy elérjem:(((((

A tervezőnek is jár a sün SZERINTEM:(((

EGYÉVESNEK MEG KÜLDÖK EGY SZATYOR HAMUT A CSERÉPKÁLYHÁMBOL:)))

Gumidomino 2009.03.11. 12:04:46

15 perc hírnév, mi? :D

Gumidomino 2009.03.11. 12:06:09

igazából az lenne a jó, ha lenne elöl is meg hátul is csengő. mert ha valaki hátulról kezdi az még kezdheti utána elölről.

maincoon © 2009.03.11. 12:07:49

már úgy vártam, hogy basztathassak egy posztolót, de most még sem tudom megtenni. talán elfogult vagyok??? :O

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.11. 12:09:26

@Egyéves Önkéntes:

Nem kellene belekötni mindenbe. Ott volt a csengő, te voltál a hülye, hogy nem láttad.

☺ágica (törölt) 2009.03.11. 12:11:03

@Gumidomino: vagy fordítva. Aki elölről közelít, jóhiszeműen becsenget, és csak vár, és vár, és vár...merthogy tábla/kiírás ugye csak hátul van. Rá meg hátul várnak...Csengőt hátra is, táblát előre is!

Koholmány 2009.03.11. 12:11:10

Tipikus magyar az EgyévesÖnkéntes...
Ezer meg egymillió mocskolódó komment, aztán egyszer úgy hozza a sors, hogy ő is vétkes, mert nem tudja kinyitni a szemét. És mit tesz ezekután? Nem ám, hogy bevallaná, hogy hülye volt, még itt is próbálja mosdatni megát és másban keresni a hibát, másra kenni a saját hülyeségét...
Nevetséges!

É2I 2009.03.11. 12:11:29

Na most elolvastam újból.
Egy szó sem esett arról, hogy ez a csengő előtte is ott volt.

" Ugyanakkor fontos tény, hogy a lépcső alján is elhelyezésre került egy nyomógomb."

Ez sem utal rá, sőt inkább arra, hogy _azóta_ helyezték el.
Számomra az is alátámasztja, hogy nem felháborodott a válasz. Inkább egy picit magyarázkodó.

EÖ (törölt) 2009.03.11. 12:14:12

@maincoon ♀:

na látod, ezért imádlak!
bevallom, nem is volt semmi gond, maincoon-tól akartam egy potya kávét kicsikarni!

@Texaszi Láncfűrészes: nem kötök bele, de nem érted, hogy a probléma nem szűnt meg
baszhatod a csengőt elől, ha te hátul vagy, és csengetés után megint hátul leszel, mert ott a rámpa
tehát csak csengetni jössz előre és mész megint vissza

nyugodj meg, ha hülye vagyok azt elszoktam ismerni.
most is elismerem, hogy 17%-ban hülye voltam, mert nem láttam, de a maradék 95% az igaz! :)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.11. 12:15:00

@Egyéves Önkéntes:

De van korlát. Ha nem látod nem csodálom, hogy a csengőt se találtad. Lehet az önkormányzat helyett a szemészetet kellett volna meglátogatnod. Ha kötekedsz máskor, legalább járd körbe a témát, utána anyázd az önkormányzatot feleslegesen.

Én nem anyáztalak le, de én üdvözlöm édesanyádat, ha már az enyémet emlegetted.

EÖ (törölt) 2009.03.11. 12:19:07

@Koholmány:

nézd én tudom, hogy miattam tart itt ez az ország, de lásd be, hogy elismertem, hogy nem láttam a csengőt, sőt hármunk közül senki nem látta. Sőt a hölgy sem mondta, aki végül beengedett (hátul!!!).
nem ismétlem magam, a csengő akkor is hátra kell, ha én hülye vagyok.
olvasd el az eredeti posztot, abból egy pont téves, a többi saLYnos ugyanúgy létezik.

Koholmány 2009.03.11. 12:19:40

A másik fele, hogy kedves önkéntesünk vette a fáradtságot, hogy lefénykéezze hátul a táblát, elölről a bejáratot, plusz felmászott a lépcsőn, hogy a csengőt is lefotózza és ezekután állítja, hogy 3-an nem vették észre a kék csengőt a korlátnál. Ami lehetetlen, mert az épp a korlát alsórésze felett van, amit majdnemhogy lefotózott....
Meg kell nézni mindkét posztot és meglátjátok ti is.

maincoon © 2009.03.11. 12:20:44

@Egyéves Önkéntes: megkapod a kávét, csak igérd meg, hogy nem teszel hintába bennünket többször :DDD
szeretem az érző embereket ;)

EÖ (törölt) 2009.03.11. 12:21:41

@BKV figyelő:

Ezt írtad:
1,) A korlát mellett feljáró van rokiknak, ami bár meredek, mégis csak van.

Erre írtam (tévesen korlátot), hogy nincs.

Te egyébként hol látod ezt?

PS:anyukám köszöni

Frucsasz 2009.03.11. 12:21:56

Én sem értem, miért az OLVASÓ a hülye a poszt címe szerint. Egyéves Önkéntes itt nem olvasói, hanem posztolói minőségében szerepelt, így az összes sértett önérzetű olvasó nevében kérem a cím javítását :D
Amúgy én is úgy látom a fotók alapján, hogy hiába van lent a csengő, elég nehéz lehet kerekesszékből hozzáférni. Ráadásul a lépcső bal oldalán van, az épületet megkerülni viszont pont a másik oldalról lehet, így ha vki hátulról jön előre, a lépcső másik oldalára fog érkezni, és kerekesszékből ülve vagy észreveszi a túloldalon a csengőt, vagy nem. De inkább nem, mnit igen. ÉS ha észre is veszi, gurulhat további 10-15 métert a lépcső túloldaláig, hogy csengessen. Aztán ugyenezetn az útvonalon vágtatempóban roboghat hátra, nehogy lekésse a hátsó ajtót kinyitó portást... Szerintem ez minden, csak nem felhasználóbarát. Tessék a csengőt a hátsó ajtó mellé szerelni. Nem nagy tétel.

Koholmány 2009.03.11. 12:22:02

@Egyéves Önkéntes: Látod, ezért a felháborodás, mert még itt is elbagatelizálod a dolgot:
"nézd én tudom, hogy miattam tart itt ez az ország".
Ahelyett hogy csendben elsunnyognál, még itt mosdatod magad...

Frucsasz 2009.03.11. 12:23:11

Legközelebb vissza is olvasom, mielőtt elküldöm. És addigra írni is megtanulok... Becsszóra.

Tsabi 2009.03.11. 12:24:29

Szerintem celluxoLLYuk ra az egyeves hamuLYat egy felteglara, es toljuk oda kerekesbekan. En imadom az osszeeskuves elmeleteket, szoval kinek van fotoja az onkormanyzosagrol, ahol ra lehet zummolni a csengore, lehetoleg az eredeti post idejebol? Komolyan erdekelne, hogy mikor kerult oda..

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.11. 12:26:14

@Egyéves Önkéntes:

Arra gondoltam. Mondom, semmi helyismeretem nincs. Csak az előző post látván ez jutott eszembe. Végül is a második pont az, amiben igazam lett végül, mert rámpa nincs, csak hátul, de csengő van.

É2I 2009.03.11. 12:28:47

@Koholmány:
Na pont ezaz. A fenti megoldásom ebbe bőven belefér. Lefényképezi, hárman nézik, de nem találják.
Ha csak nem direkt csinálta Egyéves, akkor erre az azóta felszerelt nyomógomb; inkább megoldás.

Nincs itt valaki az önkormotól, aki meg tudná mondani?

EÖ (törölt) 2009.03.11. 12:29:01

@maincoon ♀:

akkor megnyugodtam, a többi nem érdekel. :)


A többieknek: aki velünk volt, annak térd alatt amputálták mindkét lábát. Ezért ő is és mi is kicsit másképp nézzük, mint egy átlag ember, hogy a sok tahó beáll a neki fenntartott parkolóba és az első emeleten kell intézni a rokikártyát (nem Nagykőrösön).
Ezért amikor ott leparkoltunk, odamentünk hátul a kapuhoz, láttuk, hogy előre kell menni. Előrementünk (neki nem kellett volna, de nem akart ottmaradni) és megláttuk a fenti csengőt ( a másikat nem láttuk, mert nem is gondoltuk, hogy másik is van). Becsöngettünk, a hölgy szólt, hogy akkor hátul bemehetünk. Erre ő visszatekert és bementünk.

Ezek után és szarok sünt szívesen meg falhoz állíthat engem elsőként a forradalom, de ez akkor is szar megoldás. Az nekem nem fáj, hogy itt lehülyéztek, azért járok ide és nem a Hithű Katolikusok Bigott Blogjára. De ez akkor is egy idióta megoldás.

És most lehet hülyézni. Százassával reagálok majd csak, mert már zsibbad az ujjam.

Koholmány 2009.03.11. 12:31:10

@É2I: Hát figyelj, ha ez tényleg a poszt után lett volna felszerelve akkor az év sztorija lenne.

De nem hiszemm, hogy fogták, gyorsan kiszaladtak, kivésték a falat, belehúztak egy kábelt, visszafestették a falat és csengőt szereltek rá...

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.11. 12:31:36

@Egyéves Önkéntes:

Kerekesszékes becsenget, portás jön, kinyitja hátul, bekíséri a rámpán, stb.

Nincs ezzel semmi baj.

Ha meg minden ki lenne táblázva akkor meg az lenne a baj.Mer' elveszik benne.

b[ALien] (törölt) 2009.03.11. 12:32:40

Most még1x megnézve lehet ezt én sem vettem volna észre. Hamár mindenképp előre rakták, a túloldalra kellett volna, de igazából hátra kéne az a kurva csengő! Nem az a logikus? Ott csengetsz ahol be szeretnél menni,nem?

É2I 2009.03.11. 12:37:12

@Koholmány:
Ha jól megnézed a kijövő kábelnél nincs lefestve a fal. Egy luk fúrása, kábel behúzása nem túl nagy idő.
Pont azt mondom, hogy a válaszlevél nem egy felháborodott, reklamáció. Mindikább bemutatása, hogy (akár azóta) lehet a lepcső tövéből is csengetni.
Magyarázata annak, hogy mivel műemléki épület, előre nem lehetett kialakítani a rámpát.

Koholmány 2009.03.11. 12:39:31

@b[ALien]: Ez most komoly? :)
Ha nem veszed észre az egyik oldalon, nem az a logikus, hogy megnézed a másikon is?
Mellesleg ha a csengőt nem veszed észre akkor a táblát sem fogod, ha a másik oldalról jössz.

maincoon © 2009.03.11. 12:40:58

ez a pörgés mindennél többet ér.
inkább köszönjétek meg neki, hogy felpezsdítette a hétköznapjaitokat: volt és van kit csesztetni.
kapásból jobb, mint a tegnapi 2 bankos téma.

@Egyéves Önkéntes: te meg mondd már azt, hogy csak miattuk csináltad, hogy jól érezzék magukat és hogy mennyire utáltad az elmúlt napok eseménytelen posztjait.

Koholmány 2009.03.11. 12:41:32

@É2I:
ha te meg mégjobban megnézed, akkor láthatod hogy az a kapcsoló nem vadiúj, hanem ott rohad már vagy egy jó ideje.
Szerintem meg kell kérdezni ott valakit, hogy mióta van kint és kész! :)

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.11. 12:42:14

Bakker!

Aki az épületbe akar bemenni (és nem ismeri a járást) az először a főbejárathoz megy. Ott egy csengő a mozgássérült jellel. Megnyomja.

Aki meg mégis a kiskapuhoz keveredik annak ki van írva, hogy elől van a csengő.

Egyszerű logikával kitalálja, hogy a csengőnek a falon kell lennie elérhető helyen, mer a levegőben nem lóghat. Látja, hogy nincs a lépcső jobb oldalán, ezért kizárásos alapon megnézi a bal oldalt is.

Ennyi. Mujul ez az ország....

b[ALien] (törölt) 2009.03.11. 12:43:02

@Koholmány: tököm tudja mostmár! Mindenki szarjon sünt, az a lényeg
De szerintem pont fordítva kéne. Elöl tábla, hátul csengő. Lehet én vagyok a hülye, hogy ott szeretnék bemenni, ahol csengetek:)

EÖ (törölt) 2009.03.11. 12:45:06

@Texaszi Láncfűrészes:

igen megérkezik HÁTUL becsenget ELŐL és bemegy HÁTUL
csak közben egyszer előremegy és egyszer hátramegy, ami kerekes székkel nem egy vidám dolog


és tényleg nem láttam, mert hátulról érkezve a fenti csengőt veszed észre, nem azt amit takar a lépcső, hiszen az pont a kerekesszékesek miatt alacsonyan van.

@É2I: nem hiszem, hogy új lenne, ha ott lett volna se veszem észre

Koholmány 2009.03.11. 12:47:00

@b[ALien]:
hát ezaz, te nem tudhatod, hogy hátul akarsz bemenni, ha akkor mész oda elöszőr. F
őbejárat, csengő, kijön az ember és ott enged be ahol éppen erre van kitalálva. Hátul- oldal- tetőn...akármi. És közben segit neked, vagy elmondja, hogy már zárvavagyunk, mert elmúlt két óra :)

EÖ (törölt) 2009.03.11. 12:48:07

@maincoon ♀:

bevallom: miattatok volt

zárjuk le: a psoztoló hülye

és most új posztot! (de ne azt amit én küldtem be)

rohadjak meg, ha mégegyszer szóvá teszek valamit. :)

Koholmány 2009.03.11. 12:48:59

@Egyéves Önkéntes:
"igen megérkezik HÁTUL becsenget ELŐL és bemegy HÁTUL"

ki az aki egyből hátul érkezik? :)
Én alapból ha elsőre járok valahol, odamegyek a főbejárathoz, nem hátul a kertben kommandózok :D

Impega 2009.03.11. 12:49:49

egyeves szarjon sunt :DDDD Vegre van miert szidni

É2I 2009.03.11. 12:51:38

@Koholmány:
Írtam feljebb, hogy régi csengőt _is_ fel lehet szerelni, akár most is. (Volt karbantartóként ismerem a szitut.)

A linket még az eredeti cikkhez kaptam:

members.chello.hu/eva.jakab1/Nagykoros/fooldal_Nk.htm

Sajnos elég messziről van, de az látszik, már felújítás után van. És mintha nem látnék ott csengőt. De ez nem bizonyít semmit.
Ezért is írtam fentebb, hogy jó lenne ha egy helybeli megnyilatkozná mi a szitu.

b[ALien] megoldása lenne az igazi.

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.11. 12:53:44

@Egyéves Önkéntes:

A kerekesszékes nem lesajnálni való ember.
Nincs szükségük arra amit próbálsz előadni: mer' szegénynek 10 méterrel többet kell gurulni oda vissza.

Nem ismered a kerekesszékeseket. Nekik elegendő annyi, hogy adott a bejutás. Nem kell sajnálni.

Aki meg annyira le van robbanva, hogy megterhelő neki a gurulás, az megbízottat küld vagy kísérővel jön.

Koholmány 2009.03.11. 12:56:49

@É2I: legyen így és akkor még igénytelenek is lesznek ;)
De sztem szóljunk Obamának, hogy tetessen fel hátra is csengőt. Segiteni fog, csak szólni kell a kisebbségi vezetőknek. Megígérte :)

Pittykapitany 2009.03.11. 12:56:59

@maincoon ♀: hogy all a mai szkenneles? :) Fonok mar biztos ebedel valahol...

nemigaz! 2009.03.11. 12:57:26

ÉÉÉNNN helybéli vagyok, ez FONTOS!
És bátran kijelenthetem, hogy a lenti csengőt én még nem láttam. Tuti nem régóta van felszerelve.

É2I 2009.03.11. 12:57:52

@nemigaz!:
Na ez már jobb, kép.

Kinagyítva (három szorosára)viszont ezen eléggé sanszos, hogy ott van az a csengő.

Meaculpa!!!!

maincoon © 2009.03.11. 12:59:49

@Pittykapitany: ma nem lesz szkennelés. elbátortalanodtam. de leteszteltem a főnököt. azt mondta, hogy minden rendben van a fotókon.

szemig jimmy 2009.03.11. 13:00:33

Én mondtam hogy a piros a lámpakapcsoló...

É2I 2009.03.11. 13:00:36

@nemigaz!:
Na akkor most öngólt lőttem. Vagy nem. Vagy mi van?

nemigaz! 2009.03.11. 13:02:17

@É2I: kinagyítva tényleg látok ott valamit... lehet nekem is elkerülte a figyelmem

IndaMuncher 2009.03.11. 13:03:39

@☺ágica: Ügyfél elől csenget, elől kijön a portás, ügyfelet nagy szeretettel hátratolja, ügyfél ügyetintéz, ügyfél boldog. Nem-e?

Pittykapitany 2009.03.11. 13:04:07

@maincoon ♀: Elbatortalanodtal a sok biztatastol? Sot meg a fonokod is tamogat. Mi kell meg??? :)

É2I 2009.03.11. 13:07:09

@nemigaz!:
Megnéztem mégegyszer, 8x nagyításban. Ott van az.

Na teóriák összeállításából és oknyomozásból mára ennyi.

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.11. 13:08:25

Már a múlt század elején is ott volt a csengő:

betiltva.com/new/wp-content/uploads/2008/01/138.jpg

(A bal korlát alsó végétől átlósan egy kicsit fenn az a pötty a csengő)

:D

☺ágica (törölt) 2009.03.11. 13:14:59

@F.house: úgy legyen:) De ezt valahogy nem tudom elképzelni. Főleg nem "nagy szeretettel"...

maincoon © 2009.03.11. 13:16:14

@Pittykapitany: nézd meg a fiókodat. ne az íróasztalit :D

Impega 2009.03.11. 13:20:03

@F.house: :) Es nem fizetunk birsagot meg kamatot az Apeh tokolese miatt. A mackosajt visszanyeri a meretet, a papirzsebibe visszaszallank a hianyzo zsepik, a csotany kimaszik a pizzabol, a baccpapucs kisimul az Osan pedig wii-t arul. PEEEEERSZEEEEEEE

Impega 2009.03.11. 13:22:15

Hat en ezt akkor se ernem el kerekesz szekbol.

☺ágica (törölt) 2009.03.11. 13:22:45

@Impega: sőt, műemléki környezetben is lehet bográcsolni:)

Pittykapitany 2009.03.11. 13:25:02

@maincoon ♀: megneztem es tettem bele valaszboritekot. :)

frocli 2009.03.11. 13:28:31

Javaslom megkérdezni a nagykőrösi Rendőrséget a csengő felszerelésének időpontjáról, amely állítást felülvizsgáltatunk a helyi Allianz-biztosító szakembereivel, mert az lesz a tuti és onnantól a tyúk/tojás vagy posztoló/csengő problematika megoldódik!

liven 2009.03.11. 13:51:04

Könyörgöm, azt mondja már meg nekem valaki, hogy miért mindenki azt írja, hogy hátulról előre kell menni, aztán vissza hátra? KI az, aki, ha elindul egy közintézménybe, a hátsó bejárattal kezd????????
(lehet jelentkezni! De aki ezt beválalja, rátolatok a platós IFA-val!)
Ha meg előről megyek, nem csak az egyik oldalt látom!!! (tehát észrevehető a csengő, hacsak nem parkol előtte az IFA)
Mondja azt valaki, hogy nincs igazam!
Boldog Új Évet Minden Homározónak 2010-re! A Pocsay család.

champy 2009.03.11. 13:58:02

Ne már, de szar. Azt mondod, hogy 3-an sem találtátok meg, mert nem látszik? Biztos sok ész kellett volna hozzá, hogy körbejárjátok a főbejárat körüli részeket. Nem 2 méter magasan kell keresni a csengőt, hanem derékmagasságban.

Impega 2009.03.11. 14:17:27

Nos volt am egy uj poszt. Elsoztem es eltunt az egesz poszt :DDD

Impega 2009.03.11. 14:18:30

A poszt arrol szolt hogy a BKV nek uj szlogenje van. Onnek Jar!

misztral 2009.03.11. 15:21:16

Ez tényleg egy szép épület, biztos öröm többször körbejárni. De a csengő nagyon ronda, nem?

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.03.11. 15:25:29

@É2I:
Te, hol van az önkormányzat épülete, mert a linken csak egy gimnázium és templom van:)))
Ja, azokon nincs csengő, ez tény.

Ofélia . 2009.03.11. 15:31:54

@szemtanú - alibit nem igazol!: Most mit maceráskodsz??:))

Örülj, hogy nem a nyagyszáju pokoli rém van rajta:)))

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.11. 15:40:49

A műemléki környezetnél hangosan felröhögtem.
Amúgy meg. Ha raktak volna ki táblaerdőt, akkor Krisztiánnak sem szorult volna ökölbe a talpa,
és egyéves is meglátta volna a csengőt.

"mert ha valaki hátulról kezdi az még kezdheti utána elölről." by Gomudomino -> ez az ánuszrózsás poszt? eltévedtem?

A poszthoz meg annyit szólnék hozzá, hogy tutira férfi szerelte fel azt a kurva csengőt, mert csak a férfilogika
lehet ennyire illogikus.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.11. 15:43:04

@megélhetési sünöző: Bocsi Gumidomino, nem tudok írni. Ne kérdezd, miért. Én sem tudom...

staropramen 2009.03.11. 15:54:09

@egyéves
ne vedd a szívedre bárki benézhet hasonlót.Ezek meg boldogok, hogy végre magunk közül valót ekézhetnek.

Impega 2009.03.11. 16:42:44

fotosopp? Nem is egyeves posztolt :)

lótumfaktum 2009.03.11. 17:54:43

@Egyéves Önkéntes:
" És most megyek hamus fejjel meakulpázva sünt szarni."
EZ volt az első be ismerés ! szerintem meg bocsátrás érdemes atöbbi már csak a sarokba szorítás miatt van. egyébként is a nő tehet róla .
milyen vóót a kávé fifty-fifty alapon kérdezhetem-É?
higyétek el nő miat volt megszédüle. az vesse az első sünös követ............

Nálunk meg itt Tarpán (törölt) 2009.03.11. 18:39:49

Ne bántsátok szegényt! Még csak egy éves. Ráadásul teljesen önkéntes. Mit vártok ezé a pézé?

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.03.11. 19:07:28

Én is hiszek Egyéves Önkéntesnek. Nem direkt, de most benézte. Miért kell rögtön mindenkiről a rosszat feltételezni? Na mindegy. Az önkormányzattól is bocseszka, (sic!) ha netalán kommenteltem volna róluk valamit, amiben nem tüntetem fel őket pozitív színben. Ezentúl legyen minden önkormányzat vidámsárga, az elég pozitív!

É2I 2009.03.11. 19:11:26

@szemtanú - alibit nem igazol!:
Annó mondtam én is, hogy nem semmi egy templomban az önkormányzat. De hát ez van. Legalább csengő létezik, még ha nem is ott, ahol ésszerű lenne.
De kémfotókon látszik, hogy nem fotoshop. :)

Xezs 2009.03.11. 19:49:03

baz, hogy egyesek mennyire görcsösen akarnak Homárba posztolni, szánalmas

Dr. Deedee 2009.03.11. 22:14:25

Tuti utólag szerelték fel azt a csengőt, ezt ennyire nem nézheti el 3 ember. Szépen megnézték hogy Egyéves Önkéntes által készített képen melyik az a terület ami már pont nem látszik és feldobták oda ezt a csengőt, hogy most jól megmutathassák....szarjon sünt az önkormányzat :)

lótumfaktum 2009.03.11. 22:30:29

@É2I: ez nekem is furcsa ,rákosi államosította, s az egyház nem kérte vissza ? a polgármester az oltáron irja alá a rendeleteket?bár nem tudom ref,-evangélikusoknél ,van oltár?
de ciki, de működik.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2009.03.11. 23:26:46

A történet szerintem máshol nem stimmel. Miért megy valaki hátra először? Apró "hint": Mert ismeri a járást, tudja, ott lehet bemenni.

Ha nem ismered, akkor döntően elől keresel ajtót, és a lépcső körül néz körül, mert ott kel segítsé-get találni. Nézd már, ha nem a "nem is néztünk" megoldás van, hanem megnyomják, akkor az akinek feladata kijön és elkíséri az emberünket.

Általában a portás elől van, így tud megnyugtatóan rövid idő alatt odaérni ahol a csengő van.

Aki ismeri a járást, tájékozódik, stb. az vagy tudja rögtön mi, hol van, vagy telefonon egyeztet és várják, probléma ismét megoldva.

epeficam 2009.03.11. 23:55:51

önkormi: wáháhááháhháháhá sün sün SÜN

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.12. 03:36:43

egerben mozi volt a templombol
nem tudom meg-e van -e meg?

EÖ (törölt) 2009.03.12. 07:05:50

köszönöm azoknak, akik kitartottak mellettem a nehéz órákban
a többiek pedig szarjanak sünt!!! :)

Fairy Girl 2009.03.12. 08:10:56

OFF!
Azért ez a levél is megér egy nyelvészeti sünt. A vesszők kény-kedv szerinti osztogatását lassan már észre sem vesszük, de ez:

"A portás az épületben a földszinti 9-es számú irodájába kísérik a mozgáskorlátozott ügyfelet..."

Mi? :)

(Ezért tart itt ez az ország stb?)

ON

Egyéves, szerintem is igazad vagyon valahol (OK, hogy elnézted először). Egy nyamvadt hátsó csengő felszerelésével máris egyszerűbb lenne az élet szerintem. Villanyszerelő tesóm szerint ez kb. pár méter zsinór kérdése :)

betépett felhasználó 2009.03.12. 12:35:10

szerinem is az olvaso a hulye!

hogy 1altalan ide jar es 1forrasbol taplalkozo vadaskodasokat ragcsal szanaszet

Daze 2009.03.13. 09:46:14

Olvasgattam a kommenteket, és tudom, hogy első hozzászólás gyanánt nem is illik rögtök kritizálni, meg kákán is csomót keresni, de az jutott eszembe, hogy:

Szép és jó a Nagykőrösi Önkormányzat, hiszen aki kerekesszékes csengethet elől, a portás/kolléga/ügyintéző segít is neki bemenni hátul, ügyet intézni a 9-es irodában (ez amúgy amolyan misztikus nekem), hiszen gondolom mást nem is akarhat ott egy mozgássérült ember, nem akar ő esetleg ott dolgozni (habár ezt megteheti a 9-es irodában, lehet ketten is elférnek, vagy 3-an ha még jön valaki aki ügyet akar intézni), vagy nem akarhat polgármester lenni...

Egyébiránt természetesen ez csak egy gondolat, és azt is az igazsághoz tartozik, hogy a Nagykőrösi Önkormányzat messze megelőz ebben a tekintetben több önkormányzatot, akik azt gondolják, hogy egy mozgássérült biztos csak a szociális irodába szeretne bejutni.

Tsabi 2009.03.13. 22:08:36

@Daze: az is lehet, hogy a 9es irodaban van a csillagkapu, es onnan barhova el tudjak teleportalni a kedves ugyfelet.. csak a fantazia kerdese :) Egyebkent pedig udv a Homarozok kozott :)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.03.14. 01:15:13

megmondtamhogynegyerebemegnegyereerre

sempre_ 2009.03.14. 17:54:12

szopóág van, lájf!

Daze 2009.03.16. 08:43:45

@Tsabi: Na igen a csillagkapura nem is gondoltam. :) Kerekesszékesek, nehezen járók, stb... tucatjai CSK csapatokként lehetnének foglalkoztatva, avagy átcsúszhatnak más önkormányzatok irodáiba ügyet intézni. :)

EÖ (törölt) 2009.03.17. 08:57:03

@TheElf:
prózai oka van.
azért hátul akarsz először bemenni, mert ott a parkoló, tehát pont ott állsz meg.
süti beállítások módosítása