Tékozló Homár

Kátyúba hajtott, megbüntette a rendőr

2009.04.03. 11:11 | jackyll | komment

Ha létezik még olyan jogkövető állampolgár, aki bajban rendőrséghez fordulna, ne tegye. Silverdust egy kátyúdefekt miatt hívta ki a rendőröket, akik az éjszakai riasztásért cserébe bosszúból titokban feljelentették, a nemlétező szabálysértésért járó büntetését pedig még a bíróság is leokézta. Egy kicsit hosszú a levél, de megéri, mert hiperabszurd:

Még 2008. októberében este sötétben mentem hazafelé Csomád felől Fót felé autóval. Ez egy kicsi, kanyargós út, akkor még kimondottan elhanyagolt állapotban volt,  tele kátyúkkal, gödrökkel. Na, az egyikbe sikerült is belemennem, kaptam egy defektet. Ez  bosszantó,  az  országúton  nem  lenne  szabad  egyáltalán  kátyúknak  lennie,  pláne  nem ekkoráknak, elhatároztam, hogy kifizettetem a kereket a közútkezelővel. Szerintem viszont a kártérítési  igény benyújtásához  a közútkezelő  rendőrségi  jegyzőkönyvet  szokott kérni,  ezért kihívtam a rendőrséget a defektes kerék cseréje közben. Nem kellett volna...

Kijött  két  rendőr,  szokásos  adategyeztetés  (jogosítvány-forgalmi-kötelező-zöldkártya), kérdezik mennyivel mentem. 70km/h-val. De szerintük itt csak 60km/h a megengedett –így a rendőr. Válaszoltam neki, hogy  itt a megengedett sebesség 90km/h, ha nem hiszik, sétáljunk vissza  az  előző  útkereszteződésig,  mutassa  meg  a  táblát.  Természetesen  tábla  nem  volt, belátta, hogy itt tényleg 90-nel szabad menni. Megnéztük a kátyút  is. A kátyú az úttest szélén volt, mintha kiharaptak volna egy  jókora darabot az aszfaltból. A rendőrök reakciója erre az volt, hogy lementem az útpadkára. Az nem számított, hogy hiányzik az útbrkolatból egy nagy darab, kb 10-15 centi mélyen, nem mentem le  az  útpadkára. A  rendőrök  kihívták  a  közútkezelőt,  hogy  nézze meg  ő  is  a  kátyút. Nem értettem erre mi szükség van, de azért az időközben helyszínre érkezett barátommal (lemerült az akksim kerékcsere közben és jött bebikázni az autómat) megvártuk a közútkezelőt is. Kijött  a  narancssárga  ember,  nagy  okosan  megállapította,  hogy  korábban  van  egy egyenetlen úttest tábla, s ezért őket már semmiféle felelősség nem terheli, még akkor sem, ha a megengedettnél több, mint 20%-kal lassabban mentem. Úgy látszik egy ilyen tábla után akár fel  is  szedhetik  az  útburkolatot,  aki  belehajt  kátyúba, magára    vessen.  Szóval  az  éjszakába nyúlóan mindegyik  szereplő  elmondta  az  álláspontját,  jóéjt  kívántunk  egymásnak  és ment mindenki a dolgára. Búcsúzóul mondták a rendőrök, hogy a  jegyzőkönyvet majd kikérhetem egy idő múlva ha kész lesz, és akarom.

A  közútkezelőhöz  a  kártérítési  igényemet  azóta  se  nyújtottam  be,  mivel  külföldre költöztem,  s  a  költözésem  épp  elég  elfoglaltsággal  járt,  így  nem  fordítottam  energiát  arra, hogy  még  ezzel  is  foglalkozzak.  Vettem  új  gumikat,  a  futómúvet  beállíttattam  (el  lehet képzelni, mekkora volt a kátyú) s el is felejtettem a dolgot. Egészen  addig,  amíg  nem  jött  egy  levél  a  rendőrségtől.  Megbüntettek. Megbüntettek 10 000 Ft-ra, mert belementem a kátyúba, és ebből egyenesen következik, hogy „nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedtem”. Azért csak ennyire, mert nincs priuszom (se parkolás,  se  gyorshajtás,  semmi),  és  ezt  találták  a  „cselekménnyel  arányban  állónak  és alkalmasnak arra, hogy a jövőben szabálysértés elkövetésétől visszatartson”.

Szerintem ez egy mélységesen  felháborító dolog. Azért hívtam ki a  rendőrséget, hogy a bekövetkezett  káromat  hitelt  érdemlően  bizonyítsam.  Ahelyett,  hogy  ezzel  kapcsolatban segítséget kaptam volna, pusztán a káreseményből spekulatív úton következtetett a rendőrség állítólagos  szabályszegésemre.  Nem  akartam  hagyni  magam,  ezért  pár  ügyvéddel  kifogást nyújtottam be a határozat ellen, hiszen az egész eljárás sok sebből vérzik. Az  intézkedő  rendőrök  nem  jelezték,  hogy  szabálysértés  elkövetésével  gyanúsítanának. Nem  nyilatkoztattak  a  felelősségem  elismeréséről,  nem  tájékoztattak  arról  sem,  hogy  nem vagyok  köteles  olyan  információkat  megadni,  amik  később  felhasználhatók  ellenem. Gyakorlatilag az ügy összes körülményét  tőlem  tudták meg, beleértve  a kátyúba hajtás és a helyszínen tartózkodásom tényét is, hiszen én hívtam ki a rendőrséget segítségkérés céljából. Egészen  elképesztőnek  tartom,  hogy  az  általam  kihívott  rendőrök  anélkül,  hogy  jeleznék, hogy  feljelentenek,  nem  nyilatkoztatnak  felelősségemről,  nem  jelzik,  hogy  szerintük   2 szabálysértést  követtem  el,  hanem  tudtom  nélkül  feljelentenek  és  szabálysértési  eljárást indítanak ellenem.

Önmagából  abból,  hogy  egy  kátyú miatt  defektet  kaptam  a  kérdéses  útszakaszon  nem következik  sem  a  felelősségem,  sem  a  kérdéses  szabálysértés  elkövetése. A  határozat  nem foglalkozik eset lényeges körülményeivel (sebesség, út- és látási viszonyok), azzal sem, hogy elismertem-e a  felelősségemet a helyszínen –nem  is kérdezték, nem  írattak alá a helyszínen nyilatkozatot,  pedig  kellett  volna  s  ezt  a  feljelentéshez mellékelni  kell.  Így  a  körülmények, tanúk  (barátom)  nincsenek  rögzítve,  s  a  későbbi  eljárásban  az  eset  körülményei  csak  a rendőrök  elmondása  szerint  rekonstruálhatók,  ezzel később  lehetetlenné válik, hogy  tanúkra hivatkozhassak. Jelen esetben pedig a rendőrök elmondása is hiányzik az indoklásból (!). Az  indoklás  a  legfurcsább  az  egészben.  Nem  értem,  hogy  a  bírság  hogyan  tudna  egy jövőbeli  kátyúba  hajtástól  és  defekttől  visszatartani.  De  a  legfurcsább  ennek  az  általános megfogalmazása (nem közelekedési, hanem általában szabálysértés elkövetésétől tart vissza),  így  az  indoklás  szerint  ez  a  büntetés  visszatart  általam  még  soha  el  nem  követett  más szabálysértéstől (csendháborítás, kis értékő lopás, rongálás...stb) is.

Ezzel  a  súlyosan megrendítették  a  rendőrségbe  vetett  közbizalmat,  a  segítséget  kérővel szemben  a  rendőrség  rendeltetésével  ellentétben  az  állampolgárt  fenyegetik,  büntetik  és zaklatják. Ezek mellett  kárigényem  érvényesítésének  esélyétől  is megfosztottak  azzal,  hogy tényállásellenesen  és  hiányosan  nyilatkoznak  határozatukban  ahelyett,  hogy  a  káreseményt objektívan rögzítették volna.

A  kifogást  az  ügyvédi  iroda  elküldte  a  váci  rendőrkapitányságnak,  hátha  észhez  térnek  akár  a megfogalmazottakból,  akár  abból,  hogy  egy  10 000Ft-os  szabálysértési  bírságra  egy ügyvédi  iroda  válaszol.  Sajnos  nem  így  történt,  így  az  ügyet  továbbították  a  váci  városi bíróságra,  jóllehet  nem  történt  szabálysértés,  és  az  eljárásban  súlyos  szabálytalanságok történtek.

Ezek  után  nem  izgultam  különösebben,  egyértelmő,  hogy  milyen  szabálytalanságok történtek, meg az egész olyan abszurd, mintha egy dadaista performanszba csöppentem volna bele akaratomon kívül.

Tegnap  megjött  a  váci  bírósági  titkár  végzése.  A  bírságot  helybenhagyták.  Indoklás? indoklás  nincs.  Kaptam  a  bíróságtól  egy  olyan  végzést,  amibe  be  van  kopipésztelve  a rendőrségi határozat szó szerint, majd kijelenti, hogy „a kifogás nem megalapozott”, valamint a  rendőrség „rendelkezésre állló  iratok  -  így  többek között  tanúvallomások alapján helyesen állapította meg a  tényállast és helyes az abból  levont  jogi következtetés  is”. Kár, hogy nem ismertek ezek az iratok, és tanúvallomások nem léteznek.

Kérhetek  bírósági  tárgyalást.  Nem  kérek.  Külföldön  élő  mérnök  vagyok,  nem  fogok hazarepülni tárgyalásokra. Figyelemfelkeltés gyanánt leülhetném a 10 000Ft-ot. Nem fogom, nem ér annyit a nyugalmam. Szép csendben befizetem, amit a Magyar Köztársaság Bírósága jogosnak ítélt.

A végére két költői kérdésem van. Mi történik azzal az esetleg nálam kevésbé tanult emberrel, aki mögött nem áll egy egész ügyvédi iroda, és meggyanúsítják egy általa el nem követett bőncselekménnyel? Én egy repülőgép- és helikopteralkatrészeket gyártó cégnél dolgozom. Ezek az alkatrészek tartják a hajtómővet,  ill. a  rotorlapátot. Szeretnék-e a váci  rendőrségen,  ill. a váci bíróságon dolgozó,  ügyemben  eljáró  illetékesek,  hogy  én  is  olyan minőségő munkát  végezzek, mint amilyet ők végeztek? Szerintem akkor nem mernének  felülni  repülőre, vagy pont az ő okos fejükre esne egy helikopter.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 21:24:19

@Tsabi:
hat a majat az meg nem enne
a csaladja szereti ha megyunk vasarnap neha van, denem neki
egyszer csinaltam zuzat, hat azt megkostolta, de figyeltem az arcat....
szoval belsoseg eseten csak magamra fozok az tuti
azota ritkabban is csinalok miota egyutt vagyunk
szalontudo meg pacallal be se probalkozok
szivporkolt, vese
oh remenytelen
sose de sose.....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 21:25:49

@betépett felhasználó:
ilyenkor mar lassan utolsozni kell
buuuuuut
a legnagyobb utolsozo az mindorkre en voltames maradok mig vilag a vilag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 21:27:13

ja meg annyit, hogy mi van ofelia topicjaval
es mamapici csekkjevel amit nem valtottak be, aztan surgosen el kell mennem sort venni

mar fel 4

Tsabi 2009.04.04. 21:48:42

@hagyma: nalunk nagy nezesek voltak mar a kaposztas cvekedli eseten is, termeszetesen o cukorral szereti, en borssal, de ezen nem veszunk ossze. A huslevest imadja, ha veloscsont fott bele, a velo meg mind az enyem, zuza, sziv ritkan van, mert az csak nekem jon be, szalontudo meg pacal az meg nekem se. Halbol meg erdekes modon csak azt eszi meg, ami mar nem emlekeztet halra (rantott lazacfile, halrudacskak). Hat igy jartam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 21:54:32

@Tsabi:
hu ez jo otlet lehet csinalok kapsztas tesztat
ha kapok kaposztat ebbe a boltba lehet nincs
szerintem meg sose evett

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.04. 21:56:51

@jesszumpepi: Sok mindenRE de most hogy miTŐL azt nemtom.
Panadol segített most :)
Mondjuk gyalázatos állapotban van a fogsorom, de félek a fogorvostól :(
Nem tudja valaki hogy hol van altatásban fogorvoslás?
Tököm, kifizetem, de a fene fekszik oda ébren!!! :D

Főzés. Barátnőm összerakott egy rakott krumplit. Mondjuk én közben majd' éhen pusztultam. Mondtam is neki hogy ha már itt a főtt tojás, kóbász, héjában sült krumpedli, mi a francnak nem esszük meg helyből? De azért ő rakottat akart. Várhattam még egy csomót. Aztán zaba közben meg bedurrant a fogam :/

A gyerekfagyasztós szállodák a meleg miatt bezártak?


@hagyma: Krumplipürével mi baja? Mondjuk sültkrumplit én is jobban bírom.

@Tsabi: Én azért nem szeretem az egész halakat mert sok a szálka és elrontja a hal élvezetét :(


Hé! Most szóltak hogy ég a Mercim az Árkád WC parkolójában!
Nincs valakinek egy platós IFA-ja hogy elhozzuk?!

b[ALien] (törölt) 2009.04.04. 22:09:59

@Tsabi: na, voltam zacskóséknál:)
kb. 10-15 centisek, koromfeketék, a szemük kék. Még a szekrényben laknak egy párnán, de megkaptam őket 1 órára az ölembe
Még mondják, hogy íííííííííí, de már azt is, hogy miáu! Pofozzák nyalogatják harapdálják egymást és engem is. Szétszimatoltak! Meg volt olyan, hogy az 1ik befeküdt a tenyerembe
hozzábújva a másik +a karomhoz
hozzábújva a 3.ik+ a könyökhajlatomhoz:)
Kibaszottul aranyosak

b[ALien] (törölt) 2009.04.04. 22:11:10

most olvasok
nem tudom hanyadik sör, de nagyon sokadik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 22:16:53

@ColT:
mar elfelejtettem asszem egyszer beteg let tole vagy volt benne valami, vagy minden nap azt ettek
majd megkerdezem
a catfish az nagyon OK

Tsabi 2009.04.04. 22:27:04

@hagyma: orulok, ha segithettem, majd meseld el az eredmenyt :)

@ColT: ebben igazad van, van par, amiben eleg keves a szalka, a magyar nevuket viszont nem tudom..tengeri hal mind, az biztos.

@b[ALien]: most irigyellek am rendesen, a sorok miatt is, meg a macsok miatt is.. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.04. 22:42:55

@hagyma: Miért, a catfishben nincs szálka?
Én egyszer majdnem megfulladtam egy csonttól vagy porctól, azóta nem vagyok hajlandó csirkecombot enni :(

@Tsabi: Hekk.

@b[ALien]: Szemét! :) Sörözöl, macskázol, és nem fáj a fogad! Sörözni én is mentem volna de fájós foggal nem mentem. Mire elmúlt addigra meg már késő van + Panadolra ha innék akkor megint egy napig rókáznék :S

Tsabi 2009.04.04. 22:48:43

@ColT: meg vagy 10fele masik, kicsi nagy gombolyu szogletes, mint gomboc arturnal a csokoladek :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 23:04:27

@ColT:
nincs
csirek az johet minden mennyisegben
1 napot melozok egesz heten ures a szalloda ugy erzem magam mitn Jack Nicholson a Ragyogasban csak a gepzongora megy es 3 orankent talalkozok valakivel, az is a fiam
a valsag betette a labat
@Tsabi:
meg eletemben nem csinaltam kaposztastesztat, nem tudo m melyik napra hagyom
lehet steak lesz
vagy csirke
vagy sertes
vagy semmi
ma semmi az tuti

Tsabi 2009.04.04. 23:28:01

@hagyma: szerintem a kaposztasteszta melle meg legyen altenativa, mert nem mindenkinek esete, foleg ha felnottfejjel ismeri meg. Nalunk bejott ugyanugy mint a rantott patisszon, sokaig nem fert a fejebe, hogy egy tokfelebol nem csak puret meg levest (vegulis ugyanaz, csak tobb a viz) lehet fozni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 23:31:14

@Tsabi:
alternativa mindig van
vagy eszi vagy nem
ugyis nol a segge
de most kussban vagyok mer O dolgozik egesz heten em meg csak szerdan, igy legalabb a kajat megcsinalom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 23:34:52

ja amugy azonta a kaposztat is szereti a tesztat is hat miert ne
nagy elkepedesere meg adtam azert alternativat ugy mint
lekvaros, makos, dios teszta
meg csak hallani se hallott rola
maradtunk a kaposztasnal

Tsabi 2009.04.04. 23:34:56

@hagyma: lol :) Nalunk alapbol en fozok, altalaban ehetot, ha nem, akkor rendelunk valamit :)

Tsabi 2009.04.04. 23:38:13

@hagyma: azok megmondom oszinten nekem desszertnek jonnek be, nekem a foetelben legyen a so/bors/paprika kombobol legalabb ketto

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.04. 23:41:21

amugy az egesz tortenetben tenyleg az a nagy gaz, hogy valaki segitseget ker, esetleg karpotlaste
s ehelyett megbuntetik

en se eszek olyasmiket gyerekkorm ota csak felvillantottam neki

a kaposztas meg naturlich borssal lesz

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.05. 00:12:46

én is mindjárt, csak még hazaszállítom T.Mackót a Sony and the White Caows és Friday buliról (vagy honnan a fenéből)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 00:21:03

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
csak nem az en oram szerint
de azert elismerem ha hozzatesszuk hogy kozepuropai ido szerint

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 03:56:09

ettol fuggetlenul
ha mar lehet a posztolot...
"egy kicsi, kanyargos uton ami katyuval teli, ejjel sose mennek 70-el
csak 30-al

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 07:15:18

@hagyma: Szerintem a munkahelyi unalom még mindig jobb mint a munkahelyi prgés :D

Amúgy a lekváros tészta sokkal jobb mint a káposztás :)

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Már nem... Irány a pécsi vásár... :)

aardwark 2009.04.05. 09:44:31

jó reggelt és szép hétvégét mindenkinek

Floridában csak a tarajos sült tilos megdugni, Texas viszont a csirkék szex közbeni húzogatását bünteti.
ezt a naggggggyon fontosch infót találtam így ma reggelre....

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.05. 11:58:29

@aardwark-aki újra turbékol: hát ami ennél még fontosabb, hogy sóhernorbi kuksiját fricinek hívják. és bazdmeg, norbi a csapba pipil.

ezt csak azután tudtam leírni, hogy hánytam.

poszthoz már nem tudok mit írni sem érdemben, sem érdemtelenül

megyek napozni

b[ALien] (törölt) 2009.04.05. 12:15:36

@ColT: ne is mondd! Nekem már fájt máskor
Letört a fele
Ki kellett vésni
Neked véstek már? 1 órán keresztül egy vésővel + kalapáccsal ütötték az állkapcsom
Senkinek nem kívánom
Mindenfajta fájdalomra legjobb a donalgin
Én is kipróbáltam milyen rá inni:)
Először énekeltem, aztán belehánytam a fürdőkádba:)
De a fájdalom elmúlt

Mylady 2009.04.05. 12:28:00

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
hát én az első ilyen eset után úgy rúgnám ki, hogy csak lesne

a koliban, ahol főiskolás életemet éltem, minden szobában volt mosdókagyló, wc viszont csak a folyosón

a fiúk közül sokan ott sem jártak ki...
és ugyanabban a mosdóban fogat mostak, mosogattak...

sosem értettem

aardwark 2009.04.05. 12:55:03

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
erre nem tok mit mondani, az enyémet nem hívják sehogy, illteve a jelzőket most nem sorolom:))))))
és mér a csapba? nem telik szegénynek wc-re? küldjek neki?

én csak ennyit akartam mondani, kérem kapcsojjanak ki

du grillezés a teraszon hideg sörökkel és hp-vel

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 13:48:15

@b[ALien]: Uff, ne ezért nem megyek fogorvoshoz.
Eleget fúrták a fogaimat gyerekkoromban.
Majd ha lesz altatás akkor.

Én Coldrex-re ittam véletlenül, de utána egy napig rosszul voltam mind a 2 alkalommal.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.05. 14:04:36

@ColT: tájékoztatásul

Általános altatásban végzett fogászati beavatkozás 80 000 Ft

Szakorvosi felügyelet mellett végzett fogászati beavatkozás 70 000 Ft

kb ennyiért vagy többért

Ofélia . 2009.04.05. 16:00:02

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Te igazi és egyetlen mpl. Az összes ablak megtakaítva van e.

A sonka és a házitojás a hűtőben figyel e??

A fogászat nekem min 300 lessz de fussa:((

Szájbarugási felügyelet 72600 huf + a csókolózás hiánya(mééér büdös a szád):))))

Ofélia . 2009.04.05. 16:21:49

@ColT:Te altatásban akarsz elvégeztetni fogászati beavatkozást???

Hihhetetlenül hihetetlen egy műszakitol??

Ahhelyett, hogy ébren próbálnád a fogorvosnak meghatározni a fűrási szöget, a fúró fordulatszámát és bólintási szögét, az iszappal kezelt fúrásmélységet, a szájszívó nyálmennyiséget és szívási egyenleteit, a köpőcsésze távolságát a bal kezedtöl és a nővérke mellméretét te inkább aludni akarsz:(((

Soha nem érzed majd át a zoomolás csodálatos élményét a fejedet belefúrva bolcsességfog vésés közben:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 17:10:48

most tenyleg ez lesz a 7vegi poszt?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.05. 17:28:25

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: jelentem minden ragyog, mint a salamon töke, már csak a húsvét hiányzik.
szintén jelentem, hogy mától már a fűszálak is egy irányban állnak, a kert csodálatos(néhány, valami csoda folytán újratermelődő macskaszart leszámítva) : virágzó aranyeső,tulipán, jácint, nárcisz, virágzó meggy és barackfák, zöld, zöld, zöld, mindjárt gyöngyvirágszőnyeg is, a téli depim már a múlté.

hát kell ennél több?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 17:37:25

hat ezt a salamon toket sose ertettem
most a golyoi ragyognak, vagy a noveny a kertben es miert?
Husvet itt 1 napos megyunk a nagycsaladhoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:33:31

kitort mar otthon a forradalom?
es ha igen, kit akarnak eloszor falhoz allitani
sun sun sun
ez nagyon tetszik:)

b[ALien] (törölt) 2009.04.05. 18:38:49

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy kiskutyáztam is
1 óra macskázás után szó szerint beugatott
Hogy ez az utolsó időpont a játéka szétcincálására
Aztán a kis haverját kergettem fél óráig egy tobozért
Most sikeres hvg-m volt, összefoglalom dióhéjban:
-mini állatkertben voltam
-annyit zabáltam, mint egy focicsapat teljes váltással
-annyit ittam, mint egy leszerelő díszzászlóalj
Most pedig megyek boltba
Annyira nyilvánvaló hogy miért, hogy a szerencsés megfejtők között nem tudok semmit sem kisorsolni

Ofélia . 2009.04.05. 18:40:08

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Nem!!!

@hagyma: Mi az,hogy nem érted a salamon tökét????? CSALÓDTAM BENNED:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:41:38

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
szivesebben olvastam volna a szemuvegedrol, vagy mamapici csekkproblemajarol, de a katyu se rontja

sun sun sun
nem tudok betelni vele, minthga lett volna 1 ember is aki akarta volna oket akadalyozni
egyszeruen rohogok
ilyenem van es meg kaposztastesztat is kell foznom Woodstocknak

Ofélia . 2009.04.05. 18:43:16

@b[ALien]: A disszzáljóaljt nem hiszem annyi pia a tecsó raktárában sincs a zaba KORREKT na menj le sörért:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:44:25

@b[ALien]:
pedig egy homar poloert nyujtogatjuk mancsainkat honapok ota
@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

akko' megyek a googlera
erre tenyleg nem emlekszem
viszont eskuszom talaltam egy egeszen miniszokokutat es mukodik is
nem csoki hanem viz de akkor is
be is kapcsolom
igy dezsarol dezsara megy a viz, bar lehet kicserelem sorre

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 18:44:31

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Hát inkább átalszom mint szenvedjek :D

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Teljesen jó teljesítmény :)

@hagyma: Szerintem a golyói, de nem akarok komolyabban belemenni :D Inkább zOOmolnivalókról elmélkednék :D


Most barátnőm is alkotott valami rakott rizses zöldbabot vagy mit, de sem megsülni (főni?) nem akar, sem nem úgy néz ki mint amit meg lehet enni :/

Ofélia . 2009.04.05. 18:46:19

@hagyma: Nemá,hogy nem tudod , hogy csillog a szeme mint a salamon töke???

A káposztástésztábol ne hagyd ki a sooook borsot:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:46:24

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

a mondast ismerem, az eredetet nem

hat ez a szokokut nagyon tetszik
annyira amerkas es ehhez kepest nem is giccses

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 18:47:37

@hagyma: Sörszökőkút, ez tetszik :)

Sikeresen megjavítottam (azaz megjavult véletlenül) egy LCD-t :D
1000HUF vettem :D :D :D
Jeeee.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:50:27

@ColT:
dehat az nem latszik
iszom 1 sort es utananezek
@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

a bors az tuti nem vagyok olyan elvetemult hogy cukorral talaljam, de csak 3-kor kezdek neki mert akkor jon Woody
es frissen jo

Ofélia . 2009.04.05. 18:50:44

@hagyma: Ezeknek a mondásoknak kevesen ismerik az eredetét de azérz jók:))))

Mihez képest kocsonyaszökőkút??? biztos lemaradtam(a rosseb olvas el 200 konnentet)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:52:37

@ColT:
eskuszom sorrel toltom fel
egesz kicsi , olyan 2 dl eleg bele
valami elektronika lehet benne mert forgatja a vizet
olyan 4x arasz meretu
es van rajta negy gorog agyagedeny es folyik a viz
de nemsoka a sor
vesztartaleknak is jo lesz

Ofélia . 2009.04.05. 18:52:56

@ColT: Namármost LCD Vagy Plazma vagy SÖR...

Te most dolgozol??....

Ofélia . 2009.04.05. 18:58:01

@hagyma: Te hazud nem sörrel töltötted fel vagy túl kevéssel mert a többi a pociban van:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 18:59:25

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
en mindent elolvasok mert recesszio van, de kocsonyaszokokutrol szo nem volt
es nem talalom a googleben a mondas eredetet
bosszanto

miaz az LCD?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 19:03:47

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
he' men!!!
jelen pillanatban 77 doboz sor van a huttoben,ami megfelelo meretu, mert tegnapelott voltunk nagybevasarlason Woodstockal
boven jut a szokokutnak is
egy katyura eleg lenne!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 19:05:06

@hagyma: Nem az a bajom hogy látszik hanem hogy fáj.
Régebben is mondták hogy érzéstelenítés, a pofám el is zsibbadt, aztán ugyanúgy fájt mint egyébként. Na a tököm, az fexik még egyszer ébren oda.

Király az a szökőkút :D :D :D
Mekkorát spriccel?

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Nem dolgozok, a mostani helyünkön (átkerültünk a cég egy másik részébe, ahol sokkal több a meló, viszont nem az utcára kerültünk) nem lehetne netezni csak úgy... Összevissza rohangászás van egész nap.

Egy ismerős adta a monitort, amúgy egy 10 éves Compaq LCD. Meg se nyikkant.
Kivettem az eepromot a foglalatából, (DIL tokos 24 lábú dög) és hirtelen megjavult.
Vót nagy öröm bódottá.

OK a képe nem olyan mint a maiaké, de attól még nem 1000Ft-ért fogom eladni az tuti.

Ofélia . 2009.04.05. 19:24:32

@ColT:" OK a képe nem olyan mint a maiaké, de attól még nem 1000Ft-ért fogom eladni az tuti." Na ettöl féltem 2000 ért megvenneém!!

Na most komolyan én is ebben a szindrómában leledzem mert egyszerüen nem vagyok érzékeny a lidokainra többször mondtam, hogy 3 szoros mennyiséget kérek de ettöl mindenki fél mivel ez már nagyon veszélyes adag és sehol semmilyen neormális nyilvántartás nincs arrol, hogy mennyire vagy érzékeny rá.

Egyet tudok a dologra mondani, hogy mikor sérvműtétem volt akkor a doki azzal ellenőrizte az érzékenységet, hogy érzem e a szike éles vagy tompa oldalát:)) mikor a nyolcadik szuri után is megkülönböztettem az oldalakat akkor leküldte a műtőssegédet a rak tárba ipari mennyiségü érzéstelenítőért.

Éa mág mindig fekve emeltem meg az asztalt pedig már hárman locsoltak vele.

Viszont ez ÉLMÉNY és a túkorbol látod, hogy mit matatnak benned:)))))

Ofélia . 2009.04.05. 19:28:11

@hagyma: A 77 doboz csak akkor megfelelő mératü ha legalább félliteres!!!!!

Ofélia . 2009.04.05. 19:29:58

@ColT: Jól olvastam, hogy foglalatban volt?????

Van még ilyen???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 19:34:53

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

3 decis meg egy kicsi
van nagyobb is de megmelekszik mire megiszom
ez praktikus

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 19:49:32

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Na ja aztán eladnád 10-ért te is :D
Amúgy ez megy otthonra, mert a talpa elég gáz, esik szét, kell majd rá lyukat fúrni, úgy viszont nem lesz piacképes.
Viszont otthon hasonlóan szar képű LCD van, így azt adom el :) Az jobb karban van külsőleg.


Amúgy a BIOS-a foglalatban volt, azért írtam hogy 24 lábú DIL... Azt nemtom hogy PROM vagy EEPROM-e, gyanítom az utóbbi. Ablak az nem volt rajta, az azért durva lett volna :D

Az az érzéstelenítős sztori gáz, nekem nem ilyen durva, szokott rám hatni, de a fogfúrás annyira fájt mindig is, hogy azt még egyszer nem.


@hagyma: Ami hűtőbe 77 doboz sör befér, az teljesen megfelelő méretű :)

b[ALien] (törölt) 2009.04.05. 20:02:10

@hagyma: a várban van egy labirintus
Van benne borszökőkút
Megkóstoltam, az
Hollók csőréből jön
Pénzért látogatható, bár bevallom mi meghekkeltük a kijárati ajtót, úgy izgibb
Párszor kizavartak
Ja, budai vár

Ofélia . 2009.04.05. 20:03:26

@hagyma: Praktikus de KICSI

@ColT: EErom volt és NEM ismétlem NEM adnám el nem vagyok én hüjjje:))

A talpa meg le van szarva:)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 20:05:44

@b[ALien]: Ez sem rossz!

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Miért nem adnád el?
Bármilyen CRT moncsinak szebb képe van, otthonra csak azért szereztem az LCD-t mert kicsi az asztal, és a 14"-os CRT a felét elfoglalta.
Anyám nagy néha odaül filmet nézni meg levelezni, DVD-t másolni. Szóval oda nem kell különösebben jó moncsi.

b[ALien] (törölt) 2009.04.05. 20:13:20

Ilyen érzéstelenítő parám nekem is volt
Túltoltam
Annyit kértem, hogy a vésés után nem tudtam nyelni

Ofélia . 2009.04.05. 20:28:25

@ColT: Bocsi félreértettem LCD a szarnak se kell nem még nekem!!!

A keresztfiamat azóta cikizem a tv jével mióta le kell húzni a rolót, hogy lássék de a legjobb asszonykám volt mikor két rendes kérdése volt:))

1 miért kell nekem ezzel szemben ülni??
2 A vizcseppek nyáron miért fagynak jéggé??

HIHHETETLEN vagy nem??

Ofélia . 2009.04.05. 20:30:37

@Curval: Édes egyszem lelkem te eltévedtél!!!

Itt EMBEREK szoktak bájcsevegni:)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 20:52:23

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ??? Nekem semmi bajom a normálisabb TN paneles dolgokkal, mert a legtöbb embernek egyáltalán mindegy hogy min néz TV-t vagy az aktuális játékokat.

Otthonra én is szeretnék valami olyat ami legalább olyat mint a mai LCD, TN+filmes monitorok, de amíg nincs rá 15-20000Ft megint addig nem lesz.

Amúgy meg persze az LCD-nek mindig is lesz valami bevilágítása, cserébe olcsó és keveset fogyaszt.
Már amíg nincs OLED.
Múltkor szereltem valami öreg Smsung telefont, néztem nagyot hogy a külső kijelzője OLED volt... nem volt 1mm vastag az egész kijelző...

Addig is a legszebb képe a plazmának van, de az kis szobában nem jó és sokat fogyaszt...

Ofélia . 2009.04.05. 21:09:57

@ColT: bocsi de ezen a szinten leszarom a fogyasztást.
Meg nehéz is de van fényereje viszont tényleg nagy még a legkissebb plazma panel is.

Viszont ha már itt tartunk nem tudod véletlenül, hogy a kicsi fénycsöveknek mekkora tápfesz kell??

Itt figyel nálam egy tápfeszhalott plazma és nem akarom elcseszni hamár ugyis az enyém lessz(nem gázvesztett)

Ofélia . 2009.04.05. 21:16:51

@ColT: ugye azt 15-20000 dolgot ellőtted egy nagyságrendel:))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.05. 21:24:40

@Curval: sajnos nem vagyok zulu. így nem olvashatom a blogodat. tényleg nagyon sajnálom.

Ofélia . 2009.04.05. 21:34:45

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: ugyse bírom ki :DD A kugli az én tökömet is megmutatja??? vagy ez a lökött salamon más rasszhoz tartozott?:DD

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.04.05. 21:40:24

Azt hiszem, itt az ideje az új posztnak. Ti nem így látjátok?

Ofélia . 2009.04.05. 22:40:05

Na mi van??? mindenkit megvertek a tüntetésen?:((

Vagy alszotok??:))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.05. 23:06:53

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
A plazma azért nem jó kis helyre mert nagyobbak a képpontjai, és ha közelről nézed akkor gázabb a képe + esetleg át sem tudd fogni közelről.

Plazmában nincs fénycső... Hacsak nem a plazma celláira gondolsz, de ahhoz nem értek :( Elvileg gázkisülési cella az is, de az aztán lehet 12V-tól (mivel kicsi a cella, elég gerjesztés lehet az is) 1000V-ig bármi.
Csak az LCD-k fénycsöveit tudom hogy a monitorokban 700-1000V-t kapnak.


Amúgy a 15-20000 az reális, 17"-os LCD moncsit, TN+filmest (otthonra tök megfelelő megintcsak) használtan már lehet ilyen körül kapni.
2 éve az öreg NEC-t vettem 15+postáért, tápot meg alkottam hozzá.

Ezt a javítottat megtartom otthonra, a NEC meg ~10000 körül eladó lesz...


Holnaptól éjjeles vagyok, szal nem alszok, gyúrok rá :D


@megélhetési sünöző - pazarló tarisznyarák: Basszameg megint lemaradtam a Heti Hetesről!!!!
Pedig olyan ritkán van TV előtt ülős vasárnapom :(
Szóval úúúúj pooostooooot!!!!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.04.05. 23:43:01

Csak egy kis pontosítás: a "kátyú" nem egyenlő a "göröngyös úttal". A rendőrséget azért hívta ki, hogy segítsenek. Ámerikában a --------

áhhh, hagyjuk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 23:43:09

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:

eskuszom kerestem
es thx
lehet az ekezethianyok miatt nem dobta ki

vagy 3 oldalt megneztem
tehat toklampas
gyerekkoromban mikor ecsanyam mondta en mindig a nemi szrvere gondoltam ennek a salamonnak
kesobb rajottem az nem fenylik de nem tudtam hogy halloween lampakrol van szo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.05. 23:46:28

@morrisal_:
a'merikaban nem hivnak ki rendort oszt megis ott van 5 perc alatt ha valahol lerohadsz

Miizu 2009.04.06. 06:45:27

5/5. Ez még ilyen korán reggel is hihetetlen felháborító.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.04.06. 08:41:22

Magyar rendőrség, Magyar bíróság, Magyar közutak, ez már olyan sok a jóból, hogy természetesen csak szophatsz. Szarjanak kátyút betemető sünt.

Waxolo 2009.04.06. 12:31:44

Milyen jó, hogy ebben az országban már minden üggyel a médiához kell fordulni?
Történetesen tudom, hogy kötelességük lenne kifizetni a károdat. Most szaladj az Eu-ba, és meséld el, hogy összezár a Rendőrség a Bíróság és a Közútkezelő.

Mike36 2009.04.06. 22:51:58

most megtanultad
a rendőr nem a barátod
nem azért van, hogy segítsen neked, hanem hogy megbüntessen
ez nem amerika

i hate the police (törölt) 2009.04.07. 13:44:56

@Mike36: igy van,itt a rendőrség ellenség,ez tényleg nem amerika

kispestipeti 2009.04.07. 21:42:05

gratula a posztírónak. korrekt, kulturált fogalmazás, visszafogott, de határozott állásfoglsalás. bár lennénk többen ilyen modorral és intelligenciával megáldva.

szémsit 2009.04.09. 02:37:05

megtetted amit lehetett. örülj, hogy sikerült itthagynod e szánalmas ország, szánalmas bürökratáit!
süti beállítások módosítása