Tékozló Homár

Futárnak jelentkeztem a Gastroyalhoz

2009.05.05. 01:48 | szily | 332 komment

Egyelőre óvatosan kezeljük, vagyis nem vesszük készpénznek, amit Attila leírt a Gastroyalról, hiszen végül is kidobták a cégtől egy beszélgetés végén, ami abból a szempontból nem csoda, hogy felvételi beszélgetés volt, ő meg alaposan beszólt a reménybeli munkaadónak. Szóval elfogult lehet Attila, de ezzel együtt érdekes, amit leír az ismert ebédeltető cég felvételi módszereiről. Főleg érdekes lesz, ha mások is meg tudják erősíteni, hogy aki futár akar lenni, annak több mint negyedmillió forint kauciót kell letennie. Futárok, jelentkezzetek és meséljetek! Fordulatos sztori alant.


NO CIGÁNY, NO TB, NO NYUGDÍJ,  NO HAJ

Futárnak jelentkeztem a Gastroyal-hoz.

Miután elküldtem az önéletrajzomat, elég hamar visszahívtak és egy ugyancsak közeli időpontban már mehettem is az állásinterjúra. Mivel a saját autó feltétel volt, ezért előző este elmentem lemosatni az autómat, mivel úgy gondoltam, az ápoltság nem csak a jelentkezőkre vonatkozik. 11 órára szólt az időpont, előtte körülbelül tíz perccel meg is jelentem a Csepel Művek területén található telephelyükön. Bementem az épületbe, ahol a lépcsőfordulóban egy barátságtalan munkatársuk fogadott és egy adatlapot nyomott a kezembe, amit nem értettem, mivel adataimat már elküldtem e-mailben. A fénymásolt lapon ilyen kérdések voltak: Milyen területen szeretne dolgozni? Kap-e rendszeresen segélyt? stb. Miközben írtam, mellettem a munkatárs emelt hangon oktatta ki a másik jelentkezőt.

- Maga a konyhára akar jelentkezni? De Béla, maga töltse ki a lapot, ne a rokona. Az nem jó, ha ön nem tud írni! – ekkor egy kicsit elbizonytalanodtam, úristen, ide akarok jönni valóban dolgozni? – majd felém fordult:

- Na, mi az, gondot okoz kitölteni? – kérdezte.

- Én ezen már túl vagyok - én már elküldtem az adataimat, futárnak jelentkeztem.

- Ja, mért nem ezzel kezdted, a folyosó végén vannak a többiek! - válaszolta. Elindultam arrafelé, de már a csapat is felém indult, ugyanis 11 óra lett. Párbeszédünket meghallotta egy jól öltözött, kultúráltan kinéző cigány srác is, aki bizakodva felém fordult:

- Van gépkocsivezető-felvétel? Merre? Azt szeretném én is csinálni!- csillogtak a szemei.

- Akkor jó helyen jársz, épp most kezdődik a felvételi tájékoztatás - mondtam neki. Ekkor mellém ért a szállítási vezető, aki kinyitott egy ajtót és kérte, lépjünk be. A cigány srác előtt azonban megállt.

- Főnök úr, gépkocsivezetőnek szeretnék jelentkezni.

A szállítási vezető azonban így szólt:

- Éppen elegen vagyunk már így is! – majd mielőtt még kérdezett volna a srác valamit, becsukta orra előtt az ajtót. Kínomban mosolyogtam egyet, mert mielőtt beléptünk, az ajtó felett ott lifegett a cég szlogenje: „Merjünk nagyot alkotni!” Helyet foglaltunk, a terem közepén egy letakart biliárd asztal állt. A farmernadrágot viselő szállítási vezető is leült szétrakott lábakkal, majd pökhendi stílusban elkezdte:

- A konkurenciát leverjük, legyőzzük, én már 17 éve itt vagyok, hosszú hajat nem tűrjük, konzervatív cég vagyunk. Na akkor térjünk a lényegre, a munkaidőre! … Na és akkor a bér: 11% a jutalék, 17 Ft a kilométertérítés. És a feketeleves: Kb. 270.000 Ft kauciót kérünk mindenkitől, ügye, mert hát pénzzel dolgozunk.

Az első három hónapban  150.000 a fizetés, 50.000-et azonban levonunk, így a harmadik hónap végén már csak kb.120.000-et kell befizetni. Az eddigiek után egy kérdésem volt az úrhoz, ugyan miért kell ezt, nem hiszem, hogy annyian kísértésbe esnének, ha meg egy-egy emberrel ez történik, miért a becsületes többséget kell büntetni, illetve fizetnek-e erre az összegre kamatot. Az úr kezei kissé remegni kezdtek.

- Hogy ilyen  provokatív kérdést feltenni! Nem fizetünk. Ha valaki sikkaszt, mi nem fogunk évekig pereskedni! Ez jobb.

Vajon a pénzszállítóktól is 5 millió kauciót kérnek? Majd folytatta:

- Ez nem bejelentett főállás, és a TB – és nyugdíjjárulékot sem fizetjük. Természetesen aki akarja ezt, majd befizeti- magának- tette hozzá cinikusan. Mellettem egy fiatal lány buzgón jegyzetelt, majd felnézett és megkérdezte:

- És a szabadság?

- Van, mindenki annyi szabadságra megy, amennyire akar, de fizetést arra az időre nem kap!

Nem bírtam türtőztetni magamat:

- Hogy lehet ez?

-Nálunk ez a szokás.

-Ez nem szokás kérdése, minden munkavállalónak JÁR a fizetett szabadság és a munkaadó KÖTELESSÉGE a TB és NYUGDÍJJÁRULÉKOT az alkalmazottai után fizetnie!- vágtam közbe. Az úr már nagyon remegett:

- Jó, maradjál nyugodtan - szólt hozzám - de hogy te már nem leszel felvéve, az biztos. Majd gyors névsorolvasást tartott és mindenkit beosztott az első napjára - kivéve engem. A többiek felálltak, köszöntek, majd elhagyták a termet.Ketten maradtunk. Kínjában a telefonját nyomkodta, kerülte a tekintetemet, majd felállt és kezeivel kapálódzva értésemre adta, hogy távozzak. Én azonban közöltem vele, hogy főnökhöz méltatlan az a diszkriminatív stílus amit az elején mindannyiunk előtt eljátszott. Majd tudva, ennek az állásnak lőttek, már nem fogtam magam vissza:

- A társadalom is ilyen és különben is - alkalmazunk cigányokat!

- Hogyne! - mondtam - a konyhában ahol senki sem látja, de a megrendelőkkel csak árják tarthatják a kapcsolatot. Önnek, mint munkaadónak felelőssége van – nem csinálhatja ezt, vagy ha már rasszista, akkor ne az új jelentkezők előtt csinálja. 5-6 ilyen szituáció után már a cigányokat is megértem, hogyha utálják a fehéreket, munkát se találnak, egyes szórakozóhelyekre sem jutnak be, és ha ezek után agresszívé válnak, akkor meg egy jó indok, hogy mért nem alkalmazzuk őket. Illetve azt sem értettem, miért provokáló kérdés, hogy fizetett-e a szabadság és lesz-e TB-m?

Az úr nyelvét dugdosta, majd tovább remegett. Mikor már a folyosón voltam, megkérdeztem, tudnék-e a főnökével beszélni, mire készségesen úgy válaszolt:

- NEM!

- Jó, akkor majd az Interneten keresztül megkeresem a főnökét.

Próbáltam a helyszínen illetékest keresni, de nem jártam sikerrel. Talán jobban járt volna a Gastroyal, ha szóba álltak volna velem. Most azonban így járt.
 
Üdv. Attila
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatja 2009.05.05. 17:40:21

@Nick-son: valószínüleg néhány hónap után lesz csak olyan ügyfélköre a futárnak, amit már érdemes lenyúlni. lehet az első hetekben csak 50-60 ezer forintnyi ügyfelet kapnak, annyit meg a cég sem félt annyira. meg 50 ezer forinttal te sem fogsz új életet kezdeni.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 17:44:41

@Kütyüuniverzoom: "Tesség otthon az asszonnyal főzetni"

hát aki van olyan hülye hogy hozzád megy, az meg is érdemli, hogy főzzön
:-((((

inkább végezz el egy osztó tanfolyamot negyvenezeré...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 17:59:41

utolsó mondat a poszternek ment...

én se rendelnék, ha cigány lenne a szállító...sorry! az én pénzemből ne vegyenek merciket, két gyilkolásos erőszakolás között

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 18:26:16

@Balance Of Power: "De az igazi kedvenceim az egyedulallo lanyok, akik rendelik napi 800-ert, de sirnak, hogy draga. Hat bazzeg, fozzel. Egy embernek nem lehet fozni. Akkor meg fizess."

Egyedülálló lány vagyok. Nem főzök. Fizetek. Eszek azt, amit akarok. Ha bejövök a konyhából, akkor nem azért, mert hosszú a lánc. Faszkorbácsot minden hímsoviniszta pöcsnek. Főzzön ő, ha főtt kaját akar.

Fú, de felkúrtam magam ezen a poszton.

csakezértregisztrált 2009.05.05. 18:57:22

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: de hát egy mercivel gyorsabban és biztonságosabban célhoz ér a kaja te vérbeli cosmo-jány :)

jesszumpepi (törölt) 2009.05.05. 18:57:46

Jó pár éve kérdezte tőlem egy kolléganőm,hogy:Láttál te már dolgozó kisebbségit?


Láttam,bizony.

De most vált számomra nyilvánvalóvá,hogy még több is dolgozik,csak olyan helyen,ahol nem nagyon
látjuk őket.

A dolgozó roma látványa jó dolog.

Én még pincérként nem találkoztam vele,de szívesen megnézném,hogyan végzi a munkáját.

Pizzafutárként még nem találkoztam romával.Ha tiszta,és nem csal a visszajáróval,nincs baj.Egyéb esetben roma ellen,és sápadtarcú ellen is panaszt tennék a cégnél.

jesszumpepi (törölt) 2009.05.05. 18:59:10

Évekig rendeltem a Gastroyaltól.Jól főznek,de nekem már drága.

Frucsasz 2009.05.05. 19:58:31

@Balance Of Power: Aha. Hát persze. Itt mindenki dögöljön meg ,aki nem tud/akar főzni, és mégsem parizeren akar élni. Értem én.
Én fiatal egyedülálló lány vagyok, aki napi 9-10 órát dolgozik, emelett egy esti és egy hétvégi suliba jár. Miért? Azért, hogy legyen diplomája, és elhúzhasson ebből az előitéletekkel telt szar országból. csak nincs hova, mert a többi ország sem jobb... Ó, és miért nem nappalin jártam főiskolára? Mert sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy a szüleim nyalják ki a seggemet azalatt a 4 év alatt, amíg tanulok. Nem ítélem el azokat sem, akiknek ez megadatott, de nekem nem. Így én eljöttem vidékről Pestre, hogy jobb munkám lehessen, fizetem az albérletet, a rezsit, az életet. Dolgozom, tanulok. Szerencsés vagyok, bírom erővel meló mellett a két sulit. És szerencsés vagyok, mert nem csak bejelentett állásom van, de egyelőre még plusz juttatások is. Úgy mint melegétkezési jegy. Választhatok: vagy levásárlom a CBA-ban, és még 2 évig (diplomáig) párizsit eszek, vagy elköltöm egy hét alatt a burgerben/mekiben, vagy megoldom belőle egész hónapra az ebédemet valamelyik ételszállítónál. Én utóbbit választottam. Nem szeretek főzni. Nem is nagyon tudok, csak alap dolgokat, amiket bárki. De nekem sajnos este fél 10kor, mikor hazaérek, macerás belefogni a főzőcskézésbe úgy, hogy még tanulnom is kell, és másnap korán kelés van. Hétvégén is suliban vagyok, a vasárnap az egyetlen szabad napom, akkor többnyire alszom vagy házidolgozatot írok. Emelett gyűlölöm a nő a tűzhely mellett-sztereotípiát. Aki szeret főzni, főzzön. De aki nem szeret, annak hadd ne kelljen már! Vessetek meg, de én bizony a kajarendelő röfögő disznók táborát szaporítom. Anno a G. Royaltól egy hétig rendeltem, nekem nem jött be. Amúgy az akkori royalos futár is beszélt a kaucióról, de ő vállalkozóként csinálta. Pár céget kipróbáltam, de hamar meg lehetett unni, minden ugyanolyan ízű volt. Aztán szerencsére megtaláltam azt az egy céget, ami az én ízlésemnek megfelelően főz, már közel egy éve rendelek tőlük, és a sajtos tésztát kivéve mindent tökéletesen készítenek el. A kifőzdék: semmivel nem olcsóbbak. Én rendelve heti 2500-3000 forintból kijövök (ált. két fogás), kifőzdében ez több volt. A barátnőm dolgozott több kifőzdében is, azok alapján, amit elmesélt, semmivel nem jobb, higiénikusabb ott sem. El lehet gondolkodni, miért olyan olcsó? Mert bizony ott is megy a szavatosságon túli felhasználás, az ÁNTSZ megkenése. Ott sincs bejelentve senki, egészségügyi könyv nuku, és betegen is bevonszolják magukat 13-14 órás melóra, különben nincs pénz, nem tudnak megélni. Hogy ott valódi a kaja? Hát persze...De hogy a forrás semmivel sem ellenőrizhetőbb, mint egy ételszállító cégé, az biztos.
A romákról: kedves hülyék! Az előre lezárt, lehegesztett kajának semmi bántódása nem esik attól, hogy egy cigány ér hozzá. A cigányság nem pestis, nem fogod elkapni. Tele vagyunk rossz tapasztalattal, keserűséggel, indulatokkal. Ezt megértem, engem nem egyszer kergettek már meg cigányok. Ugyanakkor miért olyan hihetetlen, hogy van, aki dolgozni is akar közülük? Egy barátom apja útépítésnél, csatornázásnál dolgozott mint művezető vagy mi. Ő előszeretettel vett fel környékbeli cigányokat. Ugyanis ők annyira hálásak voltak, hogy végre valaki nem a bőrük színét nézi, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, iparkodtak megtartani a beléjük vetett bizalmat. Sok cigánygyűlölő nem is tudja, hogy napi szinten azokon az utakon jár, amit ők építettek. Igen, sokszor nekem is elegem van abból a fajtából, aki azt hiszi, övé az ország szőrőstül-bőrőstül. Azoktól, akik azt hiszik, nekik mindent szabad. Akik az aluljárókban tarhálnak, akik beszólnak egy magányos lánynak, csak hogy lássák a félelmét, akik oda vissza tudják három-négy nyelven a BTK-t. A legjobban azt a fajtát utálom, aki a villamoson bömbölteti a csúcsmobiljából a mulatós zenét. De ugyanakkor azt is látom, hogy van egy csomó közölük, aki megpróbál becsületesen boldogulni. És nem tud, mert mi nem hagyjuk.
Elegem van ebből a korlátolt, begyöpösödött gondolkodásmódból, amit sokan tanúsítanak. Hogy az asszony főzzön. Hogy aki nő létére nem szeret főzni, az nem ember. Hogy a cigány nem ember. Ha összeszednénk az elmúlt év homáros kommentjeit, és ezek alapján a csökött értékítéletek alapján csinálnánk egy kritériumlistát arról, hogy ki számít embernek, vagy hogy mi a normális meg az elfogadott, végeredményül azt kapnánk, hogy ez a világ 6 milliárd sünDISZNÓ világa.

Secnir 2009.05.05. 20:00:27

@tetramobil:

akkor mesélj, ne kímélj minket :D
ezt kérte herr szily is...

Secnir 2009.05.05. 20:02:12

Frucsasz:

akkor most igyál egy unikumot és nyugodj meg...

Frucsasz 2009.05.05. 20:02:24

@Balance Of Power: nekem kitart, de persze csak ebédre. Havi 10et kapok, és heti ált. 2500-3000-ret fizetek. Az utolsó héten ugyan már hozzá kell csapnom a kajajegyhez némi kp-t is, kb egy ezrest, de ennyi még belefér. Reggel a bajnokok reggelijét tolom (kv,cigi), vacsorára ált. gyümölcsöt eszem, vagy némi csokit.

Frucsasz 2009.05.05. 20:03:30

@Secnir: értettem :) csak pálinka van, az is jó?

Frucsasz 2009.05.05. 20:06:02

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: szerintem azok a cigányok, akik dolgozni akarnak, nem ugyanazok, mint akik mercivel rohangálnak. Szerintem.

Salesman 2009.05.05. 20:09:35

@jesszumpepi:

Ne elmehetsz. Mi drága bazz? kb500 is van kaja érted kaja amibe a szállítás is benne van. Már most is olyan olcsó hogy csalni kell a bérrel te meg drágállod. Biztosan kis csóri lehetsz.. Öcsém, szerintem te keresel inkább keveset

Nick-son 2009.05.05. 20:31:40

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN

Azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy az a FEHÉR milyen ember, aki rágyújtja egy roma családra a házat és még a gyereket is lelövi amikor menekülni próbál.

Ilyenkor azt szégyellem, hogy én olyan kibaszottul FEHÉR vagyok.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 20:53:29

@PanelProli: Nem mindegy mit csinálok?
Ha kérek, azért kérek, hogy az adókat fizessék be az államnak. Az azért nem megy hogy soha semmit az államnak nem fizetünk, de elvárunk
Aztán meg jön a sirás, hogy szarban vagyunk és itt a Bajnai.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 21:11:14

@☺ágica: Tudok egy gazdaságosabb szisztémát. Nem akarnál kettőre főzni?
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 21:14:55

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN:
És ha cigányzenészekkel szerenádot adnék, bedugnád a füled is?
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 21:18:07

@Nick-son: Ugye ismered a MAGYAROK ellen az utóbbi 2 évben elkövettet buncselekményeket is.
Talán olvasnod kéne, nem csak "fehérezni"
Hallottál az utóbbi kiskunlacházai "gyermekcsinyröl"?

Píter 2009.05.05. 22:02:13

@Frucsasz: Melyik az a szállító ami bevált neked?

A poszthoz: ezek után tuti nem rendelek a Gastroyaltól, ha ilyen helyzet uralkodik a kiszállításnál, akkor képzelem milyen állapotok uralkodhatnak a cég többi területén... Persze tv-reklámokra, 'önelégültRTLbalázs' több millás szerződtetésére van pénze a cégnek...

sziklala (törölt) 2009.05.05. 22:14:47

Basszus kellenek az ilyen posztok, kommentek nagyon. Jelentosen csokkenti a hazatelepulesunkrol abrandozassal eltoltott idot.
Mert baj h cigany?
Mert nem fizet tb-t nyj-t, szabit a gasztrojal?
Es Apekk mert nem huzza le a redonyt nekik???
Probalna egy ceg itt, albionban igy mukodni: iranyba lenne izibe a munkajogi birosag meg a sokezer fontos karterites.
Arrrgggghhhhh

mutáns csiga 2009.05.06. 00:05:26

Mostanság már nem rendelek kajaszállító
cégtől de régebben rendeltem a Food Expressztől, Gastroyaltól, utóbb a Cityfoodtól.Ami igaz az igaz, valaki írta fentebb, hogy ezeknek elég egyenízük van.Valóban mert a krumplipürét porból csinálják a főzelék
meg olyan a sok rántástól mint a beton.
Én sokáig csak frissensülteket tudtam
rendelni, mert a főzelékek ehetetlenek voltak számomra.Nem beszélve, hogy ezek a cégek is szépen lassan emelik az áraikat, annak idején egyheti főmenü leves nélkül 2000-2500 ból kijött, most
viszont a 3000-3500 at súrolja.
Ezek a cégek még a húson is spórolnak.
Legutóbb a pörkölt szaftos lében úszkáló
pár húsdarab volt.Pofátlanságnak tartom, hogy a munkára jelentkezőket
rögtön lehúzzák a kaucióval,mintha azt feltételeznék, hogy aki oda akar menni
dolgozni az lop.Egyébként szerintem
minden helyen az embert meg kell hogy illesse az évi rendes szabadság, és a
TB és nyugdijjárulék fizetése.
Sajnos az is a céget jellemzi, hogy
szerencsétlen roma srácot mondvacsinált indokokkal rögtön eltávolították.
Egy időben a Gastroyalt nagyon hirdették Sebestyén Balázskával, de
úgy látszik, hogy nem mehet annyira a cégnek, mert ezeket a béna reklámokat levették a műsorról.

agymester_b 2009.05.06. 02:37:17

@Balance Of Power: Hoppa, hasonlot akartam irni, szinten gyerek nelkul vagyunk, viszont megoldjuk magunk a fozest, heti 3-4, alkalommal, es ferfiember letemre ennek a felet en csinalom, szintugy a bevasarlast, takaritast.

agymester_b 2009.05.06. 02:49:25

es mindezt ugy, hogy en is napi 10-12 orat dolgozom, heti 5 napban, es mellette tanulok, igaz nem ket iskolaban, de kemenyen.

☺ágica (törölt) 2009.05.06. 07:18:11

@horex: hát, ha megoldod a bevásárlást, mert azt nagyon utálom:)

Balance Of Power 2009.05.06. 09:12:47

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: Talan felreertelmezted, amit irtam. Azokat nem csipem, akik rinyalnak, hogy draga mindennap ezerer ebedelni; de nem is foznek.

@Frucsasz: Te is feleslegesen huztad fel magad.

Balance Of Power 2009.05.06. 09:18:05

@agymester_b: Jaja. En mindig mondom az asszonynak, hogy valami egyszerut fozzon, ami felora alatt megvan. Sok kaja megvan felora alatt.

@Frucsasz: Szerintem inkabb reggelizz rendesen, mert a mostani reggelid eleg hamar szetbassza a gyomrod. Foleg, hogy ebedre sem nagyon eszel normal kajat.

Balance Of Power 2009.05.06. 09:20:17

@agymester_b: Hozzateszem, nagyon fel tudja baszni az agyam, amikor 50 kg-s noket latok kijonni a Kaiser's-bol ket baszott nagy, tele szatyorral. Na ok biztos nem egyedulallok - hol van ilyenkor a ferfi melloluk?! Sokaig dolgozik? A Tesco non-stop nyitva van.

DaveSlim 2009.05.06. 09:42:34

Az a baj, hogy ez nem fotosopp. Párom egy másik ilyesmi cégnél dolgozik, bár sokkal jobbak, mint ez, de vannak hasonlóságok (van szabadság, de fizetetlen pl...)
Viszont jól lehet keresni vele, mert a heti bevétel 10%át kapják a futárok és a legtöbben hetente 700e Ft-ot hoznak a cégnek, tehát heti 70e Ft a futár fizetése. Azért az eléggé a "nem rossz" kategória...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.05.06. 10:24:38

@Balance Of Power: Lehet, hogy gyúrnak.
Mármint a nők... :D

Egyébként miből derül ki, hogy nem egyedülállóak?
Az 50 kilóból, a Kaiser's-ből, vagy a "baszott nagy" szatyrokból?
És mit segít a Tesco a Kaiser's-ben vásárlókon?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.06. 10:36:43

@mangorlo: Köszönöm! És mi a "roma ember" jelentése? Szoktam olvasni olyat...

@-hattori-: @jesszumpepi: Visszavonom, etesd gyanús személyek által lepukkant körülmények között készült, arra alkalmatlan járművel szállított szarral a családodat, csak nehogy elfáradj!

Mouth Hero 2009.05.06. 10:36:53

@Balance Of Power: Gondolom a maszturbálásnak is nagy ellensége vagy. :P

Mocsári Ciki 2009.05.06. 10:39:13

@Kitalátor feljegyzete: "És mi a "roma ember" jelentése? Szoktam olvasni olyat."

Ezen még az antropológusok is dolgoznak.

Balance Of Power 2009.05.06. 11:05:42

@Nathan D'Xantine: Hat aki egyedul el, az nem csinal ilyen nagybevasarlast. Kinek, minek? Csak, ami epp kell.
A Tesco-t meg azert mondtam, mert ha a baratja/ferje sokaig/mashogy dolgozik, oda este 10kor es reggel 6kor is el lehet menni, hogy ne a csaj cipeljen. Ugy ertem, akkor intezze a faszi a dolgot.

@Mouth Hero: Nem vagom az osszefuggest, de az allitas nem igaz :))

egérke75 2009.05.06. 12:08:23

Ezek a műkaják menniyvel jobbak mintha pár dolgot előre megfőzve eltenne az illető a fagyasztóba ,azért nem igaz hogy nem tudnak főzni meg az időhiány??ugyan már.......lusta rest és béna a társadalom
a futárokat meg ne sajnáljuk mert hozzánk Budaörsre uj Octaviával, Renaultal,Toyotával járnak vagy az céges??mondjuk a sajátja azt mesélik a futárok részletre veszik akkor már nem is szegény ahol szegények laknak az nem ilyen ...........

Frucsasz 2009.05.06. 12:10:37

@Balance Of Power: Tudom. Mindig feleslegesen húzom fel magam. Ezeken nem érdemes :) De nem szeretem, ha valaki ilyesmi alapján ítélkezik. Ennyi erővel kijelenthetném, hogy mivel én utálom a pacalt ( ha már kajás poszt), ezért mindenki, aki szereti vagy egyáltalán meg tudja enni a pacalt, az undorító disznó. De nem teszem. Attól ,hogy nem főzök magamnak, még ember vagyok, talán nem is értéktelen fajta, de ezt majd az utókor ítéli meg.

Frucsasz 2009.05.06. 12:12:40

@Balance Of Power: Már szétment a gyomrom. Sajnos alacsony a vérnyomásom, a kávé kötelező mutatvány. De gyomorfekélyem lett, így csak hosszú kávé formájában, sok tejjel ihatom, ami viszont eltelít egész ebédidőre. Nem állítom, hogy követendő példa vagyok, főleg nem étkezés terén.

házisárkány 2009.05.06. 12:18:56

Az én életem párja is elment egyszer állásinterúra hozzájuk, nagyjából ugyanezeket mondta el utána, csak még cifrábban. Mivel kultúrember, nem borította rájuk az asztalt, nem süllyedt le az ő szintjükre.

Én pedig szeretek főzni, amikor egyedül voltam, akkor is szinte mindig gyártottam magamnak valamit, egész egyszerűen azért, mert élvezem a kajakészítés minden mozzanatát. Kezdve onnan, hogy átnézek 5-6 szakácskönyvet ihletadónak, majd ami nincs otthon, azért elcsattogok beszerezni, otthon mindent szépen előkészítek, megpucolok, feldarabolok, kiklopfolok, bepácolok, aztán sütök-főzök-párolok, amikor kész, jó étvággyal befalom, végül elmosogatok. Na persze az ilyen macerásabb kajákat a hétvégékre tartogatom, hétköznapokon viszont lehet sokféle tésztételt készíteni, változatosak és gyorsan kész vannak, tavasztól jöhetnek a vegyes zöldségsaláták, és enm érzem szentségtörésnek azt sem, ha mirelit félkésztermékeket kapok elő a fagyasztóból. de ismétlem: számomra ez nem teher, hanem alkotás, élvezetes foglalatosság. Ha nyűgnek érezném, biztosan nem csinálnám. Hála istennek nem kötelező, aki nem szeret főzni, rendelhet kaját.

Frucsasz 2009.05.06. 12:21:41

@Píter: Nekem az Interfood. De sztem egyéni ízlés kérdése. Anno a béres alexandrásat, a gast royalt, a norbisat és a food expresszt biztosan próbáltam. Meg még pár másikat. A két erobika kajája borzasztó volt, a másik kettő meg műanyag és unalmas. Mindenkitől 1-1 hetet bírtam végigenni. Aztán jött a kifőzdés verzió, de azt a kínálatot is meguntam egy idő után. Végül az iNterfood vált be, nekem. De pl. az egyik kolléganőm a GRoyaltól rendel azóta is, és ő szereti. ÉS vannak itt, akik a Teletál nevű cégtől rendelnek, na azt pl. nem is próbáltam, de itt sokan szeretik azt is. De valójában hiába van kb. 10 féle cég, magát a kaját max. 2-3 üzemben készítik. Utána már csak a csomagolás meg az elkészült kaja minősége dönt. Pl az a cég, akik az interfoodnak főznek, ők csinálják a kaját a food plusznak is, ugyanaz a tulaj, csak új név a piacon. Annyi különbség, hogy egy-két menüvel szélesebb a választék, és más a csomagolás. És én úgy éreztem, a rosszabbul sikerült adagokat teszik a food pluszhoz. De mint mondtam, ízlések és pofonok...

Frucsasz 2009.05.06. 12:25:03

Ja, és ne reméld, hogy a többi helyen jobb körülmények között készül az étel. Mindegyik cég egykutya... És sajnos a kifőzdék sem jobbak. Abban igazat adok a fenti főzzünk otthon-mozgalom híveinek, hogy az az egyetlen módszer, ahol ha az alapanyagforrást nem is tudod ellenőrizni (értem itt pl. a tecsóban vásárolt husi/zöldség minőségét-származását) , de legalább látod, milyen körülmények között készül.

Salesman 2009.05.06. 13:05:24

@DaveSlim:

Igen akkor az 70 már csak 35 ami nagyon szar, ha akar valaki egészégügyi ellátást meg magánnyugdíjat.

vauvauvau 2009.05.06. 13:26:44

Havi ktg-ek:
-A Tb 37000 Ft
-Benzin 15000 Ft kb, mert nem mindig elég a cég által adott összeg
-Kocsi szervizelése
-Köt. bizt., casco
---------------
=

asdfg123 2009.05.06. 13:45:58

cigányozóknak: gyerekem bölcsijében cigányasszony a szakácsnő, most akkor vegyem ki a gyereket, hogy ne egyen olyanból amit ő főzött?
Egyébként dolgozik, 2 gyereket nevel és nagyon kedves, rendes nő, mi bajom lenne vele?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.06. 15:58:47

@Balance Of Power:
@agymester_b:

majd ha lesz kölök,befizetitek a menzára szépen, beadjátok a napközibe, ha felsőtagozatos lesz, kaja után már hazajön.

de a fél óra alatt megvan a kaja tipikus férfigondolkodás.

még a tésztának is kell 10-15 perc, és legalább kettő, amíg ráreszeled a sajtot, tehát talán.
főzelék friss zöldségből esélytelen.
perkelt? fél óra alatt a hús nem fő meg.
rántott hús? szeleteléssel, klopfolással, panírozással, sütéssel max. az első két darab, köret még sehol.
leves? porból. na ez van meg fél óra alatt.

a férjemnek nem tudok elég melegszendvicset sütni fél óra alatt:))

szaporodjatok, sokasodjatok, és rögtön megtanultok még praktikusabban élni:))

Balance Of Power 2009.05.06. 16:37:39

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: A csaladanyak altalaban valoban vacsorat csinalnak. En speciel nem nagyon vacsorazom, hideg kajaval viszont altalaban tele a huto.
Fozelek nyilvan gyakran van mirelit cuccbol, ebbol mindig van otthon nagyobb mennyiseg (spenot, borso, tok, bab, zoldbab, brokkoli, karfiol stb.). A hust meg nyilvan elore ki kell venni reggel a fagyasztobol meg ilyenek, de nyilvan a rantott hus szoba sem jon.
Es mondom: en is egyre gyakrabban allok neki. Rakott krumpli, milanoi, lecso... es tervezem a repertoar boviteset. Nem fel, de egy ora alatt tuti megvan mind.

"a férjemnek nem tudok elég melegszendvicset sütni fél óra alatt:))"
Errol beszelek! Susse meg maganak bazze :)) Nincs eleg dolgod amugyis? Nagy kedvencem volt az a tortenet, amikor kimentunk melo utan sorozni, egy kolleganonk sokaig dolgozott (nem kellett volna, de o ilyen kis streber volt), majd azert nem csatlakozott hozzank este (pedig igerte), merthogy a baratja meg nem vacsorazott. Legszivesebben azt mondtam volna, hogy akkor haljon ehen az illeto.

hisense 2009.05.06. 17:38:41

Hát ezt már nem tudom szó nélkül hagyni mert nevetséges és szánalmas emberek írnak olyanról amiről fogalmuk sincs... Én ott dolgozom és érdekes utánam fizetik a tb-t és nem hiszem, hogy a 170 sofőrből csak engem választottak ki..Tény kaukció van de ha azt mondom, hogy már jó pár ember lépett meg 300-400 ezer forinttal lehet te is elkérnéd!! de heti pénz van, van benzin hozzájárulás ja és van h délben már itthon vagyok és azt csinálok amit akarok.. Kergiz hozzászólása kamu még hogy nem lehetett időpontot egyeztetni meg h kettőig se ért ki a szállító.. Délig van ebébszállítás!Meg h nem viszi fel a szállító az elsőre hanem otthagyja a portán először is MINDEKITŐL megkérdezzük hová mikor tehetjük benyulhatunk e a hütőbe, stb.. És olyan szar hely ez, hogy akik kilépnek szállítók fél év múlva úgy kullognak vissza hátha visszaveszik őket.. Ja és van roma származású szállító konkrétan 4 is.Lehet keveselitek de más futár cégnél sem láttam többet..

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.06. 17:50:50

@Balance Of Power: életem, ez úgy működik, hogy mire hazajön:))

tehát belép a napi robot után elnyűve, és ott várja a gőzölgő melegszendvics. ezt azért kell így csinálni, hogy legyen ereje estefelé közreműködni a vasalásban:)))))


egyébként azt gondolom, hogy délben egyen mindenki rendes meleg ételt, és otthon este forduljon kívánságaival a hűtőszekrényhez. hideg vacsorát szívesen tálalok.

élettani szempontból én ezt tartom normálisnak.

mivel ez a dolgozónál - legalábbis a mi családunkban - munkahelyi (nálam műemléki is) környezetben eszel egy-két fogás meleg ételt.

elmeséljem, hogy a gyerek iskolájában milyen a menza?

- mindenkinek van egy virtuális "számlája" a neten
- az iskolában terminálok, illetve az otthoni számítógép
- feltöltöd pénzzel terminálnál az egyenleged, neten, illetve a terminálon addig rendelsz belőle, amíg van pénzed
- ebédlőbe bemész, lehúzzák a diákigazolványt, és a plazma (!!!) tévén kijön, hogy T.Macika ezt meg ezt rendelt,
- a konyhások fehér kesztyűben, sapában és köpenyben (!!!!) szervíroznak tálcára
- a választék hatalmas, és többnyire egészséges.

hála az égnek, T.Macikának nincs kifogása a menza ellen. Ha mégis, az én kajajegyem felét megkapja minden hónapban, és ha nem rendel, akkor a megszámlálhatatlan kifőzdék egyikében kajál.

most akkor miért is főzzek?

hatos 2009.05.06. 18:41:52

@hisense:
Ez az igazi GASTROYAL SZÍV!!!

De gondolom, a szappantartós eset Neked sem a legkellemesebb emléked...
Ja, és a TB-t tőlünk vonják. Illetve 13:00-ig van ebédszállítás. Az azért gáz, hogy délben már otthon vagy. Hogyan fejleszted a területedet?

De ezektől függetlenül-nézzetek hülyének- szeretek itt dolgozni!

belső ellenség 2009.05.06. 22:04:18

HISENSE Tényleg fizetik utánad a Tb-t? Vagy csak levonják és azt mondják? Akkor nem értem mért vagy fél évente más cégbe bejelentve és a korábbi cég mért kerül felszámolásra? Ha egy kicsit többet tudnál a munkaadódról (hány beszállítót nem fizetet, ki mennyivel tartoznak a felszámolt cégek az államnak) megértenéd itt semmi sem véletlen. Persze amíg megkapod a pénzed addig tartsál csak ki, probléma csak akkor lesz ha körbeérnek a információk és kiderül hogy az Általad befizetett kaúción a APEH és más hatóságok illetve a beszállítók marakodnak. És megint a kisember húzza a rövidebbet. Biztos Te is belátod, hogy a mai gazdasági környezetbe még egy 6-7 milliárdos éves forgalom mellet sem lehet kigazdálkodni 1 milliárdot reklámra. Pedig hát a kapucsinó (Danuubiusz) sokba kerül, meg a Tesco, meg a konkurenciák tönkretételére készülő 50%-os áron induló M FOOD, vagy hogy hívják majd.
Ezeket én összefoglalóan csak úgy hívnám "Norbi bosszúja", ugyanis mindegyik fantasztikus ötlet Henrik (Norbi rokona, a Gastroyal marketing igazgatója) agyából pattant ki. Henrik igazán jó a szakmában, föl is veszi érte a komoly fizetést, jó kapcsolatai révén nem lennék meglepve, ha az összehozott üzet után a másik oldalon is tartaná a markát, és hát nem utolsó sorban a kíméletlen költekezés következtében a csőd szélére került Gastroyalon bosszút állhat a családi sérelmeken (Norbit pár éve kirugták a Gastroyaltól, azután Norbi ételfutár cégét legyőzte a piacon a Gastroyal).
Azért Attila lehet, hogy még hálát ad a sorsnak, hogy így járt.

ebédkirály 2009.05.06. 23:14:49

Kaúcióra pedig szükség van. Múltkor egy vidéki területvezető pattant meg 2,5 millával. Feljelenteni nem lehet mert ugye a bevétel nagy része "fekete", így hát jobb ezt a témát inkább saját ügyként kezelni.

Mocsári Ciki 2009.05.06. 23:35:42

@asdfg123: Tisztelt asdfg123! Kérem ne terjesszen hasonlókat, mert ezek alapjaiban rengetik meg hitemet, amit minden lehetséges alkalommal el is mondok, miszerint a magyarok rasszisták. Merem remélni, hogy a New York Times-tól senki nem olvassa el, mert akkor kiderül, hogy a politikai tőkém kovácsolására rendszeresen csak felfújom az ügyeket.

zapkorte (törölt) 2009.05.07. 08:15:00

@hatos: Ha a tb-t tőled vonják, sétálj be egy bérlappal a legközelebbi munkaügyi központba, húzz sorszámot "emma ügyintézésre", told be az ablakon a bérlapod, és két perc alatt kinyomkodják a kompjuterből, hogy amit levontak tőled, az tényleg a tb-be ment-e, vagy a munkáltató zsebibe maradt. Az utóbbira is van számos példa. Annyira gyakori, hogy megérte létre hozni ezt az emma rendszert!
Neked meg megéri ennek utánanézni, mert ha nincs rendben a tb-d, és jön egy vakbélgyulladás vagy bármi, kegyetlenül kiszámlázzák! És nem mentség, hogy te azt hitted, fizetik.

Balance Of Power 2009.05.07. 09:13:49

@zapkorte: Egyszerubb regisztralni az Ugyfelkapun es lecsekkolni.

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Hideg vacsora vs. melegszendvics. Ez kicsit ellentmondasos.
"elmeséljem, hogy a gyerek iskolájában milyen a menza?" - Ja bocs, nem tudtam, hogy ti vagytok a Jetson csalad ;)))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.07. 09:31:37

@Balance Of Power: a melegszendvics nem rendes meleg étel. benne van a nevében, hogy szendvics:))

a menza tényleg ilyen. én dobtam egy hátast, amikor kihirdették. a szülők rögtön azt kérdezték, hogy mennyibe kerül nekünk ez a rendszer. amikor mondták, hogy semmibe, csak a kaja árába, senki nem akarta elhinni. és nem piaci árak vannak, hanem iskolai étkeztetési árak.

üdv

jetsonné


de hát ez van: haladni kell a korral, süssön váncza sütőporral, ahogy mondották volt régebben.

Balance Of Power 2009.05.07. 11:07:21

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: En Angliaban lattam ezt ceges menzan, hogy feltoltod kartyarol vagy kp-val a badge-edet es azzal vasarolsz a kantinban, bufeben, kisboltban.

Az iskolai modszer is zsenialis. Vege annak az idoszaknak, hogy a gyerek eleri az ebedpenzt, aztan nem fizeti be, hanem elveri. A mi idonkben mindenki ezt csinalta (csak en nem, mert hulye voltam :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.07. 11:08:39

@Balance Of Power: te nem hülye voltál, hanem rendes, tisztelettudó, illedelmes és becsületes kiskölök.

hisense 2009.05.07. 18:48:02

@hatos: én azt írtam, hogy van amikor már délben otthon vagyok ez nem mindennapos.. De azért te is tudod hogy megy ez.. A "belső ellenségről" megvan a véleményem mert elbújsz egy álnév mögé és szídod a céget, de arra, hogy felállj és azt mond köszi én ebből nem kérek inkább ott állsz te is a pénztárba minden hétfőn, hogy azt a "kevés" fizetésedet felvedd..Biztos kést szorítanak a torkodhoz hogy itt dolgozz. És azt a kézt bántani akitől kapsz igen bátor tettre vall igazi hős vagy mindenki szemébe... Ja és még hatoskám jelmondat????

hatos 2009.05.07. 19:53:34

@belső ellenség: hisensenek igaza van! Ha ekkora király vagy, miért nem állsz fel? Ahhoz már nincs merszed. Vagy nagyon közel vagy a tűzhöz, vagy a lehető legtávolabb. Az elöbbire tippelek, de akkor nem lennék a helyedben, ha a Góré megtudja ki vagy...
Milyen jó is az internet névtelensége! :)

tök-filkó 2009.05.07. 23:00:45

Ez a cég volt nagy és erős nagyon sokan (jól)éltek belőle dehát a hatalom a kapzsiság mindent megváltoztat. A törvényeket eddig is kijátszották a szállító mindig is egy szükséges rossz volt a konkurenciát pedig folyamatosan feljelentgették.Most már a ügyfeelet is hülyére veszik.Ugyanazt az ételt a tescós étlapon meg a jokerfoodnál olcsóbban míg a gastroyalnál tisztes haszonnal árulják. És tescos étlapot nem ad a száállító csak jokerest ha már látja hogy különben nem rendelsz. Ez az új cégük is csak arról szól hogy kicsinálják a konkurenciát. Egy hónapja figyelik a címeiket és célzottan ezeknek az ügyfeleknek kínálják majd az olcsó kajcsit. 4 hétig 8 hétig és utána lehetújra fejni a népet.

Jegkoko 2009.05.08. 23:15:35

Amugy én is dolgoztam már feketén egy cégnél fél évet de a túlórát és a ledolgozott órák számát mindig korrektül vezették.Miután kirugtak mert felcseréltem a szar festékes szinskálás papirt, mert több órás körbe körbe sétálás után majd kiesett a szemem a sok egyforma színű papír miatt és többször raktam bele ugyan azt és meglátta a főnök és azonnali hatályal ki lettem rugva.Furcsa mód az én munkámra nem igazán volt ennél a cégnél panasz, mindig mindent megcsináltam egy szó nélkül.Mikor eljöttem még 2x mentem vissza a béremért és mind a két alaklomkor megkaptam forintra pontosan.

imittto 2009.05.10. 14:33:31

Hétköznap a szomszédos ovi konyhájáról hozunk menüt 440 forintért fejenként, még választék is van. Hétvégén meg főzünk (most hogy jön a jó idő, bográtschban) - sikeres-e vagyok?

ismerlek 2009.05.10. 18:30:33

Azért az tök jó, hogy mindenkit megismertem az írásokból. A helyzet az, hogy egy reményteljes vállalkozás volt a Gastroyal, ahol a kemény feltételek ellenére is jó volt dolgozni. Sajnos tipikus ami történt, vagyis adott egy kemény munkával felépített "dübörgő" cég, melyre szemet vetnek léhűtő, lenyúlós senkiháziak, akik megpróbálják (sikeresen!!!) teljesen kiszipolyozni. Pontosan tudjátok, hogy kiről van szó. Azok az emberek akik segítettek felépíteni, hirtelen szarok lesznek és számukra fel is út, le is út. A mai nehéz helyzetben teljesen megértem azokat, akik egészen addig maradnak, míg megkeresnek még annyi pénzt, hogy kifizessék az esetleges hiteleiket és valahogy eltartsák a családjukat. Viszont sajnos nem véletlen, hogy egyre többen szó szerint elmenekülnek. Valóban nem gusztustalan az a stílus, ami manapság ennél a cégnél uralkodik. Igaza van a jelentkezőnek: pökhendiség, kivagyiság és inkorrektség. Lehetett volna még menteni a dolgokon, de a hitelességet nagyon nehéz megszerezni és nagyon könnyen lehet elveszteni. Hisense vigyázz, mert Te közel vagy a húsos fazékhoz, de nem lesz ez mindig így!
Belső ellenség, Te legalább tisztán látsz.

ismerlek 2009.05.10. 18:48:04

Javítok: gusztustalan a stílus

hatos 2009.05.11. 19:07:35

@ismerlek:
Én kimaradtam...:(

Belső ellenség férfi vagy nő? Milyen pozícióban van? És Hisense? Mit jelent, hogy közel van a húsos fazékhoz? Esetleg vezető?

Gézu** 2009.05.11. 20:59:34

Tetramobil ---> E Adrián ---> Bátor vagy!

ismerlek 2009.05.11. 21:00:50

Igen középvezető.
Az nem fontos, hogy a "belső ellenség" férfi vagy nő. (maradjon meg a névtelensége) Tisztán lát, ez a lényeg. Egyébként Te sem maradtál ki, de ne szomorkodj :-))) Ugyanazt az igát húzod. Nyugi: jó szállítókra mindig szüksége volt a cégnek, morogni meg úgyis mindegyikőtök morog. Igazából mindig a "vezetők" szívnak. Amíg csak szállító vagy viszonylag egyszerűbb az életed. Ha véletlenül kiemelnének, akkor azonnal menekülj, mert nem előrelépés, hanem totál szívás onnantól az életed. Csináld amit mondanak, mert manapság nagyon nehéz munkát találni. Másik ételszállító céghez elmenni nem érdemes, mert a közhiedelemmel ellentétben a tálalólistáknak semmi értéke nincs. Sokan megpróbálták átvinni egyik cégtől a másikhoz az ügyfeleiket, de az ügyfelek okosak ám, és attól rendelnek akivel minden szempontból meg vannak elégedve. Aki jobb ajánlattal, finomabb termékkel áll ki, azé a piac, és ez így van jól. Lehet trükközni, de úgyis előbb-utóbb kiderül. Egy konyhán, ugyanazzal a gárdával egyféle "egyen kaját" lehet csinálni, erre meg úgyis rájönnek az ügyfelek, mindegy mibe csomagolod. Az emberek akkor váltsanak, ha tudnak valami másik állást, nem kell a nagy semmibe beleugrani. Nagy kár, hogy ilyen flegma, közönséges stílus uralkodik a cégnél, mert ma már nem nagy dicsőség "Gastroyal-osnak" lenni. Egyre több ilyen és ehhez hasonló tapasztalatokat terjesztenek város szerte a cégről, ami szégyen.

Gézu** 2009.05.11. 21:15:47

Adócsalással vádolni a gastroyal Adrián?Na neee.... Ahol most dolgozol ott nem csalnak adót?

ismerlek 2009.05.12. 06:38:25

@Gézu**: Te annyira hülye vagy, hogy benzinpénzt loptál és még be is vallottad, hogy kirúgasd magad. Miről beszélsz? Na ez itt a gond, hogy ilyenekből "csináltak" területvezetőket, mint TE! Semmit nem tudsz az életről és a volt cégedről. Kb. ez az IQ szint most a Gastroyal-nál, mint a tied.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.12. 08:52:32

@Mocsári Ciki: Valami műfordítás talán költőien tisztázza:
"Emberember meg tudsz verni
De egy bugyit nem tudsz venni
Egyet vettél azt is lilát
Megálj ember nem kapsz pi
Ros lett a paradicsom nem sárga
Hátranéztem hát az anyám pi
Ros bort ittam az este
Angyalom, ragyogóm szeretem a bort!"

ismerlek 2009.05.12. 12:43:18

@Gézu**: Az lehet, de ez az adócsalás dolog akkor is faramuci dolog. Remélem azzal legalább tisztában vagy, hogy nem a szállító az adócsaló! Ezzel kapcsolatban egyébként sokkal feljebb kell a problémák eredetét keresni. Ma Magyarországon szinte kizárt, hogy kitermelhetőek legyenek az adó és egyéb terhek, úgyhogy minden cég máshogy próbál életben maradni. Nagyon nehéz a legjobb konstrukciót kidolgozni, mert a végén úgyis a vevővel kell megfizettetni mindent, akkor viszont nem tud a vállalkozás terméket eladni, mert iszonyúan drága lenne.

hatesz 2009.05.13. 14:25:13

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: azert birom ezt a nöi gondolkodäst. Az igaz hogy pl a pörkölt nem keszül el 30 perc alatt, de nem is kell ott ällni mellette folyamatosan, nem? vagis pl a pörkölttel összesen 10 percet kell foglalkoznod, nem?
Hasonlo pelda a mosäs. Huha be kell pakolni a gepbe, meg kipakolni, meg kiteregetni, összesen max 5 perc!

Es mielött elkezdene valaki kötekedni, joideje egyedül elek, ha nem üzleti uton vagyok, akkor reggel fel 8kor lepek le otthonrol, reggelizem otthon rendesen, ebedre viszek szendvicset, vagy esetleg kiugrok kajälni, este meg 7 utän erek haza, es van jopär olyan trükkös sajät receptem, ami max 20 perc alatt elkeszithetö, meleg es finom es egeszseges. Nem kell leülni hazaereskor a tv ele oszt annyi... Vagy megoldäs kisteve a konyhäba (pl hiradot en ält. este nezek). Nem olyan megterhetö äm az a fränya fözes, anyäm sem rendelt anno kajät... Sajna a mai nök többsege (tapasztalat) NEM TUD FÖZNI!
Amugy meg a legtöbben a kajarendelök közül irodäban dolgoznak, nekik szerintem jobb bösegersen megreggelizni, ebedre kevesebbet (mert jön utäna a "kaja-koma", du. egy kis gyümölcs, este pedig egy keves meleg etel.
Vagy ha rämhallhattok, akkor azt csinältok amit akartok:)

Salesman 2009.05.13. 20:40:29

@hatesz:

Az általad említett kajakóma kizárólag abban az esetben jön el ha az elfogyasztott étel cukrot tartalmaz. A fehérliszt tartalma is növelheti az érzést. Próbáld ki ezek nélkül és meglepődsz.

joco35 2009.05.16. 09:48:00

Én is alkalmazott voltam a Gastroyalnál veszprémbe,és csak megtudom erősíteni Attila cikkét.Azzal a különbséggel,hogy itt a kaukció csak 150000 volt.A pláne meg csak az volt,hogy külön órákat adtak azért,hogy elmondják miket kell hazudni a hatóságoknak.Például ÁNTSZ és Munkaügyi ellenőrzés során.

fordmanus 2009.05.28. 21:55:25

"Drága belsőellenség"! Én szégyellném magam a te helyedben,ha így viselkednék.Biztos 1enes embernek tartanak a Groyálnál,mert arra az asztalra sz@rsz,ahonnan a kenyeredet kapod.Ez a magyar mentalitás,véleményed van,de a tested puha és olyan gerinces vagy,mint a vizi sikló.Igazuk van az ismerőseidnek,hogy csak az álnév árnyékában nagy a szád.Csókolom a többi ilyen állatfajtát is,mint te!!!!Remélem bebux mielőbb!!!!


@belső ellenség: i +

ismerlek 2009.06.06. 11:16:02

@fordmanus: Akkor szégyelld magad! A belső ellenség pont nem egy gerinctelen alak, de Te meglehetősen vak vagy, ha ennyire nem látod tisztán a dolgokat. Vagy Neked nem jöhet össze a "fekete pont"? Lehet, hogy talán Te osztod? Egyébként Ő az aki mindig elmondja a megfelelő alkalommal személyesen, arccal vállalva is a véleményét, akkor miért nem "csúszómászózzátok le Őt" Attól, hogy Te nem ismered, még pontosan tudod, hogy igaza van!

tomas25 2009.10.20. 19:28:32

Sziasztok! Én is dolgoztam mint futár a gastroyalnál, és amit Attila leírt, az csak töredéke annak amik ott a háttérbe zajlanak. A kaukció azért inkorrekt, mert semmi féle papírt nem kapsz arról, hogy tőled levontal 150 vagy akér 300ezer kaukciót. Magyarul semmivel nem tudod bizonyítani, hogy te adtál letétbe nekik pénzt. ha ott hagyod a céget, és azt mondják hogy lóvé leves, mehetsz a faszba. Van más. heti 2500ft adminisztrációs költséget levonnak, a nagy semmiért. Mert ha normálisan működne az adminisztráció akkor még megérteném valamely szinten.de annyi ügyfelet elveszítettem a buta tudatlan rendeléseket felvevő elíró picsáktól h a katasztrófa. van még jobb. céges telefon ami flottán belül ingyenes. van egy 3800FT!!!!!!!!-os havi díjja amiből 3200 körül lebeszélhetsz, na én flottán kívül nem is beszélek egy rohadt 2 szót, minden hónapban 6200ft számlát vontak le! erről szintén nem adnak semmi féle telszámlát amit látnánk h mennyit pofáztunk havonta. undorító az egész! számoljátok ki havi szinten közel 700futárnak 2-3000ft-al több telszámla levonás a szemét görény nagyfőnök zsebébe! flotta telefon havi díj 3800????????????????????? ez röhej a javából! már megbízó szerződés nincs szövetkezi tagság van:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD amivel nálam betelt a pohár mert ezt már nyomon követni nem lehet. mai nap hallottam exkollégámtól, h már a fizetéseket is kóperálják ugyanis annyit keresel amennyivel X héten megjelölt forgalmad növegszik ill csöken. magyarul ők alattomos módon emelik az árakat /mert a vevő hülye nem veszi észre/ nekik csökken a forgalom és a te zsebedből veszi ki a pénzt.szánalmas moslékok! a ládák amiben a kaját reggelente szállítják az olyan mocskos h a kutyámat nem etetnám belőle! fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjj ANTSZ!!!! de a főnök 10-20 ügyvédje dolgozik hogy a csúszópénz megfelelően biztosítsa a gastroyalt :D gyerekek ami itt megy az egy téboly inkorrekt futárok átbaszása! akinek van esze a kerülje el h itt dolgozon! 3év alatt kb 3000db papírt írtam alá még ott voltam. minden héten új rendszerek. Végre megszabadultam ilyen fos cégtőL!!!

tomas25 2009.10.20. 19:51:04

@fordmanus: Neked is addig nagy a szád, még bele nem szar a gastroyal. Todod te azt, hogy nem az a hülye aki foglalkoztat, ha nem aki csinálja.De majd rájösz kis srác;)

tomas25 2009.10.20. 19:59:17

@ebédkirály: És arra nincs szükség, hogy a paraszt tudatlan futárnak papírja legyen arról,hogy 2 kilót berakott a nagyfőnök zsebébe /akár több évre/ kamat nélkül? 700futár x 200.000ft= 140.000.000 misi. És szerényen számoltam. És akkor oszd az évi kamatokat. Szóval a gastroyal nagy főnökét úgy szájbabasznám ha tudnám ki az, hogy az anyját se ismerné meg! Trágya egy ember lehet!

tomas25 2009.10.20. 20:11:30

Arról már nem is beszélve, hogy az "Akciós" árak, drágábbak mint az eredeti. Ehhez mit szól vajon, egy jelenleg is dolgozó Gastroyalos marketinges? :)))))

tomas25 2009.10.20. 20:19:46

@hatos: Miért ki az góré? Egy szar senkiházi pénzéhes! Nekem mutasd meg egyszer......Amilyen negy db olyan nagyot fog esni, a szemét pénzéhes fosszájú! Azért tart itt az ország mert ilyen szarházi vállalkozók lepik el az országot! Szegény ebereket kihasznál, szaréhúgyé foglalkoztatja őket, és ami legfájdítóbb smmibe és hülyének nézi! Még ő dubai nyaralójában sütkérezik. fejére húznám a bőrt!!!

tomas25 2009.10.20. 20:21:50

@sziklala (törölt): "Mert nem fizet tb-t nyj-t, szabit a gasztrojal?" Mert le vannak fizetve. Adómentesen....

solan 2009.10.27. 10:54:36

Bakonyi Attilának hívják a tulajt, persze a nevét egy cégen sem fogjátok megtalálni...

solan 2009.10.27. 11:01:50

Én is dolgoztam ott, és teljes mértékben alá támasztom azt, amiről a cikk szól. Bejelentenek 8 órára, de mindent ( még a munkáltatói járulékot is ) tőled vonnak le. Te akarod a bejelentést...nem? Fizetett szabadság nincs egy nap se, fizetett ünnep sem, és inkább örülj, ha nem leszel beteg, vagy a gyereked. A pénzedért cserébe az egész életed ott töltheted, mert neked nem lehet családod, hisz már a Gastroyal az... Napi 10-15 óra munka a minimum. És faszságokat kell csinálni. Hozzá nem értők kitalálják a nagy okosságot, te pedig hajtsd végre... Soha többé nem dolgoznék ott, egy percet sem. A tulaj egy paraszt, az alapvető tiszteletet sem képes megadni a másiknak, mert úgy hiszi, ő a nyóc'kerbő' jött fasza gyerek. Hát, nem tudom... Én nem biztos, hogy arra lennék büszke, hogy akkora paraszt vagyok, amit már nem lehet überelni.

tomas25 2009.10.28. 18:43:02

@solan: 10-15 óra meló? Mit csináltál te ott?

tomas25 2009.10.28. 18:46:36

@tomas25: Iwiwen van jó pár Bakonyi Attila.

Auchan Vevőszolga 2010.02.20. 01:51:09

@neked ugatok:

JAh szerencsére ez nálunk is igy van!
akartam váltani.. Mehettem volna maszekba 12 órába zöldségesnek..Sem fizetett ünnep sem szabadág... 70.000 és 4 órára nejelent..

talán...Akkor inkább a francia...

hopihecske01 2010.04.01. 15:46:18

@neked ugatok: nah én kiprobaltam ezt a munkahelyet ,az hogy romlott büdös a hus az ugye normalis,meg az is h,a szünet utan kezet kell mosni hipos lötyiben ami utan hozza kell nyulnod a büdös husokhoz. televan barna börü embrrel feher nemsok van,de aki feher kikedik a romak::::::::.750 az orabér,de ha kilukad a hus az 5000 ft levonas ha meg nem ugy mosolyogsz ahogyan kellene akkoar 10.000. a levonas .az ültözöben se szekreny se semmi szombattol szombatig kötelezö a melo.cipeld a husos ladakat nö létedre a hapsik meg csak röhögnek rajtad.gusztustalan ez az egesz,

hopihecske01 2010.04.01. 15:58:05

@hopihecske01: mégvalami a tbt neked kell fizetni magad utan,10héten at levonnak 10ezret a fizudbol,a csoportvezeto csaj lefekszik a fönökkel leszoja a vén faszt aki a fönöke mig a ferje is ott dolgozik tudatlanul,de ha jol akarsz keresni csinald ezt te is mondtak a többiek nekünk.

husosfazek 2010.08.24. 22:44:04

Na, ezt most azoknak írom, akik hitetlenkednek....Tényleg minden igaz. Levonják az első 10 héten a heti 10 000 ft-ot a fizudból, és erről semmi papirt nem kapsz, sőt, a fizucéduládat minden hónapban aláírod, de nem kapod meg, nehogy esetleg a munkaügyi bíróságra vidd....fizetett szabi nincs, de ha esetleg olyan jól állsz anyagilag, hogy mégis szabira mégy, rögtön megjegyzik, és a leszámolási lista élére kerülsz. Tb-t állítólag fizetnek, legalábbis levonják tőled, 4 óra bejelentett munkaviszony után, de pl volt, akinél kiderült, hogy csak 2 órában volt bejelentve.....Amikor eljössz a cégtől, remeghetsz hetekig, hogy ugyan visszakapod-e a kauciót, mert ugye sehol semmi nyoma...ja, és amikor odamégy dolgozni, "biztos, ami biztos" alapon rögtön aláiratnak veled egy papírt, amin az áll, dátum nélkül, hogy ...........munkaviszonyát a mai nappal közös megegyezéssel megszüntetem. Ezt tehát rögtön belépéskor. Ja, és ha esetleg nő vagy, és olyan, aki nem könnyen fekszik, hát ne menj oda dolgozni, mert nem leszel ott hosszú életű......és ha az első napodon esetleg valamit nem találsz meg abban a büdös, koszos, labirintusszerű konyhában, hát rögtön fizetsz 10 000 ft bírságot. Ez megtörtént. Úgyhogy nyugodtan menjetek a Gastroyalhoz dolgozni, csak előtte mondjátok meg a családnak, hogy sokat nem fognak látni titeket a közeljövőben. na, ennyi.

Rózsi a rozsomák 2010.11.29. 20:19:41

@husosfazek: Holnapra hívtak be, mert ugye én is jelentkeztem a kiszállító hirdetésükre. De most már áldom azt a pillanatot, amikor megfordult a fejemben, hogy utánanézek a cégnek és ennek a munkakörnek.

HLaci 2010.12.28. 16:55:57

a cigányok mennyenek a qrva annyukba.

én sem reklamálok, ha egy cigány nem alkalmaz engemet, mert gádzsó vagyok, úgyhogy pofa sutba, oszt kuss legyen.

Gedeon77 2011.03.26. 18:21:11

Az a cumi, hogy nem csak ez ilyen szar, pedig bíztam benne hogy ne olyan vészes.
Kocsiban ülsz..stb, De mondom a ez van más szállítócégnél is, undorító geci patkány hely.Ismerősöm által. Én pedig a biztonsági-őr geciségről tudnék regélni, lehet indítok egy ilyen blogot én is és leírom mi megy ma az országban őrzés-védelem alatt.a KURVA ANNYJUKAT!!!!

mogyiscsalamádé 2011.04.19. 20:45:33

Ez igaz. Én a konyhán dolgoztam. 4 órára jelentik be az embert, napi 9 és fél óra a minimum,amit lehúzol, a higiénia taszító, a kauciót mindenkitől kérik. Kilépéskor meg vagy megkapod, vagy nem. Fizetés hetente, kézben. Tele van amúgy cigányokkal, de csak mert a magyarokat megfélemlítik/kitúrják a konyhán, így hamar lelép mindenki. Azok, akik meg csak átmenetileg dolgoznak ott, leszarnak mindent. Sokan írni-olvasni nem tudnak, hajháló és kesztyű meg kézmosás nélkül dolgoznak. Csak annyit mondok: otthonról vittem az ebédet a melóhelyre:)

mogyiscsalamádé 2011.04.19. 20:47:27

@tomas25: gondolom, hűtőházazott, vagy konyhán volt. A túlóra nagyon gyakori ezeken a helyeken. De a 9 és fél óra munka a minimum, és csak 4 órára jelentenek be.

bodolaiék 2011.06.17. 20:31:14

Százmilliókkal tartoznak a Gastroyal termékek korábbi forgalmazói
Gazdaság.hu | 2011. június 14. kedd,
Nem fizette be az offshore tulajdonosi háttérrel rendelkező Gastroyal étel-házhozszállító mögött álló, milliárdos forgalmú cég a fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal által több mint egy éve kiszabott 20 millió forintos bírságot. A Gastroyal Food Kft.-t átnevezték, nemrégiben elrendelte a bíróság a felszámolását. Az ételfutár szolgáltatót viszont már egy új társaság működteti, ami nem újdonság a márka több mint tizenöt éves történetében. Egy másik korábbi cég, az egykori Gastroyal Holding Kft. szerepel a 100 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozók szégyenlistáján is.

A Gastroyal Food Vendéglátóipari Kft. tavaly áprilisban kapott először 10 millió forintos büntetést a Gazdasági és Versenyhivataltól (GVH), mert a cég előzetes vizsgálatok és felmérések nélkül azt állította fogyókúrás étrendjéről, hogy a fogyasztók meghatározott mértékben csökkenthetik vele testsúlyukat, például 90 nap alatt 15-20 kilogrammot fogyhatnak.

A Gastroyal Food ezután 2010. május elsejével Larabay Food Vendéglátóipari Kft.-re változtatta a nevét, miközben egy másik eljárást még folytatott ellene a GVH megtévesztő akciós gyakorlata miatt, amiért végül tavaly júniusban újabb 10 millió forintos bírságot kapott.

Ekkorra azonban a Gastroyal ételek forgalmazója már nem a Larabay Food Kft. volt, hanem még a fogyókúrás ügy versenytanácsi tárgyalását követően, 2010. áprilisában alapított új cég, a Pesti Ebéd Vendéglátás Kft. A bírság megfizetése egyik ügyben sem történt meg a mai napig – tájékoztatta a Gazdaság.hu Hírügynökséget a GVH. Arra a kérdésre, hogy a Gastroyal márka mögött álló újabb cég a korábbi ügyei miatt számíthat -e további vizsgálatra, csupán annyit válaszolt a hivatal, hogy feltételezett jogsértés esetén panasz, vagy bejelentés, illetve saját észlelés alapján indít vizsgálatot.

A Gastroyal Food Kft.-t az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint 2009. januárjában alapította egy magánszemély, Pápai Norbertné 500 ezer forint alaptőkével, majd márciusban a cég többségi tulajdona egy Seychelle-szigeteki vállalkozáshoz került. Az alakulás évében a Gastroyal Food Kft. több mint 2,4 milliárd forintos árbevétel mellett 154 millió forintos veszteséget produkált a leadott beszámoló adatai szerint. A Csepel Művek területén telephellyel rendelkező vállalkozásnak az Opten adatai szerint összesen 7 alkalmazottja volt.

A Pesti Ebéd Vendéglátás Kft.-t már egy másik magánszemély, Bereczki Attila Mihály alapította, aki ma is kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője a cégnek. Hogy az új vállalkozás milyen eredménnyel zárta a tavalyi évet, azt beszámoló híján egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy papíron az új cégnek is 7 munkavállalója van. A Gazdaság.hu próbálta elérni a tulajdonost, hogy nyilatkozzon az ügyben, de a cikk megjelenéséig nem reagált a megkeresésre.

A Gastroyal már több mint 15 éve van a piacon, ezalatt számos vállalkozás állt mögötte az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint. A Gastroyal Food Kft. előtt vélhetően a Gastroyal Holding Kft. volt a márka forgalmazója 2007. januárja és 2009. májusa között. Utóbbi társaságot egy Seychelle-szigeteki szigeti offshore cég, a Tyran Enterprise Corp., és egy magánszemély, Bakonyi-Kiss Attila alapította. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának nyilvántartása szerint Bakonyi nevén szerepel a Gastroyal több mint 40 védjegye, többek között a márka logója is. A többségi tulajdon mindvégig a Tyran Enterprise kezében maradt, de Bakonyit két magánszemély, Liptai Vera és Hoványi Balázs is váltotta tulajdonosi és ügyvezetői pozíciójában. A Gastroyal Holdingot 2009 májusában átnevezték Tyran Holdingra és végelszámolást indítottak, ami sikertelenül zárult, így októberben felszámolási eljárás indult a cég ellen, amely 2009. novembere óta folyamatosan szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt.

Az indulás évében a Gastroyal Holding 671 milliós árbevétel mellett 107 millió forint veszteséget produkált, 2008-ban 267 milliós forgalom mellett 260 milliós veszteséget. A vállalkozás árbevétele a felszámolás évében 17,4 millió forintra apadt, és 10,8 millió forintos nyereséget sikerült elérnie.
Bakonyi-Kiss Attila a kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője a Gastroyal Invest Kft-nek, amelyet 2008. novemberében alapított. A félmillió forintos jegyzett tőkéjű, vagyonkezeléssel foglalkozó társaság forgalma elenyésző a tavaly 76 millió forintos árbevétel mellett mintegy 24,8 millió forint nyereséget ért el. Tavaly októberben Bakonyi alapított egy újabb céget, a Modern-Food Kft-t, amelynek fő profilja az élelmiszer nagykereskedelem.

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint az első Gastroyal cég vélhetően az ÁLA GASTROYAL Vendéglátóipari Bt. volt, amit még 1997-ben alapítottak, és bel-, és kültagjai mindvégig magánszemélyek voltak (köztük egy ideig Bakonyi-Kiss Attila is). A társaságot 2002-ben végelszámolták, az elérhető beszámolók szerint a cég végig veszteségesen működött.

A következő forgalmazó cég feltételezhetően a 2003-ban alapított, a beadott beszámolók tanulsága szerint szintén egész pályafutása alatt veszteséges Gastroyal Union Kft. volt a sorban, melynek tulajdonosai között szerepelt Hoványi Balázs és Liptai Vera is, akik a korábbi bt.-ben kültagként működtek közre, és a már fentebb említett, soron következő forgalmazó cégben, a Gastroyal Holding Kft.-ben is tagok voltak.

bodolaiék 2011.06.17. 20:41:18

@bodolaiék: érted?
7 azaz hét munkavállaló :D

bodolaiék 2011.06.17. 20:49:56

@solan:
összeállnak a dolgok.
bodolaiék 2011.06.17. 20:31:14
süti beállítások módosítása