Tékozló Homár

Veszélyes a hónalj bőrére az Old Spice?

2009.06.02. 15:50 | ge | komment

Csodálatra méltó az a 17 éve tartó márkahűség és elkötelezettség, ami Ferkót a dezodorához köti. Az Old Spice eddig remekül meggátolta panaszosunk izzadását és ezzel lehet, hogy nem is lenne továbbra sem gond, csak hát az a fránya csomagolás, az változott. Ferkó hónalján a bőrt már többször is felszántotta a piros műanyag ház.

Ez nem lesz egy ütős sztori, semmi veszekedés ügyfélszolgálatosokkal, semmi túlszámlázás, semmi átdátumozás, sőt még a békéltető testülettel sem vettem fel a kapcsolatot, de engem érzékenyen érint a dolog, és kiváncsi vagyok, vajon mások is hasonlókat tapasztaltak-e az Old Spice dezodorokkal kapcsolatban.

Egész pontosan a kenegetős, belül kék anyagúra gondolok (nem a kenegetős fehérre vagy fújós színtelenre). Ugyanis én 14 éves korom óta használom a Procter & Gamble cég ezen termékeit, soha más fele nem kacsintgattam (ha valami nekem egyszer beválik, akkor nem válok meg tőle). Így használtam ezeket az Old Spice dezodorokat is az elmúlt 17 évben, eleinte a tradicionális Original-t (nem is emlékszem volt-e más típus, csak az rémlik hogy akkoriban két csoportra voltak oszthatók a serdülő ifjoncok, az ákszosokra és a szpájszosokra, azt hiszem az előbbiek voltak nyerő helyzetben, lányoknak pedig ott volt a Limara), aztán mióta megjelent, a Whitewater-t.

Eddig.

Ugyanis szomorúan tapasztaltam, hogy az utolsó három példány rendre ugyanazt a hibajelenséget produkálja: egy idő után egyszerűen letörik a kék anyag (maga a dezodor) arról a műanyag vacakról, ami azt tolja kifelé. Ez elég fájdalmas tud lenni, ha mondjuk épp kenegetés közben történik, és egyszercsak már a piros műanyag ház karistolja a bőrt... Emiatt a törés miatt a dezodorok utolsó 30%-a már használhatatlan, vagyis megy a kukába a műanyag részekkel együtt. Az eddig "elfogyasztott" kb. száz dezodor egyikével sem történt ilyen, viszont a legutolsó három közül mindegyikkel. Szóval gondolom valamilyen technológiaváltás, szándékos termékbutítás történhetett valamikor a közelmúltban (az is lehet, hogy korábban, csak hozzám ekkorra értek el ezek a példányok), amitől felpuhult az anyag, és már nem ragaszkodik úgy a műanyaghoz.

Vajon más is tapasztalta ezt? Mi állhat a háttérben? Meg akarják szüntetni a típust? Kevés fogy a használhatatlan fehérből vagy a hajtógázasokból? Inkább emeljék meg az árát, de könyörgöm ne tegyék használhatatlanná!

Azért ez eléggé luxus, hogy minden dezodor harmadát ki kelljen dobni. Azt hiszem, 17 év után új dezodor után kell néznem. :(

Üdv, Ferkó a furkó 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2009.06.02. 18:50:46

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Há' nem tán voltál börtönlakó? Mer azt mondják ott van ezzel gondprobléma.

GentleSpecter 2009.06.02. 18:53:29

Ugyan így jártam én is, az utolsó kettő nekem is letört..

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.02. 18:53:54

@É2I:

több dezodort kipróbáltam, ami illatosított volt (virág, óceán és ki tudja még mi a fax).

hát azt amit produkáltam két órás edzés után, az olyan volt, hogy a nato-nál bejelenthettem volna a hónom alját, mint vegyi fegyvert.

és aztán rátaláltam az általam csak "tisztaság" illatnak nevezett valamire, ami olyan, mint egy nem illatosított szappan, vagy ha érezted már női porpúder illatát, vagy babahintőpor, akkor olyan. ezt így most nehéz elképzelni, de bízom benne, hogy elég leíróra sikeredett.

É2I 2009.06.02. 18:54:48

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Azért írtam szájszervet, nem szájat. Ránézésből inkább kanám el a predátort egy csókra, mint ezt a ....

ZON 2009.06.02. 18:59:15

Mikor elkezd lötyögni , hirtelen rögzíted rejzlercsavarral.

SLacc 2009.06.02. 19:01:50

Igen, ez a jelenség az utóbbi 3-4 dezodor esetén nálam is volt.

É2I 2009.06.02. 19:04:03

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
Nemnem, a babahintőport már régen ismerem és működik is.
Igaz, a terndi kiscsajok nem szeretik röplabdához ;)
Na nekik van a 7/24 sosenemizzadszmegdeakkorisjajjdefinomillatú dezonátor. Nos veszik is mint a cukrot, pedig százból egy mókus kíváncsi a hónaljukra. Az persze igaz, hogy inkább ne legyen szagos a hónaljebük, mint igen :D

bolhaplaza.hu 2009.06.02. 19:18:11

Pesze hogy nem látszik ez a nyűves avatar!FÁÁÁKKK!

schdl (törölt) 2009.06.02. 19:19:31

Na már most...
(Csak unatkozom)
Ha egy termékről kiderül hogy sz@r, akkor azt nem használjuk tovább.
Igen, igen, tudom, megszokott márka, bla bla bla
(Csak úgy zárójelben, ha neked vannak bejáratott márkáid, akkor te vagy a termékmanagerek kedvence, mert ha szar lesz a termék, vagy drága - te akkor is megveszed)
De ha az első szétesik, az még lehet selejtes, ha a másik is az, akkor gyanút fogok és nem veszek HARMADSZOR is.
Egyetértek azzal, aki azt mondta (sorry hogy nem olvasom vissza mégegyszer), hogy ez egy gyenge post (már várom, mit kapok, ha én küldök a közeljövőben).
Az életed veszélyben van? Nincs. Lejárt a szavatossága? Nem (nézted meg). Promóciós árút adtak el neked? Nem.
Van lehetőséged mást venni? Van.
Kérdés?

Annak, aki azt írta (ismét bocs, hogy nem olvasom vissza megint a 103 kommentet), hogy majd feldugja a fejlesztő seggébe, azt üzenem: Ha azt hiszed, hogy egy P&G-t érdekli, milyen kifogása van EGY MAGYAR vásárlónak a termék minőségével szemben, akkor te a Marsról jöttél, és szeretnélek megismerni, mert még nem találkoztam ufonautával :)

És hogy a dolog komoly részére rátérjek:
Ha kiveszed a SÜNt hónod alól (hogy mást ne mondjak), akkor nem törik le a vége! És ez PHONTHOSCH!
:)

schdl (törölt) 2009.06.02. 19:30:35

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Miért, a Vatera zéjerté? Árulnak SÜN-t vagy az vindóz lájfos játék? Esetleg Vám- és Pénzügyörség-e?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.02. 19:35:16

@schdl: sünt árulnak, vindózlájfost is, és szerintem a vpop is nézegeti:)))

schdl (törölt) 2009.06.02. 19:50:03

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Hát az APEH nézegeti rendesen, mert a jó állampolgár elfelejt adózni, ha elad vmit, mert eszébe sem jut, hogy azután adózni kéne...
Bár megnézném a gvadányi utcai apekes arcát, ha bedobnék pár ezer forintot a 3. emeleti ablakán egy tégla köré fonva, egy ficegő cetlivel, hogy VATERA-ADÓ!
Elhatárolódom magamtól és már tegnap benyújtottam a lemondásom Sólyom Lászlónak (nem, nem Ő, hanem helyi kiskereskedő)
Kell fizetnem vagyonadót a hitelem után? Mert ez engem egyáltalán nem érdekel! (Nem PHONTHOSCH)

schdl (törölt) 2009.06.02. 19:53:06

Amúgy a Hígfosh az vindózlásfosh? Mert akkor nem tudom használni!

Zalzan Kavol 2009.06.02. 19:57:32

Nekem is törik. De mióta a dizájnváltás megtörtént, az illata is változott (a vájtvóternek legalábbis)

Hogy miért nem váltok: még mindig ez jön be legjobban. Ja, meg ebben nincs alumínium, mint sok másikban. Régebben volt a Zindexen egy cikk, amiben magyarázták bizonyos stiftek működési mechanizmusát: a bennük lévő alumínium jól eltömíti a pórusokat, ettől nem izzad a polgár.

Egyedül nincs szándékomban bojkottálni a terméket, mert az szart sem ér, de ha ti is úgy gondoljátok, OS használó homárolvasók, fogjunk össze, és ne vegyünk több Old Spice deo stiftet!

Mylady 2009.06.02. 20:07:55

@schdl: Itt kicsit ellenkeznék
Te mi alapján döntöd el, hogy az ezerféle deo közül melyiket vedd? Nyilván illatot lehet szagolni, de a hatékonyságát hogy döntöd el?
Én ki szoktam próbálni. Mármint veszek egyet, aztán vagy beválik, vagy nem. Ha tényleg hatékonyan izzadásgátol (hehe) és az illata is bejön és nem hagy nyomot a ruhán, akkor megtartom. Ha nem jön be, 2-3 napi használat után újfajtával próbálkozom. (Most van vagy négyféle a fürdőben, amit nem használok)
Nos, nekem elég kevésféle felel meg. Ha véletlenül találok egy olyat, ami jó, akkor ahhoz foggal-körömmel ragaszkodom egészen addig, amíg meg nem szűnik/használhatatlanná nem módosítják/végképp el nem romlik/meg nem szűnik a hatásossága (sajnos bizonyos idő után egyszerűen immunissá válok). És kezdem elölről a kiválasztási folyamatot.

Mylady 2009.06.02. 20:10:05

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: elárulod, melyikről beszélsz?
én is akarok valami hatékonyat, mindenféle óceán és vadvirágos rét-illat nélkül

Mylady 2009.06.02. 20:13:00

egyébként a halálom a kókusz illatú sampon meg a vanília illatú tusfürdő stb
régen sokkal kevésbé voltak intenzívek az illatszerek illatai
és sokkal jobban tudtam örülni pl egy gyöngyvirág illatú szappannak a maga diszkrét illatával
arról nem is beszélve, hogy ha kókuszos a samponom, vaníliás a testápolóm, kiwis a tusfürdőm, rózsa a parfümöm stb akkor előbb-utóbb lehánynak a buszon...

mercsi 2009.06.02. 20:13:11

@Mike36: és női változatban nem tudsz olyat, ami nem képez kimoshatatlan kemény réteget a ruhán? Valaki???

Ofélia . 2009.06.02. 20:13:34

@Mylady: Beáztatod az emu lábait alkoholba és az így nyert esszenciát használod.

Garantáltan nem lessz vadvirágos rét illata:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 20:17:15

es a pitralont meg is lehet inni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 20:20:25

hu most eszembe jutott mekkora kiralysag volt a FA szappan meg deo
mondjuk elotte a kekvoros volt a legmarkasabb
az volt az elso attores
jugoszlavian vagy becsen keresztul erkezett

aardwark 2009.06.02. 20:22:10

hmmm, a problémát értem, szar a termék, a megoldás kedves postoló hogy vevőszolgálat felhív-elmesél-kikukázza a kidobott és szar cuccost-bevisz vagy elpostáz és várja a békítő ajándék csomagot

más: esetleg a fürdés mint megoldás? arcszeszem van mert borotválkozom, meg 2-3 eau de toilette vagy mi, de ezeket csak alkalomra használom (csajozás, mi más, hehhhh:)))))

Mylady 2009.06.02. 20:24:54

@mercsi: én mostanság az a-betűs sportszergyártó stiftjét használom
nekem bejött

Mylady 2009.06.02. 20:26:24

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: az emumat (de hülye szó) nem bántani!
különben velem gyűlik meg a bajod!!!

de lehet, hogy busafejjel működne a dolog... :)

Ofélia . 2009.06.02. 20:26:36

@hagyma: Részemröl bécsen keresztül de azért az osztrák vimen csak röhögtem:)))

Persze akkor léviszben és a hónod alatt pink flolyd lemezzel sétálni trendi volt:D

mercsi 2009.06.02. 20:30:13

@Mylady: köszi, kipróbálom. :)

Mylady 2009.06.02. 20:30:55

@aardwark: a fürdés jó dolog, csak kevés
egész napra nem megoldás annak, aki hajlamos izzadni
nálunk az irodában van olyan nő, aki elég izzadékony, ennek megfelelően vastag kötött pulóverkben jár (a hülyéje)
reggel mikor bejön, már erős izzadságszaga van és utána egész nap azt szagoljuk
és kiszellőztethetetlen, mert ugye egész nap ott van és bűzlik

tudom, hogy bunkó vagyok... (meg talán szerencsés, hogy nem izzadok annyira, mint ő - vagy csak megtanultam kezelni)

Mylady 2009.06.02. 20:33:43

@mercsi: általában a sportmárkák hatékonyabbak

a kedvencem egyébként a dm saját márkás narancssárga stiftje volt, kb feleannyiba került, mint a márkásak és sokkal hatékonyabb volt
természetesen megszüntették
a helyette behozott bordó meg sz@rt sem ér (elnézést a kiemelésért)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 20:33:51

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
en most is leviszben jarok leginkabb, de van wranglerem is mer az ocso
a Fal-at/The Wall/ anyam hozta jugobol
qrwa draga volt
azzal nem setaltam
amugyis csoves voltam halozsak farmer polo

aardwark 2009.06.02. 20:35:55

@Mylady: oké, oké, rendben, indoklás elfogadva, én is szoktam izzadni 40 fokban, arra meg ott van a gilette gél rendszerű cucc, teljesen kifacsarható és nem kárcolja a bőrt, és elég diszkrét illata van, mondhatnónk kellemesen alig észrevehető

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 20:38:48

ja igen ne keverjuk mar a furdest meg ezeket a sprayeket meg dezodorokat
a ketto nem helyettesiti egymas@t /veletlenul kiemeltem, hanem van
azer ha szivemre teszem a kezem volt olyan hogy elaludtam reggel es nem volt idom tusolni
mondtam Marynek hungaryen shovel. oszt befujtam itt-ott magam valami axe-vel vagy tudomen
van itthon minden xar

É2I 2009.06.02. 20:43:58

@hagyma:
Hát júgóból sokmindent hoztunk, mer ott legalább volt.
A pitralont meg minden volt sorköteles ismeri, meg a tisztaszeszt valamilyen dühítővel ;)

Ofélia . 2009.06.02. 20:46:34

@Mylady: Velem lehet alkudni pláne a vadászpuska csöve előtt.

Ha busafej ám legyen busafej:))

É2I 2009.06.02. 20:48:13

@É2I:
Sorköteles a faxt, sorállományú, de a helyzet ugyanaz.
Az eltáv helyett kopasz szívatás kékvillámmal, meg dobbantós kv más hiányában pitralonnal.
A hónyaljspré meg a barbon volt, persze a tubusos.

Ofélia . 2009.06.02. 20:49:38

@hagyma: Én ezt már magam hoztam be 300 darabot a bizóban már várták:)

Hát nem kellett egy idejig megfejni az aztal lábát egy kis sörért:))

Mylady 2009.06.02. 20:49:54

@aardwark: az a tökéletes megoldás :)

elwood 2009.06.02. 20:54:32

@hagyma: "hungarian shovel" sztem azt jelenti szívlapáttal mellbe

elwood 2009.06.02. 20:56:01

nekem még nem tört le, sikeresnek érzem magam

schdl (törölt) 2009.06.02. 20:57:05

@Mylady: Nem, nem ellenkeztél velem; mert ugye mondjuk bevált vmi, mert hatékony és nem hagy nyomot. Aztán egyszercsak nyomot hagy, vagy már nem is olyan hatékony... Én is ismerem ezt a márkát, ezt a kiszerelést, és hirtelen - akármilyen megfontolásból - megbízhatatlan lesz. Akkor a józan ész azt diktálja, hogy nem használom tovább (mekkora szavak egy izzadásgátló miatt). Amúgy én könnyen beszélek, mert nem vagyok izzadós, egy sima dezodor (itt most nem lesz márka) nekem tökéletesen megteszi.

É2I 2009.06.02. 20:57:31

@É2I:
Ja az megvan, hogy a tubusos barbont kicserélték, oszt korán reggel a bagarolt kendted, ha nem figyeltél?
Hát az volt a leányálom, nem a busafeLY leves lóbalzsam szósszal.
;P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 20:59:41

@É2I:
jaja nalunk a malacos itta boldogon azt a szart amivel alokatort tisztitottuk
nekem volt egy aggregatoros haverom az kijart a faluba es hozott rendelesre mindent
keritesen, de az orrel le volt vajazva
@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

en is hozhattam volna, de anyam ment a cegevel es csak azt kertem meg par zold-feher adidas polot
viszonrt egyszer munchenbol en is hoztam vagy 20 zsebszamologepet, olyan tizszes aron vette at BAV

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 21:02:44

@elwood:
jovan tudom hogy shower
de irni meg magyarul se tudok, nem angolul

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 21:05:06

es Mary ertette
azota O is igy hivja a sprayt
de azert tusolunk am, nem izelni
vasarnap pl

É2I 2009.06.02. 21:14:59

@hagyma:
Ja engem a parancsnokom vitt ki a heLYi késdobálóba, mert lecseréltem a wartburgján az ékszíjat.
Persze a második sört már velem szerette volna fizetettni, mert hogy kevés a bére. Rákérdeztem, szerinte a zsoldom veri-e azt. Ekkor belátta, hogy nem lesz több söre, csak azért mert kicseréltem az ékszíjat.
De annyi esze sem volt, hogy legalább szeszt hordjon be, ne a sorállományú kantinosnak a pitralonnal "pancsolnia". Pedig dögre kereshette volna magát, nyilván nem tanították az általános másodikban, hogy ilyet is lehet ;)
Ja, hogy on is legyek; büdös is volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.02. 21:21:22

@É2I:
hat igen abban az idoben a tisztek es tiszthelyettesek 80 szazaleka budos volt es alkoholista
nekem se az Old Spice volt a gondom, csak utaltam reggel fel hatkor jeghideg vizben borotvalkozni

É2I 2009.06.02. 21:22:49

@hagyma:
Nem fhansziába vagy Te véletlenül?
Ott mondják, hogy egy héten elég egyszer, hogy megmaradjon a bőr természetes tisztulása...
Ez akár lehet igaz is, csak éppen a balkánhoz sorolt -aka magyar- orrnak ez inkább penetráns szag, mint európai tudatosság.
Dehát ők a fejlett népek, vagy mi a tosz.

É2I 2009.06.02. 21:28:49

@hagyma:
Azt én inkább nem írnám le mik is voltak, de akkor tanultam meg sima, hideg vízben szétkaszabolni a p.fámat, hab nélkül.
És még szerencsés voltam, mert volt olyan emberke is, akin négy óránként akkora sörte nőtt, ami akadálya volt egy kimaradásnak. Nemhogy hétvégi eltávnak ;)

Secnir 2009.06.02. 21:54:42

@É2I:
jaja,
nekem is volt olyan surranótársam, aki a kapuramenet borotválkozott, hogy sima legyen a képe, mire a kapuhoz ér. ha a körletben borotválkozott meg, akkor mire a kapuhoz ért, akkor automatikusan visszaküldték borotválkozni, mert ha végighúzták rajta a gyufásdobozt, akkor sercegett.

2009.06.02. 21:59:30

@hagyma:
Ez odabasz. :) Felénk edzés után az ilyen solutiont sziszegős szappannak hívták egyesek, de én már akkor is maradtam a fürdés+deo kombónál, lehet, h maradi vagyok?

2009.06.02. 22:02:45

Ami még jó volt, az a Safeguard, Lifebuoy szappanok/tusfürdők, de már sehol nem lehet kapni őket.

neet 2009.06.02. 22:14:07

Kicsit olvasgattam is, de most inkább írhatnékom van. Azért a post meg volt. Nekem az átlászó nivea vált be (csaj), a többi nyomot hagy. Ilyen gurulós izén van, tán békán?, nem karcol és jó az utsó pár cseppje is. Ez most + reklám volt. És most csak azért iszom sört, mert 1. névnapom van,2. fontosch emberek elfelejtettek felköszönteni és szomi vagyok, 3. meleg van, 4. jólesik, 5. van itthon, 6. m inek kell megmagyarázni? Busafej nincs itthon.

neet 2009.06.02. 22:21:50

@tff: azt én is "szeretem", amikor megszeretek egy márkát, lásd Movida (hajszínező volt anno), azonnal kivonják a forgalomból. Mostanában nem is kapni olyan színezőt, ami klikkes technológiájú és kimosódik pár hét alatt és nagy és olcsó és jó.

neet 2009.06.02. 22:23:29

Akkoriban ugyan még nem kommenteltem ide, de ma hazafelé egy Batz papucsosos ifa (?) jött utánam, és állt mögöttem a pirosnál, ez jelent valamit?

Circus 2009.06.02. 22:25:20

@tff:
igen, tényleg Safeguard+Lifebuoy
volt egyfajta illatuk, de jó volt
én az a***s aloe verás fehér színű változatát kedveltem - már amíg volt...

MÁS:
én vagyok hülye, vagy villamos? Az izzadás az a testünk reakciója azért,hogy ne hevüljünk túl, azaz segít a hőháztartás szntentartásában. Namost, ha ezt kémiai úton megakadályozzuk, az nekünk tényleg jó?

Circus 2009.06.02. 22:27:18

mégegy:
miután én nem tudván megbarátkoznai a gondolattal, hogy ott is borotváljam magam, így nem használok golyós deót, mert mind a kutyus, mind a gazdája, rendszeresen felvisít a szőrt becsípvén...
brrrrrr... ha csak rágondolok...

szar dolog az epillálás

mercsi 2009.06.02. 23:18:38

@neet: én is az átlátszó Niveát használom, de ettől ugyanúgy megjelenik a felsőimen az a bizonyos kemény réteg, amit nem lehet belőlük kimosni. :(

szkaccsotjeggel 2009.06.03. 01:59:50

Ferkó, te STIFTRE gondolsz nem dezodorra.
nemmindeGGGGYYYYYYámbaSZdmeg

É2I 2009.06.03. 07:49:08

Na mivan, elfogyott a bérescsepp?

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 07:53:24

Jó reggelt!

Ez már a hétvégi?

hottentotta 2009.06.03. 08:08:54

Én is így jártam, basszameg! De én nem dobtam ki, ennél sóherebb vagyok, visszaraktam a helyére, a kéket csak kicsit engedtem ki, és ujjal ráfogtam a csavarókájára... Így lehetett használni.

EÖ (törölt) 2009.06.03. 08:22:59

én is old spice-al élek, és nekem is letörik a vége
és hogy lehettem ilyen hülye, hogy nem én írtam be a homárra ezt a problémát
és megint van "original", ami olyan fűszeres illatú

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.03. 08:31:34

@Mylady: több is van, ami lehet:

a garnier golyós (eztet mostan tesztelem egy hete, kifejezetten kellemes),
a dove sima golyós,
a nivea átlásztó punpás (nem fos).

és akkor itt vége is van.

annyit azért megjegyeznék, hogy a női stiftek mostanában erősen zsugorodnak, míg az áruk emelkedik.

ez felháborító.

Frucsasz 2009.06.03. 08:43:14

Most így elnézegetve a kommenteket, elég sok a hülye szó...

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Mit használsz? De komolyan, nem veszem reklámnak? Mi az, ami bevált és illatmentes? Tudni AKAROM! :) Ami krémes állagú, nyomot hagy. Az átlátszó zselés permanensen undorító érzetet ad. A golyós meg nem hat.

BlueDeath85 2009.06.03. 08:48:15

Vegyél gél állagút. Az nem fog letörni. Átlátszó, és nem hagy nyomot....legalábbis én nem tapasztaltam

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 08:49:44

@Frucsasz: nem tudom próbáltad-e már, de a nivea sima golyósa elég jó. Én már régóta azt használom

Frucsasz 2009.06.03. 08:53:28

@Circus: Nem te vagy hülye. Az izzadás egyébként valóban fontos a méregtelenítésben, tisztításban, stb. Azért az igazán profi "izzadásgátlók" (nagyon ritka, nagyon-nagyon drága cuccok) valójában nem az izzadást akadályozzák meg, hanem a vele járó szagképződést, amit a hónaljban, il. egyéb hajlatokban nyirkos környezetben könnyen elszaporodó baktériumok okoznak. Ha ezeket a bacikat visszaszorítod, akkor nem lesz izzadságszag. Tehát továbbra is izzadsz, de az szagtalan lesz.

Ezzel szemben a legtöbb mai izzadásgátló úgy működik, hogy kőolajat meg nehézfémeket és sókat tartalmaz, amik az érintett területettel érintkezésbe lépve bekerülek a pórusok közé. Itt aztán a legkisebb nedvesség hatására megduzzadnak, mint a szivacs, és bedugítják az izzadságmirigyeket, így gátolva meg magát az izzadást. És így okozva hosszú távon nyirokcsomó daganatokat...

májgeriberi 2009.06.03. 08:55:06

az egyik legbüdösebb dezodor szerintem

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 08:56:07

@Frucsasz: ezt hol olvastad? Nem kötekszem, komolyan érdekel

Brummm 2009.06.03. 09:21:01

Megvan a megoldás! Szerintem a posztoló ne maszturbáljon a dezodorral, úgy nem fog fájni.

Amúgy ezt a posztot olvasni olyan volt, mint sajtreszelővel (vagy Old Spice-szal) rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

(honnan idéztem?)

Brummm 2009.06.03. 09:22:48

Megvan a megoldás! Szerintem a posztoló ne maszturbáljon a dezodorral, úgy nem fog fájni.

Amúgy ezt a posztot olvasni olyan volt, mint sajtreszelővel (vagy Old Spice-szal) rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

(honnan idéztem?)

parapali 2009.06.03. 09:31:06

disznózsírt a hónaljba:-):-) na az elzárja a mirigyeket !!!
csak hetente lemosni mert avasodik!!!FONTOSCH!!:-)

Mylady 2009.06.03. 10:07:18

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: ja, hogy ez golyós?
azt nem szeretem, mert egyáltalán nem hat, viszont nedves és ragadós érzés

azért köszi :)

GZoli 2009.06.03. 10:35:49

Büdösebb, mint az izzadtság. Nem érdemes magamra kenni.

tuby smith · http://tuba-honlap.blog.hu/ 2009.06.03. 12:11:46

Lehet, hogy a bizonyítékhoz gyűjt DNS mintát :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.06.03. 12:29:21

a posztolónak problémái vannak a szakszavakkal. a dezodor az nem kenegetős, hanem fújós. a kenegetős az deo stift. szerintem.

Frucsasz 2009.06.03. 12:30:38

@☺ágica: Én nem olvastam, nekem anyukám orvosa mondta. Anya ugyanis mell- és nyirokcsomórákban halt meg. Illetve, mell- és nyirokcsomórákja lett, de egészen pontosan az ebből áttétes tüdő-és torokrákban halt meg. Nyilván nem az izzadásgátló volt az egyetlen oka, sokat tett a dolgokhoz a dohányzás is például, hogy a stressztől és az egészségtelen életmódról ne is beszéljünk. De azért nem árt tudni alapon elmesélték nekünk az izzadásgátlók hatásmechanizmusát. Később egy másik embertől is hallottam erről, ő nem orvos, hanem jogász volt, és egy adott termékcsoport értékesítésével foglalkozott. Az ő (egyébként baromi drága) izzadásgátlójuk kapcsán beszélt a témáról. Biztos utána is lehet olvasni valahol.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 12:36:19

@Frucsasz: sajnálom:((((( Na igen, elég érdekes dolgokat kevernek a kozmetikumokba, élelmiszerekbe, gyógyszerekbe...A baj csak az, hogy ha az ember megpróbál odafigyelni, arra inge-gatyája rámegy. Meg aztán elég nehéz is kiigazodni a sok összetevő között.

Phaeton 2009.06.03. 12:43:55

A krém dezodorja is ultrakirály az öregfűszernek, de ezzel is butitás történt: ha leejted a földre vagy jobban megnyomod, a krém eltávozik a tubusból bele a kupakba. A kupak persze nem illeszkedik rá a fejre és a puha műanyag házat sem indokolja semmi.
Így a krém kárbavész, nem lehet egy táskában elvinni magaddal mert a csavaró végét sem lehet visszafele forgatni.
ezzel érik el, hogy gyakrabban vedd meg a 6-700Ft-os terméket.

Frucsasz 2009.06.03. 12:49:54

@☺ágica: Hát igen. Az tud egészségesen élni, akinek igen sok pénze van... Elég gyümölcs, elég zöldség, elég mozgás, egészséges termékek. Nehéz minimálbérből változatosan és minőségien táplálkozni. A kb 500 HUF/kilós párizsiban nem túl magas a vitamin... hogy a konzervmájkrémről ne is beszéljünk. Pl az izzadásgátlóból amiről tudom, hogy egészséges, az a Vichi, a Biotherm meg egy Aloe verás cucc. Mindegyik elég drága.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 12:57:47

@Frucsasz: pontosan. Én még egy egészen kis ideig megtehetem, aztán csöppenek is vissza kishazánkba, ahol elég ritkán eszem majd gyümölcsöt, zöldséget, mert mire mindent kifizetek, arra már nem jut:(

noszty 2009.06.03. 13:19:02

Amindenit, dejó hogy valaki billentyűt ragadott és igenis beszédtémává teszi az élet ilyen apró bosszúságait is!!!

...és valóban, mintha csak én írtam volna meg a sztorit. Én kb. 12 éve használom ezt a terméket és ugyan ezt tapasztalom. Az új csomagolási széria mintha szándékosan butított lenne, eltörit kiesik, nemjó!

ha már ki lett mondva, magyarázatot követelek a gyártótól! miéééééééérrrt?!

eszembejutottvalami 2009.06.03. 16:05:52

Egyetértek a posztolóval (meg noszty-val is) igenis valós a probléma . A termék nekem is bejött és évek óta használom. A kenéstől (mozgatástól) a zselés anyag széle nomeg a menetes rész trutyis lesz és előbb utóbb kipottyan a helyéről.Aki használja tudja miről írok. Valószínűleg az oldszpájsz fejlesztői sokat dolgoztak ezen. Így a parasztja (a vevő) 20-30%-ot kidob a kukába, és veszi az újat.
A termék minősége jó ezt tudják ők is.

vörösbor(de)minőségi 2009.06.03. 16:25:28

kristály dezodort használjatok.tök szagtalan de roppant hatékony.foltot nem hagy.baromi hosszú ideig elég,és ha azonnal kiveszed a spirálos izéből ami előre nyomja amikor igazitod me ugye fogy idő után....nos akkor sose karcol az a fütyi ami műanyagból van nekije.

és az uccsó porcikáját is el tod használni.nagyon barátságosan hosszan működik nem duma ami a 24órás hatékonyságát illeti,és kb 8-10 hónapig elég-intenziv használat mellett is.

májgeriberi 2009.06.03. 18:58:34

válság van barátom, azé törik az a műanyag.
spórónyi ke vazze..

Thom Yerk 2009.06.03. 20:12:52

a témához: nekem sikerült úgy fordítanom h egy csuklómozdulattal a sarokban álló 20x10 centis kukába szépen beívelődött a letörött 30%nyi anyag :D örültem kvára...

csviktor 2009.06.03. 22:51:58

pontosan, nekem az előző kettő is ezt csinálta, az új kb. egy hónapja van meg, esküszöm ez is letörik, megy a levél az oldszpájsznak

VonBraun 2009.06.05. 12:13:39

Én is jártam már így több alkalommal az Old Spice-al, egyik utolsó alkalommal az irodában szóltak, hogy véres az ing a hónaljamnál...
Alapvetően az a baj, hogy a 60ml-es termék kb egyhatodánál már ezt csinálja a hónaljsift. Azaz: onnantól nem használható, vagy csak úgy, ha kézzel maszatolod, akkor meg már veszek egy normális, hasonló terméket. Nem kell itt leveleket irkálni, meg homározni, venni kell egy másik terméket, oszt' majd rájönnek maguktól is.

VonBraun 2009.06.05. 12:16:32

@eszembejutottvalami:
A termék minősége jó? Már hogy lenne jó, ha ki kell belőle dobni egy részét? Nem neked írom persze, de ezen mit kellett olyan sokat dolgozni?
Egy régi vicc jut eszembe róla a hetvenes évek végéről:
Kisfiam, mi szeretnél lenni?
Én? Fejlesztőmérnök a Trabant-gyárban.

Andr1s 2009.06.15. 09:48:23

10 éve használom ugyanazt a dezodort, amiről ferkó a furkó írt,és ugyanezeket tapasztaltam én is.De én már 1 éve tapasztalom ezt a jelenséget sajnos:(

Kozika · http://www.k-1.hu 2009.06.29. 15:39:19

bazze nálam is ugyanez történik az oldszpájsszal

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.29. 17:07:25

Ha még betévedne valaki ide: az új old spice dezodorokon látott valaki összetételt? Hosszú kihagyás után vissza akartam térni hozzájuk, de miután nem találtam (a kis rejtett lapocskát felhajtva sem!) az összetételt, inkább nem kockáztattam...
süti beállítások módosítása