Tékozló Homár

Íme egy újabb Homár-klón, ezúttal állami témában

2009.06.16. 10:11 | szily | 15 komment

Irtó boldogok vagyunk, ha hírt kapunk egy újabb homároid blog születéséről. Ezúttal az állami és önkormányzati szerveknek vagy cégeknek írt panaszos levelekkel, illetve az ezekre adott válaszokkal foglalkozó Államidomár bloggerei írtak nekünk, alant olvasható a bemutatkozó levelük, illetve ugyanaz közleménynyelven is megfogalmazva.


Mint lelkes olvasótok (is) szeretnék röviden hírt adni egy homárhoz eszmeiségében hasonló, de más területekre kalandozó blogról.

Az Államidomár egyfajta "állami homár", bevallott célja, hogy elősegítse az emberek állammal kapcsolatos elvárásainak emelését, a szolgáltató állam fejlődését. Teszi ezt úgy, hogy összegyűjti és közli bármilyen állami vagy önkormányzati szerv részére írt panaszlevelet és - amennyiben érkezik - a választ. A közönség pedig szavaz arról, mennyire tartja kielégítőnek, európainak, 2009-ben vállalhatónak a reakciót.

Csatolom a sajtóközleményt, amit a médiának kiküldtünk,

További munkátokhoz sok sikert, üdv,

Kötcsei Csaba

---

Elindult az Államidomár Blog - neveljünk együtt szolgáltató államot!

Tisztelt Szerkesztőség!

2 héttel a Köztisztviselők Napja előtt, az általunk önkényesen a Civil Kurázsi Napjának kikiáltott június 15-én elindult egy egyedülálló civil kezdeményezés, az Államidomár Blog.

Az Államidomár Blog bevallott célja, hogy elősegítse az emberek állammal kapcsolatos elvárásainak emelését, a szolgáltató állam fejlődését. Teszi ezt úgy, hogy összegyűjti és közli bármilyen állami vagy önkormányzati szerv részére írt panaszlevelet és - amennyiben érkezik - a választ. A közönség pedig szavaz arról, mennyire tartja kielégítőnek, európainak, 2009-ben vállalhatónak a reakciót.

Az Államidomár Blogban minden állampolgár panaszlevelét leközöljük, mely állami vagy önkormányzati szervnek íródik, és a végén szerepel az Államidomár Klauzula:

"Bízom abban, hogy a helyzet megoldását Ön, mint a „köz szolgája”, személyes prioritásának tekinti, és a lehető legrövidebb időn belül határozott, kézzel fogható intézkedések történnek. Így részemről az ügy megnyugtató rendezése érdekében további civil lépések megtétele nem válik szükségessé.

Kérem, hogy leírtakkal kapcsolatban megtett illetve tervezett intézkedéséről – reményeim szerint a 30 napos hivatali ügyintézési időt sem bevárva – személyesen adjon írásbeli tájékoztatást.

Jelzem, hogy levelemet eljuttattam az Államidomár Blognak is (allamidomar.blog.hu - Civil kurázsi a szolgáltató államért). Az Államidomár természetesen az Ön válaszának is teljes terjedelmében helyt ad."

Az Államidomár Blogot két barát indította. Az alapmotivációt az adta, hogy a közelmúltban mindkettőjüknek volt (jó/rossz) tapasztalata a Civil Kurázsi erejéről vagy éppen annak eredménytelenségéről. Hisznek abban, hogy a nyilvánosság cselekvésre serkenti a Szerveket, és önbizalmat ad az állampolgároknak, hogy minőségi szolgáltatást és kiszolgálást várjanak el az állami, önkormányzati szervektől is.

Eddigi témáink:
Miért nem vigyázzák őrök a felújított városligeti kreszparkot?
Mitől pusztulnak és miért pusztítják a zuglói platánokat?
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Circus 2009.06.16. 10:13:49

osztódással, vagy petékkel?

Énbagoly 2009.06.16. 10:15:08

Lecsúsztam az első helyről. :(

Énbagoly 2009.06.16. 10:16:56

Különben poén lehet. Majd meglátjuk mi lesz belőle. :)

Secnir 2009.06.16. 10:21:42

@Circus: html-másolással.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.16. 10:26:00

"elősegítse az emberek állammal kapcsolatos elvárásainak emelését"

NEm kell azokon emelni, szerintem elég alapvető elvárásaink vannak, csak az államnak kellene végre betöltenie a saját szerepét..

staropramen 2009.06.16. 10:58:54

Ez a nagy fába vágott fejsze tipikus esete, ahogy azt Schrődinger(Karl von)
A tiszta ész és az empiriokriticizmus című oratóriumában oly szépen csengő tiszta szólamokkal megírta.
Tavaly (is)volt szerencsém meghallgatni Le Mans-ban ,világhírű művészek előadásában a Francia Idegenlégió egyesített esztrádzenekarának kiséretével, hát fenomenális volt.

Tron65 2009.06.16. 11:10:17

Mi ez? Moderált blog? nem jelennek meg a hozzászólásaim.

aardwark 2009.06.16. 13:05:18

@Sün‼: Clausula.

Záradék; szerződéshez, megállapodáshoz fűzött, azt megerősítő v. módosító (bővítő v. korIátozó) kikötés.

A szónoklatokban a beszéd befejező része; záró mondat; záró verssor.

Többszólamú mű zárlata; záradék, zárótétel.

hát ez....
de ennek van-lesz értelme?
nem kellene amúgy is 30 napot betartaniuk?
széllel szemben majd lehet?

Ofélia . 2009.06.16. 14:06:46

Az most mi a szemét szar??(civil kurázsi)

Mintha valami fenyegetést éreznék megspékelve a sárga irigység faktorral!!!!

Rémálom:(((((

É2I 2009.06.16. 17:07:38

A nagy fa itt a mammut fenyő, de itt az is egy fogpiszkáló.
Amennyi idióta bürokrata van keskeny-e magyar országban, ez szélmalomharc.

De! Hajrá! Hátha lesz valamelyik, aki komolyan veszi.

(Jónéhánnyal küzdöttem már munkámból adódóan, de reménytelenek. Már nem mindig az emberi faktor, de sokszor az idióta törvények, jogszabályok, kormány rendeletek, stb. és azoknak a bürokraták egyéni értelmezése. Hát fakk.)

süti beállítások módosítása