Tékozló Homár

Bálványként hordoz körbe a városban egy óriásbibliát a Hit Gyülekezete

2009.07.23. 13:38 | jackyll | komment

Nehéz ezt a képet máshogy értelmezni. K.V. fotózta az ablakukból a Hitgyüli utánfutós reklámautóját, ami egy hatalmas Bibliát hurcol magával Budapesten Egerben:

Ma délelőtt nyugodtan ültünk a gépünk előtt, amikor arra jött egy kocsi hangosbemondóval. Gondoltuk már megint egy újabb cirkusz, azonban arra figyeltünk fel, hogy nem a szokásos "nézzék meg a kiselefántot és a kisoroszlánt" szöveg megy, hanem "papos hangon" valamilyen vallásos szöveget üvölt a hangszóró. Kinéztünk az ablakon, és mit látunk? Egy ezüst színű kocsi tetején hangszóróval húz az utánfutóján egy hatalmas Bibliát, közben a Vidám Vasárnapról és Istenről beszél.

Végül is ha a szcientológusok a Youtube-on hirdethetnek, akkor ők miért ne utánozhatnák a vándorcirkuszok jól bevált módszerét? Kép mellékelve, nem túl jó minőségű mert az emeletről fényképeztünk, de az óriásbiblia látszik rajta.

Már tényleg nincs messze az idő, amikor adakozó/nyerőautomatákat telepítenek a templomokba.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abel13 2009.07.24. 09:21:17

Ebben az el anyagiasult, rohanó, erkölcsi értékek nélküli világból kihalt az egymás iránti szeretet. Az emberek szinte kerülik egymást. Ez alapozta meg a gyülekezetek és szekták számára az ideális táptalajt, mer az ember igazi lényében társas lény és szeretetre vágyik. Ott a „szellemi testvérekben” találják meg a szerető társat.
Amerikában több évtizede tapasztalható ez. Szekták kényszerítették öngyilkosságra híveiket.
Volt olyan szekta, ahol szép számmal házasok is részt vettek, az volt a törvény, hogy a szellemi vezér hálhat csak a nőkkel. A nők engedelmesen megtették és a férjek is elfogadták.
Nagy hittérítők és „gyógyítók” átszivárogtak Magyarországra. „Ami késik, az nem múlik”. Az illetékeseknek hathatósan fel kell lépni, ha ilyen tragédiákat el szeretnénk kerülni !!!!

gonosztojás (törölt) 2009.07.24. 09:22:53

Szegezzék fel a németsanyit egy nagy deszkalapra 150-es gerendaszögekkel stílszerűen oszt' hurcolásszák utánfutón.
Olyan üvöltést úgysem hallottak még bazze a hitgyülis imaház falai között..

kisseli 2009.07.24. 09:30:44

@Abel13:
"Ez egy kicsit vicces annak aki ismeri a belső viszonyokat !"

Emiatt a kommented miatt éreztem úgy hogy regisztrálnom kell. Nos, én 10 éve járok a Hit Gyülibe (Budapesten és vidéken egyaránt) és úgy gondolom, hogy ismerem a belső viszonyokat. Te viszont, a kommentjeid alapján a legkevésbé sem, mitöbb, valótlan dolgokat állítasz.

Megbocsáss, de neked életcélod a Hit Gyülekezete lejáratása?

Uff.

staropramen 2009.07.24. 09:35:51

Jackyll
Aki szelet vet.......

Piel 2009.07.24. 09:45:13

@Abel13: Ki vagy te, hogy ilyen könnyen súlyos ítéletek mondasz más emberek hite, és érzései felett.

És ez szól mindannyiunkhoz, akik másokkal szemben olyan gyorsan készek vagyunk véleményt alkotni, ítéletet mondani felettük.

Miért ekkora a felháborodás azzal szemben, hogy valakik a Bibliát hirdetik? Miért van az, hogy sokan teljesen tudatlanul is, zsigerből ordítanak ellene?

Mi a baj a szeretettel? Azzal ha valaki szeret valakit, legyen az ember vagy Isten? És ha valaki bigott, vagy elvakultan imádja Istent?

Hány embert tesz tönkre naponta az elvakult szerelem egy ember iránt. Micsoda elképesztő ostobaságokat képesek elkövetnei emberek egy másik ember szerelméért, egy kapcsolatért.

Én hiszek Istenben és azt gondolom, hogy ez jó, és hogy minden embernek erre lenne szüksége, és ezt hirdetni is fogom. De nem fogok hisztérikusan ordítani, vagy kiakadni ha valaki nemet mond, vagy elküld a fenébe azzal, hogy őt nem érdekli ez. Tudomásul veszem, és tiszteletben tartom.

Olyan nagy kérés az, hogy ezt viszont elvárjam?

Egyébként meg nemcsak a vallásos emberek között vannak "őrültek", "nem normálisak" (értsd: nem úgy gondolkodnak, ahogy te).

vicibrill 2009.07.24. 09:48:37

Úgy látszik a keresztény Magyarországon kiveri a biztosítékot, ha Bibliát látnak az emberek.

staropramen 2009.07.24. 09:50:33

Hát kellett ezt a sok idiótát a Homárra csődíteni?Még ideszoknak!

impious 2009.07.24. 10:05:21

Elég baj az, hogy egyáltalán léteznek még vallások. Sajnos, úgy látszik nem telt el még sok idő a vallások kialakulása óta, hogy meghaladja ezeket az emberi intelligencia. Mennyivel tovább jutott volna az emberiség, mennyi szellemi energiát, anyagi erőforrást szabadított volna fel, amit másra fordíthattunk volna e helyett?!

kaqxar 2009.07.24. 10:14:49

@Piel:
egyszerűen szokatlan ez a húzok egy bibliát a kocsi mögött, és hangosbeszélőn bibliát hirdetek téma. a cirkuszosakat már megszokták az emberek. ráadásul ez a fajta hirdetés arra próbál rávenni, hogy az egész világképedet alakítsd át, ami 18 éves kor fölött már felettébb bosszantó. (msot abba nem mennék bele, hogy egy gyerek mit szűrhet le ebből, igazából nem is tudom, és ez ijesztő, ha a saját gyerekemre gondolok).
azt pedig ne feletsd el, hogy aki ateista nem fog odamenni egy hívő emberhez az utcán, hogy ugyanmár gondolj már bele, hogy nincs Isten nem is létezik. neked is felmenne az agyvized, ha rendszeresen meg akarnának erről győzni.

gonosztojás (törölt) 2009.07.24. 10:16:24

@vicibrill:
Nem a biblia hurcolászása veri ki a biztosítékot, hanem ha az ördög húzza személyesen az utánfutón és reklámozza..
Na az már gyanús..

kaqxar 2009.07.24. 10:25:23

egyébként egyet értek veled. viszont én is elvárom, hogy ne kelljen adott esetben minden nap bibliai idézeteket hallgatnom.

ja még valami. akik itt rendkívül élesen fogalmazzák meg a kritikájukat, azok egy sör mellett szemtől szemben valszínű sokkal finomabban fogalmaznának. ilyenek a fórumok a névtelenség és az arcátlanság (hehe, ezt szó szerint értettem).

JDG 2009.07.24. 10:35:57

@ascorbicum: Ha mégegyszer, figyelmesen elolvasod a posztomat, talán feltűnik, hogy a pedofil papokról egy szó nem sok, annyit sem ejtettem, a gyermekkórházas példa csak egy volt a sok közül, amire a pénzüket költhetnék.

Mindenesetre érdekes, hogy te, aki a védelmükre keltél, ha egy posztban látod a "gyermek" és az "egyház" szót, egyből azt hiszed a pedofíliáról van szó. Talán mégis csak van valami közük egymáshoz?

A kisebb rendeket ne keverjük bele, azok szépen csendben elvannak, sok vizet nem zavarnak. A betegápoló apácákról meg a "non-profit" alapítványok jutnak eszembe a zsíros vezetői fizetésekkel. De mint mondtam, ez csak az én véleményem.

sziklárd 2009.07.24. 10:36:35

@impious: Mennyivel tovább jutott volna az emberiség, mennyi szellemi energiát, anyagi erőforrást szabadított volna fel, amit másra fordíthattunk volna e helyett?! + ez is. Hát kellett ezt a sok idiótát a Homárra csődíteni?Még ideszoknak! :-)

Ismeritek Öveges professzort? Blaise Pascalt, Girodano Brunót, Darwint...? Persze sorolhatnánk tovább. Szóval ezek az idióták vették a bátorságot hinni. Annyira, hogy az első kettő még szerzetes is volt. Öveges pl. piarista. Már akkor se bírták a tudós papokat, szerzeteseket. Giordanót pl. beutalták máglya túlélő túrára. Nem élte túl.
Mengyelejvről mesélték, hogy egyszer egy ortodox templomból jött ki miséről, szertartásról. Egy rendőr lehordta, hogy csak idióták járnak templomba, meg tudtalan vénasszonyok. Majd elkérte az igazolványát. Majd szép csendesn elköszönt. (Mert lehet, hogy kétszer is bukott kémiából a periódusos táblázatból.)
Az élettelen, önmagának való, csak kényszerű vallási szokásoktól, melyek a föld felett lebegnek 3 méterrel, vagy légüres térben vannak, vagy nem fognak talajt, kiver a frász.
De a hit az csoda és ajándék is egyben. Ezért nem is kérnék senkit számon, hogy miért hisz, vagy miért nem hisz. Csak azt tudom, hogy aki megkapta és él vele, nem visszaél, új erőforrásokat kap a munkájához, hogy két lábon álljon a földön és éljen.
Tisztelettel: egy ilyen idióta ( bár nem soerolnám magam a kiváló, már felsorolt, és nem említett többi fő idióta közé)

the Zen experience 2009.07.24. 10:51:49

Azé az is ott van, hogy eddig senkinek nem tűnt fel, hogy mekkora ízléstelen alja prolivircsaft ez az utazó ckusos aljaság?
Em hiszem, hogy a Biblia kifinomult, szellemi és filozófiai mélységei méltóak ehhez a bazári borzalomhoz. És ez nem felekezetfüggő, sőt hitem szerint élesen szembe áll azzal a magasztos erővel és szellemi minőséggel, amit lényegileg a kereszténység az emberiség kultúrtörténetébe hozott/vitt...
Télleg, legközelebb egyfogúak, meg mónikasó, vazz...

kaqxar 2009.07.24. 10:59:32

@lord rotten:
"magasztos erővel és szellemi minőséggel, amit lényegileg a kereszténység az emberiség kultúrtörténetébe hozott/vitt..." - ezzel azért lehetne vitatkozni. maradjunk annyiban, hogy legalább annyit rombolt, mint amennyit épített

impious 2009.07.24. 11:10:29

@sziklárd: Példákat mindenre lehet hozni...és mindennek az ellenkezőjére is...Sok tudós hitt és hisz valamelyik/valamilyen istenben. Darwint említetted. Ő nagyszerű példa számomra is: teológust akartak csinálni belőle, de - a tudomány szerencséjére - nem sikerült. Attól függetlenül boldogan élt életet végéig bigott katolikus feleségével. És igen, rengeteg erőforrást elpazarolt az emberiség a hitre: és nem csak a katolikusokra gondolok. Túl egyszerű lenne itt az eretneküldözésekre, a reneszánsz pápákra, a "sötét középkorra" -amit a kereszténység tett sötétté - utalni. GB-ót pedig ha jól tudom az egyház égette meg, és nem az egyházellenesek...És a katolikus egyház a mai napig harcol a haladás és az emberek életét jobbá tévő dolgok ellen. De hisz ez az érdeke: tudatlanságban tartani az embereket, bár ez a tudomány fejlődésével és a világ/információ szabad terjedésével egyre inkább nehezebb.

kaqxar 2009.07.24. 11:12:31

@sziklárd:

a hívő (sic!) embereket nem értem ugyan, de tisztelem a hitüket, sőt még csodálom is őket valamilyen szinten, mert tényleg erőt tudnak kovácsolni a hitükből jó esetben.

ha viszont józan ésszel közelítem meg a dolgot, akkor az általad felsorolt tudósok nem jelentenek semmilyen bizonyítékot semmire. egyrészről azokban az időkben a vallásos nevelés, oktatás igen korán eljutott a fejekbe. másrészről a hit amellett, hogy bizonyos szempontból felelősséget emel le a hívő válláról, arról is gondoskodik, hogy ne kelljen kimondani, hogy "NEM TUDOM, NEM ÉRTEM". egyszerűen egy magasabb/inteligensebb/stb. entitás létezésével magyarázza a megmagyarázhatatlant.
innetől viszont tök mindegy, hogy az ősember nem érti a villámot, és a tűzistenre fogja, vagy Pascal jut el egy olyan szintig, amit már nem tud megmagyarázni. egyszerűen nem fogadja el a saját korlátait.

szerintem

viragimado 2009.07.24. 11:24:34

@Metttál: tőlem semmit, mert normális vagyok, és semmilyen szervezett "vallásban" nem hiszek. Ismerősöm édesapját igyekeztek teljesen elvadítani a családjától, és rávenni, hogy az egyházra hagyja a házát, vagyonát. Ha olvasol láthatod sok per folyt már a gyülekezet ellen. Egyik gyerekem osztálytársának anyukáját is majdnem beszippantotta a gyülekezet, aztán pszichológus segítségével az apukának sikerült párja elméjét rendbetenni. A gyüleketettel való megismerekedése előtt egy jókedéjű, családját szerető nő volt, utána már semmit nem csinált otthon, nem foglalkozott a gyerekeivel, csak a gyülekezet számított.
Szánalmasak ezek a szekták!!

viragimado 2009.07.24. 11:37:00

@Thames30: "Lehetne tisztelet-teljesen, csendben ateistanak lenni." ? Akkor miért nem csendes, tiszltelet-teljes a vallás? Amelyik "vallás" kiabál, erőszakkal próbál híveket szerezni (kereszténységre erősen jellemző), amelyik hangosan hirdeti magát, amelyik leszólít az utcán, és elég durván próbál téríteni, az engem taszít! Aki csendben, magában, valóban hisz, és valóban aszerint él, azt tisztelni tudom!
A Hit Gyülekezet, a Scientológiai Egyház, a Jehova, stb. nem a csendes hitről szól, hanem a pénzgyűjtésről. Ezek üzleti vállalkozások. Kihasználják, hogy sok embernek szüksége van arra, hogy higgyen valamiben.

viragimado 2009.07.24. 11:42:22

Egyébként elvileg római katólikus lenneék, de már gyerekkoromban olyan kérdések fogalmazódtak meg bennem, amire megnyugtató választ nem kaptam. Elolvastam a Bibliát, a Koránt, foglalkoztam a hindu vallással, és arra jutottam, hogy mindegyikben van közös, és mégis ölik egymást a vallásuk nevében, sokszor pont a vallásaik szabályait semmibe véve. Hát úgy döntöttem, nekem egyik sem kell. De a legkevésbé szinpatikus a kereszténység lett, az előkelő második legkevésbé szinpatikus helyezést a muzulmán vallás kapta. Mind a terjesztése, mind a vallott elvei miatt.

viragimado 2009.07.24. 11:48:29

Kimaradt a mormon vallás, meg a zsidó. Ezeket is tanulmányoztam kicsit.
Én nem különböztetek meg embereket sem a hitük, sem a származásuk, sem a nemi identitásuk miatt. De elvárom én is tőlük a tiszteletet! Ne akarják a saját dolgaikat rámerőltetni, ne folyjanak a csapból is.

kaba 2009.07.24. 11:54:48

Jómagam semmi kivetnivalót nem találok
abban,hogy sok negatív gondolatmintával
rendelkező ember,akik vagy öngyilkosok,
lennének,vagy drogosok,ebben a keresz-
tény közösségben kiegyensúlyozott bol-
dog emberekké válnak.A recept igen egy-
szerű,gyere közénk,elfogadunk olyannak
amilyen vagy,isten megbocsájta bűneid,
dönts el,hogy ezt elfogadod,Jézus szer-
ret téged,és a legfontosabb,hogy mind-
ezt szilárdan hidd el.Ahogy az ember
az elméjének gondolatait ezekre a kije
lentésekre összpontosítja,úgy fognak
negatív gondolatmintái feloldódni el-
tünni.ENNYI!Pál apostol így ír erről:
-változzatok meg elmétek megújulása ál-
tal.Másik zseniális megállapítása a hitről:
- A hit pedig a remélt dolgok valósaga
és a nem látott dolgok felől való tel-
jes bizonyosság! Vagyis amit elfogad
valai valóságnak az elméjében azt kapja
vissza a külvilágba! Ez az elme szel-
lemi törvénye! Minden ember szilárd
meggyöződést hordoz magában a valósár-
ról,sokan azonban úgy gondolkoznak
ahogy Pál írja:
- Érzéki embernek isten dolgai bolon-
ságok. Ez azt jelenti,hogy aki a való-
ságot csak érzékszervei alapján azono-
sítja/látás,hallás,tapintás,szaglás/
az sohasem hisz a gondolatok erelyében
, mivel érzékszerveivel nem érzékeli
ezért lehetelenségnek,ostobaságnak
gondolja a hit erelyét.Ma a ráció vi-
lágában az emberek mind ilyenek. Pedig
a valós világ csak öt százalékát lát-
juk,95% nem.Teljesen mást látunk,
ha egy asztalt szabad szemmel vizsgá-
lunk és mást ha ugyanezt elekrtonmik-
riszkóp alatt tesszük.Isten pedig maga
a nagy egész amely ott van minden élő-
ben és élettelenbem,nem pedig egy jó-
ságos öregúr aki egy fotelból irányít-
ja a világot.

viragimado 2009.07.24. 12:01:25

@kaba: én is gondolom, hogy valami energia, valami erő ott van minden élőben, de ez nem egy személy, főleg nem azonos azzal, amivel különféle "vallások" kitalálói felruházzák, aztán a nevében szabályokat állítanak, meg büntetnek, meg pénzt szednek.

viragimado 2009.07.24. 12:04:07

@kaba: és bocs, de nem szeretem ezt az Isten megbocsájtja bűneiket szöveget. Ennek nevében nagyon sok gazságot elkövettek, és ma is csak elég egy pár ima, és a sok szemétség amit elkövettek semmivé lesz? Ez a katasztrófa, ezért nincsenek ma erkölcsi értékek. Majd meggyónjuk, és már nincs is bűn.

viragimado 2009.07.24. 12:30:41

és meg egy dolog: ha annyira a hitről szól, akkor legyen ingyenes. De ugye nem arról szól!

pHérték 2009.07.24. 12:41:57

A hit ingyen van, a villany és a fűtés nem. (Mellesleg a hit sincs ingyen, Valaki az életét adta érte, hogy legyen.)

viragimado 2009.07.24. 12:51:38

@pHérték: húú de roszz!! Egyrészt: a vallás, a hit sokkal régebbi, mint Krisztus keresztrefeszítése, ha az igaz volt egyáltalán. Már ha erre gondoltál.
Másrészt: nézzél utána, hogy akár a HGy, akár a Sci vezetői mekkora vagyonokkal rendelkeznek. Ha csak a villanyra, fűtésre szednének pénzt, de jó is lenne. Akkor még el is hinném, hogy önzetlenül jót akarnak! Sajna túl gazdagok, maradt nekik egy kicsit a villany, meg a fűtés kifizetése után.

ascorbicum 2009.07.24. 12:51:51

@JDG: Hát, ha valamit leírsz én arra tudok reagálni, szóval konkrétumra konkrétummal válaszlotam, ha már itt tartunk. Ezt a szemellenzős másról tudomást szerezni nem akaró hozzáállást pedig szerintem ne folytasd. A "kisebb rendekről" meg csak annyit, hogy a szerzetesrendek a Katolikus Egyházon belül tevékenykednek, tehát az egyház részét képezik, ugyanígy a pedofíl papok is. S akár tetszik, akár nem ha valakit megkerszteltek akkor ő is. S mivel nem szentekből áll az egyház földi része ezért hibázik...

ascorbicum 2009.07.24. 12:53:34

@yanchi345: Légyszíves kezd el sorolni, hogy mennyire más alapokat hirdet.

kaqxar 2009.07.24. 12:55:28

a hit egy dolog.
a vallás egy másik.
az egyház meg egy harmadik.

@kaba
már megbocsáss, de pont az ilyen szöveggel lehet a világból kikergetni.

ne kérdezz, ne gondolkodj, ne akarj megbizonyosodni, ne kételkedj. csak HIDD EL.
hát kösz nem. tudod, cogito ergo sum.

pHérték 2009.07.24. 12:58:08

@viragimado: húú de roszz!! Egyrészt: a vallás, a hit sokkal régebbi, mint Krisztus keresztrefeszítése, ha az igaz volt egyáltalán. Már ha erre gondoltál.

A vallás talán, de a hit (legalább is az üdvözítő hit) az Krisztusnak köszönhető.
Másrészt nem irigykedni kell, meg más zsebében kotorászni, hanem követni a bölcs tanácsot: adj, neked is adatik!

ascorbicum 2009.07.24. 13:02:34

@Gábor mester: Ha diakónus voltál, és ha nem mentettek fel, akkor még most is az vagy...Szóval neked nem kell a lelkiismeretről mesélni, amely beépített készülékként jelez és ennek írásbafoglalása lehet a Tízparancsolat.
Egyébként meg az Újszövetség fényében, ha a kufárok és Jézus esetét ismered akkor biztos azt is, amit a Parancsolatokkal kapcsolatban mondott egyszer:

"Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Mondom nektek: ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: Te esztelen!, méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: Te istentelen!, méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.”
Mt 5,20-26"

kaba 2009.07.24. 13:04:45

@viragimado: Én nem állítottam,hogy isten megbocsájta bűneinket,csak azt mondtam,hogy a keresztény vallás alapja a bűnbocsánat.Ugyanis sem Jézus sem isten nem tudja megbocsátani senkinek a bűnét,csak az adott személy képes önmagának őszintén megbocsájtani,azon hit álltal,hogy isten megbocsájtotta bűneit.Nagyon helyesen írtad,hogy voltak akik visszaéltek a bűnbocsánattal és nem is kevesen,de ezek at emberek őszintén sohasem akartak egy új belső személyiséget,ahogy Jézus mondta:-Imé ujjálett minden.

Mr.paksimogyoró 2009.07.24. 13:08:40

"Fekete lelkű szoknyás csődörök"

Piel 2009.07.24. 13:13:48

@kaqxar: Tudod mit? Megtörténik. Naponta százféle szórólapot nyomnak a kezembe. Másrészt engem is meg szoktak szólítani olyan felekezetek tagjai, akikkel nem értek egyet. Udvariasan és türelmesen elhárítom a beszélgetést, de ha van időm, akkor még beszélgetni is leállok velük, soha nem tudhatod, hogy mit tudsz tanulni egy másik embertől.

"cogito ergo sum" Szerintem nem tudod, hogy ez a Descartes-i mondás pontosan mit is jelent, miért találta ki. Voltaképpen nem mond ellent a hitnek, egyáltalán. Descartes egy olyan tételt keresett, amit nem lehet kételkedéssel illetni. A hit is ilyen. A hit fogalmával lenne ellentétes, ha elvárnánk az előbizonyítást, pld Isten létezésével kapcsolatban. Akár hiszed, akár nem, én létezem, mégha te nem is hiszel bennem. Tudod valamivel bizonyítani a létezésemet, vagy be tudsz engem azonosítani, azon kívül, hogy hozzászólásokat olvasol tőlem? Nem. Nem látsz engem, nem hallasz engem, nem tudsz megtapintani, de attól még létezem, és nem azért mert te elhiszed vagy sem.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.07.24. 13:17:34

@kaqxar:

Jó volt olvasni, hogy amíg dolgoztam is volt aki képviselte a magamfajta véleményét :)
köszi! :)

pHérték 2009.07.24. 13:18:21

@kaba: a keresztény vallás alapja a bűnbocsánat.Ugyanis sem Jézus sem isten nem tudja megbocsátani senkinek a bűnét,csak az adott személy képes önmagának őszintén megbocsájtani,azon hit álltal,hogy isten megbocsájtotta bűneit.

A kersztény hitvallásnak Krisztus az alapja.
Látom, mégiscsak alaposan ráfér az országra, hogy a Bibliát propagálják neki...

viragimado 2009.07.24. 13:25:02

@pHérték: jó keresztényként te rögtön rosszat feltételezel! Hol itt a mások iránti alázat, jóindulat?! Látod én még irigy sem vagyok. Még a milliárdosokra sem. Megvan amire szükségem van, meg a családomnak is. De én nem is hiresztelem, propagálom, hogy csak a mások üdvözülése a célom! Én csak arra írtam, hogy a beszedett pénz csak villanyra, fűtésre kell. Te írtad!! Én azt írtam, akkor hogy lehet, hogy ebből meggazdagodott pár ember. És nem a hívők, a gyülekezet tagjai, hanem a vezetői!! A hit nem kellene hogy vakká, süketté, butává tegye az embereket.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.07.24. 13:28:22

@ascorbicum:

""Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: ....Mt 5,20-26"

hm.
"The truth is out there"
(The X Files, 1993)

A két idézet között az a különbség, hogy engem ezért lenéznek most sokan, rád meg fel. Szerinted ez így jól van? Holott csak 1-1 idézet egy-egy alkotásból. És mégsem. Az ateistákat nem tisztelik a hívők, ezért van a sok hittérítési téma...

pHérték 2009.07.24. 13:28:30

Én meg nem azt mondtam, hogy "csak" villanyra meg fűtésre. Fenntartanak iskolákat, intézményeket, karitatív szervezetet...de gondolom azok felé számolnak el, akik pénzzel támogatják ezeket, nem pedig azok felé, akik számon kérik mire fordítják a NEM tőlük kapott összegeket.

viragimado 2009.07.24. 13:31:24

@Piel: abban igazad van, hogy sose tudjuk, kitől mit tanulhatunk. De akik megállítanak néha rettenetesen erőszakosan teszik ezt. Ilyenkor durvává válok! Lehet, hogy ez a Descartes-i mondás más indokkal született, de ma is aktuális. A lényege, hogy "gondolkodom"!! Nem olvadok semmilyen masszába. Igyekszem informálódni, majd saját véleményt kialakítani (ezért vagyok rossz alany a reklámozók szempontjából is). Semmit nem azért hiszek, mert mások azt mondják.
@kaba: ahhoz, hogy magamnak megbocsássak, nincs szükség egy egyházra. Ahhoz a magammal való egyensúlyra van szükség.

viragimado 2009.07.24. 13:36:09

@pHérték: akkor fogalmazz pontosan. Jó neked bár ki tudja), hogy ennyire vakon hiszel másokban. Én kételkedőbb típus vagyok. Tudod az egyházban sem megy másképp az "elszámolás", mint a kormányunknál. :-)) Erre mondják "egyik kutya, másik eb".

viragimado 2009.07.24. 13:38:27

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: teljesen egyetértek. Míg mi "ateisták" nem akarjuk erővel nem hívővé tenni a hívőket, addig a hívők bizony nagyon igyekeznek hívővé tenni a nem hívőket, vagy a mást hívőket!

viragimado 2009.07.24. 13:42:00

Szerintem minden vallásnál, hitnél fontosabb, hogy figyeljünk egymásra, jóindulatuak legyünk, ne bántsuk egymást, ne lopjuk ki egymás szemét is, ne használjuk ki a másik embert. Fogadjuk el, hogy nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán. Ha ez így lenne, sokkal könnyebb lenne az életünk.

viragimado 2009.07.24. 13:43:03

Ezért vagyok virág- és nem emberimádó :-))))

pHérték 2009.07.24. 13:43:50

@viragimado: Tudod az egyházban sem megy másképp az "elszámolás", mint a kormányunknál. :-)) Erre mondják "egyik kutya, másik eb".

Akkor gondolj bele, hogy az állam hány százalékos elvonásból, mit, hogy valósít meg! Ha az állam is olyan hatékonyan kezelné a befizetéseket, mint mondjuk a Hit Gyülekezete, akkor azt hiszem senkit nem zavarna ha emellett a vezetők is jól élnének.

viragimado 2009.07.24. 13:53:16

@pHérték: ezt egyrészt akkor lehetne biztosan állítani, ha látnád mennyi folyt be, és azzal mi történt, másrészt az arányok igen különböznek egymástól, főleg ami azt illeti, mit kell megvalósítani az egyháznak, mit az államnak.

sziklárd 2009.07.24. 13:54:41

Az egyház(keresztyén egyházról beszélek) szervezet is. Minden hibájával és földi történéseivel. Nagy Konstantinnal mintegy 1300 évre meghatározta az egyház szerepét. Állami tényezővé tette. Ebben a pillanatban már többről van szó, mint hitről. Jog, hierarchia, végrehajtó hatalom. Kis állam. Állam az államok felett.
Elviekben az egyház nem cél, hanem eszköz. Isten eszköze, mellyel az evangélium eljut az emberekhez. Na de céllá vált.
Az egyház addig marad fenn, amíg abban nem téveszti el a szerepet. Még akkor is, ha el akarják pusztítani, mint ahogy nálunk a II Világháború után.
Ugyanakkor az egyház tagokból áll, és történetekből. Ahogy vannak negatív, úgy pozitív példák is. Erre hoztam a tudósokat. Giordano Bruno halála az egyház jogtudósainak lelkén szárad. Mert nem tetszett, amit mondott a hatalom embereinek. Na de azért számon kérni egy kis falusi papot, vagy egy nénikét, aki misére járt. Azt gondolom nem lehet. Ahogy én sem kérem számon mondjuk Sztálint, Hitlert, Polpotot, Maocetungot az összes ateistán.
Ezért egy teljesen más szempontból fogok beszélni : Az egyház tagokból áll és történetekből. Az egyházban vannak hitetlenek is. De a hithű, hitvallásos emberek azok, akik miatt mégis van ma is egyház. Akik a feladatukat teszik, élik. Életükkel is és szavukkal is vallást tesznek. Hisznek Istenben. Ez azt jelenti, hogy 1. Megismerik ( megtesznek mindent, hogy többet tudjanak róla (az ördögök is ismerik) 2. szeretik , szívből akarnak hozzá tartozni, minden előny nélkül, és nem manipulálni akarják és a maguk céljaira felhasználni; 3. engedelmesek, azaz, amit Isten kér azt akarják cselekedni ( ezt nem azért, mert jó mazochistának lenni, hanem mert jó Istennek tetszeni és tenni amit kér, mert az maga az élet) Az Istenben bízó ember, akit kiválaszt ritkán tökéletes. Sőt olyan, mint az összes többi ember. Egyetlen mássága, hogy Isten mégis kiszemelte és választotta magának. Ezt nevezzük szentnek. Nem jó és etikus, és szuper, über férfi nő. Egyszerűen megszólított és válaszol. Így kezdődik az élete Istennel. Semmi különös. Hívők: Csak lelkileg és belsőleg is megszólított emberek. Elkezdenek élni Isten szerint. Elbuknak, de kezdhetik megint. Mert ugye Isten nem akarja a bűnös halálát. Végül addig él, meditál, imádkozik, míg rájön arra, amit Agusztinusz mondott: Csak szeress és tégy amit akarsz! Vagy amit Heisenberg: „Az első korty a természettudomány poharából ateistává tesz, de a pohár alján Isten vár.” Részemről továbbra is vallom, hogy a hitnek a hitetlenség, a tudásnak a tudatlanság az ellenfele. Az élet olyan paradox. Nagyon jó néha valami biztoshoz visszatérni. Ez alatt értem Istent.
Köszönöm, hogy véleményetekkel megtiszteltetek és hogy elolvastátok az enyémet. Református egyházi ember vagyok. De ezek csak jelzők. Ugyanolyan hús, vér, vágyakkal, álmokkal teli lét az enyém is. De mégis örömmel tölt el, hogy Isten rám akadt és jó vagyok neki így is. Hálából akarok neki élni, nem azért mert erre valaki is kötelez.Tisztelettel…

sziklárd 2009.07.24. 13:56:11

Az előző válaszom impious-nak és kaqxar-nak írtam.

JDG 2009.07.24. 14:01:33

@ascorbicum: "Hát, ha valamit leírsz én arra tudok reagálni..."

Látom szövegértésben nem vagy jó, de azért leírom mégegyszer: az első posztomban szó sem volt a pedofil papokról. Ennyi.

A szemellenzős hozzáállásomról pedig annyit, hogy én nem akarok senkit meggyőzni az igazamról, nem térítek, nem kérek pénzt, csak leírom a véleményemet. Akinek nem tetszik, az olvasson tovább. Maximálisan tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, nem ítélem el érte, csinálja, ha jó neki. Ha szerinted ez nem megfelelő hozzáállás, akkor mi nem fogunk kijönni egymással. :)

Akár tetszik akár nem, én is meg vagyok keresztelve, sőt elsőáldozó is voltam nagyszüleim akarata szerint, bezzeg azt már nem érte meg az öreg, úgyhogy ennyiben is maradtunk. Szerencsére régen volt, úgyhogy az agymosásra nem nagyon emlékszem, de nem jártak sikerrel. De ettől még nincs beleszólásom az egyházi ügyekbe, nem részesültem a vagyonból, és nem is kerestem nekik egy fillért sem.

kaqxar 2009.07.24. 14:03:08

@Piel:
igazából ritkán van lehetőségem ilyen kultúrált vitára. ezt köszönöm nektek.

és akkor:
velem még nem fordult elő, hogy jókat beszélgettem volna az utcán bármilyen vallás képviselőjével, bár próbálkoztam derekasan. főleg középsuli-egyetem alatt. a gond ott van, hogy én beszélgetni állok le, a szemben álló viszont meg akar engem győzni. ha azt mondom, hogy ebben vagy abban speciel igaza van, akkor két kézzel csimpaszkodik ebbe a mondatba, és nem ereszt. ha én gondolkodtatom el esetleg, akkor mint egy automata elkezdi mondani a betanult dumát.
na most én nem mondanám ,hogy ennek van így értelme.

a descartes idézetet értem, a hátterét nem ismertem. amit szerettem volna mondani, hogy kétkedni, gondolkodni és utánajárni erény szerintem. én így élem az életem.

"Nem látsz engem, nem hallasz engem, nem tudsz megtapintani, de attól még létezem, és nem azért mert te elhiszed vagy sem." - ez szerintem abszolút nem releváns. ez nem ua a hit. de hamár: az én világképembe nem passzol az a gondolat, hogy "te nem létezel", mivel kommunikálunk, tehát bizonyítékom van rá, hogy létezel valamilyen formában (:D). Ugyanakkor semmilyen bizonyítékom nincs arra, hogy Isten van. arra sincs, hogy nincs. de nekem nem elég az, ha valaki azt mondja, hogy hidd el, és akkor lesz.

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda:
:D nm

kaqxar 2009.07.24. 14:08:10

@pHérték:
ja. de kinek az érdekében?

pHérték 2009.07.24. 14:09:55

@viragimado:ezt egyrészt akkor lehetne biztosan állítani, ha látnád mennyi folyt be, és azzal mi történt, másrészt az arányok igen különböznek egymástól, főleg ami azt illeti, mit kell megvalósítani az egyháznak, mit az államnak.

Az egyházadó mindenhol 10% (ezért hívják tizednek, vagy dézsmának) csak van ahol és akik ezt komolyan veszik, van ahol/ akik meg nem. Ebből infrastruktúrát, "személyzetet", intézményeket alapítanak és tartanak fenn, oktatási, kulturális, esetleg egészségügyi és jótékonysági feladatokat látnak el a fő tevékenységük=hitgyakorlás mellett. Ja, és a 10-et nem az APEH szedi be, mert önkéntes alapon fizetik, úgymond "hitből".
Az állami adó mértékéről, beszedési módjáról és felhasználásáról meg azt hiszem nem kell sokat mondanom.

pHérték 2009.07.24. 14:18:16

@kaqxar: ja. de kinek az érdekében?

A bibliai kultúra, értékrend, morál elterjedése össztársadalmi érdek.

kaba 2009.07.24. 14:19:33

@pHérték: Kösz a személyeskedő kioktatást sokkal okosabb lettem tőle!
Te amolyan kiragadó tipus vagy. Fogalmad sincs,hogy mi az irásom értelme,vagyis az egésznek a légenye,
de azt tudod,hogy Jézus a megváltó.

kaqxar 2009.07.24. 14:20:18

@sziklárd:
ez tetszett. élmény volt.

No de a fent említett embereket az egyház nevében hurcolták meg. sztálin meg a többiek NEM az ateizmus nevében. ezt a hasonlatot nem is értettem.

„Az első korty a természettudomány poharából ateistává tesz, de a pohár alján Isten vár.” Részemről továbbra is vallom, hogy a hitnek a hitetlenség, a tudásnak a tudatlanság az ellenfele. Az élet olyan paradox.

Pontosan erre gondoltam a fentebbi kommentemben. Tök mindegy, hogy kinek hol van a korlátja, a hit segít, hogy ne kelljen bevallani magunknak.

"Nagyon jó néha valami biztoshoz visszatérni. Ez alatt értem Istent."

ez pedig a legtökéletesebb megfogalmazása a bizonytalanság hiten keresztüli elviselésének.

kaqxar 2009.07.24. 14:22:27

@pHérték:
te terelj. te a pénzről kezdtél el beszélni. most meg értékekkel jössz.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.07.24. 14:24:01

@pHérték:

"A bibliai kultúra, értékrend, morál elterjedése össztársadalmi érdek."

Nekem pl. nem érdekem, szóval máris nem beszélhetünk össztársadalomról :)

pHérték 2009.07.24. 14:26:36

Szó sincs terelésről. A pénzhez való hozzáállás, a pénz kezelésének módja meglehetősen gyakori témája a Bibliának. Ha valaki a "hamis mammonon" sem hű, becsületes, ki bízná rá az illetőre a valódi kincseket? Biztos hallottál már a protestáns etikáról, aminek birtokában nem egy ország élt át gazdasági felemelkedést.

kaqxar 2009.07.24. 14:27:39

@kaba:

höhö. sikerült egy fél mondattal vérig sértenetek egymást. gratulálok.

esetleg olvassátok el sziklárd sorait és figyeljetek a stílusra.

Abel13 2009.07.24. 16:54:43

@Piel: Semmit nem értettél meg ! Egyébként illik a Te-t nagybetűvel írni!

Abel13 2009.07.24. 16:56:08

@kisseli: Azt már nem kell lejáratni ! Megtette ezt Önmaga !

pHérték 2009.07.24. 17:19:10

Én kérek elnézést, de a "te"-t nem kell nagybetűvel írni és kisbetűvel írni sem illetlenség. A Bélát viszont már tényleg nem illik kisbetűvel írni!

Thames30 2009.07.24. 19:59:57

@viragimado: Most olvasom a valszod. Lehet, tiszta hulyen fog hangzani amit irok. Tudom, Jehova tanui igen eroszakosak, nem lehet oket "lerazni". Otthon. En mar jo par eve kulfoldon elek, es lehet, hulyen hangzik, de hozzam egyszer nem csengettek be Jehova tanui vagy hasonlo gyulekezetek tagjai itt. Vannak az utcan mindig, akik hirdetik az iget - a te dolgod, hogy megallsz-e vagy sem hallgatni oket. Vannak az utcan mindig, akik szorolapot, meghivokat osztogatnak - a te dolgod, hogy elveszed-e ezeket, illetve, hogy a taskadban, vagy a kukaban vegzi. Nemtudom, hogy ez csak az orszagok kozotti kulonbsegeket szimbolizalja-e vagy itt kulfoldon extrem szerencses vagyok, hogy senki nem akar ramkenyszeriteni kulonbozo vallasokat. Az igehirdetok, meg a szorolapozok csak felajanlak a szolgaltatasaikat, en eldontom, hogy akarom-e. Tehat szaz szonak is egy a vege, ugy erzem, itt a vallas csendes (megis eros, templomok telve vannak vasarnaponkent), ezert is irtam, hogy lehet ateistanak lenni, de tiszteljuk egymast egy kicsit. Szerintem.

Abel13 2009.07.24. 20:39:36

Senkinek nincs problémája a Bibliával. Lehet élni és visszaélni vele. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy visszaélnek vele.
Isten igéi a családokat védik. Ezek rombolják a családokat. Mi az, hogy kettős iga. Nem csak azok Istenhívők akik táncikálnak és fetrengenek ! A "lelki testvér" nem helyezhető a családtag elé !!!

Thames30 2009.07.24. 21:02:49

@Abel13:
2 dolog van mikor lelki testverekrol beszelunk. Egyreszt csaladtag siman lehet lelki testver is egyben. Nem feltetlen az, de ha eleg kozel vannak egymashoz, miert ne?
Masik, sokak -sajnos- olyan csaladba szulettek, hogy egy nagyon jo barat sokkal kozelebb van hozzajuk, mint a csalad.

Abel13 2009.07.24. 21:28:50

@Thames30: Egyetértek, de kérlek nézd meg a Abel13 2009.07.24. 07:23:44 hozzászólást. Ilyen esetben mi a teendő ? Van e megoldás. Lehet-e állítani, hogy minden gondolat, álom Istentől származik? Én még nem találkoztam olyan szent emberrel aki nap, mint nap Istennelé beszélget. Itt felmerül azok felelősége, akik elhitetik Johannával, hogy tényleg Istennel beszélget. Nyilván érdekük fűződik hozzá. Szerinted van esélyuk a mérséjelt családtagoknak ? Semmi !!!!

Abel13 2009.07.24. 22:20:07

Abel13 2009.07.24. 07:23:44 bejegyzéshez kérném hozzászólásatokat! köszönöm!

Thames30 2009.07.24. 23:03:39

@Abel13:
Ehhez nem nagyon van mit hozzaszolni, mert szelsoseges esetek mindig, mindenhol vannak. Nem csak vallas teruleten, pld vannak munka maniasak, vannak akik szerencsejatekosok, vannak akik adrenalin junkie-k stb... Amit probalok mondani az az , hogy nem minden hivo agymosott...

Abel13 2009.07.24. 23:05:31

@Thames30: Ez egy boldog család volt!
Addig amig nem lépett közbe a gyülekezet! Azután jelentek meg a démonok. a sátán, a kettős iga! Az egész család Istenhívő!!!

Thames30 2009.07.25. 00:18:15

@Abel13:
Megneztem a videokat, ezek nagyreszt csodas gyogyulasokat, transzbaeseseket mutatnak be. En hiszem, hogy vannak emberek, akikbol olyan eros energia jon, hogy akar gyogyitani is tudnak vele. Nem sok ilyen van, de van. Vannak dolgok, amiket a tudomany nem tud a mai napig megmagyarazni. Nemtudom, hogy ezeknek a videoknak mennyi a valos resze es mennyi a kamu. De emberek, gyogyito energiaval leteznek.

puncipöcögtető 2009.07.25. 02:58:40

büdös láb, büdös zokni,
minden gyülis jöhet szopni

ascorbicum 2009.07.25. 07:38:29

@JDG: Ne haragudj egy másik hozzászólást is hozzákevertem a tiedhez.Kétszer is.

ascorbicum 2009.07.25. 07:48:40

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda:Én máshogy látom a helyzetet, más belátásra bírni mást nem lehet, csak ha az illető is hajlandó, nyitott, de teljesen szabad ezt illetően. Ami pedig a lenézést illeti, nekem azt árulja el az, hogy az X-aktákat egy lapon említed a Bibliával, hogy ez fordítva van részedről. ÁLtalánosítani pedig nem tanácsos.

Abel13 2009.07.25. 09:14:02

@Thames30: Köszönöm. Nagyon diplomatikus a válaszod. "Teljesen elválasztott a világtól" erre szerettem volna igazán reagálást. Szerintem ez Isten igéi ellen van. Akkor pedig azok a napanta jövő prfófeciák is hamisak és aki prófétálja akkor hamis próféta !
A Bibliában csal nagy gyógyítások vannak ! Én hiszekk abban, ha valaki pozitív motivációs helyzetbe kerül, akkor immunrendszere jól reagál és gyógyul. Nekem ezzel semmi problémám.

pHérték 2009.07.25. 09:27:42

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő anyósa között és hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe. Aki inkább szereti apját, anyját, hogynem engemet, nem méltó énhozzám és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó énhozzám." (Jézus Krisztus)
Micsoda szektás szöveg, igaz? Sokaknak nehézséget jelent összeegyeztetni ezt a "Tiszteld apádat és anyádat!" ugyancsak jézusi paranccsal. Pedig nincs ellentmondás.

Abel13 2009.07.25. 12:05:25

A Hit Gyülekezete kiadásában jelent meg Frank és Ida Mae Hammond: Disznók a szalonban.
Ebben írják, hogy a könyv trombitaszó is kíván lenni: általános mozgósítás a szellemi harcra, és szellemi hadviselésről beszél!
Kik is a hívők ?! Kik dicsőítik Istent ?! Ki az aki Krisztus tulajdona ?! Sajnos a probléma az, hogy akikről ezt Ők állítják !!!
Csípőből támadnak, démonokat üldöznek belőled, „gonosz szellemek vannak benned”, „démonizált vagy“ és ha Nekik nem tetsző dolgokat válaszolsz, akkor erre egyszerű a válaszuk, a Sátán beszél belőled.
Úgy gondolom, majd Isten megítéli, mert csak Neki van ehhez joga, hogy ki volt hívő és ki nem. Istennek nem tetsző dolog azt, ha ezt az ítélkezést földi ember veszi át Tőle.
Harcolni szeretnének, de mártírként emlegetik Maguk, mert tudják, hogy ezért az általuk indított szellemi harcért támadni fogják Őket. Nagy itt az ellentmondás!
Én hiszek Istenben, és azt „birtokháborításnak” tekintem, ha valaki azt sulykolja belém, hogy nem, bennem démonok vannak, mert nem harcolok az ateisták ellen és nem folytatok utcai evangelizációt !!!
Jézus saját vérén vásárolta meg a hívő embert. Hívő emberként jogom és kötelességem elutasítani az Ő alaptalan, senki által fel nem hatalmazott vádaskodásaikat !!

Abel13 2009.07.25. 12:08:13

www.adullam.eoldal.hu/oldal/youtube-adullam-videok

"Teljesen elválasztott a világtól" erre szerettem volna igazán reagálást. Szerintem ez Isten igéi ellen van. Akkor pedig azok a napanta jövő prfófeciák is hamisak és aki prófétálja akkor hamis próféta !

pHérték 2009.07.25. 12:46:39

Most ennek az adullamnak mi köze is van a Hit Gyülihez, meg a Biblia népszerűsítéshez?

Abel13 2009.07.25. 13:03:20

@pHérték: Egy tőről származnak, és közvetlen kapcsolat van köztük. Hit gyülekezeteseket hívnak meg alkalmaikra !
A kérdésre kérném a választ, ha lehetne.
Ki lehet e zárni a világot életünből Isten "akaratára".Istennek ilyen igéjét sehol sem találtam!

pHérték 2009.07.25. 13:09:38

Keresztelő János kizárta. Jézus is kizárta egy időre, amíg a pusztában volt. De alapvetően nem kivonulni kell a világból (bár ez egyszerűbb), hanem megmaradni benne érintetlenül (ha érthető a dolog).
(Lehet, hogy az adullámosok a hitesekből akarják szaporítani a létszámukat?! Nem túl korrekt evangelizációs stratégia.)

Abel13 2009.07.25. 16:24:09

@pHérték: Köszönöm, hogy válaszoltál.
A nagy probléma, hogy S.J. nem keresztelő János, és nem Jézus, hanem egy többgyermekes családanya.

pHérték 2009.07.25. 17:05:48

Az ember benne él a világban, ez nyilván való. Csak fordítva nem kívánatos egy kereszténynél: azaz a világ ne éljen az emberben! A családanyák számára a keresztény házirend van érvényben: "férjüket, gyermekeiket szeressék, legyenek mértékletesek, tiszták, háziasak, jók, férjüknek engedelmesek, hogy az Isten beszéde ne káromoltasson."

Abel13 2009.07.25. 17:13:31

@pHérték: Köszönöm. Én is így gondolom, de azt hittem nem vagyok elég jó Istenhívő és sekélyen látom a dolgokat. Mindenki tévedhet, lehetnek hiányosak az ismeretei, ezért volt fontos számomra a válasz. Nem szeretlék igazságtalan lenni.

pHérték 2009.07.25. 17:17:05

Az ember sosem lehet elég jó Istenhívő és jó megemlékezni az intésről: ne ítélj, hogy ne ítéltess! Nagyobb baj, az, hogy nem keresik az emberek az Istent, mint, hogy páran túlzásokba esnek!

Tikk-Takk (törölt) 2009.07.26. 09:47:28

Ha az ember ismeri a Biblia tartalmát és a mondanivalóját,akkor semmiképpen nem fog túlzásokba esni.A Szentírás üzenete nyílt és tiszta,egyben reménytkeltő.A kulcs megtalálása a lényeg,és azt hogy hasznosítjuk,ha ez megvan,akkor a reménytelen világgal szemben is fogjuk látni a kiútat.

Metttál 2009.07.26. 18:37:15

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda:

"Te MA regisztráltál. Én 2007.08.13. -én."

Eszerint Történelmi Bloggernek vallod magad?

Aki "ma regisztrált" az mi?

Érdekes gondolat a regisztráció időpontjára utalni.
Mért gondolod, hogy van ennek jelentősége egy párbeszédben?

Metttál 2009.07.26. 19:56:08

@Abel13:

Kedves ÁBEL a rengetegben!

"A Hit Gyülekezete kiadásában jelent meg Frank és Ida Mae Hammond: Disznók a szalonban.
Ebben írják, hogy a könyv trombitaszó is kíván lenni: általános mozgósítás a szellemi harcra, és szellemi hadviselésről beszél!" - írod

Ez így helyes. Ádám óta az lenne az emberi faj elhívása, hogy a kígyó fejére taposson. Ez maga a szellemi harc.
Ábel! Ettől nem szabad rettegned!

"Kik is a hívők ?! Kik dicsőítik Istent ?! Ki az aki Krisztus tulajdona ?! Sajnos a probléma az, hogy akikről ezt Ők állítják !!!" - véled

Ez nem így van. Ez a te véleményed, benyomásod, ami nem téveszthető össze a valósággal.

"Csípőből támadnak, démonokat üldöznek belőled, „gonosz szellemek vannak benned”, „démonizált vagy“ és ha Nekik nem tetsző dolgokat válaszolsz, akkor erre egyszerű a válaszuk, a Sátán beszél belőled." - riogatsz a hóbortjaiddal.

Te szeretnéd így láttatni legfeljebb a dolgokat, de az állításaid nem kívánnak közelíteni a tényekhez.

"Úgy gondolom, majd Isten megítéli, mert csak Neki van ehhez joga, hogy ki volt hívő és ki nem." - saccolod meg, "vagybejönvagynem" alapon.

Nem jött be most sem.
A hívő lét megítélése nem olyan ködös, felismerhetetlen, mint ahogyan azt gyakran megpróbálják beállítani.
Tessék olvasni az Igét, és abból pontosan elfogod tudni dönteni, hogy mi a bibliai hit és mi nem az.

"Istennek nem tetsző dolog az, ha ezt az ítélkezést földi ember veszi át Tőle." -véled.

Istennek az sokkal kevésbé tetszik, ha hivatkoznak rá, a véleményére, annak ismerete nélkül.
Ha valóban szereted, tiszteled és olvasod az Igét, akkor abból pontosan megtudhatod, hogy igenis tudni kell különbséget tennie egy hívőnek jó és rossz között, jó hit és értelmetlen, hiábavaló hit között, jó ima és helytelen ima között.
És semmiképpen sem szabad kikerülni az ítéletalkotást !

"Harcolni szeretnének, de mártírként emlegetik Maguk, mert tudják, hogy ezért az általuk indított szellemi harcért támadni fogják Őket. Nagy itt az ellentmondás!" - vélelmezed tovább.

Tényleg nagy itt az ellentmondás.
De ez a valóság és a véleményed között áll fenn. Minden közösségben lehetnek olyanok akik mártírnak képzelik magukat, de én a Hit Gyülekezetében ilyennel 17 éve nem találkoztam !


"Én hiszek Istenben, és azt „birtokháborításnak” tekintem, ha valaki azt sulykolja belém, hogy nem, bennem démonok vannak, mert nem harcolok az ateisták ellen és nem folytatok utcai evangelizációt !!!" - folytatod.

Ezeket a vélt dolgokat rajtad kívül senki más nem sulykolja beléd.
Neked sem javaslom, hogy folytasd ezt az őldözési mániát, mert káros az egészséges gondolkodásra.

"Jézus saját vérén vásárolta meg a hívő embert. Hívő emberként jogom és kötelességem elutasítani az Ő alaptalan, senki által fel nem hatalmazott vádaskodásaikat !!" - lovallod bele magad továbbra is alaptalan állításokba.

Ha valóban olyan következetes vagy, mint amilyennek felszeretnéd tüntetni magad, akkor a saját alaptalan vádaskodásaid elutasításával illene kezdened.

Nyugodj meg.
Ne hergeld magad tovább valótlan állításokkal !

manes 2009.07.27. 08:14:01

Én a pokolba szeretnék kerülmi mert az összes haveron is ott van vagy lesz:)

Abel13 2009.07.27. 21:03:57

@Metttál: Azt hiszem nem Te vagy akitől tanácsot kellene kérnem!
www.adullam.eoldal.hu/oldal/youtube-adullam-videok e-faláról azonnal levették az e-fal idevonatkozó bejegyzéseit amikor Ábrahahám valaszolt!Mely a következő volt:

Kedves S. Johanna!

Nagyon vártam már válaszod. A várakozásomnál csak a meglepetésem nagyobb.
El kell mondanom, hogy én boldog családos ember vagyok. A családból csak én járok gyülekezetbe, hetente egy alkalommal. Van egy drága, jó feleségem, három gyermekünk és hét aranyos unokánk. Isten nem kéri, hogy zárjam ki őket életemből! Lelki és testi harmóniában élünk. Én nem azt keresem, hogy mi választhat el tőle, hanem mi kovácsolhat még jobban össze bennünket az Úr dicsőségére. Az, hogy az én hitem erősebb az úrban azt a család számára kamatoztatom és semmiféle kettős iga nincs köztünk, melyet néhányan olyan előszeretettel hangsúlyoznak. Az említett áron nem szeretnék Istennel beszélgetni.
Nick nevedből annyira tudok következtetni, hogy Hölgy Vagy, azt nem tudom, hogy házas-e.
Teljesen elválasztott a világtól, szüntelenül az Ő jelenléte után vágyakozom.
Ne haragudj, de ha ilyeneket írsz, nem Jézussal beszélgetsz. Nem szeretném az igéket itt sorolni, melyeket ismersz, és jól Tudod ez Jézus ellen való állítás. Szellemi testvéreidnek erre fel kellett volna hívniuk figyelmedet.
Abban az esetben, ha családod van szellemi állapotod tragédia, elsősorban a családodnak, de Neked is. Nagyon nem szeretnék akkor a férjed és gyermekeid helyében lenni. Szólsz hozzájuk egyáltalán? Vannak közös programjaitok? Elmondjátok egymásnak örömeitek, bánataitok? Jártok világi társaságba? Ha van testvéred, jó kapcsolatot tartasz vele? Szüleiddel jó viszonyban vagy? Gyakran látogatod őket? A leírtak alapján, számomra elképzelhetetlen.
Az ember Isten akaratából megszületik és benne él a világban. Fordítva nem kívánatos egy kereszténynél: azaz a világ ne éljen az emberben!
Ismereteim szerint ezt csak Keresztelő János és Jézus tette meg egy időre, amíg a pusztában volt. A világból kivonulni persze sokkal egyszerűbb, sokkal nehezebb megmaradni benne érintetlenül (ezt egy hitben járatos hívő embertől vettem át).
A házasság olyan szent, szövetségi közösség egy férfi, egy nő között, amelyet csak a halál bonthat fel. Egyik fő célja gyermekek nemzése és felnevelése. A természetes világban a házasság jelkép is, amely megjeleníti Jézus Krisztus és az Egyház szellemi-lelki közösségét. A házasság keretein belüli, a férj és felesége közötti házasélet Isten ajándéka.
A férj a feleség és az egész család feje és vezetője. Köteles feleségét úgy szeretni, mint saját testét. A feleség a férj segítőtársa, aki alárendeli magát a férj vezetésének. Feladata, hogy gyermekeket szüljön, gondoskodjon háza népéről és szeresse férjét.
Az élet nem lehet teher, hanem győzelem és remény Isten dicsőségére. Szabadságban kel élni és a szellem békességének gyümölcse rajta keresztül másokra is kiárad. Minden ember szíve mélyén ott él a vágy, hogy szeressék. Biztos, hogy környezetedben is szeretetet árasztasz?
A figyelmes szeretet teszi lehetővé, hogy a másik emberhez közel kerüljünk. Feltétel nélküli szeretetünk olyan fegyverré kovácsolódik, amely mások életében minden szeretetellenes erőt képes felszámolni.
Az a jó, ha minden család az isteni tekintélyi rend megtartását tűzi ki célul. A feleség alárendeli magát férjének, a férj úgy szereti feleségét, ahogy Krisztus szerette az Egyházat, a gyermekek pedig engedelmeskednek szüleiknek az Úrban.
Ezzel minimálisra lehet csökkenteni az ördög esélyeit az otthonokban.
Isten minden ellenszolgáltatás nélkül megbocsát annak, aki bevallja bűneit, és az Ő Fián keresztül kéri a bűnbocsánatot (1Jn 1,9). Ugyanakkor azt várja, hogy mi is bocsássunk meg minden embertársunknak, aki valaha is bármilyen módon megbántott bennünket.
Ne haragudj érte, de az általad leírtakból számomra úgy tűnik, hogy Te valamiért nem tudtál megbocsátani sok embernek.
A megbocsátáshoz való készség elengedhetetlenül szükséges a szabaduláshoz (Mt 18, 21-36).
S. Johanna imádkozunk érted, hogy érezd jól Magad az Isten teremtette világban, és ha az Úr majd úgy látja, találkozol vele és ítélkezni fog.
Áldjon az Úr!

Ábrahám

Micsoda inkorrek magatartás. Az internet minden létező etikai kódexét megsértették, akik annyira hisznek Istenben.

Inkább azzal foglalkozzál, hogy HIT Gyülekezetesek miért szerepelnek más Gyülekezetek alkalmain !

Abel13 2009.07.27. 21:17:02

@Metttál: Másrészt a HIT Gyülekezet által kiadott könyvben " Disznók a szalonban", olvasd 0a 171. és 184 oldalt és nézd meg az említett honlapon lévő démonűzési, gyógyítási felvételeket.
Idézek: "Ezért bölcs és hasznos dolog, hogy a szabadító szolgálatban mind férfiak, mind nők részt vegyenek. Így a nők a nőkre, a férfiak a férfiakra tehetik kezüket."
" Nem helyes, ha a szolgáló testének minden különösebbmegfontolás nélkül az ellenkező nemből valóra teszik kezüket."
Tudnék, néhány érdekes DVD felvételt mutatni !
Nem szeretem, ha "megvezetik" valamely oból mély ponton lévő embereket.
Nem vagyok elfogult, nagyon sok időt töltöttem ezen videók tanulmányozásával !

Abel13 2009.07.27. 21:23:34

Ekkor még az e-falon szerepelt S.Johanna üzenete:
Abel13 2009.07.24. 07:23:44
Na ez a baj, hogy idáig juttatják el, hamis önigazolással az embereket !
Megnézheted!
www.adullam.eoldal.hu/oldal/youtube-adullam-videok

Beleszerettem az Én Uramba, Megváltómba, Jézus Krisztusba.
Nagyon erőteljesen vonzza a szívemet, és minden pillanatban Vele szeretnék lenni.
Teljesen elválasztott a világtól, szüntelenül az Ő jelenléte után vágyakozom.
A szívem kiált utána, és hiszem, hogy lesz Vele egy nagy találkozásom, amikor betölti mindazokat a vágyaimat, melyeket Ő keltett bennem.
A lelkem Isten után sóvárog. Nemcsak sokat, de mindent jelent számomra.
Szerelmet kaptam Tőle, átélhettem Vele az Énekek éneke sorait.
Ezt a szeretetet az élet sok-sok terhe próbálja elnyomni, de mihelyt egy kicsit felszabadulok
a nyomások alól, újra érzem ezt a szerelmet, mely bennem él Jézussal együtt.
S talán a Vele való mindig szorosabb kapcsolatom az Ő kegyelméből, Isten Igéjének megélése, és az engedelmességre való törekvésem által teszi lehetővé, hogy mint a legcsodálatosabb Személyre figyeljek, aki öröktől fogva Van, és úgy szólítsam meg Őt, mint Akiről tudom, hogy mindig szeretett és szeret, bármilyen is vagyok.
Ábrahám! Add oda az életedet teljesen Néki, és Ő az Övét adja cserébe.
És meg fogod hallani a hangját, mert az Ő juhai hallják Izráel Hűséges Pásztorának hangját, az Ő szerelmesei kell, hogy meghallják a Vőlegény hangját!

Legyen meg a Te szíved kívánsága!
Áldjon az Úr!

S. Johanna

Ez nick nevéből Hölgy. Ha egyedül van még szerencsés az eset, de ha családja, férje!!! Ez nekik tragédia. És azok felelőtlensége és mértéktelen kapzsisága, akik ebben a hitben tartják, hogy naponta szól hozzá az Úr.
Pszichiáterhez kellene, hogy vigyék, ha igazi testvérei lennének ! De soha nem fogják megtenni, mert kellenek ilyen "húzó" emberek.

Abel13 2009.07.27. 21:33:56

@Metttál: "egészséges gondolkodás" ?
Azt nem a gyülekezetekben kell keresni !!!

Párosodásiügyí Államtitkár 2009.08.20. 20:50:41

A piacgazdaságban a hit is áru ahogyan sajnos minden az.

Ha pedig áru akkor el is kell adni.

Ha pedig el kell adni akkor kell a reklám.

EZt az összefüggést leplezi le az óriás biblia.

Abel13 2009.08.24. 16:49:22

@Párosodásiügyí Államtitkár:Sajnos tényleg áru. Egyre többen élnek meg jól belőle, (10% és kosarazás) minden teológiai felkészülőség nélkül. Hol az APEH. Csak az orvosi hálapénz adóköteles?
Show műsort csinálnak, dőlnek hátra az emberek a nagy szellemi energiától. Egy családból, ha valakit becsempésznek kettős igára hivatkozva, már fel is bontják, szétverik a családokat.
Ez a cél? Miért némák a hagyományos egyházak. Miért nem válaszolnak az új idők kihívásainak megfelelő hatékonysággal. Hol vannak a hatóságok. Rengeteg országban tiltottak be szektákat és gyülekezeteket! Egy társadalom akkor lehet egészséges, ha erős családokra épül. Magyarországot tönkre szeretnék tenni, de nem hagyjuk, holmi önjelölt evangelistáknak.

Blog Béla 2009.08.27. 16:38:11

Csak egy könyvet ajánlanék, Fesz van címmel. Hitgyüliről, németsándorizmusokról bővebben. Tanulságos. És szánalmasan szomorú is egyben.

Abel13 2009.09.06. 14:24:44

Kétségbeejtő, és nem tudom, hogy juthatott idáig István király országa.
Adullám úgy toborzott, hogy ahova meghívták őket, mindjárt "Isten nevében" néhány embert elszipkázott. Persze olyanokat, akik jó 10%-al rendelkeznek. A Pásztorok erre rájöttek és összefogtak ellenük és szeretnék Budapestről kitiltani, de eddig sikertelenül. Még a Hitgyülekezet vidéki tagozatából is sikerült elszipkázni embereket. Gyülekezeteiken ömlik a hagyományos keresztények elleni gyűlöletkampány. Papi méltóságokat aláznak porig olyan embereket, akik szellemi senki, minden teológiai végzettség nélkül. Miért hagyjuk e szekták romboló tevékenységét. Fogjunk össze mi keresztények és élve a modern technika lehetőségeivel söpörjük le ezeket az önjelölt szektákat Őket Magyarország életéből!

énisénisénis 2010.01.07. 15:08:17

ó!nem tudtam mi hiányzik, hát a hit gyülekezet,koolyan ha lenne isten és ezt látná amit művelnek pláne németsanyival az élen.szomorú hogy ezt megengedik, ráadásul a sok naiv embert még anyagilag is megrövidítik

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.26. 17:48:29

Hit Gyülekezete humora
2010.08.24. 07:24 IGe

Nekem nem csak a vasárnapom vidám, hanem minden percem, amikor a Hit Gyülekezetére és hitelveikre gondolok. Jómagam is a térdemet ütögetve röhögök.

vilagnezet.blog.hu/2010/08/24/hit_gyulekezete_humora
süti beállítások módosítása