Tékozló Homár

Kalandok az örökké elromló Lenco DVD-lejátszóval

2009.08.06. 15:49 | szily | 46 komment

Reménytelen készüléket sem cserélnek, és minden lehetséges módon froclizzák a rossz készüléket vásárló vevőket a Media Marktban. Attila egy Lenco márkájú hordozható DVD-játszóval szívta meg, sokszorosan, élményei lejjebb olvashatók:


Egy Media Marktos kalandomról szeretnék beszámolni.

Mivel két kis gyerekem van és munkám miatt gyakran utaznom kell a környező országokba,hosszabb utazásainkhoz, nyaralásainkhoz vettem nekik kicsi több mint egy  éve a Westendben lévő Media Marktban egy hordozható DVD lejátszót 45.000 Ft ért. Nem a legegyszerűbbet választottam igyekeztem egy normális paraméterekkel rendelkező készüléket vásárolni. A készülék pontos típusa: Lenco DVP 853.

Az első használatra néhány hónappal később került sor egy hosszabb külföldi  utazás alkalmával. A készülék két film lejátszása után a DVD kivételekor a DVD tartó fedelét elhajította úgy 30 cm re. Hazaérkezésünkkor irány a gari levéllel a vevőszolgálat, ahol először nem akarták fogadni a készüléket, mondván vigyem a forgalmazó szervizébe, de mivel erősködtem, hogy igen is itt is leadhatom nagy nehezen átvették. A készülék több mint egy hónapot szervizben állt, majd jött a telefon mehetek érte. Átvételkor közölték ez nem volt garanciális javítás mert én is letörhettem a fedelet,ezért 5231 Ft lesz a javítás. Mivel nem igazán tudtam ezzel mit kezdeni, kifizettem a pénzt. Átvételkor a készülék össze vissza volt a legkülönbözőbb helyeken ragasztószalaggal ragasztva, melyről azt gondoltam majd otthon leszedem. Nos nem igazán jött le,alkohollal meg nem lehetett lemosni mert oldta a műanyagot. Igazából ez nem is érdekelt nagyon. Következő utunk alkalmával,vettem a  srácoknak egy halom filmet és természetesen vittük a kijavított készüléket magunkkal, hogy ne unatkozzanak az 1400 km –es úton.

Az első bekapcsolás alkalmával a készülék kb. 15 másodperc lejátszás után egyszerűen erős súrlódó hang kíséretében megállította a lejátszást. Egy próba után kissé bosszúsan vettem tudomásul, hogy filmnézegetés az biztosan nem lesz az utazás alkalmával.

Otthon első utam ismét a vevőszolgálathoz vezetett, ahol már készségesen átvették a készüléket javításra. Újabb 3 hét múlva elkészült, átvettem. Otthon a következő használat előtt már rutinosan kipróbáltam és sajnos ugyanazt a hibát produkálta mint korábban. Anonim felhívtam a forgalmazót, nem említve hogy garanciális a készülék, és  megkérdeztem vállalják e a javítást, Ők a hiba ismertetése után közölték jobb ha kukába dobom a gépet, mert a mechanizmusának a hibája lesz a baj és a javítás többe fog kerülni, mint egy  új  készülék ára. De természetesen ha akarom bevihetem hozzájuk.

Irány a vevőszolgálat ahol már ismerősként üdvözöltek ismét átvette volna az úr a készüléket javításra, de én kértem ne javítgassák, mivel eddig sem csináltak vele semmit hanem cseréljék ki, vagy hadd vásároljam le az árát, mert nekem ez a vacak nem kell. A vevőszolgálatos emberke majdhogynem kinevetett és azt mondta, vagy elviszem a készüléket, vagy javításra átveszi azt, döntsem el és ne tartsam fel a sort. Végül morgolódva leadtam javításra, mivel a garanciából is már csak néhány nap volt hátra. Kértem had beszéljek az ügyeletes vezetővel, ezt hárították, hogy épp értekezleten van (du. 18 órakor) és nem ér rá.

Kértem a vásárlók könyvét ahol leírtam problémámat, és kértem a javítás helyett a cserét. Leírtam, hogy az elmúlt 3 évben  laptopot,számítógépet, tv-t, fényképezőgépet, és egy csomó apróságot vásároltam náluk majd egymillió forint értékben számlára ( ellenőrizhetik ) mely termékekkel sosem volt semmi gondom, tehát nem egy nótórius csereberélő vagyok, illetve jeleztem, hogy Esztergom mellől a bejárásom és a parkolásom már lassan annyi lesz mint a készülék ára.

Ennek már több mint egy hónapja, és se készülék, se válasz nem jött a Media Marktól.

Tudom, hogy nem ők gyártották a berendezést, de ha valamivel ennyi gondja van valakinek talán érdmes méltányosságot is gyakorolni néha, annál is inkább mert ők az ilyen veszteségeiket simán a beszállítóra tudnák hárítani. Illetve tudtommal ők is a vevőkből élnek. Az, hogy én náluk többé nem fogok vásárolni semmit, és okkal rossz hírüket fogom kelteni mindenütt az már biztos, ha nekik ez nem gond engem sem érdekel túlzottan. Természetesen el fogom tudni költeni máshol is a pénzemet.

Egy hasonló, de más nevű műszaki egységben egyébként  Németországban vettem jó 10 éve egy Minolta fényképezőgépet amit sikerült leejtenem és az objektíve mellyel vettem megsérült, itthon a típust nem forgalmazták ezért hónapokkal később mikor arra jártam ismét, visszavittem, mert VENNI akartam hozzá egy másik objektívet. Az eladó elkérte a készüléket, majd eltünt,vártam rá 10 percet, megjelent és azt mondta mivel gyárilag ezzel van szerelve ezt külön körülményes lenne megrendelni és nincs is külön ára. De beszélt a  beszállítójukkal aki felvállalta, hogy egy bontatlan új készülékről vegyék le és GARANCIÁBAN cseréljék ki azt nekem ott helyben annak ellenére, hogy az nyilvánvalóan az én hibámból ment tönkre. Azt sem tudtam mit szóljak 20 perc alatt ingyen vita felelőskeresés nélkül kicserélték.

Szükség esetén mind a vásárlás, mind a szervizekről készült jegyzőkönyvek eredetijét be tudom mutatni.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Allium sativa 2009.08.06. 15:50:16

Nekem még mindig jó az e l s ő Lenco bakelit játszóm...

maincoon © 2009.08.06. 15:51:37

Lenco ... de régen hallottam ezt :O

leslie nilsen (törölt) 2009.08.06. 15:52:10

A blogba nincs jogosultságod kommentezni!

Themuezzin · https://sites.google.com/site/mybookspages/ 2009.08.06. 15:58:02

ha ennyire sokat jar kulfoldre dolgozni, miert nem egy boldogabb garanciaju orszagban vette meg a lejatszot?

hiszti 2009.08.06. 16:00:15

Kína melyik felén gyártják ezt a lenco-t?

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.08.06. 16:00:44

Olyan hosszú volt az érdi(elolvasva), hogy lecsúzstam a dobogoról, ezt tessenek figyelembe venni :)))

nakiazaki 2009.08.06. 16:03:56

Nekem Kanadában volt ilyen élményem tavaly, egy fényképezőgépállványt vettem amiről az első használat során letört egy műanyag darabka és emiatt használhatatlanná vált. Az üzletlánc egy másik boltjába vittem vissza, ahol kérdés nélkül visszavették az állványt, sőt, a pénzt visszautalták a POS terminállal a bankszámlámra (magyar bankkártyám van egyébként). Csak lestem... Ilyen mikor lesz itthon?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.08.06. 16:05:47

Lenco.. az nem a margarin ?

Amúgy van vmi konzol játék az is tud dvd-t játszani és a kölyök habosra élvezi magát ha megkapja szülinap/karácsonyra. Ja, hasonló árban. Vélhetően napi 25 órát használná és nem 2 havonta vennétek észre esetleges hibáját.

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2009.08.06. 16:09:34

Nos, "Mer hulye azé nem vagyok"

aki a media markt-ban vasarol az meg is erdemli.

Frucsasz 2009.08.06. 16:09:35

@Themuezzin: Boldogabb garanciájú ország? Ez jó :)

@sambalabammbumbumm: nem, az a Linco (Light ) :D
De elsőre én is azt hittem ,hogy margarin :)

Ez olyan Kafkás hangulatú nap. Vagy inkább Don Quijote-s? Nem is tudom.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.08.06. 16:11:01

Amúgy ezek a DVD játékosok baromi eccerű szerkezetek van a csíp, táp, mechanika meg némi elektronika odadaszva. Naná, hogy a mechanika romlik el először, de sztem a férjedet megnyered egy happy ending masszázzsal valahogy összetákolja.

... ha meg havonta probléma lesz nos a folyamat ismételhető... ;-)

Max. mindig egy filmet fog lejátszani, de jó lesz :)

Amúgy ha kicsit nem vagytok technofóbok veszel 9e-ért egy MP4 lejátszót, 'oszt torrenten vagy minimál hozzáértéssel az eredeti DVD ről (lol) készítesz MP4-et és tolod neki. A gyereket piszkosul fogják irigyelni az oviban/suliban

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.08.06. 16:12:53

@Frucsasz: Ne igyál többet. Vagy tolj egy kis füvet, nem leszel szomorú. A Sün is mindig ezt teszi a nyúllal az árokparton.

Amúgy sejtettem, h nem margarin hanem azon műszaki cuccok összessége ami nem üti meg az IBM minőséget.

۝merta-X 2009.08.06. 16:20:21

45 magyar ezer forint?
Az a vicc, nem a garancia...

45 ezerér 4-5 éves laptopot kell venni, azt az is visz minden filmet

uni1002 2009.08.06. 16:23:26

A héten, a Nyíregyházi Teszkóban vettem egy ALCOR FM autórádió transmittert. Amint kibontottam otthon, a szivargyújtó dugója szétrepült, a benne levő biztosíték tartó rugójától. Szerintem valami ragasztást, vagy rögzítést kifelejtett a neves Kínai gyártó. Félórán beül visszavittem, az ügyeletes kislány elnézést kért, és kezembe számolta a vételárat, és egy jegyzőkönyv másolatot.
Így is lehet reklamációt intézni...

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.08.06. 16:35:12

@uni1002: Mert 3 napon belül köteles visszacserélni. 1 hét múlva vitted volna vissza...

É2I 2009.08.06. 16:36:14

Harmadik meghibásodás után kérheted a pénzt vissza.
Bár az MM-ben előszeretettel adnak csak náluk beváltható utalványt. Igaz azt írtad ez neked megoldás, tehát legközelebb, addig ne menj el amíg nem jön elő valamilyen osztályvezető. Tök mindegy ki, de legyen valamilyen kompetenciája, döntés joga.

Annó már leírtam, hasonló képpen jártam és bár két órámba került, de egy más típusú, +10eFt-ba kerülő készülékkel távoztam egy fillér többlet megfizetése nélkül. Ja és csak egyszer mentem vissza. Mindenféle kifogással akartak lerázni; nem hagytam magam. Végül jött egy döntés képes emberke, vele is nyugodt, de nem engedő hangnemben beszélve elértem egy számomra is értékelhető megoldást.

Egy másik jótanács; ezekből a készülékekből _nem_ szabad a közép kategóriát venni. Vagy megveszed a legolcsóbb sz.rt és nem bánod, hogy fél év múlva kuka (sokszor többet tudnak és jobbak, mint "neves" társaik), vagy a legdrágábbat. Aminél a márka nem engedheti meg magának, hogy ilyen panaszokkal legyen tele a net.

A jelenet pikantériája az, hogy a Lenco német cég. Persze ők is kínában rakatják össze, a mechanikát általában dzsunka javításból kimaradt gyékény hulladékból.

Moncsalaki 2009.08.06. 16:36:50

No ez tipikus magyar történet.
Én anno a Pannonnál vettem egy mobilt, ezer éve az előfizetőjük voltam (már nem...), egy hét alatt kiderült, hogy egy nagy szar, állandóan kikapcsol, teljesen feltöltött állapotban is. Mivel nem 3 napon belül ment tönkre, cseregarancia már nem volt rá, és én hűségnyilatkozatot írtam rá alá, nem volt más választásom, mint állandóan visszavinni, leadni szervízbe, majd használni a kopott cserekészüléket (ami legalább, az újjal ellentétben működött!) és a frissen visszakapott készülékkel újra és újra megjárni ugyanezt a kálváriát.
Csak az segített végül, hogy befenyegetőztem a fogyasztóvédelemmel, aminek köszönhetően visszavették a telefont és levásárolhattam a árát...
Happy end, de nem kis szenvedéssel...

Pozitív példa azonban: múltkor vettem egy mp4 lejátszót az Electro Wordldben.Hazajöttem, egyáltalán nem működött a kijelzője, nem láttam, melyik menüpontban vagyok és iszonyú lassan lapozott... MÉg aznap visszavittem, és rögtön kicserélték.
Persze, itt még bejátszott a cseregarancia is...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.08.06. 16:38:27

@uni1002:
Műszaki cuccot helyben kell kipróbálni mindig! Tescóból vett kalapáccsal is mindig helyszínen teszek próbát ;-)

off: szeretnék kicsit nagyobb teljesítményű FM transmittert, a cél az lenne, hogy az egész családi házban a vasbeton szint alatt is fogjam az adást. tud vki kapcs rajzot ? A kereskedelemben kapható 1-10m távolság nem pálya

Frucsasz 2009.08.06. 16:40:29

@sambalabammbumbumm: én inkább nem akarom tudni, mit csinál a sün a nyúllal az árokparton :)

zebranyul 2009.08.06. 16:49:05

A Nyíregyházi Teszkóban nekem is jó tapasztalatom volt.
Szó nélkül visszaadták egy dvd lejátszó árát (9000 ft körüli volt), amikor sérelmeztem, hogy az 5.1-es divx filmeknél nem szól a mélynyomó, csak a dvd filmeknél. Ez amúgy úgy tudom általános hiba az orion dvd 5000-nél.

Smacika 2009.08.06. 16:53:24

Ez a baj a "balra dzsunka-jobbra rizsliszt" gyártmányú készülékekkel.
Annyira occsó, hogy nem lehet jó.

fatality666 2009.08.06. 16:54:34

Erre csak azt tudom mondani, hogy manapság a madaras tecsóban, meg a hasonló nagy áruházakban 25.000-ért már lehet venni NONAME divx-es dvd lejátszót, ha már gajjramegy akkor ne sokat bukjon az ember. (én kb. 3-4 éve vettem egy Laser "márkájút" totál gagyi, de nem volt még olyan lemez amit maradéktalanul ne játszott volna le, jaa és azóta is rendesen müxik)

moli 2009.08.06. 17:02:48

@Attila: """Természetesen el fogom tudni költeni máshol is a pénzemet."""

csak ne a saturnban.
en.wikipedia.org/wiki/METRO_AG

mdee 2009.08.06. 17:29:45

mp4-ből is vagy a leggagyibbat, vagy a drágát érdemes megvenni, de ha a gagyit veszed siránkozni sem szabad. Vannak akik értetlenül néznek rám, hogy 40.000 ft-ot adok egy lejátszóért, mikor 7500-ért ez is 2"-os, rádiós, meg videót lejátszik, sőt még e-bookot is. Ja, hogy 3 hónap múlva tönkremegy a ipod klón? Pedig djix márkájú, azt mondta az eladó, hogy csak itthon nem ismert.

É2I 2009.08.06. 17:40:50

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Ebben teljesen egyetértünk, sajnos a fhanszia termék felét én is megszíttam, bár a másik fele müx. (házimozi: drága dvd játékos sux, erősítő azóta is megy. Kopp, kopp, kopp. )

Rock me Amadeus 2009.08.06. 20:40:37

ilyen balféknek kijár már egy naív ügyfeles póló

ge-za (törölt) 2009.08.06. 20:50:49

lejátszó helyett inkább vegyél a gyerkőcöknek vodás telefont és tudnak netezni a START csomag adta feltételekkel az utazások során!:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.06. 20:55:15

lehet mar a posztolot?
aki egy millert elkolt evente muszaki cikkere
szarjon a 45 rugora
bar en lelonem a boltost az tuti
ma ilyen napom van mert Mary nem fozott semmit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.06. 21:02:51

de tenyleg mi az a Lenco?
eletemben nem hallottam rola
igaz a philpsrol hallottam es annakj idejen elarasztottak az orszagot igen jo aron nagyon szar videomagnoval

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.06. 21:11:18

@sambalabammbumbumm:
en is igy vagyok vele
en lancfureszt vettem a home depoban
kimentem a parkoloba es kivagtam 3 fat

egyebSt jut eszembe
meg nagyon csoro voltam idekint
tizeneve
es leeresztett a kocsim gumija
vettem ilyen szivargyujtora helyezheto punpat/nem fos/
felfujtam
10 perc mulva viszavittem
mondtam nekik, nekem ez lassu
es adtak vissza a pezt

Deviáns 2009.08.06. 21:49:02

A cikkírónak:
ha jól emléxem, amíg garanciális szervizben van a cucc, addig stopp a garanciaidő, magyarul: amennyit szervizben volt, annyival hosszabbodik a garanciaidő. Ha nem gazdaságos a javítás, kötelesek cserélni, de nem hosszabbodik a garanciaidő.

A Vodafonos netezéshez: én ha új telefont veszek, két dolgot kapcsolok ki azonnal:
1) az automatikus hálózatválasztást
2) az összes wap/gprs/3g profil jelszavát törlöm, és beállítom, hogy kérje be. Ennek oka: korábbi készülékeimnél mindig úgy voltak kiosztva a netezős gombok, hogy egy adott gomb véletlen dupla megnyomására netezni kezdett. (pl. asszem a siemens c35 vonalbontás/piros gombja volt ilyen)

zovar 2009.08.07. 07:51:03

Volt Teszkós OV-ként elmondom, hogyan működik ez a valóságban.
Jött az vásárló, hogy valami baj van az egy hete vett bármilyen műszaki szarral. Vevőszolis, ha egy kicsit is problémás volt az eset, kihívott engem. Ha szerintem sem volt egyértelmű, hívtuk az ügyeletes osztályvezetőt, aki azt mondta, NEM.
Ha a vevő tovább szívózott, ügyeletes igazgató, ő is nemet mondott. Ha a vevő még mindig problémázott, hívtuk az áruházigazgatót, aki látatlanban mindenre igent mondott. Így kapta vissza a vevő a tévé árát, aminek be volt törve a képcsöve!!!!!
Szóval kitartónak kell lenni.

McKelek 2009.08.07. 08:50:19

Hmmm, Aldi Suisse: 3 hónapon belül minden indoklás nélkül visszavesznek bármilyen ruhát és használati cikket. Ügyintézés kb. 1 perc, meg se nézik a dolgokat, cserélheted, vagy ha jobban esik, simán visszaadják a pénzt.
3 hónap után garancia, még nem próbáltam, de most bemegyek a 1.5 éves aldis navimmal, tesztelem öket ;)

Lesbőltámadószárítókötél 2009.08.07. 08:59:51

A Lenco egy hasonlóan gagyi szar, mint pl. a Panda Dvd lejátszók, a Vestel tévék, és még sorolhatnám.
Egyébként már mindent Kínában csinálnak, tökmindegy, hogy Panasonic, Sony, vagy egyéb cucc....
Japánban már csak szusit gyártanak.

Manyizga (törölt) 2009.08.07. 09:48:31

Lemezes DVD-játékost venni az olcsó memóriakártyák és DVD-ripek korában? 45ezerért már inkább vettem volna egy PSP-t, nagy memóriakártyával... ;)

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2009.08.07. 11:15:27

Legközelebb vegyél könyvet a gyereknek, az nem romlik el és olcsóbb. Vagy ne légy Media Markt fetisiszta és normális boltban vegyél műszaki cikket, ne a lehúzós retail lácokat gazdagítsd, én sem a péknél akarok tankolni az autóba, hanem a benzinkúton. Ja és kerüld el a Saturnt is, mert az ugyanaz, mint az MM (ugyanaz a tulajdonosi köre is).

QAQ 2009.08.07. 11:17:53

Nem ertem miert kell itt Nemetorszaggal mutatni a peldat :

Mikor Magyarorszagon is lessz olyan meretu vasarlas mint Nemetorszagba akkor majd siman fognak kicserelni mindent garanciaba.

Nemetorszagba minden elektronikai cikket megvetetnek aranyaron (nem ebayrol beszelek) a vasarlokkal akik meg is veszik es leszrjak ha egy 50euros cucc nem megy mar par honap utan...mert addigra mar ugyis elavul es van ujabb es jobb.


Magyarorszagon a szar minoseget aruljak elerheto aron mert a kutya nem venne meg a dragat, ennek van piaca es az emberek elvarjak ugyanazt a minoseget meg szolgaltatast amit latnak/hallanak tvbe/radiobe/interneten a nagy neves cegeknel

kaboca36 2009.08.10. 11:08:39

Ha normálisat akartál venni miért vettél egy NO-NAME cuccot. Nem tanultad még meg hogy a kinai az csak ugy néz ki mintha az lenne???

Vannak ismert márkák azok közül kell vállogatni.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.08.10. 17:08:51

@japitaki:
Ilyen ismert márka a THOMSON is, faszául ugyanígy jártam vele. Fosadék szar egy-egy sorozatuk és a világért nem ismernék be...
süti beállítások módosítása