Tékozló Homár

Kinek a biznisze a fővárosi strandolókat megörjítő Strandrádió?

2009.08.14. 00:02 | szily | komment

Szabolcs szerencsére igazi öntudatos strandoló, aki előtt a Homár nyilvánosan meglengeti médiamunkásbőr süvegét, amiért nem hagyta annyiban, hogy a Dagályon olyan hangosan bömböltetik az elviselhetetlen zenét és reklámokat, hogy a szomszédja szavát sem értette már, nem beszélve az ébren ugráló kisgyerekéről. Fogta magát, és bement a strandirodára, ahol megmutatták neki egy rózsakeresztes összeesküvés bizonyítékait. Arról van szó, hogy az összes budapesti strandon Valakik kötelezővé tették a Strandrádió bömböltetését. Nem véletlenül használtam a bömböltetés szót, ugyanis nem egyszerűen a program lejátszása a kötelező, de szigszalag segítségével a fülsértő hangerő pontos mértékét is kötelezővé tették a Valakik. Hogy miért? Vagy gonoszak, vagy valaki jól jár ezzel, gondolom én. Szabolcs összeesküvés-elmélete szerint Ők akarják megkaparintani a pesti strandokat. Ma még megpróbáljuk kideríteni, kik azok a Valakik, és miért kínozzák a dobhártyákat. Ha többet nem jelentkezne a Homár, akkor annyit üzenek, hogy jó volt együtt ez a pár év.


Sajnos, nem tudom, hogy kitinpáncélod alatt mennyire érzékeny hallószerved, így aztán azt sem tudom, mennyire veri ki nálad a biztosítékot, ami velünk a Dagály strandon történt. (Sőt, a jelek szerint valamennyi strandon és fürdőben, ami a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fennhatósága alá tartozik, megtapasztalható az, amiről írni fogok).

Két és féléves kisfiunkkal gyakran járunk a Dagályban, van fű, van víz, van fa és árnyék, van - ugyan igen felejthető minőségű - étkeztető facilitás is, szóval el tudunk ott tölteni egy szombatot vagy vasárnapot. Gyermek normális esetben dél és egy óra között elszundít egy másfél-két órára. AZ abnormalitás ez ügyben a múlt hét végén köszöntött be a Dagályba, s hogy tovább fokozzam a képzavart, inkább beordított, mint beköszönt. Az elmúlt hetekben ugyanis elindult az úgynevezett "Strandrádió" szolgáltatás. Erre felfigyeltünk már az előző alkalmakkor is, azonban akkor egészen halkan duruzsolt a folyamatosan ismétlődő 15-20 "zeneszám" és az azokat megszakító, bugyuta hirdetések a boldog cocilizmusból ittragadt
szürke, NDK-s hangszórók jóvoltából.

A múlt hétvége viszont átment szürreálisba: olyan hangosan üvöltött a "sej-haj Rozi, vasárnap találkozunk", hogy a mellettem ülő sorstárs kérdését, miszerint "mindig ilyen zajos ez a hely?", csak harmadszorra értettem meg. Nem mellesleg a hangszóró többek között negyedóránként fröccsöt reklámozott ("mi készül ott?" "egészséges és frissítő hatású fröccs!"), ami - úgy tudtam legalábbis - alkohol, és mint ilyen, nyilvános helyen nem reklámozható ilyen formában, de sebaj.

Azon melegében felpattantam és felkerestem az irodát, ahol a fürdő éppen felhatalmazott vezetője elmesélte, hogy nekik "ki van adva" központilag, hogy ennek márpedig bömbölnie kell, és hogy ez így van minden budapesti fürdőben. És hogy illusztrálja a helyzetet, megmutatta, hogy az erősítő megfelelő potmétereire szigetelőszalaggal nyilakat ragasztott a gondos audioszadista: ennyire kell felnyomni, és nem kevésbé. Csak ha nagy a baj, jön a vihar (a páneurópai piknik, a március 15-ei zavargás, október 23-i ellenforradalom, mittomén) halkítható a dolog. Ennek ellenére - ezúton is köszönet neki! - végül halkított valamennyit a hangerőn. A délután folyamán azonban vissza lett állítva a népszívatás (gondolom, megérkezett az illetékes).

Igen szürreális volt, hogy azok az alkalmazottak, akikkel beszéltem, lassan már félőrültek voltak a Strandrádiótól. Az úszómester említette, hogy az egyik strandon a kolléga letépte a hangszórót az úszómesteri fülke tetejéről, mert már nem bírta tovább. Az egyik öltözős úriember elmesélte, hogy csak hosszú és kitartó harcok árán érték el, hogy legalább az öltözőben lehallkíthassák a hangerőt, mert egyszerűen nem értették a vendéget.

Igazán érdekelne a dolog, hogy miért történik ez? Azt bárki beláthatja, hogy ha csak az emberek 20 százalékának megy az idegeire a 45 percenként ismétlődő Elvis Presley, az 20 százaléknyi bevételkiesést eredményez igen rövid távon a cégnek - szerintem ezt tudnia kell annak is, aki ezt "szolgáltatásnak" nevezett marhaságot kitalálta. (Bár a 20 százalék igen megengedő: a környéken mindenkit halálra idegesített a dolog, hiszen a "Strandrádió" minősége a 119. számú Steinmetz Miklós Úttörőcsapat nyári táborának tábori harsonájával egyenértékű - szóval egy átlag rádiós zenei szerkesztőt ezzel meg lehet ölni).

Csak arra tudok gyanakodni, hogy a strandfürdő vállalat privatizációjára készül valaki, méghozzá úgy, hogy olcsón kívánja átjátszani a dolgot a következő tulajdonosra, ezért most elűzik onnan a vendégeket, bebizonyítva, hogy lehet itten veszteséget is termelni, bőven.

Mindenesetre roppant bosszantó a dolog, sok és méltó módszer jut az eszembe annak a szadistának megbüntetésére, aki ezt a tébolyt kitalálta. Én addig nem megyek Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létesítményeibe, amíg a Strandrádiót ünnepélyesen a vízbe nem
ölik.

Üdv:

Szabolcs

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 00:06:33

nem tudom mondtam-e mar, hogy erthetetlen szamomra ha valaki kozos kadba megy furdeni vadidegen emberekkel

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.08.14. 00:08:43

Egyszer szúrok ki egy első helyet, aztán épp fagyogatott a netem :)

Advocatus Diaboli 2009.08.14. 00:09:22

Nu akkor jelentem allásan! ELSŐ!
Ja, és bakfitty!
Meg Máró Gyuri!

Advocatus Diaboli 2009.08.14. 00:10:22

Ezt beszívtam, jelentem allásan!
De azért akkor is bakfitty!

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.08.14. 00:10:25

@hagyma:
Én is utáltam amikor Jugóban voltam, te meg az óceán másik partján beraktad a lábad a vizbe
Pfuj, ki is jöttem azonnal
:)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.08.14. 00:10:56

Ez de durva! Strandra alapesetben az ember pihenni, szórakozni, hasonló rokon értelmű szavak garmadájával leírhatóan szabadidőt tölteni megy, nem pedig reklámot hallgatni. Ki van adva? Meg bömböltetni kell? Milyen évet írunk?!

Megdobbent 2009.08.14. 00:24:51

De tenyleg mar itt tartunk? Csillio penzert elmegy az ember a sok draga, kedves magyar honfitarsaval egyutt izzadni, mas gusztustalan szokasait latni, es a penzeert meg a hallas is tonkreteszik a napjaval egyutt? Ekkora fost tenyleg csak ebben az orszagban lehet realizalni, es igen, sikerul!

Holnap arra ebredek, hogy itt ul a szobamban egy faszi megafonnal es a pofamba orditja, hogy kisfroccs. Ha meg analisan inzultalom majd a megafonjaval, azonnal jon a valtas es ki kell fizetnem a kinyiffantott kiskocsogot, es errol kapok is majd apeh felszolitast, elvegre fovarosi rendelet kotelez ra...

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.08.14. 00:33:11

A zene nekem is az agyamra megy olyan helyen ahova nem való, vagy olyan hangosan
Szilveszterkor befizettünk egy szolid mexikoi étterembe, ahol korábban nem volt muzsika, de most jelezték kellemes lesz
Este kilenckor jött a dizsi, feltekerte a hangerőt és EGYFOLYTÁBAN ment a mai monoton diszkó dang-dang olyan hangerővel hogy beszélgetni nem lehetett
Hiába szóltam és mások is az uzletvezetőnek semmi hatás
Persze be volt fizetve a pénz, kaja-pia, igy csak éjfél után a közönség fele vagy több szépen elpályázott.

A VI.ker "brodvéj" negyedben is azért tiltakoznak a lakók.
Mi a francért kell egy étteremben/kávézóban hangos, de egyáltalán zene?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 00:50:54

@horex:
nem megyek az oceanba
sos
meleg van a parton
nem lehet sort inni
Mary nem tud uszni
20 eves koromban abbahagytam az uszast

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 00:56:02

@Megdobbent:
naja nem vagyok kivancsi mas nagy seggere
mas farkara
100 fahrenheit
sorba allni palacsintaert
aztan 200 masik ember koze belemenni a telehugyozott vizbe
es meg fizetni is erte
ohh noooooooo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 00:58:00

2 es fel eves gyerekemet meg akkor sem hordanam rendszeresen a strandra ha pisztolyt tartanank a halntekomhoz
ha mar lehet a posztolot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 00:59:56

arrol mar nem is beszelek hogy gyermek elszundit del es 1 kozott, de zavarja a strandzene

kesz vagyok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 01:11:44

me' nem szoltok hogy uj posztok vannak
a picsaba

Sajtkukac 2009.08.14. 01:46:52

A privatizációs résszel teljesen egyetértek. De ez nem a strandrádióval kezdődött, hanem az irreális áremelésekkel. Már csak néhány év kell és csődbe megy az egész kóceráj. Utána bagóért el lehet passzolni a jó kis értékes dunaparti ingatlant... Vagy majd elkezdenek sírni a főváros meg a kormány felé, hogy adjanak nekik támogatást...

Na, meg az hagyján, hogy ugyanazt a 30-40 zenét nyomják, de hogy csak 60-as, 70-es évek beli jazz, rock és beat zene szól, sok-sok trombita és elektromos gitárszólóval, mindezt a recsegő-ropogó ezeréves hangszórókon... Én se tudom, hogy sírjak vagy nevessek...
Oda járok már vagy 15 éve, de jövőre erről is leszokom, mint a BKV-ról (az elmúlt 20 évben szinte folyamatosan volt bkv bérletem, szeptembertől nem veszek többé)...

Megdobbent 2009.08.14. 03:46:32

@hagyma: Mondasz valamit :) Korabban en is nagy strandolo voltam, egesz kurva nap a vizben ezerrel, nyitottszemmel hussanas a vizalatt, ossze-vissza felazott bor estere. Aztan nekem is ugy 20-25 eves koromra egyszercsak huss. Volt-nincs strand/furdozes utani vagyakozas.

Nem mondom, neha usznek egyet huvos vizben, de erre is van mar megoldas: olyan jetes dzsakuci (vagymiafaszom, itt mar keso van), ami uszasszimulator: szal befekszel a cuccal szemben, bekapcsolod, siman tempozol egyhelyben :)

De azert a legsokkolobb elmenyem sem kutya. Par eve leugrottam a balcsira a zasszonnyal, jofele draga strandra jegyet valtunk (hogy usszunk a Balatonban, hat miert masert?). Ott ucsorgunk valami arnyekban a fuvon, erre jon egy kisfiu (cca 5-7 eves) egy szal farokban, feldobja magat hanyat az egyik nyugagyra (tolunk cca. 1 meterre, szemmagassagban, velunk szemben), majd a labait a fulehez csapja, es elkezdi ujjazni a segget. Hat azt hittem, hogy frankon megromlott a latasom a viztol, kerdeztem is a zasszonyt, hogy o mit lat ott, ahol en. Es o is egy sajat magat ujjazo kissracot latott. Ennyi kesz, reszemrol itt ert veget barmiforma idegenekkel kozos strandelmeny :>

Megdobbent 2009.08.14. 03:51:17

Nakozben meg atsiklom a kisgyereken. Hat nemar vazze, hogy egy fertozesekre, napra, huzatra kiemelten erzekeny gyereket kivisznek a szulei a strandra. Miert kell kiserteni az istent mindenaron?

Bar lassan marha konnyu felvenni egy profilt Homar-modra:

1) Gyerekkel ki a strandra.
2) Gyerek logikusan megbetegszik
3) Telefon az ugyeletre
4) Lebunkozzak
5) Taxiba vagjak magukat, hogy ugyeletre vigyek
6) Taxis pofanvagja oket
7) Buszra szallnak
8) Reszeg csoka miatt allnak egy orat
9) Beernek, ott meg aztan elhajtjak oket, es masnap es harmadnap is hiaba mennek barhova...
10) hazamennek, kottetnenek internete T-csoporttal, neznenek TV-t digimuholdon... etc...

Ooo, ne maaaaaar!

Megdobbent 2009.08.14. 03:52:35

Nakozben meg atsiklom a kisgyereken. Hat nemar vazze, hogy egy fertozesekre, napra, huzatra kiemelten erzekeny gyereket kivisznek a szulei a strandra. Miert kell kiserteni az istent mindenaron?

Bar lassan marha konnyu felvenni egy profilt Homar-modra:

1) Gyerekkel ki a strandra.
2) Gyerek logikusan megbetegszik
3) Telefon az ugyeletre
4) Lebunkozzak
5) Taxiba vagjak magukat, hogy ugyeletre vigyek
6) Taxis pofanvagja oket
7) Buszra szallnak
8) Reszeg csoka miatt allnak egy orat
9) Beernek, ott meg aztan elhajtjak oket, es masnap es harmadnap is hiaba mennek barhova...
10) hazamennek, kottetnenek internete T-csoporttal, neznenek TV-t digimuholdon... etc...

Ooo, ne maaaaaar!

Megdobbent 2009.08.14. 03:53:56

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!

Nakozben meg atsiklom a kisgyereken. Hat nemar vazze, hogy egy fertozesekre, napra, huzatra kiemelten erzekeny gyereket kivisznek a szulei a strandra. Miert kell kiserteni az istent mindenaron?

Bar lassan marha konnyu felvenni egy profilt Homar-modra:

1) Gyerekkel ki a strandra.
2) Gyerek logikusan megbetegszik
3) Telefon az ugyeletre
4) Lebunkozzak
5) Taxiba vagjak magukat, hogy ugyeletre vigyek
6) Taxis pofanvagja oket
7) Buszra szallnak
8) Reszeg csoka miatt allnak egy orat
9) Beernek, ott meg aztan elhajtjak oket, es masnap es harmadnap is hiaba mennek barhova...
10) hazamennek, kottetnenek internete T-csoporttal, neznenek TV-t digimuholdon... etc...

Ooo, ne maaaaaar!

The Good Boy 2009.08.14. 04:56:06

nincs fent a jútubon valami video a hang miatt, mert én csóri falusiként kerülöm pestet, meg a strandjait (dagályba is tizenévesen voltam utoljára). egy kicsit olyan filing lehet, mint a helsinki az már nyugat, csak iszom a tepsikokakolát...

The Good Boy 2009.08.14. 05:00:12

@hagyma:
"nem megyek az oceanba"
akkor menj a balatonba!
"sos"
a balaton nem sos:)
"meleg van a parton"
menj a jó kis balatoni vihar idején, vagy szeptembertől májusig!
"nem lehet sort inni"
ott lehet, van vizes csapolt is igény szerint
"Mary nem tud uszni"
na ezen mondjuk én sem tudok segiteni, max marad a délipart, méri gyalogolhat fél km-t, még akkor is csak bokáig ér neki a viz
"20 eves koromban abbahagytam az uszast"
én akkortájt hagytam abba az ivást:)
(ja és gyülölöm a balatont, ugyhogy ez nem egy bujtatott reklám volt::::))

Énbagoly 2009.08.14. 05:47:02

Megjegyezném, hogy a postolónak baromira igaza van!
Strandra fürödni jár az ember, nem pedig fület és ízlést rongáltatni.

És szilynek: :)))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.14. 07:17:06

isten veled @szily

tényleg jó volt együtt.... (brühühü, nem bírom abbahagyni a sírást)

szerintem

szerintem a pisis fürdővízbe fognak fojtani, de előtte a fejedre fülhallgatót tesznek és nonstop hallgatnod kell a strandrádiót, kompromittáló felvételek készülnek majd miközben öltözöl, és még lábgombát is kapsz vagy ótvart. kínhalál lesz ez.

É2I 2009.08.14. 08:14:29

Dolgoztam vagy másfél évig egy ilyen plázában. (A cég nyitott villantós irodát.) Ott is folyamatosan bömbölt a saját k.rva igénytelen reklámuk 8-20-ig. Kb. 5-10 reklám végtelenítve. Már visszafele is el tudtam volna mondani. A tőlem két méterre lévő kollégát már nem hallottam.
Az első hónapban komolyan azon gondolkoztunk, hogyan lehet kinyírni a rendszerüket végleg vagy a technikusukat.
De a legjobbak azok a napok voltak, amikor az aulában valamilyen programit szerveztek. Na akkor az említett hangerőnek a többszörösével kenték, egyszerűen mint egy G&R koncerten.
Hála az égnek nem volt forgalmunk, így otthagytuk a francba. (Hogy örültem a sikertelenségnek, talán életemben akkor egyszer:)

Szily, nem feledünk!
R.I.P.

Secnir 2009.08.14. 08:27:22

"a kolléga letépte a hangszórót az úszómesteri fülke tetejéről, mert már nem bírta tovább."

pacsit a kollégának!

jelzésértékűen a posztolónak is le kellett volna kapni, és besétálni a hangosítószobába, majd ott nekitámasztani a falnak, és ráírni: "nem működik"

rózsarózsa (törölt) 2009.08.14. 08:31:10

audioszadista


Érdemes a Homárt olvasni :-)

euAgWzgmmtq7K 2009.08.14. 08:32:53

van fű a strandon? mennyiért? nem kamu, nincs benne homok vagy mag? mert akk megyek veszek is pár pakkot

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.08.14. 08:37:01

Egy időben a győri buszokon ez ment, annyi kivétellel, hogy csak reklám volt, zene nem. Aztán a dolgot elsöpörte a népharag.

rózsarózsa (törölt) 2009.08.14. 08:37:03

@szily


Ha van stílusuk,úgy végeznek veled,hogy halálra zabáltatnak homárral.

Szép halál :-)

Frucsasz 2009.08.14. 09:05:30

Én azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy minden kommentelő neve szürke csíkon fut, kivéve @ern0: -é, akinek rózsaszín.

Jajj, úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó, oly sok vicceset látok-hallok, és még Bambi is kapható.

Én egyébként imádom a strandot.

Frucsasz 2009.08.14. 09:07:16

@jesszum: Az egyik Guy Richie filmben, a Spílerek-ben így ölték meg a maffiózók az ellent. Kiéhezett folyami rákokkal zabáltatták fel, élve.
A másikban (Blöff) meg disznókkal.
Szeretem Guy Richie-t.

UTakeMe 2009.08.14. 09:29:51

Minden elsőzőnek és a Budapest Fürdői és Hévizei audioszadistáinak üzenem:

"A Rubint Réka adjon nektek szextanácsokat!"

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.08.14. 09:45:18

Ezért nem szabad a fővárosban strandra járni.

DaM 2009.08.14. 09:56:37

HOMÁR, SZABOLCS: szervezzetek sztrájkot, aláírásgyűjtést!! (Mondjuk ebből lehet, hogy már csak jövőre lesz valami?) Hádde nem? Talán megfelelő ellenlépés lenne az ámokfutó bizniszmenek ellen.

Mylady 2009.08.14. 10:05:09

Én strand mellett laktam sok-sok évig.
Ott folyton valamelyik éppen menő rádióadó szólt (bár nem üvöltött, de nekünk a szomszéd utcában volt megfelelő a hangerő) + a szokásos hangosbemondós szövegek ("Kovács Pistikét várja nagymamája a hangosbemondónál") + a strand büféinek reklámszövegei.
Minden nap.
Klassz volt.

Asidotus 2009.08.14. 10:42:27

Vízipisztollyal pofán kell lőni a hangszórót, azt nem szereti

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.08.14. 10:48:22

@Megdobbent:
ami uszasszimulator: szal befekszel a cuccal szemben, bekapcsolod, siman tempozol egyhelyben :)"

Ez már első lépés az alkoholmentes sör és a guminő felé
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.08.14. 10:50:47

@Frucsasz- feltételes arany sünike díjas:
Én azt szeretném kérdezni"
Nekem meg feltunt, hogy minden kommentező ikonját , kis lebegőszárnyú murillo angyalkák tartyák

É2I 2009.08.14. 10:56:35

@horex:
Mit szíssz? Jó anyag lehet :D

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.08.14. 11:05:31

Szerintem van ennek hivatalosabb formája is:
Ezt a posztodat copy paste berakod a panaszkönyvbe. Ezt egy páran megcsináljátok, annak több eredménye lehet:
-betelik a panaszkönyv
-lehalkítják a hangszórót

Ha egy kicsit a műszaki téma vonz meg lehet spékelni egy hangerő-spektrum analizátorral. Ez egy kütyü ami vonalakat rajzol attól főggűen, hogy az egyes hangfrekvencák milyen hangerővel szólnak. Nnna, egy ilyen papírt becatolsz az elmúlt x óráról, behúzva mondjuk az asszem 30 db értéket amit a munkaegészségügy elfogadható zajterhelésnek vesz. Ugyanezzel persze fel is lehet jelenteni megfelelő szervnél...

Fércelt 2009.08.14. 11:15:41

R.T · kertepitok.hu/ 2009.08.14. 09:45:18
Ezért nem szabad a fővárosban strandra járni.

Szerintem tök mindegy, hogy hol mész strandra. Mindenhol bele pisálnak a wasser-ba. A Balatonba is de ott a halak kopoltyúja megszűri a cuccot. Aztán másnap meg eladják mint friss balatoni keszeg vagy halászlé.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.08.14. 12:11:31

ha emlékeim nem csalnak, a "nem kívánatos" zenét sugárzó hangszórókat a Hair-ben a parancsnok rövid úton, egyszerűen elintéz(tet)te...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 12:14:41

@The Good Boy:
a balatont mondtam neki hogy no para oda bejohet jovore el is megyunk
semmi kesztetest nem erzek ra de meg akarom mutatni neki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 12:16:45

@templomegere (70%-ban bringás, 30%-ban autós):


hat a korahoz kepest igen
de a sziveert szeretem
de az iwiwen mgtalalod ha erdekel
megyek melozni
van 2 reggelim 1 ebed meg egy eskuvo

Labasmaz 2009.08.14. 12:19:03

@hagyma: Vizben furdeni? Abban dugnak a halak! :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 12:20:33

@Megdobbent:
hat errol beszelek
egy jo kis uszodai kozosseg
uszas
mukodik
strand meg elmenyfurdo
nonononono

wagabound 2009.08.14. 12:24:39

A stúdiószobában a fejhallgatót az illetékes füleire, hangerőt maximumra, és hátulról két kézzel erősen szorítani a fülest, hogy ne tudja letépni magáról. Néhány perc csak az egész, utána a delikvens már elernyed.

A következő illetékes még azt se fogja megengedni, hogy bekapcsolják a ketyerét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 12:24:47

tenyleg tulajdonkeppen a halak szexualis elete eleg rideg es egyhangu

Fércelt 2009.08.14. 12:29:55

@Labasmaz:

Valamint nagyon veszélyes is. Milyen nagy hajókat elnyelt már?? Ezért iszunk sört.

A halak szexuális élete azért nem olyan rossz. Meg az asszony sem zsörtölődik a fülünkbe soha.

Frucsasz 2009.08.14. 12:31:35

@horex: ugye? Ez nekem is gyanús volt, csak nem mertem szóvá tenni, mert féltem, hogy azt hiszitek, megőrültem.

Frucsasz 2009.08.14. 12:32:41

@hagyma: de, van amelyik hal belső megtermékenyítéssel működik. Magyarán szólva dug.

Tigriske 2009.08.14. 12:38:52

Ez egy strand:
www.infobarrel.com/media/image/661.jpg

Csakhogy tisztában legyünk a fogalmakkal...

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.08.14. 12:40:16

Kár, hogy vége a Szomszédoknak! Ez esetben az egyik főszereplő család (mondjuk Mágenheimék) panaszkodhatnának egy jelenet erejéig (plusz a vége-bölcsességekben), kimondva a strand és az üzemeltető(k) nevét. Két nap alatt megszűnne a zaj.
Ez csak azért jutott eszembe, mert ennek a recsegő hangszórós - "itt a finom fröccsöcske" reklámos történetnek nagyon nyolcvanas évek-íze van... Nem változott semmi.
Zsíroskenyeret hagymával nem reklámoznak? :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.14. 12:42:53

@morrisal_: a szomszédokat copypastelték, és lett belőle valami életképek vagy mi.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.08.14. 12:46:01

@az igazi mpl, aki egyelőre nem megy szabadságra: az más... :) feljebb léptek egy vagy két társadalmi osztályt és nem foglalkoznak országos hírekkel.. :D
Semmi odamondogatás, semmi "már megint drágult a tej/kenyér/stb." A rendező-óriás Horváth Ádám haladni akar a korral nyilván, a karaktereket is a piacgazdasághoz igazította.

vauvauvau 2009.08.14. 12:48:06

A BP Gyógy Rt-t hülyék gyülekezte vezeti.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.08.14. 12:50:41

ott is beleszarnak a medencékbe napi szinten, mint a mi városunkban levő fürdőben? hm?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.14. 12:51:20

@morrisal_: én nem nézem saaaajnos. amikor észrevettem hogy van ez a valami, aszittem concédok van. mert ott volt a mágenheim, a köcsögösnéni és a repedthangú nő (nem tudom a nevét). és pont ugyanúgy is beszéltek, mint a szomszédokban. felolvastak szinte. semmi mimika, érzelem.
furcsa volt, hogy mágenheim nem ül a mentőben... aztán megnéztem a teletexen, hogy mi ez.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.08.14. 12:53:03

@az igazi mpl, aki egyelőre nem megy szabadságra: :D:D:D KÖCSÖGÖSNÉNI!!!! háháhá! ez jó volt.
én olykor nézem, a Szomszédok-ismétléseket pedig igyekszem nem kihagyni. Rengeteget röhögök. Zseniális: trash-művészet, amit csinálnak.

NICKTELEN 2009.08.14. 12:53:05

@hagyma: Én is abbahagytam. Már 4 méterre a parton voltam, és nagyon dörzsölte a plázs a hasam.

Thomas26 2009.08.14. 13:45:37

Amúgy azok a szürke "NDK-s" hangszórók a Budapesti Elektroakusztikai Gyár HTP-30-as hangoszlopai. Érdekes módon még 20-30 év után is működőképesek. Akkor még nem 1-2 évig működőképes xarokat gyártottak. Ja, és gyár is volt...

É2I 2009.08.14. 14:17:04

@Thomas26:
Ja, 30 éve ugyanolyan recsegős phosok, 1-5 kHz átviteli tartományban. :D
Monjuk arra jó hogy rikácsoljon belőle a "Mint a mókus fent a fán".

Vagy, hogy:

"Pistike az információnál várja elveszett szüleit! Kérem jöjjenek gyorsan, mert Pistikének wc-re kell mennie sürgősen, de én nem mehetek el az információból és nem szeretném, ha ide sza...krrrkrrrrkatt!"

khabe 2009.08.14. 15:08:25

Amerikában (azt hiszem ott) a hangos monoton zenét kínzásra használják a börtönökben. Magyarországon még fizetsz is érte!

gpetersz 2009.08.14. 15:15:10

hagyma: te szimplán hülye vagy...

OoVICoO 2009.08.14. 15:28:13

Tegnap a Lurdy házban jártam hosszú idő után, és amint belépek a forgóajtón istentelen üvöltés fogad valami szar rádió reklámokkal olyan hangerővel ami nekem sok. Kajáltam volna, de annyira zavart az igénytelen, hogy ki is fordultam rögtön. Talán egy halk kellemes a figyelment nem felkeltő zene lehetett volna reklámok nélkül!!! Na most ha én egy strandra megyek végtelen sok pénzért és zavarnak akkor ütök méghozzá nagyot, és ha ez egy hangfal akkor addig amig csend nem lesz, azután majd meglátjuk mi történik, de tutira nem hagyom magam.

Fedup Sári 2009.08.14. 15:33:25

Azt tudjátok, hogy ezt a békávé is be akarta vezetni a metróállomásokon alagútefem néven? A reklámidőt a slágerrádió értékesítette volna. Szerencsére a két állomáson (Árpád híd, Nyugati pályaudvar) lefolytatott kísérletek után nem valósították meg a dolgot. Zajongani ott, ahol úgy is zaj van... újabb eszközzel reklámot nyomatni ott, ahol egyébként is mindenütt reklámok vannak... hogy jutott ez valakinek egyáltalán az eszébe???

phaszfej 2009.08.14. 15:34:01

Ha má' dagály, akkor essen néhány szó arról a kurva karszalagról is. Nem költenek területvédelemre, ezért inkább a vendéget szopatják azzal, hogy belépéskor megjelölik, mint valami vágómarhát a csuklóra tett szarral. De ha kifizettem a belépőt, akkor nehogy má' kényszerítve legyek, hogy viseljek valami szart a kezemen!

lápi lidérc 2009.08.14. 15:48:35

Megörjítő?
Hol a picsában tanultál te magyarul?

Frucsasz 2009.08.14. 16:11:22

@OoVICoO: látod, erre a verzióra még nem is gondoltam...

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.08.14. 16:50:57

@OoVICoO: ezt némely üzletben is megkapod. Na, én kifordulok az olyan üzletekből, ahol rádió1 és társai üvöltenek nagy hangerőn.

Egy remek trükk a strandrádióra:

szigszalag megfog. Levesz, majd arrébb ragaszt. Maradék ragacsot h ne látszódjék, nedves zsebkendővel, szalvétával/ronggyal,/szivaccsal vagy egyszerűen körömmel eltüntet. Ennyi.
Ha kérdezik, miért nem üvölt? Mert erre a hangerőre van beállítva. Vagy: kontakthibás a potméter.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.08.14. 16:53:40

@phaszfej: ennek akkor lenne igazán értelme, ha karszalaggal elhagyhatnád a fürdő területét. Magyarán kimehetnél a közeli boltba kajáért és bevihetnéd. Így ki-be járkálhat aki akar, mert érvényes a karszalagja.

Ja, az a szar amúgy vízálló. A Múzeumok Éjszakáján kapott karszalagban 1 hétig zuhanyoztam. Majd meguntam és levettem. Még bírta.

fogatlan provokátor (törölt) 2009.08.14. 17:03:45

Na és azt tudtátok hogy a reklámidőt a legnagyobb rádiókba, Rókusfalvy cége értékesíti? Fel is állt gyorsam a mikrofon mellől amint csak lehetett. Ja! A strandrádió hangerejének beállítása a Siketek és Nagyothallók Országos Támogatásával jött létre, merthogy csökkent a nagyothalló készülékek forgalma.. Talán sikerül legalább a 2007-es forgalmat elérniük, ha a strandolók is úgy akarják:(

Lázárblokkoló (törölt) 2009.08.14. 17:06:27

A Lidl-ben most csak 4 ezr ft a teleszkópos ágvágó olló. Vágja a strandrádió vezetéket is!

Girhes Joe 2009.08.14. 18:10:25

Ki az a marha, aki Büdöspesten megy strandra?

A dolog egyszerű: felszállni egy klímás Stadler-Flirt motorvonatra a Déliben, elzötyögni vele Velencéig, és ott besétálni a szabadstrandra. A jegy oda-vissza annyi, mint itt a városban egy strandbelépő, de legalább nem egy túlméretezett fűrdőkádnyi tömény klóroldatban kerülgeted a többi úszni próbáló heringet, és ki is mehetsz a strandról, mondjuk egy vendéglőbe, majd ingyen visszamehetsz, így nem vagy a strandbüfére utalva. Ja, és nem bömböl a strandrádió.

Messidor 2009.08.14. 18:13:59

Jo par eve a budapesti 3-as metron is mukodott a "metroradio" az allomasokon,nagy hangerovel,hulye zenekkel.Betelefonaltam a kozonseggszolgalatra panaszkodni,siman leugattak,mondvan,az emberek tobbsegenek tetszik ez.Annyira megsem tetszhetett,par het mulva megszunt.Nem tudom,miert kepzelik egyesek,hogy a zanaszolgaltatas kell mindenkinek.Mi mar par helyrol kifordultunk emiatt.

Messidor 2009.08.14. 18:15:49

zanaszolgaltatas helyett zeneszolgaltatas.:)(Bar mar Zana Zolit is hallottam bomboltetni uzletben)

hatea (törölt) 2009.08.14. 22:54:37

ha van fű, én is megyek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.14. 23:14:55

@Gergő77:
ez teljesen igy van
sot en vendeglovel kezdenem

es fejeznem be...
aztan este letusolunk Maryvel oszt jonapot

kocsmáros rudi · http://izomtibor.blog.hu 2009.08.14. 23:18:33

@Megdobbent: orulj, hogy ugyanezt nem egy otvenes, szakallas videki haziorvos adta elo! :D

szomoruszamuraj 2009.08.15. 11:29:12

Két dolog jutott eszembe:


1. Orwell: 1984 és a telekép, amit csak a kiváltságosok tudnak kikapcsolni rövid időre, egyébként egyfolytában ordítja a legújabb híreket.

2: Gunaras gyógyfürdő úgy '90 környékén. Hangosbemondó felhívása (szó szerint idézem): "Achtung, achtung! Egy német kisfiú elveszett!"

imittto 2009.08.15. 12:21:19

strandra is oldalcsípővel kell menni :D

munkahelyen szaladgál néha műszaki vezető oldalcsívővel, ha a videotechnika részére külön fenntartott (külön földelt ésatöbbi) konnektorban telefontöltőt talál annak jajjj!

b[ALien] (törölt) 2009.08.15. 12:59:18

@kocsmáros rudi: hejj,Rudi! Miért nem írsz? Tibiblogra
Az nem ér, hogy nincs ihlet, pár évig jártam kocsmázni, mindennap volt valami:)

gonosz1hal 2009.08.17. 09:40:42

Kedves Szily mester!

Remélem, Homár barátunk hallgatása nem azt jelzi, valaki végleg elhallgattatott! Szólj, és megyünk segíteni! Több, mint kétmillióan is megjelenhetünk a Dagály előtt, támogatandó téged - ha még élsz, persze.

Alig várom, kiderült-e a kideríthetetlen! Hogy mehetek-e strandolni megint, vagy így maradok már, mint - hogy a klasszikust idézzem - "egy süllyedő hajó"...

Sajtkukac 2009.08.17. 23:32:56

Múlt héten örömmel vettem tudomásul, hogy elromlott az eddig leghangosabban bömbölő hangszóró. Először (a hét közepén) csak pár másodperces, de vasárnap már 10-15 perces kimaradásai is voltak (20-30 sec zene után 10 perc csönd). Kezdtem élvezni a dolgot...

Na, az öröm nem tartott sokáig, mert ma (hétfői prolinap) megint mentem a hasamat süttetni: mit ad isten, már megint folyamatosan szól a zene.
De ami üdítő változás(ok):
1. Elviselhető hangerővel és minőségben (már amennyire a vízözön előtti technika képes rá)
2. Eltűntek a negyedóránként felhangzó fröccsös és "la-la-la amerika" kezdetű reklámok
3. Hihetetlen változás következett be a zenei kínálatot tekintve. A beat és a rock zene ugyan nem tűnt el teljesen, de a 80-as, sőt a 90-es évekből is hallhattunk néhány viszonylag jól megválogatott zenét. pl Abba, Boney M., Omega, Delhusa Dzsoni (ott hol a kecske szarva áll), sokak örömére volt Zámbó Jimmy is, Andrea Bocelli, Captain Jack (ezen csodálkoztam a legjobban), és még a Gangster's Paradise is, ha jól emlékszem Coolio előadásában.

Mondjuk azért az érdekes volt, hogy a legnagyobb délutáni hőségben ez szólt a hangszóróból:
Hull a hó, fúj a szél
Dimitrij Lénáról Mesél.
Hallgatom, s Lénát látom az ágyamon
...
Trojka száll a friss havon...

Mindezektől függetlenül még mindig az a véleményem, hogy jobb lenne az egészet elhallgattatni, mert nem diszkózni mennek oda az emberek...
Közben meg az 50 méteres medence vize hideg is és koszos is (tiszta moszat az alja, pedig aszem pár hete cserélték le az egész medence vizét). Szóval inkább a víztisztító gépre kellene költeni, nem a DJ-re...

gonosz1hal 2009.08.18. 12:03:35

Ajaj, ez azt jelenti, hogy a fürdővállalatnál vagy nem olvasnak Homárt, vagy nem érdekli őket a Homár vagy...

Rettenetes sejtésem szerint Szilyék azért nem jelentkeznek updéttel ez ügyben, mert a fürdőcég a Homárnak moszatosítja az 50 méteres medencét!!! (A Homár köztudottan nem kedveli a meleg vizet.)

scroll61 2009.08.18. 12:04:54

Állítólag a Cinetrip-es Laki-nak a bulija....Ő kapja a pénzt a Fürdőtől.........

gonosz1hal 2009.08.31. 17:28:26

Hát, ez idén már nem fog kiderülni. Vagy Szily kapott egy 100 alkalmas belépőt a gőzbe? :DDD
süti beállítások módosítása