Tékozló Homár

Rendőrség? Egy vevő kéri a panaszkönyvet az üzletemben!

2009.09.14. 00:49 | ge | komment

Kökényszemű Katica kalandja a zaklatott pécsi vendéglátóssal igazán vérforraló. Katica másfél éve rendszeresen kávézik ugyanott, levele szerint ezelőtt csak egyszer panaszkodott, mert nem volt jó a teája. Most a kávé nem volt elég forró, neki pedig volt képe azt kérni, hogy ugyan melegítsék már meg. Ekkor elszabadult a pokol.

Drága Homárkám!
 
Csakúgy mint Te, én is rajongok a frissen őrölt és főzött kávéért. Ezért, ahol megláttam szerte az országban a Semiramis logót betértem, mert tudtam, hogy a név garancia a legfinomabb kávéra és az európai szintű kiszolgálásra. Élvezettel ittam ilyenkor egy melange-ot, vizet, ettem isteni csokis tortát, a központi idegrendszerem felserkent, boldog voltam. Eddig. A sorsom - mint jól tudod Homikám - másfél éve elvetett Budapestről Pécsre, azóta tehát a pécsi Király utca 33 szám alatti Semiramisba járok kávézni havi rendszerességgel. Kellemes hangulatban teltek a kávézások, kifogástalan volt minden. Eddig.

Illetve, dehogy! Egy hónapja egy meggondolatlan pillanatomban nem kávét, hanem zöldteát kértem ott, amit - az egyébként kedves felszolgálónő-, hát istenem, nem jól készített el. Évtizede zöldteázok szerte a világban teázókban és otthon, tudom, hogy kell teát csinálni. Nem úgy, hogy a csapból vizet engedünk a teáscsészébe helyezett teafűtartóba, majd egy kávégép gőzölőjével forróra gőzöljük a vizet, majd másfél perc után kivesszük a tefüvet. (Felforralt, majd 70-80 fokosra visszahűtött víz kell, stb.) Így a teám, melyet a kiszolgáló s egyben üzletvezetőnő ezzel a gőzöléssel készített nem lett elég forró és elég erős. Ezt a hibát - ezért az árért - udvariasan ám határozottan szóvá tettem. Megittam a csapnivaló teát, kértem még egyet - szomjas voltam -  majd egy órán ellenőrizve nem másfél hanem három perc múlva szépen kivetettem a tefüvet, ezt is megittam, fizettem, köszöntem, távoztam. Bevallom neked, az egész esetre nagyvonalúan spongyát dobtam, azaz elfelejtettem. (Ahhoz képest, hogy pl hazánkban hetente egy gyerek meghal erőszak következtében ez khm nem probléma.)
Folytattam napomat, mit sem sejtve arról, hogy itt kezdett ketyegni a kávézó-vezetőnő és az esetnél jelen lévő férje fejében az az időzített bomba mely stílszerűen ma, szeptember 11-én reggel robbant!
 
Tehát. Egy hónappal a szerencsétlen teaügy után ma ismét betértem, alig várva a reggeli koffeinlövésemre. Bécsi melange-ot kértem. Nagyon finom volt, de a tej - ez sok tejjel készül, mint tudod - nem volt elég meleg. Mea Culpa, én forrón szeretem a kávét is. Kértem a - már jól ismert nőt -: "Legyen szíves gőzölje fel nekem egy kicsit a kávét, mert nekem nem elég meleg." (Ilyet szoktak néha kérni az emberek, csak ezt hozhatom fel mentségemre.) Ezen a ponton egy Monty Python epizódba kerültem, hussss szemvillanás alatt! Megdöbbenve álltam az események sodrásában.

Mert a nő erre, elvette a kávét a kezemből és azt mondta "Ne jöjjön ide többet kávézni, megkérem, hogy hagyja el az üzletet, ne jöjjön be ide többet, mert a múltkor is csúnyán viselkedett velem." Meghökkenve kértem, hogy kérem csak gőzölje fel kicsit, kávét akarok inni, mert az jó. Kora reggel lévén nem voltam vendégek csak a ismét jelenlévő férj, illetve kint a teraszon egy fiatal lány. Erre azt mondja a nő, hogy kihívja a rendőrséget, mert én őt zaklatom. Kirohant a teraszra, hogy tanúk is legyenek a "zaklatásra". A kint lévő lány, mint kiderült az ő lánya, nyugtatta az anyját, felszólította hogy "Anyu menj hátra légyszíves, majd én megcsinálom a kávét!" majd kedvesen hozzám fordult, hogy az anyja reggel 8-tól este nyolcig talpon van és nagyon fáradt, elnézést. Mondtam semmi gond, csak -sírva könyörgöm - gőzöljék fel a kávét. 

A kulturált lány ezen a ponton sajnos menekülőre fogta, elment. Ott maradtam a zaklatott asszonnyal és bárdolatlan férjével.
 
Csakhogy! Én Homár és Kosár magazin olvasó vagyok, és pontosan tudom, hogy mik a jogaim, muhhraaahahha, tudom hogy kötelező odaadniuk a panaszkönyvet és hogy kint kell lenni a helyiségben a felettes szerv címének ahova adott esetben a panaszommal fordulhatok. Kértem a panaszkönyvet. A nő azt mondta nem adja. Mondtam, hogy ugye tisztában van vele hogy oda kell adnia. Erre Ő: Majd amikor kijön a rendőrség. Erre Én: rendben, várjuk meg a rendőrséget. (Fel is hívta, hallottam: "Rendőrség? Egy vevő kéri a panaszkönyvet az üzletemben, csúnyán viselkedik, jöjjenek ki! :))))
 Derűs makacssággal elképedve ültem, ittam a finom - és mentségükre legyen mondva immár felgőzölt - kávét, vártuk Pityke őrmestert. Aki nem jött. A faragatlan férj odaszólt, hogy látja jókedvem van, nemsokára nem lesz... (?!) Az asszony odaült az asztalomhoz és megkérdezte, én pszichés beteg vagyok-e, hogy mindig balhézok. Halk, udvarias hangon válaszoltam, hogy miért balhézás az, ha  másfél év alatt egyszer nem volt jó a tea, és egyszer azt kértem esdve hogy legyen melegebb a fekete.
Erre a férj odaordított: "A kérdésre válaszoljon, nem ez volt a kérdés!" Na Homár barátom, igazából itt durrant el az agyam.
Visszaszóltam: mi ez kihallgatás?! A férj tovább gorombáskodott, a nő pedig ködös tekintettel faggatott, hogy ismerem e az Agykontrollt. Még válaszoltam is - láttam, transzállapotban van -, hogy igen ismerem, de kérem a panaszkönyvet. A helyzet feszült, feszült. Már azon járt az agyam mi van ha ez a bunkó férj megüt, jöjjön már be egy vendég hogy legalább tanúm legyen rá. A nő többször pszichés betegnek nevezett, a lelki problémáimat firtatta. Én rezzenéstelenül kértem a panaszkönyvet. A rendőrség csodák csodájára nem jött, a könyvet negyedóra múlva odaadta a zaklatott kávésnő. Szépen beleírtam az esetet, melyet ő is kiegészített a saját panaszával ("vendég csúnyán viselkedett"), és azt mondta az a baj, hogy én nem szeretettel viszonyultam hozzá!

Szerényen megjegyeztem, hogy azt is ki kell szolgálni kávéval, aki csupán normális hangon, nem pedig a Teljes Szeretet Univerzumi Hangján adja le a rendelést. (Sőt a pszichés betegeket is, a vogézeket is és kb. mindenkit aki nem akarja egy vasrúddal szétverni az üzletét.)
Megtaláltam a felettes szerv címét az üzletben, felírtam, természetesen panaszt teszek. Fizettem, köszöntem, távoztam. Isten őrizz, nem akarom én az életét tönretenni - bár ő megvádolt ezzel - de egy osztályfőnöki figyelmeztetést azért megérdemelnek. Még akkor is ha eddig nem volt panasz ellenük.
 
Olyat nem lehet mondani hogy ide ne jöjjön be többet kávézni valaki, mert fájdalom, ez egy szolgáltató egység. Nem lehet pszichés betegnek nevezni valakit, mert forróbb kávét kér. És jelenlévő bunkó férjnek nem lehet fenyegetően fellépni és ordítani, hogy a kérdésre válaszoljak.
A M. Python filmet meg inkább nézném, a szereplést meghagyom Mihael Palin-nek.
 
Hát így megy itt a kávézás, az Úr 2009. évében Pécsett, amely jövőre - ki nem tudja? - Európa kulturális fővárosa lesz. Képzeld el Homárom, ha egy japán turista kér több tejhabot! Kihívják a Baranya Megyei Főkapitányt.
 
Szeretettel üdvözöllek a végekről,
 

Kökényszemű Katica
Ui: Egyébként Pécs jó hely!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.09.14. 08:57:09

Majdnem sírva fakadtam.
Hülye vevő, hülye eladó.
Meg világbéke.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:57:10

@jesszum: esetleg mazsolát!

@EnZsolt :) avincesztori.blog.hu (:: én is perverz állat vagyok, de hogy jön ez a krumplipüréhez? :DDD

Énbagoly 2009.09.14. 08:57:55

@EÖ: a krumplitörés még mindig jobb, mint a diótörés.

@lódarázs: kicsi a tűrőképességed! :))

@jesszum: Én néha főtt répát is török hozzá. Na úgy nagyon szeretem. :)

ptor 2009.09.14. 08:58:01

Kedves levélíró! Te egyszerűen egy sznob idióta vagy! Ha csak ennyi gondod van az életben, akkor nagyon irigyellek! Egyébként az ilyen kimért modorosság mindig valamilyen mélyebb problémákat rejt. (Mint gyakorló pszichológus mondom ezt.) Mindegy, nem vagy a páciensem, de azért remélem, hogy nem fogsz összeomlani mostanában, mert a jelek erre következtetnek.

Tökös Veréb 2009.09.14. 08:58:18

@vidéki suzukis: és nyúlfarok az antenna végén? wunderbaum? alufelni? tuning matricák? kiegészítő műszerek?

lódarázs 2009.09.14. 08:58:25

Krumplipüré rántotthússal, ecetes csípős almapaprikával. Így kell enni.

Meklén és Tamara 2009.09.14. 08:58:50

de miért nem ment ki a rendőrség?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 08:59:24

Ha újinfluenza miatt gyógyszerre szorulnátok,a Tamiflu,amit az orvos fel tud írni 14 000 forint.

Költsétek inkább egy jó presszókávéra Velencében!

Ott tényleg nagyon jót adnak.

lódarázs 2009.09.14. 09:00:08

@Énbagoly: A hülye p*csákkal szemben igen. Normális emberekkel sokkal nagyobb a tűrőképességem :)

Nagyi Kedvenc Kisunokája 2009.09.14. 09:01:00

Szob vagyok és perverz, úgyhogy nemegyszer jártam már a Semiramisban, és furcsa módon ilyen problémám nem volt. Mindig kedvesek voltak és soha nem éreztem úgy, hogy hidegebb lenne a kávé a kelleténél.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:01:03

@jesszum: na majd kipróbálom, a gyerekek úgy is szeretik a "zöld fát"
viszont az őrölt szerecsendió kezd kimenni a divatból, egyre kevesebben teszik bele a krumplipürébe
mint ahogy a moussaka-ból is kihagyják a fahéjat.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:02:31

@EÖ:

Legközelebb mazsolás krumplipürét főzz a mentolos pacal mellé!

Elárulnád,milyen formában teszed bele a mentolt?

Evés közben hallgatod a Hungáriától a Hotel Mentolt?

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:02:34

@Énbagoly: sőt a zöldgally-törésnél is jobb
meg a kenyértörésnél is

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:04:15

@EÖ:

Én nem ellenzem a cinnamont a muszakában.

De hús meg padlizsán legyen benne :-)

EnZsolt 2009.09.14. 09:04:37

@jesszum: tavasszal megyek Velencébe. Úgyhogy muszáj lesz innom egy kávét :)

@lódarázs: esetleg kovászos uborka :P

Na jól van, ezt befejezem, mert kezdek éhes lenni, és 9-kor ebédelni nem jelent jót az Álmoskönyv szerint.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:04:45

@jesszum: a mentolt a rágóról áztatom le, langyos vízben. egy éjszakára kell beáztatni, ugyanúgy, mint a babot

és akkor ebben a lében abálom meg a pacalt.

Matiz Papa (törölt) 2009.09.14. 09:05:01

A posztoló meg mennyen' a Mauroba kávézni.

EnZsolt 2009.09.14. 09:05:38

@EÖ: a vulkánkitörésnél viszont feltétlenül jobb.

Énbagoly 2009.09.14. 09:06:09

@lódarázs: meg kell tanulni nevetni az embereken. akkor könnyebb lesz. :))

@EÖ: Szerintem a kenyértörés nagyon egészséges dolog. Nem lehet mindenhez bicskát használni. Azt a rendőrség nem szereti!

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:06:13

@EÖ:

Kezem,lábam soha nem törtem még el.

Egyszer volt egy zöldgally-törés a kezemen.

Lehet,hogy azért tudtam megtanulni egyedül,könyv alapján a tízujjas vakírást?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:09:04

@EÖ:

Kösz.

Nyitott ember vagyok a főzésben,mindig nyitott ablakok mellett főzök,a harmonikaajtót meg nem nagyon használjuk.

De a mentolos pacalt kihagyom.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:09:35

@jesszum: figyelmetlen voltam, és fahéjnak írtam, de igaziból cinnamon kell bele
először azt hittem, hogy fordítási hiba, de tényleg kell bele

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:10:23

Kérem szépen!

Van itt még egy elvarratlan szál: Hogy jönnek ide a vogézek???

NemesekErnyo 2009.09.14. 09:11:12

Csúcs ez a történet :)
Ha igazat állít, akkor a vendéglátó egységnek annyi... persze hallgattassék meg a másik fél is! Legközelebb kéretik idetűzni a panaszkönyv hiteles másolatát :D

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:11:39

@jesszum: nekem is volt zöldgally törésem
sőt egyszer a fejem is betört
azelőtt átlagos ember voltam
azóta teljesen leépültem

a harmonikaajtó gondolom Bandi miatt van, mert ő nagy zenekedvelő :)

Szódás Lova 2009.09.14. 09:13:41

Lóreggelt. Aki kávét iszik, az nem lehet sikeres ember, aki meg zöld teát, az mosógépszerelő, és megérdemli, hogy rárúgják az ajtót.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:16:43

"véletlenül se válaszoljon, mert abból még jól senki nem jött ki"

Legyen szabad megjegyeznem,hogy emlékezetem szerint volt már ellenpélda is a Homáron.

Például a Batz papucsot forgalmazó cég.

Kökényszemű Katica 2009.09.14. 09:17:52

faszák a kommentek!:))))

akár h picsa vagyok, akár nem, sznob v nem, ennyi sok pénzért fel kell gőzölni a kávét, ha ezt kéri a vendég. (kevesebbért is. ezt úgy hívják: vendéglátás)
Még bele sem írtam, hogy a nő közel hajolt az arcomba és azt suttogta: "Tudom hogy a konkurencia küldte magát, hogy tönkretegyen!"
:)Huh.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:18:18

@EÖ:

Bandi fésűn szokott játszani.

Én meg összeütök két fedőt.

EnZsolt 2009.09.14. 09:20:48

Megmondtam, hogy egyik sem százas.

Énbagoly 2009.09.14. 09:20:49

@Kökényszemű Katica: legyél nyugodtan igényes! Azért mert az emberek többsége elszokott ettől, te még ragaszkodhatsz hozzá! :))

@EÖ: leépülésed jeleit nyomon követhettük itt a homáron is. Már eléggé lejutottál. Nem indulnál felfelé a lejtőn? :)

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:22:08

@jesszum:

Akit érdekel a fésűn citerázás művészete,annak küldöm az ajánlott szakirodalmat:

www.youtube.com/watch?v=MIDeUssDFE0&feature=fvst

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:23:39

@EnZsolt :) avincesztori.blog.hu (::

Jól sejtem,hogy te sem vagy a FARK = Földes András Rajongói Kör tagja?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:25:03

@EÖ:

Én meg már kezdek felépüni a sokkból,amit a sok avatarod követése okozott.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:28:30

@jesszum: hát azt nem csodálom! :DD

staropramen 2009.09.14. 09:29:40

@jesszum:
Asszem Sztrovacsek ez a kivétel amelyik csak a szabályt erősíti.
Egyébként teljesen igazad van, legközelebb lényegesen árnyaltabban fogok fogalmazni.

Énbagoly 2009.09.14. 09:30:20

@jesszum: vigyázz jesszum, mert így marad egyéves, és a végén te sem tudod majd megkülönböztetni, ki kicsoda! :))

staropramen 2009.09.14. 09:31:51

@jesszum:
Fésűvel citerázni bárki tud.Én csavartam egyet a dolgon és citerával fésülködöm.D-mollban.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:34:40

@staropramen: te egy igazi művész vagy! :)

EnZsolt 2009.09.14. 09:40:24

@jesszum: nem nagyon, sőt mondhatni, hogy nem lopta be magát még a szívemben. Persze mindenki több eséllyel indul.

labi 2009.09.14. 09:44:16

Meghallgatnám én a másik felet is, mert ha az előzménye a dolognak az, hogy félórás kioktató kiselőadást tartott arról hogy hogy kell főzni az ő zöldteáját (én speciel nem úgy szeretem de mindegy). Egyik kedves barátom is ilyen tipus, amúgy minden más helyzetben hót bormális, de étterembe kávézóba nem megyek már be vele, mert tuti beleköpnek a kajánkba az ilyen műsoraiért.
A legszebb az egészben, hogy ő észre sem veszi, hogy ezeket milyen hangnemben és stílusban adja elő, ha én szólok neki érte, akkor meg van lepődve.
(normális kérésért nem hiszem hogy ilyen műsor járna)

A hisztis hülyevendég tejáját meg vissza kell vinni, megcsinálni vele amit kért, egy hegyeset beleköpni, mosolyogva felszolgálni és nyugodtan nézni ahogy elégedett a győzelmével. Kellemes kávézást! :)

lódarázs 2009.09.14. 09:49:18

Nálunk a negyed (vagy ötöd?) osztályú kocsmában szemtanuja voltam, hogy jött egy társaság, és zsíroskenyeret kértek. Kenyér éppen nem volt, de a tulaj elszalajsztotta a kisfiát a boltba kenyérért. Amikor visszaért a kissrác, a pincér odament a társasághoz, hogy van már kenyér, kérnek-e és mennyi zsíroskenyeret?

De ez egy faluszéli kurta kocsma...

Secnir 2009.09.14. 09:50:40

@EÖ:
ja, a szerecsendiót el is felejtettem a felsorolásból
bocs.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:57:39

@É2I:

Rékuc miért nem hord karórát?

Mert ő mondja meg,hogy mennyi az idő.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:05:43

@staropramen:

Én meg fésűvel vakarom a hátam,ha viszket,és egyedül vagyok.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:06:51

@Énbagoly:

Főleg két kupica házipálinka után...

kispestipeti 2009.09.14. 10:12:58

hát, akinek komoly, szigorú, szabályokba foglalt elvárásai vannak (bár elbagatellizálja azokat) az ne menjen SEMELYIK,megismétlem SEMELYIK magyar vendéglátással foglalkozó egységbe sem! (bezzeg nyugaton, ugye?)tanulja ki a nagyon kényes fogyasztási szokásaihoz szükséges mesterségeket és csinálja, készítse otthon magának, barátainak a vágyott, szeretett, szükségelt nedűket.(ételeket)ha valaki egy hangyányit nyitottabb, rugalmasabb, toleránsabb, jobb konfliktuskezelő, mint posztolónk, akkor járjon csak bátran kávézókba,teázókba, éttermekbe. az más kérdés, hogy érdemes-e eltartani azt a sok ügyeskedő, alkalmatlan vendéglátóst, szolgáltatást nyújtót, akik - nekik szintén felróhatóan - belemennek ilyen (jellegű) konfliktusokba. aki kéri a panaszkönyvet oda kell neki adni, legfeljebb a megjegyzés, vagy milyen rovatba az üzletvezető is panaszkodik egyet, oszt' mindenki jól érezve magát megy tovább a dolgára. kinyújtja még egymásra a nyelvét, beee, hülye vendég, bee, hülye üzletvezető.
jó, elvicceltem, de azért itt mindkét oldalon volt valami bibi, szerintem.

maincoon © 2009.09.14. 10:25:43

hello, szerencsés hetetek lesz, sok a dolgom :DDDDDD

@jesszum: jobban vagy már? a pálinka sikeresen elűzte a vírust? már csak hogy én is neocitránt vegyek otthonra vagy házipáleszt :DDD

@Énbagoly: nagyon sajnálhatod, hogy nem jöttél el velem szombat este a bulira! körben táncoltam 4 olyan pasival (az egyik a férjem volt!), hogy az csak na! külön energiát kellett fektetnem abba, hogy le lehessen őket vakarni. mondjuk az önbizalmamnak jót tett. aztán hazafelé a 15 perces utat 1.5 óra alatt tettük meg, rohadt jó volt :) tényleg jöhettél volna! :)

Énbagoly 2009.09.14. 10:29:36

@maincoon ®: Oké! Legközelebb megyek, de csak akkor, ha a felesleges 3 pasiból egyet lepasszolsz nekem. Legalább egyet. :)))))))))))))
Gratula a hazaúthoz! :)))

Leadfoot 2009.09.14. 10:31:22

A kedves levélíróról a The Big Bang Theory c. sorozatból a Sheldon nevű karakter jutott eszembe. Remélem, nem én nézem egyedül...

Szóval gyanítom, az eset nem volt ilyen egyszerű.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:34:54

@maincoon ®:

Ugyanúgy vagyok.

Betegácsiban.

Háziőrizetben :-)

Tökös Veréb 2009.09.14. 10:35:21

Buhera Mátrix : (nem tudom szó szerint idézni)

// Nem tudom miért kell ide pestieket ide engedni, itt normális emberk élnek //

(ha valaki tudja idézheti rendesen. a biciklis mondja, akit megijesztettek)

EÖ (törölt) 2009.09.14. 10:39:09

@jesszum: meg se merem próbálni! :)

maincoon © 2009.09.14. 10:44:19

@Énbagoly: b+, azt sem tudtad volna melyiket válaszd! az egyik az volt, akiről írtam neked a múltkor a szombati munkanapkor, hogy azért raktam ki a szűrét, mert túl helyes volt és gondoltam, hogy úgyis lenyúlják majd tőlem. a másik kettő is hihetetlen figura volt! de a negyedik...!!! ;)

@jesszum: meddig kell maradni otthon, előírta az orvos vagy hogy zajlik ez?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:45:11

@EÖ:

Naa!

Az én kedvemért.

Nevettess meg!

Ha már háziőrizetben vagyok...

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:47:18

Hej,sztrovacsekek!

Geronazzo Máriáról azt se tudtam,hogy a világon van,amíg itt nem olvastam róla egy posztot.

Most meg a macskának felírt az állatorvos egy Garasone nevű fülcseppet.

Mindig elfelejtem a nevét,és magamban Geronazzónak hívom.

Énbagoly 2009.09.14. 10:47:23

@maincoon ®: az a túl helyes nem kellett volna. :))
És a negyedik sem. :)))
A másik kettő meg, na majd meglátjuk legközelebb. :)))

EÖ (törölt) 2009.09.14. 10:49:40

@jesszum: de hát itt gyerekek is vannak!

add meg a címet és megyek egy fésűvel! :)

Énbagoly 2009.09.14. 10:50:37

@EÖ: @jesszum: Vigyázz jesszum! Meg ne add, mert tényleg megy!

Viktus 2009.09.14. 11:06:15

Kökényszemű Katica egy idióta.

Alikam 2009.09.14. 11:06:50

Nem kerek ez a sztori...

Alikam 2009.09.14. 11:10:58

És ezt itt a leggyanúsabb rész:

"Mondtam semmi gond, csak -sírva könyörgöm - gőzöljék fel a kávét.

A kulturált lány ezen a ponton sajnos menekülőre fogta, elment. Ott maradtam a zaklatott asszonnyal és bárdolatlan férjével. "

Ennek semmi értelme. Miért lennének kiakadva így tömegesen azon, hogy megkéri a posztoló őket egy fél perces műveletre? Főleg, ahogy írta, normális hangnemben?

Miért nem hajlandó senki, még az alapban kedves lány sem megcsinálni?

Ez egy kamuposzt, nagyon sántít. Életszerűtlen, ahogy Bencze gyesznópászot Úr mondaná.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 11:19:16

@maincoon ®:

Telefonon beszéltem az orvossal.

Ismer annyira,hogy felvett betegállományba.

Felajánlotta,hogy felír Tamiflut,de 14 000 forint az ára.

Kihagyom.

A betegállomány végéről nem beszéltünk.

Úgyis megyek vissza gályázni,amint lehet :-(

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 11:23:13

@EÖ:

Jöhetsz.

A Külvárosi Kávéháztól egy villamosmegállónyira kezdj el szerenádozni az ablak alatt a fésűvel.

Ott,ahol egy vörös macska ül az ablakban.

Ha tetszik a zenéd,kapsz házipálinkát.

Én úgy se szeretem.

Azt hittem,a vírus se szereti.

Tévedtem.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.09.14. 11:27:53

@jesszum:
Külvárosi Kávéház - az menő :)

EÖ (törölt) 2009.09.14. 11:34:26

@jesszum: na akkor tuti nem fogok ma páleszt inni, mert antitalentum vagyok a zene terén.
Egyedül zongorán játszottam valamikor régen, de ott is csak matchbox-szal.

Átlagarcú 2009.09.14. 11:38:01

@Fulzsenszio: "Pestieket nem lenne szabad ideengedni, ahol normális emberek élnek! Há maraggyanak otthun!"

AlulírottFentemlített 2009.09.14. 11:39:12

Ebben a pécsi kávézóban lehet forma 1-es időmérőt nézni?

Miigeii 2009.09.14. 11:51:58

Nos, vendéhet lehülyézni, lelekisérültezni, megkérni, hogy takarodjon most és mindörökre nem szabad.
Übermensch-beütésű vendégtől egy életre megszabadulni nem biztos, hogy veszteség.

Jajj, de nem bírom, ha valaki ennyire nagyarcú, meg ezt sokan nem bírják. De panaszkönvyt kérésre át kell adni.

Jajj, nem bírok elvonatkoztatni a nagyarcú 'mindenmetropoliszbankávéztammár' és 'nahát, Pécsett is élnek emberi lények...!'idegesítő mivoltától.
És a tulajdonnévvé átlényegült Homár birtokos jelzővel ellátott használatáért, de ez az ő meccsük. :)

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 11:53:13

@EÖ:

Szóval nem bizonyítod Pálesz tételét?

A zenéhez én se értek.

Max faktor annyit,hogy tetszik vagy nem.

2009.09.14. 12:47:16

@Secnir: xenu a cientológusok réma. az agykontroll nem ez. Ne keverjük gizikét a gőzekével.

Hirsch 2009.09.14. 12:48:17

K.Katica Téged is kiengednek minden nap? Húzzál haza, az ilyen emberek miatt tartunk ott ahol vagyunk!!!

Andoron 2009.09.14. 12:56:27

Isten ments, hogy így látatlanban ítélkezzek, de azért vendégekkel foglalkozó embereket sem lehet ilyen egyszerűen kitéríteniük a hitükből :)
Szóval én maradnék az egyetemes "mindig kettőn áll a vásár" igazságához, és kiosztanék egy fekete pontot a vevőnek is, ahogy elnéztem a stílusát (ha csak fele ilyen is az életben, már az is bicskapattintó hatású...), neki se ártana egy osztályfőnöki bejegyzés :)

Andoron 2009.09.14. 12:57:45

@Andoron:
Oks, beismerem fáradt vagyok, és nem olvastam el, mielőtt elküldtem, így a ragzások és az egyeztetések nem az igaziak, Sünöket várom... :)

Almatlan Jozsi 2009.09.14. 13:19:59

- Jonapot! Psziches beteget kernek!
- Kokemenyszemu Katica lett. Maradhat?
...
...
- Igen, csak - sirva konyorgom - gozolje fel!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.14. 14:27:23

Nem olvastam végig, nem engedett be eddig az Inda, úgyhogy elnézést, ha már volt: Kökényszemű Katica nem tud se kávét, se teát főzni magának?
Ki öltözteti?
Ki vetkőzteti?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.14. 14:32:19

Kissé visszaolvasva most akkor az agykontrollosok és a szcientológusok aljának a harcát láthattuk?
Hol vannak a pszichiáterek?

"azta" 2009.09.14. 14:54:01

@Almatlan Jozsi:
:D

(kicsit modoros ez a Katica..., na de az üzletvezető? nagggyon jó!!! )

/tno+DA= 2009.09.14. 15:28:26

Eddig. A sorsom - mint jól tudod Homikám

A homárt most diszkréten lebuzizták???

/tno+DA= 2009.09.14. 15:36:57

Én most nem értem, miért fikázzátok a panaszt író Kökényszeműt?
Ok a stílusa kiakasztóan mézesmázos, hoyg azt ne mondjam unszimpatikusan tenyérbemászó sötét utcán biztos megverném, de most mégis, mi a baj vele?
Kért valamit, amire pont az eladó reagált úgy, mint egy pszichés problémákkal küszködő szerencsétlen idegroncs...

emci 2009.09.14. 15:47:51

Mindattól függetlenül, hogy Kökényszemű milyen (nem ismerem, tehát egy levélből nem jellemzem), tény, hogy a vendéglátó egységeket nem vendéglátósok üzemeltetik. Az ilyeneknek fogalma nincs a vendéglátásról, különben tudnák, hogy mindig a vendégnek van igaza. Akármennyire nem szimpatikus, idegesítő és bármi is legyen a véleménye az alkalmazottnak vagy a tulajdonosnak a vendégről. És ugyanez érvényes bármilyen ügyfélre egy üzletben vagy az üzleti életben. Nálunk, ha valaki egyszer valahol evett vagy ivott valami jót és pénze is van, rögtön nyit egy éttermet "hát ezt én is meg tudom csinálni" felkiáltással. Persze nem tudja, mert fogalma nincs a vendéglátásról.

emci 2009.09.14. 15:57:04

Eszembe jutott egy történet, ami a Khéli vendéglőben játszódott, persze nem most, hanem régebben. Egy vendég odahívta a pincért és azt rendelte, amit az imént látott kivinni egy másik vendégnek. A pincér mondta, hogy a személyzeti ebéd, a tulajdonosnak vitte, sajnos azt nem lehet rendelni, legyen kedves az étlapról választani. De a vendég nagyon szerette volna ugyanazt ebédelni. Így győzködték egymást, udvariasan, mert a trágár és egymást lenéző stílus napjaink jellemzője, mígnem odament a tulajdonos, megtudni, mi a feszültség tárgya. Amikor megtudta, a pincért azonnal kirúgta, mert nem tudta a vendéglátósok aranyszabályát, miszerint MINDIG A VENDÉGNEK VAN IGAZA. És hozatott egy személyzeti ebédet a vendégnek, bocsánatot kért tőle és nem engedte kifizetni az ebédet.

Almatlan Jozsi 2009.09.14. 18:23:04

@Fulzsenszio: Itt jart es orult a sok vicces kommentnek :-)

u.i.: egyebkent - ha igy tortent a dolog - a posztolonak igaza van. De akkor is ez a legszorakoztatobb psziches beteg buzizos poszt amit eddig olvastam! :-) Ugyhogy Homikam kosd fel a gatyat ha ezt uberelni akarod :D

Majdnem Uvegtigrisbe illo jelenet lehetett - annyira szerettem volna ott lenni...

demon cleaner 2009.09.14. 18:23:32

Icipici Kökényszemű Katica,

veled sem ülnék le teázni, ha te az összes zöld teát 3 percig áztatod, mindet 70-80 °C vízben, akkor legalább a teák fele amit iszol egy hatalmas fos, de legalábbis egész biztosan nem az, amit az adott teából maximálisan ki lehet hozni.

Ha ennyire komoly teázónak állítod be magad, kérlek ne terjessz baromságokat a nép kobakjába, habár ha csak a filteres zöld teának nevezett borzalmakat isszák akkor nagyobb baj úgy sem lehet.

Azt a rituálédat viszont szívesen megnézném, ahogy türelmetlenül várod míg a felforralt vized lehül a kellő hőmérsékletre... nem tudom, Ázsiában és Japánban addig melegítik a vizet amíg el kezd gyöngyözni (a legtöbb zöld és fehér teához), de biztos ők csinálják rosszul.

Az viszont sajnos tény, hogy a tealevél forralása a vízzel együtt - vagy gőzölése általában nem vezet jóra.

H3rold 2009.09.14. 21:20:18

Úgy látom, ez a Homár kezd kissé egy zárt osztályra hasonlítani. A legtöbb posztnak köze nincs a témához, a posztolók 90 %-a azt hiszi, valami chatre tévedt.
Szerintem többségük még életében nem hallott fogyasztóvédelemről, meg a vevők jogairól.
Kedves Katica! Látom, te egy tudatos vásárló vagy! Csak így tovább! Az ilyen vendéglátóipari egységek ellen egy megoldás van, el kell kerülni őket a jövőben.

Secnir 2009.09.14. 22:49:16

@Kulics:
hát nemtom.
nekem nagyon egynek tűnik vele.

Coholol 2009.09.15. 10:18:22

Eeeeeez mekkora poszt :D

Nekem nagyon tetszik, dögöljenek ők is éhen.
Egyszerűen nem értem miért olyan nehéz felfogni a kiszolgálás és a vendéglátás alapjait.

Sákif za morro? 2009.09.16. 11:37:35

Mi az ótvaros picsa ez az írás? Ki ez az idióta? Milyen melange? Ráadásul bécsi?! A melange nem valamilyen cukoripari melléktermék? Talán a szarvasmarhákkal etetik fel? Szabad nap volt a hülyék intézetében?

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.09.16. 23:13:02

Undorral olvastam el a posztot. sz@r volt, elnyújtott, stb. Hogy tudsz ilyen hosszan írni egy ilyen pitiáner dologról?

hatesz 2009.09.17. 10:12:08

"Évtizede zöldteázok szerte a világban teázókban és otthon, tudom, hogy kell teát csinálni. " AKKOR MENNYÈ HAZA ÈS CSINÁLTASS ANYÁDDAL
az ilyentöl kéne örökre elvenni az internetet! kamu a sztori, vagy legalábbis eltúlzott
süti beállítások módosítása