Tékozló Homár

Ordibálós betegalázás a Szent János kórházban

2009.09.24. 10:53 | szily | komment

A Szent János kórház Budapest Szomáliája, esetleg dárfúri körzete, ezt sajnos mindenki tudja, aki járt már budapesti járóbeteg rendeléseken. Itt most nem valami "bezzeg Svájcban" típusú fanyalgás következik, a János nem a közmondásos "egy normális országhoz", hanem a magyar egészségügy átlagához képet hiperbunkó, betegcsicskáztató, piszkos, zsúfolt, agresszív hely. Ahol pontosan tudható, hogy nem úszhatjuk meg 4-5 óra várakozás alatt. Tímeának a füle kezdett fájni, elment, borzasztóan megalázták sok társával együtt. Teljesen átlagos, emítésre sem méltó nap a Szent Jánosból alant. Ja, és az időpontfoglalós rendszer természetesen kizárólag arra jó, hogy a hipochonder, unatkozó, mindenre ráérő öregek bejuthassanak, akinek ténylegesen baja támad, annak egyszerűen lehetetlen orvos elé kerülnie, minél rosszabbul érzi magát, annál kevésbé.


Fülfájással mentem el a János kórház fül-orr-gégészetére abban a reményben hogy meggyógyítanak. Ott sajnos már évek óta ( 2007 óta, talán ) megy a lehetetlen, járóbeteg rendelésen egyedülállónak számító időpontkérős rendszer, tehát ha nincs időpontod garantáltan ott töltesz egy fél napot. Mivel hozzám nem jelentkezett be a betegség hanem egyszer csak bitangul elkezdett fájni a fülem és nem voltam abban a helyzetben hogy egy héttel későbbre adott időpontban menjek, ezért odamentem - időpont nélkül. Az asszisztens nő, 35-40 körüli, festett hajú szörnyeteg, délben közölte minden várakozóval, hogy a délelőtti rendelésnek vége, elmehetnek enni-inni-pisilni mert egyig egyáltalán nem lesz rendelés. Mivel többen ültek ott - hozzám hasonlóan, időpont nélkül - már reggel 8 óra óta, ezért megkérdezták hogy mire lehet számítani, vajon sorra kerülnek-e, illetve hogy miért nem jött ki senki reggel óta körülnézni hogy hányan ülnek kint valójában. Miután az asszisztens magából kikelve rikácsolva mindenkit elküldött - mit finomkodjak - a francba. Egy férfi szeretett volna időpontot kérni, de - elmondása szerint - nem vették fel a telefont egész nap, ezért jött el személyesen. A nő közölte vele, hogy ő asszisztens és nem telefonos kisasszony, ha nem ér rá, nem veszi fel a telefont. Gúnyosan nevetve elzavart egy szerencsétlen nőt is, aki vidékről jött fel hajnalban, nem is tudta hogy itt időpontozás megy, mert a körzetét csak nemrég kpcsolták a János kórházhoz. Fájdalma van, ellátást kér. "Menjen haza!" - ez volt a válasz. Az anyukámmal, onnan, a váróból felhívtuk a rendelőt ( ajtó túlsó felét ), mire a nő azt hazudta neki a telefonban hogy nem baj ha nincs időpont, üljünk csak le, majdcsak sorra kerülök valamikor. Amikor én odamentem hozzá, közölte velem, hogy "Üljön csak le, van elég szék, de arra ne számítson hogy ma sorra kerül". Mondtam az asszisztensnek, hogy tudom, hogy időpont nélkül kétséges hogy bejutok - e ma, de kivárom a soromat, bármeddig is kelljen ott ülnöm, hátha lesz egy beteg akinek van időpontja de nem jön el, és lesz 5 szabad percük, amikor bemehetek - ez már működött régebben is - szóval nekem ez nem probléma (kb mindegy hogy otthon szenvedek vagy a rendelőben ülve, ugyebár). Azt mondta felőle akármeddig ott ülhetek, ő nem tud mit csinálni. A beszélgetésünk közben - és amíg a többi beteg próbákt szót érteni vele - ki be rohangált a rendelőből, mint egy marha fontos, elfoglalt személy, pedig nem is volt bennt senki, és többször is a mondat közepén ránk vágta az ajtót.
Mentségükre legyen mondva hogy ez augusztus végén volt, és egyetlen orvos rendelt, a többi szabadságon. Az is mentségükre legyen mondva, hogy az egészségügyi dolgozókra rájár a rúd rendesen, nem lehet egy könnyű meló. De hogy miért kell valakit rikácsolva elküldeni az anyjába, aki tök alázatosan kéri hogy hadd maradhasson, hátha mégis bejut ( mint már mondtam, régebben is bejutottam így, igaz sokat kellett várni )...na én ezt nem vágom. Meg úgy egyáltalán ajtót csapkodni és ordítani a betegekkel. Meg azt mondani nekik hogy menjenek haza. Az én kommentárom annyi volt a végén hogy közötem vele hogy kikérem magamnak ezt a hangnemet és hogy szégyellje magát. És otthagytam az egészet a francba.
(Fülem azóta ok, körzeti orvos által felírt antibiotikum-löket helyrehozta)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droidfigyelő (törölt) 2009.09.24. 22:04:58

@eszemiszom:

Bocs, de ott vagy a helyeden? Még mindig? Igen? Felnőtt vagy, nem óvodás? Döntésképes? Emberek életét tartod a kezedben? Akkor duma leó, oszt csináld, szó nélkül. Amit az ember elvállalt, ismerve a feltételeket, azt 110%-on kell csinálnia. Akár 10 fillérért, akár 1 millióért. Ez így fair. Ha meg nem tetszik, irány London, meg a londoni lakbér és rezsi. Majd kifizeted a nagy fizetésedből, de hogy ott duplán duma leó, azért arra készülj fel. Ja, és mosolygás 24 órában, és egy rossz szó nincs, főleg nem betegnek, mert mehetsz mosogatni a halpiacra. Remélem, sose kerülök a kezeid közé, mert te nem orvos vagy, hanem hentes.

Texaszi Láncfűrészes 2009.09.24. 22:05:47

@eszemiszom: Én is tanultam min. 14 évet de úgy gondolom ez nem jogosít fel fölényeskedésre vagy mások életével való szórakozásra.(pedig megtehetném)

Ebben a kib.. országban szinte mindenki alulfizetett pajti. Ez nem a paciensek, ügyfelek, stb. hibája. Nem tetszik? Keress mást!

Mások kiszolgáltatottságából hasznot húzni pedig hányingerkeltő.....

Fairy Girl 2009.09.24. 22:08:42

@Jenya: Leírta kommentben, hogy a körzetinél kezdett, tessék visszaolvasni.

Kobe 2009.09.24. 22:12:45

@nme2: akkor vagy nagyon kezdő vagy, vagy valamit nagyon rosszul csinálsz, mert én az ország egyik legelmaradottab városában tényszerűen tudom, hogy egy sima háziorvos olyan 250-300 ezredessel lesz gazdagabb havonta.

Mellesleg létezik országos felmérés a fizetésekről, merces.hu -t tudom javasolni. A felmérésben résztvevő több100 orvos szerint bruttó 240valamenyniezer az átlag (140 nettóban) plusz hálapénz persze, de érdekes a felmérésben résztvevők által elvárt összeg is. nagyjából 220 ezertől 1,2 millióig terjed...

Fairy Girl 2009.09.24. 22:14:02

@nme2: A becsülettel, hivatástudattal dolgozó orvosokat, ápolókat stb. megbecsüljük. Le volt írva valahol a százakárhányadik komment táján :) hogy tisztelet a kivételnek, és mindig vannak kivételek. Mi itt kizárólag azokat ócsároljuk (bár én ma nem is), akik NEM becsülettel, NEM hivatástudattal dolgoznak, valamint bunkók, hetykék és köcsögök, valamint nem vesznek emberszámba beteg, kiszolgáltatott embereket, valamint élet-halál van a kezükben esetenként. Nem egy-két kiragadott példát olvashattál a háromszázvalahány kommentben, és ez csak a teteje, volt már itt sokkal több is.
Szeretnénk, ha minél több becsületes, rendes, jó szakember lenne. A rossz fizetés nem jogosít fel arra, hogy embertelenül viselkedjünk másokkal, és ez természetesen nem csak az orvosokra igaz, hanem a vízvezetékszerelőkre, taxisokra, kalauzokra, utcaseprőkre, bérszámfejtőkre, zabhegyezőkre és tarhonyagömbölyítőkre, meg mindenki másra.

Ha én a fizetésem alapján viselkednék az ügyfeleimmel, akkor elég nagy botrány lenne (ha belegondolok, ki se nyitnék :) ).

Kobe 2009.09.24. 22:14:38

@nme2: felmérés szerint bruttó 240 az átlag (140 nettó), plusz hálapénz. De az elvárt adatok szerint bruttó 220ezertől 1,2 millióig is terjednek a fizuk. Mindjárt sajnálkozni kezdek :)

Secnir 2009.09.24. 22:15:02

ja, a körzeti megbízottnál kezdte.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:15:03

eszemiszom 2009.09.24. 18:16:21

Az a helyzet, te kis SENKI, hogy a MINŐSÉGI orvosok elhelyezkednek külföldön, a lókupecek meg itt maradnak, nekünk. Ez általános vélemény.
Mehetsz kapálni apám, ott nem beszél vissza senki. Vagy az aluljáróba, ott is tartják a markukat, csak kisebbek az összegek. Mindegy, a mozdulat talán már jobban is megy, mint a bejáratott koldusoknak, nem igaz?

Fairy Girl 2009.09.24. 22:16:06

@Secnir: de lehet hogy elment a tanácsra is. :D

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:16:11

@Fairy Girl: "Ha én a fizetésem alapján viselkednék az ügyfeleimmel, akkor elég nagy botrány lenne (ha belegondolok, ki se nyitnék :)"

na, ez az....

Fairy Girl 2009.09.24. 22:18:20

@morrisal_: há' azé' mondom :D

Egyébként én még életemben nem adtam hálapénzt egy büdös vasat se. Még ha akartam volna se tudtam volna. Ugyanis NINCS MIBŐL - igaz, legalább nincs is rá gondom, hogy na a büdös doki mennyit eltett osztán mégis ilyenolyan lett a kezem-lábam-fejem.

Nem tudom, ha egyszer majd gyerekem lesz, azt vajon mi a fenéből fogom finanszírozni? Már hogy csak a szülést. A többire gondolni se merek :)

khkhkh 2009.09.24. 22:19:25

@nme2:
Jajj már! Én is szeretnék olyan előadásokra járni, amit "véletlenül" vmelyik menőbb szállodában tartanak és egy fillérembe se kerül. Mert ugye azokat a kis hétvégécskéket a gyógyszergyártók fizetik, ugye?
Bohóckodunk egy picit az előadáson aztán irány bulizni, finomakat kajálni... Hagyjál már!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:21:14

@Fairy Girl: igen, ez a borzasztó, hogy az emberek ezt (kár, hogy nincs dőlt betű) ELFOGADJÁK.
"Hát, muszáj volt, mert különben NEM FOGLALKOZNAK VELE..."
Én ezen teljesen ki vagyok akadva. Miért olyan általánosan elfogadott ez? Újra felnyitják az embert és visszavarják a vakbelet, vagy hogy???

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:22:35

@khkhkh: én is könnyeket morzsoltam el, annyira megejtett a dolog.... szomorú is, ha az embernek dolgoznia kell, teljesen igaz...

Fairy Girl 2009.09.24. 22:24:21

@morrisal_: Igen, na PONT a vakbélműtétemnél volt az, hogy hárman voltunk egy szobában (két vakbeles, egy epés :D ), és a két másik nő így az utsó, elbocsátás előtti vizsgálatra vitte a borítékot. Kérdeztem is, hogy most már minek? Már rendben vannak :) már nem nő vissza a cucc - de azért vitték mint a birkák. Előttem voltak bent, nem tudom, hogy vajon a bácsi tőlem is várt volna-e bármit is, mindenesetre mutatni nem mutatta. Nagyon rendes volt amúgy, egy szavam se lehetett senkire (ez még nem is Győrben volt, hanem Csornán), kifejezetten szerettem ott lenni. A doki rendszeresen bejött vicceket mesélni, hogy röhögjünk, és élvezte hogy közben fáj :D

khkhkh 2009.09.24. 22:27:49

@Kobe:
Jó nagy marhaság lenne az ennél is keményebb adóellenőrzés! Buta tüneti kezelése a problémának.

Előbb talán egy elfogadható adó- és járulékrendszer kellen és utána lehetne/kellene keménykedni.
Addig csak annyit érnének/érnek el vele,h a maradék életképes embert is elüdözik az országból.

frutella 2009.09.24. 22:31:18

Nem olvastam végig a kommenteket, majd holnap bepótolom, csak néhány kérdést tennék fel.

Azok akik most morognak, hogy szar az egészségügy, az ellátás hol voltak akkor amikor sorra zárták be és vonták össze a kórházakat?
Miért gondolta bárki is azt, hogy az összevont, vízfejű kórházak jobban fognak működni 3-6 telephellyel, mint külön-külön.
Hálapénz? Igen van, de sok olyan terület is van ahol nem kapnak (labor, rtg, proszektúra) mégis dolgoznak a közalkalmazotti fizetésért. Nehéz azt elhinni, hogy van aki szereti ezt a munkát?
Az eü-ben mindenkinek x idő alatt x kreditpontot kell szerezni továbbképzésen, amit persze a dolgozó saját zsebből fizet (nem egyszer 10-15 ezer forint egy továbbképzés részvételi díja). Van más munkahely is ahol ez így van?

nme2 2009.09.24. 22:33:42

Nem hazudok, sőt kikérem magamnak! A betegeimnek mindig maximális empátiával, tudásom legjavával segítettem. (Nem mindenkin lehet:( )

A vakbélgyulladásról röviden annyit, hogy : a hányós, hasfájós gyermek elég gyakori (hozzáteszem nem vagyok gyermekorvos, sem sebész). A tünetek, laborok, képalkotó diagnosztika birtokában sem mindig könnyű egy féregnyúlvány-gyulladást diagnosztizálni. Örülök, hogy önnek utólag laikusként sikerült.. Amennyiben egészségügyi problémája van/lesz bizalom hiányában akkor keresse meg a szomszédját, majd ő segíteni fog.

A szakmát ápolónő édesanyám miatt választottam.

A külföldi utakat (nemzetközi konferenciákról, továbbképzésekről van szó) a nagyobb gyógyszercégek finanszírozzák, bár mostanában már egyre kevesebb a keretük erre.

khkhkh 2009.09.24. 22:35:47

@nme2:

A magyar "konferenciákat" is a gyógyszercégek finanszírozzák.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:36:32

@frutella: kérlek, olvasd el a fenti kommentemet (morrisal_ 2009.09.24. 22:01:38) és ARRA válaszolj. Gondolatról gondolatra. Kösz. Addig ne adj elő. Én, huszonnyolcadik kispista mi a bánatot tudtam volna csinálni a kórházösszevonások idején? Odahatok? Hűha, biztos meggondolták volna magukat... ·

Droidfigyelő (törölt) 2009.09.24. 22:39:57

@m.j.:

Ne haragudj, de ennyi képzés után hogy lehetsz ennyire buta? Én nem azért fizettem annyi járulékot pl. a te ingyenes orvosi egyetemedre, hogy ennyire végtelen korlátolt és ostoba legyél. Majd akkor lesz humánus egészségügy, ha a bankárok nem lopják ki a pénzt a túró tudja, honnan? Magadnál vagy? És úgy amúgy, még ha igazad is lenne, ami nincs, az a szerencsétlen, aki a henteskezeid közé kerül, mert fáj valamije, mit tehet arról, hogy azt a kurva 300 forintos vizitdíjat sem kell megfizetni? Mit tehet az az ember, a nyomorult BETEGED arról, hogy neked szar, és hogy szar a komplett egészségügy? Te beszélsz hivatásról? Minden ilyen fasznak azt kívánom, hogy mihamarabb kerüljön be egy ugyanilyen orvos osztályára. Már bocs. Akkor majd megtudod, mi az a kiszolgáltatottság, meg a magyarok istene, te marha.

khkhkh 2009.09.24. 22:41:25

@frutella:
Nem attól lesz jobb az eü, h több kórház van!

Továbbképzés pedig a kőművesnek is kell, és szerintem az sem a szomszédasszony fizeti.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:41:46

@nme2: oh, mille pardonnez a tegezésért. Kérem, arról is írjon pár sort, miképpen létezik az, hogy mások nem a pácienst/klienset/ügyfelet/stb. alázzák a (relatíve) alacsony fizetésük miatt.

Egy szóval sem mondtam, hogy laikusként bárki is diagnosztizált volna. A hozzáállásról beszéltem, és - ezt nem írtam le - furcsálltam, hogy ha a béltartalom nem egészen olyan, mint egy átlag napon, vajon hogy nem lehetett azt észrevenni. Szó nincs diagnózisról.

Még mindig kérdezem, miért kell Önöknek, Szent Embereknek, KÜLÖN fizetnünk azért, mert végzik a dolgukat, amiért havonta fizetést kapnak, akárcsak mi, földi halandók.
Válaszát előre is köszönöm,
alázattal:

-------------------

nme2 2009.09.24. 22:44:37

@Kobe: gazdaságilag elmaradott környéken, de nagyvárosban dolgozok. Ne Budapesten begyük már mindig alapul (a lakosság 20%-a sincs mindössze)!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:45:19

Ja, és minden kedves orvosnak kötelezővé tenném a Patch Adams című film megnézését. Ő egy létező személy, ha esetleg... :)
Az az érzésem, hogy nem nagyon értenék a legtöbben.

Kobe 2009.09.24. 22:46:28

@khkhkh: öngerjesztő folyamat. Nincsenek alacsonyabb adók, mert nem adóznak, nm adóznak mert magasak az adók. Szerinted jelen körülmények között melyik kivitelezhetőbb - 1, szigorítják a büntetést hátha akkor jobban ösztönzik az adókövetésre az érintetteket 2, - a kormányzat lemond az évek óta ló túlköltekezésből, mutyizásból, feladja az évek óta dédelgetett hiánycélokat és azt mondják, gyereke, csokkentem az afdókat, szarunk bele ha 10 év múlva sem lesz euró. Szerinted ?

Kobe 2009.09.24. 22:48:03

@nme2: én országos felmérést hoztam alapul, illetve az ismeretségi körömbe tartozó elmaradott kisvárosi háziorvosokról beszéltem. Budapesttől igencsak meszsi voltam....

frutella 2009.09.24. 22:56:13

@morrisal_:
Próbálok pontról pontra válaszolni, úgy ahogy kérted.
Nem, nem hallottam tűzoltóról, aki nem mászott fel a tetőre- de olyanról igen aki összefogott és kiharcolta a pótlék emelését, sőt olyanról is, aki x év után a veszélyes munkakör miatt elmehetett korkedvezményes nyugdíjba. Megérdemli! Veszélyes és becsülendő a munka amit csinál.
A "vöröskeresztesek", akik a teát viszik, ha jól tudom önkéntesek.
A 9 éves kisfiú esetéhez- sajnos szakmai analfabéták mindenhol vannak, ezeket az eü-nek ki kellene vetni magából.
Az eü.-ben történő negatív esetek (akár csak egy durván szóló ápolónő is) ,azért vált ki ekkora indulatokat, mert a beteg ember érzékeny, kiszolgáltatott, fél- megérdemli a tisztességes bánásmódot.
Ha az eü-s hibát vét, az életekbe kerülhet és nehéz reklamálni, míg ha az eladó felcseréli a párizsit és a sonkát vagy megesszük vagy visszavisszük.
A kórházmegszüntetések következménye, hogy a megszűnt kórházak betegei a még meglévő kórházakba mennek - ez is lehet az egyik oka a több órás várakozásnak.

nme2 2009.09.24. 23:00:20

@morrisal_: csak a saját nevemben mondhatok véleményt: (1) nem tartom az orvosokat szent embereknek, (2) a paraszolvencia errefelé nem elvárt dolog, van aki ad, van aki elfogadja, van aki nem ad, de kellett volna, van aki adna, de nem fogadják el ...stb. tetszőleges kombinációja ezeknek összerakható úgy gondolom, priorizálhatnánk ezen problémákat, de annyi van, hogy egyelőre nincs értelme, (3) szégyennek tartom, hogy bizonyos kollégák így viselkednek (4) megdöbbentő számomra, hogy ilyen ellenséges a fórum közössége, a továbbiakban nem kívánok reagálni, holnap vár a munka, ahol egy hálás mosoly is többet ér, mint bármi más.

Jó éjszakát!

khkhkh 2009.09.24. 23:01:26

@Kobe:
1. Ha szígorítják az adóellenőrzést, el fogják üldözni a még ittmaradt vállakozásokat is. Akkor gém over lesz, mert csak a vízfej maradt itt.

2.a. Adót, járulékot akkor lehetne csökkenteni (mennyiségében), ha lehetne az államháztartás kiadását is csökkenteni. Azaz, ha T. állatpolgárok hajlandóak lennének lemondani a szociban szerzett buta jogaikról (gázártámogatás, ingyen egyetem, ingyen eü, kedvezményes busz, vonat, korkedv. nyugdíj, ...)

2.b.Ezután több embert be kellene vonni az adó- és járulékfizetésbe, ami stabilizálhatná a rendszert: visszaállna a jelenlegi járulékmennyiség, de arányaiban (1 főre jutva) mégis sokkal kevesebb lenne.

Az adóprés növelésével garantáltan nem fognak jó megoldást elérni.

leone007 2009.09.24. 23:05:13

Nna. Orvos a fedélzeten. Lehet szapulni:-)

leone007 2009.09.24. 23:11:30

Na mi van? Van még itt valaki?

leone007 2009.09.24. 23:19:47

@khkhkh: na kérem alássan ha a kőműves nem megy el egy továbbképzésre (LOL, egy linket majd dobhatnál kőműves továbbképzési programról), akkor ugye nem veszik el tőle a szakmunkás bizonyítványát. Ha egy szakorvos nem szedi össze a kötelező kreditpontot akkor viszont ugrott a szakvizsga. Teccikérteni?

Ofélia . 2009.09.24. 23:23:59

@khkhkh: Nincs itt sem 22-es csapdája sem ördögi kör!!

Saját véleményem szerint egy hatalmas hiba van, hogy az ország nem termel gyakorlatilag semmit és a munkahelyek zöme BÉRMUNKAHELY mivel a rendszerelcseszés után megszüntettek minden létező hazai ipari termelést a gyors és azonnali haszon fejében.

Mindenkinek csak egy volt a fontos most és minél jobban élni!!!

Az eredmény kézzel fogható, gyakorlatilag nincs magyar hozzáadott érték mivel a kereszbe kereskedéssel és a logisztikával még nem vertünk be egy szöget sem a falba!!!

A lakások miböl épültek??? bankhitelböl amivel a külföldi bankok gyakorlatilag beverték az utolsó szöget is a koporsónkba.

De kérdem én miért kellett mindenkinek egy számmal nagyobb lakás, kocsi, tv, nyaralás mint amit normális ésszel el lehet fogadni??????

És akkor most itt a sírás rívás és azok fizessék ki a sok túlkölteketőt aki normálisan gondolkodott???

A mónika sóban lessz foga a szereplőknek attol hogy plazmatv-n nézik és nem telik már ételre sem???

Ez az ország kicsiben a többi meg megy nagyban és változás sztem nem lessz jövőre sem!!!

Vagy van itt olyan aki a szent szarbol várat tud építeni????

Egyet lehetne csinálni mint délkoreában: a lakosság adja oda a vagyona 20 százalékát akár aranyban mint ott de magyarisztánban ennek semmi esélye!!!!

Na most jól kiírtam a dühömet:)))))

Rob Roy 2009.09.24. 23:28:26

Őszinte részvétem, a János kórházzal kapcsolatban engem már semmi nem lep meg.

Ofélia . 2009.09.24. 23:31:19

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Még csak egyet tennék hozzá ha nem sokmilliós villákba, hajókba, autókba,nyaralásokba fektetnék az emberek a pénzüket hanem felhasználva a fiatalok kreativitását termelő beruházásokba(legfeljebb elbukik egy medencét) és kereskedés helyett termelésbe akkor itt 10 éven belül csodák történnének és ha ehhez DIKTATÚRA kell ám legyen!!!

leone007 2009.09.24. 23:33:30

@Kobe: ezzel meg az a baj, hogy itt Biharban nem nagyon jön össze ám a nagy zseton. Ráadásul 140 nettó azért nem a "kolbászkerítés" kategória, tekintve hogy a diplomás átlagbér 160 nettó körül van.

De értem, lehet szidni az orvosokat, meg szerintetek kell is. Kíváncsi vagyok milyen arcot fogtok vágni ha az a kevés itthon maradt birka (orvos)is lelép innen. Vagy mondjuk kíváncsi vagyok akkor is hangoztatnátok-e a nagy okosságaitokat, amikor nagy a baj és rá vagytok utalva valakire aki mondjuk 24 órája nem aludt, aznap 16 órát állt a műtőben, megvizsgált 40 beteget az ambulancián, és most épp azon gondolkozik, hogy összeessen-e, vagy hagyja a picsába az egészet és húzzon el ebből az országból oda ahol sokkal többet lehet keresni és ahol sokkal kevesebbet kell dolgozni.

Verseny van. Az kapja a legjobb orvost aki megfizeti. Nos Európában megfizetik a jó orvost, itthon meg nem.

Persze ha szapuljátok őket sokkal jobb lesz, minőségibb lesz az ellátás. Tudom nehéz megérteni azokat a nálatok valószínűleg idősebb és jó eséllyel tanultabb embereket, akik a hivatalos átlagbér alatt keresnek ügyelet nélkül, miközben lassan bárhol a határon túl jobban élhetne. (mert abban azért egyezzünk meg, hogy a kőműves sem ügyel)

khkhkh 2009.09.24. 23:34:04

@leone007:
ha a kőműves nem tanulja meg az új építési technológiákat, nem kap munkát. Ugye Te sem építenél elavult tech-kel? A végeredmény uaz.

Maga meg kend beírja magát társszerzőnek vmelyik marha érdekes előadáshoz, és má' gyün is a kreditpont. Sőt, tán még a PhD-hez is jó az. Nem-e?

Kobe 2009.09.24. 23:34:09

@khkhkh: azért megnézném, a második pontot hogy adod be a népnek.....monopol árak mellett pl, mert gázban, közlekedésben ez van.

khkhkh 2009.09.24. 23:39:13

@Kobe:
Amíg 8 millió választópolgárból 2 millió fizet érdemben adót és járulékot, addig a jelenlegi alkotmány és gondolkodásmód mellet sehogy. :(

leone007 2009.09.24. 23:43:13

@khkhkh: Azért a linket elfelejtetted. :-) Lökjed komám. Ráadásul attól még kőműves marad, és bizony tudnék találni rengeteg (95%?) kőművest aki sosem ment el az általad belinkelt továbbképzések egyikére sem, viszont falazhat. Én meg 100%-ban megsúgom, hogy olyan sebész nem operálhat meg akinek nincs meg a kreditpontja.

Ofélia . 2009.09.24. 23:43:56

@leone007: Teljes mértékben egyetértek mégha ez sokaknak nem is tetszik!!!

Az orvostársadalomnak van egy hatalmas rákfenéje a hirearhia!!!Legalábbis sztem.

khkhkh 2009.09.24. 23:44:17

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

A termelő beruházáshoz hosszútávú előrelátás, biztos társadalmi és jogi háttér kellene, ami ma igencsak hiányzik MO-n.
A cégek pedig vándorolnak át kedvezőbb adókörnyezetbe, ami azért érthető.

Ofélia . 2009.09.24. 23:45:45

@khkhkh: Na erre most nagyon rátapintottál és itt a lényeg:))

leone007 2009.09.24. 23:45:51

@Kobe: Ráadásul speciel a sebészetben vannak új eljárások is, amiket meg lehetne tanulni. Külföldön. Havi fizu 2xeséért. Ja, hogy itthon nem finanszírozza az OEP, és a műszerigény is túl magas? Hehe.

leone007 2009.09.24. 23:47:20

@khkhkh: Ebben viszont maximálisan egyetértünk.

Ofélia . 2009.09.24. 23:48:10

@khkhkh: Megint rátapintottál de mit lehet kezdeni 5 millió svihákkal??:)))

khkhkh 2009.09.24. 23:50:11

@leone007:
Én nem azt mondtam,h hivatalos továbbképzésen kell részt vennie a kőművesnek. Csak azt mondtam,h képeznie kell magát.

Ja, értem! A kreditpont már biztosíték a jó munkavégzésre! :))) Végülis remegő kézzel még lehet műteni ... Remeg a balkéz, fogja majd a jobb :))

És ugye társszerzőként is marha sok mindent lehet tanulni, ugye??? :)))

Na ne vicceljen má' kend.

balambher 2009.09.24. 23:50:13

Nem olvastam el a kommenteket, így bocs, ha nem mondok újat.
A János kórház fül-orr-gégészetéhez két alakalommal volt szerencsém. Először 1992-ben, amikor olyan 2,5-3 órás várakozás után sikerült bejutnom, akkor még volt külön gyermek és felnőtt rendelés.
Másodszor 2007-ben, amikor már - annak dacára, hogy egybevonták a kettőt - két óra 10 perc is elég volt ugyanehhez a művelethez. Megjegyzendő a várakozók közül többen fennhangon szidták az akkori illetékes minisztert, nekik is elmondtam, hogy megérdemli a szidást, de nem ezért: 15 évvel korábban ugyanez volt a helyzet, és ez nem a miniszteren, hanem a kórház vezetésén múlik.

Ofélia . 2009.09.24. 23:50:20

@leone007: Úristen műszerigény mikor a tmk-s abba bilincsel javítja a lélegeztetőt és ha elmegy egy kompresszor 2 hétig nincs légkondi a műtőben???? BRRRRR

the as · http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/ 2009.09.24. 23:52:03

csak hogy ellenpeldaval jojjek, a janosba mentunk a gyerektraumara nehany napja, 15 percet kellett varni, az idos doki egeszen hihetetlenul kedves volt, latszott rajta, hogy nagyon szereti, amit csinal, a nover mosolygott, kedvesek voltak, megvizsgaltak amit kellett, kitoltottek a papirokat, megmondtak, hogy itt vannak 0-24, es barmikor jojjunk vissza, ha megis baj lenne, es viszontlatasra. ezuton is koszonjuk nekik. :)

khkhkh 2009.09.24. 23:52:21

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Alkotmányt kell módosítani! Csak az szavazhat, aki adó fizet. Többi kussol!

Ekkor a pártok nem a herékért fogank küzdeni, hanem az adózókért

balambher 2009.09.24. 23:53:18

Ja, azt kifelejtettem, hogy két éve is tanúja voltam a posztoló által is leírt jeleneteknek: valaki a váróból felhívta az időpont foglalásra való számot, hallatszott is, hogy cseng a telefon, természetesen(?) nem vették fel, majd amikor véletlenül kijött a nővér, megkérdezték, hogy miért nem veszi fel. Erre azt mondta, hogy akkor nem lehetne rendelni, mert folyton telefonálna.

balambher 2009.09.24. 23:54:20

@the as:
Az a doki bácsi egy tündér. Kevés van az ilyenből.

leone007 2009.09.24. 23:56:56

@khkhkh: Ki mondta, hogy a kreditpont garancia? Arra garancia, hogy dolgozhatok. Ha nincs, nem dolgozhatok, míg a kőműves igen. Ennyi. Nem több, nem kevesebb. 5 év alatt le kell perkálnom egy valag zsetont (sokszor a semmiért) hogy szakorvos maradhassak. Ez tán rendben van kend szerint?

A linket azóta is nagyon-nagyon várom :-)

Nem tudom miért ragaszkodik komám ehhez a társszerzőséghez. Szarra se való. Itthon legalább is.

Mellesleg az, hogy remeg-e a kéz, nem nagyon számít sok esetben, a sebészet alapvetően nem kézügyesség. Tapasztalat, szem, ész, érzék és végül kéz.

leone007 2009.09.24. 23:58:15

@khkhkh: Megint egy jó gondolat komám.

Ofélia . 2009.09.24. 23:58:47

@the as: Egyébként ez a jellemző(meglehet vetni) de mint a hiradóban a jó hír az nem hír viszont egy ideges nővéren jót lehet ám csámcsogni!!!

Persze azt sokan elfelejtik, hogy ő is emberböl van és a betegek többsége nagyon nem angyal és a legkevésbé sem toleráns.

Mindenkinek minden azonnal kell a legmagasabb szinvonalon és persze ingyen.

És eszük ágában sincs ha ez nem teljesül emberi hangon beszélni a másik emberrel. Ez ma nem divat csak a bazmegolás és az örjöngés ami érthető mert 20 éve pernamensen szarban vagyunk:(((

Ofélia . 2009.09.25. 00:00:20

@khkhkh: :DDD Mint már mondtam először diktatúra aztán 50 év múlva jöhet a demokrácia:)))

khkhkh 2009.09.25. 00:03:21

@leone007:
"Nem tudom miért ragaszkodik komám ehhez a társszerzőséghez. Szarra se való. Itthon legalább is."

Próbáld ki! Ha összegyün a PhD jó kis extra szeton a semmiért.

"Mellesleg az, hogy remeg-e a kéz, nem nagyon számít sok esetben, a sebészet alapvetően nem kézügyesség. Tapasztalat, szem, ész, érzék és végül kéz. "

Nem számít??? Egy normálisabb sebész még a fizikai munkát, kávét is elkerüli...

/tno+DA= 2009.09.25. 00:03:43

@farkas:
És egy népszavazás mit segít?
Teljes lebonyolításának költségvetése 3-5 milliárd Ft.
És egy népszavazás nem minden esetben képes beleszólni az ország dolgába.

Ofélia . 2009.09.25. 00:03:49

@leone007: Amúgy sztem a legfontosabb az érzék meg elvonatkoztatni attol, hogy most egy emberbe vágok bele mert azért az nem falfúrás!!!

De azért nem árt ha az a kéz nem remeg:DD

/tno+DA= 2009.09.25. 00:06:17

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:
Támogatom. Már évek óta tervezgetem hogyan lehetne egy puccsot végrehajtani. Aztán sörbe fojtjuk bánatunkat, mert sem katonán nem vagyunk sem rendőrök sem semmilyen magas rangú ismeretségünk nincs említett fegyveres testületektől, politikusok sem vagyunk politikus ismerősünk végképp nincs (ha lenne letagadnám :D), de veled vagyok! :)
Diktatúrát ide és rend lesz.

khkhkh 2009.09.25. 00:09:03

@leone007:
Egyébként abban igaza van minden eü dolgozónak, h legális, tisztességes bért kellene adni. Sajnos azonban a 2 millió érdemi járulékfizetőről több bőrt nem lehet lenyúzni.

leone007 2009.09.25. 00:09:12

@khkhkh: "Nem számít??? Egy normálisabb sebész még a fizikai munkát, kávét is elkerüli... "

Nem számít sok esetben. Ezt írtam. Láttam olyan sebészt akinek remegett a keze, mert öreg volt, viszont az egyik legjobb sebész volt akkor az országban.

Igen, kerüljük a fizikai munkát, de nem a kézremegés miatt. A kávét meg gyakran nem tudjuk kerülni sajnos. Ne ossz már a saját szakmámról komám.

leone007 2009.09.25. 00:11:22

@khkhkh: Megint igaz.

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Nem szabad elvonatkoztatni. Tudni kell, hogy egy emberbe vágunk bele. Nagyon is. Abba akivel műtét előtt elbeszélgettünk, és akit műtét után is kezelünk, és aki 10 év múlva is rád fog köszönni az utcán amikor te már elfelejtetted, hogy ki is ő.

khkhkh 2009.09.25. 00:14:29

@leone007:
"Nem számít sok esetben. Ezt írtam. Láttam olyan sebészt akinek remegett a keze, mert öreg volt, viszont az egyik legjobb sebész volt akkor az országban."

Papíron biztos Ő volt a legjobb. Valójában meg a kis szakorvos(jelölt) vitte a műtétet. :))) (tapasztalat)

"Ne ossz már a saját szakmámról komám."

Oké főnök, mindent jobban tudsz. ;)

leone007 2009.09.25. 00:18:40

@khkhkh: No hej csak osztasz. Sebész vagyok 10 éve. Láttam. Én voltam a kis szakorvos mellette, és úgy néztem fel rá(szakmailag) mint az Istenre. Ő volt a legjobb, ezt soha_senki nem vitatta.

Hogy mindent jobban tudok-e? A saját szakmámról? könnyen lehet. No offense.

leone007 2009.09.25. 00:20:07

@khkhkh: "Papíron biztos Ő volt a legjobb. Valójában meg a kis szakorvos(jelölt) vitte a műtétet."

No ez meg miféle tapasztalat?

khkhkh 2009.09.25. 00:24:18

@leone007:
Elnézést, nem kötekedni akartam, csak nagyon nem szeretem, amikor maszatolunk.

Tudom, védeni kell a mundért, de azért néha felfordul a gyomrom attól, amit látok-hallok az T. orvosok haza táján

khkhkh 2009.09.25. 00:25:22

@leone007:
"No ez meg miféle tapasztalat? "

Amire Te nem is gondolnál...

Ofélia . 2009.09.25. 00:33:03

@leone007: Másra gondoltam nem az emberi hanem a kimondottan szakmai részére.

Valahogy úgy vagyok ezzel mint a pénzjegynyomdai alkalmazottal akinek nem szabad a terméket pénzként látni.

Lehet, hogy rosszul érzem de műtét közben nem az emberre gondolnék hanem a megoldandó problémára és ha sikerül akkor utánna jöhet az emberség.

leone007 2009.09.25. 00:33:32

@khkhkh: Én tán maszatoltam-e? Idézz már a maszatolásomból kérlek. Pont ez a bajom, hogy urban legend-ekkel jöttök, meg légből kapott teóriákkal. Próbálom itt megértetni veletek, hogy hol van a kutya elásva, hogy hol van a probléma az egész elkúrt egészségügyben. Egyszer sem kérdezted meg, szerintem hol a baj, min kellene javítani, csak magyaráztad a fejedbe vett, megkövesedett sztereotípiákat. (na jó, azért volt egy pár jó észrevételed. neked.)

Nyitottabbnak kéne lenned (lennetek), és akkor talán feltennétek olyan kérdéseket, amelyek az egész - szar - helyzet megértéséhez vezetnének. Nem én maszatolok itt komám, hanem te (ti.)

Nekem vannak válaszaim, én - és még néhány jó szándékú kollégám - azért jön ide, hogy kicsit árnyalja a képet, hogy az esetlegesen, megismerés vágyból felmerülő kérdésekre válaszoljon. Sajnos a hozzászólók nagy része miatt defenzívába szorultak, szorultunk, de félreértés ne essék, nem a mundér becsületét védjük. Sokkal jobban utáljuk az eü. jelenlegi rendszerét és az elmúlt 20 évben történt módszeres tönkretételét mint ti. Mi egy kicsit gyakrabban vagyunk benne. Akik itt voltak, azt gondolom mindannyian azért szólaltak meg, mert változást szeretnének, csak tudod sajnos nehéz dolog ez, ha mindenki támad.

leone007 2009.09.25. 00:35:16

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Értem én, de akkor sem ilyen egyszerű a dolog, és lehet, hogy valakinek stressz, hogy "most Szabó nénit mindenáron meg kell mentenem, mert olyan aranyos öreg néni", valakinek meg motiváció.

leone007 2009.09.25. 00:36:34

@khkhkh: Na akkor mondd, kíváncsivá tettél.

khkhkh 2009.09.25. 00:39:41

@leone007:
Tudom,h nagyon sok eü alkalmazott lekiismeretesen, legjobb tudás szerint végzi a munkáját, de az átlagember a rossz, trehány orvosok alapján ítéli meg az egész orvostársadalmat. Miért nem lökitek ki magatok közül az orvosnak nem való egyéneket??? Miért???

Miért kell még műtétet adni egy alkesz, remegő kezű "professzornak"??? Mert Ő az Isten, mi???

Igen, szar minden, kevés a pénz, persze, de az orvosok belülről legalább annyira gátolják az eü tényleges átalakítását, mint a T idióta állampolgárok.

És bár igazad lenne, és csak legenda lenne amiket írok!

leone007 2009.09.25. 00:39:44

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

És persze, hogy megoldandó probléma, hisz a sebészet alapvetően problémamegoldás. De nem szabad magad mögött hagyni a beteget, mint embert, mert akkor a műtőn kívül is ilyen leszel.

leone007 2009.09.25. 00:43:19

@khkhkh: Ezzel nem tudok vitatkozni, mert igazad van.

"Miért nem lökitek ki magatok közül az orvosnak nem való egyéneket??? Miért???"

Nem tud megtisztulni a szakma, és már rég felhagytam még az ábrándozással is, hogy valaha meg fog.

"Miért kell még műtétet adni egy alkesz, remegő kezű "professzornak"??? "

Azért, mert ő a professzor. Mert hierarchia van.

"Igen, szar minden, kevés a pénz, persze, de az orvosok belülről legalább annyira gátolják az eü tényleges átalakítását, mint a T idióta állampolgárok."

Igaz. Van olyan orvos aki még fizetne is a kórháznak, csak hogy ott "maszekolhasson".

"És bár igazad lenne, és csak legenda lenne amiket írok! "

No. Nemá.

leone007 2009.09.25. 00:45:25

@khkhkh: "Tudom,h nagyon sok eü alkalmazott lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi a munkáját, de az átlagember a rossz, trehány orvosok alapján ítéli meg az egész orvostársadalmat."

Igen ez van, az egészségügy furcsa jószág.

khkhkh 2009.09.25. 00:51:33

@leone007:
Ha az orvostársadalom belülről képtelen megtisztulni, akkor külső hatástól sem igen fog.

Akkor viszont miért várjátok el a járulékfizetőktől, h ebbe a kalap sz@rba még több pénzt öljön??

leone007 2009.09.25. 00:57:21

@khkhkh: "Ha az orvostársadalom belülről képtelen megtisztulni, akkor külső hatástól sem igen fog.
"

Ezt nem tudom, talán ha nem menne el minden fiatal orvos külföldre, és nem tenne tönkre a paraszolvencia mindent, akkor lenne esély a megtisztulásra. Jelenleg nincs.

"Akkor viszont miért várjátok el a járulékfizetőktől, h ebbe a kalap sz@rba még több pénzt öljön??"

Mert pénz - értsd: normális, kiszámítható, tervezhető, itthon tartó, fizetés (és messze nem havi 1 millió nettó, ami mondjuk még mindig sokkal kevesebb, mintegy angol vagy spanyol orvos bére) - nélkül semmi nem fog történni.

khkhkh 2009.09.25. 01:11:06

@leone007:
"Ezt nem tudom, talán ha nem menne el minden fiatal orvos külföldre"

Ok, aki kimegy külföldre, visszafizeti a képzés teljes árát (egyetem, rezidensképzés alatti fizu, ...) + kamatok. Örülnél neki?? Állítólag ezt akarják bevezetni. Kíváncsi vagyok mennyire fogja tépni a kis pofiját az éger pifti. Mennyien fognak büdös komcsizni.

" és nem tenne tönkre a paraszolvencia mindent, akkor lenne esély a megtisztulásra. "

A para azért gátolja az eü átalakítást, mert legálisan nem igazán lehetne annyit keresni, amennyit parával.

"Mert pénz - értsd: normális, kiszámítható, tervezhető, itthon tartó, fizetés (és messze nem havi 1 millió nettó, ami mondjuk még mindig sokkal kevesebb, mintegy angol vagy spanyol orvos bére) - nélkül semmi nem fog történni. "

Ok, fizessen a 10 millióból a jelenlegi 2 millió helyett 8 millió járulékot.
Megvalósítható???

Miért is tépte a pofáját a ti gorétok (MOK elnök) másfél évvel ezelőtt??? A 300Ft-os kib@szott vizitdíj miatt.

leone007 2009.09.25. 01:24:10

@khkhkh: Azt hittem már elmentél eludni :-)

"Ok, aki kimegy külföldre, visszafizeti a képzés teljes árát (egyetem, rezidensképzés alatti fizu, ...) + kamatok."

ezt senki nem akarja bevezetni, 9 évig kellett volna itthon maradni végzés után, vagy nem lehetsz rezidens, ez volt a felvetés, de elvetették.

Mellesleg egyetlen kőművesnek/jogásznak/gyógytornásznak sem kell visszafizetnie semmit aki a szakmájában dolgozik külföldön, furcsán is venné ki magát.

Akárhogy is csavarod, orvos kivándorlás van és egyre jobban lesz is. Akármennyire nem szeretné tudomásul venni ezt senki. Ahogy azt sem, hogy a a szakma 20%-a 2-3 éven belül nyugdíjas lesz.

"
A para azért gátolja az eü átalakítást, mert legálisan nem igazán lehetne annyit keresni, amennyit parával."

Ez nem ilyen fekete-fehér. Aki ki tud jutni Angliába többet keres legálisan mint itthon a legfelkapottabb professzorok paraszolvenciástul, gyógyszercégesmutyistul. Viszont egy átlagos orvost nagyon kihúzna a szarból mondjuk 400 nettó.

"Ok, fizessen a 10 millióból a jelenlegi 2 millió helyett 8 millió járulékot.
Megvalósítható??? "

Nem hiszem, de 4 millió talán igen. Nem tudom, ehhez nem értek.

"Miért is tépte a pofáját a ti gorétok (MOK elnök) másfél évvel ezelőtt??? A 300Ft-os kib@szott vizitdíj miatt."

Nono. Nekem aztán nem górém, rég nem vagyok kamarai tag. Azért tépte magát, mert jobboldali. Azért is tépte magát anno, az egészségügyi sztrájk csúcseseményén (budapesti eü. dolgozók sztrájkja), hogy szavazzunk a kettős állampolgárságra. Ja abban igazad van, hogy az érdekképviselet hiánya miatt is tartunk ott ahol.

khkhkh 2009.09.25. 01:37:30

@leone007:

Az orvosképzés az egyik legdrágább, azért ott probálkoztak, mivel a tandíjat a T. Nép előtte elvetette.

Egyébként marha egyszerű lenne: teljes tandíj az egyetemen, aztán mindenki oda megy, ahova akar.

Nemcsak az orvosok vádorolnak ki, hanem mindenki, akinek piacképes szakmája, diplomája van. Nagy gond lesz itt pár éven belül, ha addig nem töténik semmi érdemi változás. (sajnos erre esélyt sem látok)

400 nettó nem lenne sok, de azt abból a 2 millió emberből már nem lehetne kipréselni.

A prof már nem kell külföldön, marad itthon és parázik, de így meg marad minden sz@r az eü-ben.

Megyek csicsiskálni, holnap meló. Örültem!

Jó munkát v. pihenést!

leone007 2009.09.25. 01:38:44

@khkhkh: Pihenést. És köszi, én is örvendtem. Jó éjt :-)

Random666 2009.09.25. 02:33:21

December elején arra ébredtem, hogy fáj a mellkasom, mentők nem veszik fel, öltözök, ügyelet. EKG, vérnyomás-mérés, hallgatózás...
- Minden rendben, menjen haza!
- És a fájdalom?
- OK, akkor kap béta blokkolót.

Hazamentem, a fájdalom enyhült majd elmúlt, másnap háziorvos, megvizsgál, "szedjem a blokkolót", de azért elküld vérvételre, illetve írt fel nyugtatót(nem én kértem), hogy ha nagyon fáj, vegyek be belőle egy felet (a tájékoztató a legenyhébb tünetnél is 3 szemmel kezd)!

Minden leletem példaszerű, csak hát időnként szúr a mellkasom, ok, akkor szívultrahang kellene, viszont oda 3 HÓNAP az előjegyzés, én teljesen betojva, hogy mi a franc bajom lehet!

Inkább magánpraxist választottam, 2 hetes időpont, 10 rugóért megvizsgált (a szívem kifogástalan), mindenről kikérdezett (betegségek, mit eszek, mit iszok, sportolok-e), a többi orvost lehülyézte, hogy mire adnak gyógyszert, ha lövésük sincs, mi bajom...

Azóta nem szedek gyógyszert és leszarom, ha néha fáj...

Fairy Girl 2009.09.25. 16:49:41

@frutella: Te a posztot sem olvastad végig, nem hogy a kommenteket... (Write only mode)

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2009.09.25. 21:45:26

@Szélpörgő: A hétszázát, tényleg! 1000 bocs. Mentségemre szolgáljon, hogy hullafáradtan, elalvás előtt (küzben?) olvastam.

:(

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2009.09.25. 21:49:32

@mityu: ...illletve, helló, hát ez a kommentekben volt. Azokat nem mindig olvasom egyenként mind el. Na mindegy.

CID 2009.09.26. 19:08:42

Random : fáj a melkasod és mindjárt hívod a mentőket ? :) Kis nyámnyila, hypohonder :)

Random666 2009.09.27. 00:31:52

@CID: Menj a francba!
Nem kívánom, hogy átéld. Örülök, hogy te ilyen kemény vagy, de a családom nem örülne, ha büszkeségből feldobnám a pacskert.
És nem, nem vagyok hipochonder, engedtessék már meg nekem, hogy erős fájdalomnál mentőt hívjak!

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.09.28. 08:27:58

Nem találok szavakat...
Tegnap reggelre egyik kolegámat meggyilkolták.
Kórházban orvosok.

Az összeset meg kell ölni!
Gyilkosságért halál jár!

/tno+DA= 2009.09.30. 15:35:35

@CID:
Remélem egyik este te is arra ébredsz, hogy egyik családtagodnak random fáj a mellkasa, és majd ne hívj mentőt szívroham miatt. Az orvosnak így oda nem dugdozott hálapénzből legalább majd "fussa" egy szép koszorúra az elhunyt sírjára.
Idióta.

/tno+DA= 2009.09.30. 15:37:28

Egyébként meg orvosnak nem hálapénz kell.
Kínai módszer.
Ha a császár egészséges volt, kaptak fizetést és jól éltek.
Ha megbetegedett megvonták tőlük. Ha rosszabbodott lassan el el hullott egyik másik kirurgus. Ha a császár elhunyt (és nem öregség, vagy baleset miatt, hanem betegség következtében) az orvosai jó eséllyel átestek egy fejeltávolító beavatkozáson, mint alany.
Mindig mondom. Kínában rend van (meg volt és lesz is még).

dk7 2009.10.03. 11:47:04

Szerintem is döbbenetes ez az orvos ellenesség a fórumon.De tény,hála Istennek, hogy vannak lelkiismeretes, hivatásos orvosok is, akiket becsülni kellene, nem általánosítva a fürdővízzel a gyermeket is kidobni....
Apropo Szent János Kórház, lehet, hogy kiábrándító leszek, de én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Nemrég volt egy csuklótörésem amivel szombat éjszaka kerültem a traumatológia ügyeleti osztályára,a váróterem tele dühös,türelmetlen emberekkel, akik minden bosszúságukat az orvoson űzték ki,aki asszisztens hiányában próbált a helyzet magaslatán lenni. Mindezek ellenére egy olyan emberséges, lelkiismeretes ellátást kaptam, úgy az orvos mint a gipszmester, mentős, ápoló részéről, hogy kifejezetten elámultam rajta, és természetesen nagyon jólesett.
Szerintem a picit több bizalom,jóindulat,a jó dolgok észrevételezése előbbre vinne, mint csupán negatív példákon való meddő rágódás...Az orvos is csak ember, nem gépezet, szüksége van a jó visszajelzésekre, megerősítésre, bizalomra!

szgy2010 2010.03.23. 15:38:57

Hasonló esetben volt részem a Szent János szemészetén is.Kislányom délelőtt az iskolában véletlenül beleszaladt egy társa ceruzájába amikor az mutatott vele.kb.egy óra haza küldték mert kezdett bevérezni a szeme!telefon a János szemészetére,hogy kell e beutaló stb.elmondva a problémát.Az asszisztens hölgy közölte,nem kell.Elmentünk kb.15.30-kor már sikerült beadni a tajkártyát.18.00 óra tájban a kislány már nem látott a szemére annyira véres lett.Ekkor be kopogtam (bár ne tettem volna)és kérdeztem a asszisztens hölgy-et,hogy mikor kerülhetünk sorra,durván közölte:majd ha eljön az ideje neki!Mondtam hogy a kislány szeme már teljesen bevérzett és fáj neki nem lehetne bejutni?Válasza majd megnézem mit tehetek.19.45-kor megint bekopogtam és felemelt hangon szinte ordibálva újból megkérdeztem,mivel 20.00 van rendelés számíthatok e a bejutásra?A válasza igen csak még várjak egy keveset.20.15-kor nyílt a "kapu" és behivtak.A dr.-nő éppen telefonált mert vidáman kacarászott a telefonban.Mekérdeztem,tudna a kislányommal foglalkozni?megnéztem a kislányom szemét és közölte,hogy mért nem jöttünk korábban.Mondtam,hogy 15-30-tól itt várakozunk.Jaj ilyen sokat vártak,volt a válasza.Felírt valami cseppeket és jöjjünk vissza 3 nap múlva.Nem mentem vissza,hanem másnap délelőtt elmentünk a Budapesti Máv kórházba és érdekes módon még be sem fejezte az adatok felvitelét a nővérke már kislányomat a dr.Nő kezelésbe vette.Megnyugtatta lányomat hogy nincs nagy baj és felírt egy más fajta cseppet és minden szem baja megszűnt 1 hét alatt.

zolee237 2011.01.28. 19:04:30

Én is egy kis apró esettel szeretnék hozzájárulni, kis hozzászólásokhoz.

2010. december 17. –én alkalmazottként, céges rendezvény keretében sí tanulásra mentünk Ausztriába (Pontosabban Murau –ba.)
Életemben először „láttam síelést”, viszont ahhoz képest igen gyorsan tanultam. Viszont a gyors tanulás mellett a rutin elmaradt. Ennek következtében 18. –án délután, bal lábamon combcsont törést szenvedtem.
Most már tudom, hogy szerencsémre kint műtöttek (a St. Veiter-Strabe Korházban). 4,5 óra műtététi idővel sikerült összeraknia 3 orvosnak. Kellően telepakolva orvosi vassal és csavarokkal. Itt a nehezebb műtétet választották, a combcsontom belsejébe rögzítették a vasat csavarokkal.
Biztosító további költségeket nem vállalva 2010. december 20. –án hazahozott Magyarországra a területileg illetékes Traumatológiai Korházba. Budapest XII. Szent János Korház Traumatológiai Osztálya 26. épületébe.

Itt kezdődtek a gondok... Odakint viccelődtem, hogy megyek a vágóhídra. Szent János Korházban rájöttem tényleg oda hotak…

2010. december 20. 11.00 –okor indultunk a magyar mentőszolgálattal Ausztria Friesach –ból. Mivel korházból – korházba szállítottak ezért az ausztriai Korház hálóingbe és jó adag infúzióval útra engedett.
Egy menetben 15.00 –ra megérkeztünk a Szent János Korházba. Mentős kollégák átadtak ügyeletet teljesítő szakorvosnak. Betegszállítók és ápolónők áthelyeztek az igen kemény hordágyukra és betakartak egy lepedővel. Ezzel még nem is lett volna gondom, de a friss műtét miatt sem ülni, sem feküdni nem tudtam. Elég fárasztó testhelyzetet felvettem, kisebb nagyobb ficánkolásokkal. De ezzel senki sem törődött.
Ügyeletes Főorvos elég komolyan megkérdezte (miután megnézte a lábamat): „Magát megműtötték!?” Mondom: „nem, most hoztak Ausztriából törött combcsonttal hogy itthon műtsenek”. Ekkor már a félelmem az egekig szökött.
Végül is kimerítő beszélgetést folytattunk. Ezt követően egy betegszállítóval áttoltak a röntgenezéshez. Mármint pontosan a röntgen előtti folyosóra, abban az öltözékben ahogy voltam. Folyosón nagykabátban, sállal, sapkában várakoztak a betegek. Itt összesen 2 órát várakoztam, míg bevittek röntgenezni. A röntgenfelvételeket kétszer kellett elkészíteni, mert azok elsőre nem sikerültek. Viszont a röntgenes egyből kiszúrta friss műtétemet. Rövid elbeszélés után, felháborodva kérdezte: „Miért nem vagyok rendes korházi ágyon takaróba?” Én mondtam neki: „Én tudjam erre a választ?”
Röntgenezést követően még 15 percet vártam a folyosón a felvételekre. Felvétel megérkezését követően visszatoltak a Traumatológiára betegfelvétel miatt.
Azt azért a mai napig senki sem tudta megmondani, hogy a digitális Osztrák röntgenfelvételeket (melyek egy illetve két naposak voltak) miért nem lehetett elfogadni.
Traumatológián még 40 perc várakozást követően óriási fájdalmak közepette valahogy lemásztam a hordágyról. Kértem az orvosomat, hogy azonnal adja ide papírjaimat, hogy el tudjam hagyni a korházukat.
Itt több ok is volt mi kiváltotta belőlem azt a lépést. Ezek közül párat felsorolnék:
- Nem csak engem várakoztattak félig meztelenül a folyosón, hanem más velem egy időben érkező betegeket is.
- Mikor visszahoztak a röntgenből, egy időben hoztak egy 80 éves nénit aki koponya sérüléssel hoztak be. 30 perc várakozás után, cinikusan egy szakorvos megkérdezte a nénitől, hogy ki az orvosa. Persze honnan tudta volna azt. Néni kérte az orvost, hogy legyen oly kedves és vizsgálja meg. Mire az orvos nevetve: „nem én vagyok az orvosa miért vizsgálnám meg…”. Természetesen amíg ott voltam senki sem foglalkozott vele.
- Mikor visszaértem egy külföldi asszony feküdt a kezelőben infúzióval. Kövérek azon tanakodtak, hogy ki beszéljen vele bajáról mert senki sem tudott idegen nyelven. Én felajánlottam, hogy szóljanak feleségemnek (ki közben megérkezett barátnőjével és várakozott a folyosón) aki tudna segíteni tolmácsolásban. Egyik nővér el is indult, mire a másik rászólt: „hadjad, ne foglalkozz vele…”
- Roma rendezett ápolt család odament a kezelőorvosomhoz, hogy a három órája érkezett lábtörött édesanyjukat átvinnék egy másik korházba. Ugyan is ez idő alatt még senki sem foglalkozott vele. Orvos habozva nagy nehezen elkezdte keresni az asszony eddigi papírjait, majd utasította az „írnokot” hogy írjon papírt a távozás okáról. Házaspár kérdezte, hogy esetleg átszállítanák –e a beteget. Mire az orvos gúnyosan: 6 órán belül meg tudjuk oldani.
Ez utóbbi párbeszéd hallatán döntöttem a távozásról.

Orvosom döbbenetére elmondtam az okokat, igen részletesen kifejtve. Természetesen mindenki előtt lehordtam orvost és további két szakorvost. Ezek csak álltak ott és lesütött fejjel hallgattak.
Az egészben még az borított ki, hogy a folyosón és a Traumatológiai teremben 5 celzius fok uralkodott (telefonomban van ilyen szoftver). Én két napos műtéttel meztelenül vártam a sorsomat a „vágóhídon”. Feleségem és barátnője kb. 16.00 –kor érkezett meg. Ezeknek az eseményeknek mind szemtanúi voltak. Mivel nem tudtak mit tenni fájdalmukat elfojtva tűrtek. Én meg szégyenemtől és kihasználtságból adódóan semmit sem tudtam tenni.

Mikor nagy nehezen felálltam, nővérek és betegszállítók azonnal segítségemre siettek és felöltöztettek, tolókocsiba ültettek. Betegszállító kolléga személyautónkhoz szállított, majd berakott. Ezt követően feleségem hazavitt. Viszont frissen műtött lábbal ezt az utat senkinek sem kívánom egy kis autóban hátsó ülésen ülve…

Fenti elbeszélésben szót se ejtek a korház állapotáról. Arról a korházi vezetőség tehet. Viszont a Szent János korház Traumatológiáján mi folyik, az valami embertelen! Nagy ívben tojik mindenki a betegekre.
Azt kívánom mindenkinek, hogy ebbe a korházba soha ne keljen mennie. Én, csak azért imádkozom hogy baleset ne érje családomat, mert területileg oda tartozunk. Inkább haljak meg az út szélén, mint sem még egyszer kezük közé kerüljek…

Tisztelettel, Tóth Zoltán

Hasta la vista 2014.12.15. 21:11:10

Az sem vigasztal, hogy az embertelen, kiabáló, ajtócsapkodó "nővér" (is) egyszer szembenéz a halállal, elhagyatva, félrelökve egy rom-kórház folyosóján...
És nem lát el a tévéig, hogy lássa, hogyan fejlődnek a felcsúti aréna kölykei.
süti beállítások módosítása