Tékozló Homár

Friss telefonos csalás: gépi hívással támad az új kamu nyereményjáték

2009.09.28. 08:30 | ge | 98 komment

TÉ kedves-naívan csodálkozott rá a lenti telefonos átverésre, de mi mind biztosíthatjuk: biztosan nem nyert. Ami különleges a dologban, hogy az átverők egy újabb generációjával találkozott, vagyis nem egy élő hang próbál meg beetetni azzal, hogy sokat nyertünk ha felhívunk egy 90-es számot, hanem egy szoftvert szabadítottak rá szerencsétlen honfitársainkra. Gép és ember harca következik.

Vasárnap délután csengett a vezetékes telefonunk aminek a száma ugyan nem titkos, de kereskedelmi célra nem adható ki. Legalább is a szerződésünk szerint. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy mindenféle rendezvényekre való meghívás okán rendre zaklatnak, vagy közvélemény kutatók keresnek meg, de a mai  túl tett ezeken. Ráadásul még szerintem jó kis lehúzás is van a dologban.

Megpróbálom hűen visszaadni a "beszélgetést"
 
- Halló tessék!
 
- jó. napot. kívánok. a. mai. napon. kisorsolásra. került. az. ön. telefonszáma. aminek.az. utolsó. három. számjegye. kilenc. kettő. hat.( Mivel gépi hangnál szinte automatikusan leteszem a telefont, itt egy pillanatra a letevés közben megállt félúton a kezem és úgy gondoltam végig hallgatom.) ezért. Ön. garantáltan. nyert. három. ezer. eurót. vagy. ezer. ötszáz. eurónak. megfelelő. ajándékot. a. mai. vasárnap. ismétlem. vasárnap. kisorsolásra. került telefonszám. nyereménye. csak. a. mai. napon. érvényes. ezért. hívja. fel. a. 06-90-982-500 telefonszámot. megismétlem. 06-90-982-500 nyereménye. átvétele. csak. így. lehetséges. a. hívás. díja. vezetékes. telefonról. 432 forint. plusz. ÁFA. percenként. nyereménye. átvétele. miatt. kérjük. hívja. azonnal. Köszönjük.
 
Itt a "beszélgetésnek" vége is szakadt.
 
Nem kellett szuperhősnek lennem, hogy a tökéletes hallásommal meg tudjam különböztetni a felvett beszédet és a gépi programmal összevágott emberi szavakat. Ez nem egy előre felvett és lejátszott szöveg volt, hanem előre, a mai napra és telefonszámra számítógépes programmal összevágott beszédfüzér. Holnap talán a Ti telefonszámotok vége fog stimmelni és hétfőn, kedden bánom is én melyik nap húzzák ki a számotokat. Tudom, hogy amelyik marha önként megy a vágóhídra, azt megmenti nem csak nem lehet, de nem is érdemes, de elgondolkodtam rajta, hogy mi van akkor, ha a gyerek veszi fel a telefont és cselekszik az ő esze szerint. Most lettem benne biztos, hogy jól tettem, amikor alapból le lett tiltva az emeltdíjas szám hívása, mivel kisgyerekes családnál sose lehet tudni melyik srác próbál bármit is felhívni. Ismerősnél volt példa rá:zenecsatorna nézése és hívása 180.000 Ft-os számlát eredményezett. De biztos vagyok benne, hogy lesz olyan nemcsak gyermek, hanem felnőtt ember is aki visszahívja őket. És akkor tényleg lesz VALAKI a nyer 3000 eurót. Csak 1500 percnyi telefon....  
 
U.i
Az interneten próbáltam a számot beazonosítani: nem sikerült!
 
 
Üdv: TÉ

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitt206 2009.09.28. 08:30:22

1st, de érdekes cikk

EnZsolt 2009.09.28. 08:30:32

Friss telefonos hozzászólás.

EnZsolt 2009.09.28. 08:34:42

Szerintem tegyél feljelentést csalási kísérlet miatt. Talán valamelyik rendőr felhívja és nyer 3000 ojrót.

Matiz Papa (törölt) 2009.09.28. 08:36:39

Nahát, én meg a hétvégén nyertem 5.000.000 amerikai dollárt. Nosza.

Secnir 2009.09.28. 08:42:15

melyik számot próbáltad beazonosítani? a sajátod?
mert ha nem adható ki kereskedelmi célra, akkor jó.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.09.28. 08:42:46

Engem azért érdekelne, mi van ha felhívod? Persze azon kívül, hogy egy csomó pénzt legombolnak rólad.

McKelek 2009.09.28. 08:44:00

Nemtom, hogy müxik, de lehet, hogy megmondja, hogy "minden ügyintézönk foglalt, kérjük hívjon 10 perc múlva" - és számlázza a 4xx forintot...

buvarpocok 2009.09.28. 08:58:22

Múltkor láttam valamelyik műsorban, hogy milyen módszerekkel verik át az embereket.
Volt egy bevásárlóközpont, felállítottak egy kaparós sorsjegyes pultot.
Ha vettél sorsjegyet, annak az árával támogattál valami egyesületet (nem emlékszem mi volt)
Különböző árú sorjegyek voltak. Ha drágábbat vettél, nagyobb nyereményt nyerhettél meg.
Odament két csaj, mind a ketten vettek.
Az egyik nyert egy nyaralást, költőpénzzel, mindennel együtt. Örült mint majom a farkának persze. A pultos csaj adott egy telefonszámot, amit fel kellett hívnia, hogy egyeztessék az adatokat.
A vonal másik végén egy hapsi vette fel, aki a bevásárlóközpont mellett várakozott egy kocsiban. A pasi feladata az volt, hogy sokáig beszéltesse a nőt (emelt díjas hívás volt persze)
A nő pillanatok alatt minden adatát megadta, köztük a bankszámlaszámát is.
Ez volt az egyik lehúzás. Volt még egy csavar persze.
Kiderült, hogy a csaj egy 5 dolcsis sorsjegyet vett, de "véletlenül" egy olyat kapott aminek az ára 30 dollár és hát ki kéne fizetni a különbözetet.
A csaj teljesen el volt kábulva, hogy nyert, így simán kifizette a különbözetet.
Így bukott 30 dollárt, plusz beszélt vagy 15 percet emelt díjas vonalon, megadta a számlaszámát és még csak utazni se utazhatott. :P

Tökös Veréb 2009.09.28. 09:04:46

"- Halló tessék!" van nálatok hanyas!!!!!!

Tökös Veréb 2009.09.28. 09:07:20

a véletlenszerűen bepötyögött hívás ellen nem véd, hogy titkos a számod, avagy nem adható ki!

igen, nem, az ellen nem véd! kérem kaccsoja ki!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.28. 09:21:05

Nem biztos, hogy csalás, lehet, hogy tényleg nyertél 3000 eurót. Végül is az emeltdíjas telefonokból fussa... Mit gondolsz, a tévék emeltdíjas telefonos játékainak a kérdései miért olyan halál primitívek? Hát, hogy minél többen felhívják őket. A nyeremény meg a marketingköltség része (és általában úgyis szponzor adja, tehát a haszon 100%-os)...

Énbagoly 2009.09.28. 09:34:11

@buvarpocok: szép, tanulságos történet...

É2I 2009.09.28. 09:36:14

Jómúltkor a Gy.Fecó hívott, hogy üdvözöl és katt....
Na azóta nem keresett. Lehet azért, mert pofátlanul kinyomtam? ;P

Énbagoly 2009.09.28. 09:37:44

@É2I: Engem még sosem kerestek politikusok telefonon. Ez most jó? :)

aardwark 2009.09.28. 09:39:43

jó reggelt

én nekem nincsen vezetékes telefonom, ezért most úgy érzem, hogy ki vagyok rekesztve, mert így most akkor hogyan fogok nyerni 3000 eurót????????

mondjuk emilben nyertem:
Congratulations Msg ! YOUR email ID emerge winner!

This email is to notify you that you have won the Sum of (1,000.000.00)
euro in the Postcode Loterij, held on the 22nd of September 2009 in The
Netherlands.Contact Dr.Maarten Wout for the claim of your prize.

csak azt nem tudom, hogy ki a franc az a Msg ????

vagy lehet hogy így hívnak, csak nem tudok róla?

végül is 1M euróért ....

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.09.28. 09:41:56

Amúgy valaki tudja mi az a "nyereményjárték" ?

/tno+DA= 2009.09.28. 09:42:24

Ez kevésbé bosszantó, mert lerakod és ennyi.
De amikor Rákos kisfiúk meg politikusok hívnak fel, az nagyobb gáz.
Automata felhív Gyurcsány, Orbán, vagy a rákos Kovács pistike belekezd a monológjába.
Nem érdekel lerakom. azt hinném ezzel vége is. Gondoltam egyet, mert gyanakvó meg a telkom cégeket egy picikét már ismerő ember vagyok.
Kagyló lerakás után vissza fülhöz. Gyurcsány, Orbán és a rákos Kovács Pistike még mindig pofázik. Hát mondom mi a fasz? Na jó biztos még nem bontottaa vonalat a rendzer túl gyors vagyok. Gombot lenyom welenged lenyom nyomogat még midnig pofázik majd lerak és bő egy perc után felemel. Még mindig szövegelnek a fent említettek.
Na mondom akkor próba cseresznye és tárcsáztam a mobilom számát. Minő meglepetés, NEM CSÖNG KI! :) Mert foglalják a vonalamat.
Na jó akkor hívom a rendőrséget és egyúttal talán még bejelentést is teszek mert a vionalat amiért fizetek más használja az én akaratom ellenére. Na vajon kicsönfött a fakabátoknál?
Persze hogy nem.

OK értem én a mai világban mindenkinek van mobilja meg egy telefonnál több akad a családban, de mi van ha én faszláma hülye a vonalas telefonon akarok mentőt hívni, mert épp szívrohamot kapok Gyurcsány Orbán és a rákos Kovács Pistike monológja miatt?
Hát akkor bizony megdögölhetek mert ezek fizettek a T-comnak és a vonal az övék...

Hmm.. ez az eset akár egy rendes posztot is megért volna, nem csak egy kommentet.
Főhomár, ha gondoldo csinálj belől posztot.
Mindenesetre kíváncsi lennék ilyenkor mit lehet tenni? Feljelenthetem e a diplomáciai mentességet élvező magát reklámozó és tömjénező politikust, hogy foglalja a vonalamat és ki tudja, hogy mikor sodor ezzel veszélyes helyzetbe?
Mert, hogy Kovács Pistike érdekeit képviselő szervezet fel lehet az biztos, ha sikerül valakitől megszerezni a számukat...

/tno+DA= 2009.09.28. 09:43:31

Ez kevésbé bosszantó, mert lerakod és ennyi.
De amikor Rákos kisfiúk meg politikusok hívnak fel, az nagyobb gáz.
Automata felhív Gyurcsány, Orbán, vagy a rákos Kovács pistike belekezd a monológjába.
Nem érdekel lerakom. azt hinném ezzel vége is. Gondoltam egyet, mert gyanakvó meg a telkom cégeket egy picikét már ismerő ember vagyok.
Kagyló lerakás után vissza fülhöz. Gyurcsány, Orbán és a rákos Kovács Pistike még mindig pofázik. Hát mondom mi a fasz? Na jó biztos még nem bontottaa vonalat a rendzer túl gyors vagyok. Gombot lenyom welenged lenyom nyomogat még midnig pofázik majd lerak és bő egy perc után felemel. Még mindig szövegelnek a fent említettek.
Na mondom akkor próba cseresznye és tárcsáztam a mobilom számát. Minő meglepetés, NEM CSÖNG KI! :) Mert foglalják a vonalamat.
Na jó akkor hívom a rendőrséget és egyúttal talán még bejelentést is teszek mert a vionalat amiért fizetek más használja az én akaratom ellenére. Na vajon kicsönfött a fakabátoknál?
Persze hogy nem.

OK értem én a mai világban mindenkinek van mobilja meg egy telefonnál több akad a családban, de mi van ha én faszláma hülye a vonalas telefonon akarok mentőt hívni, mert épp szívrohamot kapok Gyurcsány Orbán és a rákos Kovács Pistike monológja miatt?
Hát akkor bizony megdögölhetek mert ezek fizettek a T-comnak és a vonal az övék...

Hmm.. ez az eset akár egy rendes posztot is megért volna, nem csak egy kommentet.
Főhomár, ha gondoldo csinálj belől posztot.
Mindenesetre kíváncsi lennék ilyenkor mit lehet tenni? Feljelenthetem e a diplomáciai mentességet élvező magát reklámozó és tömjénező politikust, hogy foglalja a vonalamat és ki tudja, hogy mikor sodor ezzel veszélyes helyzetbe?
Mert, hogy Kovács Pistike érdekeit képviselő szervezet fel lehet az biztos, ha sikerül valakitől megszerezni a számukat...

Tökös Veréb 2009.09.28. 09:44:44

@Nuunius: azon bőőcséészdiplomát lehet nyerni!

/tno+DA= 2009.09.28. 09:45:16

Duplázásért bocsi, fantörpikus a blog.hu rendszere... :)

Előbbihez kieg.
Már mobilon is próbálkoznak (Orbán Vitya halad a korral ő már mobilon hívott) ott szerencsére ha azt lenyomom a mobilom bontja a kapcsolatot, de ha közvetítenének is felém ott a másodlagos vonal.

buvarpocok 2009.09.28. 09:48:44

@Énbagoly:
csak én érzek egy kis iróniát? :P

Énbagoly 2009.09.28. 09:52:52

@buvarpocok: :) Néha én is látom a műsort, és csak csodálkozok, miket ki nem találnak. :) Meg elgondolkozom azon, én melyikbe futnák bele. :)

É2I 2009.09.28. 09:53:56

@/tno+DA=:
Izé, engem Fecóka mobilom hívott. Igaz nem látta, hogy jobb kézzel veszem-, majd teszem le ;P

@Énbagoly:
Ezzel csak jobban jártál. Nem elég, hogy a csapból is folynak ezek, még a magánszférába is bepofátlankodnak.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2009.09.28. 09:57:01

Én sosem értettem ezt a honnan van meg a számom jellegű kérdésfelvetést. Ugyan honnan? Pötyögnek össze-vissza és a te számod is felhívták véletlenül. Bele kerültél a nagy véletlenszám generátorba. Ennyi...

Énbagoly 2009.09.28. 09:57:51

@É2I: És még hol vannak a választások. Már most tele van velük azom is, amim nincsen. :S

É2I 2009.09.28. 10:00:53

Ezt ma kaptam:

"Szia.

Eleged volt a nap mint nap érkező kéretlen levelekből?
Itt a lehetőség hogy végleg kiszürd őket.

Bővebb információ: dalias.se/spam/

Köszi hogy végig olvastad a levelem, remélem segítettem.

Üdv
SPG Kapmány. 2009"

Vicces, bár lehet én iratkoztam fel valahol, már nem tudom ;)

Énbagoly 2009.09.28. 10:02:35

@É2I: Te is megnyitsz minden ismeretlen címről jövő emilt? :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.09.28. 10:02:54

@Énbagoly:
Én nem érteni bagolyul.
Mi van probléma neked?

É2I 2009.09.28. 10:05:05

@É2I:
Ja a / tinyurl.com / stopspam van átirányítva. A homár már beforgatta.

Énbagoly 2009.09.28. 10:05:39

@Sün‼: van probléma azon, hogy nem diszkrimináció, és van.

Rejtélyes 2009.09.28. 10:08:24

@/tno+DA=: Az analóg rendszerű telközpontok csak akkor bontanak, ha a hívó teszi le... Csak digitális rendszernél és mobilon lehet bármelyik félnek bontani a hívást... Ez már a nyolcvanas években is így volt :D

É2I 2009.09.28. 10:09:02

@Énbagoly:
A tinyurl nem ismeretlen, ezért is néztem meg a levelet. A linkre nem mentem, mivel a levél tartalma elárulta a hülyeséget.
Az automatikusan nem indulhatnak programok. De ha nagyon parázok virtuális gépben indítom el, vagy linuxon, vagy virtuális gépen linuxal :DDD

Énbagoly 2009.09.28. 10:11:02

@É2I: a parázás fokozatai. :))))

Tökös Veréb 2009.09.28. 10:11:03

@Nuunius: gyorsan mert már kevés van nekik! épp visszaszámolnak! talán még egy könyvtárosnehézgépkezelőt lehet nyerni!

elwood 2009.09.28. 10:11:26

felhívtam az adott számot és már át is vettem a nyereményt, megyek a Robinsonba rostélyosozni

buvarpocok 2009.09.28. 10:11:44

@Énbagoly:
Szerintem a legjobb mikor rendőrnek adják ki magukat.

akos147 2009.09.28. 10:12:33

eddig utolsó, várom a delet

Énbagoly 2009.09.28. 10:13:56

@buvarpocok: Nekem eszembe sem jutott, hogy ennyiféleképpen át lehet verni az embereket...

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.28. 10:17:55

Így lehet elbukni 3000 akarommondani 30000 vagy is 300000 vagy nem tudom mennyi eurot...

Tökös Veréb 2009.09.28. 10:21:45

ja, közben felhívtam őket és aztmondják nyertem! az ALDIban vehetem át a nyereményem!

Mihaha 2009.09.28. 10:29:43

Jujj, de érdekes a cikk. Kinek írtátok? Van még valakinek privát vezetékes telefonja? És ha igen, miért? Tömitek a Szartáv zsebét a havidíjjal? GRATULÁLOK!

exseven 2009.09.28. 10:31:16

Requiem for a Dream

exseven 2009.09.28. 10:33:26

Requiem for a Dream

CID 2009.09.28. 10:36:43

@/tno+DA=: Azért, mielőtt túlpörgeted magad, és belezavarodsz az összeesküvés elméletedbe, kérdez utána mennyi idő a hívot fél oldali bontás.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.09.28. 10:46:43

Mindjárt fel is hívom a számot, engem ugyan nem értesített a gépi hang, hogy nyertem, de hátha sikerül őket átverni és elküldik nekem a 3000 eurót. Sőt, többször, legalább tízszer fogom hívni, hogy nagyobbak legyenek az esélyeim!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.09.28. 10:51:00

kinek van a mai világban még vezetékes telefonja?:)

ez a csalás kb annyira szánalmas mint az iq tesztes banner, hány háromszöget látsz,stb. a jamba óta sztem aki regisztrál ezekre, az meg is érdemli

Lxxxx 2009.09.28. 10:52:47

Hívott oldali bontás (ha a hívó nem teszi le) 90 sec Magyarországon. Digitális rendszeren is (más már úgysincs).

májgeriberi 2009.09.28. 10:53:58

aki ilyennek bedől annak úgy kell

nem sikeres ember lehet belőle

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.28. 11:07:17

50.000,- Ft-ért adok egy tuti tippet!
98%-os tipp!

Gyorsan sok pííízt!

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.28. 11:10:02

Nekem 98 %, neked 2% esélyed van arra, hogy a tied lesz az általad vásárolt 50.000,- Ft-os szelvény ára!

yanchi345 2009.09.28. 11:17:57

@Kontárblog: Én erre a "hány háromszöget látsz" reklámra mindig kattintok, ha meglátom. Csak normális oldalakat látogatok, azok meg megérdemlik azt a pénzt, amit ezért a kattintásért kapnak. A jamba meg megérdemli, hogy lehúzzák.

Varelse 2009.09.28. 11:18:11

Engem is felhívtak, kíváncsiságból hallgatni kezdtem. Akkor tettem le, amikor odáig jutott, hogy hívjam fel a következő számot: 06-90... Egyébként én talán jobban figyeltem a topiknyitónál, mert azt mondja, hogy garantáltan nyertél vagy 3000 eurót, vagy egy 1500 euróIG terjedő értékű ajándékot. Magyarán valószínűlegt az a helyzet, hogy ha elmész a megadott helyre, kapsz egy igazi kínai golyóstollat. Így végül is legális a dolog (fogadni mernék, hogy a 3000 eurós fődíjnak már megvan a "nyertese," aki készséggel igazolja, hogy valóban megkapta a pénzt. Morálisan meg...

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.09.28. 11:21:49

le. kellett. volna. tenni. a. telefont. amikor. hallottad. hogy. gépi. hang. szólt. nem. éri. meg. a. drága. időt. ilyenre. fecsérelni.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.09.28. 11:32:17

Én meg új szavakat árulok. Mint például a szramgúl. Megveszed az új szót 1000 Ft-ért aztán használhatod, csak a tiéd. Mindenkinek egyéni szó! Csak 1000 Ft-ért. Akció! 2000 Ft-ért 3 speciális, exclusive új szót kapsz. Olyanokat, mint a motangol(ige); spájszi(melléknév), Turgany (főnévi másodrendű igetoldaléki jelzős szerkezetű névelő)

Vegyél szót te is! Légy menő! Csak hívd a 06901001398493-os telefonszámot!

2009.09.28. 11:44:15

Rákos kisfiúk is telefonálnak ? Engem múltkor egy halott hívott telefonon és egy szeánszra invitált. Elmenjek ? Mit lehet ott nyerni ?

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.09.28. 11:48:13

Nekem szombaton jott a mobilomra egy csorges az alabbi Bpesti szamrol: 3277-900. Visszahivtam, mire elindult egy gepi marketinszoveg, szinten nyeresi lehetosegrol. A szam termeszetesen ismeretlen: "A keresés nem hozott eredményt, vagy az előfizető adatai titkosak." Kivancsian varom az ehavi szamlamat...

nemáá 2009.09.28. 11:55:30

Engem egy +88-as kezdetu szamrol hivtak...nem vettem fel. Vmi azsiai emeltdijas szolgaltato szama egyebkent.

BéLóg 2009.09.28. 12:00:32

@Mihaha: Imádom az ilyen zseni megmondóembereket, mint te. Nekem duplaszámos ISDN vezetékes előfizetésem van, hívószámkedvezménnyel, hűségdíjjal meg valami délutános kedvezménnyel, plusz olyan számla, amely küldi hogy milyen számokat meddig hívtak.
Namármost a listákon általában az előfizetési díj minimum kétszeresének megfelelő díjkedvezmény van jóváírva, AZAZ marha sokat és marha jól használják a telefont, azok, akiknek ez lett véve.
VAGYIS okostojás, VANNAK akiknek megéri a vezetékes telefon a mai napig és nem olyan sznobok, hogy mindenki hülye csak én nem.

Grigorij 2009.09.28. 12:05:06

A Vodafone átbaszását ki ismeri?
Még nyáron jött tölük egy SMS, hogy balatoni nyaralást lehet nyerni, kérdésekre kell válaszolni, pontokat gyűjteni stb. és majd sorsolnak...
Semmi költség, semmi durva trükk...
Válaszoltam, hogy OK, jött újabb sms, hogy mondjuk xy férfi-e, vagy valami hasonló, válaszoltam, helye, 5 pontom lett...
Másnap újabb kérdés jött, de egy apró kiegészítéssel, hogy bekerültem a buliba, most már élesben megy, és minden sms küldésem x-száz forint...
Cancel, de azóta is jönnek a kérdések, meg hogy 5 pontom van stb.

Most akkor ez mi, ha nem átbaszás?

flea 2009.09.28. 12:11:04

@klarky: ezt lehet csinálni, csak illegális. Nem véletlen, hogy ha megkérdezed, hogy honnan van meg a számod, akkor sosem ezt a választ kapod...

flea 2009.09.28. 12:13:28

@ReWriter: neked. van. igazad. de. nagyon. és. egy. jót. röhögtem. is.

kalapácstollú 2009.09.28. 12:25:06

@aardwark: Most ezt nem értem: egy méter euró? Na da lapjával, vagy lefektetve, hosszában? Nem mindegy...

vita-min 2009.09.28. 12:27:53

Engem a szemetek a CÉGES mobilomon hívtak valami iszonyú akciós welness lehúzással... Méghogy bizalmasan kezelik ha valahol megadom a számomat...

v2peti 2009.09.28. 12:28:01

A múltkor a standup-comedy ismétlésben is volt szó a kéretlen telefonhívásokról.

Azok alapján kitaláltam egy új lerázós szöveget, majd ha legközelebb hívnak, akkor kipróbálom.
"Tájékoztatom, hogy hívását, minőségbiztosítási okokból magnóra rögzítem, amennyiben ön nem járul hozzá, akkor szakítsa meg a beszélgetést!"
Ezután várok 3 mp-et, majd ha elmegyek a magnóért. Ha még ott van, akkor mondom, hogy várjon, amíg beállítom a kazettát, és bekapcsolom a felvételt. Csak megunja a várakozást!
Ha nem, akkor megmondom: De türelmes maga, hol dolgozott eddig, a Centrum Kft ügyfélszolgálatán?

BéLóg 2009.09.28. 12:33:52

@v2peti: ...és a beszédszintetizátoros kéretlen hívással mégis hogy fox csatázni? Vagy erre is van jó megoldás?

EnZsolt 2009.09.28. 12:34:08

@Mihaha: Van. És nincs havidíj. Most lepődj meg.

@Kontárblog: nekem, és megvagyok vele elégedve.

Adani 2009.09.28. 12:35:22

Párszor én is beleszaladtam gépi hangú hívásokba meg telemarketingbe, aki azután is felhívott, h letettem a telefont.

Ilyenkor én azt csinálom ,h nem leteszem csak mellé, hadd fogyjon a számlája aztán kicsit később megnézem befejezte e. A módszer jó, mert mindig csak a bip bip bip bip hangot hallottam ( vagyis letette :), és ha azonnal meg is próbál visszahívni nem sikerül neki és megérti ,h "mi nem igazán szeretjük az ilyeneket errefelé" /South Park /

flea 2009.09.28. 12:36:06

@v2peti: ha élő ember hív kéretlenül, arra ez a jó megoldás (kell tudni angolul hozzá):

www.youtube.com/watch?v=J5z4Vs26-TI

Andreas2 2009.09.28. 12:40:44

klarky 2009.09.28. 09:57:01:
"A jogszabályok értelmében a nyilvántartásból harmadik fél megvásárolhatja azoknak az állampolgároknak az adatait, akik ezt előzőleg nem tiltották le..."
www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/adatszolgletilt.html

trafikuty 2009.09.28. 13:20:25

Én egy héten háromszor nyertem 5 millát dollárban a shell-től és yahoo-s e-mailjük volt. Na, persze ...

Liquidos 2009.09.28. 13:25:55

@Fedor: Bocs, de látszik, hogy Te felhívnád ezt a számot. :-) Mert ha mindneki, akit hívnak nyer 1500 eurót, akkor ez tiszta bukta, ha meg nem, akkor aki nem nyert, azt mivel hívja fel az automata?
Hogy figyu, Te nem nyertél, de valaki más igen, úgyhogy azonnal hívd fel ezt az emelt díjas számot és adakozz, hátha egyszer Te is nyersz..:? Vagy...? :-)))

CyranodeBergerac 2009.09.28. 14:23:14

Hehe, nem kell ehhez emelt díjas telefonszámot tárcsázni. Én vettem a lányomnak egy agyonreklámozott Sony Ericsson telefont.Mire észbekaptam, jól meg is szívtam. Reklám: "Az utolérhetetlen Track ID funkcióval..." Nos az én járatlan és tudatlan lányom pillanatok alatt generált nekem több mint 50.000,- Ft-os számlát, mivel a Track ID használata súlyos adatforgalmat generált és a T-Mobile könyörtelenül kiszámlázta. Persze tudom, hogy én vagyok a hülye, vagy le kellett volna tiltani az internetes hozzáférést, vagy vennem kellett volna Net80 vagy Relax csomagot a telefon mellé, de azért gondoljunk csak bele, hogy az ifjú korosztályt mennyre be lehet húzni a csőbe ezekkel az "utolérhetetlen" funkciókkal és mennyi pénzt lehet legombolni a gyanútlan szülőkről, amíg észbekapnak.

kuki123 2009.09.28. 14:38:44

ki kell ábrándítanom a hogy ez nem csalás ha hívás a te felelősséged
max telefonos zaklatás lehet de 1 hívást még a bíróság se venne annak

ennyi és még jogszabály ötletet sem tudnék rá mondani amivel ezt meg lehet oldani...

neked ugatok 2009.09.28. 15:10:15

engem hívogatott egy automata, aminek az volt a feladata, hogyha felveszem egyből lerakja, és rá néhány percre már egy ember fog velem beszélgetni, aki tudja, hogy használom a telefonom, és fel is veszem
először megmondtam az ügyfélszolgálatosnak, hogy leszarom az ajánlatukat (persze bájosan)
ugyanúgy hívogatott az automata, először nem vettem fel se neki, se az emberüknek
aztán hivogatott minden nap, egyszer visszahívtam, és "ha a telefonján található nem fogadott hívás miatt telefonál, kérjük nyomja meg a kettes gombot", hát megnyomtam, aztán "ha még nem beszélt ügyintézőnkkel és nem hallotta ajánlatunkat, nyomja meg az egyes gombot, ha már hallotta ajánlatunkat, nyomja meg a kettes gombot", megnyomtam a kettest, és nem történt semmi, kicsöngött de nem vették fel
hát mondom mi a fasz, felhívtam még 2x, de semmi, aztán megnyomtam a "még nem hallottam az ajánlatukat" gombot, egyből felvették, és már el is kezdte nyomni a kiscsaj a túloldalon, mondtam neki, hogy ne élje bele magát, hanem azonnal töröljenek a nyilvántartásból, mert most még kedves vagyok, és nem akarok kivetkőzni magamból
levettek a listáról egyből, respect

andoriusz · http://corolla-ke70.blog.com 2009.09.28. 15:26:08

@klarky: és mindenki: Sajnos ez szép hazánkban (is?) úgy működik, hogy:
Internet - regisztrálsz vmi oldalra (pl. hivatalos oldal és muszáj megadnod a telefonszámodat.)
Az adott cégnek (ahova regisztráltál) vagy van más cége/ismerőse/bér Call centere/Bér call centeres ismerőse ahova kiadják a számod még akkor is ha titkos. Vagy a telefonszámok X Ft/db áron megvehetőek (ez legálisabb). A lényeg, minden ilyen erkölcstelen, zavaró. -> Amennyiben élő hang hív, hogy vegyél ezt vagy azt, kösd meg a 128. biztosításodat, etc, Te rárakod a telefont (jobb esetben) vagy veszekszel a szerencsétlen ügyfélszolgálatossal -> bedilizik előbb utóbb -> egyre több "szerencsétlen" lesz szép kis hazánkban -> végül mindenki bedilizik vagy mert hívják, vagy mert ő hív.

Hozzá Szóló 2009.09.28. 15:30:07

@/tno+DA=: Ugyan :)

Mit vársz egy olyan országban, ahol az emberek többsége ÖRÜL a postaládájába tett fecnik tömkelegének?

flea 2009.09.28. 15:48:41

@andoriusz: egy-egy elszigetelt esetben működik így, de a dolog kezelhető lenne...

Inkább úgy szokott működni, hogy az egységsugarú júzer megveszi az autórádiót az electro worldben (kisbetű szándékos), és vesz hozzá színes-szagos "kiterjesztett biztonság" cuccost (gyakorlatilag a garancia kitolása egy biztosítás jellegű dologgal). Aminek az apróbetűjét nem olvassa el, pedig benne van, hogy itt az adatokat megadni kötelező, és azokat onnantól a kedves adatkezelők (akik EU-n kívül is lehetnek) harmadik félnek is jogosultak továbbadni.

Ami a gyakorlatban úgy működik, hogy eleve a Mindenkit Felhívunk Ltd. brit virgin-szigeteki cégnél kezdik el kezelni az adatokat, és innen veszi meg aztán az összes. A dologban az a kellemetlen, hogy emberünket ettől kezdve teljesen legálisan hívogathatja bárki, hiszen a Mindenkit Felhívunk Ltd. soha nem fogja őt közvetlenül felhívni, így adatai kezeléséről nem értesül, és azok időről időre mindenféle nemkívánatos egyéneknek és cégeknek történő kiadását nem tudja hogyan megakadályozni még akkor sem, ha minden egyes hívásnál leüvölti az éhbérért foglalkoztatott telemarketinges haját, hogy töröljék, de azonnal, és neadjisten még meg is teszik neki ezt a szívességet (a többség egyébként megteszi). A költözés és a telefonszám nem hordozása az egyetlen, ami segít a helyzeten (a következő apróbetű nem olvasásáig).

A példa 1-2 évvel ezelőttről való (mikor még volt electro world...) és teljes egészében valódi, leszámítva, hogy mi elolvastuk az apróbetűt, majd lendületesen beintettünk a kiterjesztett biztonságnak. (Az autórádió meg köszöni, működik.)

További magyar hang 2009.09.28. 17:05:34

@CyranodeBergerac:
A TrackID használata még véletlenül sem generál súlyos adatforgalmat, néhány kilobyte egy zeneszám felismertetése.

Amúgy szerintem az egyik legértelmesebb, leghasznosabb feature azok közül, amikkel mostanában a mobilokat felvértezik. Kár, hogy SE exkluzív a dolog.

Blogger Géza 2009.09.28. 17:36:14

@Varelse: "vagy egy 1500 euróIG terjedő értékű ajándékot."

Na, már ezért büntetni kéne őket, színtiszta manipuláció, a posztoló is bevette.

SLacc 2009.09.28. 18:50:40

Koma, amennyit külön írsz any nyit gondol tam, hogy nem fogod nem be enni ezt et. :D Gon oszvagyok!

Hogydögöjjlylyjön meg az összes ilyen, meg a szolgáltató is, amelyik engedi az ilyet.

CID 2009.09.28. 20:59:46

@További magyar hang:
Van Ájfonra valami hasonló ( programnevet ne kérdezd )

csillagház 2009.09.28. 22:02:08

Ma kaptam egy spamot, Abidjanban meghalt egy rokon, az ottani ügyvéd értesített, hogy 12 millió dollárnyi örökség vár rám. És egy telefonszám, hívjam fel ezt az állítólagos ügyvédet, mert persze ki kell fizetni az örökösödési illetéket. Nem tettem, ellenben beállítottam a spamszűrőt. Már a sokadik ebben a műfajban. (Volt Sierra Leone, Benin, Nigéria, Tunézia, India, Kanada).

Sasfióka 2009.09.29. 06:32:01

@Niterider:
MTA Kémiai Kutatóközpont, Kémiai Intézet
1025 Budapest, Pusztaszeri út 59-67.
Fax: 325 75 54; Tel: 327 79 00; E-mail: heberger@cric.chemres.hu

Szerintem tesztalanyt kerestek :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.29. 11:19:27

@Sasfióka:
"És akkor megírtam, mert a kedvem olyan volt":
(Egyébként a drótcímük más: xxxx@chemres.hu. Csak ennyi. Semmi cric, ill. semmi cicó.)

"Pálinkás Gábor
Főigazgató Úrnak

Tisztelt Főigazgató Úr!

Valami probléma lehet a tűzfalukkal (munkatársukkal?), ugyanis az alábbi "párbeszédet" olvashatjuk az Index.hu Tékozló Homár fogyasztóvédelmi rovatában, a hozzászólások között. Úgy tűnik, hogy kutatási eredményeik sem lehetnek biztonságban.

Amennyiben viszont a jelen gazdasági helyzet miatt így kívánják össze... a működési költségük egy részét, nos, akkor csak azt írhatom, amit Kohn bácsi mondott, amikor 20 év után Amerikából hazalátogatott, és a harmadik érméjét is elnyelte az italautomata: "Ügyes!"

Üdvözlettel: (Xxxx Xxxxxxx*) Kitalátor
*Kérem nevem és e-mail címem bizalmas kezelését!

homar.blog.hu/2009/09/28/friss_telefonos_csalas_gepi_hivassal_tamad_az_uj_kamu_nyeremenyjartek#c7202584

Niterider · sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.09.28. 11:48:13
Nekem szombaton jott a mobilomra egy csorges az alabbi Bpesti szamrol: 3277-900. Visszahivtam, mire elindult egy gepi marketinszoveg, szinten nyeresi lehetosegrol. A szam termeszetesen ismeretlen: "A keresés nem hozott eredményt, vagy az előfizető adatai titkosak." Kivancsian varom az ehavi szamlamat...

Sasfióka 2009.09.29. 06:32:01
@Niterider:
MTA Kémiai Kutatóközpont, Kémiai Intézet
1025 Budapest, Pusztaszeri út 59-67.
Fax: 325 75 54; Tel: 327 79 00; E-mail: heberger@cric.chemres.hu

Szerintem tesztalanyt kerestek :)"

mtakk 2009.09.29. 13:53:17

Meg melott belemelegednenk a Kemiai Kutatokozpont alazasaba.
A Kutato regi, de meg elo telefonszama:325 7900 es nem az emlitett 327 7900.

A 327 7900-as szamhoz a Kutatokozpontnak semmi koze.
A megtalalt kapcsolat az adott szammal csak egy tobb evvel ezelotti eliras.

dvorcsakl 2009.10.03. 16:26:18

most nezem a telom, nem fogadott hivas. rakesek a szamra a tudakozoban, semmi. rakeseresk a google-ban, ez az oldal az elso talalat

tartoznak.hu 2009.12.08. 06:18:53

Hogy mennyire így van néhány félóra altt csináltak 29000Ft költséget az eredmény telefon kifelé le lett tiltva???????! De azt nem értem a Bűnüldözés mit csinál, mert az összeg valakinél megjelenik illetve a telefontársaság elszámol velük!!!! T-COM
Még szerencse értesítettek!
FJ

TÉ kedves-naívan csodálkozott rá a lenti telefonos átverésre, de mi mind biztosíthatjuk: biztosan nem nyert. Ami különleges a dologban, hogy az átverők egy újabb generációjával találkozott, vagyis nem egy élő hang próbál meg beete
süti beállítások módosítása