Tékozló Homár

'A jegy nem romlik meg, mért nem tart magánál egy tömböt?'

2009.10.02. 00:07 | szily | komment

Extrém, sőt perverz oktatási szituáción ábrándozik Szekértábor: a BKV tanul a MÁV-tól. Azaz tanulhatna, mert olvasónk végre talált egy közlekedési céget, amelyik még a MÁV-nál is érzéketlenebb arra  furcsa tényre, hogy úgynevezett ügyfelei vannak, akiknek a kedvében kéne járnia. Jegyes mikrotörténet a hajtás után:

Azért a BKV még a MÁV-tól is tanulhatna valamit.

Fél éve is már annak, hogy a MÁV vis maior értelmezéséről írtam. Azóta egyre erősödött az érzésem, hogy a MÁV utasokkal szembeni viselkedése alulmúlhatatlan. Pedig dehogy!

A minap Budaörsön találtam magam – Volánbusszal jutottam oda – és némi kitérő után sürgősen el kellett jutnom az Ifjúság úti célpontomhoz. Ez távol esik a Szellő utcától, ahol előzőleg voltam, ezért úgy döntöttem, felszállok a 40-es buszra. Budapestre bérletem van, de az Budaörsön nem érvényes, így körülnéztem, merre kapható buszjegy. Semerre. Sehol egy bolt, kioszk, vagy újságos. Jól van, gondoltam, ilyenkor jobb helyeken a buszvezetőtől lehet venni jegyet. Jött a busz, kérdezem a vezetőtől, árul-e jegyet. Ezután nagyjából a következő kis párbeszéd hangzott el:

- Igen, de most nincsen nálam, mert elfogyott.

- Akkor hol vehetek jegyet?

- Nem tudom, talán a postán.

- Az hol van?

- Innen talán öt megállónyira.

- És hogyan jutok oda jegy nélkül?

- Nem tudom, de a jegy nem romlik meg, mért nem tart magánál egy tömböt?

- Mert nem járok Budaörsre, Budapestre pedig bérletem van.

- Hát pedig ezt az ellenőrök nem méltányolják!

Szerencsére közben a sofőr elindult, és két útmegszakítással, ellenőrök között szlalomozva eljutottam a postáig, ahol röpke fél órás sorbanállással sikerült két buszjegyre szert tennem, melyek másfélszer annyiba kerültek, mintha ezt a távot vasúton tettem volna meg.

Közben azon gondolkoztam, hogy a MÁV, a Volánbusz vagy bármelyik külföldi városi tömegközlekedési cég járatain miért tudják megoldani, hogy amelyik megállóban nem lehet jegyet venni, mert sem pénztár, sem automata nincsen, ott nyugodtan felszállhatok, és vehetek a vezetőtől. A BKV-nál pedig miért kell a kevés jegyárusító helyek egyikén előre gondoskodni a jegyekről, mintha légitársaság lenne, vagy mi a szösz. Akinek pedig erre nincsen ideje vagy módja, mert pl. éjszaka érkezik be a rákosrendezői vasútállomásra, az vagy hívjon taxit, vagy kergetőzzön az ellenőrökkel.

Üdv

Szekértábor

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bojl 2009.10.02. 00:28:04

bkv blog inkabb. nem?

_heisenberg 2009.10.02. 00:29:33

"a jegy nem romlik meg, mért nem tart magánál egy tömböt?" Erre mondják azt, hogy hazudik. Mikor is találták ki, hogy csak valami ezüstcsíkos jegyet hajlandóak elfogadni? És vajon mikor jön a következő hasonló, zseniális ötletük?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.10.02. 00:31:42

Én biztosan nem vettem volna jegyet, hanem dacosan elbuszoztam volna a város határáig. Onnan meg kapják be!
Amúgy is.

kalannenikalandjai 2009.10.02. 00:47:36

Ezt a héven már régen megoldották. Budapest határán kívül a kalauztól veszed meg a jegyet. Az ellenőrnek ez is feladata lenne.

nyaf-nyaf 2009.10.02. 00:51:04

"A BKV-nál pedig miért kell a kevés jegyárusító helyek egyikén előre gondoskodni a jegyekről, mintha légitársaság lenne, vagy mi a szösz."

Nem akarok demagógnak tűnni, de inkább azokat kellene megkérdezni erről, akik halálra tömték a zsebüket a BKV különböző posztjain, hamis szerződéseket irogattak, lényegtelen kérdésekről kértek "szakértői" véleményt, hungarocellel ragasztott metrokocsikat küldtek be az alagutakba, így ellenőrizve, hogy az új ALSTROM kocsik beférne-e majd stb... sorolhatnánk napestig. A fejétől bűzlik a hal, szokták mondani. Talán jó lenne nem csak utánajárni a dolgoknak, hanem leültetni a felelősöket a hűvösre. Majd onnan védhetik az igazukat, addigis a pénzüket zárolni, kifizetett végkielégítést visszavenni.
Na mindegy, késő van és felidegesítenek ezek a hírek. Talán reggel nugodt fejjel kicsit békésebben látom majd a helyzetet.

Megdobbent 2009.10.02. 01:21:19

Az elv rendkivul elgondolkodtato: a derek soforbacsi szerint tehat a fold valamennyi polgaranak kell legyen egy tomb jegy a zsebeben, mert barmikor talalhatja magat egy bkv jaraton, es mint tudjuk (mindenki egyszerre): NEM ROMLIK MEG!

puncipöcögtető 2009.10.02. 01:49:08

Én vennék egy meg nem romló tömböt! De amikor a BKV kedves újakat hozna ki, és mondaná, hogy a régi már nem jó, elmennék az egyik BKV fejeshez és könnyedén felhelyezném az ánuszába a tömböt. Vagy lehúznám a kártyámat a seggén.

kispista2 2009.10.02. 01:53:49

A sofőrnél sem romlik meg a jegy!

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2009.10.02. 01:54:34

:P nekem 2 ehhez hasonló esetem volt. bár mindkét esetben jól sült el a dolog.
1: felszálláskor mentem a sofőrhöz, hogy szeretnék jegyet venni. mondta, hogy nincs nála jegy, de ne aggódjak, ilyenkor nincsenek ellenőrök.
2: ugyanez az eset, de akkor meg egy férfi odajött és mondta, hogy semmi gond, mert neki van plussz jegye és odaadja nekem.
tudom ritka lol:P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.10.02. 02:20:12

"mintha légitársaság lenne, vagy mi a szösz."
Nem, a BKV sokkal több. Hiszen EURÓPAI SZÍNVONALÚ szolgáltatást nyújt hihetetlenül nehéz körülmények között. Mármint hihetelenül elszórva a kevés forrást is. :D

Amúgy meg mióta Budapest=magyarország, az ország minden állampolgárától bármikor kérhetnek bárhol 1-2 BKV jegy felmutatását, akár pl. Győrben is. És ha nincs nála, akkor jönnek a BKV ellenőrök és megverik.

v2peti 2009.10.02. 02:42:18

Kissé abszurd, hogy 5 megállót kell menni jegyért! Nem igaz, hogy egy ekkora városban 5 megállón keresztül semmi sincsen! (kisbolt, újságos, trafik stb...)
:(

radzeer3 2009.10.02. 02:43:31

A fenét!!Ha csak egy jegyet ad el az egész műszak alatt akkor is vár rá a papírmunka és csak azt akarja elkerülni.(a papírmunkát)Köcsög volt a sofőr.

Buher 2009.10.02. 03:06:23

Kicsit durvább esetnek voltam szemtanúja, csak MÁV-os vonaton.

Egy katona srácnak nem volt jegye és le akarta szállítani a kalauz.
Mivel nem tette, így nem indult el a vonat, majd odajött a másik kalauz is.
3 ötven év körüli nő és egy idősebb bácsi azt mondták, hogy összedobják a srácnak a büntetést, de hagyják őt békén és haladjunk tovább.
A két túlképzett kalauz nem ment ebbe bele (de hogy miért azt nem tudom).
Már vagy 10 perce álltunk:)
Addig fajult a dolog, míg kemény anyázás lett a dologból. Senki sem engedett.
A kalauzok már az időseket is le akarták szállítani. Elkezdték őket ráncigálni...bunyó lett belőle.
Az idős nőcik kirugdosták a kalauzokat az előtérbe, közben a bácsi osztotta őket a sétabotjával.
Már a peronon ment a harc, amikor odajött a vonat vezetője is, hogy talán ezt nem így kéne megoldani. De közben már én és pár utas is megindult, hogy szétválasszuk őket.
Lecsendesedtek az indulatok...közben a srác meg elindult a vonaton a másik irányba...szépen felszívódott:D.
Mindenki felszállt a kalauzok összeszedték a szétdobált cuccaikat és elindult a vonat.

Van egy MÁV-os ismerősöm, azt mondja hogy ezek az akciók mindennaposak már.

Magyariszta 2009. Üdvözlet a Balkánon.

Bambuló Házisárkány 2009.10.02. 03:27:58

Jajmá ez oan bkvsblogos! Böeee

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.10.02. 04:01:57

@v2peti:

Abszurd?

Próbálj mondjuk péntek estétől hétfő reggelig Óbudán jegyet venni mondjuk a Nagyszombat utca környékén. Kocsmát találsz talán nyitva. Legközelebbi jegyvásárlási lehetőség átlag 3-5 megállóra van. Az is kizárólag busszal...

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.10.02. 04:03:13

@v2peti:

Abszurd?

Próbálj mondjuk péntek estétől hétfő reggelig Óbudán jegyet venni mondjuk a Nagyszombat utca környékén. Kocsmát találsz talán nyitva. Legközelebbi jegyvásárlási lehetőség átlag 3-5 megállóra van. Az is kizárólag busszal...

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.10.02. 04:03:58

@v2peti:

Abszurd?

Próbálj mondjuk péntek estétől hétfő reggelig Óbudán jegyet venni mondjuk a Nagyszombat utca környékén. Kocsmát találsz talán nyitva. Legközelebbi jegyvásárlási lehetőség átlag 3-5 megállóra van. Az is kizárólag busszal...

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.10.02. 04:04:57

@v2peti:

Abszurd?

Próbálj mondjuk péntek estétől hétfő reggelig Óbudán jegyet venni mondjuk a Nagyszombat utca környékén. Kocsmát találsz talán nyitva. Legközelebbi jegyvásárlási lehetőség átlag 3-5 megállóra van. Az is kizárólag busszal...

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.10.02. 04:07:00

@v2peti:

Abszurd?

Próbálj mondjuk péntek estétől hétfő reggelig Óbudán jegyet venni mondjuk a Nagyszombat utca környékén. Kocsmát találsz talán nyitva. Legközelebbi jegyvásárlási lehetőség átlag 3-5 megállóra van. Az is kizárólag busszal...

solution (törölt) 2009.10.02. 05:06:59

ehhez csak annyit, hogy sztem a soforok jegyarusito szkilljet bevezetni baromsag volt, oldjak meg automatakkal. Aki kocsogozik egy ismeretlen emberre egy szubjektiv sztoori alapjan...ja siman megteheti, a neten senki nem veri pofan pedig kellene.
Nem tudodm ti hogy veszitek, de nekem mar k. elegem van az folyamatos rinyalasbol, foleg ilyen nulla dolog miatt...ezutan mi jon "ket boltban sem volt kenyer, majdnem ehen haltam"
bocs azoktol akiknek ez banto

Matiz Papa (törölt) 2009.10.02. 06:12:34

Szellő utcától vissagyalogolsz 1 megállót, ott már érvényes a Bp.-i bérlet. Visszamész a Sasadi útig. Ott meg veszed a jegyet az újságosnál. Átmész a túloldalra. Felszállsz a 240E-re. Jegyed is van, a sofőr sem szól be és mindenki happy.

Terézágyú 2009.10.02. 07:20:02

@_heisenberg:
""a jegy nem romlik meg, mért nem tart magánál egy tömböt?" Erre mondják azt, hogy hazudik. Mikor is találták ki, hogy csak valami ezüstcsíkos jegyet hajlandóak elfogadni? És vajon mikor jön a következő hasonló, zseniális ötletük?"

Na a sok nagyokos.

Már x éve CSAK "ezüstcsíkos" jegyet lehet kapni. Mindenhol le van írva, hogy ezek korlátlan ideig érvényesek, a rajta lévő ártól függetlenül!

Ettől függetlenül persze az ellenőrnél is lehetett volna eladó jegy - de mondjuk az ellenőr meg azért ellenőr, hogy ellenőrizzen és ne jegyet áruljon.

KolompárRómeó 2009.10.02. 07:20:47

Van olyan a fasiszta diktaturakban, ahol megengedi a helyi ombucman, hogy kamerak legyenek a buszokon, metrokon - mecsoda borzalom! -, hogy egy gepbe beuti, hogy milyen erteku jegyet ker a kedves utas (ami PONT annyiba kerul, mint ha elore venne meg, persze az automatabol) es a gep a jegyet KINYOMTATJA!

Tudom, a papir is ki tud fogyni a gepbol.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2009.10.02. 07:36:55

franc vesz jegyet a békávéra... majd ha szalainé visszafizeti a 100 milkát, és lefogy 50 kg-ot :]

Silent Bob 2009.10.02. 07:37:17

@KolompárRómeó: Belegondoltam. Nagyon durván hangzik.

pizsama 2009.10.02. 07:49:20

A BKV igazán megoldhatná már az utasok könnyebb jegyhez jutását (felár nélkül!). Az előrelátást meg nem lehet megkövetelni az alkalmi utasoktól! Senki se cipel magával esernyőt a legforróbb kánikulában esőtől tartva.

efhábé 2009.10.02. 07:54:02

@Bózótvágólábú Puma, az első Sün-díjas: Én notórius nem-lógó vagyok, mostanában bérlettel, régebben, amikor kevesebbet utaztam, tömbjeggyel.
De amit te itt felvázoltál, azért a retkes picsába küldenélek el, ha BKV-alkalmazott lennél és úgy javasoltad volna.
noooormális? Sétáljon vissza egy megállót, buszozzon be a városba, vegyen jegyet és buszozzon vissza?
Esetleg egy buszt ne vegyen a BKV-nak, majd tankolja és szerelje is, hogy a BKV szolgáltatni tudjon neki?

Megoldás az esetre európai módon:
- Sajnos elfogyott a jegyem, ezért nem tudok önnek jegyet eladni, de ha jönnek az ellenőrök, szólok nekik, hogy önt ne büntessék, hanem adjanak el önnek egy jegyet. Ha mégsem jönnének ellenőrök, ez az utazás grátisz volt, kellemes utazást és további jó napot kívánok!

ati27 2009.10.02. 07:54:16

Svédország, Trollhattan valamikor tavaly nyáron. Kocsink még nincs, Gyerekkel vissza kellett menni kontrollra a korházba, (pár hetes volt a csajszi) Szal, akkor buszozás. Megérkezik a busz megyünk a soförhöz, jegy 2 személyre meg a csecsemőnek. Erre mondja sajnos nem müködik a jegynyomtató sőt a csipleolvasó eszköz sem! Mivel ő pénzt nem tehet el csak úgy, tessék hátrafáradni ingyen lesz! A sztorihoz tartozik, mint utólag kiderült lehetett volna sms-jegyet venni, de ezt nem említette akkor, valószínüleg nem kényszerítheti az utast választásra. Mert ugye, mi van ha az utasnak nincs telefonja? :) Vagy ha van is, nem biztos hogy van annyi pénz a kártyáján, ha netán kártyás ügyfél.... Van némi külömbség?

megamenn 2009.10.02. 08:17:03

Külömbség biztosan nincsen.
Azért nem lehet jegyet kapni mindenütt, mert akkor a szemét utasok még képesek lennének érvényes és érvényesített jeggyel utazni. Az pedig nem üzlet. Sokkal kifizetődőbb, ha az ellenőrök bírságolnak. Meg néha verhetik is az utasokat, ezt -gondolom- a BKV betudja valamilyen sport jellegű juttatásnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.10.02. 08:29:22

@Buher: Egy állami gyarmati bérgyilkosnak szerintem telik vonatjegyre is, meg büntetésre is...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.10.02. 08:35:02

@megamen: És különbség?
Ezt a cafeteria-rendszerbe épített ügyfél/vevőverést meg eladhattad volna az alapító hivatalvezető szellemiségét a mai napig magán viselő KEHI-nek is. Mármit ha Te is "olyan" vagy, meg az ő kutyájuk kölyke is...

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.10.02. 08:44:29

Egyébként a múltkor éppen a villamoson tujáztam és nagy unalmamban elolvastam a BKV díjszabását. Arra lettem figyelmes, hogy kétféle jegyár volt feltüntetve és a drágábbik mellé, ami 400 Ft oda volt írva a zárójelbe, hogy "helyszínen vásárolva". Vagyis ha valaki a sofértől, vagy netán az ellenőrtől akar jegyet venni, az eleve rápacsál egy százassal.

mokkaczuka 2009.10.02. 08:48:22

@ati27: De ugye nem jöttetek onnan vissza ide? :)

ghalleck 2009.10.02. 08:48:28

Tisztelt Efhábé!
Próbáltál Te már jegyet venni ellenőrtől?
Én igen - a kommentje után pedig jobbnak láttam megszakítani az utazást...

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2009.10.02. 08:49:16

Egyébként én nem lettem volna ilyen nagyon jófej és becsületes, mint Szekértábor... Ha egy cégnek ilyen jól megy, hogy milliárdokat költenek végkielégítésre, ráadásul még azt a luxust is megengedik maguknak, hogy a járműveiken se lehessen jegyet kapni, nos akkor ennek a cégnek nincs igazán szüksége az én szaros 300 forintomra.

Én így látom...

ati27 2009.10.02. 08:57:17

@mokkaczuka: Ha rajtam múlik csak akkpr szeretnék visszameni, hogyha "a munkában megfáradt kissebségit a kedves figyelmes rendőr átsegíti a zebrán, és ezt a jelenetet a türelmes és mosolygó autósok megelégedve szemlélik" :)

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.10.02. 09:03:33

Hmm...

Érdekes, én kaptam már olyan választ, hogy:
"Ez a jegy régi, nem jó!"
Erre megkérdeztem:
"Miért, azért mert 3 hónapja vettem?, Sajnálom,autóval közlekedek, de szoktam venni 3 jegyet, ami a tárcámban van, ha mégis BKV-t használnák"
Válasz: "Hát ez régi, már nem ennyibe kerül a jegy!"
Pár perc után elengedett, miután többször elmondtam, hogy én nem tehetek arról, hogy emelték a jegy árát, és én ezt már megvettem, szóval én már kifizettem az utazást előre.
Szóval, akkor a buszsofőr miről is beszélt?
Persze, nem az ő hibája, hogy a BKV vezetősége a sikkasztáson kívül mással nem foglakozik, főleg nem az utassal.
Ennek jó példáját láthattuk pár hónapja, mikor a BKV faszsága az országot is szépen minősítette egy útikönyv író kálváriájával, amire a szokásos paraszt válasz jött: "Hát mink arról nem tehetünk, hogy rosszak az ajutómaták!2
Hát akkor ki a kurva anyátok?
Ha egy poroltó nem működik, akkor az ellenőrző cég mondhatja, hogy mi arról nem tehetünk?

o.zs 2009.10.02. 09:05:04

Egyik szombat reggel észrvettem, hogy lejárt a bérletem (keveset használom, kismama vagyok), a Móriczon voltam. Jegyárusító hely nincs nyitva vmi felújítás miatt, máshol nincs jegy. (Hetes busz vonala, 6-os villamos végállomása, de emellett még sok más buszé, 4 villamos vonal fut itt át.)
Pont ott állt vmi BKV-s autó, odamentem, kérdem a fickókat, hol tudok jegyet venni. Hát itt nem, a hatos villamos végállomásánál sem. Jó, akkor hol lehet, talán a Kosztolányin? Nem, ilyenkor ott sem. Mondom akkor hol, mert pl a Szt Imre kórháznál meg Kelenföld városközpontban sem, de ott munkaidőben SEM. Mondom oké, de az ellenőrök ehhez mit szólnak? Hát ők semmit, ők ilyenkor is dolgoznak. Kösz.
Aztán kisebb kioktatást kaptam, hogy miért nincs tartalék jegyem, mert annak mindenkinél KELL lennie, és erre előre kell gondolni, én miért nem tettem.
AZt nevezem szolgáltat
snak, ha akarom sincs esélyem legálisan igénybe venni

Tökös Veréb 2009.10.02. 09:08:15

az ALDIban még nem árulnak jegyet?

pakesz (törölt) 2009.10.02. 09:18:29

"olvasónk végre talált egy közlekedési céget, amelyik még a MÁV-nál is érzéketlenebb arra furcsa tényre, hogy úgynevezett ügyfelei vannak"

tudtommal a vasuton a mozdonyvezetok egyaltalan nem arulnak jegyet, az meg hogy elfogyott, hat elfogyott :)
rutinos budapestinek ugyis kell lennie, hogy agy picit olcsobban jojjon ki a berletvaltasok kozott :)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.10.02. 09:22:16

"de a jegy nem romlik meg, mért nem tart magánál egy tömböt?"
azért b+, mert még 1és1.5 forintos jegyeIM is vannak itthon azóta hitelezek a BKVnak,. most meg baccnak elfogadni! na ezért nem vesz a ritkán utazó 1 tömböt!

ha kéne jegyet árulnia, akkor rakja meg egy talicska rétinéger a lusta fejét! :Z

Agyalap 2009.10.02. 09:36:59

Ha fizettem a BKV-nak amikor a jegy 200 Ft volt, és az jó volt nekik, legyen már jó a jegyem is most...
Ha meg nem, szívesen bemegyek az Akácfa utcába, kiszámoljuk mennyi tejet vehettem volna 200 Ft-ért 2004-ben, azt a mennyiségű mai tejárat szépen visszafizetik a jegyemért és veszek szép újakat. Rendes vagyok, kamatot nem számolok fel...
Ilyen volt régen a tejjegy is? :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.10.02. 09:42:30

Nem romlik meg? Velem izmozott egy ellenőr, hogy miért van 2-Ft-os jelyem. Mondom, nem 2 Ft-ot vettem, hanem egy utazást. Aztán elhajtottam a fenébe.

johevi 2009.10.02. 09:51:53

Nagy pasztsággal mondott nagy igazságot. Nem is kell egy tömb, elég 2 darab. 1 doboz cigi ára.

Trójai 2009.10.02. 10:01:14

ó velem történt ennél cifrább is.
Vettem két jegyet, egyiket elhasználtam, a másikat eltettem későbbre. Bennefelejtettem a kabátomban, ki lett mosva véletlen a jegy is.
3 nappal később késő este tartok hazafelé, k.rva hideg van, gondoltam felszállok a buszra, nem gyalogolok. Megtaláltam a zsebemben a jegyet. Hurrá. Jó állapotban volt, mert egy tokba tettem amikor megvettem.

Felszállok. Rossz a jegyérvényesítő bizbasz. Mondom ezt a sofőrnek, a sofőr elkéri a jegyet, nézegeti, majd elkezd velem ordbálni (közben hajt vagy 80-al).

AZt ordibálta hogy "Mikori ez a jegy? EZEN MÉG fémcsík sincsen!!"

Mondtam neki, hogy véletlen kimostam, azé' nincs rajta már fémcsík szegényen, De ne ordibáljál már légyenszives. Tépje be vagy valami, érvényesítse valahogyan. De ez csak ordibált tovább, mint egy részeg. A vége az lett, hogy a következő megállónál le kellett szállnom, nem is ellenkeztem, de 1 szavamra nem figyelt, abban biztos vagyok.

Ja és leszálláskor majdem rámcsukta az ajtót az állatja. Béketűrő ember vagyok,
de erre azért kicsit megszeppentem.

Szerintem csak bizonyos IQ alatt veszik fel az embereket sofőrnek.

belakis 2009.10.02. 10:37:41

@_heisenberg:

10 éve? A mai napi van asszem 180 ft-os jegyem, pedig az nem ma volt, és elfogadják!

pizsama 2009.10.02. 10:45:45

Szombat délután volt. A nap már jóval túl járt a zenitjén, az idő kellemes, nyárias volt, csak enyhe szél lengette a fák koronáit. A fiú a finom ebéd utáni pihenésből ébredve hirtelen úgy határozott, sétál egyet. Mivel meleg volt, ezért rövidnadrágot, és pólót húzott, gondolta, abban kényelmesebb lesz. Kilépett a házból, és fütyörészve elindult a járdán. Hogy merre, maga sem tudta. Már vagy jó fél órája sétált, mikor egy aranyos kis cukrászda felé vitte az útja. Úgy döntött, ha már van nála pénz, beül, és eszik egy finom krémest. Ám míg ő jóízűen falatozta a süteményt, odakint sötét fellegek gyülekeztek. Csak fizetés után, a cukrászdából kilépve vette észre, hogy közben beborult az ég. Jó lesz sietni, gondolta, és megszaporázta a lépteit. Ám pillanatokkal később már nyakába is zúdult az égi áldás. Egy közeli buszváró alatt lelt menedékre, és ha már ott volt, megnézte milyen buszok járnak arra. Fel is fedezett egy ismerős járatot, s bár a vonal ezen részén még soha nem járt, tudta, hogy az egyik megálló csak pár száz méternyire van a lakásától. Ekkor döbbent rá, hogy nincs nála bérlet. Most mit tegyen? Bliccelni nem akart, mindig is becsületesen fizetett az utazásért, nem most akarta elkezdeni a "bűnöző életmódot". Ám a buszváróban nem látott automatát, és a közelben se egyetlen olyan üzletet, ahol BKV jegyet árultak volna. Az eső csak nem akart elállni, és a szél is felerősödött, így a fiú a vizes ruháiban hirtelen fázni kezdett. Ám ekkor hirtelen lefékezett a megálló előtt egy autó. Egy vadiúj, fekete Volkswagen Passat. Rajta egy hatalmas BKV logóval. A fiú csak nézte az autót, nem tudta mit akarhat. Ekkor a hátsó ablak lassan lehúzódott, és feltűnt mögötte egy kövér, nagybajuszos férfi. A férfi kiváncsi, csillogó szemeivel a fiúra meredt, majd pedig a mellényzsebébe nyúlva, egy kicsi piros nyalókat vett elő, és a fiú felé intett. A fiú bátortalanul kilépett a menedéket nyújtó buszváró alól, és odalépett az autó mellé.
- "Szeretnél hazajutni?" - kérdezte a nagybajuszos, kövér bácsi mosolyogva.
Az idő közben még jobban elázott fiú nem tudott szólni, csak a dideregve bólogatott. A férfi kicsomagolta a kis, piros nyalókat, és lassan a fiú felé nyújtotta. Ám félúton megállt, visszarántotta a kezét, és azzal a mozdulattal bekapta a nyalókát.
- "HÁT NEM FOGSZ!" - üvöltött rá nyalókával a szájában a megszeppent fiúra, és hogy még jobban nyomatékosítsa felsőbbrendűségét, egy hatalmas pofonnal a földre terített a szegény kisfiút.
- "Tanuld meg, hol a helyed! Mocskos kis senkiházi utas." - kiabált még mindig, gúnyos kacajjal - "Itt mi vagyunk az Istenek, és ti..." - itt hatásszünetet tartott.
- "Ti pedig senkik vagytok!" - kiáltott rá végül, és a nyalókától pirosra festett nyálát ráköpte a földön fekvő fiúra. Majd pedig felhúzta az ablakot, és jelt adva a sofőrnek, elszáguldott a buszmegállóból.

Budapest, 2009

TGV 2009.10.02. 10:46:56

Budapest, Ferihegy 2: 2 francia turista all a busz megallojaban es tanakodnak az automata elott, most vettek ki bankjegyeket az automatabol, a gep meg csak ermet hajlando elfogadni. Megerkezik a busz, a sofor fulkejenek ablakara ki van ragasztva kezirassal, hogy NO TICKET. Sofor ul a kalickaban, hozza ugyan ne szoljon senki. Szerencsejuk volt, hogy meg nyitva volt az ujsagos, igy tudtak jegyet venni, viszont a buszt persze lekestek. Nekem csak egyetlen jegyem volt, mert epp akkor erkeztem es nem volt nalam sem eleg apro, pedig meghivtam volna oket 2 jegyre. Aztan felvilagositottam oket, hogy hogyan vegyenek hetijegyet, meg hogy ne adjak ki a kezukbol ellenorzeskor ;)
Amugy nem is ertem, hogy miert nem lehet berletet, hetijegyet, napijegyet venni a repteren, miert kell ezzel is farasztani az utazokat?
Ugyanez a parizsi repteren: megerkezik a busz, a sofor mosolyog, ad jegyet, fizetek kartyaval es angolul beszel hozzam, majd az utanam kovetkezo turistakat mar egybol olaszul szolitja meg, mert hallja oket egymas kozott beszelni...
Parizsban minden buszon lehet jegyet venni, ugyanannyiert, mint a normal jegyet, az egyetlen "bunti" csupan az, hogy azzal a jeggyel nem lehet atszallni masik buszra, mig a normal jeggyel 1 oran keresztul tetszoleges szamban lehet buszt+villamost igenybe venni.

moli 2009.10.02. 11:29:24

"""a jegy nem romlik meg, mért nem tart magánál egy tömböt?"""

hazugsag.
homar.blog.hu/2009/06/04/szegeden_nem_fogadjak_el_a_regi_aron_vett_jegyeket

moli 2009.10.02. 11:33:01

@Terézágyú: "nagyokos", nem korlatlan, hanem hatarozatlan. hivatalos iratom van errol a bkv-tol.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.10.02. 12:01:00

Pedig manapság a legtöbb gyerek tömbbel a kezében születik.

flea 2009.10.02. 12:09:42

@pakesz: minden vasútállomáson igaz az, hogy vagy kapható jegy, vagy pedig ott felszállva jegy nélkül is utazhatsz a kaller érkezéséig.

Mintha a BKV megállóinál nem egészen így működne a dolog.

efhábé 2009.10.02. 12:36:24

@ghalleck: Nem gyakorlatot írtam le, hanem ojrópai elintézési módot. Amit gyakorlatilag azonnal vissza is igazolt valaki egy trollhattani példával :)
Egyébként meg kalauzokat a járatokra, mint régen!

efhábé 2009.10.02. 12:41:26

@pizsama: ecsém, ez rettenet modoros, tele stilisztikai és nyelvtani hibával. Dógozz még rajta.

pizsama 2009.10.02. 12:51:54

@efhábé:
Így sikerült. De nem izgat, csak egy komment. :)

solution (törölt) 2009.10.02. 17:51:25

@Trojai: "csak bizonyos IQ alatt veszik fel az embereket..."

pfffff, ezert kar volt megnyilvanulnod

solution (törölt) 2009.10.02. 17:56:22

ja es a kitalalt sztorikrol buzlik h az...

Trójai 2009.10.02. 18:54:14

@solution: Szerinted miért találnék ki ilyesmit? Ember, gondolkozz már...
Nem olvsol bkv figyelőt, meg ilyesmiket? Ilyenek simán megtörténnek, még durvábbak is.

Az iq dologról meg annyit, hogy aki ordibálva mondja el a mondókáját, annak tényleg nem lehet sok iq-ja. Én miért tudok normális hangemben kommunikálni másokkal? Már bocs, de nem ez a normális társadalmi értinkezés módja. Erre kéne a sofőröket meg ellenőröket megtanítani, ha már gyerekszobában nem tanulták meg.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.10.03. 08:58:12

@Mityu: Jóvan má'
A kocsmába kérdezted a jegyet?
NAugye!
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.10.03. 09:00:03

@horex: Amugy meg kötelessége lenne a BKV-nak minden megállóba jegyautomatát telepiteni
Nehogymá' én mászkáljak éjjel a hegyekben, de akár a pesti oldalon is jegyért fölöslegesen éjjel.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.10.03. 09:34:45

@TGV: hogy azzal a jeggyel nem lehet atszallni masik buszra,"
Pfff, parizsi bkv=pkv
:)

mesegomba 2009.10.03. 09:42:09

Ez nem új probléma, ***ik rá a Bkv, nem érdekük, hogy lehessen bárhol szinte jegyet kapni. Jobban járnak, ha a büntetéseket szedik, nagyobb a haszon..én nem járok Budapestre, Volánnal közlekedem, de vettem tömböt, hogyha esetleg rákényszerülök eme remek társaság mocsoktól bűzlő járataira, tudjak mit lobogtatni az írni-olvasni nem tudó ellenőröknek...

tybsen 2009.10.03. 14:20:24

Sajnos az automaták sem mindig működnek, a Szent Gellért téren például pont 2 turistával együtt kínlódtunk, mert rossz volt mindkét automata. Végül felszálltunk a villamosra, két megállóval később jöttek az ellenőrök és furcsa módon elhitték, hogy rosszak voltak az automaták, nem büntettek meg minket. :)
süti beállítások módosítása