Tékozló Homár

Mennyibe kerül az ingyenes Windows 7 frissítés?

2009.11.09. 13:45 | jackyll | 78 komment

Érdekes és kortárs problémát vet fel a népszerű autózz!-blog szerkesztője, aki megpróbált ingyenesen Vistáról frissíteni Windows 7-re. Természetesen nem sikerült neki. A laptopját gyártó Acer a Microsofthoz irányította, miután céges Maestro-kártyájával pont nem tudja fizetni a dvdpostázás költségét. A Microsoft pedig visszaküldte az Acerhez,

Nem olyan régen beszereztem egy új notebookot, aminél szempont volt, hogy olyan Windows Vista legyen rajta, ami a Microsoft meghirdetett akciójának megfelelően ingyenesen frissíthető Windows 7-re. Miután kézhez kaptam a gépet, nyomban fel is másztam az acer honlapjára, mert azon keresztül lehet igényelni a frissítést. Naívan azt gondoltam, hogy majd itt megadom a gép adatait, meg a feltétlenül szükséges személyes adatokat, aztán kapok egy linket, amit letölthetek és aztán telepítgethetek, mert manapság már minden normális szoftver esetében így szokott működni a dolog. Persze, hogy ennyire nem egyszerű a történet, mert csak postai úton lehet megrendelni a szoftvert, hisz a Microsoftot is felveti a pénz, valamire el kell költeni, DVD, sok fölösleges reklámdokumentáció, csomagolóanyag, meg ugye adjunk a környezetvédelemnek is, pusztuljanak az erdők. Kiderült, hogy a postaköltséget nekem kell állni, forintba átszámítva ez kb. 4 000 Ft. Az ingyenesség már itt megbukott, de sebaj, ennyit még megért volna, mert próbáltam a Windows 7 RC változatát és tiszta felüdülés volt az elkapkodott, összecsapott Vistához képest sok szempontból.

Ekkor jött a következő bökkenő: a postázás díját csak előre lehet fizetni és csak visa vagy mastercard bankkártyával. Természetesen a céges kártyánk egy maestro, ami eddig tökéletesen elegendő volt mindenre. Mivel itt teljesen elakadtam, írtam egy levelet az acer ügyfélszolgálatának, amiben kifejtettem a problémámat és vártam volna valami megoldási javaslatot, helyette kaptam egy már-már kioktató jellegű választ, igaz, ezt perceken belül, rutinjuk lehet már benne:
---

Sajnos ebben nem tudunk segíteni.
Egy bankkártyát már 1500 forintért lehet kiváltani 1 évre.

Az upgrade lehetőségeket pedig a MICROSOFT biztosítja, nem az Acer, tehát
az ezzel kapcsolatos kifogásokat, reklamációkat hozzájuk szíveskedjen
továbbítani.

Megértését köszönjük
---
Aha, kösz. Ott tartunk, hogy menjek el a bankba, adott esetben várjak egy csomót, igényeljek egy bankkártyát, üljek szépen otthon, amíg meg nem érkezik egyszer a bankkártya, aztán akkor majd utána végre kifizethetem az ingyen Windows szállítási költségét. Ezt a menetet már kizártnak tartottam, homárgyanús esetként viszont kíváncsiságból megnéztem, hogy a bankunknál mennyibe kerülne egy alkalmas kártya. Az olcsóbbik mastercard éves díja 8 000 Ft volt az árlistában, röhögtem egyet, hogy már 12 000-nél tartunk.

Persze nem vonom kétségbe P. úr információit, biztos van olyan bank, ahol van olyan számla, amihez van olyan bankkártya, ami egy évre 1500 Ft, de akkor sem lenne egyszerű a helyzet, mert egyrészt fel kéne túrnom a netet, hogy ezt megtaláljam, utána el kellene mennem, hogy nyissak egy számlát, utána meg jöhet a már vázolt kártyaigénylős rész. És akkor még nem számoltunk azzal, hogy jönne mellé a számlavezetési díj, aztán meg a számla megszüntetésével járó macera. Szóval kösz, de kihagynám.

Ezek után inkább írtam a Microsoft Magyarországnak, hátha ők rugalmasabbak és ügyfélbarát módon tudnak hozzáállni a kérdéshez. Az acernek küldött levelem szövege elé természetesen odaírtam, hogy ők irányítottak hozzájuk, úgyhogy legyenek szívesek nem visszaküldeni. Erre válaszul a következőt kaptam:

Mivel az egész megrendelési és kiküldési folyamat maga a hardvergyártó felelősége, igazából ez ügyben nem sok mindent tudunk tenni. A Microsoft részéről a frissítés ingyenes, a postaköltséget a Acer kéri és az összeget és a fizetési módot is ő szabja meg. Ugyanez helyzet a kiküldés formájával. Kérésével ezért kérem, az Acer-hez forduljon.
xy

Szoftverinformációs Tanácsadó
Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat

Hát ezzel megint sokkal előrébb vagyok, kösz a semmit. Ha úgyis dobozos szoftvert küldenének, tényleg olyan nagyon bonyolult lenne, hogy akár személyes átvétellel is, vagy egyéb módon hozzájussak ahhoz, ami jár, anélkül, hogy órákat csesznék el az életemből, sokezer forintot a pénztárcámból, olyasmiért, ami ingyenes? Engem marhára nem érdekel, hogy a két cég egymásra mutogat, az sem, hogy valójában kinek kellene lépnie az ügyben, oldják meg. Eddig több acer gépet vettünk már, mindet Microsoft oprendszerrel együtt, de ha ennyire nulla hozzáállással közelítik meg az ügyet, akkor köszönöm, de nem kérek többé a termékeikből, ez bizonyára nem zavarja őket, mert az ügyfél csak egy szükséges rossz a rendszerben. Ezen tudok segíteni.

Üdv,

SilentSound

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...::: :::... 2009.11.09. 13:53:15

inkább harmadik. és öt év alatt aztán annyira "elkapkodták"..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.09. 13:53:22

Számomra úgy tűnik, hogy valamiféle érdekmúlásra illetve megtévesztő értékesítési szerződésre hivatkozással akár fel is lehet mondani a szerződést, azaz visszaadni a laptopokat, visszakérni a pénzt, venni újakat, op.rendszer nélkül, rendezni a vételár-különbözet feléből egy Linux-tanfolyamot, a másik felét csoportosan elinni ("csapatépítés") és áttérni Linuxra...

akikaztmondjákni 2009.11.09. 13:55:45

Egy bankkártyát már 1500 forintért lehet kiváltani 1 évre.

Na,én ennél a mondatnál már szartam volna rájuk...

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.09. 13:59:35

Az MS-nek annyiban igaza van, hogy az Acertől vetted a cuccot, neki kellene megoldania, de egy ekkora cégnél, én a "küldünk egyet, aztán majd mi megbeszéljük az Accerrel" hozzáállást várnám el.

É2I 2009.11.09. 14:11:33

Azt tényleg nem értem miért nem lehet egy letöltési lehetőséggel megoldani az Ms részéről.
Szerintem írj egy újabb levelet az Ms-nek, hogy szeretnéd az xy sorozatszámú licenszedet neten upgrédelni, hátha.

MosoMasa 2009.11.09. 14:12:12

Mi köze a MS-nek az cucchoz?
Az Acer-től vetted, intézd ott.
A másik ez a bankkártya dolog.
Hát ha a cégnek maestro kártyája avan és állításod szerint mindenre jó volt eddig, akkor nem sok banki műveletet folytattok a céggel.
Itt egy példa, hogy mire nem jó a maestro.
Nehogymá az Acer legyen a hibás, hogy egy gagyi kártyát nem fogad el online vásárlasra.
Sehol nem fogadják el.

nézz inkább magadba, hogy mennyire vagy naprakész. Éves szinten pár ezer különbséget nehogy már lespórolj a cégeden.
Vagy ha igen, akkor így jársz. De ez a te bajod, nem azoké akik nem fogadnak el.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.09. 14:12:40

ezeket a válaszokat olvasva (Acer no comment, MS 'igazából', mit képzel, hol van, a piacon, ahova 'igazából ma nem érkezett friss áru'?) az ember eltöpreng, hogy kiket vesznek fel kommunikációs munkakörbe? Az álláshirdetések követelményei az egekben járnak, eközben meg ilyen embereket engednek ügyféllel kommunikálni? Nagynevű cégek? Nooormális?

más: mostani Vistámat frissíteném W7-re ilyen letölthetős megoldással, de mi van, ha egy év múlva számítógépet cserélek? Buktam a W7 installációmat és vehetem meg újból? Nem is merek nekifogni, majd az új gépet alapból 7-el veszem majd

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 14:12:59

@É2I: Írtam a Microsoftnak, visszapattintottak az Acerhez, mint az a levélből is kiderül. Nem hiszem, hogy ha küldök nekik gyártási számot, akkor egyből meglágyul a szívük...

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.09. 14:18:05

Szerintem ne bankkártyát ajálgassanak, hanem rendezzék le egymás között, ahogy acer is írta vala.

Az is lehet nem számítottak arra, hogy az ingyé' ápdétre bárki behappol.
Tipikus az az eset, amikor felkészülünk a télre, de hóra nem számítunk. :)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 14:18:22

@magampista: Az Acer küldött a Microsofthoz, azért írtam nekik. Egyébként nem bonyolít óriási pénzforgalmat a cég, mi a tökömnek kellett volna eddig is évente akár X ezer forintot is fizetnem, ha nem használom ki? Nem sajnálok pár ezer forintot, de nem is szórom a pénzt.

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.11.09. 14:23:33

Ha már a windowsnál maradsz, tölts egy kalózpéldányt a piratebayről, crackeld meg, sokkal izgalmasabb olyat használni, mint holmi jogtiszta gyári verziót.

Káposztakukac 2009.11.09. 14:23:42

céges maestro kártya? muhahaha... milyen cég lehet ez?:D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.09. 14:23:43

@SilentSound: nem tudsz valakit megkérni, hogy a kártyájával fizesse ki azt az x forintot?

2009.11.09. 14:24:21

magampista is egy ilyen kommunikációs igazgató lehet valami nagynevű multi MAGYARországi zárványánál, ahol ez a stílus megy, mint az acer esetében. Szarjanak tüskés visztát mindannyian.
Posztolónak igaza van.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.11.09. 14:24:51

@Rékuc:
ha a mostani gépedhez jár a vista jogtisztán, így az w7 upgrade is ahhoz jár. az új gépedet jövőre kapásból w7-tel vedd.

de ez totál független a w7 upgrade-től.

ha a jelenlegi vistád gépfüggetlen dobozos verzió, akkor a következő gépeden is használhatod, így a w7 upgrade azon is érvényes lesz.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.09. 14:25:15

a laptoppal kell agyonverni az acernek a helyi felelős vezetőjét (ha ő sem segít). ez egy igazi féreg hozzáállás... egy igazi hazugsággal adják el a laptopukat és még nekik áll feljebb. ez gyönyörű.

2009.11.09. 14:26:31

@Káposztakukac: egyszemélyes bété, kényszervállalkozóként, tb és járulék kikerülési jelleggel minimálbérre bejelentve, többit-okosba-mogoldjuk című össznépi játék részeként.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.09. 14:27:37

@Hurrá Torpedó: az első verzió áll, azonban én nem kaptam lehetőséget még ilyen álingyenes upgrade-re sem, csak a 119 dolláros opció van. de akkor majd várok gépcseréig, köszi :)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 14:27:57

@Bodzaszedő Manager: Már páran ajánlották nekem, hogy adnak DVD-t, de mégiscsak irodában is használt gépről van szó. :)

@Káposztakukac: Kicsi.

@Rékuc: Végső esetben lehet, hogy ez lesz, vagy a privát számlámhoz csináltatok majd ilyen neten fizetgetős kártyát, amire mindig csak a szükséges összeget rakom rá. Gondoltam már rá korábban, hogy kéne ilyen, de eddig mindenhol vagy elutaltam a pénzt, vagy átvételnél fizettem.

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.09. 14:28:53

Ha valami 0 összegért jár az ne kerüljön se 1 200,- ba se 4 000 ,- be, sem semennyibe. Miért olyan durva nehéz ezt kivitelezni?

Taknyosmakikaki 2009.11.09. 14:32:54

maestro kártya cégnek lol

ingyenes frissítést valami ingyenes vízcsapból várj ne ilyen két fostalicska cégtől

nálam: eredeti xp a napokban elad, hozzátesz, vesz dobozos win7, sokkal egyszerűbb mint szívni, kalóz cuccot nem szeressük

Lévai_Richárd · http://facebook.com/fbtippek 2009.11.09. 14:35:32

Ehhez képest az augusztusban vásárolt Leopardos MacBookom frissítése a Snow Leopardra úgy került bruttó 4500 forintba, hogy csak jeleznem kellett a kereskedőnek, hogy kérem, és két hét múlva megkapta ma boltba a lemezt.

Persze szó sem volt ingyenességről, de meg sem ígérte az Apple- hogy az lesz, egyszerűen csak jó időben vettem.
Persze ha pár nappal később veszem, valóban ingyenes lett volna, mindenféle posta és egyéb macera nélkül.

Néha azért meglepő módon jobb az Apple ügyfélszolgálata Magyarországon, mint a Microsoftté.

É2I 2009.11.09. 14:38:59

@SilentSound:

Széria számot mondtam, nem gyártási számot. Mindezen túl az Acer biztosítja az új licenszet, így azért (is) pattintott le az Ms.

Az utalás sem játszik? Nem épp ügyfél barát.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 14:41:59

@É2I: Gondolom globálisan működik az upgrade egy helyről, biztos macera nekik az utalás valamiért, a fene tudja.

É2I 2009.11.09. 14:48:27

@SilentSound:
Az biztos. Küldhetnék utánvéttel is.
De azt is el tudnám képzelni, hogy kereskedőknek leszállítanák, onnan lehetne átvenni számla bemutatásával.
Csak gondolom nem kívánnak _semmi_ macerát.

De hol is élek, na ígérem felébredek.

szemi90 2009.11.09. 15:51:03

Az Aldi-t javasolta már valaki? :)

MRM 2009.11.09. 15:56:55

Nekem kuldik ingyen a win7-t. Az acer NEM MAGYARORSZAGI oldalan rendeltem meg a laptop vasarlasa utan 1 nappal, nem kertek se kartyat se postakoltseget, csak a gep adatait. Ide (USA) valoban ingyen kikuldik. De ha az acer ugy hirdette meg, hogy ingyenes es nincs csillag utana (csak fizesse ki a postakoltseget), akkor fogyasztovedelmi ugy....
Windows op rendszert soha nem lehetett letolteni. update-et igen, de upgrade-et nem.

romesz 2009.11.09. 16:12:29

Ha valaki, nem akarja az MS programjat hasznalni az azt kell csinalja, mikor eloveszi a gepet ne fogadja el a felteteleket a gep inditasakor.
Utana ir egy levelet a szamitogep gyartojanak, hogy nem keri az operacios rendszert es keri vissza az operacios rendszer arat amit a vasarlaskor kifizetett, mivel a gep araba belevolt epitve. Ez a vista eseteben 70-110 dollar lehet.
Nehany level valtas utan a ceg vissza kell vizesse a penzt, mivel nem koteles a vasarlo arra, hogy elfogadja azokat az elore telepitett programokat amik jottek a gepen.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 16:15:55

@MRM: Biztos szociális alapon, mert ott szegényebbek az emberek. :)

@romesz: De én szeretném használni, csak nem hagyják. :)

MRM 2009.11.09. 16:18:50

rendeld meg az en cimemre es elkuldom neked :) max 3-4 dollar (most neztem shipping to Europe 15 euro....

pizsama 2009.11.09. 16:25:50

INGYEN*

*nem ingyen

Nomante 2.0 2009.11.09. 16:40:12

tényleg nem volt ott a "*" az ingyen szó mellett?

egyébként nálam még XP fut, majd ha Windoz 7, 1 éveske lesz már és kiadnak hozzá egy SP1-et talán váltok.

[Windows XP-t amit ma elég sokan numero uno-nak tartanak is csak az SP2/SP3 után lett No.1. - eleinte az is egy fos volt.)

romesz 2009.11.09. 16:47:29

@SilentSound: ezt irtad a tema vegen: Eddig több acer gépet vettünk már, mindet Microsoft oprendszerrel együtt, de ha ennyire nulla hozzáállással közelítik meg az ügyet, akkor köszönöm, de nem kérek többé a termékeikből, ez bizonyára nem zavarja őket, mert az ügyfél csak egy szükséges rossz a rendszerben. Ezen tudok segíteni.

Erre mondtam en, hogy nem kell aktivalni es vissza kell kerni a penzt is.

Kulonben a vilag legtobb orszagaba valo szallitas penzbe kerul. A termek ingyenes nem a szallitas.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 16:53:54

@MRM: Megoldom ismerősön keresztül, csak böki a csőrömet ez a beleszarós, egymásra mutogatós "ügyfélszolgálat". Azért köszi. :)

@Nomante 2.0: Nem tudom, hogy volt-e csillag, de ahogy írtam nem is a szállítási díj lett volna az, ami miatt kötözködési ingerem támadt.

@romesz: Az sem lett volna sokkal kevésbé macerás, mint bankkártyát igényelgetni... A szállításhozd ld. Nomante 2.0-nak írt válaszomat. :)

kenshikun 2009.11.09. 17:04:41

Acernél ez túlzottan nem meglepő... szervízben is hasonlóan segítőkészek (még garanciális időszakban is). Csak a HP tudja őket überelni és az apple. Azthiszem ezzel mindent elmondtam.

Darth Revan 2009.11.09. 17:11:05

En ma kaptam meg az "ingyenes" windows 7-et. 29 euro volt a csomagolas + postakltsg.

Mi kerult ebben 29 euroba? 2 db lemezt kaptam, papirtokban es egy 26 nyelvu fuzetet, a telepitesi utmutatoval. mindez egy belelt boritekban. A posta kltsg nem lehett tobb 3 euronal, a lemezek gyartasi kltsge, a fuzetnyomtatassal, papirtokkal stb legyen 10 euro...

Amugy azert 2 lemez, mert a HP is elkuldte az o szoftvereinek az uj verziojat.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.11.09. 17:15:28

Nálam Xp van, meg Linux: túl rossz volt a vista a váltáshoz. SP1-ig nem upgradelünk semmilyen windowsra, ez íratlan szabály.

Asszonynál 2000 van a kezdetektől, semmi baja vele, inkább a HW öregedett ki. Talán 3x összevírusozta, mert nem használunk víruskeresőt csak tűzfalat (az én passióm: szeretem a férgeket nézegetni)

VmWare van a letöltésekhez ha kell valami de vettünk már eredeti játékot is.

Azért az Acer levele jó, lehet segítségnek szánta, de nekem az jött le, hogy " Vegyél már egy kib*szott normális bankkártyát egy BigMac árából és kussolj!"

Beaver100 2009.11.09. 18:15:45

Milyen Mickey-Mouse ceg ahol meg egy Visa vagy egy MasterCard sincs, ideje lenne mar felzarkozni a dolgokhoz es nem reklomalni mert a suket magyarnak nem tetszik valami.

Jegkoko 2009.11.09. 18:16:02

Hát nem tudom, nekem semmi bajom nincs a vistával, bár skan divatból lefikáznak mindent ami uj és más.Sztem klasszisokkal jobb mint az xp

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.11.09. 19:27:35

@Beaver100:
Semmi közöd hozzá, hogy milyen cég. Próbálj meg az alapproblémával foglalkozni a beszólogatás helyett!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.11.09. 20:00:15

@MRM:
"Windows op rendszert soha nem lehetett letolteni. update-et igen, de upgrade-et nem."

Ez így nem teljesen igaz, az msdnaa-s Windowst netről lehet letölteni informatika szakos hallgatóknak.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.11.09. 20:01:17

Szóval az ilyen ingyenes frissítéses dolgot is lehetne neten keresztül csinálni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.11.09. 20:03:36

@Nomante 2.0:
XP-t én SP0 óta használok, és már akkor is jó volt új géppel. Jelentős fejlődést nem látok az SP3-ig, inkább a vas fejlődött azóta annyit, hogy mára igen gyors lett a rendszer.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.09. 21:25:21

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nyugi, nem veszem fel az ilyeneket, amióta az autózzt csinálom, volt időm hozzászokni. :)

@Zabalint: Egyetértek, nem is értem, miért nem lehet letölteni. Ha a feltöréstől, sokszorosítástól félnek, akkor arról lecsúsztak, ilyet már múlt héten is felajánlottak nekem, csak én szeretném, ha legális lenne mindenem.

Egyébként azt a lehetőséget is megkaptam pár barátomtól, hogy megrendelik ők saját kártyára, aztán átutalom a posta díjat. Egyébként is ezt terveztem megoldásként, csak feldühített a lepattintgatás meg töketlenkedés.

Rejtélyes 2009.11.10. 00:04:37

A legegyszerűbb, töltsd le a kellő verziót, és semmi mást ne kérj ACER-éktól, csak az új W7 kódot telefonon/emilben :) Azt kötelesek megmondani, nem? :D

Rejtélyes 2009.11.10. 00:06:07

@Rejtélyes: Ja, és így is 100% legális, dacára, hogy letorrentezed/ftpzed :)

McKelek 2009.11.10. 02:46:55

Nekem van 3 mastercardom és egy visám - ingyen, mindenféle számlavezetési és éves díj nélkül. Ausztriába már odaért az ilyesmi, szóval Magyarországtól már csak 10-15 évnyire van...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.11.10. 08:29:09

Egyszerubb lett volna felhivni az MS Magyarorszagot, mint az Acer-t.

Ok jobban vagjak a temat.

Sir Mortzosch 2009.11.10. 10:31:28

Visa Classic, OTP, T-mobile, Téadsl, Honda, Linux.
Sikeres vagyok-e?

esef 2009.11.10. 10:55:30

@vandorszekely:
Csak akkor, ha az ALDI-ban vásárolsz!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.11.10. 11:51:03

@vandorszekely:
Vista Classic: sikertelen
OTP: sikertelen
T-Mobile: sikeres
Téadsl: sikertelen
Honda: talán
Linux: sikeres

labi 2009.11.10. 11:52:09

Aztat mondja meg nekem valaki, hogy a diablo2, starcraft, stb futnak-e a win7 alatt? (mert ugye a vista volt kedves körberöhögni ezeket a programokat)

kakabelu 2009.11.10. 12:16:22

Maestro - Mastercard egy bradn alatt futnak. Probald meg, hatha elfogadja a Maestrot mint Mastercard.

Sákif za morro? 2009.11.10. 14:06:43

Ez a Palkovicsné féle laptop?

On. Én az MSI-től kaptam ilyen kupont. Ezek szerint dobjam ki?

apuc 2009.11.10. 15:35:23

ACER notit miért vesz valaki??

Mikor vehet IBM-Lenovo,HP,Dell,Toshiba-t is pl?

Blobov 2009.11.10. 16:07:32

Készpénzzel nem lehet fizetni?
:P

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.11.10. 16:41:19

@labi:
Nem tudom megvalósították-e végül, de elvileg a Windows 7 egy komplett XP-t tartalmaz, így bármely XP-s program fut rajta. De lehet hogy tévedek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.11.10. 16:42:39

@apuc:
Én azt hallottam a HP-vel is vannak gondok.

Amúgy a Dell belépő kategóriában kb. 15 ezerrel drágább az Acernél, minőségben meg nagyságrendekkel fölötte van.

romesz 2009.11.10. 17:11:35

@apuc: azert vesz az ember ACERT mert olcsobb mint a tobbi.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.10. 17:31:03

@kakabelu: Azért nem keverik ilyen lazán a kártyákat. :)

@Zabalint: A professional és ultimate verziókban van XP mód, a Home változatokban tudtommal nincsen.

Néztem amúgy más márkákat is, de összességében ez az egy gép volt az, ami tudta mindazt, méretre, teljesítményre, csatlakozókra, stb., amire szükségem van. Illetve volt még egy MSI gép is ami szóba jöhetett volna, ha nem kerül másfélszer annyiba, mint ez.

veronel 2009.11.10. 17:42:17

Én OEM Vistát vettem az új notebookhoz (ASUS), volt benne egy ajánlati űrlap, kitöltöttem a win7 oldalon az adatokat és az ottani összes visszaigazolás szerint ingyen hozzák, szállítási költség sincs rajta. Mondjuk, még nem jött meg...

Mocskos Világ 2009.11.10. 18:13:45

Most komolyan, szerintetek attól komoly egy cég, ha van dombornyomott bankkártyája? Szerintem sok igen nagy cégnél sincs, mert egyszerűen nem használják. Szerződnek és utalnak. Nem kell mindenhova.

Én azt gondolom úgy lenne normális, ha a laptophoz adott op rendszer online frissíthető lenne, eleve így kellene megvennie a laptop gyártójának az eszközeire.

Én is sokat szívtam a toshiba laptopommal, mire normálisan használni tudtam, ahhoz még driver -t se adtak lemezen.

apuc 2009.11.10. 20:27:41

@romesz: és természetesen ugyanolyan jó...Királyfi Te még hiszel a mesékben??
Az ACER-nél csak az MSI a rosszabb,viszont olcsóbb-vegyen mindenki azt-biztosan nem rosszabb ugye mint a Lenovo,Dell(5!év garival adott esetben),HP,stb..

Az olcsóbb nem indok,hiszen pont most néztem hogy az előbb felsorolt márkákat meg lehet venni 200 ezer alatt 0% THM-re 0 ft befizetéssel részletre-oprendszerrel ami frissíthető (Win 7 is van már )de ha fázik a hiteltől,korrekt -nem csúcs de használható is van már 150-ért..

Aki ennél olcsóbbat szeretne inkább egy használt HP a Renew programból (gugli segít )mint egy új acer vagy msi boltból ennyiért vagy olcsóbban-szvsz..

Ez tipikusan az az eset amikor az olcsóbb a drágább..

1 példa .Nekem HP Pavilion DV5-ös notim van,10 hónapja vettem az említett hitellel.(10-szer 18 ezret fizetek,ennyi belefér..)
180 ezerért egy elvárásaimnak és igényeimnek tökéletes gépet kaptam folyamatosan frissített oprendszerrel(Vista,de nem lassú,soha nem fagy,SP2-es és minden fölös fícsör lekapcsolva,NEKEM kiváló és a hardver összes eleme gyári meghajtóprogijával installálva-olyan hozzá nem értőknek mint én ;o)
Egy gondom volt az aksival,de 2 héten belül jött az új gyári aksi a HP supportnak köszönhetően.
Ilyen támogatása az IBM-nek esetleg(Lenovo)és a HP-nek van ma Magyarországon-ezt vegyélha amatőr vagy .
Nem csak a noti számít,hanem hogy milyen a háttérszolgáltatás amivel egy nem guru felhasználót támogatnak.
Minden hardverére folyamatosan kapok frissítést ha kell,stb.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.11.10. 22:59:19

Fujitsu-Siemens Esprimo lapos, Ubuntu, és folyamatosan kapom az új op rendszereket (félévente!!!), meg a frissítéseket ingyen, cégesen is:))
Ja, és új op rendszernél minden beállításom megmarad, a legutóbbi böngészett oldalaktól az emailekig minden (még az itteni jelszóm is, meg az asztalbeállítások, stb.).

romesz 2009.11.10. 23:23:51

@apuc: hm, kb 3 hete vettem ajandekba egy Acert. Az oprendszere Vista Home Premium.
Online megrendeltem a Windows 7-t, egyenlore nem jott meg.
De az oprendszerre az ossze frissites megjott. A gep kifogastalanul mukodik. Nem jatekra van es arra amire kell kituno.
350 dollarert vettem 3giga memoriaval 250 giga a vinyo benne.

apuc 2009.11.11. 07:39:27

@romesz: Kinnt élsz vagy postán jött?

Mert ha postán jött szerencse hogy nem lopódott el...

Ha nem itt élsz persze hogy óccsó..Ennyit egyértelműen megér!!!

romesz 2009.11.11. 15:14:10

@apuc: Valoban kulfoldon vettem es nem postan hanem futarral kuldtem el a gepet.
De eddig amit postan kuldtem az is mindig megerkezett teljes biztonsagban.

@sambalabammbumbumm: itt lehet most is annyiert venni

www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=12347218

Sotyola 2009.11.18. 12:09:45

Úgy látom az Acerhez képest a HP álom. Vistás laptophoz kértem az XP downgrade-et ügyfélszolgálaton keresztűl. Azonnal vissza igazolták a kérésemet, és türelmet kértek, mert USA-ból küldik a CD-ket. Pár nap után meg is érkezett INGYEN + driver CD is. Látom, hogy magyar nyelvű az XP install CD amit küldtek. Ujabb kapcsolat felvétel következett ahol jeleztem, hogy angol nyelvű XP-re lenne szükségem. Ezt szintén INGYEN az elöbb említett csatornán keresztül meg is kaptam. Más. Azóta gariban volt LCD csere. Itt csak az zavart, hogy két hétig tartott mire vissza kaptam a kijavított gépet, de se garancia levelet, se számlát nem kértek amikor átvették. Elég volt a gép seggén a matrica, hogy meddig érvényes a gari.

Yamashita 2010.01.05. 12:31:13

Figyelj öreg!Tölts le egy Ubuntu Linuxot.Ingyen van, nincs macera, gyorsan lejön és mindent tud amit a csilli-villi szines-szagos MS oprendszer tud.Megspórolsz egy nagy rakás macerát és még jogi problémáid sem lesznek.
Ettől függetlenül már olvasni is kész idegbaj volt.
Fogadd együttérzésem!

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2010.01.13. 19:37:04

@Yamashita: Sajnos a futtatandó programok egy részének vagy egyáltalán nincsen alternatívája, ha mégis, az sem igazán használható. Sajnos függünk. Különben már rég váltottam volna.

gyeg 2010.03.07. 22:05:03

Pedig olcsón megúsztad volna az ingyenes Windows 7-et. Nekem HP laptopom van, a szitu mint a tiéd. A Microsoft vagy úgy kb. 10.000-et akart leemelni a számlámról, hogy ingyen hozzájussak az oprendszerükhöz. Szerencsére(!) nem volt annyi a számlámon... :-) Ja, igen: azt is kérték, hogy ugyan má küldjem el nekik a számlát, hogy tényleg nem csalok! (Márminthogy bescannelem, és a neten elklüldöm. Csak hát nekem a konyhakredencen nincsen scannerem, ez még egy fél napomba került volna, meg aztán ingyen ezt sem csinálja meg egy szolgáltató sem.)
Már régen átálltam volna Linuxra, ha a mobil internet megbízhatóan működne rajta. Alig várom, hogy elfelejthessem a hiper-szuper Windowsokat!
A Windows 7 rc-t hónapokig használtam. Nem voltam elájulva tőle. De úgy tűnik, az újságírók imádják...
Szerintem ez az egész ügy egyszerűen tisztességtelen és hazug és... stb.
süti beállítások módosítása