Tékozló Homár

Van még, aki nem pénzbehajtó?

2009.12.29. 11:46 | jackyll | komment

A Homár komolyan meglepődne, ha jövőre a teljes magyar lakosság jelentős hányada nem állna át megélhetésszerű fantomszámlázásra, illetve csoportos pénzbehajtásra. Ezen kívül ugyanis nem sok értelmes biznisz marad. A Vateránál már rá is keményítettek a filléresítésre, Gabriellát  például 810 forintért próbálják falhoz szorítani. Nyugodtan kérjen visszadátumozott levélben haladékot, hivatkozzon a posta elégtelen szolgáltatására, az állam nemfizetésére, az adóvisszanemtérítésre, ami jólesik. Ja, és küldjön számlát az Ön adminisztrációs díjairól (áram, számítógép, autó, levegő, kalória). Igen, ez sajnos normális.

Horváth Gabriella vagyok 4-5 éve a vatera felhasználója, ma 2009.12.28.-án kaptam kézbe a vatera behajtójának a Creditexpressnek a levelét, miszerint a 810 ft-os tartozásom miatt 3319 ftot kell fizetnem mely ár tartalmazza a 2500 ft os adminisztrációs díjat. Közel 3 hét csúszás miatt, ha holnapig nem fizetem be a tartozást+az intézkedés díját polgári peres útra terelik az ügyet. Kérdem én ez normális?

Igen a felhasználói feltételek tartalmazzák ezt a kitételt, tehát a követelésük elvileg jogos, az hogy miért 2500 ft plusz ez az eljárás miért ilyen rövid a határidő, és 800 ft miatt miért szeretnék mindenképp megkopasztani az embert azt nem értem. Még egy két ilyen levelet kiküldenek és szép kis summa jöhet össze. Ha ez mind jogszerű én is indítok egy aukciós oldalt. Nem tudtam milyen fórumhoz forduljak, de remélem Önök foglalkoznának a kérdéssel, ha jól tudom mással is történt hasonló. Midenesetre engem egy életre elfelejthetnek mint felhasználó, és mindent megteszek majd hogy mással ezt már ne tudják megtenni.

Előre is köszönöm válaszukat!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kocsari Antal 2009.12.29. 13:39:52

A Vatera és a Teszvesz is egyazon cég. Aki hirdetni akar, tegye az apróneten, egy feltöltőkártyás mobilszámmal, és egy usa.net-es e-mail címmel. Így az eladások miatt az apeh sem fogja birizgálni. (Bár állásfoglalás ebben sincs egyértelmű, hogy mennyi az annyi... 50 ezer? 200 ezer? 800 ezer??? )

Szóval a Vatera és a Teszvesz egyébként rendre azt csinálja, hogy a szabályzatukra hivatkozva törlik egy-egy aukciómat. (Igen, regisztrált tagjuk vagyok, úgyhogy sikeres ember nem lehetek...) Az, hogy egyes (egyenlőbb) felhasználók viszont semmilyen szabályzatot nem tartanak be, az a Vaterát nem érdekli. 2 napon belül válaszolnak a levelemre, de csak egy sablon tudnak odalökni, ami egy az én esetemre nem illő, a szabályzatukból kimásolt rész. Ha tovább firtatom, akkor sem térnek a tárgyra. Körülbelül olyan, mint a " köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte társaságunkat, járatainkon további kellemes csöves szagolgatást kívánunk! Keresztes Attila" levél. (Gondolom ismerős)

Egyébként van városi telefonszámuk, ahol nem állnak szóba az emberrel, illetve ha bemegy az ember az irodaházba a Rákóczi útra, ahol székelnek - onnan is kihajtanak. De legalább nem olyan csúnyán teszik a lehúzást, mint az ingatlandepo.com

Igazságot a szegényeknek!

ámulat 2009.12.29. 13:40:19

Miért gondolo azt, hogy a kedves posztíró jogtalanul háborodik fel?! gondolom - de javítson ki ha tévedek - a vatera is küldött emlékeztetést a fizetendő összeg nagyságáról!
Mindenki fel van háborodva, ha egy behajtó cég keresi, de a kötelezettségét azért nem teljesíti! Miért kell a szolgáltatónak toleránsnak lennie a felhasználóval akkor amikor a felhasználó a szolgáltatón keresztül már a pénzéhez jutott?! Hozzá kellen szokni, hogy mindennek meg van az ára és azt határidőre ki kell fizetni! Mindenki a külföldell és a nyugattal példálódzik, hogy ott ez nem így megy! De így megy! Illetve a sokat emlegetett külföldön mások a fizetési szokások. Ott ugyanis szokás kifizetni a tartozást.

ViewSonic 2009.12.29. 13:42:23

hogy tudod magad kizaratni? valaki regisztralt az en mail cimemre a vateran azota is jonnek a szar mailjeik naponta. mar irtam nekik, hogy azonnal toroljek a mail cimemet, de le se szarjak. ugye mivel nem en regisztraltam, ezert belepni se tudok hogy toroljem "magam". telefonszam, postacim meg nem letezik... emailre nem valaszolnak. aki ilyen helyen regisztral, meg is erdemli.

Bit Rot 2009.12.29. 13:43:53

A poszt hatására megnéztem a TeszVesz egyenlegem, -300 Forint körül volt.

Be is fizettem gyorsan bankkártyával (online).

Számlát viszont még nem kaptam. APEH szerint ez rendben-e van?
Vagy fogok kapni?

Bit Rot 2009.12.29. 13:45:18

@ámulat:
"Mindenki a külföldell és a nyugattal példálódzik, hogy ott ez nem így megy! De így megy! Illetve a sokat emlegetett külföldön mások a fizetési szokások. Ott ugyanis szokás kifizetni a tartozást."

Ja, biztos azért van a külföldi fejlesztésű ügyviteli programokban olyan funkció, hogy "Fizetési felszólítások tömeges létrehozása".

Gondolom azt kizárólag a magyar piac számára fejlesztette ki az Amerikai vagy német cég...

Dr Kangörény 2009.12.29. 13:46:07

Ó, milyen szabálykövető mindenki!? Kívánom nekik, hogy ha véletlenül 1 nap fizetési késedelembe esnek, az összeg tízszeresét követeljék rajtuk, jogszerűen!

Bár ez mostanában nem fog velük előfordulni, mert náluk még anyu, meg apu fizeti a számlákat, az tuti.

Aki nem látja az aránytalanságot a fenti esetben, annak nincs agya.

ámulat 2009.12.29. 13:53:11

@Bit Rot:
Igazad van, túl szélsőséges voltam! Természetesen ott is vannak nem fizető emberek, de fizetési hajlandóság is sokkal jobb, illetve nem kérik számon a szolgáltatón, hogy miért terheli be nem fizetés esetén mondjuk egy admin díjjal a kintlévőséget.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.29. 13:57:03

@Bit Rot:
Számlát letöltheted az oldalról.
Ez az úgynevezett elektronikus számla! Ráír valami kamu összeget, és küldi a behajtóhoz. Tesz-vesz egy rohadt fantomszámlagyár!

ámulat 2009.12.29. 13:58:28

@Kangörény_:
Megszólítva érzem magam ezért reagálok. Nem egy napot írta posztoló ha jól olvastam, és nem az összeg tízszeresét követelték rajta. Azt pedig te sem gondolhatod, hogy ezeknek nincs semmiféle költsége! Ha nem lenne akkor a szolgáltatónak az egyéb díjjaiba kellene beépíteni ezeket a költségeket. Azt meg azér mégse, hogy a jól fizetők fizessék meg a nemfizetők által okozott károkat! egyébként 35 éves vagyok két gyerekem van és nem anyu, apu fizeti a számláimat!

gitáros 2009.12.29. 13:59:48

Mi ezzel a baj?
Az különösen tetszik, hogy a nyócszázakármennyi az "piti" összeg, a plusz 2500 az "megkopasztás"...
Nevetségesek vagytok. :)

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.12.29. 13:59:56

Nem vagyok a TeszVesz tagja, ezért nem ismerem az ottani viszonyokat. De nem úgy van, hogy mikor belép valaki oda tagnak, akkor van valami tájékoztató/szerződés, - ami gondolom,hogy a késedelmes fizetésre ill. a következményeire is kiterjed -?!?

Ferlategla (törölt) 2009.12.29. 14:00:09

@ámulat: Éltem hosszabb ideig "nyugaton", Angliában és Ausztráliában is, mindkét helyen ennél jóval összetettebb és bonyolultabb annál, mint ahogy pár sorban felvázolod. A leegyszerüsítő állításokkal, a sarkítással minimum választásokat, de akár háborúkat is lehet nyerni úgyhogy népszerűnek népszerű leszel...

Dave_hu (törölt) 2009.12.29. 14:00:27

A vatera eleve úgy van kitalálva, hogy normális piaci haszonkulccsal a jutalékrendszer miatt nem lehet árulni a termékeket, tehát valami sántítani fog: vagy számla nem lesz, vagy eredeti nem lesz, vagy használt lesz, vagy hibás, vagy lopott. Egy rohadt nagy seft az egész, ahol filléres memóriakártyát, meg hamis diesel pulóvert lehet venni, de komoly cég nem árulna soha a vaterán, mert nem éri meg neki, hiszen drágábban kellene adnia mint máshol, és "piac" arról szól, hogy olcsóbb legyen.

ámulat 2009.12.29. 14:02:18

@Kangörény_:
A megjegyésed úgy érzem nekem is szól, így válaszolok is. Egyrészt a posztben nem olvastam, hogy egy nap után követelték volna az összeget, másrészt ha jól osztok, akkor nem az összeg tízszeresét! Egyébként 35 éves kétgyemekes ember vagyok akinek nem a szülei fizetik a számláit.

Dave_hu (törölt) 2009.12.29. 14:02:19

hozzátenném, hogy én egy eladott használt nyomtató után felejtettem el fizetni a vaterának kb. 1000ft-ot, és ugyanígy megkaptam a csekket a pótlékról. Korrektnek tartottam a mértékét, és kifizettem.

2009.12.29. 14:02:50

@kispista2: extra geci az aki nem hagyja, hogy neki tartozzanak ? NEm értem az egész poszotot amúgy.
A pénzbehajtó cégek nem olcsón dolgoznak, sokkal egyszerűbb ha határidőre fizetünk.
Ez fel se merül mint megoldás ???

Hümüzhümümüz 2009.12.29. 14:04:33

Hasonló velem is megtörtént. De ettől független mocsok banda a Vatera és a TeszVesz.

Vatera/TeszVesz NEM áll szóba a júzerrel!!! X darab sablon szövegük van, amit elküldenek, ha valamit kérdezel e-mailben.

De üzenem a posztolónak, hogy online fizesse be a tartozását a Vatera oldalán és akkor csak az alap, valós összeget kell rendezni, behajtó cég díját nem.
Illetve én így tettem anno, befizetést igazoló levelet pedig elküldtem a behajtó cégnek és békén hagytak...

tlantos 2009.12.29. 14:05:03

apró megjegyzés:
régi ebayes vagyok. ott be lehet álítani az automatikus fizetést. de még ekkor is küldi a mailt, hogy számla készült, ennyi lesz.
kedves vatera nem küld semmit, be se léptem 2 hétig, oszt utána ott figyel, hogy lejárt számlám van, meg irgumburgum, meg behajtják, meg korlátoznak.
azért talán ha szólna, korrektebb lenne.

2009.12.29. 14:05:22

@Dave_hu: butaságokat írsz. A vatera egy zsibvásár, korrekt feltételekkel, előre tudható minőséggel.
Ha minőségi cuccokat akarsz akkor menj az Andrássy útra az Armani boltba. Vagy őstermelőhöz.

ámulat 2009.12.29. 14:08:22

@Ferlategla:
Én is ismerem a "nyugati" módit, de azért voltam sarkos, és leegyszerűsítő, mert ami ellen szóltam az is sarkos és leegyszerűsítő volt. Gondoltam, így talán érthetőbb amit szeretnék mondani, - lehet, hoyg tévedtem. De ettől még mérhetetlenül feláborít, hogy Mo.-on nagyon sokan azt képzelik, hogy ingyen vannak a dolgok, és ha ezt valaki szóvá teszi - ne adj isten egy szolgáltató követeli a kintlévőségét -akkor az egy mocskos alak! Nem ismerem a Vatera szabályzatát, de gondolom le van írva, hogy minek mi a következménye, és ha esetleg nem aszerint járt el, akkor meg megvannak a megfelelő forumok (nem a homár) arra, hogy orvoslatot nyerjen az illető.

Dave_hu (törölt) 2009.12.29. 14:09:18

@Kulics: arról beszélek, hogy a vatera feltételei kizárják , hogy pl. laptopot, fényképezőgépet, gps-t, lcd-tvt, számlával, korrekt kiskereskedelmi módon árusítson az eladó. Amúgy én is használom a vaterát néha.

Káposztakukac 2009.12.29. 14:11:33

talán ki kellett volna fizetni azt a 810 forintot... gondolom fizetési felszólításokra nem reagált. megérdemli a hülyéje.

igazságos 2009.12.29. 14:17:22

@Almaspite: Hányszor magyarázzam még el?
Teszvesz = Vatera = Ebay

Ugyanaz a tulaj, tökmindegy, melyiküknél regisztrálod magad és vásárolsz. Egy céghez kerül a lóvé.

Dave_hu (törölt) 2009.12.29. 14:18:27

Itt a szerződés erre vonatkozó részlete, a pótdíj mértékéről szó sem esik, illetve én nem értem, hogy egy email hogy lehet hivatalos értesítés, amikor még egy postai levél sem lehet, ha nem tértivevényes.

"Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejártát követő 7. napon fizetési felszólítást küld email üzenet formájában a Felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a Felhasználó felhasználói jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában tájékoztatja a Felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a fennálló kötelezettségeket a Vatera követelésbehajtó partnereihez adhatja át behajtásra. A követelésbehajtás költségei a nem fizető ügyfelet terhelik, amelyek a követelésbehajtó partner által kibocsátott számlán jelennek meg terhelésként. A követelésre átadott összeget kizárólag a követelésbehajtó partnernek az általa kiállított számla alapján lehet kiegyenlíteni! A követelésbehajtás eredménytelensége esetén a Vatera peres úton érvényesítheti követelését.

Fizetési felszólítást a Vatera a Felhasználó által a regisztrációs adatoknál megadott e-mail címre, vagy mobiltelefonszámra küldött SMS-ben tesz meg, mely írásbeli értesítésnek minősül"

schloddi 2009.12.29. 14:18:27

hehe tényleg érdemes az iwiwen nyomozni, lazán megtalálod némelyiket, és a kapcsolatokból magas százalékkal valószínűsíthető hogy az az akit keresel

2009.12.29. 14:38:32

nem úgy van, h egyenlegközlő, fizetési emlékeztető, majd fizetési felszólítás? mindenféle tértivevények?
mert ezek nélkül is örömest fizetem a semmire a tartozás többszörösét bármelyik igazság bajnokának, csak az ánuszát akkor készítse majd fel arra a rengeteg ötvenforintosra, amit felnyomok neki.

gagauzz kalauzz 2009.12.29. 14:45:22

Azért nyomulnak a vatera bérkommentelői is rendesen:)
Számlások vagytok, vagy esetleg munkaviszonyban csináljátok?:)

Fittipaldi 2009.12.29. 14:45:43

"A Homár komolyan meglepődne, ha jövőre a teljes magyar lakosság jelentős hányada nem állna át megélhetésszerű fantomszámlázásra"

Hol él a homár? Ez már most is így van.

Fashionistas 2009.12.29. 14:48:44

Jaj hagyjuk már abba a " Be kell fizetni" meg hasonló okoskodást....
Én 4 éve Vaterázom, és már 6 jegyű összeget fizettem be jutalékként.
Most karácsony miatt sajnos elég... Sok dolgom volt és nem foglalkoztam a vaterával. Lehel küldtek figyelmeztetést nem tudom. De az 1200 FT os tartozásom elküldték ehhez a behajtó céghez ami mindjárt 3500 Ft lett...
Állítólag küldtek levelet a postán ami nem jött meg. Kiderült rossz címre küldték....
Ok mondom semmi gond holnap felmegyek a vaterára és kifizetem a tartozást.
Másnap felmentem és kifizettem a tartozást. Azóta is rendesen működik a vaterás számlám.
Ma megint hívott a behajtó persze blokkolt számról hogy fizessek.....

Magam_a_Mondomét! 2009.12.29. 14:49:00

@RaveAcE: "van ingyenes aukció is, miért ezt az ótvar ingyenélő bandát támogatod? "

Hol van ilyen ? a Marson? :))

Secnir 2009.12.29. 14:50:11

"Csupor Erik - ügyvezető"
a kis köcsöggg

amúgy pedig: írj a CreditExpressnek, hogy te nem tartozol a Vaterának. pont. ennyi.

@Dave_hu:
érdekes a vatera szabálzata, azonban az emailen történő felszólítás manapság még nem tartozik a hivatalos felszólítások közé, valahol az ELMŰ oszlopos hirdetése és az öregasszonyok helyi pletykái közé esik jogilag.
ezért nem is kell foglalkozni a CE-el...

viragimado 2009.12.29. 14:55:16

A teszvesz annyival jobb, hogy már a számla kiküldésével egyidejüleg megfenyeget, hogy ha nem fizetsz behajtónak adja át a tartozást. Semmi 30 nap kivárás, semmi felszólítás, rögtön behajtás tényleg piti összegekért! Mi a fenének csinálják, ha ennyire kell nekik még 810 forint is, amiért legyünk őszinték, semmit nem csinálnak!

viragimado 2009.12.29. 14:57:15

@schloddi: ki az a hülye, aki közösségi portálokra elérhetőséget tesz fel nyilvánosan?

smartdrive 2009.12.29. 15:00:52

hát de bazmeg, aki vaterázik, az mégis mit vár az élettől? :DDDDD

Dave_hu (törölt) 2009.12.29. 15:02:37

az meg, hogy a vatera.hu kft konkrétan hol és mit csinál, az legalább annyira rejtély, mint, hogy a google magyarország kft. mit csinál... ld. index cikk

2009.12.29. 15:23:25

@Dave_hu: miért ? az lenne a vatera célja, hogy kiskereskedelmi módon lehessen árulni ?
vagy inkább egy felületet ad azoknak akik használt vicket vackot el akarnak adni és ne a pecsa előtti betonplaccon fagyoskodjanak.
Sztem ez utóbbiaknak készült.
Nyiss saját webáruházat és akkor azt árulsz amit akarsz, olyan feltételekkel amilyet te akarsz. Párszázezerből megvan a vas hozzá meg a web motor és már kész is.

szaGértő 2009.12.29. 15:24:22

@maxt: Azt Nigériai csalásnak hívják, és egészen mársól szól. Olvass időnként.

2009.12.29. 15:25:28

"Midenesetre engem egy életre elfelejthetnek mint felhasználó"

Valszeg sírni fognak, hogy elveszítettek egy olyan felhasználót aki 810Ft-ot se képes időben befizetni.

szaGértő 2009.12.29. 15:26:47

@Peetee: Tényleg Dél-afrikában van bejegyezve?

Ezt 30 másodperc alatt találtam, csak gondolkodni kell.

domain: vatera.hu
domain-használó: Vatera.hu Kft.
domain-használó: Vatera.hu Kft.
cím: Margit krt. 31-33. 1/4
cím: 1024 Budapest
cím: HU
telefon: 1/3360344

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.29. 15:40:45

@goes: @szaGértő:
(mindkét elnevezéssel ismerem és tisztában vagyok vele, hogy másról szól, de alapvetően mellékszálként írtam csak be zárójelben. bonyolult?)

A fő probléma, hogy fantomszámlákat küldözget a cég. Erre kéne valami okosat mondani.

Spangli Zoltán 2009.12.29. 15:55:59

Nekem nagyon sok bajom volt ezzel a Creditexpressel,általában nem valós dolgokat követeltek vagy azután követeltek miután én rég rendeztem a tartozásom,de ők csak küldték a leveleiket.Egy fórumon azt tanácsolták nekem hogy dobjam ki a leveleiket mivel nem ajánlottan küldik ne is foglalkozz vele nálam bevált egy ideje nem zaklatnak.De azért a 810 ft-t fizesd ki a Vaterának....Na ők is megérnének egy misét.

Borcsika 2009.12.29. 16:00:40

Én a TeszVeszen "jártam" hasonlóképpen, azzal a különbséggel, hogy hiába igazoltam nekik az hatridő előtti befizetést, ők mégis elküldték a "követelésüket" a Creditexpressnek, és ők hajthatatlanok voltak mindaddig, amíg a barátnőm, ügyvédnek kiadva magát fel nem hívta őket, és jelezte telefonon, hogy bírósági útra tereljük az ügyet. Elkérte a fax számukat, hogy a beadvány másolatát elküldhessük nekik, és érdkes módon, másnap hívtak, hogy tekintsem semmisnekk a levelüket, és erről írásban is tájékoztatni fognak. Arra hivatkoztak, hogy a könyvelés nem volt meg időben, és emiatt a rendszer automatikusan továbbította az adataimat feléjük. Én meg közöltem a picsusszal, hogy etesse azt a halszemű anyukáját ezzel a dumával, mindenki valakinek a valaga vége, és emiatt volt ez így. A törlő levelet 3 nap múlva megkaptam, tértivevényesen. Azóta nem árultam semmit, mert nincs kedvem egy újabb cirkuszhoz.
Tetü mindegik.

Ja, Vatera: Vettem valamit, megjött az értesítő levél, hogy megnyertem az árut, csak éppen, törlődött az aukció. Az volt a mázlim, hogy már többször vásároltam attól az eladótól, és így nyélbe tudtuk ütni az üzletet. Tőle pedig követelték a mocskok a jutalékukat, holott, ha nem lett volna korábbi kapcsolat, akkor nem jöhetett volna létre az adás-vétel.

Tibike15 2009.12.29. 16:08:15

nem fizet és még reklamál, ez az igazi magyar virtus

800ft nem nagy összeg, ki kéne fizetni csókolom, aztán akkor nem kell ilyen posztokat irogatni

én nagyon utálom azokat a kistílű embereket, akik ilyen piti összegeket akarnak elsunnyogni, lásd még a kölcsönkérek és soha meg nem adom eseteket, teljesen hasonlóak

mirr murr barátja 2009.12.29. 16:09:05

a levél írójának még szerencséje volt. nekem 935 Ft-ra 4000 Ft-ot vert rá pluszban adminisztrációs költségként a Creditforte. A tartozás aznap lett rendezve, hogy a CF kézhez kapta az ügyet, azaz befizetett a tartozás. Azóta se jutok velük dűlőre.

Majmász Gedeon 2009.12.29. 16:18:21

A VATERA. hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Cg. 01-09-691658) adatai.

5/6. 1072 Budapest, Rákóczi út 70-72.
A változás időpontja: 2009. április 24.
Bejegyzés kelte: 2009. május 6.
Hatályos: 2009. április 24. - ... [*]

13. A cégjegyzésre jogosult(ak) adatai
13/1. Valner Szabolcs (az adatait kitöröltem, mert már nem hatályos)
Hatályos: 2000. október 16. - 2005. július 30. [*]
13/2. Csupor Erik ügyvezető, (an.: Várszegi Irén)
1192 Budapest, Dobó Katica u. 96. fszt. 2.
tisztségviselő (vezető tisztségviselő)
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2005. július 30.
Jogviszony vége: 2010. július 30.
Hatályos: 2005. július 30. - 2006. november 22. [*]
13/3. Gerő Viktor (an.: Hufnágel Mária)
1025 Budapest, Pusztaszeri út 49/A. II/9.
vezető tisztségviselő (ügyvezető)
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2006. április 28.
Jogviszony vége: 2011. április 28.

14. A könyvvizsgáló(k) adatai
14/5. PricewaterhouseCoopers Kft.
HU- 1077 Budapest , Wesselényi 16.
Cégjegyzékszám: 01-09-063022
A szervezet képviseletére jogosult személy adatai:
Barsi Éva (an.: Jónás Ilona)
1163 Budapest, Katalin utca 8.
Jogviszony kezdete: 2009. január 18.
Jogviszony vége: 2010. augusztus 31.
A változás időpontja: 2009. január 18.
Bejegyzés kelte: 2009. február 16.
Hatályos: 2009. január 18. - ... [*]

papamaci1 2009.12.29. 16:35:14

NE használjatok vaterát/ tesz- vesz-t. Eccerű, nem ?

boldii9 2009.12.29. 16:50:16

Nyilván a Vatera engedményezte a tartozást a pénzbehajtónak. Nos először is, te erről nem kaptál hivatalos értesítést a Vaterától, amit kérhetsz a pénzbehajtónál is. Pusztán a pénzbehajtó nyilatkozata nem elég.

De pont emiatt az a javaslatom, hogy fizesd ki a 802 forintot a Vaterának, a másik levelet meg felejtsd el, mondván, te már fizettél.

Ha újra keresnek, jelezd, hogy időközben a Vateránál rendezted az ügyet. Ha bármit mondanak, mondd, hogy az engedményezésről téged a Vatera nem értesített.

2500 Forintért innentől nem éri meg a pereskedés, szóval nem fognak lépni az ügyben, ráadásul vélhetően te nyernél még az engedményeztetés miatt.

A másik oldalról hiába engedményezték a tartozásod, rád azért az eredeti feltételek érvényesek. Ha ott nem volt a késésért adminisztrációs díj feltüntetve, akkor felejtsék el, a bíróságnál azt is bebukják, szerintem.

Tehát azért beszarni nem kell, arra játszik minden ilyen cég, hogy akad egy-két balek, aki kifizeti az ő mindenféle varázs-adminisztrációs-díjaikat...

boldii9 2009.12.29. 16:58:11

Idézet a PTK-ból.

"Az engedményezés

328. § (1) A jogosult követelését szerződéssel másra átruházhatja (engedményezés).

(2) Nem lehet engedményezni a jogosult személyéhez kötött, valamint azokat a követeléseket, amelyek engedményezését jogszabály kizárja.

(3) Az engedményezésről a kötelezettet értesíteni kell; a kötelezett az értesítésig jogosult az engedményezőnek teljesíteni.

(4) Ha a kötelezettet az engedményező értesíti, a kötelezett az értesítés után csak az új jogosultnak (engedményes) teljesíthet; az engedményestől származó értesítés esetén a kötelezett követelheti az engedményezés megtörténtének igazolását. Ennek hiányában csak a saját veszélyére teljesíthet annak, aki engedményesként fellépett.

329. § (1) Az engedményezéssel az engedményes a régi jogosult helyébe lép, és átszállnak rá a követelést biztosító zálogjogból és kezességből eredő jogok is.

(2) A kötelezettnek az engedményezésről való értesítése az elévülést megszakítja.

(3) A kötelezett az engedményessel szemben érvényesítheti azokat a kifogásokat és beszámíthatja azokat az ellenköveteléseket is, amelyek az engedményezővel szemben az értesítéskor már fennállt jogalapon keletkeztek.

330. § (1) Az engedményező az engedményessel szemben a kötelezett szolgáltatásáért - az engedményezés fejében kapott ellenérték erejéig - kezesként felel, kivéve ha

a) a követelést kifejezetten bizonytalan követelésként ruházta át az engedményesre;

b) felelősségét egyébként kizárta.

(2) Egyebekben az ellenérték fejében való engedményre az adásvétel, az ingyenes engedményre az ajándékozás szabályait kell alkalmazni.

331. § Ha a követelés jogszabály vagy hatóság rendelkezése folytán száll át másra, azok eltérő rendelkezése hiányában az engedményezés szabályait kell megfelelően alkalmazni. Ebben az esetben a korábbi jogosult kezesi felelőssége csak akkor marad fenn, ha ezt kifejezett rendelkezés írja elő."

Fontos pl. megnézni a 328/3-at. A másik, hogy az engedményes (új jogosult) pontosan ugyanannak a szerződésnek lesz a részese, ami korábban fennállt. Ha ott nem volt 2500 forint adminisztrációs díj a szerződésben, akkor most sincs.

haggyadmá 2009.12.29. 17:16:48

Szokatlan, hogy ha igénybeveszel egy szolgáltatást, akkor azt ki kell fizetni, ha 100Ft vagy ha 100.000 is? Ha kevés, akkor bukja csak be a szolgáltató, mi? Alapelv, hogy mindenki fizesse meg a tartozását mindenkinek és bármennyit. Ha nincs 800Ft-od akkor ne vaterázz. Ha meg lusta voltál fizetni, akkor így jártál. Mindenképp megérdemled a sorsod.

csibra 2009.12.29. 17:17:37

@Majmász Gedeon: épp csak a lényeget hagytad le (Vatera.hu):

A tag(ok) adatai
MIH Allegro B.V.
NL-2132 HC Hoofddorp, Jupiterstaat 13-15.
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: 34299842
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Chamber of Commercefor Amsterdam
A tagsági jogviszony kezdete: 2008/09/11
A változás időpontja: 2008/09/11
Bejegyezés kelte: 2008/10/01 Közzétéve: 2008/10/30
Hatályos: 2008/09/11 ...

Azaz a közvetlen tulaj nem dél-afrikai hanem holland, persze az lehet, hogy annak a tulaja már dél-afrikai.

A teszvesznek az egyik tagja szintén ez a cég, a másik:

Payback Sp. Z.O.O
PL-60324 Poznan, ul Marcelinska 90.
A szervezet képviseletére jogosult személy adatai:

Kézbesítési megbízott: Dobra Péter
A tagsági jogviszony kezdete: 2006/09/27
A változás időpontja: 2009/04/22
Bejegyezés kelte: 2009/05/12 Közzétéve: 2009/06/04
Hatályos: 2009/04/22 ...

de az első tag szavazati joga nagyobb mint 50%.

Viszont a lényeg: ez sem dél-afrikai cég.

A két cég székhelye ugyanaz, de a közös nevező csak Csupor Erik, aki az elsőben önálló míg a teszveszben öt másik külföldi emberrel együttes képviseletre jogosult.

Követelés kezelőnek meg azért adják át a követeléseiket, mert nem érnek rá több száz nemfizető ügyféllel foglalkozni. Sokkal egyszerűbb egy direkt ezzel foglalkozó céget megbízni. Mivel ezek általában néhány % sikerdíjért dolgoznak nem mindegy nekik a 810 forint 3%-a ami a költségeiket sem fedezi, ezért van hozzácsapva egy 2500 forintos adminisztrációs költség (telefon hívások, felszólító levelek ára stb.) Aki nem akarja ezt kifizetni az fizesse be a 810 forintot időben.

Arra hivatkozni, hogy nem volt időm belépni, és az alatt az 1-2 hét alatt lejárt a fizetési határidő megint csak vicces, hiszen pontosan lehet tudni, hogy ha az aukció lezárul, akkor fizetni kell, és azt is lehet tudni nagyjából hogy mennyit és mikor.

Nem, nem vagyok egyik cégnek sem a bértollnoka, éppen egy konkurens aukciós oldal létrehozásán dolgozunk :)

Phrascarica 2009.12.29. 17:37:23

10 ezer Ft alatt +baszhatják, mivel nem tudják behajtani, szard le őket, még néhány éve nyomult rám is a Creditexpress, pedig határidőre befizettem (legalábbis azt hittem), azt mondták hogy küldjem el eredetiben :))), mert a másolatot nem fogadják el, erre én, jöjjenek el aztán nézzék meg. Azóta nem jöttek, én pedig nem küldtem, aztán pedig kiderült hogy nem is az volt a kérdéses, de azóta nem akarták a 1500 Ft-ot én meg nem vateráztam :))), 10 ezer Ft alatt nem tudják behajtani a követelést, ezért próbálják 10 ezer Ft fölé tornászni, de néhány száz Ft-ot nehéz...

Spangli Zoltán 2009.12.29. 17:40:25

@boldii: Nálad a pont :) az ilyen behajtó cégek csak a balekokat keresi,sőt nem hogy a 2500 ft-ért nem éri meg perelni hanem a 3300 ért sem és ha jól tudom 10000 alatt nem is perelnek.

Persze az más kérdés hogy az ilyen cégek egy-kettőre feltornásszák a pár száz forintos tartozást 10 ezer főlé,de ha kifizeti a vaterának a 800 ft-t szerintem ez nem történhet meg .

Thomas32 2009.12.29. 17:40:47

nah hali,

én teszveszék házát fogom még szarral összekenni.

anno eladtam a telóm, megegyeztünk az oldalon de személyesen nem vette át, sebaj, semleges visszajelzés és nem jött létre a biznisz, ugyebár.

node ez pont hóvégre esett és mire visszajelöltem, h el a jutalékéhes kezetekkel a tárcámtól, mert még megvan a teló, szarnak rá nekik kell a zsé, mert a számla már ki van állitva!

b%szomalásan nem fizetem ki azt ami nem történt meg, szal küldözgették a leveleket credit express... azokat is összekenem még szarral... azt befizettem, mert nem kellett még pereskedés a nyakamra, meg 2500 volt, de az is pénz... kikurt jogtalan volt, jah és hiába nézitek a cégbiróságon közzétett adatokat, az kb az alapitáshoz kell, valóságtartalma annyi mint a jézuskának.

qva anyját az összesnek, tesség ebay-t használni.

és róluk példtát venni kisköcsögök ott 1 dolcsi minden után a jutalék...

Phrascarica 2009.12.29. 17:44:53

@Magam_a_Mondomét!: pl: zsibvasar.hu, megy még van egy jó nagy csomó írd be a gugliba

tygger 2009.12.29. 17:54:25

@Thomas32: 1 dolcsi, ühüm.

olvasd már el az ebay fees menüpontját, meg fogsz lepődni.

nem tudom, mit sírtok, az ebay is pénzbe kerül, nem is kevésbe. ott is van feltöltési díj, amiért annak idején kisebbfajta lázadás tört ki.

ja, hogy a vásárlás ingyen van... az más kérdés. próbálj csak ott eladni valamit, aztán számolgathatod a haszonkulcsot szorgalmasan, pláne, ha még paypal is van a tranzakcióban.

princessophia 2009.12.29. 18:34:11

Regisztrált a Vaterára a kedvesem. Nem adtunk el semmit, vásárolni szeretettünk volna, mert láttam néhány jó könyvet viszonylag olcsón.Licitáltunk is rájuk, mire kettő nappal később értesítettek hogy "Gratulálunk, Ön megnyerte a fém tarkedli sütőt.Kérjük vegye fel a kapcsolatot az eladóval." Na, mondom, mi a bánat az a tarkedli sütő és ki licitált rá mert én biztosan nem. Három levelemre -amiben arról érdeklődtem,hogy mégis ki tud még rajtam kívül magamnak licitálni bármilyen baromságra-nem reagáltak, illetve az eladó írt, hogy jó lenne egyeztetni az átvétellel kapcsolatosan, merthogy a licit során én a személyes átvételt választottam /az eladó Szombathelyi, én meg borsodi vagyok,tehát ez nyilván végképp szóba sem jöhetett/ Jó fej volt amúgy, mert megértette, hogy nekem soha eszem ágában sem volt fém tarkedli sütőt venni és lezárta azzal, hogy nem jött létre az eladás,viszont nem volt túl boldog/gondolom, örült volna ha megszabadul a sütőjétől/
Ekkor döntöttem úgy, hogy nem nekem való ez a fajta vásárlási módszer.
Azóta nem jártam a Vaterán.
Úgy tudom, akkor még nem kellett mindenféle jutalékot fizetni az eladások után, ezt biztosan később vezethették be.
Vagy nem.

hex.kelly 2009.12.29. 18:35:41

@Majmász Gedeon: Jól értem, hogy az egyik góré mamája Hufnágel-lány? Mit szól ehhez Mézgagézgáné Paula?

Thomas32 2009.12.29. 18:36:20

@tygger: elolvastam nem lepődtem meg, haver mondta még anno...

benéztem, bocsesz,

nah megyek és összekenem a házukat... :)

én vásároltam 1$-ért is anno ebay-ről hong-kongból, semmi postaköltségért, az hol érte meg nekik...??

Noti75 · http://www.megmondogato.blog.hu 2009.12.29. 18:45:29

Érdekes volt elolvasni a posztot, még érdekesebb a kommenteket.
Beindult a tipikus magyar agy. mi az, hogy használok egy szolgáltatást és fizetnem kell érte? Ha nem fizetek, akkor meg „zaklatnak”. A kommentelők egy része meg még egyet is ért ezzel az elmélettel. Számomra az a döbbenet, hogy felnőtt, értelmes emberek úgy gondolkodnak, hogy az a természetes, hogy az ember nem fizet a szolgáltatónak. Ha ezt aztán szóvá teszi a szolgáltató, akkor meg „természetesen” ő a szemétláda. Nem tűnik fel, hogy mennyire kifordult gondolkodás ez? A szolgáltatást rendben elvégző és az ezért jussát kérő a szemét, bunkó, a szolgáltatást igénybe vevő és a szolgáltatásért fizetni nem akaró ügyfél meg a szegény áldozat. Nooooormális???
akkor megkérdezném némely kommentelőtől, hogy az elméletük alapján az teljesen rendben van, ha elmennek dolgozni egy céghez (tehát „szolgáltatást” nyújtanak) és a főnök (aki ugye igénybe veszi ezt a „szolgáltatást”) azt mondja, hogy nem fizetek. Majd egyszer talán.
Olyankor a szemét, bunkó munkás ugye ne zaklassa a szegény áldozat főnököt a pénzért.
Gondolom ezt ők így tartanák fairnek.
Ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást, aminek van egy meghatározott díja, akkor azt tessék kifizetni, mert az úgy normális. Mármint értelmes, felnőtt emberek agyában ez így tűnik normálisnak. És akkor nem „zaklatja” senki fizetési felszólításokkal.
Van a másik eset, nem tetszik a szolgáltatás vagy sokallom az érte kért díjat, akkor meg nem kell igénybe venni azt a szolgáltatást. És akkor sem „zaklat” senki fizetési felszólításokkal. Ez is egy normális eset.
A baj akkor kezdődik, amikor egyeseknek a szolgáltatás kell, de fizetni már nem akaródzik érte. Aztán még pofátlan módon ők vannak felháborodva, ha a szolgáltató követeli a pénzét. Na ez már nem normális. Ha három nap után kezdtek volna követelőzni, akkor még azt mondanám, hogy jogos a felháborodás, mert azért azt ne várja már el senki, hogy naponta járkáljak bankba/postára. Na de majd' egy hónap után... azért annyi idő alatt aki fizetni akart, annak csak lett volna lehetősége arra, hogy megtegye. Miért nem fizetett? Nehogy már a végén még az legyen a mártír, aki nem hajlandó kifizetni azt a szolgáltatást amit igénybe vett!
Ilyen erővel akkor ne fizessünk telefon számlát sem. Mert mit képzelnek, hogy pénzt követelnek tőlem a telefonálgatásaimért? Meg internetet se. Hát mit képzelnek, hogy pénzt követelnek tőlem a netezésért? A pénztárost meg egyenesen pofán vágom a közértben, ,mert mit képzel az a szemétláda, hogy pénzt kér tőlem a kenyérért meg a tejért... na most komolyan, tényleg vannak itt olyan emberek, akiknek ez így tűnik normálisnak? Sürgősen menjenek orvoshoz...

végezetül, nem vagyok egy nagy vaterás, néha-néha felnézek. Régebben adtam ott el egy telefont, illetve 1-2-szer vettem könyveket. Nekem is van ott számlám, olyan ezer forint körüli. Már kb. két éve. Rendre kapom a tájékoztató email-eket, hogy nem értem el a befizetési limitet, így még nem kell utalnom. Innentől kezdve azért nekem 1-2 ponton sántít a sztori. Az egyik a 810 Ft. Szerintem az nem annyi, valószínűleg „kicsivel” több. Bár nem tudom, lehet csak rajtam nem követelik az 1500 Ft alatti összeget.
A másik a három hét. Szerintem az inkább volt 5-6. bár ebben nincs személyes tapasztalatom, másoktól viszont úgy hallottam, hogy az első 3-4 hétben email-eket küldenek, hogy legyél már szíves befizetni a pénzt, és csak 5-6 hét után adják át behajtócégnek a követelést. (a behajtó cég meg persze, hogy ráteszi a saját munkadíját, hiszen azok sem ingyen dolgoznak) na persze gondolom a levélíró úgy volt vele, hogy piti összeggel, meg 3 héttel jobban eladható a sztorija.
De ha maradunk a három hétnél, akkor is azt mondom, hogy aki három hét alatt nem hajlandó rendezni az igénybe vett szolgáltatás díját, az utána ne hisztizzen már, hogy kopogtat a behajtó cég az ajtaján, mert baromira nincs igaza.

Közöd?? (törölt) 2009.12.29. 18:49:12

Mi a frásznak vaterázni? aki ügyes megtalálja a neten az eladókat a vatera megkerülésével, és még olcsóbban is megszámítják neki.

2009.12.29. 18:54:04

azért megfigyeltétek mennyi sok birkabarom kommentel be, h mééééé' nem fizettéééé'. az már nem jut el a kicsike kis agyukig, h kurva jogtalanul követelnek pénzeket?
monnyuk kárpótol a tudat, h ezeket az idiótákat lehúzhatja bárki. ahogy le is húzza, csak hát kb. addig jutnak el, h ő mindig mindent időre fizettek, őket aztán nem. kb. eddig tart az agyuk, mert annyira barmok, és észre sem veszik a lehúzást máshol sem.

Balage85 2009.12.29. 19:01:21

Rohadt tetves cég a vatera, nekünk kb. 5x küldött levelet a behajtó, közlöm jogosan az elsőt, mert valóban elutaztam külföldre aztán nem fizettem be kemény 1500 magyar forintot, gondoltam ráér.
Aztán ez a fortecredit vagy mi küldött csekket hogy fizessem be, meg 3000ft körüli adminisztrációs díjat. Befizették itthon a szülők, meg neten kiegyenlítettem gyorsan a maradék pár száz forintot mielőtt megint pofáznak.
Telt múlt az idő, majd küldtek még levelet hogy nem lett befizetve, levelezgetés miegymás.
Aztán elismerték és mondták hogy oké, az említett maradék pár száz forintot a határidő lejárta előtt fizettem be, de megint jött a levél, hogy polgári per, ha nem teljesítem a tartozást + megint 3000ft-ot. Itt ment fel a pumpa, mert a vatera oldalán már nem volt semmi tartozásom, ezek meg küldik a szaros leveleiket. Kiderült hogy idő előtt küldték a behajtónak az üzenetet hogy nem jön a pénz, meg hogy nem jelezett a vatera valamit a cégnek hogy ez már be lett fizetve. Csak avakartam ekkor már a fejem. Aztán hívtak ettől a credit fortetől, hogy polgári per lesz. Elküldtem őket a jó büdös kurva anyjukba, aztán mondtam nekik, hogy részemről is lesz egy polgári per zaklatás címen, ezt levélben is megküldtem nekik. Azóta nem jelentkeztek.

Nem szabad megijedni a tetvektől, ha bizonyíthatóan befizettél mindent, akkor semmit se tehetnek ellened, pereljenek ha akarnak. :)

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.12.29. 19:03:39

A Vatera egy köcsög cég. Egyszer idegből elmentem befizetni egy csekket személyesen, egy töküres lakásban a Deák tér közelében (három szék, két asztal, szemetes) ült egy fószer egy laptoppal, (éppen vaterázott :) a titkárnője pedig megírta az átvételi elismervényt.

abc77 2009.12.29. 19:13:35

Annyi itt az okostojás, hogy csak na. Használja itt valaki is a vaterát, aki beugat, hogy így 800Ft meg úgy?

Anno a regisztrálás során volt egy olyan pont a vatera szabályzatában, hogy bizonyos összeghatár alatt a Vatera nem küld számlát, csak ha elérte az összeghatárt...nem tudom pontosan mennyi volt, de kb. 2500 Ft. Úgy tűnik, hogy időközben ezt a határt eltörölték, s minden egyes díjat kérnek. VISZONT rohadjon meg a szolgáltató, ha erről nem tájékoztatja az ügyfeleit, csak automatikusan továbbadja a behajtó cégnek. Hozzáteszem, én is így jártam, kb. 300Ft volt a jutalék, de mivel nem küldtek semmi értesítőt, nem foglalkoztam vele. Később kaptam a behajtó céges levelet, hogy fizessek be ennyit, meg annyit.

Írtam egy gyönyörű levelet, hogy mégis mi a tényállás, meg hogy a tartozást (300Ft) akkor rendezem, de semmiféle kezelési ktg-et meg egyéb összeget nem vagyok hajlandó befizetni. Ennyiben maradtunk, azt rendeztem, el is felejtettuk egymást.

Más. Ebay ebből a szempontból sokkal korrektebb. A hirdetés feladása után pár nappal automatikusan lekapja az összeget a számláról, így nem lesz kifizetetlen számla. Minden szempontból sokkal kiforrottabb rendszer, mint a Vatera.

A postolónak pedig ajánlom, hogy ne hagyja magát. Természetesen a vatera felé rendezze tartozását.

Noti75 · http://www.megmondogato.blog.hu 2009.12.29. 19:21:03

@avman: mielőtt még mindenkit lehülyéznél te kis észkombájn, nem tünt fel, hogy a követelés a levélíró szerint is TELJESEN JOGOS?
akkor meg mit jössz ezzel a hülyeséggel, hogy jogtalanul követelik rajta? te jobban tudod, mint ő?
ha azt írta volna, hogy neki nincs is semmiféle hátraléka, hanem csak kamura követelnek rajta, akkor igaza lenne. mivel nem erről van szó, hanem a jogos jussát követeli a cég, akkor mitöl lenne igaza?
te nem szoktad elkérni a pénzt a munkádért? vagy akkor te is bunkó vagy mert elkéred a pénzedet?

2009.12.29. 19:40:58

@Noti75: bazmeg, tudsz olvasni? gyakorolj már és olvasd el azokat a postokat, hogyan és miként lehet behajtónak adni az ilyen kintlévőséget. senki nem vitatta, h nem fizette be időre, be kéne fizetnie. csak épp nem így. ha nem jutott el a tudatodig, h hol itt a lehúzás, akkor szerintem gyakorold ez a klotyón. magaddal.

plazmakutyaTV 2009.12.29. 19:51:32

Hello!

Az alábbiakat kopizzátok be, ahová csak tudjátok, kérlek. E-mail, blog, saját weboldal - minden mehet, ami nem sérti a potenciális címzetteket, üzemeltető érdekeit, etikát, stb. Bízom az intelligenciátokban! Valahányszor beleolvastam, mindig találtam itt valami "frankót" - akárhogy is nézem, kifejezetten SOK értelmes ember van ebben az országban (...még). Persze, hogy vannak suttyók, na és? Mindenhol vannak, de ez az ország egyelőre kifejezetten a kulturált és intelligens emberek "lakhelye" általában. (Ha csak mondjuk 40%-ról beszélünk, az 4 MILLIÓ EMBER! Nagy részük használja a netet, így eljut majd hozzá ez az üzenet.)

Legyen a KULTÚRA (művészetek és tudományok, stb.) egy KÖZÖS CÉL!
Kinek van elege a sok rinyálásból arról, hogy "jaaaaajjjj, de sok a bunkó!" ? Netán abból, hogy hiába van sok értelmes ember ebben az országban, mégsem jutunk ötről a hatra a közügyekben? Abból a bevett és "bekajált" kényszerképzet-rizsából, hogy a mai individualista társadalomban nincs összefogás?
Azért van csak ritkán összefogás, mert NINCS KÖZÖS CÉL.
De a KULTÚRA egy közös cél (lehet) - ennek ápolása és megóvása minden kultúrnemzet érdeke, azon belül is minden állampolgáré. Nem lesz egyetlen "csapásra" jobb hely a világ (ill. benne Magyarország), de lassanként, fokozatosan az lesz, ha bevezetjük azt a napot, ami kifejezetten a kultúráé. (Olyasmi, mint a Költészet Napja vagy a Múzeumok Éjszakája, de itt a TUDOMÁNYOK is szerephez jutnak - hiszen az egyik legsikeresebb, legfontosabb ágai az emberi kultúrának a különféle tudományok.) Tekintve, hogy az oktatás (mind a felsőoktatás, mind a közoktatás) válságban van, nem képes már azon a színvonalon képezni az embereket, mint ami szükséges (pl. a versenyképesség fokozásához, a kiegyensúlyozottabb lakossághoz, csökkenő bűnözéshez), egyik következő lépés az oktatás reformja - de ne hagyjuk ki az első lépést a kulturális nappal, mert "minden utazás az első lépéssel kezdődik". Először "egy frekvenciára", közös platformra kell hozni az embereket, ill. megmutatni nekik, hogy együtt és közösen meg tudnak mozgatni dolgokat, no és persze azt, hogy van olyan cél, aminek fontosságát lényegében senki nem vitatja, van benne konszenzus. Az oktatásban pl. rengeteg megoldási javaslat létezik, és amíg ezek képviselői egymással vitatkoznak, "csendben" nem történik semmi. A status quo-ban érdekeltek ismerik jól a divida et impera elvét, de a panem et circenses tézist is, alkalmazni is tudják. A kritikus tömeg úgy gyűlhet össze, hogy van egy olyan cél, amivel mindenki egyetért, ráadásul nem is bonyolult, így még egy "műveletlen" is azonosulni tud vele. A kultúra olyan színes és gazdag, olyan nagy benne a "választék", hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt benne (filmművészet, zene, irodalom, képzőművészetek, környezet megóvása, egészséges életmód, tudományok, stb.). Az embereket pedig az "mozgatná meg", ami miatt pl. koncertekre járnak: az összetartozás élménye, de lenne tanácsadás, segítség is a főbb problémákra - azok minél átfogóbb, de még érthető nyilvános megvitatásával. Minél hamarabb, annál jobb. Konkrét javaslatot is teszek: 2010. feb. 07., vasárnap. Ettől persze el lehet térni közkívánatra - attól javaslat.
Mire jó "instant módon" egy ilyen nap? Elsősorban: eltereli a figyelemt a fogyasztói társadalom "hülyeségeiről", berögzött szokásairól, talán végre átérezhetjük, milyen embernek lenni. Tudatosodik ill. fokozódik bennünk a büszkeség az iránt, hogy ahhoz a fajhoz (ill. néphez) tartozunk, ami megalkotta a ...-t. (Relativitáselmélet, VII. szimfónia 2. tétele, egy szobor vagy egy fa hegedű, stb. - minden behelyettesíthető, kinek mi tetszik.) Ezáltal az optimizmust "támogatjuk" meg, ami rá(nk)fér. (Ennél többet már csak a "vájtfülűek" kedvéért árulok el, lényegesen terjedelmesebben. Ezt is berakom majd.)

mucsácsó (törölt) 2009.12.30. 04:21:18

plazmakutya!

Az alábbiakat kopizd be, ahová csak tudod, kérlek:

"hülye vagyok, hülye vagyok, hülye vagyok"

kösz

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.12.30. 08:44:42

Volt, hogy laptopot adtam el, az átvétel napján rendeztem a hirdetés és aukció díját.

Mostanában csak lim-lomot árulok amit sajnálok kidobni (sokszor 10Ft alatt kelnek el) sportot űzök az egyforintos kifizetésekkel/vásárlásokkal (az ingyenes vevőnek - de a szolgáltatónak gondolom nem az :-) )

Az online vásárlást ajánlom mindenkinek. Magamat felnöttnek és gondolkodónak érezve nem okoz problémát a használata.

Van egy tesóm, aki szintén használja, kinőtt babaruhákat, játékokat eladva, de sokszor vásárolva is. Tipikusan átlag hozzáértő könyvelőként a folyamatokra és hát nem kellene, de a számítógéphez is user (emailt tud küldeni, weblapra tud kattintani). Többször zárolták már, valami miatt. Kérdezem tőle: tartozásod van? Nincs. Megadtál elérhetőséget a kérdésekben pl. teljes nevet, telefont, emailt? Nem. Akkor milyen okból zároltak? Azt mondja küldtek egy emailt, belerakták a 120 oldalas szabályzatukat amit végig olvasott (!!!) de egyetlen egy pontban sem ismert magára, a levélben meg csak annyit írtak, hogy tájokoztatásképpen olvassa el a mellékletet. Azt nem, hogy pontosan mi ellen vétett.

Pedig a veterán pont neki lett kitalálva. Használná is, ahogy eddig fizetne is érte, ha valaki megmondaná pontosan mi az ami miatt zárolták. Ha nem annyit írtak volna, hogy zárolás oka lásd 120 oldalas melléklet, hanem annyit, hogy "nyilvántartásunk szerint az Ön választott felhasználói azonosítója undort keltő és ütközik szabályzatunk 123456/abc pontjával és ezt 2,5évvel regisztrációja után vettük észre" gondolom tudná javítani a hibát.

De az, hogy semmitmondó értesítőt kap, regisztrációja nem működik azt eredményezi, hogy regisztrál egy másik címmel (jobb esetben) de valószínűbb, hogy elmegy máshová.

cbc 2009.12.30. 12:42:38

:-))) Nem kell Vaterát használni, ennyi az egész.

Amúgy meg: behajtócégtől levél ajánlás nélkül -> kuka, nem is létezik, soha nem is létezett.

mohopasi 2009.12.30. 13:12:08

Most nézzük a dolgot a másik oldalról. Van egy nagy marék felhasználó. Minden negyedik ötödik csak pár száz forinttal tartozik, minden századik tízezrekkel. Nyilván való számomra, hogy ezeket nem Gizike gyűjtögeti ki, hanem a rendszerük legyártja az összes tartozónak a felszólításokat, oszt ennyi. Utána megnézi, hogy ki fizetett, a nemfizetők adatait meg küldi a behajtónak. Nem tudom a vaterának hány felhasználója van, de gondoljuk végig, mi hogyan hajtanánk be a lénket? Persze! Jogos, hogy aprópénzen szarakodnak! Nekem is küldött már ki az Apeh 1 Ft-os csekket. :-)

cbc: ott a pötty, viszont ha bíróságra megy az ügy, és vesztesz, a perköltséget is bukod!

Na megyek befizetni a teszvesznek a 240 Ft tartozásomat.... :-D

pecoshop 2009.12.30. 13:31:00

Én renszeresen használom a vaterát és időben fizetem a jutalékot. Emiatt még nem kaptam felszólítást és mivel szabályosak az aukcióim, egyet sem töröltek. Egyszerű, ha valaki regisztrál, elfogadja a feltételeket és kész. NEM KÖTELEZŐ HASZNÁLNI!
Van akinek nem való a vatera, meg más sem...

Trójai 2009.12.30. 14:13:50

@salapapa: azért 800 ft-ért meg 2500 ft-ért nem szoktak kezet törni... :)

Még olyan helyeken sem...

Trójai 2009.12.30. 14:14:56

Én egyáltalán nem használom a vaterát, na sikeres ember vagyok e? :))))))))

Viktus 2009.12.30. 15:01:54

Mikor itten a dakoták 19000 ft értékben lopnak a boltból a rendőr ki sem mászik, nemhogy behajtó cég meg bíróság ...

váj mí 2009.12.30. 17:01:28

Polgári per, he? 3319 forintért, mi? Nu, ha talál a vatera (vagy bárki) egy olyan bírót, aki nem röhögi körbe ezt az összeget, akkor szóljon. (Az is többe kerül, hogy a bíró felemelje a seggét a foteljéből és befáradjon a tárgyalóterembe). Hát kábé ennyit erről ... A vatera meg paráztat (mint a Centrum és társai) hátha akad olyan madár, aki bepánikol.

Mocskos Világ 2009.12.30. 21:10:14

Nekem is törölte az egyik aukcióm a vatera, miután hatjegyű összeget már otthagytam.

Az volt a gond, hogy kb. 2.000 alkatrészt nem töltöttem fel egyesével (ja jó kis feltöltési díjért) hanem egyben egy-egy géphez tartozó alkatrészeket egységáron árultam, ha más igény volt akkor külön feltettem aukcióra azt amit kértek.

Visszaírtam, hogy én meg töröltem az összes többit, így egy aukcióm sem maradt, vagyis többet nem sértem meg a szabályzatot.

Így kell könnyen és gyorsan ügyfelet veszíteni. Igaz, a vatera már elég nagy megteheti.

Dagadt Nyúl 2009.12.31. 11:58:20

Kurva egyszerű: 800 Ft-t fizesd ki, a többivel pedig ne foglalkozz! Még néhányszor próbálkozni fog a behajtó cég, te csak annyit mondj nekik, hogy pereljenek nyugodtan. Egy idő után megunják, és leszállnak rólad.

bugi1960 2009.12.31. 12:59:19

hab a tortán,képzeljétek el,ma ,szilveszter napján hivott fel rejtett számról a behajtó cég a vatera pár forintos tartozása miatt-igaz 400 pozitiv adásvétel után 7 hónapja letiltottak,nevetséges indok miatt-levelet nem irtak,átadták a hiénáknak.kicsit ingerülten beszéltem velük,ami nem tetszett nekik.ezek hiénák,hullarablók.én is azt mondom mint más hozzászoló,el kell felejteni a vaterát!!!

Trójai 2009.12.31. 13:22:33

@salapapa: szerintem akkor is túl sok maffiafilmet néztél. :) Azokban van kéztörés...

Manapság már a brutalitás is kifinimultabb...

Trójai 2009.12.31. 13:23:36

kifinomultabb lesz az, csak elírtam.
Nehéz szó ám!
:)

OFF:
Aludjatok egyet délután, hogy bírjátok a gyűrődést estére...

Ferris 2009.12.31. 19:28:57

Egy kis adalék:
1 millió Ft alatt kötelező a fizetési meghagyás kibocsátása, tehát polgári perről szó sem lehet.
20.000 Ft alatt pedig FM-et sem adnak ki, tehát, ha úgy nézzük nyugodtan nekik lehet rontani szándékos megtévesztésért, zsarolásért, és félrevezetésért:)
B.U.É.K

Kaatka 2010.01.01. 14:34:41

Érdekes, évek óta tesz-veszezek, de eddig még semmi problémám nem volt. Igaz mindig időben befizetem, amit kell.
Nekem nem tiszta ez a 810 Ft-os tartozás, mert mostanában inkább veszek, mint eladok, ezért hónapok óta ezt az értesítést kaptam:

"Az eddig (vagy a legutolsó kiállított számlád óta) igénybe vett szolgáltatások után fizetendő díjak nem érték el a minimális összeget. Ha nincs kiegyenlítetlen számlád, nem kell fizetned semennyit.
TeszVesz-egyenleged az előző számla kiállítása óta: -781 Ft"

Ma ez jött a számlával kapcsolatosan, gondolom évet akarnak zárni:
"Értesítünk, hogy a korábbiakban fizetős szolgáltatást vettél igénybe a TeszVeszen. Ezen szolgáltatás(ok) díja(i)t ki kell, hogy számlázzuk neked. Ez azt jelenti, hogy hamarosan számlát állítunk ki az igénybe vett szolgáltatás(ok) utáni díj(ak)ról.

A hónap 15. napján számlát állítunk ki. Kérjük, hogy a számla kiállításáig ne utalj át pénzt! A számla a hónap 15. napján készül el, ekkor elérhetővé válik a Saját oldalaim -> Számlázás -> Egyenlegtörténet oldalról. Az adott számlán szereplő összeget kell majd átutalnod, de csak a hónap 15. napja után!
TeszVesz-egyenleged az előző számla kiállítása óta: -781 Ft "

Szerintem így megy ez annak, aki mindig becsületesen fizet és betartja a szabályokat. Nem dühöngeni kell, hanem becsületesnek kell lenni!!!!!!

Kaatka 2010.01.01. 14:39:04

@tihs: Az ilyen nácik dögölnének meg!!! Szégyene a weblapnak, hogy ilyen szemeteket nem törlik!!!!!!!!!!

/tno+DA= 2010.01.02. 14:55:17

Aki Vatera-t meg Teszvesz-t használ sikeres ember nem lehet.
Van eBay, meg a felfutóban lévő boltamarson.hu (ami ingyé van nulla közvetítési díj, nulla reklámdíj, és működik.

Missing Link 2010.01.02. 22:44:15

@Borcsika: ha már vettél tőle, akkor mi a francnak az oldalon ütötted le a terméket, minek a vaterát gazdagítod? miért nem beszélitek meg mailben?

2010.01.18. 02:21:36

@Kaatka: Már ne haragudj, de én vagyok itthon az őshonos hazámban, nem pedig te. Jó lenne visszamennétek oda ahonnét jöttetek, ne pedig a mi adónkból szaporodjatok még jobban és ingyen tartsunk benneteket el! :(

mokas_gizi 2010.02.09. 18:39:39

Ma zárolták a fiókomat a Vaterán és a Tesz-Vesz-en (A kettő egy cég úgy
tudom...)

Semmilyen előzetes levelet figyelmeztetést SEMMIT sem kaptam...szó szerint azt sem tudom mit csináltam...!!!

Szánalom amit ezek a "szolgáltatók" megengednek maguknak, komolyan mondom semmit nem kaptam, hogy milyen szabályt/szabályokat szegtem meg állítólagosan és mikor...

Vaterán 1x már kitiltottak új felhasználó voltam legelső aukciómban volt hiba, semmi figyelmeztetés, semmi levél...azt vettem észre hogy több aukcióm eltűnt feltettem megint eltűnt írtam ügyfél szolgáltatónak azt mondták ők törölték...

Szánalom ez a két cég, régen fent volttam mid a kettő oldalon, most barátnőmét használtam, akkor nem ilyen eljárás volt itt, ha akkor valamit VÉLETLENÜL elkövettél akkor szóltak érte, küldtek levelet, figyelmeztettek...

Most csak azt veszi észre az ember hogy ki van tiltva, de az okát sem tudom komolyan, egy levelet nem küldtem...!!!

Tényleg ezek már bármit megtehetnek szemét ügyfél úgy sem tud mit csinálni...!!!

mokas_gizi 2010.02.09. 18:41:19

@mokas_gizi:

De címükre a héten bemegyek az biztos és panaszt teszek ellenük pár helyen én NEM fogok annyiban hagyni...!!!

mokas_gizi 2010.02.09. 18:49:55

@Kocsari Antal:

Így már akkor legalább biztosan tudom ,hogy valóban nem én vagyok a hülye...
Évekkel ezelőtt én fent voltam, csak régen nem léptem be és nem tudtam a jelszavamat, amikor régen használtam (Akkor még más volt a tulajdonosa ezeknek a cégeknek...)
Akkor nem ilyen eljárás volt

A poén az a egészbe, hogy én felhívtam azt a vezetékes számot, hogy mégis milyen eljárás ez, mert ilyenben még nem volt részem hasonló oldalaknál...5 éve E-bay-zek sosem volt bajom, ügyfélszolgálat is korrekt, eladók/vevők is korrektek...furcsa 5 év alatt onnan még nem tiltottak ki és nem törölték egy aukciómat sem, ha valamit nem jól csináltam akkor szóltak, jó szándékkal...!!!

Vatera ügyfélszolgálatánál meg azt mondták írásban... múlt héten 1x kitiltottak, okát még azóta sem tudom, választ azóta sem kaptam hogy mégis miért...

A felettébb humoros dolog ,hogy ahhoz a Tesz-vesz-es kitiltásnak szerintem igen nagy köze van ahhoz, hogy én felhívtam az ügyfélszolgálatot...

Milyen céghez tartozik a Vatera és a Tesz-Vesz, kik vásárolták fel őket...?

mokas_gizi 2010.02.09. 19:06:48

@papamaci1:

Igen erre már én is kezdek rá jönni közbe találtam kettő másik magyar aukciós oldalt...

Vaterát és a Tesz-Veszt meg elfelejtem szánalom mind a kettő cég...!!!
Bár Magyarországon az ügyféllel bármit meglehet tenni...

Sokan jöttek itt a Nyugati mentalitással, azt meglehet nézni hogy a cégek többsége hogyan bánik az ügyféllel, hát NEM így, lásd pl amit e-bay-ról írtam..

kronix 2010.02.17. 22:36:06

Nekem olyan kérdésem lenne:Ha valaki kiskorú és úgy teszveszezik akkor is jogukban áll követelni a szolgáltatások után fizetendő díjakat?Mivel egyáltalán nincs befolyó jövedelmem,és tanuló vagyok!Egyáltalán korhoz kötött?Nem hinném, mert ilyenre nem emlékszem...

lemez15 2010.05.19. 20:16:56

Ajánlom őket.
Megbízhatóak, nekik nem lehúzás a céljuk.
2filler.hu
süti beállítások módosítása