Tékozló Homár

A pökhendi DHL-es majdnem a ház előtt hagyta a kanapét

2009.05.15. 13:56 | szily | 397 komment

Köztudott dolog, bár az oka ismeretlen, hogy Magyarországon a házhozszállító cégek képtelenek négy órás intervallumnál pontosabban belőni, hogy mikor fognak érkezni az áruval. De Ivett élménye még ehhez képest is megrendítő. Ma, pénteken fél négy és öt közé beszélte meg a DHL-lel, hogy leszállítják neki az új kanapéját. A szinte természetes, hogy 11:53-kor csörgette fel a szállító, hogy a ház előtt áll a bútorral. De az, hogy ezek után még parasztkodni/portáskodni kezdett vele a telefonban, az igazán finom. Kalandok lejjebb:

Olvasson tovább!

Az adathalászok az MKB-seket támadják

2009.05.15. 13:43 | jackyll | 58 komment

Az utóbbi napokban elburjánzott egy MKB-s adathalász-spam. Mint minden adathalász spam, ez is arra szeretné rávenni az MKB-ügyfeleket, hogy az emailből kattintva egy valódinak látszó kamu oldalon adják meg minden létező adatukat. Jobb helyeken legalább egy rég elavult ügyféladatbázist ellopnak azelőtt, hogy egymilliárd címre körbeküldik:

Az alábbi levelet találtam ma a "szemetes" e-mail címemen. Nem szoktam az ilyeneket elolvasni, de ezt kivételesen megnyitottam. Akkor döbbentem meg igazán, mikor megláttam, hogy milyen béna trükkel próbálnak lehúzni az adathalászok.Természetesen a levelet nem az MKB Bank írta, meg is lepődnék, ha ők írnának nekem, hiszen nem vagyok az ügyfelük. Azért az gyönyörű, hogy a külföldi csalók a legendás nigériai örökségtől már eljutottak az adathalászatig.

Olvasson tovább!

A belvárosi lövöldözés után a ferraris parkolócég végezte a piszkos munkát

2009.05.15. 10:32 | szily | 93 komment

Az igazi Naiv Ügyfél a legváratlanabb helyeken veszi észre a Homárba illő mozzanatot. Vegyük például azt a friss, Indexen tárgyalt ügyet, hogy az Önkormányzati Minisztérium előtt őrködő rendőr akkora ideggyenge balfácán, hogy

1.) pisztollyal lő egy taxisra, aki tilos helyre, a minisztérium parkolójába áll be, majd el akarja húzni a csíkot

2.) képtelen eltalálni egy autót, helyette meglő egy járókelőt

Ez mind elképesztő persze, de ami a szívünknek igazán kedves, az a hír vége, miszerint a rendőrség lezárta a környékbeli utcákat, az autókat nem lehetett elvinni, mire megjelentek a legendás, ferraris parkolási cég emberei és megbüntették az autósokat. Bruhahahaha. Na, ebből milyen kiegésztőt fognak venni a főnök verdájába?

 Ha van olyan olvasónk, akit a környéken az ügy miatt megbüntettek, kérjük, feltétlenül írja meg, hogy mi lett a bírság sorsa!

A Tescoszázalék nem azonos a hagyományos százalékkal

2009.05.15. 00:33 | szily | 84 komment


Rég volt Tesco-akciós fotónk, ezt itt Péter küldte, aki régivágású Naiv Ügyfélként meglepődött a 30 százalékon meg a kekszliteren is.

Az alábbi akciót a tegnapi nap végén sikerült lőnöm a vecsési Tesco-ban. Mind a 30%-os akció (599 Ft helyett 499 Ft), mind a Ft/liter érdekesen hangzik, utóbbi annak vonatkozásában, hogy kekszről van szó.

Péter, nézzen végre szembe azzal, hogy amióta Ön elvégezte az általános iskolát, a kereskedelmi matematika rengeteget fejlődött és változott! Az élet tőllépett Önön, dobja el a régi számológépét!

 

Felsültek a keménykedő rendőrök Veszprémben

2009.05.14. 10:32 | szily | 84 komment

Ha valaki nem olvasta volna az e pillanatban vezető pozícióban trónoló Index-cikket: a rendőrség váratlanul bevallotta, hogy hibásan büntettek meg többszáz autóst fejenként 100 ezer forintra egy veszprémi közlekedési lámpánál. A sztori lényege, hogy a büntető kamerával felszerelt lámpánál rossz helyre festették föl a stopvonalat, így rengeteg autósról úgy tűnt, hogy pirosban hajtott át, pedig igazából még csak sárga volt.

Lehúzza a Sziget a külföldieket

2009.05.14. 09:38 | jackyll | 123 komment

A Pestiside.hu érdekes árfolyamkülönbözetet fedezett fel a Sziget-jegyek forintos illetve eurós árazása között. Korábban simán lehetett forinttal fizetni külföldről, idén már csak euróban lehet. Igenám, de a online jegyeket árusító Interticket Kft. kizárólag forintban tudja terhelni a külföldiek számláját, azaz aktuális árfolyamon. A májusi nemottalvós hetijegy ára magyarul 37500 forint, angolul 150 euró, ami kábé 42900 forint. Az összes eurós ár 10+ %-kal több, mint a forint, és ez nem a 2% jutalék, hanem a bónusz csokkeradó. Mivel naiv ügyfél az ügyfélszolgálattól egy hete nem kapott választ a kérdésére, egyelőre nem tudni, hogy az Interticket vagy a Sziget húzza le a külföldieket.

Egy tévedés miatt majdnem elárverezték a házat

2009.05.14. 09:20 | ge | 59 komment

Krisztáék háza egy alkalmatlan földhivatali ügyintézőnek köszönhetően elárverezés előtt áll. Egy másik városban élő, de azonos nevű adós tartozását akarják leverni rajtuk, és ugyan a földhivatal már belátta, hogy tévedett, Krisztáék szívesen beperelnének valakit.

Van egy pali a Pest megyei Sz-ben, aki tartozik a Magyar Telekomnak 210.259 Ft-tal. A csávót pont úgy hívják, mint a férjemet, vagy inkább a férjemet, mint őt. Tucatnév. (Bocs, drágám!) A telekom kiadta a tartozást egy végrehajtónak, aki - gondolom, más eszköze már nem lévén - bejegyeztette a végrehajtási jogot a váci földhivatalnál, de a szintén Pest megyei Ő-be, a MI HÁZUNKRA.
Olvasson tovább!

Sváby András gerincvelős herpesszel tért vissza

2009.05.13. 14:13 | szily | 156 komment

Most éppen Dr Tisza Tímeát hallgatom a herpeszről, csorog a nyálam, és nagyon hálás vagyok Valuska Lászlónak a linkért. A Homár kedvenc műsorvezetője strikes back! Sváby András váratlan visszavonulása után belevetette magát a likvid tőkével rendelkező vállalkozók pezsgő életébe: futtatta, majd eladta a belvárosi neo-bio-ősmagyar Dió éttermet, aztán minden online befektetőre frászt hozva elindította a taskaplaza.hu-t. Aztán jó ideig nem hallottunk felőle. A webmágus most ismét villantott: egy nagy, fehér, gennykeltő baktériumon lovagolva egészségügyi videós szájttal sokkolja a jóérzésű online közvéleményt. A Videóklinika első blikkre is hengerel, mi kéne más a netre, mint merev hangon beszélő orvosok előadásai fájdalmas bőrfertőzésekről?

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása