Tékozló Homár

Naiv ügyfelet kizsákmányolta az FHB

2009.06.05. 13:30 | jackyll | 422 komment

Váratlan fordulat! A bankok nem arra vannak, hogy az ember félretegye a megtakarított pénzét, vagy hitelt vegyen fel, hanemhogy jól megszedjék magukat! A fájdalmas igazságra mai versenyzőnk egy svejci frank alapú lakáshitelen okosodott ki. A bank szerződésben kötötte ki a törlesztőösszeg túlfizetését, amit időnként előtörlesztésként - további büntetődíj fejében - automatikusan megevett. Ezért aztán árfolyamkorrekció idején újra és újra emelt volna a díjon:

Bazisikertelen emberek lévén, CHF alapú lakáshitelt vettünk fel, úgy 5 évvel ezelőtt. Bank: FHB - /tudom-tudom, mondom, hogy azok vagyunk/. Hitelszerződés tartalmazza, hogy az aktuális árfolyamtól függetlenül, a Bank által minden év fordulónapján megállapított HUF törlesztő-összeget, + 5 % -ot a törlesztő-összegen felül fizessünk havonta. És ez lesz a lényeg, - mármint az általuk szerződésbe foglalt, és évente az elszámoló számlákon megerősített követelés a havi rendszeres túlfizetésre. Nekünk ez az elején így rendben levőnek is tűnt, végül is tényleg van árfolyam-ingadozás, legyen miből kompenzálni, - nehogy véletlenül elmaradásunk legyen. (hülye tisztességes kétgyerekes család vagyunk, mindig az első számlabefizetés, a sör csak utána jön.)

Olvasson tovább!

Szívatta az áldozat a feltöltőkártyás csalót

2009.06.05. 01:01 | szily | 138 komment

Azt mondja Sanyi, hogy elég vicces eset történt a haverjával:


"Felhívta egy feltöltőkártya csaló T-Mobilosnak bemutatkozva, hogy nyert 600e Ft-ot és csak annyit kell tennie, hogy 15 percen belül vesz egy 5e Ft-os eltöltőkártyát. Haverom persze nem dőlt be a trükknek, hanem elhatározta, hogy átvágja a csávót és még rögzítette is a beszélgetést :) Igencsak jól iskerült a dolog, ha gondoljátok, rakjátok ki!

 

A gigapoént hiába vártuk, de kétségtelenül vannak benne vicces pillanatok, például a csaló meghökkenése annak a gondolatára is, hogy a hálás áldozat retekkel, paprikával és paradicsommal lepje meg. Na és a tehénvásárlás se rossz. Meg a mocskos názáreti.

 

 

Nem segít a Vodafone a zsebtolvajok elleni harcban

2009.06.05. 00:08 | szily | 85 komment

Ernőnek elveszett a telefonja, talán ellopták. Mivel nem akarta, hogy a becstelen megtaláló használhassa a készüléket, ki akarta tiltatni a telefont a mobilhálózatokból. A Pannonnál és a T-comnál simán ment minden, a Vodafone azonban megmakacsolta magát, így a feltételezett tolvaj azóta is vígan telefonálhat, vagy eladhatta a gépet. Levél alant.

Olvasson tovább!

Lázadás! - Péntek reggel tüntetnek a kocsmáiktól megfosztott újbudai diákok

2009.06.04. 15:57 | szily | 110 komment

A Homár igen ritkán áll ide vagy oda, amiben jelentős segítséget nyújt a testünket könnyedén meglebegtető többkaréjú farokúszónk, de most mégis nyilvánosan letesszük a garast egy tüntetés mellett. Pedig egy hallgatói önkormányzat szervezi, mi pedig diákkorunkban baromi gyanakvóak voltunk az ilyen szervezetekkel. De ez már a múlté, hiszen pénteken a misztikus, reggel kilences időpontban a Feneketlen tónál gyűlnek össze azok a diákok, illetve rokonszenvezők, akik nem akarják, hogy Sztálin Gyula polgármester mondja meg, mikor ihatnak. A BME HÖK-ösei különösen fájlalják, hogy az ifjúsági alkoholizmus fellegváraiban, a koleszokban sem kaphatnak inni este 10 után. És lássuk be, hogy ez mennyire abszurd és életidegen elképzelés.

Érthetetlen postai csomagdézsmálás

2009.06.04. 14:40 | ge | 72 komment

A posta szorgos dolgozói megdézsmálták vásárlónk csomagját, ám kissé értelmetlen módon tették ezt. A megrendelt szemüveghez tartozó holmikat kiszedték, de a csomagolásukat visszatették, el nem tudjuk képzelni, miért.

Kb. egy hete rendeltem ebay-en egy napszemüveget Hong-Kongból. 8 nap alatt meg is jött, kishazánk postai dolgozójának (vagy inak) már csak annyi dolga volt, hogy felnyissa, az amúgy atombiztosra csomagolt dobozt és kiszedje belőle ami neki kell. Ez egy napszemüveg esetében természetesen a tok, a törlőkendő és a számla (?).

Olvasson tovább!

Undorító marketing MCLVIII. - Geronazzo Mária testével reklámozza magát a Cserebere.hu (18+)

2009.06.04. 11:47 | szily | 208 komment

Attila küldte el a csodalinket, ahol június legdrámaibb reklámakciójával szembesülhettünk. A cserebere nevű induló online piactér a mocsokmarketingre szavazott, és megvásárolta a szilokonhorror királynőjét. Geronazzo Mária, a közepesen ismert kacsacsőrű emlős tényleg a marketing nagyasszonya, hiszen nemrég azzal korbácsolta fel a magyar reklám állóvizét, hogy leszopást ígért a filmje minden tízezredik letöltőjének. A bizarr testalkatú asszony most a beteges recskázók kreativitására épít, ugyanis szellemes válaszokat vár a "Mit adsz a testemért cserébe?" kérdésre.

Olvasson tovább!

Időviharba került a felvi.hu szervere

2009.06.04. 01:56 | szily | 126 komment

Az e-felvételi szervere annyira korszerű, hogy miután döntő pillanatokban, a június 3-ai beadási határidő előtt, lefagyott, a következő hibaüzenettel riogatta a leendő diákokat:

A rendszer átmenetileg nem elérhető. Az e-felvételi rendszer a ponthatárok megállapításáig és kihirdetéséig átmenetileg nem elérhető. A pontszámairól és egyéb információkról Az én felvim menüsor Pontjaim menüpontjában tájékozódhat. A rendszer előreláthatólag 2008. július 25-én indul újra kizárólag adatbetekintés céljából.

Most olvasom Philip K. Dicktől a Visszafelé világot, amiben megfordul az idő és mindenki fiatalodik, a halottak meg kikelnek a sírból, úgyhogy mindet értek. tReK füstölgése alant, korábbi posztok a remek felvi.hu-ról itt és itt.:

Olvasson tovább!

Szegeden nem fogadják el a régi áron vett jegyeket

2009.06.04. 01:16 | szily | 43 komment

Van, ahol némely dologban még Pestnél is rosszabb, például Szegeden, ahol a tömegközlekedési áremelés után az ember dobhatja ki a megmaradt jegyeit. Igazából mégse rosszabb ott, a kulturált fővárosi szakemberek ugyanis jó eséllyel alaposan elverték volna az utast, nemhogy megengedjék neki, hogy büntetés kifizetése nélkül vásároljon helyben pótjegyet. Zsolt sztorija alant.

Olvasson tovább!

Van, aki kiakadt az ál-Johnny Deppen

2009.06.04. 00:01 | szily | 26 komment

"A Margitszigeti szabatéri színpad kiváló üzleti érzékkel észrevette, hogy divatba jöttek a kalózok. Az igaz, hogy a tavaly előtti film óta valószínűleg már mindenki elfelejtette őket, de ők mégis meg szeretnék lovagolni az aktualításokat, így színpadra viszik a nálunk méltatlanul mellőzött Gilbert & Sullivan páros klasszikusát. A főszerepet, ha hihetünk a szemünknek, maga a csodálatos mr. Depp játssza, ráadásul a Disney-opuszban elhíresült kosztümben.
Az ész megáll..." - írta Yarner.

Nem értünk egyet. A Királynő kalózainak plakátját én is láttam, ráadásul sokszor, ugyanis az óvodából hazavezető út mentén is látható egy. A tényleg megtévesztően deppszerű főszereplő viszont nem az ismert színész, hanem az MSZP új miniszterelnök-jelöltje a 2010-es vagy 2009-es választásokra.



 

Szerződéskötéskor triplázott díjat a Genertel

2009.06.03. 14:09 | jackyll | 164 komment

Joooenak sikerült biztosításváltás közben koccannia egyet autójával, amit az újonnan választott Genertel 102 ezer forintos díjjal jutalmazott. Amikor ezt nem fizették és megpróbálták megreklamálni, felmondták a szerződést. Olvasónk szerint a Genertel a Bonus-Malus rendszerrel párhuzamos kártörténeti rendszert működtet. Ezt sajnos elfelejti közölni ügyfeleivel, csak amikor ilyen brutálisat emel, derül ki, hiszen amúgy a B4-es bónuszon nem rontottak:

Mindenki ismeri hogyan működnek a kötelező biztosítók, évente egyszer kiválaszthatjuk a kínálatból hogy nekünk épp kinek az ajánlata a legkedvezőbb, aztán legalább a következő válogatós időszakig azt a díjat fizetjük. Nem csak biztosításoknál, fontos általános ökölszabály, hogy a fogyasztóval közölni kell a szolgáltatás árát amit igénybe készül venni, hogy a különböző lehetőségek között ennek ismeretében döntsön. Na a Genertelnek sikerült találnia egy kiskaput, hogy hogyan kérhet mégis nagyobb árat mint amire szerződött az ügyfél, és ha már ilyen jól összejött nekik a trükk, nem kispályáznak, kérnek is rögtön háromszor annyit, így találták ki májusban, mikor már két negyedév be volt fizetve, hogy a mi éves 33 ezres biztosítási díjunk legyen inkább 102 ezer.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása