Tékozló Homár

Itt az UPC új, internetkávézó-díjcsomagja!

2009.07.17. 14:32 | jackyll | 265 komment

Koppány internetét egy könyvelési hiba miatt lekorlátozta a UPC, majd azt javasolták, menjen netkávézóba, hogy át tudja küldeni nekik a bankja igazolását. Jófejség:

Havi 7.500,- forintot fizetek egy szélessávú internet-szolgáltatásért a UPC-nek. Minden hónapban. A UPC szerint nem, ezért ma reggel korlátozta a sávszélességet (gyakorlatilag használhatatlanná téve a netet otthonomban). A bankom szerint fizetek. Ha ezt igazolni akarom, a UPC – szintén gyakorlatilag elérhetetlen - webes felületén tehetem meg. Vagy személyesen – a kizárólag munkaidőben nyitva tartó – ügyfélszolgálati irodában. E-mailben – ami még 56 kBit/sec. sebességen is megy – nem lehet. A szolgáltató telefonos helytartója, B. Krisztina tudja a megoldást: menjek internetkávézóba, ha netezni akarok!

Történt, hogy reggel arra ébredtem, hogy lassú a net itthon. A már bevett rutin szerint router, modem kihúz, egy perc múlva visszadug – bár az furcsa volt, hogy csak lassú, de működik, a hetente legalább egyszer jelentkező hiba szerint ilyenkor inkább nem működik.

Olvasson tovább!

Még a mailcímváltást is pokoli nehéz elintézni a Pannonnál

2009.07.17. 01:09 | szily | 50 komment

A nagy, botrányos sztoriknál nyilván jellemzőbb, hogyan intézi egy cég az apró, mindennapi kis ügyeit. Egy mobilszolgáltatónál millió más mellett ilyen a júzer mailcímének megváltoztatása. Tango édesanyjának + Tangónak az istennek se sikerül ez, a búbánatos fordulatok itt olvashatók:

Olvasson tovább!

Tudatosan szegül szembe az Auchan a törvénnyel

2009.07.17. 00:53 | szily | 62 komment

Becsapás az Auchanban: igazából nincs garancia címmel írtuk meg, hogy Yappyapp drága LCD tévét vett az áruházban, de nem sokkal később, mikor a készülék elromlott, az Auchan gyakorlatilag elzavarta, hogy keressen egy szervízt, de őket ne zargassa. Miközben a jogszabály szerint természetesen nekik kéne intézniük a garanciális javításokat.

Kamu Kvark mostani sztorija csak megerősíti, hogy az Auchan lánc tudatosan próbál kibújni a kormányrendeletben megszabott kötelezettség alól, amit a naivabb vagy engedékenyebb vevők nyilván jól meg is szívnak.

Olvasson tovább!

Ötödére csökkent kedvezmény a Vodafone-nál

2009.07.16. 12:39 | jackyll | 201 komment

Szörnyű jövőképet festhettek a Vodafone prekogjai, két hónap alatt már a harmadik "válságkezelő megoldás" bukkan fel a mobilszolgáltatónál. Volt eddig egy tízszeresére emelt internettarifa, a kötelező felkerekítés áfaemelésnél, most meg a Kedvenc szám 50 órás "ingyenbeszélgetéses" kedvezménye csökkent 10 órára:

A Vodafone nem csak az áfával trükközik, hanem az akciós szolgáltatásokkal is.  A Kedvenc szám fedőnevű átkefélős akcióval eleinte 1000 forint befizetésével ingyen lehetett hívni egy hálózaton belüli számot 50 óra erejéig. A szolgáltatás megrendelése után egy hónappal, július 5-én, amikor levonták a pénzt, jött egy sms, hogy: Tisztelt Ügyfelünk! A kedvenc szám szolgáltatást 2009.08.04-ig meghosszabbítottuk. Jelenlegi egyenlege x Ft. Vodafone. Csak azt felejtették el közölni, hogy július 1-től a keretet 3000 percről 600-ra csökkentették. A pógár nyugodtan cseverészik, aztán meg jól meglepődik. Csekélység.

Olvasson tovább!

Lenyúlják az akciós buktát az Interspar dolgozói

2009.07.16. 11:01 | szily | 68 komment

Alapszabály, hogy az árleszállítós akciók vagy vevőbecsalogatást szolgáló ordas hazugságok - mint a hipermarketeknél - vagy a cég dolgozóinak nyújtott támogatás az igazi céljuk. Ilyen lehet a kőbányai Interspar péksüteményár-felezése is, Kisolasz tapasztalatai szerint mindeképpen. Íme a leértékelt kalandok:

Olvasson tovább!

Grétsy Lászlót kirúgták a Burger Kingtől

2009.07.16. 09:45 | szily | 58 komment

Rögtön utána szövegezhették ezt a reklámplakátot, amit hosszú nevű olvasónk, genuinespeed alias Johnny H-some szúrt ki a Fővám téren, jó étvágyat!

A minap egy gyorsetteremben fogyasztottam ebedemet és egy kedves kolleganom hivta fel a figyelmemet az alant lathato hibara. Egyszer elolvasni mar sok lett volna a keszitoknek (gyengebbek kedveert: kezdD lenne a helyes). Mondjuk ebben a Fővám téri egységben a mai napig az only for customers costumersnek van írva, de annyira, hogy a tabla kulsejet kicsereltek, de a hibas szoveg maradt.

 

Becsapás az Auchanban: igazából nincs garancia

2009.07.16. 09:21 | szily | 175 komment

Egészen ijesztő dolgot írt meg nekünk Yappyapp, méghozzá azt, hogy ha az ember az Auchanban vesz egy értékesebb műszaki cikket - ő például LCD tévét - akkor hiába hiszi azt, hogy van normális, plusz ha rendelt mellé, akkor úgynevezett Auchan-garanciája is, valójában jól meg van szívatva. Hősünk tévéje két hét után elromlott, így derült ki, hogy az Auchan, bár a törvény kötelezné rá, egyszerűen nem foglalkozik a garanciával. Az általuk megjelölt szerviz nem javítja az adott gyártmányt, ebben a helyzetben pedig a vásárló a nagyban hirdetett Auchan-garanciával kitörölheti. Az ugyanis csak a "rendes" garancia lejárta után lép életbe. A trükk benne az, hogy erre már nem kerül sor, ha az áru a normál garanciális időn belül elromlik, hiszen a normál garancia, mint fentebb kiderült, nem vehető igénybe. Botrányos események kicsit lejjebb:

Olvasson tovább!

Elismeri a bérletlopást a BKV?

2009.07.15. 15:39 | jackyll | 155 komment

Bizarr történet érkezett a Blaháról, ahol az ellenőrök állítólag hamisnak kikiáltott, kitöltetlen bérleteket koboznak el a fiataloktól újraértékesítés céljából. Naiv ügyfél feljelentést fontolgatott, mire a BKV igazgatósága egyhavi ingyenbérlettel tömte be a száját:

Lemegyek a metróhoz és már várnak az ellenőrök (biztonsági szolgálat). Mutatom a hölgynek a bérletem aki kiveszi, majd átadja kollégájának aki a fény felé tartva megállapítja, hogy bizony ez a bérlet hamis. Persze nekem nem mutatta meg mi a hamis rajta és ezt hol lehet észrevenni, de mondta, hogy sajnos nem adhatja vissza. Felháborodtam ezen természetesen hiszen ugyanúgy fizettem érte ha hamis ha nem. És még csak nem is viszonteladónál vettem. Magyarázkodott ott hogy vagy veszek jegyet vagy kihívja a rendőröket és akkor 50-100 ezer forint helyszíni bírság is kiszabható.

Olvasson tovább!

Újra lecsapott a fordítógépes MKB-adathalász

2009.07.15. 12:36 | jackyll | 88 komment

Vérszemet kaptak az idegenszívű adathalászok, akik egyszer már rárepültek az MKB-s ügyfelekre egy közepesen vicces fordítással. Ahogy azt Degec detektálta, ezúttal némi öniróniával az adathalalászok elleni harc zászlajával kardoskodnak:

az MKB ismét lecsapott, illetve a mögötte bujkáló bűnszövetkezet. most az adathalászokra való hivatkozás címén próbál a zavarosban pecázni:

Tisztelt Ügyfelünk,
 
Mi jelenleg optimalizálja a műszaki platformot a MKB Bank online szolgáltatás.
Az adathalász támadás a Raiffeisen tömeges megszakítja a mûködését az internet, az elektronikus banki visszaigazolással.
Kérjük, látogasson el a megerõsítõ e-mailt.
 
Visszaigazolás Electronica Directa
 
Hozzáférés MKB Bank
 
Elnézést kérünk az okozott kényelmetlenséget okoztak.
Köszönjük a megértést,
Csapat MKB Bank Online

süti beállítások módosítása