Tékozló Homár

Mobilparkolásra miért nincs türelmi idő?

2009.07.31. 11:01 | jackyll | 541 komment

Tudta-e Ön, hogy mibilparkolásnál nincs türelmi idő? Nem egészen világos, hogyan képzelik a Centrumnál és a fővárosban a 0 perc alatt elindított mobilparkolást. Vezetés közben már nyomogassa az autósa telefonját vagymi?

A Fény utcában parkoltam az automatától nagyjából száz méterre. Vettem jegyet, és mire visszaértem megbüntettek, kettő perccel újabb volt a jegyem, mint a büntetés. Munkaidőben vannak nyitva, így eltartott pár hétig mire eljutottam az ügyfélszolgálathoz. Sokat lendített ügyintézési hajlandóságomon, hogy közben a csajomat is megbüntették, amíg elment az automatához, hogy leolvassa a telefonszámot a mobilparkoláshoz, és elindítsa a parkolást.

Olvasson tovább!

Ingyenes parfüm sok pénzért a House of Beauty-tól

2009.07.31. 09:40 | ge | 124 komment

A fenti képen még nem látszik, na de majd a ugrás után a nagyításban: a House of Beauty 14.800.- Ft-ért árult parfümjét a gyártó  eredetileg nem eladásra szánta és ezt a csomagoláson is jelezte, sajnos csak belül. Trükkös bevételnövelés, a Diesel meg nyilván nem ellenőrizheti az összes parfümériát, ahová repicuccokat küld a nyereményjátékokhoz és akciókhoz.

Olvasson tovább!

Fantomizálódó ablakos a III. kerületben

2009.07.30. 13:25 | jackyll | 218 komment

A múlt heti mosógépszerelős sztori után érkezett ablakszerelős is. (Itt ragadná meg a Homár az alkalmat, hogy gratuláljon lelkes kommentezőcsapatának, akik láthatóan sokat tettek azért, hogy a poszt Googleben az első találati oldal aljára vagy környékére kúszott.) KÉ szerint a Trans-Ady brigádja 85 ezer forintra húzta le, miután nem gyártotta le a megrendelt ablakokat és fél év terror után fizette vissza a pénz felét. Mások többet buktak, a rendőrség pedig derékig ködben "nyomoz", bár pontosan tudni, ki károsított kit mennyivel:

Párom ez év februárban gyanútlanul betért a III. kerület Bécsi úton egy nyílászárók gyártásával foglalkozó cég üzletébe. Ez előtt több ajánlatot is kért másoktól, de végül ez tűnt a legkedvezőbbnek. A vállalkozó 8 hétre vállalta az ablakok legyártását, amire 170 ezer Ft előleget vett át számla ellenében. Már a 7. hét környékén telefonálni kezdtünk, mi a helyezet az ablakokkal. Ígérte, a jövő héten készen lesznek. Nem lettek, akkor megint telefonáltunk. Megint ígért valamilyen időpontot, illetve azt, hogy "holnap" visszahív bennünket, melyből megint csak nem lett semmi.  Legközelebb már nem lehetett elérni telefonon, egyik megadott telefonszámon sem. Párom elment az üzletbe, de annak csak a hűlt helyét találta.

Olvasson tovább!

Két hétig ült az ügyfél pénzén az Erste

2009.07.30. 12:42 | ge | 85 komment

B. gyermekének nyitott, kamatadó mentes számlájáról egyszer csak kamatadót vont le az Erste. Az összeg végül ugyan visszakerült a számlára, de csak 2 héttel később és ha nem veszi észre és nem hisztizik, az 2 hétre a bank hibájából a banké marad, kamatostul.

Gyermekem részére még 2006-ban nyitottam egy Start-számlát az Erste Banknál (ez szolgál a babakötvény-összeg és további befizetések elhelyezésére). Ennek nagy előnye, hogy ez, illetve minden kamata mindenféle adó-, illeték-  és járulékmentes. Ehhez képest meglepetésként ért, hogy június végével, az aktuális kamatjóváírásnál mégis kamatadót vontak le.
Olvasson tovább!

Az Auchan kicserélte a javíthatatlan tévét

2009.07.30. 11:20 | jackyll | 74 komment

Csak a rend kedvéért, a múltkori auchanos válaszból nem derült ki, ebből viszont igen, hogy a két héttel ezelőtti tévés dolog még másnap megoldódott:

A homar.blog.hu internetes oldalon közzétett reklamációjára az Auchan Savoya Park a következő választ adja. Levelünkben szeretnénk tájékoztatni az Auchan Garancia feltételeiről, valamint a megvásárolt televízióval kapcsolatos eljárásról.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása