Tékozló Homár

Elkavarta a hangfalat a szerviz?

2009.10.22. 15:20 | ge | 87 komment

Tpapa majd 3 hónapja vár egy garanciális hiba kijavítására, de a Media Markt rendíthetetlenül hárít. Szerinte valami történhetett a hangfallal, ugyanis az ügyfélszolgálat ajándékutalvánnyal próbálja rendezni a dolgot, amivel ő nem igazán lenne kisegítve.

Vettem egy pár Dali Concept 1 típusú hangfalat a Media Markt üzletlánc egyik (Megapark) üzletében. Ez idén (2009) februárban volt. Aztán idővel az egyikben nem szóltak szépen a magasak; ki is derült, hogy azért, mert az ezért felelős hangsugárzó egyáltalán nem szól. Mivel garanciális a készülék, nem voltam rest, visszavittem az eladás helyére, ahol be is vették, bár a papírjára rávezették, hogy karcos. (Tényleg az volt, bár csak hátul, ahol fel volt fogatva a falra. Ezt már persze nem írták rá a papírra, de nem is ez a vita tárgya.)
Olvasson tovább!

Újszülöttnek minden adócsalás új

2009.10.22. 14:59 | jackyll | 77 komment

Bizonyára már minden adózó állampolgárban felmerült a kérdés, az APEH vajon miért évekkel később értesít azóta x. hatványra kamatozott tartozásokról, és akkoris miért szinte beazonosíthatatlanul:

Trúlájf sztori az APEH-től, avagy az alábbi mókaság játszódott le az elmúlt napokban, egy felvonásban. Kapok egy levelet az APEH-től, hogy "EÜ szolgáltatási díj" (tudnom kéne mi az?) nem fizetése miatt adótartozásom van, plusz büntetőkamat, és rendezzem, vagy rámküldik a behajtókat, ablakon be. Az alapösszeg harmincikszezer forint, a büntető kamat meg nem éri el a kétezret. Behajtók... Ehemm.

Olvasson tovább!

Fotózkodj a személyiddel, írja a gmail-szélhámos

2009.10.22. 09:30 | ge | 89 komment

Dezső az id.check.security@gmail.com-ról kapta a lenti e-mailt, ami egészen együgyű módon próbál adatokhoz jutni. Aki beszkenneli az iratait, aztán lefényképezi magát az igazolványával és elküldi nekik, annak szeretnénk mondani valamit.

Üdvözletem!
 
Ma kaptam ezt a gyönyörűséget, gondoltam, megosztom a nagyérdeművel - a kedvencem az "Ezenkívül kell egy fénykép rólad a személyi igazolványoddal (vagy útlevél) együtt (pl. tartsd közel a személyi igazolványodat az arcodhoz, amikor fényképet készítesz magadról)."
 
Nem tudom, ki próbálkozik manapság ennyire elkeseredetten, de remélem, hogy felszáll a szopórollerre.
 
Dezső.

Olvasson tovább!

Összeesküvéselmélet deluksz: Szilvásy Györgyné szándékosan lassítja a Word program futását?

2009.10.22. 00:09 | szily | 166 komment

Az alanti történet annyira bizarr, hogy pompásan tükrözi a magyarság mentális- és idegállapotát 2009 őszén. Levélírónk egy olyan intézményben dolgozik, amelynek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szerzi be a szoftvereket. Ez az Index-cikk elmeséli, hogy a Gyurcsány Ferenc leghűbb bizalmasának felesége által vezetett szerv, melyet azért találtak ki, hogy a kormányszervek olcsóbban vegyék a szoftvereiket, fura módon százalékos jutalékban  részesedik a kifizetett összegekből. vagyis abban érdekelt, hogy a tárcák minél többet és nem kevesebbet költsenek. Levélírónk kisakkozta, hogy azért telepíthették a gépére a Lassu Word nevű programot, hogy a KSZF bizonyíthassa, no lám az MS Office 2003 már lerohadt, elkerülhetetlen az MS Office 2007 beszerzése. Mit mondjak, bátor összeesküvés-elmélet, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ha valaki konspirál, miért a program nevével árulná el a csalást. Hátborzongató feltételezések alant:

Olvasson tovább!

Re: Foltos pokrócot kapott a fagyhaláltól rettegő vendég - A hotel igazgatója válaszol, kitör a spermavita

2009.10.22. 00:01 | szily | 201 komment

Gyorsan megérkezett Róbert, az igazgató válasza H. levelére, és az abból készült posztra. H. egy jeges szenvedéssel teli hosszú hétvégéről számolt be nekünk. Az egri Hotel Korona vezetője felhívja a figyelmet az olvasónk történetében előforduló logikátlanságokra, de az ő levele közben újabb kérdőjeleket rajzolt az arcunkra. Mi ez a teszkós melegítőkészülékvásárlás? Ha egyszer nem tiltakozott semnmi miatt a vendég, hogy került szóba a fűtőtest? És miért akart volna venni egyet? Szó esik ezen kívül egy feltételezett, de ki nem mondott spermafolt méretéről, az azonban nem derül ki - ezt mondjuk csak maga H. mesélhetné el -, hogy ha ennyi borzalmat tapasztalt napokon át, miért nem fordult közben egyszer sem a szálloda valamelyik menedzseréhez. Talányok alant.

Olvasson tovább!

Foltos pokrócot kapott a fagyhaláltól rettegő vendég

2009.10.21. 15:30 | ge | 88 komment

Na most aztán van itt minden: wellness nemlétező fűtéssel, lejoghurtozottnak remélt pokróc, kifogásolt vacsora, túl közvetlen pincér és mocskos zuhanyzók. Van az stílusú vendég, akinek mi is a nyakába öntenénk a levest, de mondjuk ha hideg van odakint, akkor illik fűteni, az tény.

Tisztelt Korona Hotel!

Kérem engedjék meg, hogy pár észrevételt tegyek szállodájukkal kapcsolatban. Múlt héten pénteken, 16-án érkeztünk és vasárnapig élveztük az Önök vendégszeretetét, amelyet valószínűleg soha nem fogunk megismételni és sajnos erre biztatjuk majd ismerőseinket is. Eger viszont nagyon szép.

Olvasson tovább!

Re: Trükközéssel emelte meg az energiaital árát a Spar

2009.10.21. 14:10 | ge | 76 komment

A titokzatos P.T., aki az egyik Spar vezetőjeként írt már nekünk egyszer, most elmagyarázza, szerinte miért nincs gond a az egyesével árult akciós energiaitallal. Hiszen valószínű, hogy a csomagolása sérült meg, ezért kellett szétszedni, de még az is elképzelhető, hogy a szemét vásárlók bontották ki és hagytak ott egy pár darabot. Bár a 60 %-os drágulásra ez még mindig nem magyarázat. Update: megérkezett a drágulásra vonatkozó magyarázat is, bővült a poszt!

Szeretném leszögezni, hogy mint minden egyes esetleges vásárlói panasz esetében az áruházban, így ilyenkor is, amikor neked levelet írok próbálok a lehető legelfogulatlanabb lenni, hiszen nem az a célom, hogy mindenféle mesterkélt dologgal kábítsam a közönséget, hanem csupán hiteles tájékoztatással próbálok szolgálni.
Olvasson tovább!

'Szia Istvánka vagy kiss köcsög' - Hogyan hajt be egy kintlévőséget egy webkettes magyar ember

2009.10.21. 00:04 | szily | 224 komment

A magyar filmekben az épkézláb sztorik hiánya mellett az életidegen dialógusok szokták megkínozni a közönséget. Alant adunk egy kis valódi nyersanyagot a forgatókönyvíróknak arról, hogyan beszél, de legalábbis ír két igazán dühös kortárs magyar ember. Két ember személyes párbajába nem akarunk beleszólni, főleg hogy az egyikük 200 ezerrel tartozik a másiknak, ezért nevek nélkül következzék tehát István története, aki befizetett egy lakóparki lakásra. Az építkezés bedőlt, de ő szerette volna visszakapni a légkondira átadott kétszázezrét. A vállalkozó nem vitatta az összeget, de nem fizetett, hanem, ki hitte volna, húzta az időt. Aztán István akcióba lépett. Elképesztően webkettes módon. Mondhatni kegyetlenül korszerűen. Megmondom őszintén, én baromira meglepődtem a végén, amikor kiderül, mi volt olvasónk első levelében. Móka és kacagás alant.

Olvasson tovább!

Tablettás légkondinak ne nézd a fogát

2009.10.20. 15:46 | jackyll | 77 komment

A minden reklám hazudik tézisre 2009-ben kellett rádöbbennie Viktornak, aki trópusi páratartalmú otthonából szeretett volna mérsékelt égövit csinálni a Henkel páraszívó tablettájával. Mint ahogy az várható, egy kétezer forintos koronggal nem lehet kiváltani egy 60 ezres mobil légkondit:

Itt van újra az ősz, lassan közeleg a tél is. Fel is bukkant hát újra a Ceresit STOP Pára-reklám, aminek két éve én is bedőltem. A kis filmecskében egy olyan házat mutatnak, ahol rohadnak a falak, leesik a tapéta, a szereplőket legalább 1 év tüdőgondozó kinéz betegségeik miatt, amit a pára okozott. A reklám szerint ezt a sok csúnyaságot azonnal megszüntethetjük, amint beszerzünk pár darabot ebből a szerkezetből. Idézet a stoppara.hu oldalról:

Olvasson tovább!

A Windows védi az OTP-automatákat

2009.10.20. 14:47 | jackyll | 73 komment

Egy héten belül a második észlelést küldték a Homárnak megvadult ATM-ekről, amelyek felett a szuperbiztonságos Windows átvette a hatalmat, és tűzfalával blokkolta az automata adatforgalmát. Szerencse, hogy a Microsoft mindenre gondolt, különben ki tudja, kivel kommunikálna a pénzünk. Tündérsárkány találata:

Ezt tegnap lőttem a kispesti Kossuth tér közelében lévő Spar (egykor Plus) áruház oldalára ránőtt bankomat képernyőjén. Amikor az ember pénzt akar felvenni az automatából és ilyen kép fogadja kicsit elgondolkodik azon, hogy akik beállítják ezeket a windózos rendszereket mennyire értenek a munkájukhoz, ha a bankoló kliens programot se engedik át a hálózaton, azt nem is feltételezem, hogy a gép az internetet is láthatja.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása