Tékozló Homár

A kislány, aki végleg csalódott a Media Marktban

2010.01.19. 14:31 | ge | komment

Eszter 8 éves kislánya hosszas gyűjtögetés után fényképezőgépet akart venni, így anyukája elkísérte a Media Marktba, ahol a vasorrú bába volt a pénztáros és jól elzavarta az apróval fizetni akaró szegény kislány. Az indok, hogy nem köteles elfogadni 50 db-nál többet egyféle apróból és őt bizony kemény fából faragták, nem hatja meg egy síró gyerek látványa sem.

Van egy elsős kislányom és hosszas gyűjtögetés (több mint egy év) után összejött neki annyi pénz amennyiért a fenti műintézmény óriásplakáton hirdet egy fényképezőgépet. Ezt szerette volna a gyermek megvenni. A pénze nagy része 100-200 forintos.

Este fél hét MM - pénztár. A nőci (semmi műköröm, semmi smink, semmi frizura - tehát a tök átlag) közli a gyerekkel, hogy ezekkel a pénzekkel csak akkor fizethet, ha berollnizza. Száj görbül - anyai szív szakad, kérem, hogy hívja oda a vezetőt. Közli velem, hogy ő a főpénztáros, és törvény írja elő, hogy csak így vehet át aprót. Normálisan kérdezem tőle, hogy ha be van rollnizva, akkor nem kell-e megszámolnia, és akkor úgyis ki kell bontani. Válasz: dehogynem, de vigyem már innen a gyereket, mert neki dolgoznia kell - a környéken nem volt senki.
 
Tényleg van ilyen törvény? A fémpénz nem hivatalos fizetőeszköz? - tettem fel a kérdést egy rangos levelezőlistán. Többen utánanéztek és kiderült, hogy valóban nem kötelesek elfogadni 50 db/tipus érmét. Itt a "nem köteles" kifejezésen van a hangsúly. Illetve az embertelenségen.
 
Üdv
 
Eszter 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tarkamarha 2010.01.19. 23:54:51

@kétszersült: Akkor meg szomplán a kasszák rendszere a sz*r, vegyük úgy, hogy ez ellen szól a post. Elvileg fogyvéd, vagy mi. A vásárló magasról tesz arra, hogy a belső szabályozás, munkarend, vagy éppen a pénztáros aktuális hangulata miatt érte kellemetlenség. Világba kiáltotta panaszát, "ismeretlen tettes" ellen! :D

tarkamarha 2010.01.19. 23:59:07

@hagyma: Ez egy ilyen blog tudod? Ahol az emberek akár az apró-cseprő kellemetleségeiket publikálják. Ha ez téged zavar, azzal már nemigen lehet civilizáltan mit kezdeni...

rezsöatya 2010.01.20. 00:08:20

és ha zsebpénznek 54 ezer Forintost kap az a gyerek, akkor a pénztáros néni se cseszi le az apróért és még vissza is kapott volna mondjuk egy 27 ezrest...

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.20. 00:08:31

@tarkamarha: igen hagyma ez egy fogyasztóvédelmi csodákról beszámoló blog. a fogyasztók legfőbb ellensége meg általában az aki nem szolgálja ki őket rendesen.
nem kell kasszakezelési diplomamunka ahhoz, hogy lássuk: ha a pénztáros nem fogad el vmilyen pénzt mert sok van neki vagy nem tud visszaadni, akkor alapvető ergonómiai probléma van a pénzzel és a kasszával is. terméktervezőként szívesen kitalálnék jobb kasszarendszert, de ezt nyilván azért nem tette meg eddig senki mert a multik nem fizetnek ilyen "ergonómikus hülyeségekért".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.20. 00:15:59

@tarkamarha:
koszonom, hogy felviagositassz a TH blog mibenleterol
orok halam
ezt meg teszem en is az e n hozzaszolasomrol:

egy gyereknek ettol nem lesz lelki serulese/ kar belekeverni/
a penztaros ekfogadhadta volna, de nem volt koteles

na, a masodik bekezdes volt a " velemeny", amit az olvasok irnak a blogokhoz es lehet veluk egyeterteni meg nem

thx

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.20. 00:18:35

@Don Bandi:
en egy mp-re se ertettem egyet a kasszasnovel
itt nem tudom amugy mi a szabaly, altalaban kartyaval fizetek
arra igyekeztem utalni, hogy lehet a kasszasno hajatlan, festetlen undorito lusta akarki, a kolkot a fenykepezo erdekelte es az nem mivel fizetnek
ha nem igy van akkor RJ tovabbra is
thx

megyek az uj topikba lefekves elott:)

pace

silent76 2010.01.20. 00:27:53

@tarkamarha: elmehettek volna együtt beváltani, ezzel is tanul a gyerek. Nem mondom, a pénztáros hölgy is bunkó volt, de szerintem elsösorban a szülö hibázott.

Stupido_Girl 2010.01.20. 00:49:20

Én azért kíváncsi lennék arra, hogy a történetet miért és mennyire befolyásolja a pénztárosnő frizurája, körme és sminktelensége.
Ja igen, a pénz nagyobb része 100-200 forintosból állt. Az is érdekelne, hogy a többi címlet milyen volt. 5, 10 forintosok, vagy ezresek? Egyszerűbben: milyen érméből hány darab volt. Nem mindegy.
Minden épkézláb gyerek 8 évesen már tudja, hogy mi a pénz, tudja, hogy a papír többet ér, mint a fém. Ennyit már ovis korunkban is tudunk, és azt is megérti, hogy előbb átváltjuk a postán, mert a nem műkörmös pénztáros nénik apróban nem kötelesek elfogadni.
Így hajnalban már nem tudom túl tenni magam azon, hogy miért kellet megjegyezni azt, hogy a pénztáros megjelenése "átlagos". Van egy gyanúm, hogy a poszt írója egy mindig frissen fodrászolt, sminkelt, műkörmözött valaki, aki megszokta, hogy neki mindent lehet, ha meg nem, akkor az emberségességre hivatkozik. Ha a pénztárossal olyan lekezelően beszélt, ahogy írt róla, nem csodálom, hogy hiába apellált az emberségességére.
"Tényleg van ilyen törvény?" Igen, van.

kispista 2010.01.20. 00:56:05

@Stupido_Girl:
". Ennyit már ovis korunkban is tudunk, és azt is megérti, hogy előbb átváltjuk a postán, mert a nem műkörmös pénztáros nénik apróban nem kötelesek elfogadni."
Örülök hogy ilyen zseni voltán már óvodában is.
""Tényleg van ilyen törvény?" Igen, van. "
NEM, nincs olyan törvény ami szerint tilos elfogadniuk. a pénztáros picsa meg erre hivatkozott.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.01.20. 01:35:09

@kispista: Igazad van - többször "cserélünk" pénzt - vagy én cibálom el egyik kasszából a másikba, vagy a két pénztáros oldja meg (szinte lényegtelen) -, ám azt tudni kell, hogy nem csinálhatják. És csak az operátoron (gyk: az a férfi, vagy éppen nő, aki a "kameraszobában" a monitort nézegeti, és főleg a dolgozókra orientálódik, mint a vásárlókra) múlik, hogy csinál-e belőle ügyet vagy sem. Nálunk szerencsére jófejek, és nem jön a jegyzőkönyv (majd az elbocsájtás) ezért, ám az érdi üzletben ezért a szemem előtt rúgtak ki kasszást...
Ergo: nem biztos, hogy idő hiánya volt a mutatvány - este 7kor én sem tudok elfogadni mondjuk egy szombati napon sok aprót, mert nincs rá hely, viszont vasárnap, ugyancsak hétkor már annál inkább, mert kevesebb a vásárló, és jobban tudom szórni az aprót.

@Levéltetű: Nem kell figyelembe venned, hogy ő is ember, és akár menstruálhat is - ám minden esetre nem árt -, viszont a fentebbiek ismeretében te is beláthatod: nem minden esetben tudja elfogadni a sok aprót. Amúgy meg nem csodálom, hogy főpénztárosként ezt nem tette meg - de ez már a lustaságának és bunkóságának köszönhető. Minden esetre nem ártana megtudni a körülményeket, mert mint tudjuk, mindennek két oldala van: vagy paraszt a kasszában ülő, vagy nincsenek meg a feltételei. Laikusként én is az elsőre postolnék, ám "szakmabeliként" látom az érme másik oldalát is...

@tarkamarha: Igazad van: a kasszarendszer egyedül az InterSpar és a Spar üzletekben elfogadható, ahol a pénztárosoknak saját kasszájuk van, és csak ők nyúlnak bele - ha elmennek szünetre vagy bárakárhová, akkor viszik magukkal. Így nem kell azzal szembesülniük, hogy bemegy egy 4 órás műszakra, és már 6kor nem fér el a fiókban... Tanulhatnának tőlük a multik - ám ez megint egy másik post...

@Don Bandi: Kicsit kuncogtam a gondolaton, hogy a pókerhez hasonló értékeket vezetnél be... Matematikailag egyszerűbb lenne, minden bizonnyal, de kérdem én: már azért mit hallgatunk a Kedves Vásárlóktól - azaz Tőletek (Tisztelet A Kivételnek) -, hogy a 200 Ft-os is fém lett, biztos nagyon díjjaznád, ha 20 Forintot 4 db 5 Ft-osban kapnál meg... Vagy 90-et 3 25ösből, és 4 ötösből...

kispista 2010.01.20. 01:45:42

@kétszersült:
"Minden esetre nem ártana megtudni a körülményeket, mert mint tudjuk, mindennek két oldala van: vagy paraszt a kasszában ülő, vagy nincsenek meg a feltételei."
Mindkét esetben a mediamarkt a hibás. ne alkalmazzon bunkó pénztárost vagy vegyen normális kasszát.

flamingojoe 2010.01.20. 01:46:10

Talán, ha a gyerek anyjának lett volna annyi esze, hogy otthon beváltja papírpénzre. Így a gyerek is megkapja, amire spórolt és a pénztáros sem szív!!!
Sünt anyukának!!!

kispista 2010.01.20. 01:50:17

@flamingojoe: erre már írták páran, hogy így nem olyan nagy a spórolás élménye a gyerekben.

Mirko 2010.01.20. 01:52:30

Nettó hetvenezer forint egy nyüves bézik érmeszámoló automata.

Ha valami boltom lenne (főleg nagyobb, esetleg egy egész lánc), legkésőbb most az első dolgom lenne holnap rendelni mindegyikbe legalább egyet (akár valami profibbat is), és utána nagybetűkkel hirdetni a lehetőséget, hogy az egyszeri konzumállampolgár hozzám hozza elkölteni a (z apró) pénzét.

Hasonlóképp, mint ahogy a Körúton valahol az egyik butik, aminek az ajtajára óriási betűkkel ki van írva valami olyasmi, hogy: "Kutyával, étellel, görkorcsolyával is SZÍVESEN LÁTJUK!"...

...és ez független attól, az anyukának (szerintem: inkább, de nem teljesen) vagy a kasszírsának (szerintem: kevésbé, de valamennyire) van-e igaza.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2010.01.20. 05:55:49

@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!:
"Te mekkora idióta vagy. Szóval akinek nincs gyereke, az baszatlan picsa. hát szerintem pont az a baszatlan, akinek van. Arról meg, hogy nincs testvére, igen kevéssé tehet bárki. "

Amikor valaki jelzőket sorol fel, akkor legkevésbé az a jellemző, hogy az egyik jelző a másik szinonimája - így, amikor azt mondom, hogy a pénztáros megkeseredett baszatlan picsa lehetett, akinek gyereke sincs, akkor a baszatlan egyáltalán nem a gyerektelenségre utal. Hovatovább a szexmennyiség csökkenése egy gyerekek megléte miatt nem egyértelműen csökkenő, ahogy az sem egyértelmű, hogy akinek nincs gyereke az munkaidőn kívül nonstop turbékol.
Összességében azért elmondható, hogy vagy pénztáros vagy, vagy csak nem szereted a gyerekeket, hogy szexelsz-e eleget azt nem tudom :)

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2010.01.20. 05:58:14

@kétszersült:
"NEM lehet napközben pénzt kivenni a kasszából, csak az esti zárásnál."

Én elhiszem, hogy kasszákat számolsz le, de hidd már el, hogy a napközbeni pénzkivétel a kasszából van ahol nemhogy tilos, de kötelező. Gondolj csak arra az áruházra ahol külön vákuumcsöves rendszerben kapszulákban küldik fel a pénzt:)

Viktus 2010.01.20. 07:49:34

Én beírtam volna a hölgy helyében a panaszkönyvbe biztos ami biztos meg írnék egy levelet a media ügyfélszolgálatára is van egy tippem a pénztáros hölgy gyorsan munkanélküli lenne ...

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.20. 08:08:26

@kétszersült: éppen ezért nem kell fölöslegesen 20 meg 90 ft-os árakat csináln8i. persze van amit nem lehet másképp árazni. de mint mondtam, 25-ös és 5-ös zsetonnal gyorsabban ki lehet rakni a 90-et, mint 5,10,20,50 forintossal. tényleg. valamiért az emberi agynak könnyebben megy.
@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: baszatlan az akit soha nem basztak, ugye? mert ha nincs gyereke akkor lehet hogy az, ha van gyereke akkor tuti nem baszatlan (bár lehet h adoptált)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.20. 08:15:10

Nem a főpénztárost, hanem az üzletvezetőt kellett volna hívni.

Amúgy meg a gyereket elküldeni a fényképezőgép-tokokhoz, jó messze, majd a pénztárosnőnek a nyakára ráfogni bal kézzel, és jobbal meg kb 5 mp-ként felpofozni rövid határozott ütésekkel, és az arcába üvölteni, hogy elveszed a gyerekemtől a pénzt te rohadék, elveszed a pénzt, elveszed mert zacskót húzok a fejedre...

Amikor megvan a hajlandóság, szólni anyucinak, hogy hozhatja a gyereket.

Hm. Lehet, hogy túl élénken él bennem a Tropa de elite? :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 08:15:31

@Sün‼: A cérnagilisztákat remekül ki lehet kotorni velük, egyébként meg iszonyatos sok papírt használnak, csak nem az input oldalukon pusztítják a fákat - szemben a hódokkal - hanem az elsődlegesen output végükön. A nem kislánynak született műkörmösökre nem terjednek ki az ismereteim...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 08:28:12

@Kyle Broflovski:
@Eric_Cartman:
"3/2009. (I. 23.) MNB rendelet az érmék feldolgozásáról, forgalmazásáról, valamint hamisítás elleni védelmével kapcsolatos technikai feladatokról
8. § (1) A hitelintézet és a posta a forgalomban levő forintérmékből egy alkalommal összesen legfeljebb 50 darabot köteles más címletű forintérmére, illetve forintbankjegyre átváltani."

"2/2009. (I. 23.) MNB rendelet a bankjegyek feldolgozásáról, forgalmazásáról, valamint hamisítás elleni védelmével kapcsolatos technikai feladatokról 16. § (1) A hitelintézet és a posta a forgalomban levő forintbankjegyekből egy alkalommal összesen legfeljebb 50 darabot köteles más címletű forintbankjegyre, illetve forintérmére átváltani."

Egy kib..tt szót sem írnak arról, hogy akárhány érme/bankjegy nem váltható át üzletben fényképezőgépre...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 08:33:09

@Eric_Cartman: Idézni csak pontyosan, kéken:
"31. § (1) (4) Készpénzben (bankjegy vagy érme átadásával) történő fizetés esetén 50 darabnál több érmét elfogadni csak a hitelintézet és a posta köteles egy fizetési művelet során."
(2001. évi LVIII. törvény a Magyar Nemzeti Bankról)

Harlequin 2010.01.20. 08:51:27

Biztos volt már, de az anyuka miért nem tudja beváltani a gyerek pénzét és fizetni azzal?

juhaszvik 2010.01.20. 08:55:26

még nem olvastam el az összes kommentet, de a törvények szerint 12 év alatt vásárolni sem lehet hivatalosan, igaz? (nem jogi személy)

egyébként meg az anyuka jól megszívatta a gyereket. az egy dolog, hogy tapló volt a pénztáros, de ha higgadtan, kötözködés nélkül intézi a dolgot, átmennek a postára, és elmagyarázza a gyereknek a helyzetet, akkor egyszer megvehették volna a fényképezőgépet, másodszor a gyerek is mentesült volna egy ilyen "megrázkodtatástól".

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.01.20. 09:00:53

na már most,ha veszek egy plazmát pl és mongyuk 600 ezerbe kerül és teszem azt 5ezresekkel fizetem akkó' mi van???de még 10ezresekkel is több mint 50 darab
amúgy meg anyuci kifizethette vóna a kislány helyett...otthon meg elszámolnak vagy mi

reunalla 2010.01.20. 09:01:44

@kétszersült: fura szokás, ahol én pénztároskodtam anno, ott vettünk ki pénzt napközben a kasszából:

pénztármenedzser kijött, hozta a plombálható zsákot + a plombát, beleraktuk a pénzt, a kasszából, számolás nélkül!!!! és leplombáltuk, a plombaszámot rögzítettük és aláírtuk - ha este leszámoltattak minket elővették a plombált zsákot a főpénztárból!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 09:20:40

@juhaszvik: "még nem olvastam el az összes kommentet, de a törvények szerint 12 év alatt vásárolni sem lehet hivatalosan, igaz? (nem jogi személy)"

Miért, Te jogi személy vagy, vagy csak műkörmös?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.20. 09:29:44

Ha penztaros lennek en se lennek hajlando huszon ezer Forintot szazasokban, ketszazasokban leszamolni.

A kedves anyukanak is lehetett volna annyi esze, hogy azt a kisebb zsakra valo aprot eloszor bevaltja a Postan es csak utana mennek el bevasarolni.

Levéltetű 2010.01.20. 09:45:56

@juhaszvik: "nem jogi személy"

Hát, be is tenne, ha egy ember jogi személy lenne, és nem TERMÉSZETES személy. Jogi személy például egy vállalat lehet, jelen esetben a MM.

hu.wikipedia.org/wiki/Jogi_szem%C3%A9ly

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.01.20. 09:52:01

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: Mondtam én egy szóval is, hogy SEMELYIK üzletben nem szabad? Tudom, hogy a Tesco csőrendszeres - a "nagy", én pont piciben dolgozom, ahol nincs cső, és tilos... Hát, így jártam, gondolom... :D

@Don Bandi: Az 90 és 99 végű árak mind-mind marketing és reklám, mint tudjuk. Hányszor hallod, hogy van egy -maradjunk a témánál- fényképezőgép, 49999 Ft. És mikor mondják, mert éppen ilyet akarsz venni: "nézd mán, van egy masina negyvenkilencért!" Hát mennyivel szebben hangzik, mint az ötven?!

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nem a főpénztárost hívták, hanem ő volt a kasszában - nálunk napi 2 óra kötelező nekik, hogy a MM miért áll így, nem tudom.

@Harlequin: Igen, kábé minden 3. hozzászólás ez... :S

@reunalla: Na, most kiderült: ahány ház, annyi szokás. :)

Levéltetű 2010.01.20. 09:55:18

@silent76: Elmehettek volna a Kempinskibe is, elkérhették volna a fekete doboz tartalmát, sőt, még Channel 5-öt is vehettek volna a pénzből. De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy a gyerek a saját összegyűjtött pénzén szeretett volna venni valamit. A szülő meg nem ismerte a törvényt, és nem gondolta, hogy ekkora gondot okoz a pénztárosnak a pénz elfogadása.

Még mindig az a módi, hogy a bolt alkalmazottja tesz szívességet a vevőnek? Példát lehetne venni a londínerekről, ők pl tudják, hogy a vendég akkor tejel, ha jól bánnak vele.

répafej 2010.01.20. 09:55:42

"...ahol a vasorrú bába volt a pénztáros és jól elzavarta az apróval fizetni akaró szegény kislány"
na ezért nem tudta a pénztáros elfogadni az aprót :))))
szemét banyaelzavaró 8 éves. noppos pulcsit neki!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.01.20. 10:16:11

mélyen alítélendő a pénztáros. meg a szülő is. ilyen esetben mit csinálna egy rendes szülő?

szépen lehajol a gyerekéhez, hogy kicsim, itt nem tudunk ilyen sok aprópénzzel fizetni mert a pénztárosnéninek nem fér be a kasszájába. figyu kifizetem neked a bankkártyámmal, és a pénzedet meg a bankban befizetjük a számlámra cserében jó?

ezt e 8-éves meg kell hogy értse. másrészt ha 200-asokat is gyűjtött a gyerek, akkor novemberben meg kellett játszani nála a papír-fém cseréket. így akár nagyobb pénzre is beválthatta volna neki a szülő

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.20. 10:17:09

@kétszersült: "Száj görbül - anyai szív szakad, kérem, hogy hívja oda a vezetőt. Közli velem, hogy ő a főpénztáros, és törvény írja elő, hogy csak így vehet át aprót."

Nekem ebből az jön le, hogy ő a főpénztáros. Egy MM-ben nem hiszem, hogy a főpénztáros az üzletvezető.

Amúgy én kértem volna a panaszkönyvet, a szép sorszámozott lapot kitéptem volna a picsába, és elkezdtem volna azzal berolnizni a gyerek pénzét, a kassza mellett a földre telepedve. Aztán 6 óra 58 perckor odaadtam volna neki.

Aztán a panaszkönyv következő lapjára mintegy 4 pótlapot felhasználva leírtam volna az esetet. Jogilag védhető, üzletpolitikailag nem, tehát a hivatalos válaszból megtudtam volna, hogy a MM főpénztárosa jól járt el, azt meg nem, ahogy a területi vezető, vagy a valódi üzletvezető a szőnyeg szélén jól elmagyarázza a pénztárosnak, hogy miért is kellene most neki egy seprűnyélre tűzött sünt felvezetni...

Ha 6:59-kor nem akarja ideadni a panaszkönyvet, akkor másnap kérem el, és ezzel a ténnyel is kiegészítem a bejelentést. Ez viszont már önmagában megáll a lábán a jegyző előtt.

Viktus 2010.01.20. 10:18:20

@Levéltetű:

A mediaban is elfogadják örülnek, ha pénzt látnak manapság. A pénztárosnőből lehetett volna simán munkanélküli, ha ezt jelentik a főnökeinek ...

moli 2010.01.20. 10:26:21

@Ferlategla: teljesen komolyan mondom. halalosan. tenyleg.

Der Beste 2010.01.20. 10:28:47

@telekino: Szövegértésedre egy nagy egyest adok.

isti77 2010.01.20. 10:31:31

- Mák van?
- Van, de nem eladó!

isti77 2010.01.20. 10:39:16

Mellesleg igaz, hogy nem köteles 50 db-nál többet elfogadni egy címletből, mondjuk 10-20 ezres címletnél biztos kivételt tesznek, ha az ember pl. egy több milliós autót akar megvenni kp-re.

Ha nem lenne ilyen korlát, akkor 5 Ft-osokban is lehetne fizetni, tehát ésszerű, hogy korlátozzák a mennyiséget.

Gondolom, anyuka azért nem akarta pl. egy postán beváltani az aprót, mert az már nem az a pénz, amit a kislány apránként összespórolt.

Pilgram (törölt) 2010.01.20. 11:05:23

kedves töketlen baszottszájú anyuka. elmész a postára vagy bankba, felváltod a lóvét nagyobb címletű pénzekre, visszamész, megveszed, probléma?

balfasz/pina.

Viktus 2010.01.20. 11:20:44

@Pilgram:

A pénztáros volt balfasz ilyen hülyét kivágnak rövid távon munkanélkülire.
Piacgazdaság van jó, ha van v.mi forgalom ...

Stupido_Girl 2010.01.20. 11:23:39

@kispista: Nem arról volt szó, hogy tilos, hanem arról, hogy nem kötelező.

Stupido_Girl 2010.01.20. 11:32:19

A 14 év alatti gyerek cselekvőképtelen kiskorú. A cselekvőképtelen kiskorú jognyilatkozata semmis nevében a törvényes képviselője jár el.

Kivétel:
Köthet csekély jelentőségű szerződéseket, amelyek megkötése a mindennapi életben tömegesen fordul elő, és különösebb megfontolást nem igényel. – ilyen például a kisebb bevásárlások, közlekedés, telefonálás, de például egy utazás lefoglalása már nem mindennapi, értékpapír vétele sem lehetséges, mivel az különösebb megfontolást igényel.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.01.20. 11:36:43

hagyjuk már ezt az 50 db-os pénzes emlegetést többmilliónál. ez csak a fémpénzre vonatkozik, papírpénzre nem.

Peetee 2010.01.20. 12:25:59

Az ilyen ember vállára ültetnék 1 kisördögöt. Minden egyes alkalommal, amikor valamit NEM pontosan szabályszerűen csinál, a kisördög jól hátbavágná, hogy: "Most is úgy feszíts, mint a 10éves kislány előtt a napokban!!!"
Köcsög az ilyen. Ha nyitáskor mentek be és üres a kassza, szó nélkül elveszi az összes aprót!!!!! Záráskor nem akart 1 perccel tovább számolni...vagy nem is tudja mennyi 55*50Ft. :)

hirtelendi 2010.01.20. 12:29:47

@Hurrá Torpedó: A szülő tökéletesen helyesen járt el, egyáltalán nem balfasz. És a gyerekének is jó leckét tanított. Ahol nem kell a pénzed, ott ne költsd kislányom, a szomszédban a konkurenciánál biztosan kell majd. És azt is jól tette, hogy megírta, jobb ha az ilyen lusta portásmentalitás kikopik a kereskedelemből.

És úgy általában, hagyjuk már a jogászkodást, meg az anyuka szapulását mindenféle mit tehetett volna, hogy elkerülje a dolgot indokokkal. Nem kellett volna semmit tennie, a józan ész azt diktálja, hogyha vásárolni akarnak nálam, akkor eladok, és elfogadom a pénzt érte, nem rinyálok. A pénztáros ebben óriásit hibázott, és csak ő hibázott, mert anyuka a józan ész alapján joggal bízhatott abban, hogy a pénzt elfogadják, hiszen abból élnek. És nincs olyan jogszabály, ami megtiltaná akármennyi érme elfogadását, vagy előírna annak berolnizását. ha egyáltalán ismerte volna, a "nem köteles elfogadni" kitételt, még mindig alappal bízhatott a józan észben.

felka 2010.01.20. 12:33:04

@Pilgram: egyetértek.
vitkus: ezzel vissza kell élni, és szórakoztatni a kasszásokat nehogy legörbüljön a kicsi száj...
jól el lehet kényeztetve a gyerek.

egyszerüsíteni kéne a dolgokat nem még bonyolultabbá tenni.

juhaszvik 2010.01.20. 12:51:14

@Kitalátor feljegyzetei: @Levéltetű: oké, most égek, mint a szénakazal (mármint az, amit meggyújtottak), és aláírom, hogy a jogi nevezéktan ilyen jellegű szépségeibe rendszeresen belefutok. de akkor is van valami meghatározása 12 év alattiaknak (illetve a 12 és 18 év közöttieknek), és most nem a kiskorú stb.-re gondolok.
és e szerint a 12 alatti személy pl. nem szerződhet, és hivatalosan nem is vásárolhat. (aki jogász, most segítsen)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.01.20. 12:58:48

@hirtelendi: van olyan jogszabály.

a rolnizást a posta írja elő pl beváltáskor. így szív az elfogadó mert neki kell rolnizgatni beváltáskor.

egyébként egy kanna 100-ast a posta se vált be 1 az 1-be ha nincs berolnizva, kezelési költséget számol fel.

remélem anyukának legközelebb az 1 kiló kenyeret morzsákban adja a boltos, és persze nem szólhat semmit merthogy az egy kiló az egy kiló. de nyilván szól hogy akkor úgy nem kell.

a pénztáros is úgy döntött ahogy joga van. nem kell. kész. az hogy ezzel bevételtől esik el az már az ő és a cégének a baja. paraszt? igen! megteheti? meg.

a vásárló megpróbálhat fizetni egy zsák apróval. megteheti? meg. paraszt? az.

Levéltetű 2010.01.20. 13:10:58

@juhaszvik: Mindenki a tévedésekből tanul. A kiskorú témához, meg nehogy már ne vehessen meg valamit, mert még csak 8 éves. Pláne, ha ott van mellette egy szülő. Biztos van rá valami törvény de megint ott tartunk, hogy a bolt saját magának tesz keresztbe.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 13:17:07

@juhaszvik: Nálunk csak 14 és 18 éves korhatárok vannak a jogban. Abban a jogrendszerben, amelyben még az a méhmagzat is jogképes, azaz pl. örökölhet, akit amúgy az anyja simán kiölethet a szíve alól.
Üdvözlet Abszurdisztánból!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.20. 13:32:01

@Kitalátor feljegyzetei: A magzat, meg a 14 ill. 18 év alatti gyermek korlátozottan jogképes.

@Levéltetű: Nyilván megilletik az emberi jogok (most csak az élveszületettekről van szó - a magzat határeset), az alkotmányos alapjogok, egy csomó egyéb jog amit gyerekekre találtak ki.

Viszont nyilván nem választhat és nem választható, nem szerződhet stb.

Szóval korlátozottan jogképes a gyerek, a szülő kiséretével és beleegyezésével nyilván vásárolhat tartós fogyasztási cikket.

hirtelendi 2010.01.20. 14:42:57

@Hurrá Torpedó: Légy szíves idézd nekem a jogszabályt, ha szerinted van. A Magyar Posta nem alkot jogszabályokat, még Abszurdisztánban se. És tekintve, hogy én abból élek, hogy eladunk, hát ha nálam dolgozott volna a hölgy már repült volna. Mint mondtam, ez nem arról szól, hogy mihez van joga, hanem arról, hogy mit diktál a józan ész és az önfenntartási ösztön. És ez egyáltalán nem analóg a kenyeres példáddal, a pénz homogén általános egyenértékes címlettől függetlenül, a kenyér meg egyben nyilván nem ugyanaz a termék, mint felaprítva morzsának. Ezt tesztelheted is a boltban.

És az meg hadd ne legyen már érv, hogy a kedves lusta pénztárosnak azt kellett volna csinálnia, amiért fizetik, tudniillik megszámolja a pénzt, zárás után meg rolnizza.

hirtelendi 2010.01.20. 14:58:15

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Van itt ám komoly zavar a fogalmak körül.

A Ptk kifejezetten kimondja, hogy: 8§ 1)A Magyar Köztársaságban minden ember jogképes: jogai és kötelességei lehetnek.(2)A jogképesség az életkorra, nemre, fajra, nemzetiséghez vagy felekezethez tartozásra tekintet nélkül egyenlő.(3)A jogképességet korlátozó szerződés vagy egyoldalú nyilatkozat semmis.”

Nem létezik olyan, hogy korlátozott jogképesség. Korlátozott cselekvőképesség, és cselekvőképtelenség van. A cselekvőképtelenek által kötött jogügyletek érvénytelenségére lehet hivatkozni, de ez nem jelenti azt, hogy ne köthetnének jogügyleteket, sőt a Ptk. kifejezetten rendelkezik a cselekvőképtelenek által kötött kis összegű jogügyletek érvényességéről, kifejezetten a bolti kisebb összegű vásárlásokra gondolva.

hirtelendi 2010.01.20. 15:00:16

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: A magzat meg korlátozottan sem jogképes (sajnos), nem örökölhet. A jogképesség csak az élve születetteket illeti meg, de azokat meg korlátozás nélkül. A magzat is csak akkor kerül be az öröklési sorba, ha élve születik.

kicscsávók 2010.01.20. 15:23:27

Nem olvastam el minden kommentet, így nem tudom, hogy volt-e már szó róla, de a készpénz kezelésnek is van ám költsége, nem is kevés. Ha pénztáros átvesz egy vödör aprót, akkor annak a tárolása, rolnizás, szállítása sokkal többe kerül, mint ugyanakkora értékű papírpénznek. Tehát amit nyernek egy termék értékesítésén, majdhogy nem elbukják a fémpénz kezelésén. Így az sem véletlen, hogy a pénztárosokat (nem csak az MM-ben) sok helyen szabályok kötik, hogy mennyi kavics lehet a pénztárban záráskor. Ha több van, mint a belső előírás megengedi, akkor az neki bizony pénzbe fog kerülni. Az előzőek miatt van az, hogy sokszor bizony nincs váltópénz a kasszába. Aki tud, az megszabadul tőle.

Utólag persze könnyű okosnak lenni, de 15eHUF-ot kavicsban letenni az asztalra, na ahhoz kell a pofa.

A pénztáros pedig megérdemel egy sünt, mert értelmesen és kedvesen is elküldhette volna anyukát melegebb éghajlatra.

Nyúlcipó 2010.01.20. 15:26:37

@kicscsávók: ebben lehet valami, mert úgy hallottam, hogy emiatt az aprópénzes fényképező vásárlás miatt majdnem becsődölt a Media Markt. Még a düsseldorfi központban is érezték a hatását.

kicscsávók 2010.01.20. 15:31:51

Gondoltam, hogy lesz 1-2 gyengeelméjű, akinek meg kell magyarázni, amit leírtam, mert gondolkodni és szöveget érteni nem tud. De hogy ilyen gyorsan és elsőre ...

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.20. 15:39:06

@hirtelendi: azért az megnyugtat, hogy bár a fogalmakat kevertem, meg összevontam, azért hülyeséget nem írtam.

Mindenesetre az összefoglaló hasznos volt. (a magzatos-élveszületős meg nekem is beugrott, mikor olvastam, hogy ja tényleg...)

Levéltetű 2010.01.20. 15:43:53

@kicscsávók: Sőt, baszki, a fotocellás ajtó is pénzbe kerül, meg a világítás és a fűtés is az üzletben. Nem is beszélve a garancialevélre pecsételt festékről! Meg ezek a gennyes vásárlók még be is hozzák az utcáról a sarat, nem hoznak magukkal váltócipőt, és takarítani kell utánuk! Szégyen!

Nyúlcipó 2010.01.20. 15:45:21

@Levéltetű: meg a papírpénz kisimítása sincs ám ingyen. :)

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.01.20. 15:45:39

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "Nekem ebből az jön le, hogy ő a főpénztáros. Egy MM-ben nem hiszem, hogy a főpénztáros az üzletvezető."

Igazad van, nem ő az üzletvezető, de ő a pénzek "császára", s ezen kár fennakadni - az üzletvezető bejön, körbenéz, diktál, a főpis meg számol, rolnizik, egyeztet, nullára kihozza a napot, s továbbítja a bankba a pengőt. (Legalábbis nálunk)

Na, holnap megkérdezem, mi a véleménye egy főpénztárosnak az esetről :)

kicscsávók 2010.01.20. 15:59:20

Látom már, hogy nemcsak az elme gyenge, hanem megfelelő gyökérzet is társul hozzá. Nem süllyedek a szintedre, mert ott rutinból legyőzöl.
Na pá, hazamentem.

Levéltetű 2010.01.20. 16:03:19

@kicscsávók: Trollnak is amatőr. Cöc. Piha.

Jó Estét 2010.01.20. 16:07:49

Kislany amugy erre tuti emlekezni fog meg 30 eves koraban is, gyerekeknek ez tok nagy trauma. En egyszer 26 Ft-ot akartam kifizetni 2 gomboc fagyiert 8-10 eves koromban, es elhajtott a fagyis, ez lassan 20 eve volt es meg mindig emlekszem ra, igaz mar nincsenek almatlan ejszakaim miatta, de akkor egy vilag omlott ossze bennem hogy penzem is van, fagyi is van de en nem kaphatok belole :O

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 16:08:55

@kicscsávók: Én azt hallottam, hogy a bankkártyás vásárlás költségeit is az eladó fizeti, sőt a készpénz (papírpénz) kezelését, szállítását, őrzését is.
Sokat takarékoskodhat egy boltos, ha bezárja végleg a boltját és felakasztja magát...

Jó Estét 2010.01.20. 16:18:41

@Kitalátor feljegyzetei: meg meg a rezsit is nekik kell allnia meg a berleti a dijat is!!! Sot ha a vendeg eltori a dohanyzoasztalt azt is!!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 16:27:26

@Jó Estét: 8-10 éves koromban még 1 vagy 2 forint volt egy gombóc fagyi...

Jó Estét 2010.01.20. 16:30:40

@Kitalátor feljegyzetei: kilencvenes evek elejen meg 10 forint korul :P amugy volt egy masik fagyis ahol 7 Ft volt egy gomboc, ugyhogy jol at is mentunk oda :)

Levéltetű 2010.01.20. 16:31:05

@Kitalátor feljegyzetei: Hehe, én még 1 forint 50 fillérre is emlékszem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 16:39:20

@Levéltetű: Nagy dolog, az öreg Ramada bácsi Sajószentpéterről triciklizett föl Rakacára (szinte mindig ott nyaraltam), és pedelluscsengőjével jelezte, ha megérkezett. Ő 50 fillérért árulta még akkor gömbjét...

dezz 2010.01.20. 16:44:35

Páran jöttek itt 3-400db pénzérmével... Ne túlozzunk már: a postban szerepelt, hogy a pénz nagy része 100 és 200 forintos volt. 15k 200-asból 75db, 100-asból 150db. Az átlag: 112db. Ezt fél perc megszámolni...

A másik: ha ennyire fontos volt a gyereknek a fényképezőgép, akkor talán kimondottan tehetsége van hozzá. De abba, úgy láttam, senki sem gondolt igazán bele, hogy ez az esemény akár el is vehette a kedvét az egésztől... Ki tudja, talán a következő generáció nagy művészének pályáját tette tönkre a szívtelen pénztáros! A legkisebb gond, hogy páran nem mennek ezután az MM-be...

Nagy kár, hogy nem tudtuk meg, mégis melyik MM-ről van szó, mert így mindegyikre rossz fényt vet a dolog. No mindegy, akkor én speciel egyikbe sem teszem be a lábam, amíg meg nem hallom, hogy kipenderítették ezt a (nőietlen) nőszemélyt. Ellenkező esetben viszont nagyon szívesen elbeszélgettem volna "kegyével".

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.20. 17:02:39

Na most figyeljetek:
5ft * 50db = 250
10ft * 50db = 500
20ft *50db = 1000
50ft * 50db = 2500
100ft * 50db = 5000
200ft * 50db = 10000
500ft * 50db = 25000
1000ft *50db = 50000
2000ft *50db = 100000
5000ft *50db = 250000
10000ft *50db = 500000
20000ft *50db = 1000000

azaz összesen: 1944250Ft

Szóval a kétmillás TVt meg vegye meg az akinek bankkártyája van? Ecsém, hová jutottunk... :)

hirtelendi 2010.01.20. 17:19:30

@kicscsávók: Én meg azt hittem, hogy az értékesítés egy teljesen költségmentes dolog, még a dolgozók is ingyen dolgoznak, a áram is ingyen világít, és üzemelteti a pénztárgépet...na ne legyünk már nevetségesek, persze, hogy pénzbe kerül a készpénzkezelés, de ha elhajtom a vásárlót, akkor nem lesz bevételem, amiből fizessem a kézpénzkezelést.

hirtelendi 2010.01.20. 17:37:48

@Levéltetű: Nem árt ahatályos szabályozás alapján osztani az észt, akkor nincs beégés :)

Levéltetű 2010.01.20. 17:55:18

@hirtelendi: Ja, megvan, az a hatályos, amit írtam.

http://www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_altalanosinformaciok&ContentID=10729#[q9]

Úgy utálom, hogy már megint igazam van.

Der Beste 2010.01.20. 19:59:44

@sambalabammbumbumm: Olvasás utáni szövegértésedre egyes osztályzatot adok.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.01.20. 21:25:39

@tarkamarha: Mélységesen egyetértek!
A gyerek nyilván boldogan, büszkén nyújtotta át az Ő összegyűjtött pénzét, ami nyilván nem volt túl szabályos, de mondjuk Bécsben biztos elfogadták volna ha amúgy sem tartotta fel a kasszánál nem lévő tömeget.
Tanulság? Nem lehet elég korán kezdeni az emberismeretet, pofára esést.
Magyarország......

silent76 2010.01.20. 21:33:29

Még mindig nem értem, hogy egy nyolc éves gyereknek miért nem élmény, ha az összespórolt apróját időnként beváltjuk papírpénzre, és azt gyűjti tovább. Van itt nyolc éves kommentelő, hogy ezt elmagyarázza nekem?

Nekem szerintem már nyolc évesen volt annyi eszem, hogy nem tízfilléresekkel fizettem a boltban...

silent76 2010.01.20. 21:38:30

Sőt arra is emlékszem, hogy volt valamelyik OTP-ben vagy postán ilyen gép, amibe bele lehetett önteni az aprót, és az beváltotta, tök jó volt. Bár azt nem tudom, hogy ilyen szerkezet van-e ma valahol. Mindenesetre arra jó volt ez a post, hogy mindenki tanult belőle...

fagzal 2010.01.20. 21:42:21

Szerintem akik a pénztárost "védik", még életükben nem töltöttek pár napnál többet normális, élhető országban (tehát kb. bárhol, kivéve itthon), ahol értelmes emberek laknak: ahol a dolgozó megbecsüli a munkáját, a munkahelyét, a munkáltató az alkalmazottját, ahol MINDEN pincér, eladó és buszvezető udvarias, ahol létezik még bizalom, pozitív gondolkodás.

Nyilván a saját lelki nyomorból, normális minta nélkül nem lehet megérteni azt, hogy a világ nem eredendően ilyen szar, mint itt nálunk. És ezt nem oldja meg egy generációváltás, mindenki gyökér. Külföldre nem a pénzért megy valaki, hanem azért, mert idegenként is jobban emberszámba veszik.

Mézmalac 2010.01.20. 21:58:53

azért érdekelne, hogy miért 50 db érmét fogad(hat)nak el címletenként? miért nem 37 vagy 46 db-nál húzták meg a határt? és az ötvenegyedik érme miért nem ér annyit, mint előtte bármelyik?

fehérgalamb 2010.01.20. 22:32:34

egy másik hiperben üzöm ugy.ezt,tényleg van ilyen de ez inkább kisboltos v.viszonteladók miatt van akik nem akarnak a beváltásért fizetni és ez inkább a pénz szálítoknak szokott gond lennimert az apró pénz súlyra van.de mégis mint pénztáros és két gyerekes el sem hiszem,hogy valaki ilyen te.ű legyen.

Der Beste 2010.01.20. 22:46:37

@fagzal: Szerintem meg te vagy gyökér.

Der Beste 2010.01.20. 22:50:45

@Mézmalac: Azon gondolkoztál már, hogy miért 6 játékot kell nyerni teniszben egy szett megnyeréséhez?

S azon, hogy miért 1-5-ig osztályoznak az iskolában?

Levéltetű 2010.01.20. 23:09:34

@Mézmalac: És miért 5% kell a parlamentbe jutáshoz? És miért tízes számrendszert használunk, és miért pont annyi egy kilométer amennyi? És miért 12 hónapból áll egy év? A blog neve miért Homár, és a halé miért Wanda?

Csupa megválaszolatlan kérdés.

hirtelendi 2010.01.21. 05:52:31

@Mézmalac: Akármennyit elfogadhat, könyörgöm. csak 50-nél többet nem köteles elfogadni. Mi olyan nehéz ezen?

dalmada 2010.01.21. 08:13:06

BEZZEG ha egy plazmatévét vett volna a kislány és anyukája, és 50 db 20.000-es bankjeggyel fizetett volna, AKKOR megszámolta volna, ugye??

ciluvagyok 2010.01.21. 23:15:05

Most tök komolyan: anyunak leesett volna a gyűrű a kezéről, ha otthon az akció előtt beváltja "a szegény gyermek" szaros százasait egy ötezresre?
ehelyett itt pörög a fején, hogy milyen gonosz a világ... kicsit szálljon magába mindenki ahelyett, hogy egyből felharapják "a droid pénztáros" nyakát.
Mindanniyatoknak kívánom, próbáljatok egyszer így melózni, otthon néhány eltartandó éhes szájjal.
szép napot.

hirtelendi 2010.01.22. 07:05:46

@ciluvagyok: Hát ha így próbálnék dolgozni, már rég nem lenne munkahelyem, az éhes szájak meg üresek maradnának, mert elhajtom a fizető vevőt. Nem tűnik föl, hogy a pénztáros épphogy lusta volt, épp, hogy a munkáját nem akarta végezni, és inkább vitatkozott az idő alatt ami alatt megszámolhatta volna az érméket?

Szmájli / Trollrühellő 2010.01.25. 12:50:38

@Deniga:

igen basszameg, ez a baj, hogy minden nyomorult törvény a multik érdekeit védi... amúgy a médiamárktot meg a lehető legnagyobb ívben el kell kerülni, legarcátlanabbul hazudnak az emberek pofájába.. minden ott a legdrágább. nemrégiben vettem egy fülhallgatót, először egy kisboltban próbálkoztam, de ott nem volt, úgyhogy átsétáltam egy multihoz. Ott láttam egy philips fülest asszem 1800 Ft körül, ez volt a legolcsóbb, és mivel gyér volt a választék, gondoltam átmegyek a médiába szétnézni, hogy ott mi újság. Hát később mégis inkább visszavándoroltam az előző bolthoz, ugyanis a médiában a legolcsóbb szintén ez a philips füles volt, csak annyi különbséggel, hogy 2500-ért adták.Ennyit a médiáról. Egy szaros kisjack-rca kábel 900 Ft.. Elmennek az anyjukba. Médiába tilos menni.Egyébként a varacskos disznó meg lehetett volna emberséges, ha már emberszabású. Ha meg a számolás közben feltorlódik a sor, az is csak azért van, mert a köcsögmulti a 79 db kasszájába felvesz 2 db eladót, az egyik a főpénztáros,a másik a menedzser, és havi 80 nettóért elvárja, hogy ketten kiszolgálják a 23475123847512 vevőt, de több embert már nem vesz fel, mert így a többi fizut is ő viheti haza, és a multi is több lóvét vihet ki az országunkból, amit majd malagán elkölthet koktélokra a milliárdos pajtásaikkal. Kakiljanak sünt.

kekegsm 2010.01.25. 17:42:53

Sok észlény:

Estéről volt szó. Arra nem gondoltok, hogy esetleg úgy felgyűlt a kassza, hogy nem fért be a gyerek által leadott párkiló apró?
Persze, mondják most a "nagyon" okosok, akkor miért nem ürítették ki. Esetleg azért, mert a főpénztáros tudná üriteni, de mivel ő a kasszában volt...

Kíváncsi lennék, hogyha az anyuka vett volna egy 390Ft-os egérpadot, és húszezressel fizet, akkor mit szólt volna, ha 5 forintosokban kapja a visszajárót?

És mellette az is érdekes, hogy nagyon sok sztori, amit nőnemű ír, arra appellál, hogy a kisgyermek. Ha a férjével ment volna be vásárolni, akkor is roppantul meghatódtunk volna.

Picit olyan "szapuljuk megint a MM/Saturn/EW/Tesco/Lidl mocskos multikat" típusú sztori.

Bocs, de kikívánkozott belőlem, én is MM alkalmazott vagyok, kisember, és itt a Homáron néha olyaqn sületlen sztoriknak vagyok szemtanúja (olvasom ugye...), hogy nem tudom, nevessek vagy sírjak.

Érdemes lenni kiadni egy áruház egy napján történő sztorikat, amiket a vásárlók és amiket az eladók követnek el. Mindjárt más lenne a leányzó fekvése.

Magánemberként akárhányszor jártam MM/Saturn-ban, soha nem tapasztaltam semmi rosszat. Viszont mint dolgozó, napi szinten(!!!) többtucat (!!!) bunkó, paraszt emberkével is összefutok, aki csalni/alkudni/átverni/megalázni próbál. Körülbelül 15 perce egy ürge, aki a 259.990Ft-os notebookból akart lazán százezret alkudni, a "ne dumálj te senki, te csak egy koszos eladó vagy!" mondattal zárta eszmecserénket, miután én szóról szóra annyit mondtam: "sajnos nem tudunk többet engedni az árból, ez egy akciós termék.", szóval ezek után ne dumáljon a kedves vevő, hogy milyen szemét is az eladó.

Az a nagy szerencse, hogy 100 eladóból (egyébként szaktanácsadónak hívják, mert mi nem értékesítünk, hanem kalauzoljuk a vásárlót a termékek forgatagában) 1 az aki bunkó, mintahogy a vevők között is hasonló az arány.

És külföldön sem jobb az élet, különösen magyarként... Éltem kint 3 évet messzi nyugaton, tudom.

hopp-hopp 2010.01.26. 19:46:14

a pénz akkor is pénz ha apróból van ... vagy nem?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.03.28. 08:40:02

megérdemli az a bánásmódot, aki mediamarkt-ban vásárol, akármit is.

Fea 2011.06.06. 18:57:43

@Sevy: Nekem 8 évesen legnagyobb vágyam volt egy fényképező. Aztán később is. Nem vagyok vmi vén, pont keresztbe törte az első vágyaimat a digitális fényképezős korszak, másodszorra összejött, az is volt már pár éve. De most azzal komolyan mi a gond, ha 8 évesen fényképezni akar?

Szemi Alsafejri 2015.07.29. 03:46:43

Velem is történt már hasonló, én egyszerűen közöltem, hogy vagy elfogadja, vagy máshol fogom megvenni a cuccot és ez által X ezer forintot veszít majd a cég és a főnöke ennek biztos örülni fog.
süti beállítások módosítása