Tékozló Homár

Horror italárak Náncsi néninél 30. szülinapra

2010.02.12. 09:47 | jackyll | 222 komment

Közeleg a Torkos Csütörtök, úgyhogy az ilyenkor szokásos leleményekre melegítünk Náncsi néni 30. évi jubileumi akciójával. Az ételeket 30 évvel ezelőtti árakon adták, amit az italárakkal kompenzáltak:

Megint bedőltünk....és még mindig Magyarországon, Budapesten vagyunk a város egyik legismertebb éttermében. Náncsi néni 30. születésnapja alkalmából meghirdetett, 30 éves az étterem, 30 éves árakon, 30 éves ételeket adunk! Az ajánlat rettentően csábító, hiszen egy menüt pusztán 20 Ft-ért élvezhettünk volna.....de csak volna. Azzal tisztában voltunk, hogy ez nem ilyen egyszerű, és biztos lesz benne valami csapda, de erre azért nem gondoltunk.

Ma este ellátogattunk az étterembe, ahol természetesen teltház fogadott minket. Mivel volt asztalfoglalásunk, szerencsére helyünk volt. A pincérek hulla fáradtak voltak, de tették a dolgukat. Megettünk a zónáknak sem nevezhető ételadagokat, és Náncsi néni híres túrógombócát, majd kértük a számlát. És ekkor jött a trükk: 4 cl Jägermeister 1290 Ft-ba került, 4 cl Unicum 980 Ft-ba, egy kóla 800 Ft-ba és egy ásványvíz 450 Ft-ba. Így heten, sikerült 13200 Ft-ot fizetni. A blokk, ami természetesen csak összegekből állt, tartalmazott egy nettó sort ( 10150Ft) egy 25%-os ÁFa sort, majd a végösszeget, tehát értelmezésünk szerint a fent említett összegek, nettó összegek voltak, amiről a négy vendéglátós szakember, akik szintén velünk tartottak, életükben még nem hallottak.

Szokás szerint, keserű szájízzel távoztunk, mint majdnem minden helyről, amihez szerencsénk volt az elmúlt évek során Magyarországon.

Köszönjük újra!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasztrokejenc 2010.02.12. 19:24:09

@Itschykhatschy:
Nincs viaszos vászon terítő, már kb. 25 nincs, de menj el külföldre és nézz körbe, bizony vannak még olyan helyek ahol használják és meglepő módon azon is lehet jó ételeket felszolgálni!!! A szűklátókörűség nem ismer határokat...

gasztrokejenc 2010.02.12. 19:33:14

@szita szita péntek:
Ne mondj véleményt olyan témáról, amiről fogalmad sincs, nevezetesen az éttermi árképzésről és annak tartalmáról!!!Ha lenne nem tennél ilyen kijelentést.Fogalmad sincs mi mindent kell fedeznie az éttermi áraknak.

gasztrokejenc 2010.02.12. 19:37:55

@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!:
Mi az a szabványos weboldal?
Talán van erre szerinted valami előírás?
Te ezen a Földön élsz?
Éljen a globalizáció vagy mi?
Hallottál már az egyediség megkülönböztető szerepéről?

szita szita péntek 2010.02.12. 19:58:17

@Nanemá: Hogy jön ez ide? Értelmezed is amit olvasol? Amibe beleakadtál egy korábbi bejegyzésre adott válasz és NEM azt taglalja, hogy hülye volt-e a postoló, hanem azt, hogy 800 péz normál éttermi cola ár-e vagy sem. Szerintem nem. A bejegyzésem helyes, leülhetsz!

szita szita péntek 2010.02.12. 20:04:43

@gasztrokejenc: Mi vaaan? Teljesen szakmai sznobultál vagy mi? Akkor mondok én tenéked valami, csak hogy okosoggyá: Igaz, hogy az éttermi áraknál a legnagyobb haszonkulcs az üdítőn van, és az is igaz, hogy az éttermek gyakran ebből "hozzák fel" az amúgy veszteséges, ételgyártást, DE 800 Ft akkor is magasabb az átlagnál. Ha ezt képtelen vagy megemészteni és harcos kirohanásokkal méltatod azokat, akik ezt meg merik jegyezni -> nos, akkor nem én vagyok az antiszociális. De a hülye sem...

gasztrokejenc 2010.02.12. 21:01:25

@szita szita péntek:
Ezek a tények nincs itt semmiféle sznobulás, jobbat nem tudtál kitalálni?
Lehet, hogy csalódást fogok okozni, de nem feltétlen az üdítőn van a legnagyobb haszonkulcs, ez egyénileg változhat is akár...Amúgy pedig az elfelejtetted megírni, hogy az a 800 Ft 5 dl üdítőre vonatkozik, melyet egy egyszerű szorzás segítségével bárki kiszámolhat, az étlapon feltüntetett árak alapján. Amúgy pedig a veszteségről úgy tűnik fogalmad sincs, ez nem így működik, hogy "felhozzák" az egyiken a másikat. Kissé zavaros gondolatmenet, látszik a hozzá nem értés...bármi is a foglalkozásod...de biztosan nem vendéglátós...

gasztrokejenc 2010.02.12. 21:03:57

@megélhetési sünöző, Astar Seran híve:
Akkor lehet hogy én láttam rosszul, annak szántam aki a panaszt írta.

szita szita péntek 2010.02.12. 21:12:12

@gasztrokejenc:
- ÖÖöö, de van. :)
- Nem tényleg nem vagyok vendéglátós, a nejem (volt) az.
- Konkrétan ismerek olyan éttermet ami a menüt veszteséggel (vagy legalábbis a körül) hozza ki és a hasznot az üdítő, kávé fogyasztásból, valamit abból termeli, hogy aki eljön a menü miatt, ám mégsem azt választja normális áron rendel. Nevezett helyen pld. a menü 650 Ft.
- Rólad látni vélem, hogy valamiféle konkrét kötődésed van a N néni étterméhez. Ha tévedek, bocs.
- Hidd el, van világ azon túl is, amit a szemed elé tartott csövön át látsz.

milu vagyok:) 2010.02.12. 21:19:28

Mekkora szarrágók vannak, bazz...
Amúgy ezek az italárak egy középkategóriás helyen normálisak. A post címe alkalmas az olvasó megtévesztésére. Náncsi néni helyében perelnék ám.

gasztrokejenc 2010.02.12. 21:26:51

@szita szita péntek:
Rendben, értem, hogy személyes múltbeli élmény alapján teszel feltételezéseket,de azért ez már erős sztereotipizálás. Pusztán az a tény, hogy egy vagy néhány helyen az általad leírt árképzéssel dolgoznak, nem jelenti azt hogy, ez mindenhol így működik :-) És még te írsz a szűk látókörről??? A hozzászólásod alapján nagyon úgy néz ki, hogy a távcső a te szemed előtt van...nézz körbe a világban és akkor meglátod hogy nem egyfajta szemléletmód létezik a vendéglátásban, de máshol sem :-)

gasztrokejenc 2010.02.12. 21:28:59

@kopimen:
Hát igen...van akinek soha semmi sem jó, a kekeckedés az élete, ha valaki ettől boldogabb és jobban alszik ám legyen...a saját életét mérgezi vele, csak még nem jött rá :-)

boldii9 2010.02.12. 22:38:38

Jelzem Náncsiék nagynehezen majdnem tökéletesen kijavították a weboldalon a kerthelység feliratot kerthelyiségre pár év alatt. Hogy azért ne legyen tökéletes, ha rákattintotok, átváltozik kerthelységre.

Én akkor csalódtam nagyot, amikor először jeleztem ezt nekik, és a válasz nagyvonalakban az volt, hogy én valami önkéntes lektor vagyok vagy mi. Nem vagyok sikeres ember.

gasztrokejenc 2010.02.12. 22:47:40

@boldii:
Nem hiszem hogy egy helyesírási hiba javítása lenne egy étterem legfontosabb ismérve...bár persze minden részlet fontos...de ez már a szőrszálhasogatás határát súrolja...és kissé úgy tűnik, mintha más szalmaszálba már nem tudna belekapaszkodni...Kérdem én: ki adta azt a választ? Az látszik, hogy ráér ilyesmivel foglalkozni.

Kóstoll-óó 2010.02.12. 22:50:31

Te poszt inditó. Sajnálatra sem vagy érdemes. Ha nem lennél anonim megérdemelnél egy rágalmazási pert. Ma leellenőriztem az árakat. Minden és korrektül fel volt tüntetve az étlapon. Miz szeretnél még? Sajnálatot? Na azt nem.Ingyen enni? És ki volt a négy vendéglátós szakember? Csak nem öten volktatok a faszari brigából.

boldii9 2010.02.12. 23:01:07

Kedves direkt álnévre regisztráló Náncsi tulajdonos, alkalmazott!

Köszönöm értékes válaszát, ha már így elkezdtük, szívesen megosztom gondolataimat.

Az internet úgy működik, hogy lehet hibázni, de ezt könnyen ki is lehet javítani.

Ennyi.

Dr.Szőrszálhasogató.
Egyik legdühítőbb helyesírási hiba ami azonnal üti a szememet az, ha helyiség helyett valaki helységet ír. Ezt rögtön kiszúrom, ahányszor látom. Igen, én is hibázom, és általában nem sértődöm meg ha kijavítanak.

Amit jeleztem, az egy weboldal nyitólapján egy szemet szúró hiba volt. Nem azért mentem a weboldalra, hogy fikázzam, és képzelje, nem is blogoltam róla először, hanem megírtam egy röpke levélben. Nem regényben, csak egy mondatban kb. Ezt igazából meg is köszönhette volna valaki, tekintve, hogy a weboldal marketing célokat szolgál, így az étteremnek az a jó, ha szép, jó, mindenkinek tetszik, szabványos == betartja a technikai specifikációkat, hogy mondjuk linux alól firefoxból, vagy operából mobiltelefonról is működjön.

Ha még mindig nem lenne érthető, akkor jelzem mit írtam 1-2 napja az indexnek:

From: Boldi
To: ugyelet@index
Tárgy:bulvar/2010/02/11/nyolc_diszkot_zaratnanak_be_a_tuzoltok/

Tartalom:
pincehelyIség

Ennyi volt a levelem. A hibát nem javították mondjuk ki, ma is ott van, de legalább nem küldtek el a fenébe azért, mert segítek nekik.

Nos ehhez képest erre a válaszra nem számítottam, és nagyon lehangolt:

"Kedves Boldizsár,

Ne haragudjon a kérdésért, de Ön önkéntes honlap lektor?

Még ha igaza is van, remélem nem ez az egyetlen dolog ami felkeltette a figyelmét a honlapunkon...

Mivel honlapunkat emberek szerkesztették, ők is hibáznak időnként, Ön vajon sosem teszi?

Dehogynem hiszem a tárgy sorban a helyesírás szót rövid i-vel írta és ha jól tudom azt hosszú í-vel írják.

Üdvözlettel:

Schädler Zsófi
vendéglős

U.i.: Ha már feszegetjük a helyesírási szabályokat és szokásokat akkor a levélírás szabályairól is beszélgethetünk.
Elfelejtette a megszólítást levele elején feltüntetni: Kedves/Tisztelt Hölgyem/Uram. Ez és ez ügyben írok...stb.
"

Elhiszem, hogy van amiben igaza van, stb., de én nem tartom jó marketingpolitikának a potenciális kuncsaft leanyázását, és valójában még azt sem, hogy itt a blogban a kommentelőket fikázzák -újra jelzem- még akkor sem, ha konkrétan igazuk van.

Ha én lettem volna a vendéglős, elolvastam volna a kommenteket, örültem volna, hogy 70% hülyének tartja a posztolót, az esetleg további kommentekből meg tanulnék, és megpróbálnám a magam hasznára fordítani a beszerzett információkat.

boldii9 2010.02.12. 23:05:23

Ui.:
Weboldal szabványosság-ellenőrzésének egyik módja:

validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.nancsineni.hu%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Eredmény:
18 Errors, 2 warning(s)

Máskülönben nekem a weboldal megjelenítése megfelelő, szóval Mosómasát lenne érdemes megkérdezni, hogy konkrétan milyen gondot okozott neki az oldal betöltése, bár nem hiszem, hogy segítőkész lesz a fentiek után.

gasztrokejenc 2010.02.12. 23:59:19

@boldii:
Ha már az anonímitásnál tartunk, az Ön nevét talán közölte már?
Mivel sajnos nem vagyok webmester ezért nem hiszem, hogy az én feladatom lenne a technikai paraméterek beállítása. De persze hibát mindig és mindenhol lehet találni ha valaki azt keresi.
Ha nem csal az emlékezetem az Ön hibaközlő levele nem volt kifejezetten udvarias,de javítson ki ha tévednék. Senkit sem anyáztam le, de nem hiszem hogy ne lenne jogom, az igazságtalan és alaptalan rágalmakkal szemben véleményt nyilvánítani. Még szerencse hogy Ön nem vendéglős...jaj de ne vegye személyes sértésnek, nem annak szántam...de azért mindennek van határa, a rágalmaknak is.

boldii9 2010.02.13. 00:38:43

@gasztrokejenc: Köszönöm a hasznos információkat!

szita szita péntek 2010.02.13. 01:03:28

@gasztrokejenc: Szerintem félreértettél és elkószáltunk az eredeti felvetéstől, ami a következő volt:
1 - Azt állítottad, hogy ezek átlagos éttermi italárak
2 - Én meg azt mondtam, hogy 800 Ft/cola szerintem magasabb annál
3 - Elmentünk személyeskedésbe

Tudod mit? Fenntartom amit mondtam. Mindenféle értékítélet nélkül, a post eredeti témájától függetlenül ezek az árak magasabbak az átlagosnál. Az árképzésben nyilván sokat számít a hely elhelyezkedése, neve, hangulata. Gyorsan rá is kerestem az általam ismert pár családias vendéglő oldalára (azért családias, mert a N néni is azt sugallja, noha a helyet nem ismerem) és belekukkantottam az italárakba. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem BP-i helyeket néztem, hanem megyeszékhelyeken tallóztam. Úgy láttam, hogy állításom helytálló. Az üdítő ára olyan 20-30%-kal magasabb az átlagosnál. Nem kell ennek fájni, de eltagadni minek?

Másik - korábbi - állításod, hogy nem az üdítőkön van a legmagasabb haszonkulcs. Hát, lehet igazad van, de azért sanszos ez is... Adott esetben pld. fél liter cola beszerzési költsége olyan 75 Ft. Ezt 800 Ft-ért értékesíteni, nos az 900%-os haszon. Nincs ezzel semmi baj, félre ne érts - így működik a vendéglátás, ok. De vajon min van még ilyen kevés munkával ekkora haszonkulcs?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.13. 01:14:53

Tavaly is volt valami naiv vendéglátós poszt. Valyon minden vendéglátós lebutul, ha valahol akcijót lát.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.13. 01:21:49

@boldii: Ne aggódj, az egységes tanulmányi rendszer -Neptun- sem szabványos.

Pista bá 2010.02.13. 09:56:46

fejenként 2 k alatt kajálni a náncsiban baráti

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.02.13. 10:05:21

Végtelen történet,mindenki mondja a magáét.
Új posztot akarok!! :)

isti77 2010.02.13. 12:08:17

A 30 éves árak a 30 éves ételekre vonatkoznak.
Tehát kaphatsz 20 Ft-ért 1980-ban elkészített zónapörköltet. De megeszed!

puffancs 2010.02.13. 12:50:45

en igazabol azt nem ertem, hogy miert a vendegnek kell halasnak lennie, ha valahova be akar ulni. szarragas?

europaban alap, hogy kancsos vizet kapsz jeggel es citrommal. nem kell kerni.

az, hogy magyarorszagon lenezik az ilyet, foleg azok akik csorok mint allat es urizalni akarnak ilyen kolaval meg olyan narancslevel, azok csak magukat jaratjak le. eveshez nem kola kell, mert nem kolaizu baranyt akarsz enni.....

800 egy kolaert? hat talan kicsit sok, ha ugy nezzuk, hogy az atlagfizetesbol magyarorszagon 175 ilyen kolat tudsz venni, ha masra nem koltesz......

gasztrokejenc 2010.02.13. 13:06:06

@puffancs:
A jeges víz kancsóban inkább amerikai szokás, de mindegy. Európában mégis hol találkoztál vele?

gasztrokejenc 2010.02.13. 13:11:41

@szita szita péntek:
Először is a vidéki és budapesti árak között nagy különbségek lehetnek. Másrészt, kérdés, hogy milyen vendéglőkkel történt az összehasonlítás...A "kevés munka" elég relatív fogalom, kíváncsi lennék hogyan élnél túl egy nyári vasárnapot a Náncsiban teltház mellett...vagy egy május elsejét...vajon a te munkád értéke egyensúlyban van az ott alkalmazott haszonkulccsal? Bármivel is foglalkozol...

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.02.13. 13:22:21

nevetséges. 7-en a 13 ezer sok? csóró vagy, és zavar.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 13:30:10

en igazsagot teszek
hehe
igen az uditokon van/volt?/ a legnagyobb arres

ez valahogy igy alakult ki
az en idomben volt asszem tan 100 egy 2 literes cola decijet meg adtuk valami 40-ert
tehat a haszonkulcs magas
de ezen nincs penz megsem
mert...........
es ennek sok oka van
nehezen standolhato, foleg a gepi, az alkalmazottak is vedelik
/meg mindig jobb ha csak ezt/
szoval a haszonkulcs altalaban az egyik legmagasabb de a a haszon kozel sem

amugy megtapasztaltam a vendeglatas/ kocsmatol az etteremig/ baszott bonyolult dolog
bizony abban a kolaban benne van a takaritono fizetesetol kezdve a kibaxott jogvedo hivatalon at/mert szol egy radio/ a biztositasokig minden

gasztrokejenc 2010.02.13. 13:39:45

@hagyma:
Bizony ám, egyetértek, és még lehetne sorolni mi minden, a munkabérektől kezdve, a nem kimondottan kismértékű járulékok, az egyéb adók, rezsi költségek, forgóeszköz pótláson át a kötelező üzemorvosi szerződéskötésig minden, hosszú a lista...csak erről annak fogalma sincs aki nem dolgozott benne...ami nem baj, de akkor ne legyen felháborodva olyasmi miatt aminek a rendszerét nem ismeri és nincs meg a megfelelő háttér információja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 13:52:34

@gasztrokejenc:
nem akartam mindent felsorolni
hany soroskorsomat loptak el havonta
a legnagyobb tomegben kijottvalami faszfej es megallapitotta, hogy a 3 cl az csak 2,9
/itt amerikaban szemre toltik/
ja, az alkalmazott
ennyit tudok adni
az keves
akkor ennyit de nem fizetek utanad
utobbi sokszor
nyakadon a kotel
meg a "kojal"
meg nem tudsz parkolni
es a szomszed feljelent mert hangos vagy de mallorcan uvoltozik
es neha a vendeggel is kene foglalkozni

/sose tobbet vendeglatas/

sose!!!!!!!!
3 evig csinaltam
soseeeeeee!!!!!!!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 13:59:48

jo, tudom ez egy fogyasztoi blog es
en is a fogyasztok partjan allok
foleg miota kint elek
de lehetne am vendeglatos-kereskedos is
es ennek a legfobb oka, hogy otthon elvarnak olyan szinvonalat ami itt van, de otthon a kereskedo-vendeglato nem teheti meg, mert becsodol
en tudom, hogy visszavihetek itt 2-3 honapig barmit es mosolyogva visszaveszik
de miert is?
es visszakuldhetem a steakemet hogy nem eleg well down, es meg kicserelik kijon egy supervisor , hoz egy levest bonusba es elnezest ker
de miert is?

szoval......

es most sok sok mindent tudnek irni
ado, jaruleok, tobb e a vendeglo mint kene stb stb stb

szita szita péntek 2010.02.13. 14:15:26

Urak, urak... Hát csak nem akarjátok megérteni, hogy mit mondok? :) No akkor még egyszer (némi kiegészítéssel), amíg bírom:
1 - Elfogadom, hogy a "vidéki" és a "székesfővárosi" árak különböznek, úgyhogy az átlagár kérdést - noha meggyőzve nem vagyok hagyjuk.
2 - Az üdítőkön a legnagyobb a haszonkulcs.
3 - Az üdítőkkel a legkevesebb a munka.
4 - Van munka és költség viszont minden mással -> az üdítők nélkül a többi tevékenység könnyen lehetne veszteséges.
5 - Ezzel nincs semmi bajom, csak ne állítsa valaki az ellenkezőjét.

gasztrokejenc 2010.02.13. 14:26:25

@szita szita péntek:
4-es pont:
Hááát, elég nagy tévedésben él, ha azt hiszi, hogy egy étterem hasznának alapja az üdítőkön lévő haszonkulcs. Ön szerint egy éttermet az üdítők visznek a pozitív mérleg felé? Azért ekkora szerepük nincs, akár hiszi akár nem :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 14:29:44

@szita szita péntek:
azon van a legnagyobb haszonkulcs es a legkisebb nyereseg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 14:32:12

@gasztrokejenc:
semmi szerepuk nincs
kell tartani, mert kell
ha nem lenne ra igeny mindenki el is hagyna

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 14:34:16

ma'r ugy ertem, hogy ha nem akarnak inni
ez jol hangzik, hogy jujj a sparban ennyi itt meg......
baromsag
az udito a szukseges rossz, megha a vendeg dragalja is

szita szita péntek 2010.02.13. 15:06:07

@hagyma: No nehogymár! :) A személyzetre oda kell figyelni, hogy ne hektószám nyakalja és hazahordja a piát. Ha az étteremvezető képtelen az elszámoltatásra, akkor az elég szomorú. Üdítőt kis üvegeset kell tartani, és darabszám szerint elszámolni -> ez van.
Most saccolgatni fogok:
Mondjuk a napi kaja forgalom legyen csak napi 80 fő. Mondjuk fejenként 2000 Ft-t költenek a kajára. A nyersanyag ár ennek kb. a harmada + erre rakódik egy csomó egyéb költség (munkadíj, akármi) de ezt most hagyjuk. Elvileg tehát ha mindenki ingyen dolgozna, akkor az adózás előtti haszon a 80 főnél lenne olyan 105 eFt. Ha minden vendég megiszik 2 dl üdítőt, akkor azon van 300 Ft haszon -> összesen a 80 főnél 24.000 Ft. Hm. Igencsak összevethető a befolyó haszon mértéke, különösen, hogy a kajánál ugye nem számoltunk az előállításhoz szükséges költségekkel, pedig az sem semmi. Mit ne mondjak a szakképzett munkaerő bérén túl a felhasznált energia, a konyhafelszerelés amortizációja, a keletkezett veszélyes hulladék megfelelő elhelyezéséhez kötődő költségek, stb. Szóval szerintem a megvalósult haszonból IGEN NAGY szeletet jelentenek az üdítők, még akkor is, ha az érintettek ezt csak amolyan kapcsolt kényszernek szeretnék látni, láttatni. Szerintem az éttermek többsége gyorsan csődbe menne, ha mostantól nem értékesíthetne üdítőt - miközben az étel árakat nem emelhetné. És igen, nem vagyok szakmabeli. :) De nekem az azért nem érv, hogy azért nem éri meg az üdítő, mert megissza a konyhalány! :) És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a vendégek jellemzően nem egy üdítőt fogyasztanak, hanem egy kávét és egy üdítőt, vagy két üdítőt. Esetleg alkoholt és üdítőt. Ha másért nem, hát mert rendel egyet, amikor a pincér felveszi a rendelést és az jórészt el is fogy mire megjön a koszt. Ahhoz meg csak kell még valami inni való.

gasztrokejenc 2010.02.13. 15:20:31

@szita szita péntek:
Jujuj, de nagyon okooooos, most megmondja itt a tutit, hogy mire kell odafigyelni egy étteremvezetőnek...Ezt kell meg azt kell...a vendéglátás nem így működik...és nem hiszem hogy egy önjelölt szakértőnek kellene meghatározni, hogy milyen kiszerelést tartsanak az éttermek!!! A saccolgatásnak pedig semmi értelme, hiszen valóságalapja nem sok van, ráadásul egy étterem forgalmának nagy részét nem az üdítőfogyás teszi ki. Elég merész kijelentés a költségekre, hogy "hagyjuk". Ha Önnek kellene kifizetni, biztosan nem söpörné a szőnyeg alá. Kíváncsi lennék mi a foglalkozása?

szita szita péntek 2010.02.13. 15:33:31

@gasztrokejenc: Kis kíváncsi! :) Ha cáfolni akarod amit mondtam, akkor tedd meg, de ne úgy, hogy "Ez hülyeség, mert nem én mondtam, meg egyébként is hogy jön már hozzá egy akárki, hogy a szakmám mélységes szentélyéről véleményt alkosson, hisz az üzemeltetés már önmagában egy földi halandónak felfoghatatlan magasművészet! Irgumburgom! Hát nem által itt valaki észérveket mondani akkor amikor én érzelmi alapon is megmondom a tutit?"

Nem tetszik a saccolás? Tudod az úgy van, hogy ha nem én vagyok az adott étterem gazdaságisa, akkor más esélyem nem nagyon lehet! :) Nem tetszik a "hagyjuk" kitétel? Höhö. Ha a szövegértésed megközelítené a szakmai egódat (na jó, akkor a felét) akkor látnád, hogy ez az elem neked kedvezett! De neeeem!

Komolyan: egyre jobban szórakozom rajtad! :D Ezzel együtt is befejeztem. Keresek egy másik szélmalmot!

gasztrokejenc 2010.02.13. 15:47:56

@szita szita péntek:
Olyan ciki, hogy nem mered vállalni mivel foglalkozol vagy mi? Az észérvekkel nem lenne semmi gond, csak épp ezek csak érvek, ész nélkül :-) Ne mondj véleményt olyan mélységekről amihez nem értesz és nem az a baj, hogy nem értesz hozzá, hanem az, hogy meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nincs igazad...amit elég nehéz beismerni igaz? Így a könnyebb út a szélmalom váltás, ami te gerjesztettél, részben...Az egész gondolatmenet távol áll a valóságtól, de ha nekem kedvezett akkor köszi és én értettem félre ezt a részt. Komolyan szánalmas ez a tipikus "akkor kilépek, mert erre már nem tudok mit lépni" mentalitás.

szita szita péntek 2010.02.13. 16:39:56

@gasztrokejenc:
Na, csak visszajöttem, ha már kérdezel. :) Nem nem ciki a foglalkozásom, csak épp nem akarom senki orrára kötni. Mondjuk azt, hogy szellemi munkát végzek. (médium :D)

"meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nincs igazad" - Őőőő, mondtál bármit, hogy meggyőzzél azon túl hogy nincs igazam? Most komolyan...

"könnyebb út a szélmalom váltás" - áh, nem tényleg jól szórakotok, csak gondoltam valahol csak abba kéne már hagyni mielőtt a fórum úri közönsége megorrol ezért a láthatóan meddő diskurzusért. De ha komolyan gondold - folytathatjuk. Bár az borítékolható, hogy az érveim leperegnek rólad, miközben (bocs, most tényleg nem sértegetni akarlak) tőlled nem jönnek érvek, csak érzelmek. Azzal meg nem érdemes vitába szállni. A szakmai öntudat nagyon fontos és jó dolog. Ugyanakkor az étterem is csak egyfajta drága kocsma, ahol azért vagyunk hajlandóak megfizetni a magas italárakat, mert közben enni is kapunk! :)

Nem vitatom, a korrekt étterem nagy költséghekkel és rengeteg munkával jár. Ugyan azt mondtam, hogy nem vagyok szakmabeli, azért dolgoztam egy keveset éttermi konyhán. Nem véletlen, hogy a szakácsok veszélyességi besorolása a múlt érában a bányászokéval volt egy szinten. Gyilkos és nehéz meló - elismerem. Hatalmas a költség oldal is - ezt sem vitatom. Ugyanakkor érthetetlennek találom, hogy az italfogyasztás jelentőségét miért kell elbagatelizálni. Hogy nézem Náncsinál egy főétel kb olyan 3.000 Ft. Ha levonom az alapanyag költséget és megpróbálom megsaccolni az egyéb költségeket (igen saccolok, de ez van) - akkor csodálkoznék, ha egy főételen 1.000 Ft-nál nagyobb lenne az étterem adózás előtti haszna. Ha a vendég e mellé megiszik egy kávét és egy üdítőt, akkor az utóbbiakon a haszon olyan 500 Ft körül van. Tudom, tudom, ebből adózni is kell, a helyiséget ki kell fűteni, akármi, de ez akkor is egy igen jelentős tétel a bevételben. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért kell ezt bagatelizálni? Nem hiszem, hogy ártana a szakmai megítélésnek, vagy hogy a vendégek ezt megértve elpártolnának egy helytől...

De tudod mit? Én a helyedben örülnék. Jelen fórum ugyanis nem erről a témáról szól, hanem arról, hogy igaza volt-e a postolónak. Sokan - többek közt én magam is többször - kijelentették, hogy nem. Ez pedig a hely dícsérete. Amiről mi beszélgetünk, az egy szerencsétlen elvi mellékszál csupán - ami csak annyiban köthető a N. étteremhez, amennyiben bármely másik étteremhez ebben az országban. Ennélfogva én kezdem magam hülyén érezni, hogy még mindig ezen lovagolunk.

De ha úgy gondolod, hogy az éttermedben az üdítő értékesítés inkább csak egy szerencsétlen járulékos tehet, hát azt alvállalkozóként bármikor átveszem tőled! Te adod a kaját és fölözöd a hasznát - én megelégszem csupán az italfogasztás bevételével!

Mike007 · http://lookatmylife.blog.hu 2010.02.13. 17:26:38

EZT A KAKIRÁGÁST 7-N DURVÁN 13500 FT-ÉRT! Magyarán Náncsi néni konyhájában nem fizetettek fejenként 2 rugónál többet úgy, hogy ittatok rövidet és kajáltatok. MOST KOMOLYAN AZT VÁROD HOGY VALAKI SAJNÁLJON???????????????????????????????? Hihetetlen..........

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 17:38:15

@szita szita péntek:
tenyleg nem vagy es nem voltal vendeglatos
ezert kar ezt tulragozni
colakat kell tartani, foleg a magyaroknak, elvarjak a 24 felet
5 csillagos hotelban melozok itt van olyan 4-5 fele cuzammen, de ez csak zarojel

az udito altalaban draga es nem uzlet
ezer oka van

szita szita péntek 2010.02.13. 18:07:30

@hagyma: Jah, persze. Egy 5 csillagos hotelban nyilván jobb üzlet a pezsgő. Ha meg üdítőt vesz nyilván nem vesz alkoholt. De - már ne is haragudj - a magyar étteremlátogató lakosság többsége nyilván nem nálatok kajál -> a tapasztataid e téren legalább annyira irrelevánsak, mint az én gondolataim.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.13. 18:19:41

hát én szívből remélem, hogy gasztrokejenc n. felhasználónak ezzel a modorral semmi köze a vendéglátáshoz és főleg nem a Náncsi néni étterem bennfenteseként irkál.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.02.13. 18:27:05

@Rékuc: Nem benfektes,csak a tulaj :)) de miért lenne különb mint a kommentelők Ő is csak ember,s tiszteld mert NŐ :)))

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.02.13. 18:37:00

Feltételezve, hogy az italárak megfelelően fel voltak tüntetve az itallapon a posztoló nem lett megtévesztve. Az akció az ételekről szólt, amit - ha jól olvastam - annyiért is számláztak, amennyiért az akcióban meg volt hirdetve.
Az viszont, ahogy az étterem embere itt osztja a kommentelőket, kritikán aluli. A válasz pedig, amit a honlapon szereplő helyesírási hiba kijavítását kérő kapott, szintén nem méltó egy igazi vendéglátóshoz. Mostmár akkor se mennék abba az étterembe, ha aranytálcán szolgálnak fel és valóban húsból készül a bolognai.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 18:44:30

@szita szita péntek:
mondtam : zarojel
amit tudok a sima kocsmakban alapbol van 12 fele szensavas es 6 fele gyumolcs
nem tudom mi a faxnak
es nem eri meg
ez volt a lenyeg
nalunk eleg 3 fele szensavas es 3 fele gyumolcs
pedig meno hotel

a tapasztalatom meg 5 ev sorozo vezetese MAGYARORSZAGON

sose tobbet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 19:09:36

pezsgot meg igen ritkan isznak
sot ebedhez alkoholt se nagyon
ice tea
esetleg cola
az alkoholos idoszak 4 utan indul a pubokban
/csak ugy mondom/
/ujratoltes ingyenes/
vacsorahoz inkabb mar bor

Bandi a hegyről 2010.02.13. 19:43:19

Én készséggel elhiszem a t. vendéglátós urak és hölgyek állításait az italok hasznáról. Csak egy dolgot nem értek: akkor miért van az, hogy még el sem helyezkedtünk asztalunknál, máris elhangzik egy követelőzően hangzó "italt mit hozhatok" kérdés? Nem állítom, hogy a N. étteremben is így van, de vele egy kategóriájú helyeken legtöbbször.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.13. 20:02:39

@Bandi a hegyről: Ilyenkor azt kell válaszolni, hogy 'egy korsó hideg csapvizet' és szedelőzködni, hogy a bunkó válasz után azonnal távozhassunk :)

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.02.13. 20:04:27

@Bandi a hegyről: Hu ettől egyszerűbbet nem is kérdezhettél volna,de szerintem te is tudod a választ, mert ha italt rendelsz elsőre azt elkészitik neked és kihozzák mig választasz az étlapról,megiszod az aparetivet,s mig vársz az ételre,mert ugye kell pár perc, hogy elkészüljön addig egy jó ital mellett beszélgethettek. Gondolkodj.

Szpájk 2010.02.13. 20:25:17

30 éves étel mondjuk régen romlott.
Attól még lehet finom, de 20 Ft-ért azért drága.

Szpájk 2010.02.13. 20:28:45

Aki meg inni akar, mennyen kocsmába, és ott simán bele is lehet hányni más ember kapucnijába, anélkül, hogy ez különösebb feltűnést, avagy McBotránkozást keltene.
Színvonalas éttermekbe ez zsenánt.
Ami zsenánt.
Tehát kocsma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 21:13:54

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
na ez sokkal inkabb ugy megy nagyon nyugaton, hogy miutan leultel
/ma'r ha etterem/
akkor kiontenek VIZET!!!
aztan ezzel egyidoben a kezedbe nyomnak egy etlapot es megkerdik netalan akarsz-e mast is vedelni
valasztol fuggoen folytatodik a tortenet

aperitiv nem alapkovetelmeny, kulonosen nem ebednel

sima pubban miutan az asztalhoz kisert a host/ess/ leseggelsz es majd arra boklaszik egy cicncer aki megkerdez mi a faszt akarsz inni, es akarsz-e esetleg zabalni

meg simabb kocsmaba meg bemegy, leulsz valahova, de elotte a pultnal kikered a vedelni valot, mert nincs pincer

szoval az
"italt mit hozhatok" es
a 'szeretnel valamit inno" kozott van nemi kulonbseg

csak ennyit akartam mondani

Bandi a hegyről 2010.02.13. 21:43:42

@Rékuc: :))
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Jól érzem, hogy le lettem hülyézve, mert megkérdeztem azt, amit? A kérdés lényege nem az lett volna, ami a visszatetsző stílusú és kioktató válaszban olvasható.

Bandi a hegyről 2010.02.13. 21:45:11

@hagyma: Rátapintottál a lényegre.

juhaszcs 2010.02.13. 22:34:59

Te barom 2000 forintért ettél ittál és itt ugatsz?
Vazze eddig hol éltél sátorban?
Ha ennyi lenne mindenhol a kaja pia akkor mindenki étterembe járna.
Szarjál sünt te egyszerű ökör!
Nehéz elolvasni az itallapot faszkalap?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.13. 22:40:58

@Bandi a hegyről:
ezt Mary is szokta mondani:)

a gondolkodjrol meg a regi vicc jut eszembe

Ivan es szerjozsa talal egy uveg vodkat
aszongya Ivan hatrateszem a vodkat a kezembe ha eltalaod melyik kezemben van akor megisszuk ha nem nem
aszongygya szerjozsa
- a jobb kezedben van
-Ivan: Szerjozsa , gondolkodj!!!!!

/a gondolkodjrol jutott eszembe, ez egy idoben szalloige volt felenk/

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.02.14. 08:38:36

@Bandi a hegyről: Nem jól érted,de ha te félreértetted Én kérek elnézést!. Te kérdeztél "akkor miért van az, hogy még el sem helyezkedtünk asztalunknál, máris elhangzik" én megprobáltam ugy válaszolni ahogy én érzem,láttam, s gondolom. Ennyi

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.02.14. 08:41:01

@hagyma: Hagyma tudod kedvellek Maryvel együtt,de te is tudod nyugat messze van,hisz ott vagy,ez itt meg a kicsi Hungary, itt 20 év mulva lesz az ami neked ma természetes,ezt itt mindenki tudja:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.14. 13:32:23

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
na itt is sok faszsag van ez nem kerdes
de
vendeglatasban es kereskedelemben osszehasonlithatatlanul jobbak
es meg emellett is ki lehet fogni bunkot
eppen tegnap sikerult egyet az ABC-ben
de eleg hamar lerendeztem a problemat:)

tvmiska 2010.02.14. 14:54:07

Kedves gasztrokéjenc!

Népes-néptelen családommal sokszor megfordulunk a Náncsiban.
Azonban a jelenidő csupán a mai napig volt érvényes.
Az Ön elképesztő stílusa (köcsögölése, tuloksága, ordenáré paréjsága) elvette az étvágyamat éttermének látogatásától, a következő 30 évre.

Boldog kerek évfordulót!

Fashionistas 2010.02.14. 15:09:44

Ez nem Amerika nem tűnt fel Hagyma?
Ott minden szép és jó. Én is éltem kint 1 évet tudom mi a jó szervíz!

Ez a poszt arról szól hogy még mindig vannak Balekok akik elmennek egy jót vacsorázni a haverokkal és felháborodnak hogy fejenként 1880 Ft ot kellett fizetni.....

Üzenem a kedves Náncsi néni személyzetének hogy Kitartás!...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.14. 15:27:04

@Kütyüuniverzoom:
nem nem
itt nem minden szep es jo
es egy rossz szot nem szoltam Nancsi nenire, mivel soha nem voltam ott, miert is tennem
/Te lehet voltal itt egy evet, nem eltel egy evet
feketemunkas lehettel , jottel a pezert, de ez nem baj/
de amellett kitartok
a vendeglatas es a kerskedelem itt messze jobb
Nancsinal is nem Nancsinal is, bar ha Te 1 evet voltal itt akkor valoszinuleg nem volt idod es penzed megtapasztaln
nem szegyen ez, elso evemben en is altalaban konzerveken eltem

Fashionistas 2010.02.14. 15:32:30

"a legnagyobb tomegben kijottvalami faszfej"

Hát ha ez a véleményed a vendégeidről akkor a vendéglátás tényleg nem neked való. Menj el szenet lapátolni ilyen modorral öregem!

Fashionistas 2010.02.14. 15:35:11

@hagyma:

Én konkrétan kint érettségiztem!

Az hogy feketemunkás voltam meg kikérem magamnak!

Bár lassan csak úgy maradhat az ember 1 évet Amerikában....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.14. 15:35:54

@Kütyüuniverzoom:
barom,
az nem vendeg volt
hanem ellenor
es utana is rendesen tolta az ingyen unicumocat
mert ha hiszed ha nem
nem mindig sikerul minden 3 cl pont 3cl-re
van hogy 2.9. van hogy 3.1

ja es nem szenet lapatolok, bar nem szegyellenem, de bezartak a banyak es nincs tervbe veve a hazatelepulesem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.14. 15:37:33

@Kütyüuniverzoom:
1 ev alatt?
tudsz valamit
miert mentel haza konkretan es hogy kerultel ide?

na haggyuk
ez nem cset

rexter 2010.02.14. 16:27:47

manapsag fel lityo jagert osztogatnak minden boltban 2e ftert, amolyan tomegpia lett. na ehhez kepest 1290 ert adni 4cl-t, ahhoz tenyleg pofa kell :)

rexter 2010.02.14. 16:34:36

egy kis szepseget megemlitenek olaszbol, Romabol. Utikonyv alajpan valasztottunk egy szimpatikus ettermet. jo, leultunk. kaptunk fel fel deci pezsgot fogadaskor, fasza. pincer ajanlatara 22 euros haltalat rendeltunk eloetelnek, 2 szemelyre. szar volt, mindegy. kaptunk melle letakarva par szelet szaraz, vekony kenyeret. bnom ett egy negyed szelet kenyeret, hogy le tudja nyelni a fos halat :) na foetel, kis adag, nagy talcan. maga a rendelt hus, meg a rendelt hal egeszen jo volt, a koret volt ocsmany, vmi teljesen izetlen nemtom mi, spenot szeru cucc. kozben a pincer elvitte a kenyerestalat, amibol egy fel szeletet ettunk. hoyott egy ujat, ebbol en ettem egy szeletet. (nem kertunk termeszetesen kenyeret)
szamla kijon, 75 euro. jovan mondom, en 69 et szamoltam. es miert 75 euro? mert 2x 3 eurot felszamoltak a kenyérért, amit nem is kértunk, raadasul az első kosarban is maradt még 5 szelet, de elvitte, es hozott ujat :) szoval 6 euoroert ettunk ket szelet ocska szaraz kenyeret, lehet ubereleni! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.14. 17:59:50

@rexter: \
azen idomben asszem 50 filler volt a kenyer es rendesen szamolta a pincer
ebed vegen kitakarta a kosarat es megszamolta
hehe
de jo kenyer volt
friss es kozepes vastagsagu

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.02.14. 19:00:00

A posztoló hülye volt, mert miért nem nézte meg az étlapot? Amúgy így is jól jött ki a dologból, akkor meg miért panaszkodik?

A hozzászólóknak abban azért nincsen igaza, hogy 2 ezerből sehol sem lehetne megkajálni. Persze nem jägerrel, de rengeteg ilyet ismerek, ahol jó a kaja, kulturált a hely, és a főételek 1000-1500 között vannak, leves 200-500, sör 300-400. Tapasztalatból mondom, hogy jobb a kaja, mint az ennél drágább helyeken, ez az a szint ahol még nem a sznobizmus uralkodik, és a vendégek csak akkor járnak ide, ha elégedettek, rongyrázásból nem.

Olyan helyet is ismerek, ahol 1000-ből ki lehet jönni, nem önkiszolgáló, de csak ebédelni lehet ott, és szintén jól főznek(nem úgy mint nálunk az egyetemi menza, ami nem is olcsóbb mellesleg...)

Mellesleg ahol legalább 4-5 ezer a főétel, olyan helyekre eleve vagy hivatalos célból(pl. üzleti vacsora) mennek a vendégek, akkor úgyse panaszkodnak, vagy rongyrázásból, akkor meg azért nem panaszkodnak, ha mégis akkor dicsekedés közben teszik és úgyis visszajárnak. Persze kivétel lehet ez alól ha egy-egy helyen tényleg valami spéci kaját adnak, ínyenceknek, akkor mivel nincsen tömegigény rá, ezért kénytelenek drágán adni a kevés de biztos vendégnek.

AvgDvl 2010.02.14. 20:02:00

Szánalmas fillérbaszó post ez, komolyan mondom.

Viner Spicli 2010.02.15. 08:13:42

Fillérbaszó Pitiánerkém!!!
Tetszett volna tanulmányozni az étlapot! Ittál volna Kövidinkát 5Ft/dl-ért és akkor nincs rossz szájíz. Amúgy meg kevesebb, mint 2000 Ft-to fizetettek per koponya.... nem kellett volna nagyzolni az Agancsoskólával és a Gömbszörppel ;))
Az ilyen piti alakok miatt tart itt a vendéglátás MO-n, mert gondolom amúgy nem jársz sokat a Náncsi nénibe...

Viner Spicli 2010.02.15. 08:15:12

@rexter: couvert-nek hívják és minden olasz étteremben felszámolják!

Én lennék terrorista! 2010.02.15. 08:57:55

Minek fizettetek? A blokk necces volt, lehetett volna alkudni, vagy fogyasztóvédelem/sündőrség/VPOP/ÁNTSZ.
A mai világban, ahol minden sarkon átba... izé, átverik az embert igenis ki kell állni az érdekeinkért!

Viner Spicli 2010.02.15. 09:04:28

@Én lennék terrorista!: miért necces a blokk?? Egy vendéglőben nem csak a 25%-os ÁFÁ-t használják!!!
Evett? Ivott?? Akkor miért ne fizetne?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.02.15. 09:45:21

Alapjában véve még arra sem kaptunk válasz, hogy mennyibe került 30 évvel ezelőtt Budapesten, étteremben 4 cl Jägermeister...

2010.02.15. 10:32:15

@gasztrokejenc: Zsófika ! Ezt most bebuktad !
Igenis otrombaság egy segítő szándékú levélre ilyen goromba módon reagálni. Kiállítottad magadról a bizonyítványt, leülhetsz, egyes !

2010.02.15. 10:38:06

@Rékuc: Ha a "milyen italt hozhatok" kérdésre felállsz és kimész, akkor te MAgyarországon éhen fogsz maradni, mert MINDEN étteremben ezt csinálják.
Látszik, hogy régóta külföldön élsz.

Timil 2010.02.15. 10:47:34

Ha a Náncsis hölgy még olvasgat itt, szeretném felajánlani kommunikációs tanácsadói szolgálataimat. Méltányos áron tartok neki és munkatársainak tréninget az asszertív (ügyfél)kommunikációról. Tankönyvbe illő negatív példa, hogy egy számára alapból nem negatív szituban kemény erőfeszítések árán sikerült jó ellenszenvesnek és arrogánsnak beállítani magát.

Kravver 2010.02.15. 14:49:04

@hagyma:
"well down"
wtf??

Hogy hova jutott a világ... a Queen's Englishben ez még well done volt (esetleg slightly underdone).

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.15. 17:57:49

pár éve voltunk Kis Feleségemmel Náncsi Néniéknél. ettünk rendesen (legalábbis én), megittunk 1-1 rövidet és üdítőztünk. ja, természetesen kértem egy db (hatalmas!) túróbombóct. ez is olyan volt, mint az étteremben minden: tükéletes! poénból kértem a maradék baracklekvárt (én azzal szeretem) és a pincér mosolyogva (talán az ALDiban dolgozott előtte?), egy rossz szó nélkül kihozott egy kistányérral még belőle. mondtam, a maradékot a konyhán található nagy befőttesüvegre értettem!
vette a poént. :D
lényeg, hogy nagyon jól éreztük magunkat... már nem emléxem, de valahol 10körül fizettünk. 2 személyre.
mondom: pár (3-4?) éve!
azóta nem hiszem, hogy lejebb mentek volna az árak és a poszterék 7en voltak. mégis mi a tököt vártak? autót tankoltatni 30évvel ezelőtti áron nem akarnának? hö! lúúúzeeer!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.15. 18:09:59

@valaki ül kint a szárnyon: hogy most milyen, sajna nem tudom.
de 2-3 éve nagyonis megfelelt a kis kényes ízlésemnek mind az ételek íze, mind azoknak az asztalhozérkeztetése.
romlott volna a helyzet? remélem nem, mert lassan itt az idő egy újabb látogatásra.
persze nem torkoscsütörtökön... nem akarok posztot írni, hogy lehúztak, pedig nem. 8)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.15. 18:26:55

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: VÉLETLENÜL 1,3-mal számolta a szerinte odaillő áfát és 12195után még az 5Ft-ot is felfelé kerekítette a kedves poszter. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.15. 18:30:22

@salapapa: izé... 13195után. paff. írnisemnem tudok. :D

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.15. 18:44:44

@puffancs: milyen szép is lenne a 140.000Ft-os átlagfizetés!
vagyis... a baj az, hogy az átlagfizetés nem egyenlő a többség fizetésével. ha így lenne, akkor egy négytagú családot ahol 2 kereső átlagfizus van alapul véve az átlag rezsit levonva (80eFt) gond nélkül jutna napi 1.500Ft/fő.
ez így megáll szerinted? soksk szerint nem. sajna.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.15. 18:52:07

@gasztrokejenc: ha igaz ahogy más is írta és valóban a NN-től vagy, reményeim szerint igen hamar repülsz onnan mert bunkó stílust kölcsönzöl a számomra (is) becsült étteremnek.

2010.02.16. 12:47:44

@salapapa: Igen, onnan van. Sajnos még csak be sem látja, hogy ő lenne az arrogáns. Azt hiszi, hogy ez a homár egy verekedő terep, ahol neki meg kell jelennie. Holott az anonim tömeggel szemben ő névvel kell hogy vállalja magát. Eleve vesztett helyzetben van. Fogalma sincs mi ez a homár, itt mik a szokások és így képes idejönni osztani az észt.

KolomparVinetu 2010.02.16. 13:28:28

@gasztrokejenc: Te véletlen nem egy faszszopó köcsög vagy?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.16. 21:29:55

@Kulics: pedig aki nálam arrogánsabb, az már rajzolja magát! :D
azért tényleg szomorú, hogy képes volt így beregizni... remélem a tulajnak is eszébejut átkukkantani ide és elgondolkodik, ki lehetett ez a "kedves" aki szépen lehúzta az étterem szintjét.

Nyugi:) 2010.02.24. 14:15:21

Jó napot Nép!:)

Végigolvastam a hozzászólásokat és nem bírtam megállni, hogy ne vegyem a cikkíróját a védelmem alá.
Leszögezném, hogy tíz éve dolgozom a vendéglátásban. Van tapasztalatom üzletvezetésben.
Részemről az előzmények:
Igaz, hogy rég, de jártam már NN éttermében. Túl mély nyomot nem hagyott bennem akkor. Tehát nem volt igazán sem pozitív, sem negatív élményem. Leszámítva azt, hogy amikor ott jártam táblán hirdették, hogy a szerelmesek ingyen kapnak egy pohár pezsgőt. Tény, hogy lehet, hogy szeretem az akciókat, de megjegyeztem a pincérnek, hogy nem látok a szerelemtől és jól jönne a pohár pezsgő is... hát mit mondjak, elég kelletlenül hozta ki. Akkor már nem is tűnt olyan mókás akciónak.Ez amire emlékszem.
Tény az is, hogy nem vagyok ingyenélő, ezért ezidáig sosem vettem igénybe a torkos csütörtök nyújtotta örömöket,de idén úgy döntöttem kivételt teszek! Ennek egyik részeként szereztem tudomást a NN akciójáról. Melyben fennhangon hirdették, hogy náluk 30 évvel ez előtti árak vannak! Gondoltam kipróbálom. Szerencsére előttem ott járt ismerősöm beszámolt róla, hogy figyeljünk, mert az italok nem olcsó kategóriában szerepelnek, és azok teljes áron kerülnek majd felszámolásra. Tehát nekem ezzel a részével nem is volt annyira gondom. Ami nekem az egészben nem tetszett, hogy több mint egy héttel hamarabb foglaltam le a helyet... mondhatni én hibám, de meg sem említették, hogy gondot jelentene-e, ha dohányosokkal egy légtérben kell majd tartózkodnom. Isten bocsá nem bírom a dohányfüstöt, főleg nem, miközben étkezni szeretnék, és a szomszéd asztalok kevesebb, mint fél méteres távolságban vannak tőlem:( Sebaj, ez se baj. A baj már az ajtóban ért, mikor beléptünk az étterembe. Kicsit sem mosolygós vagy kedves pincér fogadott. Én is 12 órázom!!! én is talpalok, mégis tudom, ha mosolygok visszajön az ügyfél! - ő ezt nem így gondolta helyénvalónak...
Azt viszont kapásból odamorogta, hogy 6-ig szíveskedjünk eltávozni, mert jön az újabb asztaltársaság. Hiányoltam, hogy nem azt mondta, nézzék az akció 18 óráig tart, ezért felhívom figyelmüket, hogy ezen idő után az ételeket teljes áron tudjuk csak önöknek felszolgálni. Ügye mennyire más? Mégis ugyan azt jelenti... no mindegy menjünk tovább
Ahogy leültünk, illetve még le sem ültünk! Máris nekünk volt szegezve a kérdés, mit innánk? Rutinos pincér lévén azon nyomban lökte, hogy milyen italok rendelhetők! Étlapnak ekkor még színét se láttuk. Ügyes volt, mert máris rendeltünk egy kólát és egy limonádét. És végre leültünk. Hozták az AKTUÁLIS menüsort tartalmazó étlapot, az akciós árakról... s közben körbenézve feltűnt a falon hirdetett 5 Ftos kövidinka ajánlása. Ami miért ne abban erősítene meg, hogy jó helyen vagyok jó árakon? Sehol semmilyen formában nem találtunk olyan megjegyzést, hogy az italok teljes áron kerülnek felszámításra! Itallapot az étkezés végéig nem is láttunk!! De még a normál étlapot se. Valóban, ezt is kérhettük volna mi, ha nekik eszük ágában se volt odaadni, de nem tettük. Én tisztában voltam azzal, hogy az italok jóval többe fognak kerülni az étkeknél:) Mindenfélét ittunk! Forralt bortól kezdve, ásványvízen és üdítőn át. Egyikről sem tudtuk mennyibe fog kerülni. Viszont amit húsgombóc leves néven kihoztak... abba még nyomokban sem láttam semmiféle gombócot, főleg nem húst. Az egész volt vagy két dles csésze. Viszont mivel az idő rövidnek ígérkezett gyorsan áttértünk a főételre. Pincért még mindig nem láttunk mosolyogni. Viszont már nem nagyon akartam rájuk nézni. Kifejezetten nem éreztem jól magam miattuk. Unottak voltak, mondhatni közömbösek. Emlékeztetnék mindenkit VENDÉG-látóóó!:D No, a négy főételt nem sikerült megjegyezniük, mert nem azt hozták, amit rendeltünk... elnézést nem kértek a csere miatt! Azonban ez már valószínűleg a pincér hibája lehetett, mert miért nem olvasta vissza a rendelést egyeztetés céljából? A főétel kifogástalan ízzel bírt! Eziránt minden elismerésem az étteremé! Azonban a mennyisége komoly kuncogásra ingerelt bennünket, mert jómagam a négy éves kisfiam elé többet tálaltam volna tízóraira! Kiteljesedésnek jött a híres túrógombóc, amivel nem is volt probléma. Még a méretével sem. Viszont ha valaki simán kért egy palacsintát, akkor az egy darab lekvárost jelentett, mindenféle díszítést, akár csak porcukrozás nélkül! Biztos, hogy ezen kell behozniuk a filléres áraikat? Egybehangzóan úgy döntöttünk, a kávét nem kívánjuk az étteremben elfogyasztani a meghitt hangulat miatt sem, s félő volt, hogy gyufásdoboznyit kapunk 1200 Ft-os áron. Ezért elmentünk a legközelebbi Mc Donald’s étterembe inni egy gépi kávét, viszont felszabadultan megállapítani, hogy Náncsi Néni a jövőben minket nem fog látni. Semmilyen akció,vagy nem akció keretében sem. És itt nem a pénzen van a hangsúly részemről! Hanem azt gondolom, hogy ha egy étterem bármilyen akciót szervez, gondolja át a megnövekedett forgalommal járó mennyiségi és minőségi személyzet ellátását. Továbbá ne legyen a főétel 47 Ft! Legyen 370, vagy 690... esetükben ez is bőven akció. De senki nem kényszerítette Őket arra, hogy szemet, lelket sértő mennyiséget legyenek képesek felszolgálni, úgy hogy soha vissza nem térünk hozzájuk, mert rossz volt a bánásmód és nem fogjuk sehol sem jó hírüket öregbíteni! Ezt ma nem sokan tehetik meg a vendéglátásban... szerintem.
Mindenkinek kellemes vacsorát kívánok:) Üdvözlettel! Rita

boldii10 2010.03.21. 02:32:09

Esetleg egy nagy számonkérés a világ felé a bib g. elvesztése miatt? Vagy benne volt a pakliban?
süti beállítások módosítása