Tékozló Homár

Utalványra kapni az anyázást a Gellért fürdőben

2010.03.02. 08:13 | szily | komment

Nagyszerű, világviszonylatban is versenyképes fejlesztést vezetett be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei ZRt.: utalványra adják a faszozást. Ez megkönnyíti mindazon vendégek dolgát, akik bizonytalanok abban, hogy hová is kellene elhúzniuk. A remek, értéknövelt szolgáltatásra András hívta fel a figyelmünket. Ők a pénztárosnőtől kapták, amikor megpróbálták beváltani a fürdő-szállóban is hirdetett Hydrus utalványukat. Paprikás sztori alant:


Február 27-én (szombaton, kb. 11 órakor) izgatottan és nagy várakozással érkeztünk a párommal a Gellért fürdőbe. Régóta készültünk rá, hogy a karácsonyra kapott, egész napos belépésre és 20 perces masszázsra alkalmas ajándékutalványunkat felhasználjuk. Belépve a pazar előtérbe, egy ember nagyságú reklámmolinó fogad: „Ajándékozzon Hydrus utalványt szeretteinek”. Kiváló! A legjobb helyen vagyunk – gondoltam. A pénztárnál bemutatva az utalványunkat, a kedvesnek kevésbé sem nevezhető, középkorú munkatársnő maga elé morogva annyit mond: hát ez nem nagyon fog menni...
Miért is nem? Nem fordul felém, nem néz a szemembe, rázza a fejét, húzogatja a száját, segítséget hív a szomszéd kasszából, eltelik 5 perc: nincs megoldás. Bátorkodom megkérdezni: mi a probléma? Továbbra is csak maga elé nézve, kerülve a szemkontaktust, a számítógép klaviatúráját vadul verve azt mondja: „Idebaszták nekünk ezt az új rendszert, aztán nem működik….”
Várunk…. Újabb öt perc telik el, a párom megkérdezi, hogy mikorra várható a probléma megoldása, valami olyasmit várva, hogy bocsi, kis türelmet kérek, vagy legyenek még egy kis türelemmel… Azonnal jön is a felháborító válasz: „Na, kopjál le!...
Tessék????
„Igen, azt mondtam kopjál le”
Odahívatom a fürdő ügyeletes vezetőjét, aki sűrű elnézéskérés közepette elmondja, hogy egyrészt most nem tudja felállítani és kirúgni a kolleginát(hiszen hétvége van és nem lenne helyette senki) másrészt sajnos csak ilyen kvalitású (kvalitás???) munkatársat tudnak felvenni, mert maximum még „piercinges” lányok jelentkeznek, de hát ők meg egy másik vendégkört irritálnának…. (diszkriminatívnak érzem, de túllépek rajta) Felajánl még egy későbbi időpontra érvényes belépőt is, de köszi, inkább menekülök innen. IDE? SOHA TÖBBET! Kifelé menet még elköszönök a pénztáros hölgytől: hétfőn keressen magának új munkahelyet, ott ahol nem kell emberekkel foglalkozni – jön a return: „húzzanak innen a faszba ”….majd feltehetőleg ott ül még a nap végéig és a közvetlen, kedves, vevőorientált modorával áll a vendégek rendelkezésére.
FELHÁBORÍTÓ!!!!
Az utalvány érvényes a Széchenyibe is, teszünk egy próbát. A friss élmények hatásaival és gyomorideggel együtt, rossz előérzettel beállunk a pénztárba, aztán egy kedves hosztesz lép hozzánk, tud-e segíteni valamiben? Mi ez, kandi kamera? Látja arcunkon a meglepettséget, elmeséljük a friss élményeinket neki is – felháborítónak tartja. Ebben maradunk.
Már-már megnyugszok, hogy a humánpolitikai döntések csak a Gellértben nincsenek rendben, amikor az egyik masszőrnő megérti, hogy a külföldi vendég 30 perces masszázst fizetett ki, odafordul a kolléganőjéhez és visítva mondja magyarul: „bazd meg, ez 20 helyett, 30 perces masszázsra jött….” A vendég mit sem értve bámul rájuk…..
Országimázs, oh!
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 10:18:46

hát én elég sokat járok Pestre magyarul nem beszélő barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal, és néha direkt letesztelem a vendéglátósokat: egymás között svédül beszélünk, velük meg angolul, és közben figyelem, hogy elkezdik-e magyarul ócsárolni a 'hülyekülföldieket', de eddig szerencsére még nem volt rá példa :) de legközelebb fürdőzni is fogunk, szóval kíváncsi leszek, azok a nénik vajon hogy viselkednek majd.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2010.03.02. 10:20:22

@salapapa: Ezért van még csak műhelyed és nem zéertéd.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.02. 10:24:15

@szakállasbácsi: Mikroblogger-e vagy?
És tűzoltó? [http://kitalator.blog.hu/2010/03/01/altalanos_felmelegedes]
Csendőrökkel nem találkoztál?

David Bowman 2010.03.02. 10:33:49

Nekem már a teszkós műanyag asztalok betettek a Gellértben. Adjanak már magukra 1 kicsit.Nem is voltam ott vagy 10 éve.

lüke 2010.03.02. 10:34:59

@szakállasbácsi:
1976-86-ig zárva volt felújítás miatt,ami 2006-ig tartott!
s kezdhetik újból:)

pff24 2010.03.02. 10:39:30

szakállasbácsi: hogy a picsába lehet elindulni fürdőbe minden cucc nélkül? :D te felveszed más után? mert én elvből nem... papucsot főleg, gatyát...,és csodálkozol, hogy nem jó a méret. nemá, ez durva. :D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.03.02. 10:39:33

@lüke: Csak akkor ne hagyják ki a felújításból a személyzetet se!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.03.02. 10:42:47

@pff24: Szállodában belefekszel az ágyba más után? Ha régen elment az ember gőzbe, vagy hasonlóba (pl. Rudas), akkor még hülyének is volt nézve ha nájlon gatyát vett. Annál kevés szarabb van. Talán aki fukszban megy szaunázni, aztán nézi, hogy jé, de forró! Szóval kaptál egy fehér, vasalt, vászon ágyékkötőt, egy törölközőt a feneked alá, egyet törölközni. Aztán kifelé leadtad, ment a 90 fokos mosásba, és jónapot.

pakesz (törölt) 2010.03.02. 10:42:49

@pff24: hogy a bubanatbva lehet papucsban menni strandra furdobe?
undorito ez ember, attol kapsz gombat!!!
csak ezt nem tudja az ember nagy resze :)
vagy esetleg holdjaro papucsban jarsz? olyan technopataban?

Disznó Úr 2010.03.02. 10:42:52

A kommentekből úgy tűnik, lesz aki nem ért meg, de én kifejezetten fuldoklom a modortalanságban, neveletlenségben ami körülvesz. Kifejezetten felüdülés, ha olyan emberrel van alkalmam beszélni, akit megtanítottak az alapvető udvariasságra. Ez még nagyon manager, nagyon diplomás emberek között is ritka.

Ehhez képest még egy meredek ugrás a pénztáros, biztonsági őr stb, akik nagy része a társadalom nagyon alacsony státuszú rétegeiből verbuválódik (Maunika tábor)

Lassan pszichopátiába hajlik a hozzáállásom az önálló fajt képező undok, bunkó pesti prolik sáskajárása miatt.

Vége lesz valaha a proletárdiktatúrának?

Zsola777 2010.03.02. 10:44:26

Pedig a "bazdmeg" szót még az eszkimók is ismerik.

panka 2010.03.02. 10:49:17

Mivan? Ha a kedves üzemeltető az adott esetben viselkedni tudó piercinges fiatal helyett az anyázó középkorú nőt választja, akkor megérdemli a sorsát. Ez esetben nem biztos, hogy az alkalmazottakban kell keresni a hibát, mert akkor azok szükségszerűen bunkók.

lüke 2010.03.02. 10:49:20

@Disznó Úr:
hogy lenne mán' vége
örökké tart:)

lüke 2010.03.02. 10:50:53

@Csokis: :)
permanenciában vannak:)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 10:52:14

@Micsoda??? Ez nevetséges!!: lehet jobban is érzem magam, manapság már nyugodtan is alszom. :)

különben mondasz valamit: nekem 100szor fontosabb az autóval a jó kontaktus, mint a tulajjal. ezt érzik, tudják az ügyfeleim is. viszont manapság már leginkább az olyanok járnak ide, akik szeretik az autójukat. én azzal jól bánok, így marad a jó viszony.
még valami:
ha tévesen jött volna le mert félreérthetően írtam, akkor egy kis kiegészítés:
mindenkinek jár a jómodor. elsőre. aztán +1 esély, mert lehet, neki is csak szar napja van. (miért ne lehetne roszabb mint nekem?) de ha harmadszorra sem kap magához, akkor a "kifelé!" felszólítás után ne ugasson hanem azonnal ugorjon vagy eltalálom valamivel pár kedves szó közepette.
így kerek egész.

lüke 2010.03.02. 10:54:06

fuxos szauna:
"csak láncait veszítheti s cserébe egy világot nyersz"

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.02. 10:58:56

@salapapa: már megbocsáss, de te melyik bolygóról jöttél? két ember normálisan odamegy, ez a paraszt, posztkommenista maradvány meg ilyen hangnemben ugat? szerinted erre van mentség?

pakesz (törölt) 2010.03.02. 11:00:56

@panka: elofordulhat hogy a poszt bekuldojenel is volt pirszing, illetve a pirszinges csoport kozeleben volt...
elvegre ez van a posztban: "mert maximum még „piercinges” lányok jelentkeznek, de hát ők meg egy másik vendégkört irritálnának…."

vagy nem jol latom a ket vendegkor meghatarozasat?

Bubu99 2010.03.02. 11:04:23

@salapapa: Na igen, csak az a baj ezzel a hozzáállással, hogy nem tiszted eldönteni, ki a "gyökér" és ki nem az. Az infarktus meg akkor jöhet elő ilyenkor, ha elfojtod a dühödet, mert mosolyogni kell. De miért fojtod el? Hmmm.

Szerintem alapvetően a vendégnek van igaza. Ez az első pont. És a második: Ha mégsem, akkor automatikusan az első lép életbe.

Hidd el a "tuskó" vendégeket is el lehet intézni szép szóval. Én nem érezném jól magam olyan helyen, ahol azt hallom, hogy a másik asztalnál a pincér és a vendég veszekszik és trágár szavakat üvöltenek. Oda többé nem mennék.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 11:11:50

Salapapa sokszor védi a mundér becsületét, de szerintem nem ugyanarról van szó.
Ha én odamegyek salapapához és azt mondom neki, hogy jónapot, furán kattog az autóm, vajon mi baja lehet? és mennyibe kerül a javítás, és mikor lesz kész? akkor valószínűleg nem fogja hozzámvágni a franciakulcsot (remélem) :)
a fenti posztoló is kb. ugyanígy ment oda a pénztáros banyához, aki képletesen hozzájuk vágta a franciakulcsot, az emelőt és a pótkereket is, így ebben a sorrendben. Ezt senki nem tarthatja védendő viselkedésnek...

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 11:16:01

@morrisal_: ezt írtam én is, hogy helytelenítem a pénztárospicsa modorát. elsőre mindenképpen.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 11:21:21

@Bubu99: valóigaz, nem tisztem. de alattad Rékuc tökéletesen megértette a probléma lényegét, épp azt írta le amit és ahogyan teszek. (nem, normál belépőhangra természetesen nem repül semmi, max egy "szépjónapot, miben segíthetek?" kérdés)
az infactus pedig valóban a sok elfolytott, lenyelt dühtől jött ki. mert a Zügyfél seggét ki kell nyalni akkoris, ha egy tahó paraszt.
ezen változtattam 3 éve. idegeskedjen az, aki másnak rossz napot akar szerezni! :)
osztánmerthogy elég kicsi a hely, így az összes ittlévő hallhatja, milyen modorban (vagy nélküle) kérdezett a delikvens, akit épp elküldök melegebbre.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 11:25:45

egyébként egy nagy helyen (fürdő, szálloda, stb) a személyzet akkor sem engedheti meg magának a vendég elküldését, ha a vendég vérbunkó. Egyszerűen mert a szóváltásból a többi vendég számára nem derül ki, hogy mi folyik, csak az, hogy atrocitás van = imázsvesztés. Egy nagyobb helyen mindenkit ugyanúgy, udvariasan, 'személytelenül' és profin kell kiszolgálni.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2010.03.02. 11:26:14

Ugy latszik ez az uj rendszer mindenhol eleg szarul mukodik (remelem legalabb sokba kerult...)mivel nekem a Dagalyban kellett varnom 10 percet vasarnap egy szamla megirasara, de ott a holgy rendkivul kedves volt, nem is arenaztam.

nyílméregbéka 2010.03.02. 11:28:17

Hihetetlennek tűnik, de igaz: a Gellért pénztárosai tényleg a 60-as évek házmester-mentalitását őrzik! Még egy picit sem törődnek legalább a látszattal, legalább a külföldi fürdővendégek jelenlétében :-(
Tavaly többször is jártam ott. Üdülési csekkel fizettünk. MINDEN kasszánál ki volt írva, hogy itt lehet ü.cs.-vel fizetni. Ehhez képest a négyből három kasszánál közölték, hogy nem, itt nem lehet, hanem csak a negyedik helyen. És ott is kb. úgy beszéltek velünk, mintha friss kutyaszarral akartunk volna fizetni.

nothing.at.all (törölt) 2010.03.02. 11:33:43

ki találta ki ezt, hogy mindig a vendégnek van igaza? miért kéne kedvesnek lenni? semmi sem muszáj. oda járni sem. aki ez után is bemegy, az az ő baja.
ez a fürdő nyilvánvalóan nem akar több bevételre szert tenni. az ő dolguk.

galicius 2010.03.02. 11:50:25

Egyáltalán nem vagy jó fej.Az ajándékutalvány nem arra való,hogy fel is használd.Az arra való,hogy tovább ajándékozd.Most megtanultad.

Picitures doktor 2010.03.02. 11:59:51

@Sün‼: ott hogyé van a belépőjegy,és nem durva-e a kasszásnéni???

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.02. 12:09:07

@Disznó Úr: Ó, ne is reménykedj. Sajnos. És a szomorú, hogy reinkarnálódnak, sőt egyre bunkóbbak lesznek.
'89 előtt még jobb volt a helyzet, mert felkent vezetőik tudták hogy kell bánni velük és rendet tartottak köztük.
A demokrácia viszont elhozta a kontrollálhatatlan diktatúrájukat, melyben te mindig is személyes ellenség leszel valamiért. Mert vagy több a pénzed, vagy szebb a kocsid, vagy van állásod, vagy beszélsz nyelveket, egyszóval úgy érzi, felette állsz.
És ezért zsigerből gyűlöl.

Antonia40 (törölt) 2010.03.02. 12:19:17

@Don Bandi: az eltelt 15 évben már megváltozott a Gellért vendégköre, taták-nyanyák már nem járnak (legalábbis magyarok egyáltalán nem) mert 4 ezer forint körül van a beugró , szóval nem a magyar nyugdíjas zsebéhez van szabva! Tele van külföldiekkel, fiatalokkal és középkorúakkal. És én is jártam tavaly nyáron, de semmiféle bunkóságot nem tapasztaltam, sőt egy nagyon kedves úszómesterrel rendszeresen beszélgettem.

Tarkin kormányzó 2010.03.02. 12:19:19

A fenébe! Velem miért nem történnek ilyenek mostanában? Ráhajtogattam volna a fejére a billentyűzetet! Igaz, egyszer akkorát basztam a pultra az egyik plázában, hogy repült róla minden. Ott is kedvesek voltak. Jóból nem ad túl sokat az ég! :)

Punk is not dead 2010.03.02. 12:31:11

@Tapmancs: Nem, mert utánuk az ő gyerekeik jönnek...

pakesz (törölt) 2010.03.02. 12:33:14

@Tarkin kormányzó: azert nem mert rolad sugarzik a megelozo aggresszio es nem a beszedben, hanem a metakommunikacioban

es nem az hogy hat na jott ez a kis pirszinges csoro leanyzo, aki jo modort is valoszinuleg tanult, de majd meglatjuk mennyire birja idegekkel, hat csessze meg ma is hozzamertek a BKV-n hat ezt nem lehet magamban tartani, most eppen tovabb tudom jol adni...
hat de itten mit jon ezzel az ajandek furdojeggyel(egyaltalan mia bubanatnak jon ezzel? ezt otthon le kell rakni a fiok aljara es elfelejteni, elvegre a kifizetes mar megtortent vagy nem? hat jon ez ide kellemetlenkedni nekem!!!), elvegre ez a kiscsaj ugyse jonne a sajat penzen, hat ha mar ittvan jol megszopatom, elvegre a fonok is allandoan rohogni szokott ezen a kavezas kozben

nácivadász tűsarkúban 2010.03.02. 12:47:21

@PuruttyaIrto: olyan belépő árai vannak a Gellértnek, hogy nem értem, miért ne menne jól nekik.

Punk is not dead 2010.03.02. 12:47:41

@walker57: Ezzel nem teljesen értek egyet. Rendkívül jó tapasztalataim vannak Angliában, Franciaországban és Hollandiában szocializálódott kasszásokkal, meg egyéb szolgáltatás-jellegű munkát végzőkkel. Természetesen ezekben az országokban is vannak hülyék, barmok és prosztók, de érdekes módon az eladó/szolgáltató-vevő relációban a miénkénél alacsonyabb a népsűrűségük.

Bubu99 2010.03.02. 12:57:30

@salapapa: No én még véletlenül sem mennék oda, ahol dolgozol. Ugyanolyan vagy, mint az, akit elküldesz. Én nem szeretek úgy ebédelni, vacsorázni, kikapcsolódni, hogy tányérok, vagy akár trágár kiabálások repkednek a fülem mellett. Akkor már nézek JÓSI barátot, mert ott is káromkodnak éppen eleget (dehogy nézek).

Az pedig már rég köztudott, hogy attól, mert valaki hangosabban kiabál, még nincsen automatikusan igaza. Ahol sűrű az anyázás, az nem jó hely. Nem jó helyen pedig nem jó emberek dolgoznak. Én, ha az alkalmazottam ilyet tenne, nem sajnálnám kitenni, akkor sem, ha családja van.

A vendégnek igaza van. Ez alapelv. Eképp kell viselkednie a kedves vendéglátónak. De van még más munkahely is, ahol ki lehet adni az elfojtást és "bunkó" módon viselkedni. Benzinkutasnak is el lehet menni, kb ugyanolyan nagy felkészültséget igényel, mint pincérnek lenni. És ott is sűrűn anyáznak. Szerencsére ismerek pár éttermet (ahová rendszeresen járok is) ,ahol ilyesmi soha nem fordul elő. Még mindig elégedetten távoztam. Ha nem így lett volna, többé nem megyek oda. Így van ez a szállodával is.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 12:59:09

@Tarkin kormányzó:
Talán azért mert egy osztag birodalmi rohamosztagos is álldogált mögötted:)
ha az életét veszélyben érzi - egyből másként viselkedik.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.02. 13:01:09

@Bubu99: "A vendégnek igaza van. Ez alapelv."
Frászkarikát.
Ha a "vendég" überparaszt akkor nyugodtan mehet máshová, sajnálom zárva vagyunk, viszlát.
jelen esetben erről nem volt szó.
itt a szolgáltató volt a paraszt.
eléggé duLván.

Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho 2010.03.02. 13:09:48

Ugyan, gyerekek, bunkóból mindenhová jut. A budai várban több múzeumban találkoztam olyan pénztárossal,aki semmilyen nyelven nem tudott, még magyarul sem.
Vagy nézzük az esztékás orvosokat! Szerintetek kultúráltan kezelik a betegeket, nem foghegyről, pökhendien?Ez még a proliuralom korszakából maradt vissza, amikor a portás néni szalonnázhatott a portásfülkében, miközben a vezérigazgató izzadó nyakkal, nyakkendőben amerikai tárgyalóparteneket várt a fülke előtt. Valamely ismert, humorizáló szociológus, talán Parkinson írta valahol, hogy a világ proletarizálódik: a középosztály is egyre gyakrabban hord baseball sapkát.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 13:14:09

@Bubu99: elég érdekesen olvashatsz...
írtam-e valahol, hogy vendéglátózom? olvasd el újra homar.blog.hu/2010/03/02/utalvanyra_kapni_az_anyazast_a_gellert_furdoben/fullcommentlist/1#c8902152 de most olvass figyelmesebben!

vernyul 2010.03.02. 13:15:14

Kutyafasza. Jártam már nyugaton úgy, hogy keményen szidtak a hátam mögött angolok, németek, franciák, közben meg a képembe mosolyogtak. Nem jártak jól, mindhárom nyelven értek. Nem magyar jellemző ez, a bunkóságnak nincs arca.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 13:22:43

@vernyul: ez sajna igaz. én a németeknél töltöttem el egy kisebb részt az életemből, bizony ez van. nem Hungarikum ez.
viszont mennyivel kultúráltabb, szebb, ha a szemedbe mosolyognak, a hátad mögött pedig éppcsakhogy le nem köpnek?
kétszínű buzeránsok...
én legalább -ha azt érdemli- a szemébe mondom az embernek ha problémás a "kapcsolat", nem a háta mögött sunnyogok.

AutosVilli 2010.03.02. 13:36:22

Ördögi kör: Kevés fizetés= "tapló paraszt pénztáros" =kevesbb vendég=kevesebb bevétel= kevesebb fizetés.... (és a kör bezárult)

Én kifelé menet meg mondtam volna,hogy várni fogunk a müszak után téged ,és majd az utcán meglátjuk mekkora pofád van.
Majd később kicsit vissza menni,és csak beköszönni, hogy "itt vagyunk még várunk rád,nem felejtettünk el." Na innentöl a meló végéig görcsbe lenne hogy milessz ha vége a munka időnek.

Tapmancs 2010.03.02. 13:43:12

@walker57: én is az előzőben születtem, de a szocializálódásom javarészét már az újban éltem meg.

Az ilyen bunkók azt felejtik el hogy már nem az ÁLLAM-tól, mint egykori tulajdonostól kapják a pénzüket (és meg is kapják, bármi történjék), hanem a vendégektől, akik az általa okozott rossz élmények hatására nem jönnek vissza. Akkor meg majd sírhat hogy nincs munka.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.03.02. 13:49:07

@salapapa: hát mé nem hagyod ott a vendéglátót, ha ennyire frusztrál a sok köcsög vendég? Mennyé át a MÁV-hoz, ott nagy szükség van a 32s IQdra. Vagy vár a Magyar Sakkszövetség, sötét parasztból mindigy hiány van!

2010.03.02. 13:55:21

@Rékuc: ha javasolhatom, akkor a pénztárbana "Du ser ut som en slemmig fitta!" felkiáltással nyissatok. Csak hogy egálban legyetek a későbbiek során :)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 13:59:40

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered: há'hogykabbeatököm, már te is kezded?
végül télleg elmegyek kannást mérni valahová, hogy télleg vendégüldözős lehessek... :D

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.02. 14:03:54

@Disznó Úr: pesti prolikra a legjobb orvosság, ha évente legalább kétszer külföldre mész, min.1 hétre.
@Antonia40: most már értem, miért szaporodtak el ennyire a feneketlen tónál a sakkozó taták.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 14:43:00

@Tapmancs:
elkeseritelek
ezek az ujak
a mi"rendszerunkben" ez elo nem fordulhatott volna

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 14:48:53

@Don Bandi:
mindennapos
elvezik
itt is
de feketen meloznak es haza nem mennenek, de minden amerikai budos dagadt hulye

neha megkerdezem mi a faszt kerestek itt akkor?
es akkor kuss van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 14:50:11

@Wywern:
nemhogy nem a regi rendszerben
hanem kifejezetten az ujban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 14:51:44

@pakesz:
amerikaban fekat se mondjal
ertik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 14:52:55

@Rékuc: egyutt is vacsorazhattok
tenyleg hasonlo az eletszemleletetek
en drukkolok

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.02. 14:56:19

@Kulics: ezt most miért kellett? hangosan felröhögtem :D de erre emlékezve tuti élmény lesz minden pesti bevásárlás :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 15:00:20

ja es aztan se rekucot se salat bantani nem akarom
de ha valaki furdobe megy/ mondjuk en sose mennek, mint ahogy a kadamba se engedek be senkit Maryn kivul/ nem hiszem hogy raszolgal
a lebasztak az uj rendszert
meg a na kopjal le
ilyen nincs
basszatok meg/ elnezest a vulgaris kifejezesert/ ezert itt lcscuknak
de szo szerint

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.02. 15:18:26

Most akkor anyázás vagy faszozás? Bizonytalan vagyok.

Montezuma 2010.03.02. 15:36:59

@Kulics:

"Du ser ut som en slemmig fitta!"

Úgy nézel ki mint egy ...... *ina?

egy atlag 2010.03.02. 15:41:53

húgyos buzitelep az összes gyógyfürdő, tele beteg, öreg külföldivel...kosz, mocsok és málló vakolat mindenhol. igényes ember ilyen helyre be nem teszi a lábát.

VacakBlogHu 2010.03.02. 16:01:14

Velem meg nem szoktak bunkók lenni :) Lehet, mert én sem vagyok (mindig) az? :)

pakesz (törölt) 2010.03.02. 16:22:12

@hagyma: "amerikaban fekat se mondjal
ertik "

na neee
fekete --> feka
biztos hogy ertik ?

Jó Estét 2010.03.02. 16:32:48

@salapapa: keress mas munkat akkkor...

Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho 2010.03.02. 16:36:22

Vagy lenne it még egy bunkósági példa. Külföldi barátaimmal egy vezetett csoporttal megnéztem a Parlamentet. Így az ő szemükkel is láthattam a dolgokat. Hogy a katonák és a belső szekuritisek milyen bunkók, udvariatlanok voltak, azt nehéz leírni. (Rejtő szerint nem helyes, ha valaki egy rézgombos zakóhoz rossz modort visel.)Nyelvtudás se sehol. Aszongya a bunkó kopasz szekuritis paraszt a koronánál a német turistának, hogy gó bekk. Ennyi nyíl volt a puzdrájában.

Montezuma 2010.03.02. 16:38:54

Ehhez a poszthoz még ennyit lehetne hozzáfűzni:

“Hogy mit gondolok a nyugati civilizációról? Azt hiszem, jó ötlet lenne.”

(Mahatma Ghandi)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.02. 16:56:19

@pakesz: volt ra pelda
nem mindegyik
de a feka kozel van a fekaliahoz is
nem tudom
egyszer igen furcsan neztek
bar nem tagadom egyszer/amellett hogy tenylegesen nem vagyok rasszista egyet leniggereztem egyszer es visszakuldtem afrikaba zsirafot kergetni, de aztan kibekultunk/

Marr 2010.03.02. 17:17:13

Én 10 éve voltam egyszer a Gellértben. Elég volt annyi. A hullámfördő menő, az épület szép, de ennyi.

Ott egyébként már leálltak a lopással a kabinosok?

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.03.02. 17:28:57

Termálvizet csakis őstermelőtől! No, de ők épp őstermelői a termálvíznek, most akkor mit tehetünk?

Talán menj át a Széchenyi Fürdőbe, akárhányszor ott jártam, mindig kedvesek, de legalábbis normálisak voltak. Ráadásul ott vannak családi fürdőkabinok, olyan óriás káddal, vagy medencével, amiben az asszony kellemesen karbantartható - már a víz felhajtóereje okán is...

védőanygyal 2010.03.02. 17:30:32

Változatosság képpen menjetek el a Héliába. Van ott egy idősebb kövér nő, aki az egyik medencét uralja, szó szerint. Bárki belép abba, azonnal ráveti magát masszázs céljából. Na már, a masszázs mindenhol a világon intim kabinokban zajlik, nem kell mindenkinek nézni, hogy rángatódzik ez a hájpacli -főleg férfiakon.Arról nem is beszélve, hogy a barátoddal odamész és pár perc mulva ez a viziló kinézetü gyömöszöli a szerelmedet. Jó SZÓRAKOZÁST! ÉS A VEZETŐSÉG EZT ÉVEK ÓTA HAGYJA!!!!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.02. 17:43:33

@Jó Estét: mivan? megcsípett a hülyelégy? :D
keress te, nekem tökéletes amit csinálok!

2010.03.02. 18:12:35

@Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho: a szolgáltató személyzet nyelvtudása siralmas. IC-n utaztam Budapestre egyszer, jön a kalauz, mögöttem kedves angol házaspár. Elveszi tőlük a jegyet, nézi-nézi, majd azt mondja : " disz iz... cváj plácckárte...nem jó!" (fuldoklom a nevetéstől). Angolokat megbünteti,elmegy.
Jön a büfésember, tolja a bevásárlókocsit maga előtt. Angolok szomjasak (vesztükre), kólát kérnek.
Jóember eléjük tartja az üveges kólát és egy poharat : " cváj pohár... vagy ilyen?" ... Országimázs..

CID 2010.03.02. 20:02:45

@salapapa:
Basszus, hogy irigyellek. Elküldheted a parasztot, a normálisból meg megélsz, azt csinálod amit szeretsz, és amihez értesz.

Én mondjuk azért kicsit kételkedek, hogy valóban a teljes igazságot írta le a postoló. Ha igen, ez így ebben a formában megengedhetetlen, független attól, mennyit keres a pénztáros nyanya.

CID 2010.03.02. 20:12:01

@Humbino:
Ezen tényleg jót lehetett nevetni.........

CID 2010.03.02. 20:13:47

Az mondjuk eszedbe sem jutott, hogy növeld az országimázst és átsegíted az emberkéket a nyelvi nehézségeken ?

2010.03.02. 20:32:56

@CID: de igen, eszembe jutott egyébként, de az esetek 90%-ban annyit kaptam vissza hogy "ne pofázzá' bele" és így tovább... szóval inkább nem segítek.
Ha külföldi kér meg, annak igen.

CID 2010.03.02. 21:21:48

@Humbino:
Nem szeretném kétségbe vonni szavaid hitelességét, de ha igazak és tényleg a segítőkészség látszott rajtad akkor, a szolgálatban lévő vasútasokat ki kell rúgni.

suni47 2010.03.03. 00:17:10

10 éve járok a gellértbe,és láttam azt is,hogy 16 éves kis libák anyázzák a dolgozókat,tán csak nem csoda,ha néha némelyik felrobban,kb.havi 60ezerért?

suni47 2010.03.03. 00:31:23

@szakállasbácsi:
Mellesleg,baromi régen járhattál te a gellértben,mert a belépő a termálba fejenként 3900,ez testvérek közt is több mint 6200 - bár tényleg sok - és még mindig ingyenes a lepedő és a kötény,a japánok meg egyébként is úgy tipegnek mint akik tojásokon járnak.És milyen érdekes,a kabinos akkor sem volt goromba,amikor az egyik kultúr külföldi lehányta,mert sörtúltengése volt,csak kényszeredett mosollyal ment mosakodni.A kényszere nem a mosakodás miatt volt a kabinosnak,hanem azért,mert nem rughatott bele a kultúrált külföldibe.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.03. 07:10:45

@CID: amikor nagynéha beesik 1 fődbarma, olyankor nem örülök. de megnyugtat a tudat, hogy gyerekkortól tartó hobbym a munkám és emellett a magam főnöke vagyok. :)

az a baj hogy bár nagyon szeretnék, ebben nem tudok kételkedni. nagyon sok ilyet hallani úton-útfélen és nem hiszem, hogy mindenki hazudna.
legalábbis remélem, hogy nincs ennyi hazug, hiába próbál erre nevelni a felsővezetés.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.03. 07:11:45

@CID: nem írom le ugyanezt. épp ez jutott eszembe... itt a pont.

eszter25 2010.03.03. 15:44:29

Kedves Fórumozók!
Szeretnék néhány szót szólni a másik oldal szemszögéből is. Én nem vagyok ugyan pénztáros, de hallottam egy-két dolgot a Gellért és a többi fürdő új beléptető rendszeréről. Nem akarom védeni az anyázó pénztárost, de, aki az új rendszer bevezetése előtt járt a Gellértben biztosan nem volt része hasonló kiszolgálásban. Az új rendszert ádófizetők pénzéből finanszírozzák, mert a fürdő állami tulajdonban van. Valaki sok milliót nyúlt le a pályázati pénzből, így 1,5mlrd -ból csak egy ilyen rendszerre futotta,ami nem ismeri fel az utalványokat, lassú és nem alkalmas egy forgalmas fürdőben a jegykiadásra. A pénztárosok semmilyen háttértámogatást nem kapnak, néhány napig egy-két informatikus segített nekik, de a rendszerbe nem tudtak belenyulni, így nem változott semmi. A pénztárosokat azóta naponta több ezren anyázzák, a feletteseik pedig a reklamálóknak azt mondják, hogy felhasználói hiba és mossák kezeiket. A cél tönkretenni a fürdőt majd 0 forintért privatizálni és a pénztárosok, meg a vendégek isszák a levét nap mint nap. Amikor az ATV jött forgatni 3 pénztáros helyett 5 embert rendeltek be a fürdőbe és mindegyik mellé állítottak egy informatikust, valamint megtiltották, hogy nyilatkozzanak. A vezetőség azzal takarózik, hogy az OEP miatt kellett a rendszert bevezetni, holott az OEP nem is fogadja el a rendszeren keresztüli jelentést a közgyógyosokat illetően, maradt a kézzel történő adminisztráció+a rosszul működő rendszer. Ami eddig pár másodperc volt az most megoldhatatlan probléma vagy hosszú perceket vesz igénybe. Egyébként 12-13 órákat dolgoznak a pénztárosok úgy, hogy se enni nincs idejük, se mosdóba kimenni és sajnos az adott pénztáros idegrendszere eddig bírta. Ha nem tetszik el lehet menni, gondoljátok Ti, de a mai világban nem egyszerű munkát találni. Nyilván felháborító a pénztáros viselkedése, de mielőtt minden pénztárost egy kalap alá vesztek és pálcát törtök felettük jó, ha a háttérről is tájékozódtok.

fantom77 2010.03.03. 16:38:00

@eszter25: Én is hallottam néhány kedves szót a Gellért rendszeréről. Sajnos a több milliárdból sem sikerült megoldani, hogy ne ázzon még mindig be az épület. Legutóbb feltünt, hogy hétvégén reggeltől estig gályázik ugyan az a személyzet. Próbáltam felidézni munkajogi ismereteimet, mert úgy emlékeztem, hogy már vége a rabszolgatartásnak és a munka törvénykönyve is szabályozza a munkarendet, amire a fürdő tuti fittyet hány akár a beázásra. Gondolom hamisíthatják a dolgozók jelenléti ívét is, és egyébbként sem foglalkozik azzal senki, hogy ebben az országban egy állami cég betartja-e a hatályos munkaügyi jogszabályokat. Minden esetre bízzunk a jogban és várjuk meg a végét, hátha a Gellért és az egyébb hasonló intézmények ügyét is kivizsgálja valaki. Amúgy szerintem az ÁNTSZ sem járt a medencék közelében, mert azok a fertőzések melegágyai.

2010.03.03. 19:05:13

@CID: köszi Cid :)
Amúgy a BKV sem jobb, ha már itt tartunk, párszor itt is megfenyegettek BKV ellenőrök, amikor angolul beszélő turistákat igyekeztek megbüntetni, és megkérdeztem a turistát, hogy segítsek-e, érti-e miről van szó.
Ja, teszem hozzá érvényes jegyük volt.
Csak annyit kaptam a kedves ellenőrtől, hogy "húzzakafaszba, mert téged is megbüntetünk". Szóval, ha elhiszed, ezek után inkább nevetek magamban (bár asszem inkább sírni kéne)

CID 2010.03.03. 19:40:52

@Humbino: Nem igazán vonom kétségbe a szavaidat, mert szerencsére ritkán van tapasztalatom a BKV kallerekkel. Szerencsére ritkán veszem igénybe a BKV-t, itt Szegeden szerencsére még nem tapasztaltam ilyen tuskó hozzáállást, ha meg Pestre vagyok kénytelen utazni, inkább autó.

Itt Szegeden is volt néhány tajparaszt ellenőr, de miután némelyiket elverték mint a lovat, és bepanaszolták őket, valahogy kikoptak. Volán buszokon szoktam utazni, ott abszolút illedelmesek a kallerek. Persze, ha nincs jegyed, illetve valamilyen kedvezményt jogosulatlanul vesznek igénybe, büntetnek. Egyszer hallottam anyázást ( akkor is az utas(ok)) részéről, de ők hyperpigmentáltak voltak, így szerintem az nem számít:).

CID 2010.03.03. 19:53:35

@salapapa: Hát igen, a nyugodt és kiegyensúlyozott élet. Remélem a szíved azóta "rendeben" van ! ?

2010.03.04. 03:31:48

@CID: örülhetsz, hogy nem futottál bele a BKV gyöngyszemeibe... Megértem azokat, akik inkább ülnek a forgalomban a kocsiban, mint hogy buszra / metróra szálljanak, pont ezek miatt a csótányok miatt.
Ja, ha a "norvégok" panaszkodnak, az nem nagyon ér :))

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.04. 07:08:19

@eszter25: nem rossz... OK.
de ez még mindig nem magyarázza a múmja viselkedését. vagy de? ugyanezen okból bunkók a BKV, a MÁV, a tecsó, a DM és a többi dolgozók?
és... délelőtt 11órakor hogy "dolgozott" a "kedves" pénztáros "hölgy" tizenórát étlen-szomjan, recirkre kapcsolt ürítési rendszerrel?

nem. bunkó oszt pötty. rengeteg embert látok, akiknek a szája széle alapból lefelé görbül. már kinézetre sem túl boldog emberek...

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.04. 07:12:37

@CID: :) köszi, stagnál.
a fent említett állapot nem jelenti azt, hogy nincs problémám. dehogynem... pl most is idegelem magam, mert egy cég számára 2 hete megcsináltam a munkát, múlt pénteki fizetési határidővel. még nincs a cégszámlán a pénz...

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.04. 07:16:06

@Humbino: hírdetik, hogy használj tömegközlekedést, mert ózon meg egészség meg hasonlók.
de azt nem hírdetik, hogy mégis mire szálljon fel az a rengeteg autós? no és azt sem, hogy a mi, autósok tolerínciaszintje némileg alacsonyabb, mint a BKV-n edződött utasoké. én 10000%, hogy pofánverném első rossz szóra a kallert ha úgy viselkedne, ahogy sok itteni posztban is látom.

jókat röhögök a DM most futó reklámján. "légy önmagad!"
csalogatnak, de közben a biztonságiőreik olyanok, amilyenek... :D

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.04. 07:17:41

@salapapa: nem tudok leírni egy ilyen egyszerű magyar szót, mint tolerancia? :D
közel az í és az a. 8)

2010.03.04. 17:14:32

@salapapa: DM, na az a legrosszabb :)
6 év BKV után meg tudlak érteni...
Alacsony vérnyomásúaknak ajánlom a BKV-t, mert tuti egy halottban is felszaladna a vérnyomás az ilyen sztorik átélésekor..
Illetve azoknak, akiknek nincsenek barátaik és némi testkontaktusra vágynak, na azoknak a piros 7-es, ha szerencséd van, még Perverz Tatával is találkozhatsz (egyik kolis társam találkozott vele, na az a nadrágja ment a kukába, mert "foltos lett"... súlyos, és szánalmas és gusztustalan)
Ajánlom figyelmetekbe még a 4-6-os vonalán az ordibáló skizofréneket, akik az OPNI bezárása után, Molnár Lajos szcientológus eü miniszter jóvoltából élvezhetik démonaik társaságát... BKV!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.05. 08:29:19

@Humbino: lehet onnan szabadult a pénztárosnéni is? 8)

különben este csak hallgatom a híradót, hogy levették valamilyen nemzetközi ajánlólistáról a Széchenyi fürdőt.
sok a külföldi olvasó és ez a HomárPower, vagy valóban a tisztasággal (IS!) gond van?

Diódejó · http://www.festekszer.hu 2010.03.11. 10:33:44

salapapa, és morrisal: mindkettőtöknek igaza van valahol. Mert hát ne küldjön el engem a pi..csába senki mert szar napja van, de azért ha mondjuk most haltak meg a szülei, akkor talán szó nélkül elmennék, anélkül hogy beleverném a fejét a kasszába... szóval mindkettő helyt álló valahol...
eletempercei.blogspot.com/ ; hakereselesnemtalalsz.blog.hu/ ; szobafestes.blogol.hu ; market-inga.blog.hu ; mindennapokmindene.blog.nlcafe.hu

Damien12 2010.04.13. 10:48:16

Én is mentem már be a parlamentbe angol és német csoportal egyaránt. Amikor a poggyászvizsgálóba beleraktam a szatyromban levő Nixie csöveket akkor a securitysek elkezdik szidni a külföldieket. Persze én nem mertem visszaszólni nekik.
süti beállítások módosítása