Tékozló Homár

Államilag elismert nyelvvizsgát ígért a 2f, aztán elsumákolta

2010.03.16. 00:03 | szily | 104 komment

PoPe jól megszívta, akkreditált nyelvvizsgát akart a főiskolai felvételije előtt, de végül nem vizsgázhatott, a főiskoláról is lemaradt, és egy csomó pénzt követelnek rajta. A 2f nyelviskola győri tanfolyamának oktatóitól a diákok arról értesültek, hogy a kurzus végén csak egy helyiérdekű, államilag el nem ismert vizsgát tehetnek. PoPe állítja, hogy ő éppen a rendes vizsga ígérete miatt szerződött velük. Olvasónk innentől nem fizette a részleteket és otthagyta a tanfolyamot. Most úgy tűnik, vesztére.


Bajban vagyok!
Naiv módon aláírtam egy "szerződést" a 2f Nyelviskolával! Ők ígértek, én elhittem! Mikor rájöttem rizsa az ígéret és nem fizettem tovább a havi részleteket már késő volt! Most már bírósági levélben követelik a (szerintük) jussukat.
 
Kicsit bővbben:
 
2007. 10. 30-án otthonomban felkeresett a 2f Nyelviskola képviseletében az oktatásügyi előadó és elmondta, tanfolyam indul Győr városban és felnőtt képzés keretén belül lehetőség nyílik nyelvtanulásra és a kurzus végén garantáltan „eredménygarancia” akkreditált kétnyelvű államilag elismert nyelvvizsgát tenni, mivel a 2f Nyelviskola akkreditált nyelvvizsgahelyként is be van jegyezve!
Mivel főiskolára jelentkeztem, tudtam, hogy sikeres felvételemhez szinte elengedhetetlen a középfokú nyelvvizsga, szüleim támogatásával be is fizettem az esedékes tandíjelőleget és ők ezt az összeget folyamatosan fizették én pedig 2008 januárjától becsülettel látogattam a tanfolyamot mindaddig, míg fény nem derült arra a tényre, miszerint az említett lehetőségek abszolút nem állják meg a helyüket!
A tanfolyamot tartó oktatókat mindhiába kérdeztük a vizsga rendjéről, arról, hogy valóban lehetőségünk lesz-e garantáltan államilag elismert nyelvvizsgát tenni, ők ettől a kérdéstől elzárkóztak illetve nem tudtak érdemben válaszolni! Azt mondták, ők úgy tudják, hogy csak egy kis helyi „záróvizsga” keretén belül lesz lehetőségünk számot adni tudásunkról, mely „vizsga” után csupán egy helyben kiállított oklevél jár a sikeres vizsgázónak a tanfolyam lezárása keppen! (ilyen oklevelet összedobok én is bármikor itthon)
Ekkor a tanfolyamról kérdéseinkkel többen próbáltuk felvenni a kapcsolatot az oktatásügyi előadóval de a megadott telefonszámon senki nem jelentkezett illetve hosszas kutakodás után amennyiben végre az iskolától sikerült elérni valakit, elhárító válaszokat kaptunk, illetékességet nem vállalva, hogy próbálkozzunk más-más telefonszámon! A konkrét és érdemleges kapcsolatfelvétel sajnos meghíusult.
Egy idő után a tanfolyam színvonala is esni kezdett és tisztán látszott, hogy ezen a szinten még ha lehetőségünk lenne megpróbálni sem lenne esélyünk sikeres állami középfokú nyelvvizsgát tenni!
Szüleimmel mind ezt egyeztetve úgy döntöttünk, míg ez a „félreértés” nem tisztázódik, a tanfolyamot ne látogassam, ők pedig folyamatosan elhagyják a havonta esedékes összegek befizetését!
   Én közben kicsúsztam az időből, nyelvvizsgát tenni magán úton már nem sikerült és sajnos nem nyertem felvételt az általam kiválasztott főiskola nappali, államilag támogatott tagozatára! Nagyon hiányoztak a nyelvtudást igazoló plusz pontok!
 
Ők folyamatosan követelték a fennmaradó nem kevés összeget, én igyekeztem érvelni azzal, hogy nem azt kaptam amit ígértek, majd végül írtam a nyelviskolához egy métányossági kérelmet amit persze elutasítottak.
Most ott tartunk, hogy itt ez a bírósági "fizetési meghagyás" amire persze 15 napon belül "ellentmondással" megtámadhatok.
Érdemes? Van esélyem?
 
Okulás képpen ha valaki jelentkezne a 2f Nyelviskolába abban a tudatban, hogy jól megtanítják a nyelvet és a végén államilag elismert nyelvvizsgát tehet az iskola keretein belül, nagyon gyorsan felejtse el!
Egy fórumozó tippjét fogadjátok meg, aki szerint fele pénzből mint amennyiért ezek vállalják keressetek másik sulit, a másik feléből pedig menjetek ki egy hétre Angliába!
 
Üdvözlet: PoPe

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonCapello 2010.03.16. 00:43:16

@sem: 400ezer? Az még tanfolyammal, akkreditált nyelvvizsgával is sok...

Az írónak: szerződés, írott papír, valami van? Ha igen, tessék átnyálazni, ha benne van hogy akkreditáltat tehetsz a végén, lehet menni bőszen lobogtatni, ha nincs, akkor pedig próbálkozzanak csak...

És az a baj, hogy nem a 2f az egyetlen....

Megdobbent 2010.03.16. 00:48:05

Wehe, 400 rugo, meg hogy _garantaljak_, hogy tuti a sikeres vizsga. Na hogy a faszomba' peldaul? :)

Eljutok odaig a remek 2f zsenisegemmel, de mondjuk raboritom az asztalt a vizsgabizottsagra, mert epp olyanom van, vagy egy kurva szot nem nyogok ki, akkor is megkapom, mert 400k-t fizettem?

Vagy ekkora faszsagoknak is bedol mar mindenki szepen, sorban?

Megtanulsz magantanartol, sajat magadtol es elmesz vizsgazni... Ez mar nem jarhato ut? :)

Szoval mely egyutterzesem, es igen erdemes ellentmondassal elni, kulonben megy a vegrehajto es nincs modod eloadni az allaspontodat.

Gyor, Gyor, Gyor... A csomagkuldo csodadoktorok buszke hazaja. Hajra!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2010.03.16. 00:49:41

az élet a jobb tanítómester, nem a mindenféle fősuli

ghck 2010.03.16. 00:53:08

"Most ott tartunk, hogy itt ez a bírósági "fizetési meghagyás" amire persze 15 napon belül "ellentmondással" megtámadhatok.
Érdemes? Van esélyem?"

Ha nem élsz az ellentmondásoddal, akkor végrehajtható (behajtható) a "tartozás"! Ha meg élsz, akkor nem. Akkor perelhet a 2f a pénzéért. Szóval mindenképpen "ellentmondjál"!!! És határidőben!!!

MikulásCentrum Mikulás Rendelés Házhoz Télapó · http://www.mikulascentrum.hu 2010.03.16. 03:14:35

AZONNAL ellent kell mondani, indoklással együtt, és mellékelni a bizonyítékokat is. Sikertelen felvételi, oktatási szerződés, befizetett számlák, mikor hagytad ott a tanfolyamot, és addig igazoltan fizetted, stb... Illetve én feljelentést is tennék, mert ha már előre tudták hogy nem fognak nyelvvizsgára vinni téged, akkor ez bizony egy szép csalás :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.16. 03:14:43

az fmh-t bizony hogy meg kell tamadni, mert ha nem teszed, azzal elismered a tartozast es onnantol tartozol

azt nem tudom, miert is kene 1 hetre kimenni angliaba?
az is kell egy foiskolahoz, hogy hol nyaralsz???

romesz 2010.03.16. 05:45:08

@s3m: annyi penzert mar kiutazhatott volna angol nyelvteruletre tanfolyamot vegezni.
De ha megveszi a RosettaStone angol nyelvleckeit akkor sajat erobol 120ezerbol felsofokura is fel tud keszulni.

Shinjuku 2010.03.16. 06:26:20

Szerintem a Rosetta Stone egy betegre hype-olt rakas szar... De valoszinuleg meg abbol is tobbet tanult volna... :)

Énbagoly 2010.03.16. 07:23:35

Milyen nyelvtanfolyam ez? Hűségnyilatkozatos? Meg meddig jártál, hogy 2008-ban kezdődött, most meg 2010 van. Ilyen sokáig tartott rájönni, hogy átvernek?

Harlequin 2010.03.16. 07:40:02

Kollégám kapott inkasszót is.

Dscdbb 2010.03.16. 07:52:41

Szerintem meg! Használj!! Kevesebb felkiáltójelet!!

daniferi 2010.03.16. 09:20:39

Engem hívogatott állandóan ez a suli, hogy "segítsenek rajtam", hogy könnyebben találjak munkát. Nekem rendszergazda tanfolyamot ajánlgattak és hogy nemzetközi bizonyítványt fogok kapni. Még azt is felajánlották, hogy házhoz jönnek és itt, helyben megbeszéljük a dolgokat, hogy mit szeretnék tanulni :)

2010.03.16. 09:23:32

A poén ott van, hogy az írott szerződésben biztos nincs szó akkreditált nyelvvizsgáról. Azt csak szóban hazudta az ügynök.
Ilyenkor bukta van, mert egy érvényes, aláírt szerződést nem teljesített a posztoló.
Hogy szóban mit ígértek az sajnos a mesei része a történetnek és a bíróságot szerfelett nem érdekli, mert bebizonyíthatatlan.
Ebben az országban az adott szónak nincs becsülete; ez a történet tanulsága.

juhaszvik 2010.03.16. 09:48:19

nem nagyon értem, hogy miért így intézte a dolgot a posztoló. ha neki van igaza, akkor miért hagyta annyiban a dolgot? ez a nem járok a tanfolyamra és nem fizetem be a tanfolyam árát kb ugyanaz, mint amikor a kisgyerek a fejére húzza a takarót, és azt hiszi, hogy nem látja senki.
persze ettől még genyóság szóban ígérgetni, de az meg egyenesen ******, ha valaki nem szúrja ki, hogy ez bizony mese habbal.

ha jól sejtem egy ilyen szerződésben a pénzügyi résznél ott van tételesen, hogy mi mennyi. na már most ha nem volt ott hogy állami nyelvvizsga x ft, akkor miért hitte a posztoló, hogy neki lesz nyelvvizsgája? (ha ott van, akkor pedig nem lenne mitől parázni, de ezt kétlem)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.16. 10:00:38

Jó Isten, te tényleg képes voltál annyi lóvét kifizetni, amiből el lehetne menni 1 hétre angliába + egy másik tanfolyam???? Hát megérdemled.

Kérdéseim:
1. Miért kell az utolsó pillanatra hagyni a nyelvvizsgát? Ha mégis mehettél volna az eredetileg ígért vizsgára, de nem sikerül, akkor is a nyelviskola a hibás???
2. Miért nem jelentkeztél akkor, amikor már tudtad, hogy gáz van?
3. Miért gondolják azt az emberek, hogy egy nyelviskolában lehet nyelvet tanulni??? Szart sem ér az egész! Különtanár, különtanár, különtanár!!!!!! De nem 1 hónappal, hanem 1-2 évvel a vizsga előtt!
Én 2 középfokút is csináltam, 1. és 3. osztályosan a gimiben, tudom miről beszélek. Röhögök az ilyen "nyelviskolás" hülyéken.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.16. 10:01:35

@Ferlategla: édesistenem! Én meg tök ingyen csináltam meg vki helyett az alapfokút.

Sasfióka 2010.03.16. 10:10:35

@Kulics: Nincs bukta. Mivel a szerződés nem kötött alaki formához, így akár szóbeliségre is tud hivatkozni - igaz ezt bizonyítani sokkal nehezebb, mint az írott formát.
A szerződés semmis, amennyiben az megtévesztéssel jön létre. Márpedig ha az ügynök megtévesztette az igénybevevőt, akkor a szerződés semmisségét kell kérni a 2f által indított perben.
Ha többen is vagytok a tanfolyamról, akik "állítják", hogy mi az igazság, akkor sokkal jobb helyzetben vagy.

A fizetési meghagyást a nyitvaálló határidőn belül peresíttetni kell!

kyrill 2010.03.16. 10:12:33

Én megértem a posztolót abban a tekintetben hogy abbahagyta a tanfolyamot (a minősíthetetlen oktatás mellett) és hogy abbahagyták a fizetést is. Az első dolgom lett volna újra elolvasni a szerződést, de azt is megértem ha valaki olvasás nélkül aláír valamit, egy időben én is csináltam, ha ismertem közelebbről az illetőt aki hozza nekem a papírost.
A másik meg hogy rengeteg ilyen nyelviskola van, és ahol ennyi gebasz van az ígért-leírt dolgokkal kapcsolatban, ott bizony saját magát sem védi a szolgáltató cég, úgyhogy ... a válasz mindenképpen ott van a te szerződésedben, amik ott le vannak írva, azok a feltételek. Ha nyelvvizsgát ígér akkor az van, ha meg nem, akkor nem volt igazad sajnos. Ha a nyelvtanfolyam végig ígéri a színvonalas oktatást és te nem érzed úgy hogy ezt megkaptad akkor is gondolom lehet tenni ezügyben valamit. De én a tanfolyam résztvevőivel is lehet hogy felvenném a kapcsolatot ha valóban elhangzott a beígért nyelvvizsga lehetőség szóval nem is tudom... több oldalról ki lehet húzni magad, próbálkozni kell. Sok sikert!

akikaztmondjákni 2010.03.16. 10:21:56

Ezekkel SEMMIT sem szabad!
A zuramat is megtalálták, csak nem tudtuk mi ez, átlagos külsejü:) hölgy feljött, elmondta mi van, tanfolyam 300 ezer!!!...Mondtuk köszi, de nem.Aszongya, ha nincs itthon kp, szivesen lekisér ide az automatához!:)
Na, akkor hajtottuk el a pitsába.
Retkek!

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.03.16. 10:50:49

@akikaztmondjákni: Te meg nő vagy jófuiju? Nemgondoltamvón:)

A 2f nyelviskola állítólag a PEGAconsulting tulajdonában van 51 százalákban. Bánki Péter akinek nem tudjuk mai napig a pozicíoját Nokiásdobozokban gyűjti a tanfolyamról befolyó összeget.

juhaszvik 2010.03.16. 10:51:38

én a középfokú angolomat mondhatni önszorgalomból megoldottam. már ami a felkészülést illeti. írásbelire kreatív angol kezdő, szóbelire 1000 kérdés-1000 válaszból kidolgozott tételek, és magnózás (vagyis mp3-azás) és filmek. ezzel minden egyéb pénzkidobás nélkül elsőre csináltam egy írásbeli 60 %-ot és egy szóbeli 62 %-ot. tudom, hogy sovány, de a lécet átugrottam.
és talán még sikeres is leszek majd egyszer. önszorgalomból. :)

persze ha lett volna elég pénzem, akkor lehet, hogy megyek magántanárhoz... és talán tudnék angolul :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.03.16. 10:55:52

Megkötött szerződést, Megszegték? Talán igen, talán nem. Ha úgy gondolod, hogy igen, akkor fel kell mondani írásban, tértivevényes levéllel elküldeni. Pénzt visszakövetelni.

Sunnyogtál, nem fizetted, mit vársz?

Azért az ff szarjon sünt!

akikaztmondjákni 2010.03.16. 11:02:29

@Abszorpciós diverzifikáció:
Mé' nem gondoltad volna?:)

Ez az átlagos külsejű hölgy bemutatkozott, de a fa**om se emlékszik már a nevére.Meg a poziciójára.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.03.16. 11:04:05

A company nyelviskola ennek a párja. Újsághirdetésben keeresnek nyelvtanárokat, minősíthetetlen szinvolnalon oktatnak. Ne dőljetek be, szintén államilag elismert nyelvvizsgát ígérnek...

akikaztmondjákni 2010.03.16. 11:06:24

Ezeket vmi "sztárok" is hirdették, nem?:)

Pocócicó 2010.03.16. 11:27:44

2F? Nagy ívben kerülni!
Megszívtam pár éve velük én is, most az egyik barátnőm szív velük.
Ügyvéd ismerőstől kért tanácsot, ő mondta, hogy volt már 5 perük, sajnos mind az ötöt elbukták, nem, nem azért mert olyan kókler lenne, hanem mert ezek a 2F-ék jogilag hihetetlen módon körülbástyázták magukat, pert nyerni velük szembe lehetetlen.

Diódejó · http://www.festekszer.hu 2010.03.16. 11:58:08

@Sasfióka: Igaza van a sasfiókának, mert valóban add be peresítésre, ha így tréfáskodnak veled. Ha meg többen is vagytok a csoportból az a legjobb mert közkeresetivé fajul a dolog. És mivel megtévesztés, és még a titeket tanító tanárok is meghallgathatóak, és nem fognak tudni mondani semmit amely a suli vezetőségét támasztja alá, akkor rajtból nyert az ügy. Igaz kerül az elején némi lóvéba a fellebezés, meg azügyvéd, de le kell verni a sulin.
hakereselesnemtalalsz.blog.hu/ ; eletempercei.blogspot.com/ ; moviesforyou.blog.hu mindennapokmindene.blog.nlcafe.hu

chillking 2010.03.16. 12:29:34

ne menjetek nyelviskolába.menjetek el 1 évre külföldre dolgozni és a nyelve mellett sok más féle hasznos tapasztalatot is fogtok szerezni,basszátok meg!

Alikam 2010.03.16. 13:01:51

Fura, kicsit balek történet..., persze nem rossz szándékból írom.

Van írásos szerződés arról, hogy ez az iskola államilag elismert nyelvvizsgát fog tartani?

Mert ha nincs akkor mehettek akármilyen bíróságra, nincs aki mellettetek ítélne.

Majd ráfogja az iskola, hogy mi csak azt mondtuk, hogy ezzel a tudással lehet menni államilag elismert nyelvvizsgára.

Abból kell kiindulni ami le van írva a szerződésben.

Csak az számít.

europeer12 2010.03.16. 13:05:49

Nálam a Company Succestől voltak pár éve, nehezen ugrott be a nevük, de miután újra utánanéztem a neten, rájöttem.
Módszerük nagyon egyszerű, telefonos keresés, majd kijönnek a lakásra. Jön a süket szöveg, semmibe se kerül, ha meghallgatod őket.....
Aztán az egyeztetett időpont előtt ért ki hozzám az "ügynök" vagy fél-3/4 órával. Azt hiszem, egy pár éves Volkswagen Pasattal, fiatal, harsány gyerek, kezén gyűrű, 35 fokban is öltöny, kezén aranygyűrű, egy "netbróker" büszkeségével és magabiztosságával, én félmeztelenül, rövidgatyában.
Aztán jött a szokásos, unalomig ismert MLM-szöveg, "egyedi ajánlat", "lehet, hogy be tud Ön is kerülni még", "világszínvonalú oktatási metodika", "főiskolai és egyetemi oktatók tartják az órákat", interaktív tábla, kis csoportos foglalkozás......
Aztán jött újra a hülye szöveg, vagyis akarta hozni, az "Ön sikeres akar lenni....", meg el kezdett volna okoskodni, ha nem akasztom meg, ugyanis egykoron én is voltam többek közt biztosítási ügynök, mindenhol azokat a gagyi alapokat adják értékesítéstechnikaként...:)
Erre az ugye érdekli kérdés után -amire nem is várt választ- szépen előhúzta az előkészített szerződést.
Mondom neki, hogy erről nem volt szó, mindössze arról beszéltünk, hogy tart egy személyes tájékoztatást, mely után majd eldöntöm, hogy érdekel-e a dolog.
Erre láthatóan kissé meglepődött és megsértődött, majd váltig bizonygatta, hogy én látatlanban megígértem, hogy megkötöm a szerződést.:)
Miután közöltem, hogy soha nem ugrok bele hirtelen számomra ismeretlen dolgokba, nem kötök egy rövid "marketing előadás" után szerződést, utánanézek a cégének, mielőtt döntést hozok, sértődötten távozott, közben azt magyarázva, hogy őket a neten a konkurencia lejáratja, hogy hihetek inkább az interneten lévő tartalomnak, mint neki, meg ez milyen jó lehetőség ....
Mondtam neki, telefonon visszaszólok holnap. "Úriember" vagyok, utánanéztem, másnap szóltam -bár eleve unszimptaikus volt az "ügynökük", közöltem vele, hogy az interneten utánanéztem, borzalmas vélemények vannak róluk, állítólag erős kötödésük van a szcientológiához, tehát felejtős az egész.
Szóval tanfolyamokkal -magyarországi- óvatosan kell bánni, sokkal jobban teszi az ember, ha nekiáll újra összerendezni az alapokat saját maga, aztán a finomításokra, a biztos alap megszerzése után -amit maga tesz meg tankönyvekből- megy el magántanárhoz, hogy az "összerendezze" a tudást, illetve továbbfejlessze.

Alikam 2010.03.16. 13:09:44

@chillking: nem érted meg, hogy a felvételi miatt kell a nyelvvizsga?

Kimehetsz külföldre dolgozni. Az angolban van 13 igeidő, egy anyanyelvi szintű ember használ ebből max. 7-et 8-at, lófaszt nem érsz a vizsgán a külföldi munkával.

Komolyan mondom néha annyira értetlen emberek írnak ide...

Meg mintha külföldi munkát szerezni olyan egyszerű lenne.

no more drama 2010.03.16. 13:17:35

Az átverés csimborasszója, a Capital Partners oktatásügyi változata. Az ügynökök bármit behazudnak a szerződés megkötéséért, amikor szembesülsz a tényekkel, már nem tudsz kilépni. A belső vizsga azt jelenti, hogy nem egy független, akkreditált vizsgaközpont végzi, hanem maguk a tanárok, így aztán mindenki megfelel. Cserébe kapsz egy kiprintelt doksit, mint bizonyítványt, amit sehol nem fogadnak el. A tankönyveket olaszból fordítja a recis lány két telefon között. A 2f iskolát egyébként valóban 2 f*** vezeti, Federico és Fernando.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.16. 13:30:51

@Alikam: minden igeidot hasznalnak
ettol fuggetlenul minden alap nelkul ha kijon valaki 1 ev alatt szart sem tanul meg csak sort venni

uni1002 2010.03.16. 13:51:46

www.2fiskola.hu/nyelviskola.html

Itt bizony akkreditált vizsgahellyel hirdetnek...

uni1002 2010.03.16. 13:53:23

"a 2F Iskola magyarországi központja a BME nyelvvizsgarendszer akkreditált vizsgahelye (államilag elismert általános kétnyelvű nyelvvizsga)"

gabcigirl 2010.03.16. 13:53:34

2F messziről kerülendő. Diákkoromban néztem náluk magamnak melót, de olyan hihetetlen lehúzós fos volt az egész, hogy már az első kör után elmenekültem.

Úgy látszik, igazam volt...

Paradigma 2010.03.16. 14:02:28

Fogj össze néhány szintén elégedetlen tanfolyami társaddal, ha ők is tanúsítják, hogy akkreditált vizsgát ígértek, akkor a józan ész szabályai szerint beszopták.

2010.03.16. 14:08:57

@Sasfióka: egy kultúrállamban hivatkozhat szóbeliségre. De itt ebben az országban vesztes pozíció.
A jogász tankönyvek említenek csak ilyet, hogy szóbeli szerződés. A valóság ettől messze áll.

margaritt 2010.03.16. 14:09:23

Pope: már többen leírták, hogy ne hagyd annyiban. A 2F közismerten botrányos cég - kár, hogy szerződéskötés előtt nem néztetek utána.
Még javasolnám, hogy amellett, h határidőben kifogást teszel, a fogyasztóvédelemnél is bepanaszolod őket. A jövőben meg Te is, és a szüleid is nagy ívben kerüljetek el minden olyan tanfolyamot, ajánlatot, amit házhoz járó ügynök tukmál rátok, és MINDEN SZERZŐDÉST ALAPOSAN ÁTOLVASNI ALÁÍRÁS ELŐTT!!!! éS utána még aludjatok rá néhányat - ha erre húzzák a szájukat, akkor gondolkodás nélkül otthagyni az egészet.

Egyébként meg nem igaz, h nyelviskolában nem lehet nyelvet tanulni, mert van sok jó nyelviskola is, én épp egy ilyenbe járok. Persze, itt is van kockázat - hiába vannak jó tanárok, ha a többség nem tanul, nem halad.
Anyanyelvi területen nyelvet tanulni szerintem akkor éri meg, ha már egy jó középfokú szintet elértél, megalapoztad a nyelvtudásodat.
Most van egy tanulóéved - menj mekibe melózni, és saját pénzből fizess magántanárnak - garantáltan motivált leszel...

olajoslajos 2010.03.16. 14:18:21

Pontosan egy újabb semmirenemjó tanfolyam árának a felét költöttem el egy magántanárra és 1 év alatt sikeres középfokú nyelvvizsgát tettem. Előtte (saját hülyeségből) letoltam egy félévet a Company-nél is. Ahol körülbelül 220 ropiért mondjuk hogy túl sokat haladnom nem sikerült. A társaság ugyan nagyon tetszett de idegennyelvi szempontból kidobott pénz volt minden egyes forint...

gabest1 2010.03.16. 14:30:26

Akkor most államilag elismertet ad vagy sem? Ott van az oldalukon. Még a sértett se bírta kideríteni. Az is lehet, hogy tényleg, és be se fejezte.

birss 2010.03.16. 14:33:27

egyszer régebben felhívott a 2f, tanfolyamokra próbált rábeszélni. kérdeztem menníibe kerül, a válasz "az nem iylen egyszerű". kérdezték érdekelne-e részletesebb tájékoztató, mondtam igen. legközelebb felhívtak, árat megint nem voltak képesek közölni, majd megsértődtek, mert nem jelentkeztem a tanfolyamukra (mintha megígértem volna, pedig csak annyit mondtam, hogy érdekel részletesebb tájékoztatás).

2010.03.16. 14:35:30

A 2F a nyelviskolák maffiája. Itt van még jópár sztori róluk:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9126769&la=98612213

Hargita 2010.03.16. 14:37:18

A 2F Holdingot egy olasz testvérpár alapította, bár a hatályos cégadatok szerint most csak az egyikük a tulajdonos, a másik pedig egy szintén olasz valaki.
Jópár évvel ezelőtt álltam kapcsolatban velük, már akkor arról szólt a fáma, hogy "folyamatban van az akkreditáció". Érdekes kérdés, hogy vajon mi tarthat ennyi ideig...
Akkoriban baromi jó volt a képzés, de tényleg brutálisan sokba kerül!
Iskola ide vagy oda, a posztoló igazán elolvashatta volna a szerződést mielőtt önkéntes akciókba kezd...

sako 2010.03.16. 14:38:27

@Your browser may not support display of this image:
"3. Miért gondolják azt az emberek, hogy egy nyelviskolában lehet nyelvet tanulni??? Szart sem ér az egész! Különtanár, különtanár, különtanár!!!!!! De nem 1 hónappal, hanem 1-2 évvel a vizsga előtt!
Én 2 középfokút is csináltam, 1. és 3. osztályosan a gimiben, tudom miről beszélek. Röhögök az ilyen "nyelviskolás" hülyéken."

Maximálisan egyetértek. Magántanárban is van persze kókler, de akkor legfeljebb nem mész el többet, hanem egy másikat keresel, nem veszik el az előre befizetett lóvéd.
Amúgy egy csomó nyelviskola is magántanárokkal taníttat, lesáskázzák a piacot a hirdetéseikkel, elhalásznak minden potenciális tanulót, aztán utána kezdenek kapkodni, hogy hoppá, de nincs elég tanár. Akkor elkezdik szépen végighívogatni a hirdető magántanárokat, és nagykegyesen fölajánlják, hogy szarért-húgyért-bagóért taníthat náluk. Na, aki jó tanár, és köszöni, megvannak a diákjai, az elhajtja őket a picsába. Marad az alja, aki nem tud tanítani, meg a kezdő, akinek még nincsenek diákjai. Na ezekkel vannak tele a nyelviskolák.
Elhiszem, hogy vannak jó nyelviskolák, de ez már csak akkor derül ki, amikor kifizetted egy fél ház árát.

antonov 2010.03.16. 14:47:38

www.nyak.hu/hol/detail.asp?strUid=AAAAAE

A 2F akkreditált suli, a NYAK honlapon is szerepel, tehát nem értem a problémád. Fizetni kell a nyelvvizsgáért külön is, ez a baj?
Gondolom nem foglaltatott benne a tanfolyam díjában, de ez máshol is így szokás. Ettől persze a 2F lehet szar, azt nem kétlem, de akkreditált cég.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.03.16. 14:50:53

Drága olvasótársak!
1.Minden nyelviskola annyit ér, amennyit a leggyengébb nyelvtanára. Mivel sok nyelviskolában a tanároknak mogyoróval fizetnek ...hát, mondjuk úgy, hogy sokan versenghetnek ezért a megtisztelő címért.
2. Minden általános és középiskolában oktatnak nyelvet. Mi lenne, ha ott nem mással töltenéd az idődet, hanem megtanulnád a nyelvet. (én is ott tanultam meg többet is.)
3. A legnyilvánvalóbb, hogy leülsz a nadrágodra és megtanulod, amit meg akarsz tanulni.(és elolvasod a papírokat aláírás előtt) És persze, nem szabad bedőlni semmi olyan ígéretnek, amely garantál valamit, mert mi van, ha belevág a villám a szerverbe?
4. -egyben utolsó, nem a "használat" előtti évben kapkodunk, mint Bernát a ménkü után. Egy (fél) év alatt akkor sem fogsz megtanulni egy nyelvet, ha Aranyszájú Szent János tanít. A nyelvtudás készség, amit be kell gyakorolni. Ehhez meg idő kell. Ha nem hiszed, próbálj meg csipketerítőt vágni bal (illetve ha balkezes vagy, jobb) kézzel.

antonov 2010.03.16. 14:54:47

A NYAK honlapról:

www.nyak.hu/hol/detail.asp?strUid=AAAAAE

2F Iskola Budapest

(az akkreditáció dátuma: 2005.01.14.)

Cím: 1094 Budapest, Bokréta u. 3. Fsz. 6.

Telefon: (1) 299-3060 Fax: (1) 299-3061
Honlap: www.2fnyelv.hu »

mókuscickány 2010.03.16. 14:55:19

Engem több, mint 10 évvel ezelőtt szivatott meg 2F.
Már akkor is nyelvvizsgát és egyedülálló számítógépes oktatási rendszert hazudtak, az óra meg egy leputtyant, málló vakolatú teremben volt, és egy megszeppent lány tartotta egy leselejtezett kazettás magnóval.

Csaló, szemét banda, a nyelviskolák szégyene.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.03.16. 15:00:40

Nem tudom, hogy urban legend-e de azt beszélik, hogy voltak olyan hirdetések, hogy a nyelvet tanulni szándékozó megjelentetett valami ilyesmit:

Olaszul tanulnék intenzíven, magántanártól, cél: alapfokú nyelvvizsga valamilyen akkreditált vizsgaközpontban. Amire gondoltam az heti 4*3 óra és a végén a segítségeddel két hetet töltenénk külföldön. A teljes összeg: 500eHuf

Azaz a fickó itthon tanulna egy keveset, akár csoportban majd külföldön (a tanár szervezi le) 14*16órát valahol offszezonban, vidéken az adott országban.

Szerintem így lehet tanulni. Vagy úgy is, hogy itthon ülnek be valahová egy-egy apartmanba valami olcsóbb helyre és két héten át éjjel-nappal rajta vannak az ügyön. De külföld az jobb az akcentusok a tanártól különböző szóhasználat stb. elsajátításában.

Amúgy sztem a nyelvvizsga mint papír a hivatalos nyelvtant szépen megtanítja. De ez nem jelenti azt, hogy tudná is az illető a nyelvet, ha kikerül, vagy ha telefonon keresik abból az országból. Ég is föld a különbség. Sokunk le sem tudna pl. magyar nyelvből középfokkal vizsgázni, a felső meg szinte lehetetlen ha csak nem valami bölcsész az illető :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.03.16. 15:04:05

Off:
Az a vicc meg van amikor megkérdeznek embereket mennyi idő lehet megtanulni kíniul?
Nyelvész prof: Úgy kb. 5-6év
Nyelvtanár: 2-3 év alatt már sikerülhet
Diák: Miért? Holnap vizsga ?

:)))

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.03.16. 15:05:21

@sambalabammbumbumm:

*kínaiul.. ezt a magánhangzó-torlódást a gombozatom sem bírja

Pimpinella 2010.03.16. 15:15:05

Hehe, vicces, én is jelentkeztem a 2f nyelviskolába, apummal együtt. Nem kezdtük el a sulit, mert nem egészen stimmeltek a szerződésben foglalt feltételek a valós feltételekkel. Buktuk a 15 000-es jelentkezési díjat. Ez volt 2008-ban, azóta havonta hívogattak, hogy tartozunk 150 000 Ft-tal, mert termet, számítógépet, könyveket biztosítottak nekünk. Kinevettem, hogy egy olyan szolgáltatásért dizettem alapból 15 000 Ft-ot, amit nem is vettem igénybe, az első hónap után mondtuk, hogy nem tudunk menni. Apum egy kissé erélyesebben elküldte őket a halál f*szára, én nem voltam ennyire bátor. Apumat innentől kezdve nem zaklatták, majd nekem jött egy levél: 236 000 Ft-tal tartozom nekik, de ha most azonnal befizetek 30 000-t, elengedik a többit. Nevetséges, az ilyesminek alapból nem szabad bedőlni. Nem válaszoltam, azóta nem zaklatnak. És ráadásul a szerződés egy olyan pontjára hivatkoznak, ami valójában teljesen mást ír, mint azt ők mondják

Pimpinella 2010.03.16. 15:18:02

A posztolónak annyit üzennék, hogy előkeresem a papírjaimat, és szívesen elküldöm neki mailben, hátha bármit tudok neki segíteni ezzel! Kitalálhatunk valamit!

Manci néni, a szomszéd 2010.03.16. 15:43:22

Én csak egy dolgot nem értek:

Magyarországon a magyar a hivatalos nyelv, nem? Akkor meg mi a lótúróért kell a takarítónői álláshoz is nyelvvizsga?

Először is a külföldi befektetőktől elvárnám, hogy tudjanak tökéletesen magyarul, különben elmehetnek a picsába.

Másodszor, aki külföldön akar munkát vállalni, na az tanuljon meg külföldiül, de ne kényszerítsenek már rá boldog-boldogtalant!

leroi 2010.03.16. 15:44:12

kellemes szórakozás olvasgatni a sok okosságot, meg a még több hülyeséget, amit a hozzáértők beírtak, én is beszállok...
nyelviskola vs. magántanár: Meg fogtok lepődni, de a nyelviskolák (legalábbis ahol én dolgozom) nem mogyoróval fizetnek, abban az értelemben, hogy egy általános iskolai tanár fizujának kb. a kétszeresét lehet összeszedni. Egyébként minden nyelviskolában tanító tanár tanít magánban is, csak ugye kell valami hivatalos is...magyarázzam?? Az, hogy a csoportban haladsz-e van nem, az nagyrészt tőled függ, éppenséggel a magántanárnál is lehet trógerkedni, ráadásul csoportban még pármunkára, valódi beszélgetésre is van lehetőség (értem ezalatt, hogy ha a magántanárral beszélsz, akkor ő minden nyelvtani hibánál megáll és kijavít, ami nem túl életszerű. Tisztelet a kivételnek (vagyis nekem :-)) Persze mindennel együtt jobb a magántanár (drágább is), de a csoport is jó lehet. A magántanárt annak ajánlom, akinek 10-12 hónapja van a nyelvvizsgáig/felvételiig, és össze akarja kapni magát, és még tanulni is hajlandó.
Külföld vs. itthon: Tény, hogy a külföldi környezet, főleg egy külfödi nyelviskola hihetetlen inspiráló és hasznos tud lenni, még annak is, aki éppcsak kínőtt a kezdőből (pre-intermediate). Aki tud, menjen. DE! Olyat még nem láttam, hogy valaki kint, munka mellett még tanulni is tudott. Ráadásul mostanra tényleg nem kell külföldre menni, a külföld jöhet el hozzánk: Net, DVD, újságok, társalgó klubok, Speak Up magazin... persze szorgalom és kitartás nélkül l***t sem ér. És persze kisebb (nemangol) nyelvek esetén kevesebb a lehetőség, de van.
A 2F-hez: az ilyen trógerságokba nem értem miért kell belemenni, mikor rengeteg normális suli, és tanár van, jóval barátibb összegekért! A jogi részét ügyvéddel kell megbeszélni, az biztos, hogy "garantált" sikeres akkreditál nyelvvizsga nincs semmilyen tanfolyam végén. Esetleg a suli szervez vizsgát, amire a központból jönnek ki vizsgáztatók. Ami vagy sikerül, vagy nem. (mármint a vizsga...)
Ja, és még egy: senki ne próbálkozzon szóbelin kidolgozott/bemagolt tételekkel. Ha észreveszik, akkor simán belezavarják, és már jön is az 58%. KÜLÖNÖSEN az 1000 kérdés 1000 válasz kerülendő. Aki 62 % kapott az ezer kérédsre, annak csak szerencséje volt. Aznap már nem akartak buktatni a vizsgáztatók.

nyelvtanár

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.16. 15:45:56

A nyelvsuli piac is kissé híg..Nem is kissé...

Piréz Vitéz 2010.03.16. 15:47:07

"2007. 10. 30-án otthonomban felkeresett"

Innentől már tudni lehetett, hogy átverés lesz. Amit csak úgy tudnak eladni, hogy házhoz mennek tukmálni, az csak az eladónak jó üzlet, a vevőnek soha.

sako 2010.03.16. 15:50:00

@magyarlaszlo:
"értem ezalatt, hogy ha a magántanárral beszélsz, akkor ő minden nyelvtani hibánál megáll és kijavít, ami nem túl életszerű."

Valóban nem életszerű. A Rigó utcában se javítanak ki. Csak szépen vonogatnak le a nyelvtani hibákért...

AndOr01 2010.03.16. 15:50:49

Hali!
Engem is nemrég szivattak meg 2F-ék. Összesen 105 ezer forintom bánta.

Én 2 tanfolyamot elvlégeztem. A végén mondták szóban, hogyha befizetek 15 ezer forintot, akkor később 100 ezerrel olcsóbban kapom a következő tanfolyamot, ha szükségem lesz rá. Ha pedig - és itt jön a beugratás első része - nem akarok mégsem menni, akkor csak az előleget bukhatom.

Egyébként a tanárok nagyon arik voltak, készségesek minden ami kell. Addig amíg oda jártam személyesen megismertem Őket így azért jól elaludt a veszélyérzetem. Gondoltam, hogy úgysem vernek át.

A baj csak az szegedi központban teljesen más emberek dolgozhatnak...

Az elmondásuk alapján gondoltam, hogy max. a 15 ezret bukhatom. Az a baj, hogy a szerződés kitöltése és aláírása időben később volt. Azt már a tanárnő diktálása alapján töltöttem ki és nem állt össze a fejemben, hogy melyik szónak milyen jelentősége van egy sebtében kitöltött szerződésben. Ráadásul nem kaptam meg a szerződésből a példányomat, úgy volt, hogy majd postán jön vissza együtt a tankönyvekkel.

A lényeg, hogy - mivel több mint fél millát elköltöttem a 2x1 féléves tanfolyamra - kellett volna kis szünet, míg aníagilag helyreállok. Ezért szerettem volna 1 évet kihagyni. Megkérdeztem a tanfolyam szervezőt, azt mondta, hoyg természetesen lehetséges az is, ha aláírom a papírt. Ebben is maradtunk. A érszleteket még fizettem az előző tenfolyamra, így épp elég volt az. Teljesen kiterhelte a keretemet, nem volt pénzem extra kiadásokra.

Visszatérve a papír kitöltésre:
Az első csel ott volt, hogy az említett 15000 forint végül nem előlegként, hanem beiratkozási díjként lett feltüntetve.
Előlegként 2x31500 forint lett megjelölve, aminek első részlete akkor válik esedékessé, amikor a tankönyv csomagot megkapom. (Ez korábbanis így volt. Kb. 2 héttel tanfolyam kezdés előtt jött a csomag utánvéttel.) A tanárnő - a tanfolyamszervezővel ellentéteben - már azt javasolta, hogy ne írjunk a papírra 1 évvel későbbi kezdést, csak fél év csúsztatást, aztán majd kérek halsztást. Ok. mondom ez nem olyan nagy gond. Így is lett, szeptemberi kezdés lett ráírva.
Én még most sem tudom, hogy direkt szivatásként küldtél el azonnal a könyveket, vagy csak az adminisztrátor nem vette észre, hogy szeptemberre jelentkeztem, de lényeg az hogy február végén elküldték a könyveket, ami extra 31500 forintot jelentett volna hóvégén váratlanul. Mondtam a futárnak telefonon - azon hívott tök váratlanúl -, hogy most egyszerűen nincs pénzem erre.
Akkor visszaküldjük? - kérdezte.
Azt is lehet? - kérdeztem.
Persze! - mondja - nagyon sokan nem veszik át!
Jó - mondom - akkor ezt most nem kérném.

Ezzel vissza is ment a csomag.
Szóltam az itteni tanfolyamszervezőnek. Azt mondta ne izguljak, ha kell, akkor majd szeptemberben elküldeti nekem újból. Na ebbe bele is nyugodtam. Azután azonban jött egy papír, hogy tartozom a 2F-nek 31500 forinttal. Ekkro még mosolyogtam, hogy milyen hülyék lehetnek Szegeden az adminisztrátorok. Megint érdeklődtem a tanfoylam-szervezőtől, hogy ez mi lehet? Megnyugtatott, hogy ne izguljak vannak ilyesmik, de ne törödjek vele. OK.
1 Hét múlva megint jött egy csomag. Minden kérés nélkül.
Na, addig már nem akartam csomagot átvenni amíg nem tisztázódik, hogy tulajdonképp miért is tartozom 31500 forinttal, ha nem vettem át a tankönyveket. De az se volt helyes, mert azután már azt írták, hogy "Újból igényeltem a tankönyvek kiküldését" - a nagy lóizét igényeltem - ", de Ők már 2x elküldték amit nem vettem át. Ezért 63000 forinttal tartozom." Ezek tiszta hülyék - gondoltam magamban. Ismét tanfolyamszervező , megint azt mondta nyugi, Ő majd elintézi.
A nyár eljén egyszer csak kapok egy telefont. Egy jogtanácsos hölgy hívott szegedről. Azt mondta, hogy már végrehajtáson van az ügyem. Mondtam neki, hogy ahhoz képest, hogy szeptemberben kezdődne a tanfolyam elég érdekes, hogy már végrehajtáson van. Ezen kissé meglepődött, de nagyon nem zavarta. Mondom nem értem miért tartozom a 2F-nek 63000 forinttal. Azt mondja nem 63000 forinttal tartozom, hanem 270 ezrrel. Na, akkor elszakadt nálam a cérna. Kicsit erőssebb hangnemben közöltem, hogy fel fogom Őket jelenteni mindeféle fórumon. El is ment a kedvem az egész 2F-es tanfolymajuktól.

Szóltam a tanfolyam-szervezőnek, hogy elég volt. Nem akarok szeptemberben menni.

Ezek után havonta egyzser-egyszer kaptam még a 2F-től befizetetésekre való felszólításokat. Egész jó volt, mert papíron "csak" 170.000 forintot követeltek. Utoljára viszont azt írták, hogy amennyiben -az utolsó lehetőséget kihasználva - befizetek 90.000 forintot, akkro nem kerülök végrehajtásra.

Hát nem volt kedvem hozzá. Most február végén meg is érkezett a fizetési meghagyás. 63.000 forint, 5000 eljárási költség, meg még pár ezer forint egyéb költség és márciustól visszamenőleg 20%-os kamatró. (Arra már képtelenek voltak, hogy összeadják a végösszeget írják meg.) Mindenesetre mostmár kaptam legalább egy fénymásolatot a szerződésemről. Meg kellett állapítanom, hogy a szerződésben tényleg 2x31500 forint van írva meg az is, hogyha nem veszem át a tankönyveket, akkor is ki kell fizetnem az előleget.

Így történt végül, hogy befizettem 90.000 forintot a már korábban befizetett 15.000 forintra a nulla ellenszolgáltatás fejében.

Csak okulásként íratam le, hogy mindenki fokozottan figyeljen a 2F-es szerződések aláírásakor.

asciimo84 2010.03.16. 15:53:41

Lehet, hogy már volt róla szó, nem olvastam el az összes kommentet:

Én még annyit tennék hozzá, hogy ff-nek nemcsak angol "oktatása" van hanem info is. Na arról még többet lehetne itt beszélni.... én sajna besz*ptam, de ez már az én bajom... mindenki kerülje a lehető legtávolabbról !!!! egy hatalmas átverés az egész, csak azt nem tudom, hogy hogyan működhet még mindig.

Lord_M_ 2010.03.16. 15:55:16

2F ... "öröm" ezt a nevet látni, hallani, olvasni. Mindenhol ez a szopacs marad utána. Persze sokan elvégzik, de annyira nem kapnak semmit, hogy az félelmetes.

kicsit több mint öt éve, amikor még fiatal voltam és bohó, én is kötöttem velük egy szerződést. Persze, a marketing duma, meg a "most írd alá mert nem lesz hely" nálam is megtette a hatását... aláírtam, persze előtte én átfutottam, de akkor nem szúrt semmi szemet...

aztán 5 évvel később jött egy bírósági végzés.. hogy márpedig nekik pénz jár.. nem is kevés...

ekkor került elő a szerződés, újra átolvasva... és van egy ilyen nem is túl pici pont benne, hogy az iskola akkor is jogosult a tanfolyam díjjára ha azt a hallgató nem látogatja - legyen az bármilyen okból adódó is - ... tehát szerződést kötsz úgy, hogy a nemteljesítés esetére is jár nekik a díj. paff. ennyi.

Meg a szuper rész, elállni a szerződéstől 8 napon belül lehet, - kikötik a szerződésben - utána felmondhatod -háháhá- de jár nekik a teljes "tandíj"...

És ez olyan jól körbevan védve, hogy most örülök mert 270.000 forintot elengedtek, és "csak" félmilliót kell fizetnem... (már csak 350.000 van)

-- mielőtt én is megkapom a magamét:
amikor önállóan befejeztem a képzést náluk, akkor telefonon jeleztem, hogy fel szeretném mondani, a telefonos kisasszony jelezte, hogy van rá formanyomtatvány... kiküldi... nemküldte, aztán elsikkadt... majd másfél évvel később újra telefonáltam, akkor megígérték, hogy jó vége, összeszámolják mennyit kell fizetni - bár nem látogattam a képzést -, és azzal le van tudva...

aztán végül tavaly tavaszra (5 év lejárta előtt 3 hónappal) sikerült nekik összeszámolni, és gyorsan el is szaladtak vele a bíróságra...

úgy, hogy a behajtási procedúra legutolsó lépésére ugrottak, a fizetésem 33%-át szerették volna vinni havonta. (közben kimaradt az adós megkeresése telefonon, levélben, felszólítás, bármi...)

szóval 2F ebben már profi... Drága post író barátom, fizetni fogsz... mint az összes többi balek (köztük én is)... egyszerűen a szerződés olyan remekül van megírva, hogy még ha azt ígérte volna az oktatásügyielőadó hogy a tanfolyam végére angyalokat fogsz fingani, akkor se tudsz (sajna) vele mit kezdeni... mert a szerződésben ottfigyel, hogy nem teljesítés esetén is jár nekik a díj... és te aláírtad... és nem mondtad fel 8 napon belül...

tényleg gáz...

KenSentMe 2010.03.16. 15:56:00

Biztos vannak egyébként jó nyelviskolák, ahol normális nyelvtanár van és normálisan lehet haladni, egyik ismerősöm pl. égre-földre esküdözött a british councilra.. továbbá nem minden ember tanul egyformán nyelvet, van, akinek a társaság kell, van, akinek meg egészen más..

de..

aki a 21. században egy internet kapcsollat birtokában nem tud elsajátítani passzív középfokon egy nyelvet (x év alat), amit mondjuk egy féléves-éves külföldön tartózkodással aktív középfokúra javít, az valamit egészen rosszul csinál.

Lord_M_ 2010.03.16. 16:04:05

@magyarlaszlo: a garantált vizsgaeredmény a 2F leírása szerint azt jelenit hogy :

Ha nemsikerül a vizsga, de te mindent megtettél, akkor díjmentesen újrajárhatod a képzést, hogy felszedd a maradék tudást..

tehát nem a vizsgaeredmény a garantált, hanem "addig nem engednek el amíg le nem vizsgázol"... persze amennyire tudom ez csak egy évre vonatkozik.

csillafuck (törölt) · http://csillafuck.blog.hu/ 2010.03.16. 16:07:51

@VRbagoly: az utolsó bekezdéssel egyet értek, sok embert ismerek, aki így csinálta és most vígan él kint - néhányan elítélendő dolgokból, de a magyar ott okoskodik, ahol tud.

Parajpuding 2010.03.16. 16:08:40

A szerződés tartalmazza az általad kívánt nyelvvizsga lehetőségét? Ha igen, akkor nyertél. Vagyis nem vagy köteles megfizetni a tandíjat, a szerződést a nyelviskola szegte meg. Ha nem volt benne, akkor nem nyertél, legfeljebb tapasztalatot, hogy olvass végig mindent, mielőtt aláírsz. A bírósági fizetési meghagyás pedig nem szokott az égből pottyanni, hanem időben értesülsz róla és ellentmondással élhetsz. Szóval valami nem kerek a történetben.

Karesz4 2010.03.16. 16:12:06

Üdv!
Hasonlóképp jártam én is velük. Ígértek fűt-fát. Semmi sem volt úgy, ahogy ígérték. Számlát sem akartak adni. Két hónap után otthagytam őket. Két évig zaklattak telefonon a pénzért, közben a leveleimre városi Bíróságon van az ügy. Eszerint lenne tanú, ha kell az alaptalan ígérgetésekre? Ha kell én is vállalom, hogy bárkinek tanúskodom ellenük!

Karesz4 2010.03.16. 16:15:49

Kimaradt egy kis rész:
...közben a leveleimre nem is válaszoltak. Most a Kecskeméti Városi Bíróságon van az ügy...

Iván 2010.03.16. 16:27:53

Nem szeretem, hogy valaki egy posztban kérdez, és aztán jön a sok nagyképű komment, mintha csak a posztoló lenne lúzer, de mindenki más "faszacsávó" min. egy-két nyelvvizsgával, akik mind használják a 13 igeidőt is.
1) nem mindenki nyelvet tanul, hanem egyszerűen a papírra van szüksége (mint pl. ebben az esetben a felvételi pontokért)
2) Akkreditáció: a nyelviskola felnőttképzési szerződést köt a résztvevőkkel.
Ennek vannak kötelező formai elemei, amivel ennek ellenére vissza lehet élni. Pl. a nyelviskolának van egy akkreditált nyelvtanfolyama, aminek a végén a tudászintet ellenőrzik. Ezt meg lehet hirdetni úgy, hogy "akkreditált nyelvtanfolyam a végén vizsgával" - amiből ugye a vizsga ezek szerint nem akkreditált csak a tanfolyam.
Oklevél: felnőttképzésben 'Oklevelet' nem lehet kiadni, csak 'Tanusítványt', tehát, 'Oklevél' nem lehet a házivizsga kimenete, ha ezt ígérték, akkor viszont szándékosan félrevezettek, mert az tényleg csak az akkreditált nyelvvizsga kimenete lehet.
Nézesd át felnőttképzési szakemberrel a szerződésedet, és utána már tudhatod, hogy érdemes-e reklamálnod, vagy tényleg megszivattak.

dancegirl26 2010.03.16. 17:06:11

@Manci néni, a szomszéd: az ilyen mentalitás miatt van az országban az idegen-nyelvtudás a béke picsája alatt. És ez szégyen. A munkám miatt spanyolokkal, olaszokkal vagyok kapcsolatban, ott az a természetes, hogy az anyanyelv mellett beszélnek még 2-3 másik nyelvet is...

dancegirl26 2010.03.16. 17:08:25

@dancegirl26: persze ezt nem a takarítónős dologra értettem, az faszság.

Netszamuráj 2010.03.16. 17:08:50

Ezek engem is majdnem beszívattak egyszer. Attól lettek gyanúsak, hogy ott helyben, azonnali döntést várt tőlem a szintfelmérő tanár. (Mert azt hiszem ki kellett töltenem valami szintfelmérőt.) Felhívtam az öcsémet telefonon, aki tanfolyamokon, magántanártól, illetve Angliában is tanult angolul, hogy mi a véleménye. Ő egyből mondta, hogy nem hallott erről a nyelviskoláról, de szerinte ez rohadt drága, legyen bármennyire is profi.

Ezek után közöltem a csávóval, hogy köszönöm, most nem kérem, előbb utána szeretnék olvasni a neten. Na, mintha karót döftem volna a szívébe, egyből lefagyott az arcáról a műmosoly, és olyan gyorsan lelépett, hogy öröm volt nézni.

Izzycsek 2010.03.16. 17:32:44

A 2F honlapján lévő letölthető tájékoztató szerint:

"A képzés során megszerezhető végzettség: 2F Nemzetközi Iskolahálózat által kiállított oklevél"

www.2fiskola.hu/images/letoltesek/angol_nyelvtanfolyam_kepzesi_tajekoztatouj1.doc

Izzycsek 2010.03.16. 17:35:25

Mondjuk a file nevében benne van, hogy új, nem tudhatjuk mióta van fent ez a verzió.

cizella · http://anyuhamos.freeblog.hu 2010.03.16. 17:38:56

A 2f iskolának csak az informatikai tanfolyamához volt úgynevezett szerencsém (kapcsolódó homar-cikk: homar.blog.hu/2009/10/06/tanari_erdeklodes_hianyaban_a_vizsga_elmarad).
Gondolom, a nyelvi vonal is hasonlóan működik, mint az informatikai. Utóbbinál kétféle vizsga volt: az egyik egy hagyományos OKJ-vizsga (annak, aki akarta, és aki megfelelt az előképzettségi követelményeknek), a másik a 2F iskola házi vizsgája, minden kedves tanuló részére. A házi vizsga sikeres letételét egy több nyelven kiállított, laminált A/4-es papír igazolja, amiben az "oklevél" és a "diploma" szó is szerepel. Ezt a papírt szokták a színezősebb kedvű ügynökök uniós diplomaként emlegetni.

kukásmacska 2010.03.16. 17:39:26

Ahol a "beszervezésnél":

- erőszakoskodnak
- "itt és most írd alá" stílusban tárgyalnak
- "csak most, csak neked" formulát ismételgetik
- nem hagynak időt átgondolni, átolvasni, megbeszélni másokkal

azt az ajánlatot és ajánlattevőt tüstént faképnél kell hagyni.

Legyen az nyelviskola, "az évszázad üzlete", üdülési jog, bármi.

Mileston3 2010.03.16. 18:24:19

Én szintén a 2F-nél végeztem el egy tanfolyamot és bár megkaptam az OKJ-s bizonyítványomat, amennyi pénzt elkértek anno érte, röhej hogy mit tanítanak.
Én webdesigner és szoftverüzemeltető kurzuson voltam 2005/06-ban, 3 kiló volt cirka az egész. Amit használtunk: Word, Excel, Access meg talán egy minimális Powerpoint, bár ezekkel nekem sosem volt gondom, mivel 7 éves korom óta gépezek.
Ami a webes részét illeti, Macromedia (Most az Adobe égisze alá tartozó) Dreamweaver, Flash és Fireworks progikat nyomtuk, na annyi tudást én a Súgóból is össze tudtam volna szedni, ráadásul szerintem egy valamirevaló tanfolyamon lehetne Java, PHP, MySQL, C++ ismereteket is tanítani, mivel ezek manapság minimum kellenek ahhoz hogy valaki valami komolyabbat is össze tudjon rakni. A Flashből meg béna animációkat kihoztunk és slussz. A tankönyvek nem túl informatívak és nem tudják túl komolyan taglalni sem a bonyolultabb dolgokat.
Utólag azt mondom, hülyeség volt belemennem anno. Legalábbis ár/érték arányt tekintve.

Mileston3 2010.03.16. 18:28:06

Mondjuk még az a szerencse hogy a köépfokú nyelvvizsgámat máshol tettem le, és az államilag elismert

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.03.16. 18:37:23

Aki a 2f módszereinek bedől, az sikeres ember nem lehet. Amúgy is ha az ügynök telefonon vagy otthonodban felkeres, az csak egyet jelenthet, át akar verni. Vagyis vagy sokszoros áron(a 2f-nél ez kb. 2-szeres) kapod, vagy nem azt kapod, vagy nem olyan minőségben kapod. Vagy ezek kombinációja.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.03.16. 18:39:48

Amúgy meg nem értem az embereket. Elég rákeresni neten egy szélhámos cégre, és máris tudod, hogy átverés. Vagy 2f esetén ha mondjuk számtech tanfolyamot akarnak eladni, elég fellapozni egy reklámújságot, mondjuk Szuperinfót, és látható, hogy máshol fele annyi ugyanaz. És nem a minőség a különbség, mert a tanfolyamaik a legrosszabbak közé tartoznak amúgy, hanem a marketingben. Azt fizeti meg aki ilyeneknek fizet.

chillking 2010.03.16. 18:57:02

@Alikam: ok,de ha csúsztatsz egy évet,utána meg nevetve átmehetsz a vizsgákon,plusz beszélsz is ,nem csak teszteket fogsz tudni kitölteni.Ja,és eggyel több igeidőt fogsz használni.
"egy anyanyelvi szintű ember használ ebből max. 7-et 8-at" ez otthoni Urban Legend,abban te ne bízzál,hogy úgy lesz. Nem sok emberrel találkoztam még (otthoni angol tanárokat is beleértve) aki tudott volna tűrhetően beszelni vagy érteni valamit,akár magántanározgatás után. Alapnak jó ha van valami,de ne számíts tobbre.

eml 2010.03.16. 19:42:51

400ezer? 200-ért van az Ecserin is.
Aldiban még nem láttam.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:10:06

@hagyma: gondolom, azt hiszi, akkor attól meg fog tanulni angolul...

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:15:19

@juhaszvik: mondjuk, anno, mikor én nyelvvizsgáztam, aztán dolgoztam nyelviskolában, (nem a nyelvvizsgával, a tanári diplomával), emlékeim szerint úgy volt, h. a tanfolyamban SOHA nem volt benne a nyelvvizsga, ugyanis az tudtommal nem is lehet kötelező. arra külön kellett jelentkezni, ha a tanfolyam elvégzése után, vgy akár közben, úgy érezte a jelölt, h. meg akarja próbálni.
az hogy garantálják az eredményt meg röhejes...nem lehet garantálni. nagyban függ ugyanis a tanulótól is a sikere.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:18:23

@Your browser may not support display of this image: lehetne nyelviskolában is. de egy idő múlva tényleg jobb a különtanár, akár kiegészítésként. én speciel a gimnáziumban tanultam meg mind angolul, mind németül, soha nem jártam különtanárhoz. és az osztálytársaim se. ennek ellenére országos első lett a suli anno, nyelvvizsgák tekintetében.

viszont volt olyan tanítványom, aki pont azért kezdett el járni hozzám, mert a nyelvsuliban nem érezte,h. haladna, ugyanis a többiek lassabbak voltak hozzá képest, azért jött magántanárhoz. de ettől még nincs kizárva,h. van, aki képes levizsgázni nyelvsuliból is.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:23:51

@chillking: tudod, ezzel az a baj, h. ha nem tudsz angolul egy kukkot se, akkor nem fognak felvenni egy munkahelyre itt. max. szerencsével valami szalagra, pakolni, stb. , ahol össze leszel zárva egy vagon másik emberkével, akik szintén nem tudnak angolul. aztán cseszheted, semmit nem tanultál. ahhoz ugyanis itt is suliba kéne járni, ráadásul a tapasztalataim szerint jóval gyengébb a nyelvoktatás (is), mint otthon.amit itt megtanulsz egy ESOL (English for Speakers of Other Languages) tanfolyamon, nem lesz elég egy otthoni nyelvvizsgára. ha valaki ki akar ide jönni,h. megtnauljon angolul, akkor tennie is kell valamit (angol családhoz költözni, mindenhol próbálni beszélni, tévét, rádiót, stb. nézni, aktívan hozzájárulni. felnőttként ugyanis nem fog csak úgy ráragadni az emberre.)

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:33:49

@Alikam: pláne nyelvtudás nélkül...max. aupairnek, annak szoktak kijönni akik nyelvet akarnak tanulni, de akkor is kell hozzá egy tanfolyam. meg a fent leírt dolgok.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:38:34

@hagyma: na, ez meg a másik. csak épp az átlag angol, meg nyilván az amerikai se, nincs tisztában a nevükkel, ezért ha megkérdezed őket, h. "te figyelj, te használod a present perfectet"? rávágja, h.nem, mert fingja nincs, mi az.

amúgy mior a tesóm kiment Flordiába, ő is úgy ment ki,h. na, majd biztos nem úgy fognak bezsélni, ahogy azt neki a suliban tanították. erre mindenki úgy beszélt, semmi szleng, semmi dupla tagadás, stb....

A Tyne folyó déli partja 2010.03.16. 20:46:27

@magyarlaszlo: viszont az én egyik tanítványomnak, aki úgy érezte, a nyelvsuli neki lassú, pont az volt ott a baja,h. mivel párbeszédek a másik tanulóval voltak, a tanár meg nyilván nem tudott az összesnél minden pillanatban ottlenni, ha volt valami hibája, nem javította ki senki. úgyhogy amikor nálam volt ilyen, akkor a párbeszéd közben én figyeltem rá, és írtam, h. mit mondott hibásan, és uténa megbeszéltük.

Senior Zozo 2010.03.22. 14:47:35

Valakinek hasonló tapasztalat van más nyelvsulikkal (pesti)?

pisze pat 2010.03.23. 10:54:06

sziasztok. engem egyenlőre első fokon elítéltek 150.000 Ft-ra:( Az egyik ismerősömet 800.000 Ft-ra:( Most azt gondoltuk jogi útra tereljük a dolgot. bár hamarabb kellett volna ezt megtenni, de számomra egyszerűen lehetetlennek tűnt, hogy azok után, hogy ennyi embert átvertek, még perelnek is. ezen túlmenően Budapestről nem tudok Szegedre járni tárgyalásra. engem felsőfokú szintű! weboldal szerkesztői tanfolyammal ámítottak:( mivel akkor még informatikai főiskolára jártam, mondtam, hogy engem ez nem ezérdekel, hiszen hamarosan tanulom. erre az volt a válasz, hogy gondoljam meg a BIZTOS ELHELYEZKEDÉS reményében! erről mit tudtok? valakinek sikerült egyáltalán munkát találni ezzel a tudással? kétlem...

MeetJoeBlack 2010.03.23. 14:31:14

Kedves PoPe!

Az oktatásügyről jelentkezem, biztosan emlékszel rám. Szeretnék a mi részünkről reagálni az általad felvetett kérdésekre. Ugye nem gond, ha tegeződünk? Nagyjából egykorúak vagyunk.

Először is nem értem, hogy miért most merül fel ez kérdéskör, hiszen nagyjából két évvel ezelőtt jártad VÉGIG a tanfolyamot. (Ezzel szemben azt írod, hamarabb befejezted. Itt van előttem a jelentéti íved az aláírásaiddal. Le is vizsgáztál. A vizsgaeredményed is itt van.)
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy a konzultáció (beiratkozás) után téves kép alakult ki benned a nyelvvizsga-rendszerrel kapcsolatban. De az általatok aláírt szerződés pontosan tartalmazza a nemzetközi és az államilag akkreditált vizsgákra való jelentkezéseket.
Másodsorban a szintfelmérőn és az első órán is szó esett erről, hiszen a szinteteken nem Te voltál az egyetlen, aki nyelvvizsga-aspiráns volt.

Azt írod, bizonyos telefonszámokon soha nem jelentkezett senki, aki kérdéseidre választ adhatott volna. Ezt a magam nevében teljesen vissza kell utasítanom, mert az én/mi dolgunk, hogy szinte mindig elérhetők legyünk a hallgatók számára. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az irodai nyitvatartáson kívül próbáltad a kollégákat elérni. Viszont biztosan emlékszel, hogy a csoportmegbeszélésen külön felhívtuk mindenki figyelmét, hogy de. 11-től este 8-ig van nyitva mindkét budapesti irodánk.
Ezenkívül megadtam minden hallgatónak (ahogy azelőtt és azóta is) a személyes mobilszámomat és az email címemet is a kapcsolattartás érdekében.

Továbbá elfelejtetted megemlíteni, hogy személyes találkozóink egyikén (óralátogatás), az oktatást kifejezetten dícsérted. Ezt le is írtad a referencia lapra, idézlek:
„ A tanfolyam jó, az órán vett témák is izgalmasak, a csoport is jól összerázódott. Az órák jó hangulatúak. Bár én vagyok a társaságban a legfiatalabb, ezt mégsem érzem…….”
Ezután valóban megemlíted, sajnálod, hogy ez csak egy felkészítő a nyelvvizsgára, nem automatikusan végződik akkreditált BME-s vizsgával, hanem oda külön kell jelentkezni.
Ezek szerint teljesen tisztában voltál 2008 márciusában a vizsgára való (nemzetközi és BME-s) jelentkezés szabályaival, és mivel a BME-s vizsgajelentkezés határideje nálunk mindig április végén van, nem tartom valószínűnek, hogy a mi hibánk lenne, hogy lekéstél a jelentkezésről és ezáltal a felvételihez szükséges plusz pontokról.

Sajnálom, hogy egyszerűen abbahagytad a fizetést, - annak ellenére, hogy a tanfolyamot elvégezted - , ha tudok róla, megbeszéled velem a szándékaidat, akkor a központtal és a velem való egyeztetések révén megoldható lett volna a problémád.

Üdvözlettel:

Joe

cbc 2010.03.23. 15:12:28

"Ezt a magam nevében teljesen vissza kell utasítanom, mert az én/mi dolgunk, hogy szinte mindig elérhetők legyünk a hallgatók számára."

Ez egy dolog, de ettől még felvettétek a kagylót, vagy nem? :-) Egyébként ennyi panaszos hozzászólás, fórum valószínűleg nem lehet véletlen - és még csak nem is a nyelviskolák a hibásak, hanem az a drága miniszterbácsi, aki kitalálta a kötelező nyelvvizsgákat, hogy bizniszhez segítse a haverokat.

instantmama 2010.03.24. 23:30:51

Angolórát adok-veszek, mi?

Hogy a jóisten rogyassza rá az eget erre a szemétdombra, ami ebben az országban nyelvoktatási piac címen fut.

PoPe 2010.03.25. 08:53:37

Itt vagyok ismét, az eredeti probléma felvetője!
Az iskola képviselője közben felhívott az eset kapcsán és peren kívüli egyezséget ajánlott, miszerint visszavonná az iskola a bírósági kezdeményezést, elengedné az általam be nem fizetett összeg felét valamint lehetőséget biztosít egy következő kurzus megkezdésével a tanfolyam újbóli elvégzésére miszerint élhetnék a 2f iskola által hirdetett "eredmény garanciával".
Sajnálom, hogy ehhez idáig kellett jutnunk, viszont igazán jól jön a pozitívnak tűnő hozzáállás!

Joe!
A kapcsolatfelvételt akkori gondjainkkal valóban munkaidőn belül, a megadott mobilszámon sőt egy másik, a "diszpécser" által megadott mobilszámon is többször próbáltuk. Esélyünk sem volt elérni valakit, hogy megoldást találjunk!

Tentadora 2010.04.14. 09:50:08

Sziasztok!
Én is bedőltem nekik! Szörnyen naiv voltam, mindent elhittem amit a marketinges üzletkötő ígért (multimédiás oktató csomag, ami egy könyv CD melléklettel, kiscsoportos órák azonos szintű és érdeklődésű emberekből, kb. aki jelentkezett, vizsga garancia, ha a tanfolyam első felében jelzed és nem mész át a saját gagyi vizsgájukon és ezután 5 napon belül kéred a tanfolyam megismétlését). Azonnal kellett dönteni és 8 napon belül felbonthattam volna a szerződést de az első találkozásom a csoporttal 10 nap múlva volt, így hát elkezdtem. A tanárunkkal nincs is baj a bme szóbelire készülök és sokat segít, de az írásbelire csakis önerő. A bme vizsgát ők tartják, a normál bme árért (közép komplex 20900Ft). 227.000Ft-ot fizettünk ki 80x45percnyi tanításért amiért egy magántanár kb.:120.000Ft kért volna el. Ez volt életemben az első eset hogy ilyen csúnyán átvágtak, és ez alapjában rengette meg bennem az emberek iránti bizalmat. És többé nem írok alá semmit, amíg nem olvastam el 3x, és nem néztem utána a cégnek.
Ui: az utazásra mi nem igazán tudunk gondolni,mert van egy kislányom és a diplomámhoz kell a nyelvvizsga.

euro_állás · http://www.euro-allas.hu/ 2012.07.08. 15:17:26

Durva, hogy ennyi csalódott ember után is működhet valami
süti beállítások módosítása