Tékozló Homár

A zuglói önkormányzat a gyerekek ellen dolgozik - "Aki nem éri fel, ne hintázzon!"

2010.04.09. 08:30 | ge | komment

Volt már kaviccsal felszórt játszóterünk, meg diktátor wc-s nénis is, most pedig a zuglói önkormányzatnak köszönhetően ismét egy használhatatlanná tett játékról kaptunk hírt. Az (egyébként nem vadiúj) EU-s szabály szerint ugyanis kötelező a hinta kilengésének megfelelően alászőnyegezni a játékot, de mivel itt (és máshol sem) erre nem volt mód, hiszen túl közel van a kerítéshez, egy gyors és az áthelyezésnél-átépítésnél költségmentesebb, ám megdöbbentően ostoba megoldást választottak: visszavágtak a hinták láncából. Az így veszélyessé és egyben használhatatlanná vált hintáról CSJ számolt be nekünk. A posztot elküldtük az illetékeseknek, reméljük hamarosan beszámolhatunk arról, hogy ez a megoldás csak átmeneti és/vagy tévedés volt.

A XIV. kerületi Pákozdi térhez tartozó játszótéren négy használható hinta volt kihelyezve. Azért csak volt, mert pár héttel ezelőtt az éjszaka leple alatt megjelent egy önkormányzati varázsló és az összes hinta láncát jócskán megrövidítette. A hinták a földtől eredetileg kb.45-50cm-re lehettek és a 4-5 éves gyerekek is simán tudták önállóan használni, mint általában az összes játszótéren. Na, most a hinta a földtől konkrétan 85cm-re van, ami azt jelenti, hogy még a tizenéveseknek is segítség kell a felüléshez, mindezen felül a hinta használata élvezhetetlenné vált ugyanis az u.n.hintaút annyira lerövidült, hogy a gyerekek már nem is kívánkoznak hintázni.

Az önkormányzatnál az illetékes hölgy v.milyen EU-s szabványra hivatkozik. Állítólag a szabvány alapján a hinta kilengésének megfelelő méretű gumiszőnyeget kell elhelyezni a hinták alá. Ebben az esetben a már korábban lerakott szőnyeget nem tudták megnagyobbítani, mert a hinta mögött közvetlenül a kerítés van, így egyszerűbb volt a láncot megrövidíteni, mint a kerítést arrébb rakni 1méterrel. Arra hivatkoznak, hogy nincs pénz a kerítések áthelyezésére, és a hinták helyzete állításuk szerint így is marad mindaddig, amíg nem lesz pénz. Elgondolkodtató azonban, hogy a játszótértől nem messze lévő másik hintákat szintén hasonló radikális módon „vágták vissza”, holott semmiféle kerítés nincs körülöttük. (tehát ott elvileg kipótolhatták volna a gumiszőnyeget).

A vicces még a hölgy válasza volt, aki azt mondta: aki nem éri fel, ne hintázzon. Hja, és mint kiderült, Zuglóban több játszótéren is hasonló állapotok vannak. A „biztonságossá” tétellel elérték, hogy több fejbeverős baleset történt, mint annak előtte bármikor, hiszen pont fejmagasságban van a 3-5 éves gyerekeknek a hinta ülőkéje.

Sikerült egy sima EU-szabványt kifordítani, átértelmezni és elcseszni, így viszont megvan a bűnbak, mindenki szidhatja az EU-t.
 

Üdv.

CsJ 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lalikiraly 2010.04.09. 12:04:48

És pont egy nő mondja ezt a önkormányzatnál... Jópofa. Megkérdezném te van gyereked te ribanc... Minek nevezzem az ilyet???

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.09. 12:05:52

Az ötletet adó és kivitelező hitelvtársak ezzel alkalmassá váltak a legközelebb építendő az M6-os alagútjaihoz hasonló ötletek adására. A tanácsadói díj egyenként 450 millcsi minusz fejenként vissza 210 millcsi jótékony célokra.

Tehát ilyen ötleteket várunk:

Az M6os alagútjainak összehasonlító elemzéseknél a következő lehetséges építési módot vettünk figyelembe:
- A dombok alá ássunk jó mélyen és szélesen, legalább az elrettentő 8-9 millió köbméternyit technológiát
- Az autók átteleportálását a dombság egyik oldaláról a másikra a filmekből jól ismert időkapus technológiával.
- A kaszkadőrök által favorizált autópálya dobbantó általi dombságátugrást.
- A folyók szintkülönbségénél lévő zsilipeléshez hasonló autópálya liftek megoldást.

cso zsi 2010.04.09. 12:05:52

A melldöngetős XIII-ban pár éve kiflexelték a régi láncos vashintákat az Esztergomi úti házak udvarain, maradt tíz centi csonk a földből kiállva. Másfél-két évre rá eu-konform "pelenka" hintát raktak a helyére. Lap-, vagy beülős hinta nincs. Csikkhegyek vannak...

A másik nagyszabású projekt a Dráva utcai játszótér - kutyafuttató - sétálóutca -kocsma kombináció.
maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=1133+Budapest,+XIII.+ker%C3%BClet,+Zsilip+utca+6,+Magyarorsz%C3%A1g&ll=47.525493,19.060915&spn=0.001237,0.002411&t=h&z=19
A Dráva utcai fasor alatt a zárt kutyafuttató, de a kutyaszar az mégis kívül található.
A felső karéj a játszótér, pisilési, tisztábatevési lehetőség nincs.
Az X a "sétálóutca" a régi "birkacsapás" lett kikövezve, hiszen normális tömegközlekedés nem visz a lakótelepre a metrótól.
A középkör alsó széle a kocsma. Eredetileg sakkasztal, de...

Itt is lap-, vagy pelenka-hinta van, normális, beülős-beláncolhatós, vagy neadjisten, mint a régi lakáshinták, ahol az első rúd fel-le mozgatása volt a biztonsági zár, olyan nincs.
Tegnap a gyermek már azzal dicsekedett, milyen messze tud kiurgani a laphintáról. A barátja anyukája kotlósként sipítozott, és tiltotta a saját gyerekének. (amikor elvonult bagózni, akkor nem látta, hogy az ő fia is képes rá)
Mi betonaljú vaskorlátos vashintán nöttünk fel. Abból ugráltunk ki. 12-15 évesen már az volt a menő, aki a korlát felett át tudott repülni. Akinek beakadt a lába, az a sóderen esett pofára. Aki elakadt, azt a hinta vágta fejbe.
Mind élünk, és hellyel-közzel egészségesek vagyunk.

A 15 éves nem hintázik? Dehogynem. De még közel az 50-hez, szívesen megteszem én is. Lehet, át kéne mennem Zuglóba, mert az angyalföldi hinták majdnem a földig érnek, hogy ne essen le a gyerek. Nem csak a felnőtt, de a gyerek lába is talajt fog a kilengés alján.

Borcsika 2010.04.09. 12:06:05

Mi erre a játszótérre járunk. Tegnap este történt is egy baleset, az egyi 3 év körüli kislány arccal leesett a hintáról, és összetört az arcocskája.
Az én gyerekem 4,5 éves, és eddig be tudott egydül is mászni a hintába, de mostanra már eljutott odáig, hogy egyáltalán nem akar hintázni. Ezt nagyon elkefélték, és borzasztóan balesetveszélyes. Érdekes, hogy amig hosszú lánca volt a hintának, a kisebbek (1-2 éves) sem ment arra, mert ő is látta, hogy megy a hinta. Mióta felemelték, azóta a kicsik megindulnak, mert nem látják. ugyanis az ő szemmagasságuk 60-70 cm között van.
csókoltatom az önkormányzatos hölgyikét, de asszem én is be fogok menni, csak kellene egy kis idő hozzá.
@Kulics: ez sajnos nem photoshop. A kutya neve Karcsi, és kedveli őt minden felnőtt és gyerek. Soha nem jön be a térre, de szeret labdázni.

Lalikiraly 2010.04.09. 12:06:11

@BBG76: Na ilyenkor kéne az embereknek összefogni az illető manst a tökénél fogva jól fellógatni a gecibe... Azt előbb utóbb csak abbahagyják a lopást, ha látja hogy a szomszéd faluba jól elverték a spanját..

ladislaus 2010.04.09. 12:09:15

ezek az EU szabvanyok is vicc... mint az alacsony villanykapcsolos faszsagok.

Erwan Knudsen · http://www.kihir.hu/ 2010.04.09. 12:10:45

Nagyon helyeslem, hogy lerövidítették a láncokat. Rengeteg helyen elpanaszoltam már, hogy milyen nagy problémát jelent, hogy egyes gyerekek beleülnek a hintába, és utána estig nem hajlandók kiszállni belőle, így akár órákat is kell várnom, hogy sorra kerülhessek.
Egyszóval én nagyon örülök annak, hogy a rövid lánc miatt a kis pondró-hüllő gyerekeknek már nincs is kedvük hintázni. Végre!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.09. 12:12:30

De vajon mit szólna ehhez Szabó Rozália?

cso zsi 2010.04.09. 12:12:53

@shitgun: Vajon akik a hintaállványt beásták a földbe, miért nem tették előrébb? Esetleg ott is van akadály? Állhatott volna keresztben is, de úgy meg biztos nem esztétikus.

Borcsika 2010.04.09. 12:14:10

@papugaja: Apukák össze is fognának, csak az a baj, hogy azzal meg rongálja a közvagyont, és laknak ott nagyn "kedves idős hölgyek", akik "imádják" a gyerekeket, és azonnal hivnák a közterületeseket, meg a rendőröket.

vernarancs 2010.04.09. 12:14:23

@Borcsika: Te mint arrafele ismeros, mit jelent az, hogy "hinta mögött közvetlenül a kerítés van". A kepen baromira messze van a kerites.

törvényenkívüli 2010.04.09. 12:15:44

Nem tudom mit kell itt rinyálni.
Inkább legyen magasan a hinta, mint ilyenek legyenek a jáccótéren:
warnet.ws/news/37167

Ancient Methods 2010.04.09. 12:17:45

a háttérben a kerítés mögött már ott az éhes kóbor kutya, ami csak arra vár, hogy a gyerek átessen a nem eu szabvány kerítésen.

cso zsi 2010.04.09. 12:21:45

@ladislaus: Mi a bajod az alacsony villanykapcsolóval? Ausztráliában, ahol vendégeskedtünk, kb 80-90 centiméteres magasságban volt az összes. A 2 éves gyerek elérte, nem kellett kísérgetni az esti pisiléshez. Le is tudta oltani maga után a villanyt.
Itthon (ikv-s gangos ház) 5 évesen a kissámlit hordja magával, de inkább segítséget kér. Az összes eredeti kapcsoló, és konnektor 1,40-en van.
Mitől tartott a kivitelező, árvíztől?
Va egy kerekesszékes lakó is a házban.
Először kellett neki egy villanykapcsoló-ember, aztán szerezni kellett neki régi, nagyméretű kapcsolókat, amit bottal is tud nyomni, a végén alacsony kapcsolók lettek felszerelve.
Aki bele akar hugyozni a konnektorba, az úgyis megtalálja a módját. Akit meg úgy neveltek, hogy ne tegye, az mellett a padlón is ott lehet hagyni.

Borcsika 2010.04.09. 12:22:02

@vernarancs: a hinta, ha áll, és a kerités kközött minimum 3 méter van, ami azt jelenti, hogyha a kerités felől löktem régen a gyereket, akkor nem kellett a keritésig elmennem, hogy rendesen meg tudjam lökni, hanem még az apró népek ott bringázhattak a mögöttem, és a kerités között.
ez egy marhaság, amit az önkormányzat csinált, úgyhogy 7főn be is megyek, és kicitálom azt az észlényt, hogy akkor mérjünk...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.09. 12:26:37

@Ancient Methods:
mint mondtam,es Kulics is megerositett, a kutya a labdjaert konyorog
mivel beszelni nem tud
nezi

vernarancs 2010.04.09. 12:27:34

@Borcsika: erre gondoltam en is. Ertelmetlen az onkormanyzat magyarazata. Kivancsi lennek kinek jutott ez az eszebe. Nem lesz egyszeru visszacsinaltatni az fix.

juhaszvik 2010.04.09. 12:35:53

valóban.
mindenki problémázik a hinták meg az EU miatt, de a valódi dráma a szemünk előtt játszódik le a képen. szegény kutya boldogtalan, mert nem fér oda a labdájához.
so sad...

2010.04.09. 12:45:49

@juhaszvik: ez csúúúúcs !
thanks for sharing.

Mylady 2010.04.09. 12:46:46

@Kulics: nagyon helyes, rohangáljanak csak szabadon :)))

Mylady 2010.04.09. 12:47:47

@Kulics: én meg nem tudom megnézni a hülye munkahelyemen :(

juhaszvik 2010.04.09. 12:55:38

@Mylady: egy szegény őz (vagy szarvas) beakadt egy megahintába, és...ööö...hintázik...

csabaR4 2010.04.09. 12:58:36

Személyesen ismerem a helyszínt. A hinta mögött a fánál lévő kerítésig van hely, nem olyan közel van az. Érdekes módon korábban a hosszú lánccal nem okozott gondot a kerítés közelsége (mert nem is volt közel) és még használható is volt a hinta.
Észszerű használat mellett nem látom azt a bizonyos biztonsági kockázatot amit elvileg itt megoldottak.
Amikor először láttam ezt a láncrövidítős megoldást kapásból valami irodista által kitervelt problémamegoldást vizionáltam, pedig nem néztem utána a konkrét szabályozásnak. Igazam lett.

naiad 2010.04.09. 12:59:30

fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju fosfoshurrhurrpukihaju

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.04.09. 13:03:35

Én ismerek egy falut ahol a falusiak összefogva, saját kezük munkájával építettek fel egy játszóteret. Pár évre rá le kellett bontaniuk az EU szabályok miatt...

lutria 2010.04.09. 13:12:09

Nekem az volt az ász gyerekkoromban a 70-80-as években amikor elmentünk a Gellért-hegyre vagy az Óbudai szigetre ahol volt olyan mászóka amiből nyáron viz spriccelt,alatta meg lehetett sarazni.Gondolom azokat a Köjál vagy az Ántsz záratta be.Ott voltak még azok a hosszú műanyag csúszdák is,tudja valaki megvannak-e még?

Borcsika 2010.04.09. 13:27:37

@csabaR4: szerintem is barmok, ezért is fogok belátogatni az önkormányzathoz a jövő héten. csak, hogy érezzék a törődést. nagy patáliát fogok csapni. egyébként a kalapács utca túloldalán a házak között szintén van egy tér, ahol csak hinták vannak, meg egy nagy rohangálós terület. ott nincs körbe keritve a hinta, mégis visszaszabták a láncokat, de ott csak a "baba"hintáét.

Borcsika 2010.04.09. 13:31:25

@vernarancs: nem fogom feladni. szerintem az összes szülő ki van akadva ettől, úgyhogy ma lesz a napja, hogy délután a játszón elkezdek aláírást gyűjteni, és a hétvégén is ezt fogom tenni, aztán a jövő héten meglátogatom azt az agytröszt bagázst, és kiráncigálom őket, hogy akkor ezt most játszuk el!

yossarian70 2010.04.09. 13:56:32

A felelős a Zuglói Városüzemeltetési Osztály , akik már 3 éve igérik ,hogy a Füredi út 5. mögött levő játszóteret bekerítik ,hogy éjszaka a lakók tudjanak aludni a gyerekek meg ne sörösüvegek és fecskendőt kerülgetve játszanak nappal. Ezek szerint máshol is vannak problémák....

2010.04.09. 13:58:20

@Borcsika: majd csinált egy "Re" posztot, hogy mi történt az ügyben.

2010.04.09. 13:59:49

@Borcsika: helyesen: csinálj egy "Re" posztot.

guerillero 2010.04.09. 14:15:19

Szerintem nem baj, ha a gyereknek egy kicsit mászni, csimpaszkodni kell, hogy femásszon a hintára. Ez is a fizikai erőt fejleszti. A mai kisgyerekek úgyis olyan nyeszlett kis férgek, hadd tornázzanak egy kicsit.

Sátán meg a Jocó 2010.04.09. 14:21:24

@1000mester: na, ez kell, a civil kurázsi, nem a nyafogás, meg a megváltás várása

naiad 2010.04.09. 14:24:19

pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula pukikula

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.04.09. 14:28:09

Csak így egy szögből nézve is több ponton nem felel meg az EU-s előírásoknak, úgyhogy kár volt kiemelni a többi közül.

Borcsika 2010.04.09. 14:37:13

@Kulics: meglesz, folyamatosan tájékoztatni fogom a TH-t

AlulírottFentemlített 2010.04.09. 14:58:16

@Sün‼:

Szólni nem szólna semmit, csak levezetné a feszültséget.

kriszti.md 2010.04.09. 15:09:22

csodálatos. a hazai módszerektől fogok egyszer agyvérzést kapni, az biztos. mert jó szándék az megint volt benne, de olyan ostobán lett kivitelezve, hogy sokkal több kárt okoztak, mint jót. szerencsétlen gyerekek.

tin_opener 2010.04.09. 15:40:25

"A zuglói önkormányzat a gyerekek ellen dolgozik"

Nem baj, a REBISZ-szel és a többszörösen elhíresült "MATRIX POLICE"-szal mindezek legnagyobb megelégedésére működött együtt, legalább is Zugló SZDSZ-es polgármestere, Weinek Leonard.

Lásd itt:
www.matrixpolice.hu/matrix/index.php

anyuka79 2010.04.09. 15:44:05

A baj az, hogy a zuglói játszóterek nagy részében felemelték a hintát/levágták a láncot... és lehet, hogy a mai gyerekek nyeszletek, gyengék, de a szülők is-mert naponta látom, ahogy küzdenek azzal, hogy hintázni vágyó gyerekeikket próbálják megemelni-nagy nyögések közepette... Persze,ha valaki olyan "buta", hogy második gyereket vár, és pocakkal is viszi az elsőt játszótérre... Írom mindezt 8 hónapos terhesen....

akos147 2010.04.09. 16:10:06

@Sün‼: a padon lehet diszkréten szoptatni, kipróbáltam!

nikkelpuding 2010.04.09. 16:25:06

mit izgul ez a sok barom fasz

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.09. 16:31:43

@anyuka79: Ősszel lesznek önkormányzati választások, lehet váltani.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.04.09. 16:39:33

Egyébként meg az első képen látszik, hogy a kerítésig még akkor se érne el a hinta, ha a földig érne, és vízszintesbe hajtanák.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.04.09. 17:40:55

@ladislaus: Na, még attól kapok hülyét. A seggem magasságában levő villanykapcsolótól. A zemberék háza 1979 körül lett átadva, kb. szívmagasság és derékmagasság között van az összes kapcsoló, és még az is tök alacsony. A mi lakásunkban kb. vállmagasságnál van. Mire benőtt egy kicsit a fejem lágya, addigra elértem. Bezzeg mire itt a legkisebb gyerek egyévesen lábra állt és elindult, azóta feszt a villanyt kapcsolgatja, mert eléri. Állandóan.
Sötétedés után kisgyereket úgysem hagyunk lakásban egyedül. Minek olyan alacsonyra hagyni a kapcsolót? Akit már otthonhagysz, az eléri, ha magasan van, akkor is...
Agyfasz a köbön.
Bocsi az OFF-ért...

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.04.09. 17:44:17

@ladislaus: Na, még attól kapok hülyét. A seggem magasságában levő villanykapcsolótól. A zemberék háza 1979 körül lett átadva, kb. szívmagasság és derékmagasság között van az összes kapcsoló, és még az is tök alacsony. A mi lakásunkban kb. vállmagasságnál van. Mire benőtt egy kicsit a fejem lágya, addigra elértem. Bezzeg mire itt a legkisebb gyerek egyévesen lábra állt és elindult, azóta feszt a villanyt kapcsolgatja, mert eléri. Állandóan.
Sötétedés után kisgyereket úgysem hagyunk lakásban egyedül. Minek olyan alacsonyra hagyni a kapcsolót? Akit már otthonhagysz, az eléri, ha magasan van, akkor is...
Agyfasz a köbön.
Bocsi az OFF-ért...

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.04.09. 17:53:20

@lutria: Gellérthegyen még van csúszda, meg a Szigeten is. De semmilyen vizesmászóka nem rémlik. Igaz, mind a két helyen csak egyszer voltam és csak egy kicsit.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.04.09. 17:57:50

@Kotick: 10 pont :-)

A fénykép ezekkel a magas hintákkal teljesen szürreális, azon tűnődöm, hogy én fel tudnék-e ezekre ülni.

A kutyás mellékszál külön szórakoztató :-S

Manci néni, a szomszéd 2010.04.09. 19:02:53

Na mért nem kérdezitek Manci nénit, hogy mi a megoldás?

Hát drágáim, kell venni egy szobahintát, megfelelően meghosszabbítani a kötelét és irány a játszótér.

A többi anyukától pedig pénzt szedni, amíg az ő gyerekük hintázik és hipp-hopp meg is térült a befektetés.

Rá Dios 2010.04.09. 19:26:05

Istenem, Pákozdi téri hinta... Az ÉN hintám volt...khmmm...jó pár évtizede.
Nem volt EU, nem volt gumiszőnyeg, nem zavart a fa, a kavics, és aki magasról akart leesni, az a kétrudas porolóra mászott.
Követelem, hogy mire második gyerekkorom beköszönt, állítság helyre az eredeti állapotot! (E tekintetben, csak e tekintetben, ugye.)

qmatch 2010.04.09. 20:02:10

lehet egy játszótér EUkonform, a gyerek akkor is leesik és megüti magát - néhány egészen egyszerű fizikai törényszerűség miatt: pl. tömegvonzás, hatás-ellenhatás .
de már dolgoznak ezen is brüsszelben!!
600MEUR nagyságú project keretében fejlesztik azt az antigravitációs készüléket, amit kötelező lesz majd minden játszótérhez telepíteni. a fejlesztéshez mozgósítják a vezető hatalmak tudósait is - mit gondoltok, miért áll le egy időre a NASA űrprogramja?...naugye!
az eddigi eredmények bíztatóak: 1500 MW teljesítménnyel egy 0,3456789 mm3 térrészben 0,1100023 nanosec időre sikerült a Föld tömegvonzását 0,000230002304 százalékkal csökkenteni.
hajrá európa!!!
...a diszkrét szopat.. szoptatás sajnos közel sem ilyen egyszerű probléma, mert emberi jogi kérdéseket vet fel.

ivanolsen 2010.04.09. 20:04:44

Újpesten is felújítottak 1 négyzetkilométeren belül vagy 4-5 játszóteret. Kb. 1 3*3as homokozó, 1, hinta, 1 csúszda, 1-2 rugós csiga vagy akármi. EU-s szabvány alapján. Hát borzalmasra sikeredett az összes, azt meg nem is értem miért nem tudtak egy normálisat csinálni, ami nagy és sok játék van rajta, meg persze az se ártana ha használhatóak is lennének a játékok. Az Erdősor utca elején egy kb. 100nm es területtel lerendezték a játszóteret, pedig ott bőven lett volna hely nagyobbra (akár 10szer akkorára) is. WC? Ne vicceljünk már, egész Bp-en van kb.1 vagy 2 nyilvános WC. Akire rájön szarjon a járdára.

qmatch 2010.04.09. 20:14:48

wekerle-telep, főtér.
szétkapták az egész parkot, mint majom a zsebórát. átadás: SZEPTEMBERBEN !!!!
nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a szar lesz a vége, minimum 10 WC-re, 20 ivókútra, lézerpontos bringapályák tömegére, akadálymentesített diszkrét-szoptató-fülkékre számítok - mert fű meg fák azok voltak eddig is...meg játszótér is...meg focipáklya...meg szánkódomb...meg...

Rá Dios 2010.04.09. 20:33:20

@tin_opener:
ha kérhetem, legalább a hintáért ne tegyétek szegény polgit felelőssé. Ő amúgy nyilván gyerekként is hosszú volt és előzékenységből hozzá méretezték most a hinták magasságát.
A megoldás: válasszatok rövidebb polgrámestert, ha alacsonyabb hintára vágytok!

P.A.N. 2010.04.09. 20:38:54

MEGDÖBBENTŐ, hogy még ez után a poszt után is van aki az EU-t szidja. Bogárkáim, a cikk is arról szól, hogy NEM az EU szabályzással van baj, hanem azokkal a tajparaszt mamelukokkal, akiket a fejetek fölé választotok, és nem tudják ÉRTELMEZNI a szabályokat. Hogy ti sem láttok messzebbre, hát..... Ez csak annyit jelent, hogy meg is érdemlitek az önkormányzatotokat....

qmatch 2010.04.09. 21:05:07

abban a mocskos kádárista gyerekkoromban sosem volt gond a hinta meg a játszótér. egyszerűen: csak úgy volt. nem volt kágéesté komformitás, hanem volt a gyerek, akit ha beraktunk a játszótérbe, akkor jól érezte magát - még törvényi szabályozás nélkül is!... azannyát.

AutosVilli 2010.04.09. 21:22:00

Kedves Homár, és Olvasói, itt valamit félre értettetek sajnos!!!
Kérem figyelembe venni az alábbiakat.

Mivel a hintaszerelők,és a hintaálványszerelők két külön brigád,igy úgy találtuk,hogy a láncok lerövidítésével kezdjük,ugyanis ,ha a hinta keretet tesszük elöbb lejebb akkor még viccesebb helyzet állna elő,kérem türelemmmel megvárni,míg a fiuk a hintakeretet is mérehez igazítják.

Üdvözlettel. Kis Nagy Sok Kevés Mária ellenfőnagy aljbejegyző 6/a ajtó.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.09. 21:44:43

@Kiddy (♥szendvicskard♥): Érdekes. Nálunk is "seggmagasságban" vannak a kapcsolók. Éppen a gyerekek miatt szereltettük így. Két napig kapcsolgatták folyamatosan a beköltözés után. Ők élvezték, mi kibírtuk. Azóta pedig rendeltetésszerűen képesek használni, folyamatos kapcsolgatás nélkül, a három éves is. Nahát, hogy mik vannak...

Persze mi vagyunk azok, akik a dolgok könnyebbik végét fogjuk meg, de teszemazt ha WC-re mennek pl. egyedül is képesek felgyújtani a villanyt, ami négy gyerek kiválasztását tekintve számunkra főnyeremény. Még sötétedés előtt is, hát még utána.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.09. 21:50:58

@qmatch: Az őskorban meg a tizenéves fiúk elmentek oroszlánra vadászni. Most meg csak mobillal engedem el otthonról, és tízre haza kell jönnie.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.09. 21:53:26

@atpijkamo: Nem lehet könnyű gyerekkora nálatok a kölöknek, mobillal vadászni oroszlánra...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.09. 21:57:45

@Cyr: James Bond szettel. Tudod, amiben automata lézerágyú van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.09. 21:59:26

nalunk altalaban mellmagassagban
ejszaka meg hasznalunk ejszakai lampat, ott ahol kell

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:00:50

amugy az oskorban mammutra vadasztak
az oroszlan elol futas volt
az ar ertek arany oroszlannal szemben nem volt kifizetodo

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.09. 22:04:06

@atpijkamo: De a lézerágyú, gondolom, tíz után már nem lő. A négy fal között necces lenne... :)))))

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.09. 22:07:08

@hagyma: Bár kétségtelenül nincs viszonyítási alapom, a mammut szerintem rágósabb. Mire egy falattal végeztek, már jött is a következő oroszlán. Sportos életmód volt, annyi szent.

Mylady 2010.04.09. 22:10:43

szegény kutya
remélem, azóta előkerült a gazdája és visszakapta a labdát
kéne egy Re: poszt :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.04.09. 22:11:07

nálunk meg egyszerűen nem is építettek játszóteret. aki hintázni akar, vegyen magának hintát.

Mylady 2010.04.09. 22:12:57

Én ilyen szempontból jó helyen lakom: minden zsebkendőnyi üres helyen van egy játszótér
ilyen csili-vili modern
itt figyelnek gyerekekre

cso zsi 2010.04.09. 22:13:38

@hagyma: Itthon a gyermeknél is van pár elemlámpa. Csak sosem találja a sötétben. :)))
Inkább kibotorkál a videó, a mikrosütő órájának, és a kapcsolós konnektorok világító kapcsolóinak derengésében. Mellé nem pisil, csak nappal világosban, mert olyankor látja, hogy mit művel. (aztán rossz néven vette, hogy feltakaríttattam vele. azóta nem teszi)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:30:12

@cso zsi:
nalunk a folyoson egesz ejjel eg a lampa
ami a szobak es a wc-k kozott huzodik
@Cyr:
jobb egy ragos mammut egy ehes oroszlannal

Borcsika 2010.04.09. 22:40:05

@Rá Dios: Darling, vidd oda a kölyködet, ahol 50 nm-n 30 gyerek szeretné jól érzeni magát, és még a kib... hintát is eltrutyizta a Weinek-önkormányzat. Eleve kicsi a placc, és még hintázni sem lehet, De máshova sem mehetsz, mert az öntudatos kutytartók megakadályoznak benne (legalábbis engem, mert a kutygumi gondolatától hányok). Akkor mit tegyünk? Felmentünk a Normafához, 50m-en belül 9 kutya ugrott a békésen bringázó gyereknek. Sorry, de nem engedhetünk meg magunkak kertes kecót, és nem hiszem, hogy a kutya fontosabb,mint a gyerek. De azért küldik a birságot, ha a széttúrt parkoló miatt a Mogyoródi út 2x2 sávját elválasztó "zöld" területen vagy kényszrült parkolni és még telj.adó elmaradásod sincs. Csak nincs kerted, és nincs pénzed garázsra, mert balfékként egy 49 nm-es lakásban laksz 3-ad magaddal. Se játszó, se ovi, se bölcsi, se parkoló. No comment. Ez Zugló, a város "MOTORJA"

Borcsika 2010.04.09. 22:44:52

@cso zsi: nincs is annál jobb, mint amikor csigát rajzol a "fecskendővel" a wc-be (fiúk) vagy 8-ast :-DDDD Persze még a fal is hugyos, és igen, besértődik, ha a kezébe nyomod a rongyot :-D

Netuddki. 2010.04.09. 22:44:53

"Sikerült egy sima EU-szabványt kifordítani, átértelmezni és elcseszni, így viszont megvan a bűnbak, mindenki szidhatja az EU-t."

Kétlem, hogy ez átmenne a szabványossági vizsgálaton.
Mellesleg aki ilyet művel azt szerény véleményem szerint rövid úton ki kéne rúgni az önkormányzattól. Aztán valami értelmes embert felvenni a helyére.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.09. 22:45:22

@hagyma: Pedig ha már eszed azt az oroszlánt, neki is, neked is mindegy, éhes volt-e...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:08:57

@Cyr:
csak ez nagy valoszinuseggel forditva tortenik meg
maradok a csirkenel

blasiusii 2010.04.09. 23:09:29

Magasabbak a hinták, mint négy éve. ... Biztos ez is a Gyúccsány gyerekei miatt van! :)

blasiusii 2010.04.09. 23:14:35

..Viccet félretéve, 5 éve lakom Pesten, most fiatal huszonévesen úgy érzem, nem akarom azt, hogy a gyerekem ebben a betondzsumbuj-5m2eskutyasz@arosjátszótér-környezetben nőjön fel. El kell kezdenem szorgosan gyűjtenem / felesleges, mert akkorra már a benzin is olyan drága lesz, h nem lesz ingázás??

... Egyébként meg miért nincs több zöldövezet Bp-en?????? Úgy tudom, EU-szinten siralmasan állunk ez ügyben, elég, ha csak szétnézük a Google Földdel :/

blasiusii 2010.04.09. 23:30:24

...És á propos, az előbbiről jutott eszembe, gyakorlatilag OFF:
Könyörgöm, miért kell Pesten a belvárosban mindenkinek kutya???????? Ugyanis:
1. nincs elegendő életterük a belvárosban
2. nincs elég zöld övezet
3. ergo kutyakaki/pisi mindenütt (jegyezzük meg, az emberi mellett!.. :/
4. büdös van, sztem a külföldiek sem örülnek neki

ERGO EMBER- ÉS ÁLLATKÍNZÁS!!!
Ez Budipest.

englandboy 2010.04.10. 01:06:36

áááhhhhhhhhhhhhhhh
ne
ez most komoly

uristen

szavazzatok viktor istenre

ö majd visszahegeszti a láncot

englandboy 2010.04.10. 01:16:11

ha ahinta igy van a 3-5 éveset veri fejbe

ha lejjeb a 2-4 éveseket

ha méglejebb az 1-3 éveseket

de ugylűtom a hinta igazábol a posztolot verte fejbe

englandboy 2010.04.10. 01:26:40

de hétfön minden megváltozik

vitya isten még napsugarat is hoz az országra

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.04.10. 02:18:30

@Mylady: itt is van játszótér, így aztán hálistennek az ember egész nap hallgathatja a gyerekvinnyogást-ordítást-füttyögetést. Még jó, hogy az ember napközben úgyis dolgozik és legalább addig nem kell ezt hallgatni.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.04.10. 02:19:39

@englandboy: szavazzatok a maszopra, és akkor a maradék láncot is elviszik és nem lesz gond a gyerekkel, meg a balesetveszéllyel, majd jáccik odabe a panelba

Utó Pista 2010.04.10. 06:09:21

Tudomásul kell venni, hogy a gyerekek nem szavaznak, ebből fakadólag a nyuggerek kerülnek az első helyre. A kampámyban is.

Utó Pista 2010.04.10. 06:12:56

@négyfelé tört sajtburgeres szmartkártya:

Nem szoktam vulgáris lenni, de remélem, hogy vén kurva korodban, mikor a szarban fogsz fetrengeni valamelyik szociális elfekvőben, akkor nem lesz olyan felnőtt aki kipucoljon a mocskodból.
Amúgy a jó édes k..... egyenesági nőnemű felmenőd is mondhatta volna az abortusz előtt, hogy nem akar ilyen vinnyogó szarcsomagot, mint amilyen gyerekkorodban voltál.
B+!

phyllo 2010.04.10. 07:50:02

Az nem az a hinta. A láncos hinta az a körhinta, ami régen a ligetben is volt. Tudom, mert előző életemben mutatványos voltam. Több film és regény is készült e témában.

Megdobbent 2010.04.10. 08:34:40

@phyllo: ujje, a ligetben nagyszeru!

gromek7 2010.04.10. 09:22:27

Zugló ilyen. Hihetetlen sötétség honol a Polgármesteri Hivatalban. Ráadásul tök pártsemlegesen. Az egyik legfejlôdôképtelenebb kerület Budapesten.

A "nincs pénz" szólamokra meg mindig kinyílik a bicska a zsebemben. Tele vannak üres elvileg bérelhetô ingatlanokkal (több ezer m2), de valójában nem lehet kivenni ôket. Egyetlen ember diszponál felette (a korrupció melegágya), aki sosem érhetô el. Ha mégis véletlenül lehet vele beszélni, akkor az inkább visszatartó, mint motiváló. Az árak teljesen irreálisak és a procedúra legalább 3 hónap, de lehet 6 is.

naiad 2010.04.10. 17:02:50

MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET MUTYMUTY MEGESZ TITEKET

englandboy 2010.04.10. 17:55:35

@négyfelé tört sajtburgeres szmartkártya

én már szavaztam

lotty

de ha valaki azt hiszi bármi is fog otthon változni az / már bocsánat/ nem normális................

GyéBen 2010.04.11. 08:25:45

EU-konformos játszótér... magyar módra!
Egyébként már nem azért, de azok a sötét színű, gumis, darabos izék, amikkel a játszótereket bevonják, sokkal balesetveszélyesebbek, mintha homok, vagy bármi más lenne ott.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.04.12. 13:14:20

Annyi esze nem volt senkinek, hogy vegyen 1m láncot és meghosszabbítsa a hintát?

B+ 500 Ft a Baumaxban, de ha smucig vagy akkor miután a gyereked kihintázta magát viszed magaddal...

Amikor én gyerek voltam csak a burzsuj lakótelepieknek volt játszótere. Mi elkértük szüleinktől a kötelet, kimentünk az erdőbe, egy fára felkötni hintáztunk ahogy kell.

Ha kiestél puha mohás földre ami jelentősen jobb, mint a gumi. Szálka sem ment nagyon a kezünkbe, mert hamar megtanultuk milyen fa kell.

Egyedül a ruhánk koszolódott jobban. Az én gyerekemnek saját hintája lesz amíg kicsi házon belül, utána az udvaron, ha a barátaival akar játszani átjönnek vagy ha nem hinta akkor mehet a mászókára. (Homokba nem, mert a macskák, kutyák is megtalálják sokszor...)

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.04.12. 22:39:44

Basszátok meg ilyen nincs. Most ezek után kia picsa csodálkozik hogy az alföldön alagutat meg viaduktot kell épiteni?

Ez a vég, a kurva életbe már, hogy ennyire agyatlanok agyatlanul csinálják a dolgukat. OVB 2, csak a papirnak kell megfelelni, felelősség nincs, pénzt felnyalni.

Elgem van ebből a jó kurva anyjukat ezeknek már.

Vass Dániel 2010.04.19. 15:26:35

zuglóban is nagytakarítást kell már tartani...

Barta Anett 2019.01.16. 11:55:08

engem nem érdekel igyis ugyis utalom azokat akik ilyen helyekre jarnak, en a gyerekemet tuti nemviszem-nekem szemely szerint gyerekkent csak rossz emlekeim vannak a jatszoterekrol a kocsog kis lurkok miatt
süti beállítások módosítása