Tékozló Homár

Igazi tortúra lett az iPon-os nyomtatórendelésből

2010.05.26. 09:13 | szily | 87 komment

Kisebb regényt írt "Az enyhén szólva is csalódott vásárló" a Homárnak, ami azért lett ilyen hosszú, mert emberünk több, mint egy hét alatt sem kapta meg a megrendelt nyomtatót az ipon.hu-tól. Viszont egy napot már hiába szobrozott otthon, a DHL-re várva, és kinéz még egy neki. Igazi magyar onlinekereskedős történet következik, amiben sem a webshop, sem a DHL nem hajlandó kommunikálni az ügyfelével, ennek megfelelően minden rettentő lassan mozdul.


Van egy olyan átkozott perverzióm, hogy azt hiszem ez ma már a robotok kora. A nagybetűs XXI. század. A technika vívmányai már a mindennapok részévé váltak. Ezt vetíti felém a média, no meg a kereskedők. Ma már milyen egyszerű minden! Csupán regisztrálok, kattintok, átutalok, pikk-pakk itt az áru az ajtóm előtt, kényelmes, gyors, nem kell sorban állni ilyenek.
Nos nem is olyan rég elhatároztam, hogy veszek egy nyomtatót, merthogy nyomtatni jó dolog. Ha már pusztítjuk az esőerdőket, életem jelentéktelen pillanatai, melyek kevésbé szégyenletesek a többinél, legalább legyenek kinyomtatva és bekeretezve.  Hogy az unokáknak majd legyen min röhögniük amíg a gázálarcukban cserélik a szűrőbetétet, és töprenghetnek azon hogy vajh miért nem hagytunk nekik elég természetes környezetet, meg vajon milyen is lehetett az a fa nevű valami amiből ez a elsárgult papírdarab készült.

Szóval elhatároztam, hogy nyomtatót veszek, s mint önmagát tudatosnak feltételező vásárló, hosszasan végigtanulmányoztam a beszerezhető termékeket. Ki is néztem magamnak egy ügyes kis darabot, mely nem éppen olcsó de legalább sok műanyag van benne és a fotóminőségű nyomtatás ígéretével bájolta el amúgy jellegzetesen semmibe meredő tekintetemet. Rövid guglizás után az iPON mellett döntöttem. Hogy miért? Egyrészt egyszerűnek tűnt a rendelni-utalni-átvenni háromszög, másrészt becsempészték szívembe a profizmus hangulatát. Idézek a weboldalukon lévő faq (magyarul gyik) tartalmából.
 „1.6 Ha megrendelek valamit, mikor kapom meg?
- Személyes átvételnél a megrendelt termékek másnap 15 órától (amennyiben reggel 7:00-ig beérkezik a megrendelés, még aznap 15 órától) átvehetőek az üzletünkben. Házhozszállításnál másnap adjuk át a futárnak, akik maximum két nap alatt, de általában már
egy nap alatt házhoz szállítják a termékeket, így rendelés után körülbelül 2-3 nap alatt megérkezik Önhöz.”

„2.2 Mikorra esedékes a szállítás?
- Tisztelt ügyfeleink, házhozszállítás esetén a futárszolgálat a rendelést követő harmadnap tudja a rendelt árut kiszállítani 9 és 17 óra között. A szállítás előtt telefonon értesítenek minden vásárlót.”

Miután megrendeltem a cuccot kaptam egy szívet melengető levelet melyben ez állt:
"Az összeg beérkezésének napján (K&H Bankos utalásnál azonnal, egyéb bank esetében általában másnap) a futárnak átadjuk a csomagot az eredeti számlával és garanciapapírral, amely 1-2 napon belül megérkezik Önhöz."

Elégedetten csettintettem. Ez igen! Teknáládzsi iz grét ahogy az ángolok mondanák! Kérem, a fejlett nyugat már a spejzban van. Nyugodtan hátradőltem és vártam két napot.

Miután a csomagom nem érkezett meg, felkerestem a honlapjukat, ahol a rendelésemet megvizsgálva azt a nyugtalanító üzenetet kaptam hogy „átutalásra vár”. Átutalásra vár? Hohó akkor teknáládzsi iz not grét, valami nem teljesen sikerült. Nosza, villanylevelet szalajtottam az iPON ügyfélszolgálatára, ugyan mi történhetett, valóban nem ment át az utalásom? A válasz gyorsan megérkezett, de nem voltam igazán lelkes tőle:
„Az utalás beérkezett, mai nap átadjuk a futárszolgálatnak a rendelést és holnapi nap 9 és 17 óra között fog történni a kiszállítás.
Köszönjük.”
Hát hová lett az „összeg beérkezés napján” ? Hát hová lett a grét teknáládzsi? Már nem voltam annyira elégedett de beletörődtem, hiszen azt ígérték, az áru másnapra megérkezik. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy ha ez történt volna akkor nem születik ez a kis levelem. Ha valakinek még kétségei lennének, annak elárulom, másnap is hiába vártam. A biztonság kedvéért azért vártam még egy napot, és újra levelet írtam. Ó, Isteni fényben tündöklő webáruház! Hát nem volt elég az összeg melyet számlaszámod áldozati oltárán elhelyeztem, esetleg elárulnád akkor konkrétan a futárszolgálat nevét és a csomagszámot? Merthogy kicsit már kezd a bizodalmam megcsappanni irányodban, és a szavahihetőséged krómja már nem csillog oly fényesen! A válasz nem késett soká.:
„T.Vásárló!

Sajnos valami okból kifolyólag, visszahozta a DHL futárszolgálat a csomagot a depóból, így azt a mai napon ismét feladjuk Önnek, melyet hétfőn kap kézhez.

A kellemetlenségért elnézését kérjük.”
Ó, igen? És erről megint nekem kell érdeklődnöm? Hát mi történhetett? Ejjnye-ejjnye csúnya, rossz Esneki DHL! Hát szabad ilyet csinálni, visszavisszük a csomagot?
Erre már muszáj voltam felbontani egy sört. Eltöprengtem, mit lehet ilyenkor csinálni? Meghallgattam a BAD ForesT zenekar Sörös számát "A sör jobb, mint a nő, hát elmondom miért. A sör jobb, mint a nő, soha nem sír semmiért." Hát én se fogok sírni. Amúgy sincs Semmi baj, hiszen most már biztosan feladták az elátkozott nyomtatót, és a következő munkanapon már TÉNYLEG megérkezik a szállítmány.
Megnyugodtam, minden rendben lesz immár.
Persze ismét nem volt igazam :S
Reggel ezt még nem tudtam, de azért a biztonság kedvéért felhívtam a DHL-t.
-Tényleg? És ma? Hihetetlen! :D És biztos? Igen? Óóó, de jó !  Azért a biztonság kedvéért itt a telefonszámom, ha jön a futár akkor ezen elérnek, nehogy a végén elkerüljük egymást, meg egyáltalán. Aztán vártam. A csomag persze ismét nem érkezett meg. Telefon ismét a DHL-nek.
- Őőőő Jó napot kívánok! Én vagyok a hülye vevő aki webáruházaknak ad pénzt hogy termékeket utaztassanak fel és alá kies országunkban anélkül hogy én azt megkapnám. Meglehetne tudni hogy esetleg MIKOR ÉR VÉGRE IDE???
A válaszadó hölgyön hallatszott az évek rutinja. Nem kertelt, a földbe döngölt.
- Ma nem jön már meg a csomag, holnap újra megpróbálják kiszállítani. Eszembe jutott Yoda mester örökbecsű igazsága: „Tedd, vagy ne tedd, de soha ne próbáld” Mivel az elmúlt héten többet „őrködtünk” párommal itthon a csomag kézhezvételéről ábrándozva, mint amennyi egészséges, így megkérdeztem, nem volna-e arra mód, hogy esetleg egyeztethessünk a futárral, hogy kb. mikor érkezik és akkor nem kellene egész nap itt rostokolnunk hiába várva, esetleg itt ücsörgés helyett dolgozhatnánk és további pénzösszegeket utalhatnánk webáruházaknak és futárszolgálatoknak. A válasz, csak így egyszerűen. Nem! Kiszállítás 9 és 5 között. Pont. Ennyi. Amúgy sincs benne a szerződésben hogy konkrétan melyik nap kellene nekik kiszállítani a csomagot. Szóval holnap ismét ügyeletben leszünk a párommal felváltva itthon.

Mivel több mint egy hete várom az elátkozott csomagot javasolnék egy kiegészítést az iPON weboldalának FAQ részébe: A csomag feladása és kiszállítása némely esetben akor több mint egyhetet is igénybevehet részben az iPON, részben a DHL hanyagsága miatt.

 


Tisztelettel
Az enyhén szólva is csalódott vásárló

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2010.05.26. 09:30:46

iPon: nem ők árulnak kamu Samsonite bőröndöket is?

Harlequin 2010.05.26. 09:31:44

Bezzeg Svédországban...

Dr. Kix 2010.05.26. 09:32:47

Egyébként Essneki két S-sel. :-)

AlexWolf 2010.05.26. 09:34:37

Így hétfő reggel egy ilyen hosszúval indítani? Na mingyá' elolvasom.

metal · http://electric.blog.hu 2010.05.26. 09:39:49

Csak nekem tűnik úgy, hogy a posztoló egy szőrszálhasogató barom? Ha annyira sürgős volt, miért nem ment el érte maga! Ez a jópofizó stílus meg külön idegesítő.

Layosh 2010.05.26. 09:40:03

Az ipon az már volt itt téma, nem?

AlexWolf 2010.05.26. 09:40:07

Nekem eddig iponnal nem volt bajom, igaz én mindig elmegyek átvenni az árút. Van ez így...ahhoz, hogy a többség elégedett legyen valakinek kell szívni. Tudjátok a jó és a rossz egyensúlyra törekszik.

Layosh 2010.05.26. 09:41:01

Ja, én sokat rendelek webshop-ból, eddig nem volt rossz tapasztalatom, ipon-ból még nem rendeltem, ezután már nem is kockáztatom meg.

GZoli 2010.05.26. 09:45:19

Ha valaki a 0,5% utalásos kedvezmény miatt így fizet, annak úgy kell.
Utánvéttel megjön egyből. Akkor érdekük kihozni, mert nincs addig pénz. A hülye idézetek helyett, meg kell tanulni, hogy utólag fizetünk.

webber 2010.05.26. 09:47:16

Iponnal én is megjártam, két valami apróságot rendeltem, írtak, hogy lehet érte menni, a megjelölt időpont után egy nappal mentem, hogy biztosan ott legyen és nem volt ott.

Megvettem a szomszéd nagykerben, ott helyben megvolt, ugyanannyiért.

Csaggasz 2010.05.26. 09:50:32

nekem mindig minden időben megjött tőlük, ha meg sajnáltam a pénzt kiszállításra, akkor bementem személyesen. ami persze tortúra, mert végig kell állni a sort és külön számláznak, külön fizetsz és külön veszed át a cuccot. 3 emberen kell átverned magad.

Dr Gregory House 2010.05.26. 09:50:53

Nem lenne rossz a stílusa, de nagyon terjengős. Ebből az következik, hogy sok ideje van, tehát ne panaszkodjon, ráér várni a csomagot!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.05.26. 09:53:44

Az internetes kereskedelem vásrlás-fizetés része ezek szerint rendben volt, csak valami oknál fogva az átutalás érkeztetése és a postázás még XVIII. századi.
Attila és Dzsingisz kán is hasonló okok miatt nem maradt Európának is az ura, hisz a csapatmozgásokat a szittyák által hagyott kurgánokra lóval felhágó "médiumok" igazi hálózatos kommunkációval levezényelték, de a rabolt holmi kijuttatása túl sok időt vett igénybe...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.26. 09:55:46

Felét bírtam elolvasni.
Ez qwa hosszú.
Elmondaná valaki egy villanylevélben, hogy mi lett a vége?

Koholmány 2010.05.26. 09:55:48

Annyira utálom mikor 20 mondatot kell elolvasni, míg eljut oda az ember hogy
"Szóval elhatároztam, hogy nyomtatót veszek".

"Teknáládzsi iz grét ahogy az ángolok mondanák!" WTF? :) Köszönjük Emese...Ülj le, egyes...

Greg Popafox 2010.05.26. 09:57:30

utálja még rajtam kívül valaki, ha más betűvel mondják a szavakat, mint ahogy az le van írva pl. ÁNGOL, árisztokrácia, svejci óra, stb.? :)

Koholmány 2010.05.26. 10:00:13

@geribácsi: engem az ilyenek jobban zavarnak:
"Ó, Isteni fényben tündöklő webáruház" :D
Kész ez az ember.
Tipikus közelezően-jófej-akarok-lenni ember, aki a házibuliban kezd el viccet mesélni.

Majdénmegmondom 2010.05.26. 10:02:35

Uramisten, micsoda tortúra! Csoda, hogy túlélte szegény panaszos!
Gyanítom, most először rendelt magyar webshopból szerencsétlen pára. Pl. a Pixmania-tól kb. egy hónap után jött meg a rendelt cuccom.

vatamadafaka 2010.05.26. 10:04:43

Saját magamnak sem utalnék előre, nemhogy egy webáruháznak. :-)

RedWing 2010.05.26. 10:11:49

Eddig kb. 1 millió értékben vásároltam náluk, mindig minden rendben zajlott!
Ja, hogy én mindig utánvétellel kértem a kiszállítást? Lehet bennem van a hiba...

Drága posztoló! Miért nem mentél be érte személyesen? Ha már ennyire ráérsz! Az emberi ökörség határtalan!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.26. 10:22:32

"Teknáládzsi iz grét."

Nade lehet-e ott diszkréten szoptatni?

További magyar hang 2010.05.26. 10:29:30

Az a trükkje, hogy ne utalj előre, van olyan opció is, hogy a futárnak fizetsz kp-ben átadáskor, így érdekükben áll pontosan és jól dolgozni, különben nem kapnak pénzt. Én eddig mindig így rendeltem tőlük és pontosan hoztak mindent.

isti77 2010.05.26. 10:30:24

Olyan opció nincs náluk (igaz, meg is nézhetném, de annyira nem érdekel), hogy utánvéttel fizetsz a futárnak?
Mert ez az előre utalás, a pénzem már náluk, aztán majd valamikor jön a cucc, ha jön, ez ebben a korban és országban nálam fennakad a biztonsági szűrőn.
Ha a fenti történet úgy fordul elő, hogy még nincs kifizetve, akkor kis bosszúság, de leszarom, megyek egy házzal tovább.

foto háber 2010.05.26. 10:30:51

elolvastam és megérdemled remélem sokszor fogsz még szivni

isti77 2010.05.26. 10:31:43

Ahogy látom, ez pont előttem jutott eszébe valakinek.

isti77 2010.05.26. 10:36:36

Igaz, "nehogymá' készpénzt CIPELJEK magammal a XXI. században!"
Tíz másodpercenként kirabolnak valakit, ezt már Stallone is megmondta a Cobrában (?!?), pedig az nem tegnap volt.

torma99 2010.05.26. 10:39:25

De 52@r amikor egy indexessel történik valami és ilyen hosszú maszlagban írja le az 5 sorban összefoglalható búját-baját...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.26. 10:46:03

Az volt már, hogy utólag fizesse ki a cuccost?

cicmen (törölt) 2010.05.26. 10:46:38

@Sün‼: miatt! Ez a vége. Szólj máskor is, segítek!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.26. 10:51:36

ezek után ha átveszed azt a nyomtatót, igazi luzer vagy! :DDD

szkaccsotjeggel 2010.05.26. 11:01:23

én is rendeltem már az iPon-ról, egyszer egy komplett gépet, aztán egy monitort, stb... érdekes, rendeléstöl számitva a 2. napon jött a futár. igaz utánvéttel kértem, de ezt a naiv poszt toló is megtehette volna.

cicmen (törölt) 2010.05.26. 11:01:36

@Sün‼: Dádhás vagyok! Azt montam, hogy szél van!

moli 2010.05.26. 11:07:03

@Az enyhén szólva is csalódott vásárló: hogy tudod megtenni azt, hogy otthon varsz, mikor dolgoznod kellene? tavmunka? mi lenne, ha a munkahelyedre kerned a futart?

LouiS 2010.05.26. 11:08:03

Be lehet érte menni, ha reggel 8 előtt leadod a rendelésed, délután 2 körül már mehetsz is érte. Ja, és van utánvét is. Béna!

napalm 2010.05.26. 11:59:44

dél van. megyek tescoba.

Dr. Kix 2010.05.26. 12:00:34

@rókarudi: mekkora divatot teremtett ezzel Sün!!

napalm 2010.05.26. 12:00:54

róka is bekapta a rudit;)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.26. 12:03:58

Jólvan, látom van utánpótlás!
Valóban dél volt.

j311 2010.05.26. 12:05:37

D-rop it!
H-ide it!
L-ose it!

Ennyi.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.26. 12:23:31

legalább legyenek kinyomtatva és bekeretezve"

Navazze, miért nem a wincsit keretezed be és hagyod unokáidra?
Unoka majd előhivja az FMF-es winyórol a képeket és nézegeti

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.26. 12:25:37

Teknáládzsi iz grét ahogy az ángolok mondanák!
Vazze , téged átvertek a nyelvtanfolyamon!
Igy a svédek mongyák! Kérd vissza a pénzt!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.26. 12:28:38

A sör jobb, mint a nő"

Viszont a gombás jobb ha pizza!

anarch 2010.05.26. 12:43:55

Hmm... Nekem eddig az mindig működött, ha a mobilszámom felvésettem a küldővel a csomagra. Eddig mindig felhívtak, ha épp akkor jöttek amikor nem találtak a megadott címen. Ajtódon/postaládában nem találtál véletlenül egy DHL-es fecnit, hogy saaajnos nem találtuk, de ezen és ezen hívhatsz. Ezt MINDIG elhelyezik, és ha vásott kölykök vagy a csúnya rossz szél nem viszi el akkor ezen lehet egyezkedni, akár depóba is elmenni érte. Mert ha ez sem volt akkor gyanús, hogy meg sem próbálták kihozni...

Rózsika 2010.05.26. 12:56:45

... már azt hittem happy end lesz a vége, mert olyan bő lére eresztette az "Enyhén szólva csalódott vásárló"...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.05.26. 13:20:30

Ha kicsit meghuznank a darabot, kb maradna 10 mondat ami az esemeny. A lenyeg meg annyi: szivas.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.26. 13:32:50

Az volt már, hogy aszongya:
Bikicsunáááj, ómáááj!

eml 2010.05.26. 13:41:14

Nem olvasok regényt, inkább saját élmény:

Neten keres, vélemények megnéz, regel, rendel.

2 nap múlva e-mail, cucc megjött.

Bemegy fizet átvesz.

@Sün‼: Bikicsunáj Vicsáj májcsunájcsúúnnáj

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.26. 13:50:08

@eml:
Hasztamannyana!
A Vicsáj is nagybetűs?
Még ilyent!

frekazoid 2010.05.26. 13:57:55

Azt az egyet nem értem hogy csomóan azt mondjátok hogy be kell menni érte. Szerintetek a világon mindenki Pesten él?

akikaztmondjákni 2010.05.26. 13:57:59

@Sün‼: Jónapot!
Már nem menő.
One hits wonder volt.
Vagy még az se.

akikaztmondjákni 2010.05.26. 14:01:18

@akikaztmondjákni: Jajjjj, nem, nem:D
SÜNnek ment volna:)

Nanemá 2010.05.26. 14:06:41

Na, szerintem a posztoló házhoz ment a lófaszért. (Ja nem is , bocsánat: házhoz hozatta..)Ritka naív egy ember, fogadok, hogy először vásárolt a neten. Elárulom, hogy hogy kell sikeresen web-en vásárolni:
1. Legolcsóbb, még megbízhatónak tűnő webáruház kiválaszt. (Teház Pixmania, vagy olyan cég, ami az ország/Európa másik felén van, vagy amelyik titkolja a telephelyét, alapból kiesik.)
2. Pénzt előre soha nem utalunk.
3. Lehetőleg személyes átvétel. Igaz, kicsit strapásabb, de az élmény, hogy az árut kézbevehetem, mielőtt még fizetnék, és akár meg is gondolhatom magam: megfizethetetlen.
4. Végszükség esetén kérhetünk házhoz szállítást is, de csak utánvétellel.
Aki a fentiek szerint jár el, nagyon talán már nem fog ráb@szni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.05.26. 15:03:23

@frekazoid: Aki nem, az is bemehet - kivéve mezőgazdasági vontatóval...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.05.26. 15:08:13

@AlexWolf: a qrwa eletbe otthon meg hetfo van itt meg mar szerda?
eddig 6 orat gondoltam
a globalis felmelegedes miatt lehet
olyan 4 nyomtato van a gardrobban
mer nem nyomtatok semmit, ha a posztolo gondolja postakoltseg fejeben elkuldom holnap

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.26. 15:41:07

@Nanemá: Az a szar, hogy utánvétnél fizetéskor csak azt tudod, hogy csomagot kaptál, lehet benne egy vascső is. Bár még az is több, mint a semmi.

Normális helyen kell v'sárolni, nics ezekkel baj.

Agyalap 2010.05.26. 15:43:05

Ha ennyi időd van várni a csomagra, ne panaszkodj.
Ha nincs, akkor sem. Már a második nap után menj a pénzedért, és az első útba eső boltban vedd meg belőle a nyomtatót.

akikaztmondjákni 2010.05.26. 15:51:33

@Sün‼: Akkor lesz Bikicsunáj tánc és ének kórus is?

BlueDeath85 2010.05.26. 16:26:55

havonta legalább egyszer vásárolok ipon-tól, soha nem volt gondom

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.05.26. 16:38:52

Akkor nekem mákom volt,mikor lemondtam a rendelést az iponnál.
Maga az áru nagyon jó árban volt,beraktam a virtuális kosárba majd leadtam a rendelést,aztán látom,hogy biza a postaktg kurvadrága.
Na most mi legyen.

Felhívtam őket,hogy ezerbocsiegyéletemegyhalálom de nem kérem az előbb megrendelt árut.
Azon nyomban törölték,el is csodálkoztam rendesen,hogy van ilyen.
Mondhatták volna azt is hogy eztbiza ki köll fizetni.

Zsiráff 2010.05.26. 16:40:10

Ipontól eddig ezeket vásároltam:

22" lcd monitor
laptop
külsö merevlemez
gamepad
garanciakiterjesztés

Semmivel sem volt gond, monitort kifizettem hétfőn, kedden már ittvolt(pedig vidékre kellett kihozni), laptop detto, vinyó is. ráadásul a vinyó gyárilag hibás volt, felhívtam őket hogy baj van, mondták hogy semmi gáz, küldik érte a futárt holnap. És tényleg küldték, odaadtam a kezébe, másnap jön a mail hogy oké, küldjék ugyanezt a típust vagy +700 forintért a majdnem kétszer nagyobb tárhellyel rendelkező változatot? Mondtam hogy a nagyobb kéne akkor, következő nap reggel már hozta is a futár, azóta is használom. Természetesen ez a visszaküldéses móka semmi pénzembe nem került.

Gamepadért meg a garanciakiterjesztésért kimentem a boltba és ott sem volt gond, úgyhogy kedves posztoló, hülye vagy mint a faszom.

Nanemá 2010.05.26. 17:09:01

@atpijkamo: Nem "igazi", postai utánvétre gondoltam, hanem a futáros megoldásra, amikor is addig nem engedem el a futárt, amíg előtte ki nem bontottam a csomagot. Ha pedig valami nem stimmel, akkor lehet felvetetni jegyzőkönyvet a futárral.

Nanemá 2010.05.26. 17:11:21

@BeeTm: Nem mondhatták volna. Elállási jogról nem hallottál?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.26. 17:56:45

@Sün‼: bakker! zavarni nem szokásod csak fényképelődni még egy sorozatot? :D

Megdobbent 2010.05.26. 18:14:53

Vegigolvasas nelkul is csak annyit tudok mondani, hogy a DHL egy zseni. Nekem egy cuccomat csak itt budapesten tudtak 4 napig elbaszni, mittomen 2 napig nem volt kedvuk vamolni, aztan tovabbi kettobe kerult, hogy a sajat teruletukon belul athelyezzek oda, ahol a szallitok felveszik.

Az ipon-nak meg egyszeruen gyanut es ellenerzest kivalto neve van.

Megdobbent 2010.05.26. 18:25:59

@j311: Ehehe, ezt meg nem lattam, de jo :)))

Janaigen, most mar vegigolvastam az egesz szart, es egyetlen mondatok ideznek csak Chris Rea-tol a jofej posztolonak:

"Disz iz do teknolodzsikal brekdan"

Ezt a jofej partyszoveget nem kene eroltetni amugy, mert ne hidd, hogy ha leirod, akkor meguszod ugyanazokat a tockosokat, amiket IRL kapsz a jofejkedeses partykon :>

Valaki más 2010.05.26. 19:41:35

A posztolót már lehet szídni?

Beaver100 2010.05.26. 22:32:13

Hat ezek ert a faszsagokert fosott itt is be az US-ban be a nagyszeru DHL, mar alig hasznalja valiki ezt a git egyletet a nagy vizen tul.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.26. 23:15:35

@Nanemá: Lesz egy vascsöved és egy jegyzőkönyved.

Megdobbent 2010.05.26. 23:26:31

@Beaver100: Jaja, en is utananeztem, amikor beragadt naluk a csomgom, es akkor derult ki szamomra, hogy Kanadabol is kibasztak oket, szal viszik a hatarig, onnan a helyi posta intezi :>

Csak itt nalunk emberkednek, mert ugye dajcsland :>

Jah, itt belfoldon amugy tudok fejbol mondani vagy 2-3 tarsasagot, akik alacsonyabb arert max. 12 ora alatt barmit barhova :)

tehat az a bolt is jo nagy luzer, aki eloszor benyeli a dhl-tol a suskat a megbizasert, aztan hagyja szopni az ugyfeleit.

Akkor eljen meg a dhl jattbol :>

appzman 2010.05.26. 23:32:27

Mit vártok egy olyan webáruháztól, aki vásárolt magának egy neves, jól menő torrent oldalt, hogy "hírlevél" néven spammelhessen? De ha már itt tartunk a "magon" is vásárolt egy kis reklámfelületet -biztos, ami biztos alapon. De ezért sosem fogják elővenni, mert ugye egy rendes adófizető cég... (de ha a tinédzser gyereked nem küldi be az adópapírját a nyári minimálbéres munkájáról, karácsonykor már kapod is a 200 ezres büntetést, mert sumákolsz) Ja meg nézzetek rá az "IPoltalom" szolgáltatásukra, az is megérne egy misét.

Mellesleg a webáruházak a legritkább esetben rendelkeznek saját termékkészlettel, "átsétálnak" a legközelebbi nagykerbe, és elhozzák, amit éppen rendeltél. Ha épp nincs, akkor (megszívtad, és) már borul is a 2 napos szállítás.

PierP. 2010.05.27. 10:20:30

Utóbbi pár évben 3 teljes konfigot meg 8-10 alkalommal egyéb apróságot vettem tőlük. Mindig minden másnapra ott volt. Garanciális problémákat is teljesen kulturáltan intézik, és nem büdös elnézést kérniük, ha lassan jön vissza valami javításból (még ha gyártó miatt is).

A 3 ablakos ügyintézést tavaly karácsony környékén kezdték, amikor egyszerre kismillió ember akarta megkapni a cuccát. Fél óra alatt lezavarták azt a kb 30 embert aki akkor előttem volt, és a pénztáros is beállt cuccot összeszedni, mikor ott volt hosszabb a sor.

Az első normális cég a PC kisker piacon, akivel találkoztam, pedig jópár helyen vásároltam már.

Megrendelést pedig bármelyik webáruházban bármikor visszamondhatsz 8 nappal a rendelés átvétele utánig is mindenféle indok nélkül (ld. távollevők közötti szerződésről szóló törvény vagy mi). Ha erről a webáruház nem tájékoztat, a 8 napból automatikusan 30 nap lesz. Szállítási költséget bukod, de az árat visszakérheted.

Silent Bob 2010.05.27. 11:37:05

@PierP.: A legjobb webshop, csak náluk vásárolok. Eddig még semmi gond nem volt, egyszer vettem egy szar pendriveot, visszavittem, nem volt ugyanolyan, megkérdezték hogy visszaadják-e a lóvét, vagy kérek egyet, ami 2x annyiba kerül.

Starlark 2010.05.31. 20:00:27

Többször rendeltem tőlük előre utalással, mert nem szeretek itthon sok készpénzt tartani.
Semmi, de semmi baj nem volt a házhoz szállítással.

AbuNour 2010.10.15. 19:06:52

Én is rendeltem már tőlük és nem volt problémamentes a dolog.
"A profit az különbözteti meg az amatőrtől, hogy mindig tudja hozni a elvárt szinvonalat." Ez nekik nem jött össze, maradtak az amatőr ligában (egyelőre). Magyarországon már az is jó eredmény, ha általában teljesítik, amit igérnek.
süti beállítások módosítása