Tékozló Homár

Egyszerre két telefonját vesztette el a Mammut mozijában

2010.06.01. 00:46 | szily | 146 komment

Illedelmes lány, izgalmas horror, igazi sznob, makogás, globális rálátású ember. Ezek Hybrid szomorú történetének kulcsszavai. Olvasónk barátnője a moziülésben hagyta két lehalkított mobilját, emlékeik szerint utolsónak hagyták el a termet, pár perccel később mégsem voltak meg a készülékek. Hybrid, bár nem mondja ki teljesen nyíltan, nyilvánvalóan a takarítókat gyanúsítja, kiváncsi lennék, ezt milyen formában írta be a vásárlók könyvébe. A ilyen sztorik általában kibogozhatatlanok, hiszen azt Hybridék sem tudhatják, más néző nem ment-e vissza a helyiségbe, míg ők fagyiztak. Az átéltek egyetlen kézzelfogható eredménye gondolom az lesz, hogy olvasónk barátnője ezentúl nem rakosgatja ki a telefonját a zsebéből sötét mozitermekben.


Helyszín 2010.05.30 este 10 óra palace mammut 2 mozi 10. terem

Tegnap moziba mentünk barátnőmmel, bár ne tettük volna! Egy izgalmas horrort néztünk meg, majd az este további része is ebben a hangulatban telt.

Történt ugyanis, hogy a barátnőm – illedelmes lány lévén – lehalkította telefonjait (kettő volt neki), majd maga mellé az ülésbe helyezte. Hiba volt.

A film végeztével lassan szedelőzködni kezdtünk. Tényleg lassan, mivel igazi sznob lévén,a stáblistát mindig végignézem. Az amúgy is igen szellős moziteremből utolsóként jöttünk ki, rajtunk kívül akkor már csak két takarító nyomult a félhomályban. A film után kb 5 perccel az obligát fagyizás közben hasított barátnőmbe a hiányérzet: hol a két készülék? Azonnal visszaindultunk a mozihoz. Nem különösebben aggódtam, anniyra egyértelmű volt, hogy a telefonok most is a fotelban fekszenek, vagy a takarítók találták meg. Ezután következett a feketeleves.

Miközben a terembe visszamentünk, egy kopasz, feketeruhás, bakancsos biztonsági őr kelletlen asszisztálásával, hogy megnézzük az ülések környékét, felhívtuk a két telefont, mivel kicsörgéskor a villogás segítheti a keresést. Mind a kettő ki volt kapcsolva…Na, ekkor kezdtünk finoman aggódni. Barátnőm még megkísérelt beszélni az egyik takarítóval, az szemlesütve makogott valamit. A takarítófiú pedig állítólag sietve elhagyta az épületet.

Ekkor kezdtem kicsit morcos lenni. Kértem a vásárlók könyvét, nagy nehezen előkerült. Leírtam a történteket, a mozi dolgozóinak gúnyos, megvető pillantásainak kereszttüzében. A biztonsági őr karba font kézzel, keretlegény terpesztben méregetett. Néha összesúgtak a jegykezelővel és vihogtak rajtunk.

Hibázott aki felügyelet nélkül hagyta értéktárgyait, de miért van az, hogy ilyen helyzetben a biztonsági őr – aki elméletileg a személy és vagyonbiztonság védelmében dolgozik – gyakorlatilag gúnyolódik és erejét fitogtatja. Az egész társaság hozzáállása minősíthetetlen volt. En vagyok eltévedve, amikor azt gondolom, hogy egy ilyen eset után a személyzetnek inkább valamiféle supportot kellene nyújtani, mint lekezelően, érezhető ellenszenvvel elutasítani a segítséget. Legalább a sim kártyákat visszaadhatták volna, rajtuk rengeteg, nehezen pótolható adattal. Tudom, hogy vasárnap este tízkor egy moziban takarítani nem egy állomkarrier csúcsa, de akkor is elkeserítő, hogy milyen minőségű emberekkel töltik fel a létszámot ezeken a helyeken.

Nagyon rossz lett a hangulatunk, köszönhetően a mammut palace 2 moziban dolgozó bagázsnak (biztos nem egytől egyig ilyenek, csak az az 5-6 ember, akivel találkoztunk). Remélem valami globálisabb rálátású, vezető pozíciójú ember is tudomást szerez ezekről az esetekről

hybrid

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazságos 2010.06.01. 09:05:22

Az illedelmes lány bevallja magának, hogy mekkora barom volt, hogy a másik helyre rakta le a telefonját. Jó esetben ebből tanul, de a sznob nem. Azok még elhagynak pár telefont, úgysem számít, az ősök majd kifizetik. Nem is értem, minek az ilyen hülyéknek két telefon. Ja, persze, tenni kell vele a fejüket, hogy jéé, nekem kettő van, neked meg egy, pancser.

Igen, hagytam már el én is dolgot. Ekkor beláttam, hogy nem kellett volna, jobban vigyázok ezek után a dolgaimra.
Meg azt nem értem, hogy ha utolsóként jönnek ki, miért nem ellenőrizték, hogy megvan-e a telefonja, illetve a másik széket? Csak látná rajtuk levő telcsiket (tételezzük fel, nem estek le a székről). Ehhez már ész is kellene. Még megérteném, ha siettek volna, az egy más dolog, mert akkor az ember jobban feledékenyebb.

igazságos 2010.06.01. 09:08:06

Az alkalmazottaknak sem kellett volna megjegyzéseket tenni, a hátuk mögött. Biztos nem először fordult elő ott ilyen, hogy otthagytak valamit a moziba.

De azért a barátnő helyében belátnám, hogy én voltam a hibás, legközelebb jobban vigyázok, nem másokat hibáztatok, a saját hibámért.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 09:16:54

@tocibacsi:
és a földön fekvő idős nénibe is 2-t belerúgtok,"
Ez igy nem pontos és nem igaz
Max a nuggerbe rugunk bele ha tetriszezik a tecsó zöldségárazójánál

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 09:19:50

Hogy elszállt a posztom a semmibe!
Hol lehet ilyenkor?
Mint az átutalásos pénz.
Napokig, sem az induló,sem a célbankban nincs

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 09:21:39

Jaj de jó
A homarblog motor olyan "verem" szisztémát használ
1be-1ki, vagy hogyis volt anno a programozásban a veremkezelés

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 09:29:29

@igazságos:
Ja, persze, tenni kell vele a fejüket, "
Mit ahogy a mostani hulye reklám mondja
"én szóltam"
Vegyé vazze 3 telefont, egy hónapig ingyen hivhatod a barátaid, csetelj -netezz-pörögj
*apróbetű-100év huség-1hónap után 100Ft/perc, minden megkezdett perc egész órának számit
Most hogy elvesztette azért fizetheti tovább a havidijat, hacsak nincs rendőrségi nyomozást lezáró határozata
Ahhoz meg hulye

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.01. 09:29:32

pont akkor szarakodott netem, amikor küldtem a hozzászólást. még egyszer nem írom lée azt a sokmindent. a lényeg, hogy a csaj volt a hülye. és egyáltalán nem biztos, hogy a telefonokat a film után lopták el.

foto háber 2010.06.01. 09:42:53

illedelmes lány zsebbe tesz mindent a telot is

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.06.01. 09:49:41

A biztonsági őrtől az elvárható magatartás az lett volna, hogy átnézi a takarítókat, nincs-e náluk. Amúgy tegyetek feljelentést a rendőrségen (mondjátok be huszonegyezer forintra a telefonok értékét), a feljelentéshez csatoljátok, hogy kéritek, hogy a rendőrség keresse meg a szolgáltatót a telefon azonosító kódjával. Ez esetben, ha a mobiltelefont bekapcsolják, a szolgáltató be tudja mérni a helyzetét és szól a rendőröknek. T-mobile-nál legalábbis biztosan. A nagyobbik baj, hogy a rendőrség erről nem tud, vagy leszarja, mert plusz munka.

Üdv;Z

Pittykapitany 2010.06.01. 09:49:52

Nekem még sosem volt gondom a Mammut mozijában. Sőt egyik este még két telefont is raktak ajándékba az ülésemre. Hát nem rendesek ezek? Riszpekt.

Netszamuráj 2010.06.01. 09:54:59

@Disznó Úr: Te miről beszélsz? És ha egyébként magánemberként 15 másodperc alatt szarrá tudnám verni a bizt. őrt, akkor mi van? Hogy jön ez ide?

A bizt. őr szolgáljon és védjen, vagy menjen havat lapátolni. Nehogy már mindenki kurva erős legyen, és mindenki agresszorkodjon, milyen világ lenne ez? Sokkal segtőkészebbnek kellene lennie mindenkinek, és máris mindenki sokkal jobban érezné magát. Nem lenne ennyi frusztrált, agresszív, sunyi, pszichopata majom, akik szamurájkárdot tartanak a kocsijuk csomagtartójában.

Aki meg eltette a telefont, az is egy szar sunyi TOLVAJ.

Netszamuráj 2010.06.01. 10:02:22

Akik meg a telefonelhagyót hibáztatják: igen, valóban hibázott. De ettől függetlenül aki megtalálta a telefonját, annak nincs joga eltenni azt.

A Copy Generalban egyszer egy ügyfél otthagyta a pendriveját, de eszébe jutott, és később visszament. A pendrive viszont nem volt meg, pedig minden talált tárgyat egy fiókban szoktak gyűjteni a dolgozók.

Visszanézték a videót, és azon tisztán látszott, hogy az egyik alkalmazott zsebreteszi a pendrive-ot. Mit csinált erre a cég? Kirúgta a lopós alkalmazottat. Simán ugyanezt kellene csinálnia a mozinak is.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 10:12:37

magánemberként 15 másodperc alatt szarrá tudnám verni a bizt. őrt,"

"Nehogy már mindenki kurva erős legyen, és mindenki agresszorkodjon, milyen világ lenne ez?"

Most Lyól pofánverted magad
:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.01. 10:14:26

Sok kommentelő értetlenkedik, hogy minek a moziba telefon.
A filmélményt megzavaró telefonkijelző-villogások számából ítélve nem a kommentelők járnak moziba, vagy esetleg némelyikük hazudik és ő maga is beviszi a moziba a mobilját...

2010.06.01. 10:31:22

@vauvauvau: ez óriási volt ! riszpekt :)

2010.06.01. 10:32:32

@Netszamuráj: moziban nincs kamera. csak ha a kalózmásolók bevisznek egyet, de azzal a filmet veszik, nem a nézőket. Ezt nem tudtad ?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 10:39:49

@d.z.:
Állj!
Nem lopták el, elvesztette a csaj a telefont
Talált tárgyat kötelező-e leadni?
Nem becsületröl beszélünk most

igazságos 2010.06.01. 10:49:49

@horex:

Nekem elég egy telefon is, de az mindent tud, most akkor nem vagyok sikeres? :D

Aki meg két telefont megengedhet magának, az csak fizessen nyugodtan tovább havidíjat. Amúgy meg lehet, kártyás volt neki, nem előfizetéses, ez nem derült ki.

magánemberként 15 másodperc alatt szarrá tudnám verni a bizt. őrt:

Örök igazság: ilyen dumával azok jönnek, akik a mamájukkal élnek 50 évesen, kis senkiháziak, akik még egy 50 kilós zsákot se bírnak felemelni. Ezeknek van mindig a legnagyobb pofájuk.

hatesz 2010.06.01. 11:05:22

Egy kis érdekesség a témához, ha pl iPhone-ja lett volna, megtalálhatta volna viszonylag könnyen:

szifon.com/2009/06/11/hogyan-hasznaljuk-a-find-my-iphone-t/

"obligát fagyizás" na ettöl vagy igazi sznob, nem azért mert végignézed a stáblistát...

OFF (?)
Basszus múltkor láttam a tv-ben egy koncertet (valami zenekar tépte a húrokat). Korábban a közönség azért emelte fel a kezét (put your hands up in the air), hogy tapsoljon, öngyújtót "villantson",
most meg szinte minden nézö/hallgató magasba emelt kezében mobiltelefon volt és vették fel a koncertet!!! (majd otthon megnézem a mobilon milyen volt a koncert)
ON

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 11:07:48

@igazságos: Nekem is elég az alapfunkció
duma/SmS
1x volt rádiós Nokia is, azt megdobta egy hülye picsa
Elkezdtem hajkurászni, persze eltünt,már a pofájára sem emlékszem
Viszont ajándék volt és az IMI száma nem volt meg , nem is a nevemre vették

akikaztmondjákni 2010.06.01. 11:14:41

Fúúúújjjj, csak nem azt a amberi százlábúsat nézték meg?:S
Vagy azt még nem vetitik itthon?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 11:20:25

@hatesz:
Navazze, az a magas nekem ami ott le van irva az Ifonozásrol

Azt viszont nem értem
Amikor ellopák a telómat , a SIM-et kikapták rögtön
Hogy tudja bekapcsolni a PIN-PUK nélkül?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.01. 11:22:34

@horex: Lenullázzák.

De hogy tudják megváltoztatni a telefon azonosítóját?

John?:_Doe 2010.06.01. 11:24:24

@tocibacsi: "tegye fel a kezét az a tahó paraszt, aki így tenne?!"

Olvastad a hozzászólásokat, nem?
Feltehetné majdnem mindegyik a kezét...

Bérgyilkos Bohóc 2010.06.01. 11:37:38

Persze, hogy most is a posztoló a hibás, nem az a féreg aki ELLOPTA a telefonokat. Idióták!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 11:47:19

@atpijkamo: Majd ha te kérdezel engem

"a mélyművelésű bányák szellőzési problémái és azok megoldásai a kora Kádár rendszerben"
akkor én is ilyen szűkszavú leszek

Bérgyilkos Bohóc 2010.06.01. 11:49:35

@Babette_: Ezt kéne mindenki fejébe verni. Ha találsz valamit, az nem lesz automatikusan a tied!

hatesz 2010.06.01. 11:49:50

@Bérgyilkos Bohóc: Volt rendörségi feljelentés? Nem, csak befirkáltak a vásárlók könyvébe. Ez meg nem oda való dolog.
Ez az oldal meg ha jól tudom fogyasztóvédelmi oldal. A sztori szerintem nem ide való. Elhagyott a csaj 2 telefont. Sajnáltatni akarja magát. OK, sajnálom. Most jó??

@horex: sajnos telejs mértékig igazad van, igazából az ötletet jónak találom, de sajna nem sikerült túl ügyesen a megvalósítás:

www.technet.hu/iphone_blog/20091016/az_ellopott_iphone-t_ugyan_meg_nem_talalod/

Sajna azt nem tudom, hogy ha másik SIM-et tesznek bele, akkor lekövethetö-e, vagy a rendszer csak addig keresi az iPhone-t, amigy az én SIM-em van benne. De a legjobb lenne ha háttérben észrevétlenül küldené wifin (akár kikapcsolt állapotban is) a teló a pozícióját amint talál automatikusan egy szabad wifit. Söt még egy plussz dolog lehetne benne: Amikor beazonosítom és közeledek hozzá, aktiválhatnék valahogy egy rohadt hangos szirénahangot (ami még kikapcsolt állapotban is müködne). Na mer ugye az iPhone-t nem lehet szétkapni és kivenni az akksit belöle, szóval vinnyogna szépen a teló, és így már könnyen tudnám hol/kinél is van.

SpencerBarnes 2010.06.01. 11:50:21

Minek megváltoztatni az IMEI-t? Az ukránok viszik mint a cukrot a letiltott IMEI-es telókat...erről ennyit, vastagon szarnak rá.Ahogy sokan mondták is, mozi után megnézi az ember hogy szemetet, értéket ne hagyjon ott, illetve megvan-e mindene amit bevitt.( kieshet a zsebből stb ).Az mondjuk érthető is lehet, hogy smár esetleg cumi után :) nem annyira nézte ezeket meg a delikvens.De (m)agyarországon meg akkor könyvelje el, hogy ez fog történni.Ez egyébként vendégmunkásokkal kint is előfordulhat, igaz kissebb eséllyel.Írta itt valaki hogy prágában vissza kapta a gépet, nem tudom, nekem bécstől "kifelé" csak rossz tapasztalataim vannak.Még Londonban a 20 fontos visszajáróval is utánunk szaladtak, pl. lengyelországban Krakkóban egy gyros vásárlásával is átbasztak, csak azért mert angolul mertem kérni?! Balkán, ez van

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 11:53:02

@hatesz:
És ha a csaj a moziban az Ifonját haggya el?
Mobil +keresi az Ifont?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 11:56:27

@Bérgyilkos Bohóc:
"nem az a féreg aki ELLOPTA a telefonokat."

Persze hogy nem!
A kis hülye hp. szopás közben/után ott felejtette, arra térdelt, hogy ne legyen koszos a fehér harisnyája
Senki nem lopta el a telókat

Sajnálom én is. Igy jó?
:)

Blád_ 2010.06.01. 12:00:00

1 - SIM Azonnal letilt
2 - Telefon vagy letilt - IMEI alapján, vagy rendőrségi egyeztetéssel köröztet - szintén IMEI alapján. (Ha vannak jó kapcsolataid, a zónainfókat esélyes megszerezni - illetve az újabb SIM előfizetőjét)

Bérgyilkos Bohóc 2010.06.01. 12:07:28

@horex: Ha a szopás után ottfelejtett telefont elviszi valaki, az is lopás, szal nem igazán értem mire akarsz kilyukadni.

Inter Face 2010.06.01. 12:46:54

Ha nem is változik az imei maximum le tudják tiltani ,de megkeresni senki nem fogja.Majd lezárnak egy háztömböt a kommandósok mert az adott teló a cellainfó szerint éppen ott van ,és mindenkinél házkutatást tartanak,járókelőket meg levetkőztetik?Egyébként angliából lopott ifonokat éppen errefelé adják veszik kedvező áron,mert itt már nem tiltják őket..

Inter Face 2010.06.01. 12:51:47

Ja és mindenkinek ajánlom, hogy mindig csináljon mentést a telefonkönyvéről, képeiről vagy ami fontos neki és a telefonban lakozik.Marha kellemetlen ha egy lopás, vesztés után az emberfialánya az összes kapcsolatának adatait elveszti.Legtöbb ember tapasztalatom szerint maximum a saját számát tudja kívülről.Vagy azt sem.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 12:54:15

@Bérgyilkos Bohóc:
Nem loptak el!!
Lopás ha a "területembe" /zsebembe belenyulnak és elveszik a tudtom nélkül
Ha bárhol otthagyom, az elvesztés
Lehetett volna figyelmesebb
Mi a francnak kirakni a telefont??
Idáig hol hordozta, ott nem hagyhatta volna?

Tény, poszttoló hulye!

Bérgyilkos Bohóc 2010.06.01. 13:16:17

@horex:
Az a baj, hogy nem tudsz továbblépni és azt gondolod, hogy az elvesztéssel vége a történetnek, pedig nem. Ugyanis, ha valaki elveszt valamit, és pár perc múlva nincs ott, akkor feltételezhető, hogy valaki megtalálta. Márpedig, ha megtalálta és nem adja vissza, akkor az jogtalan elsajátítás. (Jó, nem "lopás".)

325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával 326 vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

tocibacsi 2010.06.01. 13:29:15

@kötsög: de megint arról beszélsz h "az a hülye" - én a levélíróra kérdeztem ,h de mért, aztán a 2nem rakunk ki telót" meg már a csajra értednő... önmagadnak ellentmondasz... amúgy gondolom ien mentalitással boldog párkacpsolatban élsz mondjuk egy kutyával, de hogy nőt még közelről nem láttál az sanszos... :D:D:D
szóval kurvára lehet okosnak lenni és szófosni egy fórumban, akkorsem megoldás az, hogy a bunkó tolvaj alkalmazottnak is inkább igaza van csak azért mert a levélíró csaja amúgy hülyeséget csinált. Az nem a "jobbról vagy balról basszam pofám a csajomat?" poszt, hanem a "kretén bunkó biztiőr és tolvaj takarító" poszt...

tocibacsi 2010.06.01. 13:31:04

@horex: kár, hogy törvény írja elő, hogy ha találsz vmit, azzal mit kell tenned... továbbá baszki te / rokonod még soha sehol semmit nem fleejtett ott? De hülyeség ide vagy oda! tényleg ennyire nulla az erkölcs és jóhiszeműség ebben a "kurva" országban!?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.01. 13:33:40

@horex: Ezzel az álásponttal nem leszel itt népszerű.

"Nem loptak el!!
Ha bárhol otthagyom, az elvesztés"

Otthagytam a kocsimat az utcán. Akkor vihetik?

tocibacsi 2010.06.01. 13:35:35

@John?:_Doe: hát ja, sajna ez van... gondolom ezek mind a "ja, hát izé... nekem nincs barátnőm, de nem is kéne, hülye az összes" klub tagjai... XD

tocibacsi 2010.06.01. 13:37:23

@atpijkamo: na igne, jó példa... tekintve, hogy egy teló esetén a tulajt könnyű beazonosítani. Nyilván nem várom, hogy az ottfelejtett főlüveg kólámat utánam hozzák :D de azé ugye kocsi, teló... mondjuk még a bicó az ciki... nuku rencám, a sorozatszáma meg nincs adatbázisban... mégsem természetes behúzni...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.01. 13:38:24

@Inter Face: "a saját számát tudja kívülről.Vagy azt sem."

Azt a legkevésbé.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.01. 13:39:50

@tocibacsi: "mondjuk még a bicó az ciki... nuku rencám, a sorozatszáma meg nincs adatbázisban..."

Mikrodot.

tocibacsi 2010.06.01. 13:40:24

@horex: amúgy a verem az LIFO, itt meg inkább FIFO-ra gondolhatsz... látom a programozáshoz sem értesz többet, mint a joghoz :D:D:D:D - amúgy reggel nekem is elveszett 2 komment az éterben...

haggyal 2010.06.01. 13:57:01

Kedves Mindenki, ugyan néhányatok stílusa és a helyesírási hibák nem arról árulkodnak, hogy mindnyájan gondolkodtok, de engedjétek meg, hogy válaszoljak felvetéseitekre, főleg azért, mert egy-két emberi reakciót is olvastam.

1. Barátnőmmel 8 éve járunk, együtt élünk, nem szopatni viszem moziba. Ha nektek csak ez jut eszetekbe erről, elég sivár lelkivilágotok lehet.
2. Nem ő sajnáltatta magát, hanem én voltam elkeseredve, látva, mennyire elszomorodott. Ezért írtam ide (is).
3. Az, hogy miért tette maga mellé a telefonokat, az az ő magánügye, de, mint leírtam, én is hibának tekintem. Mindettől függetlenül - természetesen - segíteni próbálok neki a bajban.
4. Disznó úr! Hogy ki a beszari, fal mellett osonó gnóm arról inkább nem nyitnék vitát, te kis szarházi.
A többi sznobozó, mocskolódó posztra értelmetlen reagálni. Nem segítenek előrejutni, szánalmas, lelkibeteg emberek írták őket. Kívánom, hogy a rosszindulat vesszen ki belőletek.
5. Bármily hihetetlen másfél nappal az eset után meglettek a telefonok. Most figyeljetek: Mindkettőt leadták a "becsületes" megtalálók. Hogy miért? Nyilvánvalóan azért mert minden jogos fórumot felhasználtunk az eset után. Nem csak a panaszkönyvbe írtunk be (egyébként tudom, hogy mire való), hanem vettem a fáradságot és elmentünk a II. kerületi rendőrségre (feljelentés, imei számok stb). A lopás után gyorsan el is mondtam a jelenlévő dolgozóknak, szerintem végül ez lett az oka, hogy visszajutottak a készülékek. Levelet írtam a palace cinemas vezetőjének. stb.

Ami a furcsa, hogy az egyik telefont a II. kerületi önkrmányzat egyik biztonsági őrénél adták le. A másikat pedig elvitték az őrs vezér terére az Árkádban található T-pont üzletbe. Mi ebben a logika? Semmi, elterelni a gynút. Azért mindenesetre mindkettőből kilopták a memóriakártyákat - nyilván mert nem lekereshetőek. Mindkét esetben egy fiú és egy lány volt a "becsületes megtaláló", akik valamiért nem szerették volna személyesen átadni a készüléket.
Érdekes, amikor tavaly sétálás közben az erdei úton találtam egy vadonatúj sony ericssont, és sikerült kinyomoznom a tulajdonost, én személyesen adtam át neki, mert egyszerűen jó érzés volt látni, ahogy örül.

Tegnap visszamentem a rendőrségre és a feljelentést visszavontam.
Ugyan ért minket kb 15-20 e Ft kár: a két ellopott memóriakártya + a két letiltott, újra megvett sim kártya + benzinköltség stb., de meglettek a telefonok.

Mi ebből a tanulság? Nem szabad egyből beletörődni, ha ilyesmi történik. Nyilván nem gazemberek az elkövetők, hanem inkább alkalom szülte tolvajok. A levélben nem is ezen busongtam, hanem azon, ahogy az egész gárda elutasította az üggyel való foglalkozást. Pont mert ilyen szerencsétlen alakok voltak azért ijedtek a nem várt reakciókon, és szabadultak meg a készülékektől.
Ja, és fontos tudnotok, hogy a jog szerint az ilyen helyeken (bkv, közhivatal, kulturális helyszín) talált értéktárgy eltulajdonítása egyből lopásnak minősül, mivel lehetőség van az azonnali leadásra is, ezért nem él a 8 nap.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.01. 13:59:33

@tocibacsi: "elveszett 2 komment az éterben... "

Nem az éterben. A gagyi blogmotor törli a kommenteket, vagy később szúrja be, vagy beszúrja, de nem mutatja. Mindezt látszólag véletlenszerűen.

RS-MBIK 2010.06.01. 13:59:53

Ammég mindég semmi, é a mútkorlyában a tíz móbilos fonomközű hetet elhagytam.
Merugye, egy a barátoknak, egy a munkahelyemnek, egy a főnökneki, aki néha meg...beszélést tart velem külön,egy a hozzám hasonló szőke nőknek, egy meg a sünöknek, amelyeket folyamatosan farfekvésben x@rok, mer olyan fontos vagyok, hogy két mobiltelefonnal járok moziba.

Majmász Gedeon 2010.06.01. 14:18:51

Poszt-toló: nézd a jó oldalát: Nem fog agydaganatot kapni a barátnőd.

Superba 2010.06.01. 14:22:17

A posztoló levonta az esetből leszűrhető ekvivalens tapasztalatot>homárra soha többet nem fog beírni semmit:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 14:24:10

@atpijkamo: Nem a népszerüségéert , a röhögésért járok ide
Otthagyni/elhagyni valami latt a magyarban az elvesztést értjük
Autót ilyeténképpen nem lehet "otthagyni"

Megint csak a övetkezményekkel foglalkoztok
Igen erkölcsi értelemben is lopás ha egy talált tárgyat nem adok le a +felelő helyen

De MI A FRANCNAK KIRAKNI A TELEFONT a szomszéd ulésre
Még a sötétben is lenyulhatta akárki a hátsóbb sorbol és kilépett a teremböl.

Tehát a poszttolo a hulye
Ne is akarjatok +győzni

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.01. 14:29:05

Léptem, jókat , majd késöbb jövök

haggyal 2010.06.01. 14:30:55

@horex: 3ommal feljebb a válaszom (haggyál névvel) mindenkinek, de még egyszer ideírom, nem a szomszéd ülésbe tette, hanem maga mellé.
üdv,
hyb

haggyal 2010.06.01. 15:02:50

@Majmász Gedeon:
igazad van, 5-tel feljebb van.

(titkon remélem nem gondolod azt, hogy komolyan így írom le. mindenesetre köszi!)

RS-MBIK 2010.06.01. 15:23:20

Én mindig viszem mind a 10 mobiltelefonomat, mert, ugye, egy a barátok mett, egy a meló miatt, egy a főnököm miatt(hátha megkíván), egy azért, mert szőke nő vagyok, egy azért, hogy lássák, hogy milyen fontos ember vagyok,egy meg csak úgy. És mindig kirakom az összeset a zsebemből, mert így trendy!

Frucsasz 2010.06.01. 15:48:18

Mi az az obligát fagyizás?

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.06.01. 15:51:06

Húszezerért bárkinek nyújtok supportot.
e-mail:
globalis.ralatas.stablista@sznob.hu

haggyal 2010.06.01. 15:57:57

@morrisal_:

olcsó szellemeskedőknek válaszként javaslom elolvasni a

haggyal 2010.06.01. 13:57:01 kor kitett posztom 4. pontját

többet nem kívánok semmilyen formában érintkezni velük.
üdv,
hyb

Hegyirablo 2010.06.01. 18:14:36

Jé, egy újabb polgártárs, aki azt hitte, hogy Norvégiában él.

Tessék felébredni, ez itt Magyarország!

Ja, és járjatok Cinema City moziba, a kaja olcsóbb, a mozik tisztábbak, és izraeli, ott még tudják mit jelent az, hogy az ügyfél (itt néző) az első, mert az ő pénzéből élnek.

Én lennék terrorista! 2010.06.01. 19:32:25

@Hegyirablo: Igen, támogassátok a nemzetközi terrorizmust, a népirtást, a fegyvertelen aktivistákat gyilkolókat, azaz a fajgyűlölő zsidókat!

haggyal 2010.06.01. 20:19:16

@haggyal: Disznó úr, elnézést. Első olvasatra úgy láttam,engem neveztél fal mellett osonó gnómnak.

snocsak 2010.06.01. 22:16:48

Kedves kommentelők!

Azt gondolom ideje, hogy hozzászóljak, én, a "hülye csaj"!
Szomorúan olvastam reakcióitokat, mégsem gondoltam, hogy bármit reagálni fogok, de "manci néni" hozzászólása miatt meggondoltam magam, mert ezt a vagdalkozást nem tudom szó nélkül hagyni.
Ezek szerint, ha a párja elveszítené valamilyen értékét, az első reakciója az lenne, hogy „kirúgja”? Ön jó társ lehet! Ugyanakkor nem értem, hogy a történteknek mi köze van a hajam színéhez? És mire utal a szőke hajszínnel kapcsolatban? A szőke nők hagyják csak el a telefonjukat?
A hajam színe sötétbarna, kíváncsi lennék ebből mit állapított meg?!

Hogy miért van két telefonom? Fontos ember vagyok e? Szerintetek 2010-ben tényleg a sznobság megtestesítője az, akinek 2 mobiltelefonja van, ez komoly?
Nem, nem vagyok fontos ember, egyszerűen csak időközben lett egy céges telefonom is, nem igazán értem, hogy manapság ez miért olyan meglepő dolog? Ha a munkahely megszűnik, csak a cégeset adja vissza az ember, de attól még a sajátja megmarad.

Nem „picsa” vagyok, hanem egy egyszerű ingatlan értékesítő. A telefont pedig azért tettem magam mellé, hogy lássam, ha világít, mert egy ügyfelem hívását vártam, akiknek azt ígértem, hogy bármeddig hívhat, a másikat csak úgy mellé helyeztem. Azért viszont nem szerettem volna lemondani egy mozizást, mert esetleg 2 percre ki kell mennem, telefonálni.
Meglepő, hogy vannak köztetek olyanok, akik nem tudnak elképzelni egy hasonló helyzetet. Ti még soha nem voltatok fáradtak és/vagy figyelmetlenek? Miért kell ilyen rosszindulatúan gondolkozni?
Felelőtlenség volt magam mellé tenni a telefonokat, de emiatt lennék én „hülye picsa”? A szomorú inkább az, hogy ilyen esetben természetesen ellopják azokat.

Mylady 2010.06.01. 22:34:00

@snocsak: Á, ne vedd magadra! Az itteni közönség nagyrésze már belefásult az ilyen sztorikba, mert sajnos mindennaposak az átverések, megtévesztések, lopások.
Ha belegondolsz, nem is nagyon lehet mit mondani a sztorira, hiszen tanácsot ilyen esetben nem lehet adni (max hogy máskor ne hagyd ott)

A közönség nagy része viszont szórakozni jár ide, társalogni a többiekkel. Ebbe simán belefér a posztoló ekézése is, mindenféle ürüggyel. Ez sokszor szórakoztató, sokszor a személyeskedés miatt túlmegy a határon, de hidd el, a többség átérzi a helyzetet és szidja az ilyen "szolgáltatókat" (ha utálják a posztolót, az sokkal durvább ennél)

Javaslom, hogy a kommenteket ne vedd véresen komolyan.

haggyal 2010.06.01. 22:49:38

@Mylady: kedves tőled, hogy megnyugtattad a lányt, elég rosszul esett neki a trauma után még ez a sok gyalázkodás is, bár voltatok páran, akik tök normálisan reagáltatok (rajtad kívül például tocibacsi, colt stb is)

mint azt írtam, a viszonylag határozott fellépés miatt (kellemetlenkedés a helyszínen, rendőrségi feljelentés stb), végülis elkezdték égetni a telefonok a kezüket és - közvetítőkön keresztül - visszajutottak hozzánk (csak a memóriakártyákat lopták ki belőlük)

Mellesleg ide inkább azért írtam meg a történetet, hogy okuljanak mások is az esetből. és a hozzászólásokból sajnos látszik, hogy milyen elképesztő a tudatlanság. vannak, akik azt hiszik, hogy ha otthagysz valamit valahol, akkor az már nem a te tulajdonod, hanem szabad préda. elképesztő, nem?

Mylady 2010.06.01. 23:19:49

@haggyal: örülök, hogy meglettek a telefonok, egy normális világban ez lenne a természetes

valóban elképesztő

egyszer egy mappát, benne egy halom önéletrajzzal és álláshirdetésekkel (éppen nyomtatni voltam) meg a jogsim hosszabbításához szükséges okmánybélyegekkel benne felejtettem egy bevásárlókocsiban
kb a bolt ajtajából fordultam vissza, hogy hoppá, a mappám
nem lett meg
pedig nem forgalmas időszak volt és ott állt egy biztonsági őr a bejáratnál
látnia kellett, hogy ottfelejtettem, meg azt is, ha valaki megtalálta

Megdobbent 2010.06.02. 03:05:08

@donfuligjimmy: Visszaadtam, de elotte kivettem a memokartyakat, hamarosan nyilik az amatorokamemokartyarol.hu site :)))

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.02. 04:25:46

@Mylady: "biztonsági őr a bejáratnál
látnia kellett, hogy ottfelejtettem, meg azt is, ha valaki megtalálta"

Nem látta, hanem vette. Kétszer. Először észre-, aztán el-.

Gigoló (törölt) 2010.06.02. 04:38:33

Megtörtént eset: ellopták a t mobilos telót, kártyás volt de megvoltak a papírjai.
Feljelentés, letiltás, bemérés, a cigánygyerek igencsak megszeppent mikor a rendőrök becsengettek a telefonért. Igaz közben átment vagy 3 kézen egy hét alatt, de legalább meglett. Ne legyen senki rest utánajárni ha van rá lehetősége. (papírjai megvannak stb )

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.02. 05:08:22

@Madárjós: És közben mit szórakoztak a mobilban talált házi szexvideókon!

PamPalini 2010.06.02. 08:38:58

@haggyal:
Részletkérdés, de: Azt írtad, a barátnőd nem a szomszéd székre tette, ő viszont azt mondja azért tette maga mellé, hogy lássa. De ha közvetlenül maga mellett volt, hogy látta?

TökömTele 2010.06.02. 09:11:34

@Madárjós:

Tudod kinek meséld, hogy egy szaros kártyás lopott telefont bemértek! Ha az állítólagos eset veled esett meg nagy kamugép vagy, ha hallottad akkor meg jól bekajáltad te is.

Esetleg ha befolyásos vagy a szolgáltatónál, de egy kártyás telefonnal, ne viccelj már!

De tegyük fel, hogy puncsos vagy és megteszik a két szép szemedért. (Papírokat leszarják, ha bemérik nem ez miatt fogják).
Ha ismernéd a technikai hátterét tudnád, hogy nem lehet csak úgy bemérni és odamenni, mert pontosabb beméréshez ha egy helyben van a telefon olyan kedvező cella állás kell, ami ritka és kevés helyen van. A meghatározás pontossága sokkal jellemzőbben csak pár száz méter pontosságú. Ezzel meg semmire nem mész. Ezért folyamatosan kellene figyelni, de egy lopott telefonért ki fogja ezt megcsinálni neked???

Aztán: még ha meg is van a telefon, mi van? Szerinted ki fog menni egy kommandós osztag és berúgja az ajtót?? Egy lopott telefonért??

Gondolj bele, ha ez így működne 24 órában mérnék be a telefonokat mindenféle ürüggyel, nonszensz!

Legtöbb, amit megtesznek SIM kártya és IMEI letiltás.

Szóval ne terjessz ekkora baromságokat légyszíves!

haggyal 2010.06.02. 09:40:38

@IHateTV: hát nyilván azt gondolta, hogy majd látja a felvillanást maga mellet. Nem is tehette volna a másik ülésre, mert 7 fős társaságban mentünk, régi barátainkkal. hárman ültünk egymás mellett, barátnőm középen és mögöttünk még 4 elég üres volt a mozi, a közelben nem is volt idegen, ha erre gondolsz.

PamPalini 2010.06.02. 09:55:39

@haggyal: Hát tulajdonképpen nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha közvetlen maga mellé tette, hogyan akarta látni? Fél szemmel mindig lefelé pislogott? Én ilyenkor inkább rezgőre teszem, azt előbb észreveszem. Na mindegy, nem akarok lovagolni ezen.

Amúgy ha heten mentetek elég nagy pech, hogy egyikőtök sem vette észre - vagy nem egyszerre mentetek el, a barátaitok előbb leléptek?

TökömTele 2010.06.02. 10:00:34

@TökömTele:

Bocs tévedtem.
Találtam egy oldalt - ami amúgy top secret - valószínű a szolgáltatók is ezt használják bemérésre.
www.sat-gps-locate.com
Szóval tényleg van ilyen!

haggyal 2010.06.02. 10:10:13

@IHateTV: hát nem valószínű, hogy észreveszel egy (két) lapos, kis tárgyat a fotel sarkában. a 4 hátsó barátunk a mozi előterében várt meg minket hármunkat.
a rezgéses ötletben igazad van, barátnőm nem egy technikai zsonglőr, neki ez jutott eszébe. nyilván, ha észreveszem mit ügyködik a telefonjaival szólok neki, hogy nem valami brilliáns ötlet. (nekem egy van és az a zsebemben volt, végig, meg is volt utána, hehe)

PamPalini 2010.06.02. 11:17:21

@haggyal: Aha
Lényeg, hogy meglett és tanultatok is az esetből :)

snocsak 2010.06.02. 15:43:25

@haggyal: Örülök, hogy a tiéd meg is volt utána, nagyon ügyes vagy. Pont tőled nem vártam volna ezt a nyegle stílust. A telefonomat rezgősre állítottam, képes vagyok rá, mégis biztosabbnak véltem magam mellé helyezni, hogy lássam is ha világít. Hibáztam, ettől még nem kell kétségbe vonni a technikai tudásomat.
Én kiszálltam.

Kerámia_53 2010.06.02. 16:30:46

Ha valaki annyira "fontos" "ember", hogy 2 mobillal kell moziba vonulnia, akkor vásárolja meg az összes jegyet és úgy nézzen filmet. (Amúgy normális ember nem jár papírzacsi-csörgető, bekiabáló suttyók közé, akik(?) mellesleg tolvajok)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.02. 22:48:53

annak azert oruljunk , hogy nem a gyereket hagyta el
en nem jarok oziba es ket telefonom sincs
lehet azert vigyazok arra az egyre
kocsmaasztalra kiteszem met kenyelmetlen zsebben
de moziban, masik ulesre, kettot
ettol fuggetlenul kocsog aki lenyulta
nekem volt mozitakarito ismerosom itten
azok takaritas elott vegigjartak a sorokay mi maradt ott
az volt a jatt
sok apro
neha koton
csirkecomb
neha ertekesebb
es ez nem vicc
fort lauderdale

haggyal 2010.06.02. 23:02:00

@hagyma: még egyszer leírom, nem a szomszéd ülésre tette (ott egy haverunk ült), hanem közvetlenül maga mellé, ettől függetlenül hiba volt.
ja, és az egyik telefon a munkáltatóé, nem a sajátja. ne valami valóságtól elrugaszkodott, rongyrázó társaságot képzelj el.
mindegy a lényeg, hogy végül visszakerültek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.02. 23:32:46

@haggyal:
ertem igy
gyorsan olvastam, mert 4 nap lemaradasom van
3000 riposztra nincs idom
nekem reflex ha felallok barhonnan
farzseb a buksza
bal elso telefon
es a jobboldalamon a kulcs log
ez az en 3 csapasom
ennelkul nem indulok el megg otthonrolsem
nem akartalak bantani
amit amerikarol irtam az igaz
a mozitakaritasnak ez a jattja

haggyal 2010.06.02. 23:34:00

@hagyma: ja, nem is vettem bántásnak, csak leírtam, hogy volt.
peace!

nyílméregbéka 2010.06.03. 09:15:35

Horrorfilmek a Mammutban, hm. Én pont a Zombieland után hagytam ott az esernyőmet. Igen, magam mellé tettem az ülésbe, és egyszerűen ottfelejtettem (de nem érdekelt, olcsó vacak ernyő, és mire észrevettem, már eltelt félóra).

@haggyal: és @snocsak: legközelebb vigyázzatok a cuccra, ezzel egyetértek, de! Meggyőződésem, hogy azért lett meg a 2 teló, mert 1. beírtatok a panaszkönyvbe, 2. feljelentést tettetek, 3. írtatok a Homárra, és 4. mindezeket közöltétek is a mozi személyzetével.
Ha legközelebb hasonló történik valakivel, tegye nyugodtan ugyanezt. Feljelentést, nem A Takarító, hanem "ismeretlen tettes" ellen (így nem vádolsz hamisan senkit), és hát annak is van néminemű hatása, ha Homárra vagy máshová kiírsz egy-egy sztorit. Az érintetteknek vörös lesz a feje ugyan, de legközelebb talán odafigyelnek.

haggyal 2010.06.03. 10:16:29

@nyílméregbéka: jól összefoglaltad, tök igazad van, pontról pontra. Ugyanezt írtam meg valahol feljebb, tanulságként mindekinek.

Sőt abban is igazad van, hogy nem szabad bizonyíték nélkül vádaskodni. Nem is tettük ezt, a feljelentéskor egyszerűen leírtuk pontosan a körülményeket, épp elég volt.
Tulajdonképpen maguk vallottak azzal, ahogy az eset másnapján visszajutatták hozzánk a cuccot, igaz kicsit hiányosan. De ez már nem érdekel. Azonnal visszavontuk a feljelentést. Legyen boldog a két micro sd kártyával, legalább van 12 gigabyte-nyi rendes zenéje.

haggyal 2010.06.03. 10:29:57

miért szállt el a válaszom? miféle motor ez?, na mindegy, még 1x:

@nyílméregbéka: tök igazad van, pontról-pontra. Tanulságként ugyanezt megírtam feljebb tegnap.

Természetesen nem vádaskodunk bizonyíték nélkül, hanem pontosan leírtuk a körülményeket a feljelentésben. Tulajdonképpen saját maguk vallottak azzal, ahogy ennek hatására kerülőúton ugyan, de visszajutatták a telefonokat.

Igaz, kissé hiányosan de leszarom a két micro sd kártyát - fogjuk fel népnevelésnek a 12 gb jóféle zenét ajándékba. he-he

Gigoló (törölt) 2010.06.03. 18:09:48

@TökömTele: Ha ismered a tecnikai hátteret akkor nyilván tudod hogy a telefon bekapcsolákor elküldi az imeit és az imsi t. (a sim azonosítót) A készülék szinte új volt és 35000 ft volt az àra így megtettuk a feljelentést lopás miatt illetve a szolgáltató felé is a szükséges lépést. A lúzer akinél kikötött a telefon nyilván a saját nevén vett simet tette bele, az imei akkor már szürkelistán volt (figyelt) így a szolgáltató birtokába jutott az info amit továbbított a rendőrségre. Onnan kiment egy járőr a megadott címre, az illető beszart és kipakolt. Ez ilyen egyszerű , nem kell hozzà James Bond. De ha még mindig kételkedne valaki, megvannak a rendőeségi jegyzőkönyvek, elküldöm mailben szivesen

Gigoló (törölt) 2010.06.03. 20:26:40

De a lényeg hogy meglett, nem érdekel hogy találták meg, nem is kötötték az orromra. Amit föntebb leírtam egy lehetőség. Szerintem magától értetődik hogy a rendőrség megkeres, felkutat egy ellopott dolgot. Elvégre ezért is kapják a fizetésüket. (amit meg ugye tőlünk adófizetőktől szednek be).

peterfrångbg 2010.06.05. 11:13:30

Én egy másik mozihálózatnál dolgoztam, és szerencsére nálunk az ellenkezője szokott előfordulni. A figyelmetlen vendég persze általában rosszindulatúan érkezik vissza az általa már egyből feltételezett lopás helyszínére, de milyen jó érzés is látni a "csalódottságot" és megkönyebbülést az arcán, mikor az asztalon hever a telefonja, vagy akár a pénztárca több tízezer forinttal. Mert adtam már vissza énis 110 ezer forint készpénzt, sőt több ízben akkor még újnak számító iPhone-t is. Persze a legtöbbje hálás és mi meg örülünk, hogy segíthettünk, mert mi is lehetnénk hasonló helyzetben. Sőt, általában a talált telefonokról felhívtuk az "Apa", "Anya", "Egyetlenem" típusú számok valamelyikét, hogy ne otthon vegye észre, hogy nincs meg, a parkolóból még vissza tud jönni érte. Mondjuk ebből volt is vicces eset, mikor délután 2-kor az anyja nem értette, hogy a kislánya mit keres a moziban, miért nem iskolában van még. :) Nem akarom fényezni a volt munkahelyemet, valóban volt olyan is, amikor nem találtuk mi sem a telefont és hasonló körülmények között kélt lába (azaz ők jöttek ki utoljára elmondásuk szerint), ki is hívták a rendőrséget, aki elmagyarázta a hölgynek, hogy nincs joga rágalmazni egyik dolgozót sem, hacsak nem látta, hogy ki tette el. Feljelentést tehet csak ismeretlen tettes ellen. Ezek a kínosabb esetek, amikor nagyon nehéz kideríteni mi történhetett. Visszanézhetjük a térfigyelő kameráit a mozinak, és ha gyanúsat látunk, akkor számon tudjuk kérni a dolgozót, de szerencsére ilyenre nagyon ritkán volt szükség, mert úgy voltak "betanítva", hogy mindenki tudta, hogy a talált értéket azonnal le kell adni. Örülök, hogy a posztolónak meglett a telefonja, jobb lett volna, ha hamarabb és minden tartozékával együtt történik ez. Hiába mondjuk h "mé' nem figyelt jobban", ez bármelyikőnkel megtörténhet.

haggyal 2010.06.06. 13:24:45

@peterfrångbg: örülök, hogy a Te munkahelyeden ilyen morál volt, ez lenne a normális. tényleg igaz lehet, mert már más is javasolta, hogy inkább a másik hlózatba járjunk. sajnos a mammut mozijában mi nem ezt tapasztaltuk.

ha figyelmesen elolvasod a beszámolót, magad is láthatod, hogy szó nem volt rosszindulatról, rágalmazásról; egész egyszerűen segítséget szerettünk volna kérni. nem kaptunk.
ezután voltunk kénytelenek az igazgatóhoz és a rendőrséghez fordulni. ennek végül meglett az eredménye. azonnal vissza is vontuk a feljelentést.

ja, és persze evidens, hogy jobban kellett volna figyelnünk.

hyb

Xezs 2010.06.06. 13:48:38

Nos, én addig nem voltam sem a megkárosított hülgy mellett sem ellene, amíg le nem írta hogy azért rakta ki a telefont hogy ha majd hívja az ügyfél akkor ki tudjon menni telefonálni.

Szerintem ultranagy tahóság és tiszteletlenség a többi mozizóval szemben moziban előadás közben ki-be járkálni akármilyen ürügy címén. Ha fontos dolgod van akkor nem mész moziba, ha meg nincs akkor hadd hívjanak, végigülöd és kész.

Mylady 2010.06.06. 14:02:42

Szerintem sokkal durvább, ha ott bent felveszi és lebeszéli...

Xezs 2010.06.06. 15:16:55

@Mylady: Durvább, de ettől függetlenül mindkettő tahóság.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.06. 20:29:42

@Xezs: Hát ha ülnek benn összesn mondjuk öten, senki észre se veszi ha kimegy.

Xezs 2010.06.06. 21:45:25

@atpijkamo: Itt nem művészmoziról van szó.
süti beállítások módosítása