Tékozló Homár

Minden idők legdurvább gázos sztorija

2010.07.13. 00:07 | szily | komment

Sok éve csattog a Homár meszes ollója, de ilyen pompás abszurd sztorink szökőévenként akad, gázműfajban pedig még sosem volt hasonló, pedig a szolgáltató cégek igazán nem kímélik az ügyfeleket. Tömören: András édesanyja két, korábban egybefüggő lakásából eladott egyet, és a garzonban maradt. Majd elkezdett gázszámlákat kapni, ami azért volt meglepő, mert a garzonban soha nem volt gázvezeték. A Főgáz - ami több példányban megkapta az erről szóló igazolást, majd mindet elvesztette - csak akkor lenne hajlandó elintézni az ügyét, ha András édesanyja befizetne 15 ezer forintot egy plomba felhelyezésére, majd a vezeték bedugaszolására. Igen, jól értik, hogy a Főgáz annak tudatában, hogy a lakásban nincsen vezeték, a csövek bedugaszolását szabta feltételül az ügy lezárásához. Részletes humorfesztivál alant:


Címszavakban édesanyám története: szemét gázszolgáltató, szemét díjbeszedő, tehetetlenség a köbön.

Bővebben: Volt egy kétgenerációs kispesti lakása, mely telekkönyvileg is két lakásnak minősült (egy garzon, és egy 1+2 fél szoba). Külön vízóra, villanyóra, minden külön! A garzon részben csak villanytűzhely volt, mindig is, soha nem volt ott gázvezeték. Tavaly augusztusban eladta az 1+2 fél szobás lakást, megmaradt a garzon. Annyira örült, hogy eladta, hogy rögtön elment minden helyre, ahova ilyenkor el kell menni (önkormányzat, díjbeszedők, FŐGÁZ, Elmű, stb…), hogy mindenhonnan nullás igazolást szerezzen.

A hidegzuhany valamikor október környékén ért minket, amikor feltűnt, hogy a díjbeszedők nagyon magas díjat vonnak le a bankszámlájáról. Mint megtudta, valaki (minket nem érdekel hogy ki, Főgáz vs. Díjbeszedők) elrontott valamit (ennél konkrétabbat sajnos azóta nem tudtunk kideríteni), amiért tőle rendszeresen levonták a gázszámla díját. Ami azért abszurd, mert NINCS a lakásban gázvezeték, gázcsonk, stb…!!! Felháborító.

Próbáltuk elintézni az ügyet, személyesen, illetve telefonon. A Főgáz azt kérte, hogy a társasháztól hozzunk egy papírt , melyben leírják, hogy a ház garzonjaiban soha az életben nem volt gázvezeték.

 

Ezt megtettük. Kétszer. A társasház ügyintézője közölte, hogy jobb ha rögtön lemásolom a papírt amit adtak, mert a Főgáz ezeket általában elveszíti. És valóban, be kellett küldeni mégegyszer. Most ott tartunk, hogy megint nem találják a társasház által hitelesített iratot. Többször telefonáltunkm nekik, legutóbb D. Katalin ügyintézővel beszéltem, miután küldtek egy levelet (ezt melléklem is, annyira abszurd).

A levélben leírták, hogy fizessek 15.000 Ft-ot, azért hogy felszereljenek egy plombát, majd utána kérhetjük a gázvezetékek ledugaszolását, ami még mindig NINCS!. Ismét csak ismételni tudom magam: ABSZURD!!! Ezután D. Katalinnal ismét beszéltünk, aki megígérte, hogy küldi a nullás igazolást e-mailen. Azóta is küldi, és azóta is elérhetetlen a hölgy.

Újabb telefon a főgáznak: még mindig keresik a dokumentumokat, amiket beküldtünk nekik, amíg megtalálják, addig édesanyám „tartsa magát a korábbi levelekhez” (ergo fizessek be ismét több tízezer forintot a semmiért), és ha ő úgy látják, akkor visszutalják a pénzt.. Megjegyezném, hogy a Főgáz még mindig nem utalta vissza édesanyámnakazt az összeget, amit tavaly szeptembertől vontak le tőle, s az is több tízezer ft-ra rúg. Egy idő után pedig leállítottuk, hogy a Díjbeszedő a vonja le az összeget, mert mégiscsak többezer forint. Ott egy másik érdekes eset történt: Díjbeszedők értetlenkedtek, és közölték, hogy olyat nem lehet, hogy személyesen csak a vizet, villanyt fizeted be, a gázt is be kell. Az Üllői úti irodában kis ordibálás után mégiscsak be lehetett fizetni a Főgáz kivételével mindent.

A fontosabb iratokat csatolom. A segítségeteket előre is köszönöm! Banális kérdés: kihez fordulhatnék a problémával szerintetek?
 
jklandras

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.07.13. 10:26:49

@SzaGyu: az szerintem UPC. Az UPS egy csomagfutár cég...

mik-sa 2010.07.13. 10:27:57

HÉLLÓÓÓÓ!!!!
Ha jól értem: 15e-ért leplombálják a gázvezeték csonkját nálad/nagymaminál.

fizesd be, és várd hogy jöjjenek plombálni. kijönnek, és követeld hogy igenis plombáljanak: tehát előbb vezessék be a gázt a lakásba. tudod te mibe kerül manapság gázt bevezettetni egy társasházi lakásba???!?!! itt meg 15-ért megcsinálják!!!!!
Ha meg nem akarják, jelentsd fel hogy nem teljesíti a szerződésben foglaltakat...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 10:31:48

@MyOpinion: Nincs régi óra. Négyzetméterarányos átalány van. Lakás-négyzetméter is van, ahol nem hiszem, hogy fatüzeléses kandalló vagy szenes etázsfűtés működne telente. A szomszédok zsebére akart az "Úrhölgy" (családja nyomására) spórolni. Eddig nem jött össze...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 10:34:34

@Csokis: hitlerszalonnáról nem hallott még a fiatalság?

ionsrác 2010.07.13. 10:39:23

a hatóságként eljáró szolgáltatók miatt nincs és nem is lesz soha ilyen csoportos beszedési szerződésem ebben az országban.

nekem leginkább ez jött le a sztoriból. ha az nincs, akkor lehet levelezgetni a nemlétező gázcsonk leplombálásáról, ameddig csak az istencsászár hatóság óhajt.

ja, és annak az ügyintézőnek a nevét, aki ekkora gyökér, mint D. Katalin, tessék szépen kiírni, hadd égjen a nyomorult ostoba tahó pofája.

donna 2010.07.13. 10:45:44

"ahol nem hiszem, hogy fatüzeléses kandalló vagy szenes etázsfűtés működne telente. "

távfűtésről még sosem hallottál?

Deuce Bigalow 2010.07.13. 10:46:54

roppant egyszerű a megoldás pedig:
egy büdös kanyi vasat ne fizessetek, akkor majd kijönnek pár hónap után kikapcsolni a gázt (ami nincs), és ők maguk igazolják le, hogy nincs mit kikapcsolni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 10:47:30

Az volt már, hogy akkor miért is nem kérte eddig a végleges gázelzárást?

donna 2010.07.13. 10:49:04

az eddigi infók alapján szerintem eddig is fizette a család a gázátalányt, csak nem nézte meg a számlákon, milyen bontásban jön,
mondjuk azt nem értem, hogy milyen gázóra állás alapján fognak évi leolvasást végezni, ha máskor nem akkor kiderül,
hogy nincs óra,
úgy tudom átalánynál is van évi egyszeri összesítés

Zsiger 2010.07.13. 10:49:30

Tök egyszerű. Gázdíjat nem kell fizetni. Előbb-utóbb elzárják a gázt. Mivel nincs gázcsonk, ezért ez érdekes lesz! :D
Mindehol az országban ezt meg tudják csinálni azokkal, akik nem fizetnek. Miért Ti lennétek a kivételek? :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 10:49:56

Hasztamannyana!
Ilyen nincs.
Nem létezik.
Fotósoppp!
Heggggesszed be a gázcső helyét, aztán plombájjad le!

donna 2010.07.13. 10:51:18

szerintem mindenképp jelezzétek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyre, általában ráharapnak az ilyenre, ha mást nem legalább egy kis biztatást kap az ügy

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 10:55:12

@donna: Közben meg a kijelölt végrehajtó bejegyezteti a Főgáz tulajdonjogát a lakásra...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 10:56:34

Ja, azt nem is mondtam: tizenötezeréééé!

Jacaslatom:

1. Társasházi igazolást egy féltéglára feltixózni, ügyfélszolgálat ablakán behajítani!
2. A lyukas üvegen gázcsövet bevezetni, gázcsapot megnyitni, égő pirotechnikai szközt behajítani!
3. Ügyintézőt lámpavasra felfüggeszteni!
4. Forradalmat szítani!

Gólvágó 2010.07.13. 11:00:34

Ha nem a mi pénzünk volna röhöghetnénk. A fiam 11 éve eladta lakását és Bangkokba költözött. Az eladáskor a vevó jelenlétében minden számlát rendezett az áramszámlát is.Tavaly ügyvédtől kapott levelet hogy 1998 évről tartozik 4500 Ft. áramdijjal. öt év után a kővetelés elévül.Amikor ostoba módón felhivtam őket goromba hangon közölték hogy a fiamat már többször értesitették és igy nincs elévülés. Soha semmilyen értesitést nem kapott thaiföldi cimmét nem is ismerik.Azt mondottam ez jogtalan követelés és nem fogja kifizetni. Most jön a java örömmel értesitik ha fele összeget befizeti elengedik a másik felét.Csak azért irtam le ezt mert a szolgáltatók nem mindig korrektek és ügyvédecske a levelezésre mindig akad. Gondolom ez sokszor be is jőn nekik.Ha folyószámláról elvihatték volna a pénzt megteszik és a fiamat meglopták volna ugy hogy észre sem veszi.

papitoto 2010.07.13. 11:05:13

Nekünk a gázosoknál többszöri kérelem ellenére sem változtatták meg a tulaj címét,habár a levelezési cím már stimmel....úgy vagy 4 éve.Ez csak akkor lesz gáz,ha személyesen nem tudja magát(feleségem) igazolni lakcímkártyával.
Annak idején anyósom két szép lánya közül a nagyobbik kirepült.ez kb 2000 környékén lehetett.Kijöttek a villanyosok hogy ellenőrizzék,lopják-e az áramot.Rá két évre kirepült a kisebbik is.Megint kijöttek ellenőrizni.Rá egy hétre kicserélték a villanyórát.
Amikor a kisebbik madár(feleségem) kirepült,matávos-modemes netre fizetett elő,majd lemondta.Majd semmi.Kb 3 évre rá kijött egy 10e ftos számla egy behajtótól,mivel volt egy 300ftos elmaradás annak idején(ami egyébként elvileg rendezve lett),ami a többszöri felszólítás ellenére nem lett befizetve.Hiába küldték ki a sok felszólítást.Mi nem kaptunk ilyen felszólítást.Érdekes módon a behajtó egyből megtalált a hirtelen jól megemelt összeggel.Mondjuk az elismerésre méltó tőlük,hogy megtaláltak olyan számlázási cimmel,hogy
Budapest,Budapest utca 1.
Onnan elköltöztünk és mint a birkák minden hatósági bizbaszt befizettünk, intézések ,stb(házépítés).Most küldött egy papírt a csepeli építésügyi,hogy a garázsra nem volt külön használatbavételi engedély( egyébként az egész házra és telekre vonatkozott az építési és használatbavételi engedély is),és fizessünk be 20e forintot,hogy külön garázsra kérünk használatbavételi engedélyt.Anyósom kérésem ellenére befizette.Erre kiküld egy papírt az építésügy,hogy külön garázsra nem volt építési engedély,ezért büntetést kell fizessünk.
hirtelen ennyi...

donna 2010.07.13. 11:05:25

@donna: Közben meg a kijelölt végrehajtó bejegyezteti a Főgáz tulajdonjogát a lakásra...

légy reális! azért előtte csak le akarják majd kapcsolni a gázról nem? akkor meg hipp-hipp hurrá!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 11:10:13

@Gólvágó: Az ö betű egy sorral feljebb, az o és a p fölött van, a 9-es és az ü között.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 11:10:36

@Kitalátor feljegyzetei:
Nagggyon jó ötlet!
Már csak azt kellene kitalálni, hogy hol van a Duna partján olyan fal, ami mellől belepottyan a vízbe!?
És milyen szögből kell lőni, hogy a paciens a megfelelő irányba boruljon el!?
De nem kivitelezhetetlen, na.

Gonosz Nyuszi 2010.07.13. 11:14:38

" Díjbeszedők értetlenkedtek, és közölték, hogy olyat nem lehet, hogy személyesen csak a vizet, villanyt fizeted be, a gázt is be kell."

Ez egy kicsit "sántít". A Díjbeszedőnél nem lehet villanyszámlát fizetni.
Vagyis ilyet ott nem mondhattak!!

wagabound 2010.07.13. 11:19:14

Valami nem stimmel a posztban. Azt mondja, hogy a _két egybefüggő lakás_ közül a garzonban nem volt gázcső. Ha a másik lakásban van, akkor a házban van gázcső, ebből kifolyólag bizony a garzonban is kell lennie valamilyen csonknak. Levél ide, igazolás oda, a Gázműnek nyilván van dokumentációja a ház _eredeti_ gázcső hálózatáról, és feltehetően ennek alapján követel.

Amúgy pofonegyszerű a megoldás. Fizetés nuku, tértivevényes levélben megkérni a Gázműveket, hogy fáradjon ki a helyszinre, és tisztázza a tulajjal a (műszaki) helyzetet, és arról ott a helyszinen készüljön jegyzőkönyv. A tértivevény visszaigazoló szelvényét és a levél másolatát gondosan eltenni, mert szükség lehet rá egy perben!!

Mogyoró007 2010.07.13. 11:20:53

Tényleg hülye a Főgáz a leírtak alapján. Én csak azt nem értem, ha nincs gázvezeték, nincs gázszolgáltatás, akkor miért akartak nullás igazolást kérni? Mármint mire? A nem látező szolgáltatásra?
Miért csak akkor vették észre, hogy jó ideje levonják az összeget a bankszláról? Azért itt a posztoló is némileg ostoba szerintem...

GZoli 2010.07.13. 11:24:17

Javaslom, ha előttem nem tették meg: Energia Hivatal. Nálam az E.ON szórakozott 8 hónapig. Többszöri telefon, e-mail után sem sikerült nekik. Ment a telefon az Energia Hivatalnak, másnap hívtak is, hogy el van intézve.
Egy próbát megér.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 11:24:55

@AnnaM: Hát még ha kiderül, hogy az ablak alatt az a kókányolva ledugózott vezeték a konvektor gázcsöve volt valaha...

donna 2010.07.13. 11:27:25

@AnnaM: gondolom az eladott lakás után kértek és kaptak nullás igazolást,
de szerintem a gázosoknál nem tiszta, hogy milyen a két lakás megosztása, szerintem ők egynek kezelték eddig a kettőt,

sajna ezt szerintem nem tudjuk meg soha, kíváncsi lennék azért mi lesz a vége?

Roy 2010.07.13. 11:30:44

Egyszerűen nem kell kifizetni a gázszámlát.
Jöjjön ki a gázművek munkatársa, és krese meg, zárja el a nem létező gázórát, és plombálja is le.
Nem kell velük vitatkozni, így talán rájönnek a saját hülyeségükre.

donna 2010.07.13. 11:33:51

@Kitalátor feljegyzetei:
úgy látom meggyőződésed, hogy szarkavarás van, és az elsumákolt fogyasztás nem akarják kifizetni :-)

Roy 2010.07.13. 11:34:53

@wagabound: Attól, hogy az egyik lakásban van gáz az nem zárja ki azt, hogy a másik lakásban egyáltalán még csak gázcső se legyen. Nem tudom láttál már ilyet, a folyosókon megy a fővezeték, és onnan ágaznak le a lakásokba.
Ugyanúgy mint az elekromos áram elosztása.

Roy 2010.07.13. 11:36:52

@donna: Nem vagy egy kicsit rosszindulatú. Legalább is pöttyes a májad. Hogy állíthatsz ilyet, vádolsz meg embereket.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.07.13. 11:37:23

A Fővárosi Gázművek többségi tulajdonosa (most még... ezt nem herdálták még el) A Budapest Főváros Önkormányzata.

Levél a Jegyzőnek. Aki eljuttatja az Illetékes osztályhoz, akik tájékoztatást kérnek a Gázművektől az esetről, ami a fent leírtak szerint elég egyértelmű, nehezen lehet kimagyarázni.

A mi ügyünk is gyorsan elintéződött. Mi email-ben kerestük meg a Fővárost (gyorsabb).

Valószínű, hogy pár embernek nem lesz munkája - a figyelmetlenség és hanyag munka miatt - ami nem is lenne baj, ha ez a vezetőket is érintené, mert nem kérik számon a dolgozók igényes munkáját.

De vezetők biztosan nem buknak, pedig fejétől bűzlik a hal.

Viszont lépni azért kell az ügyben, mert a Gázművek kiadhat fizetési meghagyást is a követelt összegről. Ennek a sötét rejtelmeibe nem érdemes belemenni, mert a végrehajtók az egy külön kategória Magyarországon. Páran már végezték börtönben, de attól még a végrehajtási folyamat elindul.

Nem kéne idáig eljutni. Előzzék ezt meg azzal, hogy előtte lerendezik az ügyet.

rágypéksérotomsik (törölt) 2010.07.13. 11:38:52

Ha jól értem, a garzonban a büdös életben nem volt gázos fogyasztó, a tűzhely is elektromos. A gázátalányt nyilván az eladott másik lakásra kell fizetni, tűzhelyre, vagy fűtésre? Óra nics, azért átalány.
Milyen fűtése van a garzonnak? Mert ha gáz, akkor csak megy valami cső ottan... ha meg távfűtés, és a tűzhely is elektronyos, akkor végképp érthetetlen az egész. Kezdem erősen elveszteni a fonalat...

donna 2010.07.13. 11:42:46

@Roy:
a cinikusan vigyorgó smájlit véletlenűl hagytad le a végéről úgye??

.lll. 2010.07.13. 11:44:48

@Kitalátor feljegyzetei:

ha megint odakulázol a rakpartra,én biza jól seggberúglak!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 11:53:07

@Kitalátor feljegyzetei:
Én még annyira se járok arra.
Ha megyek, akkor is tengeralattjáróval közlekedem, ezért aztán dunsztom sincs (vidéken: tuggyaf@sz), hol lehet ilyen hely.?!:,;

egyszerüen 2010.07.13. 11:53:29

Tigáz sztorihoz hozzászólok én is:D

Csekek fizetve rendesen 1x nem voltunk egy hónapig otthon, majd mikor hazajöttünk fizettük tovább amit elhasználtunk
felszólító levél jött hogy ugyan már tartozás van van fizessük be, semmi gond telefon a tigáznak majd csekk elfaxolva

ugye minden happy??

háát a nagy túró újabb felszólító, újabb fax megy

ki van fizetve, nincs semmi elmaradás

asszony hív rá hogy leszerelték a gázórát és elvitték miért nem fizettem be

telefont felvettem ordítottam a Droiddal, csekket 100 példányba nyomtam faxon, majd újabb telefon és egy kis ordibálással fűszerezett vélemény csere

másnap jöttek a szerelők és visszaszerelték a gázorát

A sluszpoén hogy csekk jött a le és felszerelésről

ordibálás jött, de szarnak rá fizessem be vagy behajtják

ja míg ordibáltam párszor megszakadt a vonal , gondolom a tigáznak ilyen rosz a telefon, vagy a droid nem bírta a kiképzést??

nem baj már váltottam más szolgáltatóhoz , olcsóbb is és egyelőre nem kell ordibálni

előre félek mikor lesz mikor az új házamba költözök ősszel, mert ott meg le akarom mondani a gázszolgáltatást és ugye tigázos a buli.

Kell a francnak gáz föleg ennyiért

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.07.13. 11:55:57

@fogsunder: De, ovis koromban még volt rendszeresen. Illetve iskolásban is, de nem voltam napejos. De gondolod, hogy neki kell szólni földgáz ügyben, ő ért hozzá? Neki szerintem másfajta gázban voltak érdekeltségei.

jklandras 2010.07.13. 12:04:19

a lakás amúgy távfűtéses. megy a telefon az energiahivatalnak.

kösz a tippeket!

histar007 2010.07.13. 12:22:49

Ott volt hiba, amikor hagytátok, hogy a Főgáz lehúzza a számláról a sz összeget.
Ha nem kaptak volna, akkor egy idő után jön a levél, hogy kikapcsolják a gázt nálatok. És akkor jött volna a szerelő, hogy megtegye. Utána meg telefonált volna, hogy az a helyzet, hogy sosem volt gáz ebben a lakásban.
Akkor küldtek volna egy másikat, aki szintén megállapítja, hogy nincs cső.
És akkor talán egy delete gomb megnyomásával eltűntök az ügyfelek listájáról.

Fizetni nekik semmit!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 12:36:08

@lófő: Mé'? Legalább jobb lesz a kapás. @jklandras: Csepegtetünk, csepegtetünk?
BM szolgálati lakás volt?

.lll. 2010.07.13. 12:40:37

@Kitalátor feljegyzetei:

mióta járnak ki a paducok szart enni a rakpartra?

esef 2010.07.13. 12:42:21

@gabbor:
Én meg mindent csoportos beszedéssel.
Van egy fantasztikus trükkje: be lehet állítani egy felső limitet, ha azt meghaladja, nem tudják levenni és küldik a számlát.

@fogsunder:
De igen, sőt még a sztálinorgonáról is... :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 12:43:46

@lófő:
Olybá tűnik, hogy szakmai vita bontakozik ki a kérdés körül.
Én - amennyire tudom - nem a paducok járnak ki székletet enni, hanem a szar ugrik be a vízbe.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 12:44:08

@lófő: Csak ha árad a Duna, de azt mostanában egyre gyakrabban szokott...
Különben is: a szar nem áll el magában, légylárvák fészke és kiválló algatáp is, tehát direkt paducoknak való.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 12:48:34

@lófő: " A paduc egyaránt elfogyasztja az apró állati eredetű táplálékot, valamint a köveken megtelepedett algabevonatot,
amit oldalra fordulva csipkedi le. Télen is táplálkozik. "
www.horgaszvilag.hu/paduc.html

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 12:55:09

@Kitalátor feljegyzetei:
Mert ugye nem mindegy, hogy partra szállni, szart trapálni.
Amúgy valószínűleg szily éppen paducra pecázik, azért nincs új poszt.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.13. 12:59:38

azvoltmárhogyezérttartittazország ?

kisanya 2010.07.13. 13:06:52

Az orszag azert van kakiban, mert sajat magara szarik! Mi többek között ezert költöztunk el innen, ajanlom masoknak is!

flimo13 2010.07.13. 13:08:58

@MyOpinion: tiltsa le az inkasszót, mikor azon vonják a vizet, csatornát is. De jó amikor olyan pofázik bele, aki hírből se ismeri a Díjbeszedőt.

Platon 2010.07.13. 13:15:26

Ügyvéd, polgári per a kamatokért, vagyoni, és nem vagyoni kártérítés.

A másik.

Valószinüleg évek óta fizettetik veltek annak a lakásnak a gázáltalányát ahol nincs is gáz. Elég szép summa ahoz hogy ne hagyjátok veszni. Véleményem szerint küldjetek egy fizetési meghagyást a gázműveknek pár évre visszamenőleg erre a befizetett gáz díjra, plusz kamataira. Kellően nagy összeg lesz ahoz hogy megérje a hercehurcát, és elég nyert ügynek tűnik. Úgyhogy ne féljetek ügyvédhez fordulni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.13. 13:19:32

@kisanya: Te vagy a a százegyedik aki ezt szajkózza. Bárcsak a többi hülye is elhúzna a picsába, talán élhetőbb lenne az ország azoknak, akik a maradásnál döntöttek.

jklandras 2010.07.13. 13:26:30

@Kitalátor feljegyzetei: nem, nem BM szolgálati lakás. Tipikus magyar helyzet: megvettük a lakást, hitelre, szüleim keményen dolgoztak, más kérdés hogy kis országunkban sok évi munka után egy panelre futja az embernek. Most túladtunk rajta.

Amúgy: természetesen azonnal leállítottuk a fizetést, amint megtudtuk, mi a helyzet.

Valaki írta, hogy egyszerűen nem akarjuk kifizetni a fogyasztást. Annak üzenem, hogy olvassa el az első mellékelt levelet, abban a társasház leírja, hogy nincs semmifajta tartozásunk, vagy akár fizetési kötelezettségünk a Főgáz felé.

Dr. Kix 2010.07.13. 13:27:09

De gyorsan eljött a hétvégi poszt. Kár, hogy még holnap is dolgozni kell.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 13:32:32

@Kitalátor feljegyzetei: ha úgy vesszük sztálinszalonna is. de csak mert a ruszkik azt hitték, hogy fennséges eledel amit rekviráltak a németektől. nekik lehet az is volt. (nem rossz az, csak annyi a különbség a valódi házi szilvalekvár és ezen műizé között, mint a legfinomabb pörkölésű etiópiai kávé és a cikóriás pótkávé között.)

zooDoo 2010.07.13. 13:33:02

@atpijkamo: nem tetszik? Akkor el lehet menni! Tessék, lehet indulni! A hétszázát neki! :):)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 13:34:13

@Csokis: a mondás: lehet menni hitlerhez panaszra! - szóval sokmindenben illetékes..

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 13:36:41

@esef: hogy azon milyen szépen játszott tovaris varnuszov.. hajhh.. ;-)

jklandras 2010.07.13. 13:53:23

FEJLEMÉNYEK:

Az imént hívtak a Főgáztól! Még mindig értetlenkednek.

És a nő lerakta a telefont. pont akkor, amikor elhangzott a magyar energiahivatal és a bíróság kifejezés :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.13. 13:55:57

@jklandras: nem telefon héla! Tértivevényes levelezés!

potha 2010.07.13. 13:57:54

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): És ezért nem perelhető a gázos?

Hogy le transzizza az ügyfelet?

Amúgy nem vidéken mint jelent? :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 14:08:34

@potha:
A gázos mindenért perelhető!
Ezért is.
Nemvidéken (azaz a naffaluban) a transzvesztita = transzi.
Olyan mint a tranzisztor, csak 2 lába van.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.07.13. 14:50:51

1. Ha nincs gazszolgaltatas, a fogaz milyen jogon von a szamlajarol akarmit is??
2. Tudtommal lakaseladas elott 15 nappal a gazszolgaltatoval egy un "atadas-atveteli" procedurat kell lezavarni, ertsd: kijonnek lemerik a merot, elszamoljak a koltsegeket, szerzodest bontanak, szolgaltatas leall. Bankba be, megbizast torolni. Es innentol nem er olyan, hogy nini meg mindig fizetek, mint a katonatiszt.

fatesz 2010.07.13. 14:56:42

kedves andrás:

- a válaszadási határidő max. 30 nap (lehet, hogy panasznál 15, nem tom biztosan, üzletszabályzatban meg kell nézni)

- ha letelt, hivatalos állásfoglalás kérése a Magyar Energia Hivatal-tól, pénz visszakérése KAMATOSTUL

- mindenkinek javallom az e-számlát, már ha potensnek érzi magát hozzá. se csekk, se csoportosbeszedés, csak egy számla és netbank...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.07.13. 15:01:40

@papitoto: Ez pont olyan, mint amivel az erdi epitesugyi osztaly anyamat szivatta. Az egyik muhely helyiseget at akartak valtoztatni uzlethelysegre. Azt allitottak, hogy elveszett az ingatlan alparajza. Oke ujra megrajzoltattak nem kis osszegert. Erre jottek hogy hol vannak a parkolok. Valami eus szabaly, hogy az uj epitesu uzletnek biztositania kell N parkolohelyet. Es basztak ra, hogy az uzlet engedelye '91 ota megvan, tehat rank nem vonatkozik.
dolce vita

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 15:09:25

Meg ugye az se nem mindegy, hogy pepsi, vagy popsi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 16:47:04

@vazsmegyeigerdezsház: Talán akkor először is bizonyos közigazgatásban okozott kár miatt kellene az illetékes (átalakuló) Államigazgatási Hivatalnál eljárást kezdeményezni, valamint elhajtani a vállakozás által megbízott ügyintézőt, és olyat felvenni, aki tudja, hogy az alaprajzok a helyileg illetékes földhivatalban, sőt elképzelhető, hogy a megyei levéltárban is megvannak, ha már nincs mikrofilmtár abban a faluban.
@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): De, mindegy, legalábbis az új logójuk öléggé segget formáz.

BlackCaty 2010.07.13. 18:53:20

Kedves Poszt toló ez IJ!
Nem szabad rablóbandáknak (ELMŰ, FŐGÁZ, UPC, és társai) beszedési megbízást adni, mert a sárga csekket, ha nem akarod nem fizeted be, visszaküldöd, ha nem értesz a tartalmával egyet és ezzel megmented a bankszámládat a nem kívánt terhelésektől ;)

Egyébként a FŐGÁZ szarjon sünt, úgy egy talicskányit! :)

Xezs 2010.07.13. 19:09:50

Nincs semmi baj a beszedési megbízásokkal, csak nem kell elfelejteni limitet beállítani hozzájuk. De aki szereti a postán szagolni az előtte álló hónalját 20-30 percen át, az maradjon csak a csekknél.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.13. 19:17:15

Annyira örült, hogy eladta, hogy rögtön elment minden helyre, ahova ilyenkor el kell menni (önkormányzat, díjbeszedők, FŐGÁZ, Elmű, "

Höhö, szegény mama, hgy hulye poszttolo fia van

Mamát svédbe vagy MaJamiba kellett volna kuldeni,nem az szolgálatókhoz, a beszedési megbizást meg már korábban limitálni

Poszt zárható
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.13. 19:53:41

Nem értem, az igazolásban miért kellett kitakarni az ügyvéd szemét.
Tán bűnöző?

moncsacsa 2010.07.13. 21:18:02

@kovi1970: Kedves Levélírónak!
A számláról történő kifizetést le lehet tiltani a banknál! Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató! Olyan szolgáltatásért, amely nem valósul meg, nem kell fizetni! Esetleg kérdezze meg, hogy a visszafizetésnél ugye majd nem feledkeznek meg, a mindenkori érvényes jegybanki alapkamat kétszereséről, merthogy ez a szolgáltatóra is vonatkozik, ha ő jogosulatlanul szed be pénzt!

Egyéves Önkéntes 2010.07.14. 07:32:54

@Kitalátor feljegyzetei: ez az átalány a velünk élő kommunizmus
mindenki szarik bele, mert nem magának spórol
egy csomó helyen a konyhai gáztűzhellyel fűtik a lakást.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.07.14. 10:14:43

@Xezs: Ott a pont. Biza. Ha átalány van, akkor egyszerű, mert havonta egyforma összegben emelik le a fogyasztást.
Ha pedig nem átalány van, akkor kb. ki lehet számolni, hogy mekkora összeget engedek leemelni a számlámról. Ha valami gebasz van, akkor csak 1 hónapot buktam, mert a következőben úgy lefaragom a limitet, hogy semmit nem tudnak leemelni róla.

Azután jöhet a vita. Bennünket 1 szolgáltató sem vesz többé palira.

Jó múltkorában a szolgáltatóm (Vízművek) szolgáltatója (Díjbeszedő) akarta játszani a hatóságot felénk.
Úgy elküldtük melegebb éghajlatra a bandát, hogy csak úgy zakkant.Megmutattuk nekik, hogy hol a helyük, és azt is, hogy hol játszhatják a hatóságot. Azóta csend van.

Ha sokat kekeckednek díjbeszedőék, csak azért is más szolgáltatót fogunk választani a vízszolgáltatás terén, hogy tőlük megszabaduljunk. Ezek valahol az 50-es években megragadtak. Ingyenélő, rabló banda. Még véletlenül sem arra válaszolnak, amit kérdezünk. Mint a gépek, egyfolytában ugyanazt szajkózták, csakhogy a lényeget, azt hogy baromságokat csinálnak, figyelmen kívül hagyhassák.

Xezs 2010.07.14. 10:18:55

@Gromek: Az a baj sokszor, hogy ügyfélszolgálatisnak olyat ültetnek be, aki nem tud semmit és nem is akar. Így kínjában végigbogarássza az előre megírt válaszokat, aztán azokat mondogatja vissza, pedig csak a saját dolgát nehezíti meg ezzel. Ez hellyel-közzel minden szolgáltatónál ismert dolog.

jklandras 2010.07.14. 10:27:07

ÚJABB FEEMÉNYEK:

A Főgáztól ma ismét flhívtak bennünket (de még mindig nem mutatkoztak be). Már megtalálták az iratokat (mily szerencse, hogy éppen a homár közlése után 1 napra lettek meg az iratok), és akkor észlelték, hogy valami tényleg nincs rendben, és dolgoznak az ügyön. A tegnapi hölgy a telefonban egyébként minősíthetetlen hangnemben beszélt, így mi is vele. De a pasi, aki ma telefonált, nagyon udvarias volt.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.07.14. 10:33:42

@jklandras: Az lenne már az ideális, ha végre elmennének nyugdíjba az elvtársak és az elvtársnők. Alulképzettek, modortalanok, hatóságnak képzelik magukat. Már amúgy egy személyben is. Hátha még tömegben vannak.

Talán a generáció váltás meghozza az igazi szolgáltatást is. Mert még nem tudatosult eléggé ott a fejekben, hogy ők azért vannak, mert mi vagyunk. Tehát ők vannak értünk, s nem mi értük.

Ha ezt felfogják, mert kénytelenek lesznek, lassan-lassan előremozdulhat az igazi szolgáltatás...minősége.

Xezs 2010.07.14. 11:12:40

@Gromek: Voltam ügyfélszolgálatis áramszolgáltatónál, és tapasztalatból mondom, hogy azok szoktak ordibálni az ügyféllel, akiknek fingjuk sincs arról, hogy hogy is kéne megoldani az adott ügyet. Így vezetik le a frusztrációjukat.

És bizony, hogy sokszor a szocializmusban ottmaradt ősküveletek azok, akik nem konyítanak semmit sem a dolgokhoz. Ahol én dolgoztam, ott is volt 2 vén picsa, mindenki utálta őket. Állandóan óbégattak ha valami nem tetszett nekik. Egyszer pl. azért mert valaki a 640x480-as felbontásukat átállította valami értelmesebbre, hogy ne folyjon ki a szeme. Ők meg nekiálltak rinyálni hogy így ők meg nem látják a betűket. Szemüveg persze minek.

Aztán volt egy rendszerátállás, ahol meg szó szerint sírtak hogy ők ezt az életben nem fogják megtanulni. Pedig az új rendszer is hasonló bonyolultságú volt mint az előző.

És persze nagyon sokszor hallottam őket úgyféllel ordibálni, bentről meg hallottam a füleseket, hogy mindent elbasznak. A végén már csak mérőállás-rögzítést bíztak rájuk. Szerintem azóta nyugdíjasok már, ami a cégnek megváltás.

Platon 2010.07.14. 13:41:23

@jklandras:

Mindenképpen nézzetek utánna hogy mióta szedik a pénzt a másik lakás után is. Könnyen lehet hogy több évi gázdíjjal tartoznak nektek.

vidéki suzukis 2010.07.14. 14:31:00

Nem szabad engedni, hogy bárki magának utalgassa a pénzünket. csoportos beszedési megbízást nem adni senkinek! Vagy csekk, vagy saját kezű utalás (pl. internetbankon). Aztán ha jogtalan csekk jön, akkor az "iktatni" kell, oszt' jónapot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.14. 16:27:43

B+ hagyni kell hogy bepereljenek, és vinni az igazolást ill. helyszíni szemlét kérni egy szakértőtől, gázszerelőtől, akármi. Ekkora idiótákat.

A másik tuti az az "elveszíti".
Hogy a picsába, milyen érdekes.
Amikor az ügyfél veszít el valamit, akkor milyen hirtelen tudnak büntetni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.15. 08:10:51

@jklandras: " A tegnapi hölgy a telefonban egyébként minősíthetetlen hangnemben beszélt, így mi is vele."
Attól, hogy se nem dur, se nem mol, se nem valamelyik pentaton, még nem biztos, hogy minősíthetetlen, sőt! Egyszerűen arról van szó, hogy komolyabb szakértelem kell a minősítéséhez.

Dr. Eher 2010.07.15. 19:51:35

Egy haverom kecóját jó évtizede lefoglalták, azóta a tulajdonos a magyar állam. 1 éve jött a levél a vízművektől hogy "valaki" kérésére felszerelték a gázórát, és ő most ezt fizesse ki. Persze jót röhögött rajta, de csak küldözgetik havonta a leveleket. Ezt megunva főldhivatalba be, tulajdoni lap kikér, világosan rajta van hogy a tulajdonjogot 10 éve az állambácsi gyakorolja. Fénymásol, vízműnek beküld, szevasztok. Következő hónapban megint "fizesse be" levél. Természetesen nem fizette be, próbálkozzanak behajtani. Bírósági perben úgysincs esélyük, egyértelműek a hivatalos okiratok. Olyanok mint a centrumos gecik a 4.99 éve lejárt parkolási bírságokkal.

Dr. Eher 2010.07.15. 19:53:45

@Dr. Eher:

javítva: nem vízmű, hanem gáz.

Dr. Eher 2010.07.15. 20:01:01

@EÖ:

Ez így van. Egyszer laktam albérletben, ahol a főbérlő a konyhában a villanytűzhelyet 0-24h-ban járatta télen, ajtó nyitva, az volt a fűtés. Ha meg túl meleg van, ablak kinyit, had menjen az utcára is egy kicsi. :)

Dr. Eher 2010.07.15. 20:03:54

@moncsacsa:

"Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató!"

Igaz hogy nem szolgáltató, csak rablóbanda, de az APEH már volt nálam foglalni nemlétező adó"tartozás" miatt. Csak úgy kijöttek a semmire. Ennyit a jogos követelésről.

Dr. Eher 2010.07.15. 20:07:22

@moncsacsa:

"Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató!"

Igaz hogy nem szolgáltató, csak rablóbanda, de az APEH már volt nálam foglalni nemlétező adó"tartozás" miatt. Csak úgy kijöttek a semmire. Ennyit a jogos követelésről.

Dr. Eher 2010.07.15. 20:10:02

@moncsacsa:

"Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató!"

Igaz hogy nem szolgáltató, csak rablóbanda, de az APEH már volt nálam foglalni nemlétező adó"tartozás" miatt. Csak úgy kijöttek a semmire. Ennyit a jogos követelésről.
süti beállítások módosítása