Tékozló Homár

Re: Hogyan terelik az ügyfeleket magánrendelésre a Péterfy Sándor utcában - a Hepinet válaszol

2010.08.05. 01:44 | szily | komment

Korábbi posztunkban olvasónk, a leendő apa azon bukott ki, hogy a Péterfy kórházban ingyen, OEP-finanszírozásban nem mehetett be az ultrahangra a feleségével, 9900-ért viszont igen. Az érintett - aki ezt a kommentek közé már megírta - itt válaszol:


Tisztelt Homár,

mint közvetetten megszólitott fél, szeretnék hivatalosan is reagálni a cikkben emlitett eset kapcsán. A Péterfy utcai rendelőben a Hepinet, mint magáncég nyújtja a délelőtti OEP által finanszirozott ultrahangos
szakrendelést (ingyenesen) és délután a 4D ultrahangos magánrendelést. A két dolog teljesen más kategória mind szakmai tartalmát, mind időtartamát tekintve. Értelemszerűen a délelőtti rendelésen a legfontosabb szempont, hogy a lehető legtöbb vizsgálatra váró pácienst a szakmailag megkövetelt szinvonalon megvizsgáljuk. Ebbe azonban nem tud beletartozni a hozzátartozók kiszolgálása. Sajnos sok negativ tapasztalatunk volt hozzátartozókkal, akik a vizsgálat alatt oda nem illő módon viselkedtek és ezzel zavarták, gyakran akadályozták a vizsgálatot végző, rendkivül felelősségteljes munkát. Sok homárcikket tudnánk belőle irni, ha lenne bármi értelme a mi panaszkodasunknak.
Emiatt történt, hogy ez a rendelkezés megszületett, ami nyilván sújtja a jószándékú, kultúrált kisérőket. De sajnos nem látunk ennél jobb megoldást, hiszen milyen alapon is tennénk kivételeket. A délutáni rendelés már egy teljesen más műfaj, azoknak szól elsősorban, akik a vizsgálatot egyben fel szeretnék használni egy élmény megszerzésére is. Ahogy azt bizonyára a legtöbben tudják, mind időtartamában, mind látványosságában más vizsgálat a 4D. Szó sincs azonban terelésről, aki nem kiván "mozizni", annak rendelkezésére áll a délelőtti rendelés beutalóval ingyenesen, de magánrendelés színvonalán. Aki viszont szeretné átélni és eltenni a babamozi élményét, annak talán nem meglepetés, hogy ezt bizony már nem finanszirozza az OEP. Természetesen sajnálom az apuka felháborodását, és örömmel veszem, ha megkeres minket, szívesen segítek eloszlatni a félreértéseket. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a jövőben még egyértelműbben fogom én és összes kollégám a fentieket kommunikálni annak érdekében, hogy minden páciens el tudja dönteni, hogy melyik szolgáltatást kivánja igénybe venni. Sajnáljuk a történteket, és azt, hogy a szakmai munkánk szinvonala és felelőssége érdekében népszerűtlen intézkedést is meg kellett hoznunk, de épp a kismamák és a magzatok biztonsága érdekében tettük ezt.

Kérem, hogy válaszomat teljes terjedelmében, eredeti formájában közöljék le a cikkhez kapcsolva.

Köszönettel,

Dávid Gábor
ügyvezető
Hepinet 4D Ultrahang

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.08.05. 01:46:36

Gaborkam!

"de épp a kismamák és a magzatok biztonsága érdekében tettük ezt."

Szal, ha akispapa leul az ejto mellett 3 meterre az ultrahangos mifenetol, az nagyban mit is veszelyeztet?

Hmm-hmm, irj egy masikat, ezt olyan 3 alara tudom csak ertekelni, sajnos tartalmilag sem eros, adekvatsagat tekintve meg elemzem.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.05. 01:49:03

@Megdobbent: Hát akkor most nem ül le. Azért vannak ennél nagyobb bajok is a magyar egészségügyben.

Megdobbent 2010.08.05. 01:55:16

@atpijkamo: Perszehogy, de ez is biztos szar lehetett az erintett kispapanak (erre nincs jobb szo?), erre ez a magyarazat, hogy hat nemelyek micsinaltak. Mondjuk nekem van szemem nemelyekhez, sot van a nem nemelyekhez is, ugyhogy feherlistaznek, ki veszi eszre? ;>

Napersze, ha a remenyteli apuka bal kezben sorrel, jobb kezben baltaval, zsebebol kilogo bodzatermelo igazolvannyal volt, akkor meg ize... Hat na.

Sajna egyebkent az egeszsegugyet eleg jol ismerem, szegyellem is miatta magam, de csak azert, mert mindig annak a kormanynak fizetek adot, aki eloszor azt zsebre vagja, aztan belerohog az orvosok, tanarok, rendefenntartok szemebe, hogy SZORI koma, evvan.

Megdobbent 2010.08.05. 01:59:15

"aki nem kiván "mozizni", annak rendelkezésére áll a délelőtti rendelés beutalóval ingyenesen"

Ez viszont szoget utott a fejembe. Egyreszt ugye 3 erzekelheto dimenzionk van, mar itt a 4d-vel gondban vagyok.

Gondolom az ido lehet a negyedik, tehat leulok a karfas borfotelbe, eloveszem a popkornt, szurcsolom a kolat, megnezek egy elozetest es egy reklamot, felteszem a szemuveget, es lathatom a kis lurkot, ahogy ott szteppel bent, aztan egy fade out-in es maris latom mi lesz belole, mikor hazasodik, meg minden?

Vagy hogyhogy mozi, hat telleg ennyire mas a vilag, mint az en idomben? :/

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.05. 02:01:43

@Megdobbent: "szar lehetett az erintett kispapanak"

Hát akkor meg kipengeti a pénzt és mozizik.

"egeszsegugyet eleg jol ismerem, szegyellem is miatta magam"

Nem tudom. Nagyon sok nem tetszik nekem benne. De van egy másik oldala is a dolognak, az OEP állítólag eléggé költséghatékony. Ilyen kevés pénzből elég nehéz fenntartani. Bár lehet, hogy ez inkább a tékozló koldus esete.

Megdobbent 2010.08.05. 02:19:34

@atpijkamo: gyanusan nagy a csend az OEP korul, egyszer majd kiborul a bili, es akkora csodalkozas lesz, hogy "hu, ezek loptak?!", amilyen a bkv-s dobozokkal sem volt :I

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.05. 02:26:44

@Megdobbent: Nem hiszem. Inkább fordítva. Az OEP csodálkozik nagyot, jé, ezek lopnak???

Mondjuk elmegy egy cég egy idősotthonba. Az orvos mindenkinek felír egy nagyothalló készüléket a drágábbikból, és megkapják a gagyit, ami aztán ott porosodik a fiókokban.

pkrisko 2010.08.05. 04:46:24

Őszintén szólva az apukát sem értem, pláne, ha nem az első gyermekről van szó.
Nem tudta, hogy mindenért fizetni kell?

Shinjuku 2010.08.05. 04:46:55

Ez egy teljesen jó PR szöveg... A 4D teljesen más élmény mint a normál ultrahang... De ha fizetnek akkor délelőtt is rendelkezésre áll... Akkor átkapcsolják a 4D gombot és onnantól ugyanaz az ultrahang gép zenél, vetít és sokkal több áramot fogyaszt... amit az OEP már nem finanszíroz. Ekkora mellébeszélést már rég hallottam.

Megdobbent 2010.08.05. 04:47:33

@atpijkamo: mindketto igaz. Sajna viszont neha picit tulbuzgo, amikor a sajat rendszerei allnak/tulterheltek (online), aztan baszogatjak az orvost, meg levonnak tole, hogy adott ora:percben miert nem ellenorzott...

Szoval magyar ez minden oldalrol. Asszem anno pont a korhazakban volt ez a "Nagy Machinator" nevu szoftver, aminek beirtad, hogy sebkotozes, az meg kidobott meg 5-6 ellatast... Ahogy visszaneztem az en TAJ ellatasaimat, hat tuti, hogy akkoriban uzemelt a szoftver, mert egy varratszedes mellett azert ott fityegett a pszichologiai tanacsadas, eletvezetesi tanacsadas, nem kulonben a sugott beszed hallasvizsgalata :)

Bar volt valami fickonak egy mehszajtukrozes is beirva, gondolom picit akadt az adatbazis :>>>>

Shinjuku 2010.08.05. 04:53:18

Ráadásul az a gyanum hogy a délutáni páciensekért is legombolják a sápot az OEP-ről. Ezt minden orvos tudja.. legjobb üzlet manapság orvosi műszereket finanszíroztatni és maszekban üzemeltetni. Megfinanszíroztatsz egy bankkal egy mammográfiára alkalmas gépet mondjuk 12 millióért aztán maszekban üzemelteted egy korházban... egy vizsgálatért 35 ezer forintot gombol neked az OEP és csak 5 percig tart... Ki lehet számolni hogy mennyi idő alatt jön visza az ára... egy ilyen gép évtizedekig elketyeg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.05. 07:02:09

leforditom nektek, ugy latszik csak en tudok a sorok kozott olvasni
szakrendeles folyik delelott
"ingyenes"
sok kismamat meg kell nezni, rendben mennek a dolgok
sokan, kispapak, nagypapak, vodzaszedok es susogosok ugy gondoltak lehet oromkodni, hogy egy olyan "moszatszeru valami" mozog a tv-ben
/regeny tydnek irni, latatlanban, micsoda szellemes vihogasok kozott jeleztek, hogy ott a futyija vagy a puncikaja stb/
ez faraszto volt
igy a normal rendelesen megszuntettek
a mahanrendelesen meg meghaytak, egtreszt a "belepo" miatt kiszurtek egy reteget
masreszt az rendeli a zenet aki fizet
szeribtem tok rendben van a valasz is a helyzet is
en tutiban ertem:)
koszonom a figyelmet

juhaszvik 2010.08.05. 07:29:13

nekem már az eredeti posztból kiszűrődött, hogy a posztoló apuka túlhörögte az egészet.

én azt nem értem, hogy eddig miért engedték be őket?
a vizsgálat arra szolgál, hogy megállapítsák a baba egészségi állapotát. ennyi, nem több. plusz dolgokért tessék hápogni a magánrendelésen.

Laser11 2010.08.05. 08:07:31

A válasz nem rossz, de nem stimmel teljesen. Mi a DOTE-ra jár(t)unk ultrahangra, ott kapásból bemehetnek a hozzátartozók a "délelőtti OEP-es" UH-ra is, plusz pénz nélkül. Ahányszor eddig voltunk, kb. 30-40 ember várakozott, szóval van tömeg. Igaz, hogy sok ott is a suttyó, mikor legutóbb voltunk a vizsgáló szakorvosnak kellett rászólni a következő várakozóra, hogy kussoljanak már, de ezek szerint ott ennyi belefér annak érdekében, hogy pl. az apuka is láthasson valamit a kölökből. Ha jól tudom, ott nincs délután magánrendelés, így nem nagyon van hová küldeni a delikvenseket. Tény, hogy a 4D-s móka jobb, mert nem 5 perc mint a sima UH, hanem kb. 45 perc, mindent lehet kérdezni és nagyon alaposan megvizsgálják babát+mamát. DE nem mindenki engedhet meg magának 10 rugót, így ha a DOTE-n - ami elég tekintélyes helynek mondható országos viszonylatban is - belefér, hogy a bunkókra rászóljanak ( nem rájszoljanak ) és így mindenki láthatja leendő gyermekét és minden happy, akkor a Péterfyben is beleférhetne, kedves ügyvezető úr.

.lll. 2010.08.05. 08:22:48

az a lényeg,hogy itt 4 débe nézheted az asszon perecét

AppleJuice 2010.08.05. 08:32:56

Érdekes dolog ez, mi a SOTE-n voltunk, és hát rengeteg anyuka, velük rengeteg hozzátartozó, őrült meleg, szóval mindenki azt várta, hogy minél hamarabb végezzen. Ott sem engedték be a hozzátartozókat, és jobb is, mert ahogy elnéztem, amilyen higiéniai állapotban egyesek voltak. pff...
Megvolt a vizsgálat, egészséges a baba, magándoki felhív, 10 rugó, és mozizás, batárságos hangulat, mindent kérdezek, mindent elmond, végén DVD-t ad, hogy terjesszem a családban.

Szvsz nem gáz, ha a többletszolgáltatásért fizetni kell, mert a 4D-s valóban többletszolgáltatás (élményileg). Persze az mégjobb lenne, ha lenne minden kórházban 5 vizsgáló, ahol párhuzamosan folynának a vizsgálatok, légkondícionált körülmények között, és minden vizsgálóban 4D-re képes berendezések lennének, és az egészet az állam fizetné, de itt még nem tartunk.

torma99 2010.08.05. 08:41:48

Kedves Dávid Gábor!

Csak az nem derül ki a vacakul tördelt válaszodból, hogy a délelőtti rendelésen miért is sápolt be egy alkalmazott 10k-t azért, hogy bemehessen az apuka, aki a szabályok szerint nem mehetett volna be.
Szal az alkalmazottaid zsebre dolgoznak...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.05. 08:57:43

@Megdobbent: "fickonak egy mehszajtukrozes"

Lenyelt egy méhet, mi mást írhattak volna.

ed_atya 2010.08.05. 09:01:39

A délelött belépő látogatókkal sok a rossz tapasztalat, de délutáni fizetővendégekkel viszont nem... Milyen érdekes...

AppleJuice 2010.08.05. 09:10:44

Érdekes, hogy ha a 4D már délelőtt is van, és az OEP-es, akkor a magánrendelés esetében az apuka tejel 10.000 Ft-ot, egy 30-40 perces moziért.

A mi esetünkben még más volt, mert ott délelőtt csak normál ultrahang volt, és ami fizetős volt, az már 4D-s volt. (másik időben, és másik helyen)

r-v-timi 2010.08.05. 09:15:07

Az eredeti posztot nem olvastam...
Én a SOTE-re jártam a legutóbbi terhességemmel, nem volt fogadott dokim.
Az UH-ra nem jöhetett be hozzátartozó (bár láttam néha, hogy "nagyon nagy" dokik privát betegei bevihették az apát... De nem is ez a lényeg, bár mindig sokan voltak, de mindig maximálisan elégedett voltam, elmagyarázta a szonográfus, hogy mit lát, mi hol van, kérdezték, hogy szeretném-e tudni a nemét. És ha haza szerettem volna vinni az élményt a családnak 500-ért volt a hagyományos kép 1000ért a "színes" (de ez nem mindegyik gépen volt elérhető, úgyhogy ki kellett fogni, hogy olyan helyre legyen az időpont a több rendelőből ahol van modernebb gép. és párezer forintért lehetett kérni videóra rögzítést. Szerintem tök korrekt, mert egy-két képet ki tudott fizetni olyan család is, akinek esetleg a 4D nem fér bele.
Természetesen a 4D-s rendelés nekünk is egész más volt, családi muri, nagyon kedves szonográfus, 2Xfél órás vizsgálat (az elsőn nem mutatta az arcát a kicsi) hiába próbálkozott a hölgy mindennek, kólával, csokival kínált, séta stb. Majd megbeszéltük, hogy akkor a vizsgálati díj felét fizetem, 2 hét múlva visszamentem akkor újabb mozi és csak a másik felét fizettem ki a vizsgálati díjnak, megkaptam mind2 vizsgálat DVD-jét, és egy csomó képet CD-n meg egy kinyomtatott képet.
Szóval értem-látom a különbséget a TB és a magán rendelés között, de szerintem lehet kompromisszumot kötni, néhány intézménynek megy

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.05. 09:15:37

@ed_atya: "de délutáni fizetővendégekkel viszont nem"

Gondolom bodzaszedők nem mennek a fizetős rendelésre.

Gastroger 2010.08.05. 09:21:52

@hagyma: Nekem is ez jutott eszembe. Délelőtt az ingyenes szakrendelésen, 2D van, és az anyukát vizsgálják. Az, hogy a tarkaszoknyás anyuka mellé, még becsődüljőn 8 darab kalapos, susogósdzsogginges, aranyláncos, feltételezhetőnek vélt potenciális apukajelölt, és ott vigyorogjanak, meg a normál 2D helyett, 12 példányban kérjenek 5D-s felvételt, és közben idióta kérdéseket tegyenek fel. A vizsgálat az anyukára vonatkozik, a mozizás meg pénzbe kerül. Sajnos, nem lehez kiíírni, hogy csak kultúrált, és csendben nézelődő apukák bejövetelét kérjük.

Kandras 2010.08.05. 09:32:38

"Sajnos sok negativ tapasztalatunk volt hozzátartozókkal, akik a vizsgálat alatt oda nem illő módon viselkedtek és ezzel zavarták, gyakran akadályozták a vizsgálatot végző, rendkivül felelősségteljes munkát."

Azért én őszintén kíváncsi lennék egy-két példára, mert elképzelni nem tudom, hogy ez mit takarhat.
Bemegy és elkezdi csapkodni az asszisztensnő seggét?
Kurjongat, hogy "hííí asszony, de jó a nunid belülről"?
Poénból belógatja a pöcsét az ultrahanggép képernyője elé és azt mondja "dehát a gyerekünk egy faszfej!"?

Komolyan nem bírom elképzelni, hogy miket csinálnak ott az emberek. :D

Бабаяга 2010.08.05. 09:43:21

"Fontos azonban kihangsúlyozni, " T. üv. Úr, lehetne néhány magyarnyelv órát is venni!

Nekem úgy tűnt, hogy apuka nem moziélményre vágyott, csak szerette volna konstatálni, hogy anyuciban baba és nem bagoly leledzik. (Bár lehet, hogy én a férjemből indulok ki.) A hasamban lévő gyermek apjának, aki nekem is közeli hozzátartozóm joga van tudni a "beteg" állapotáról, ezért szerintem jelen is lehet a vizsgálaton. Ott állhat és nem több, nem kérdezheti meg a gyerek nemét, nem kérheti meg, hogy neki is magyarázzák el, hogy mi micsoda, de jelen lehet.
A babamozi, pláne dvd, pedig jogosan fizetős kategória, csak a közvetlen hozzátartozó teljes kizárása és a szórakoztató családi élmény között azért vannak lépcsőfokok. Ezért tűnik lenyúlósnak a történet a fenti magyarázkodás ellenére is.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2010.08.05. 09:44:15

Azért én még mindig nem értem, hogy a délelőtti tömeges szakrendelésbe hogyan fér bele mégis az Apuka, ha fizet????? Akkor már nem kell ellátni a megfelelő időben és színvonalon a többi OEP-finanszírozott beteget?? Ha a délutáni 4D rendelés a fizetős, akkor hogy kerülhet be apuka mégis délelőtt fizetve???? Ezt írja meg legyen oly szíves érintett fél úr! Ha bodzaszedő apuka előveszi a húszezres köteget és vastagszoknyás anyukához bemegy a 8 pereputty, akkor máris kultúráltak lesznek?? MÉG MINDIG NEM ÉRTEM!!!

labi 2010.08.05. 09:58:52

@Kandras:
Pedig kb egész jól leírtad. :)

AppleJuice 2010.08.05. 10:02:28

@Tarika:
Igazad van, nekem is ez az OEP/magánrendelés egyidőben című dolog bűzlik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 10:05:04

@r-v-timi:
a szonográfus"
Lyóó, te tengeralattjáron voltál?

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.08.05. 10:06:38

4D hehehehe... legyen inkább öt és írják oda "New!" és "Akció!" na meg persze "Exkluzív!" vagyis jöjjön el és vegye igénybe Új! Exkluzív! Akciós! 5D ultrahangos szolgáltatásunkat!
4D ... röhögnöm kell...

juhaszvik 2010.08.05. 10:16:49

@horex: A szonográfusok speciálisan képzett szakemberek, akik önállóan végeznek ultrahangvizsgálatokat radiológus szakorvosi megbízással, felügyelettel.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 10:20:09

vizsgálat alatt oda nem illő módon viselkedtek és ezzel zavarták, gyakran akadályozták "

Felgerjedtek a mamára, vagy mi
Lehetett volna esetleg pípsós ablakokat kiképezni, egyet és a papák kivulröl ott kukanthattak volna

Vagy egyszeruen, a parasztnak ez jár,a milliomosnak meg langy hárfazene, kávé, bőrfotel, fűszoknyás nörsz

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 10:21:54

@juhaszvik: speciálisan képzett szakemberek"

Önállóan + felügyelettel?
Ezhogy?

Szonáros az nálam, a /sárga/tengeralattjáron van

Бабаяга 2010.08.05. 10:32:13

@Korcs: Ezt egyébként én se értem. Van 3d. Ez idáig rendben. A 4.d az idő lenne, mert mozog a kép? Ipolytarnócon a 4d mozi, azért 4, mert még a széked is mozog, ahogy repkedsz, gyorsulsz, zuhansz stb. az évmilliókkal ezelőtti tájon. Babamozi esetében tudtommal a szék, vagy ágy nem mozog.

Giraffa 2010.08.05. 10:40:21

Esetleg óvadékot kéne fizettetni a páciensek kísérőivel. Akik visszakapják az összeget, ha nem balhéztak. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 10:51:30

Hasi UH-ra ,mellkasröGGenre, prosztatatmasszázsra bejöhet-e a feleségem??

Бабаяга 2010.08.05. 10:53:54

@horex: Tüdőszűrőre nem, de más UH vizsgálatra igen, mint közeli hozzátartozó.

krj 2010.08.05. 11:12:58

@horex: "szonográfus" ez a neve, okoska.

krj 2010.08.05. 11:25:38

@horex: "szonográfus" így hívjék, okoska.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 11:35:54

@krj:
Én ugy mondom szonáros és haditengerész,
te ész
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 11:37:37

@Бабаяга:
Oszt tüdőre mé' nem, ugyse lát semmit
Mellkasröggenyre sem? Miért nem?
Kap ólomköpenyt oszt gyönyörkodik

szépjuhászné 2010.08.05. 12:13:44

@juhaszvik: Csakhogy a baba egészségi állapota az apjára is tartozik. Sose értettem, miért egyszülősek a vizsgálatok. A gyereket ketten csináltuk, ketten fogjuk nevelni, azt akarom, hogy az apja is lásson mindent. Az akarat persze már csak elméleti, én a nyolcvanas években szültem. Akkor is utáltam, hogy mindenből kihagyják az apát.

szépjuhászné 2010.08.05. 12:18:59

@Gastroger: De azt ki lehetne, hogy egy! hozzátartozó mehet be.

szépjuhászné 2010.08.05. 12:20:22

@Бабаяга: Köszönöm, pont erre gondoltam!:)

szépjuhászné 2010.08.05. 12:22:53

@horex: Jobb helyeken prosztatamasszázsra meg is tanítják!

PointeDuLac (törölt) 2010.08.05. 12:34:07

A délelőtti OEP rendelésen is joga van az apukának bemenni!ha valaki nem úgy viselkedik,ahogy kéne,azt zavarják ki,de ne a tisztességeseket szivassák már!
az az apuka is ugyanúgy fizeti a TB-t,adót,minden joga megvan ahhoz,hogy ingyen is láthassa a gyerekét.
apukának javaslom h álljanak arrébb egy másik kórházba,ezek meg egyék meg a pénzüket ott,ahol vannak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.05. 12:34:33

en mos tole;etesen kepben vagyok mert Mary lanya jovo heten szul es mivel Kansasban elnek havonta kuldte a fotokat
hat az ekso 4-5 honap az a "moszat" kategoriaba tartozik
aztan valami alakul
az utolso, ami szinesbe jott mar lathato az osszegombolyodott leendo baba
de hogy oszinre legyek en speciel semmi ertelmet nem latom, hogy a laikus kispapa ezekey orommel nezehgesse meg mutogassa a kocsmaban
mondjuk Denisset ismerni kellene
mikor Hawaion voltak es elkuldte az ott keszult fotokat a lakasban lebo osszes computer lefagyott
oluan 5000 fotot csinalt rajta volt hawaii teljes noveny es allatvilaga\
meg Mary is megunta 10 perc utan

csípősmustár 2010.08.05. 13:02:12

No, akkor újra, amit már előzőleg is kérdeztem és itt sem a posztban sem a kommentekben nem találom még a választ. Értem én, hogy a paraszt, hőzöngő, ordibáló stb. hozzátartozó maradjon kint, vagy küldjék ki, no de egy normális ember?
"Bemehet? Nem mehet be?
Hogy van ez?
Az, hogy a gyerekemmel bemegyek, alap. Eddig még sehol nem akartak kiküldeni, remélem, nem is fognak.
De egy nagykorú emberrel nem mehet be egy hozzátartozó vagy bárki, akiben ő megbízik? Le van az írva valahol, hogy a beteg (?) csak egyedül léphet az orvos színe elé?
És ha le van írva, akkor mi az indok rá? "

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.05. 13:04:50

@hagyma:
5000 fotot csinalt "
és persze 3Mb/picture méretben küldte át
:)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.08.05. 13:17:11

@Megdobbent: nem az időre szokták mondani, h negyedik Dé? én azt is érzékelem, jó vagyok nem? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.05. 13:31:04

@csípősmustár:
nem tudom en sosem ereztem keztetest, hogy a nogyoftaszhoz pl bemenjek
megvartam a folyoson, de nem vagyunk egyformak
de lehet az sincs leirva, hogy nem mehet be testvert naymami anyos sogor
@horex:
naturlich

MEDVE1978 2010.08.05. 13:42:19

@csípősmustár:
Igazából meg lehet érteni ezt a kitételt. A magyar egészségügyi intézmények döntő részében nincsen biztonsági őr. Ki utasítgassa ki a bejött apukákat, ha éppen részegek, büdösek vagy piszkosak. Ma reggel jöttem munkába és a Margit híd budai hídfőnél ifjú (kb.18-20 év körüli) kreol apukát láttam, kezében lányával, aki a hatos villamos ajtaján mint a hülye nyomogatta a gombot, amikor az már elindult. Az apuka ezt a kurva anyád szopjon le, te rohadt geci felkiáltással kommentálta.

Úgy gondolom, hogy az egészségügy a beteg vagy ebben az esetben az állapotos hölgy jólétét köteles biztosítani. Ez nem boldog mozi, hogy az apuka is végig mosolyogva asszisztáljon vagy akár balhét csináljon. Utána ki dobja ki, ha netán lopni vagy gépeket babrálni akar?

Ismerősöm bíróságon dolgozó hölgy. Ő mesélte, hogy egyszer bejött egy büdös (mosdatlan) ügyfél. Közölte, hogy ő vízművekkel áll vitában, akik elzárták nála a vizet, ezért az egész családja tetves lett. Majd mikor úgy tűnt, hogy nem neki kedvez a bíróság, majdnem nekiment a személyzetnek. A teremőrökből a bíróságokon is kevés van és általában nyugdíjas bácsik.
Ha már a bíróságon is nehéz megvédeni az embereket, akkor mit várjunk az egészségügytől?

neomatsek 2010.08.05. 16:42:47

@MEDVE1978:
Elhiszem, h vannak ilyen esetek, hiszen én is láttam már jó pár hasonló megnyilvánulást, de miért az a megoldás, h a normális, viselkedni tudó embereket büntetik? Miért nem a tahókat? Ezek az emberek többek között azért viselkednek úgy, ahogy, mert tudják, h a kutya nem fog szembeszállni velük.
Sose értettem pl, h teremőrnek, biztonságinak miért nyugdíjas, időnként öreg bácsikat vesznek fel. Alkalmazzanak egyrészt megfelelő számú embert, másrészt olyanokat, akik ténylegesen meg is tudják védeni a dolgozókat és a többi embert a rendetlenkedőtől.

Zsírfeka 2010.08.05. 20:56:03

Gondolom a helyes megnevezés:
Dávid Gábor
Head of
Hepinet 4D Ultrahang

Megdobbent 2010.08.06. 05:16:51

@Zsírfeka: Bizonyhogy igy kene, aztan reklamozhatna is ilyen lajt baszasokon aszfaltranemfestett parkoloban, hehe :>

Megdobbent 2010.08.06. 05:22:21

@rrroka: Jo bizony, de lecci csinalj nekem egy filmet, amin TESTILEG erzekelem az evek elteltet (kulonosen a "20 evvel korabban" szakaszra ugyelj, akkor meg tini voltam!). Ha ez osszejon, megyek is beutalo nelkul nezni a filmjeidet ;)

Narratív komplexitás 2010.08.06. 09:43:10

A speciálisan képzett szakemberek miért a Péterfy-s szülésznőket/nővéreket zargatják vérvétel ügyben és sok-sok 10 ezerből miért nem sikerül kialakítaniuk egy saját mosdót és nem a mellettük lévő szülőszobára járni át szarni?

trónkövetelő 2010.08.06. 10:03:00

Bazzeg a sok hülye posztolónak elmondanám mint leendő kispapa, hogy a

2d ultrahang az úgy néz ki hogy mozgatják a fejet, és a babából egy szeletet látsz (csontokat, stb-t vizsgálják ezzel) az a tipikus fekete fehér kép

3D ultrahang az, mikor a fejjel egy térkúpot lő, és a visszaverődésből TÉRBELI képet rajzol a babáról 3D-ben, ez körbeforgatható, de STATIKUS, álló kép, azaz nem mozog rajta a baba

4D ultrahang mikor folyamatosan lövi a cuccos a térkúpot, így 3D-s mozgó (igen, idő a 4. dimenzió) képet látsz.

Vazzeg sok okos, mi ebben a bonyolult, mit lehet ezen nem érteni.

Agyalap 2010.08.07. 21:11:41

Kedves Gábor, ez bizony hatalmas mellébeszélés volt...

Sammyka 2010.08.18. 15:44:42

Mi jártunk Hepinetnél illetve "normál", beutalós ultrahangon (ma pl 2 órát vártunk) is. Tény és való hogy a beutalós rendszerben dara megy. A cél a lehető legnagyobb beteglétszám ellátása amit mi is tapasztaltunk. A beutalós rendszerben a protokoll által előírt ellenőrzéseket végzik el és a doki pl . A 4D ahogy a válaszból is kiderül mozi és nem 5 percig tart (25-30 perces volt mindkét filmezésünk). Van mindenre idő és lehet nézelődni. Amúgy a Hepinetről a legjobbakat mondhatom, kedvesek, figyelmesek és a hozzáértés is megvan.

erdi 2010.08.30. 11:38:57

Nem értem miért nem mehet be az apuka is az OEP-es rendeléses UH-ra megfigyelni. Mi az Istvánba voltunk kötelelző, OPEP finanszírozott UH rendelésen, és simán beengedték apukát is. Kb 10 perc alatt végeztünk is, kérdezték van-e bármi kérdés, azt megválaszolták, és ennyi. Teljesen korrekt volt minden...OEP finanszírozással.

Janovszki Zsolt 2010.09.08. 13:34:56

Hát ez elég gyenge... Mi egy ilyen csoda OEP finanszírozott ultrahangon sem voltunk, de úgy tűnik jobb is, nem kicsit lettem volna meghökkenve, amikor közlik, hogy nem mehetek be. :) Az a kedvencem, hogy a "Ebbe azonban nem tud beletartozni a hozzátartozók kiszolgálása". Az embert nem kiszolgálni kell, hanem ugye ha a feleségem egészségügyi kérdésben momentán csak abban bízik, amire én is áment mondok, akkor nehogymár kitiltson bárki bármilyen indokkal az UH vizsgálatáról. Vicc ez a csapat.

Sylvike85 2010.09.29. 15:16:00

Nagyon örülök, hogy valaki megírta a történetét, ugyanis mi is ugyanígy jártunk a hepinet nem fizetős rendelésén a Péterfy kórházban! Egyértelmű, hogy arról van szó, hogy fizessünk be 10000 Ft-ot babamozizásra és akkor apuka is láthatja a csemetéjét. Undorító amit művelnek!!! Azzal védekeznek, hogy zavarja a rendelést a hozzátartozók jelenléte...
Ja, mert talán nem kellett volna nagymamit, kismacskát és kiskutyát is beengedni eddig( Júliustól csinálják ezt), de könyörgöm, az apának ugyanolyan joga van a gyerekét látni és a vizsgálaton részt venni, mint az anyának, ugyanis az övé is!!! Ugyanígy,akkor apás szülés sem lehetne lehetséges... A honlapjukon azzal reklámozzák magukat, hogy a 4d-s babamozival ki lehet váltani az sztk-s vizsgálatot, tehát ugyanolyan vizsgálat mindkettő!!! Akkor nem zavarja a kedves apuka a vizsgálatot??Hát persze, hogy nem, csak fizessen. Hozzá kell tennem, engem teljesen fölöslegesen "lehúztak" 20000 Ft-tal még a baba 16.hetes korában, mert a szonográfus hölgy down kórra gyanakodott egy olyan vizsgálat során, amelyet akkor már értelmetlen volt megcsinálni. Ugyanis 14 hetesen kerültem a 12 hetes nyaki redő szűrésre, mivel előbb nem adtak időpontot, mint másik kórház felvilágosított, ennyi idősen már nincs is értelme a mérésnek! A hölgy éppen határértéket mért! Na és persze jött a marketing szöveg: jobb biztosra menni,az nem jelent semmit, hogy fiatal vagyok, attól még lehet downos a baba stb.stb...Hát olyan stresszt hoztak rám, hogy azt elmondani nem lehet...tehát végül megcsináltattam a genetikai szűrést, ami persze negatív lett.
Összefoglalva elvettek tőlünk valamit, amit szavakkal nem lehet kifejezni és ami, eddig minden párnak házastársnak járt,addig amíg nem gyűrűzött be ide is a pénz és a mohóság...Hozzáteszem, hogy a vizsgálat legvégén sem engedték meg, hogy 1 percre is rákukkantson a monitorra apuka, pedig akkor ugye már nincs mit zavarni... Szánalmas!!! 4d-t nem fogunk csináltatni, mert fölöslegesnek tartom és már csak azért sem fogok fizetni ezek után... Nem ajánlom senkinek a Péterfy 4d rendelőjét!!!

PsyhoRi 2010.10.17. 20:24:09

Szerény véleményem szerint ez egy tipikus magyar közintézményi probléma iskolapéldája.

A kommunikáció hiánya.

Apuka egy kicsit ugyan túlságosan is mellre szívta a dolgot, de ez szerintem teljesen érthető is.

Más oldalról nézve a kórház döntése is érthető. Egy túlpörgött, izgatott apajelölt valóban tudja zavarni a munkát, nem is beszélve a tapló vadbarmokról (sajnos ilyenek is vannak).

A probléma tényleg az, hogy ezt nem kommunikálták megfelelően.

A probléma egyik legegyszerűbb megoldása szvsz. az lenne, ha a váróban, jól látható helyen kiraknák, hogy itt így mennek a dolgok.

Zsencike 2013.04.30. 20:51:39

Doktor úr, kacag a vakbelem.

Artech 2014.09.22. 17:07:27

Dávid Gábor
ügyvezető
Hepinet 4D Ultrahang
Kedves Gábor..... doki.....
Nem véletlen a kisbetű....
Neven neveznéd a cigányokat?...
Köszi előre is "doki"
süti beállítások módosítása