Tékozló Homár

Re: Székely-magyar háború Szegeden, szaftos backdoor üzenettel - Vértó népe, hej! (updatelve!)

2010.08.24. 19:00 | szily | komment

Kicsi, de mulatságos kiegészítés a remek szegedi backdoorcsatáról szóló korábbi poszthoz: íme Apró Juhász János önkormányzati képviselő olvasói levele a Délmagyarországhoz, eredeti helyesírással. Kis ízelítő:

igy álmodtam és terveztem mög 28 évvel ezelőtt mint ipoly sor 7/b alatti lakos! az egész vértó szeged,rókus makkosház,dorozsma, szőreg, a határon túli magyarság összefogásából született!!TÁRSADALMI MUNKÁBAN!!én sosem kértem,vártam sem kaptam köszönetet.csak azoktól az ott élő nagyszámu gyermekseregtől- csabától és kis barátaimtól akik valamennyien derekasan kivették részüket a közös munkából!!! az ő szemeik mindent megköszöntek!ezúton köszönöm nektek-VÉRTÓ NÉPÉNEK!!


A tippért köszönet sirdavegd-nek.

update 1: Időközben levelet kaptunk kollégánktól, Bodor János mestertől, akinek a blogján a sztorit és a fotókat találtuk. A korábbi posztomban egy dolgot elhibáztam, íme a helyreigazítás, egyenesen Bodor János klaviítúrájából.

Örülök, hogy átvetted a szegedi kapukkal kapcsolatos anyag információit a blogomról. Azonban egy kis hiba csúszot írásodba. Azt írod: "...a székely Bodor János és fia pár hét alatt kifaragták a kapukat,...". De jó lett volna !!! Így most mintegy 24 ezer euró nyomná a zsebünket!!! Sajnos nem így van. Mi csak az orbaiszéki kaput faragtuk. A többi kaput egy-egy faragó mester készítette az illető székely székből. Tehát  kérlek, az írásban  pontosítsd, hogy én csak az orbaiszéki kaput készítettem.

Köszönöm,
kiválló tisztelettel:
Bodor János
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 20:00:42

@szita szita péntek: Szerintem ezeknek a kapuktól megfosztott kapufáknak a szánkózodombon van egy szürreális bája. A kapu funkciója, hogy átvezessen egy nyílt térről egy zárt térre. Vagy éppen elzárjon. A funkciójuktól teljesen meg vannak fosztva, se kinyitni, se becsukni nem lehet őket, egymásba vezetnek, a semmiből a semmibe. Dalí ihlette.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.24. 20:01:57

Hát nem vagytok túl hálásak. Valaki itt a lelkét is kiteszi, ti meg csak fikáztok, fikáztok...
:(

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.08.24. 20:04:40

@CID: úgy mégis. Kifejtenéd, hogy mi bajod van? Nem ott lakok. És akkor mi van. Költözzek oda? Félsz egyedül?

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 20:08:39

@CID: nyugi, hasonlóan rátermett köztéri alkotások mindenhol vannak. Nálunk is. Kopjafa meg mifene. Pár hét és észre sem veszed.

De!

Előrevetem, hogy a teggelőőket, akik nemsokára meglelik csak addig ütném szívlapáttal, amíg mozognak.

CID 2010.08.24. 20:10:51

@donfuligjimmy:

Isten ments, hogy ideköltözz( van itt elég hülye ), nem tudom, hol laksz és ott milyen balfék képviselők vannak, csak jeleztem, hogy ti röhögtök az ilyeneken, én meg szinte sírok,. Persze, ha nem szülővárosomban, lakhelyemen történne, én is röhögnék :)

szita szita péntek 2010.08.24. 20:11:52

@atpijkamo: Hát egen... Az én művészet értelmezésem elég tág, szerintem ui. minden művészet, amire azt mondják és alkalmas arra, hogy valamilyen hatást váltson ki a szemlélőjéből (fogyasztójából). Nomármost azon túl, hogy a fa megfaragása nyilván egyfajta művészi értékkel bír, a mértanilag elhelyezett funkciótlan izémicsodák összessége kiterjeszti a mű hatását. Az ember csak nézi és azt érzi, hogy "Hát ez meg mi a bűbánatos lóf*sz? Kellett ez ide? Most akkor a purdé pontosan kell irányíccsaja szánkaját vagy a kapu egy nagy pofonnal az életre nevel? Szebbek, jobbak, többek lettünk mi ettől? Kiteljesedünk, elgondolkodunk, vagy eppen csak szidjuk azt akinek nincs jobb dolga?" Ilyesmi. Tehát ez művészet a javából.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.08.24. 20:12:31

@Rosszindulatú Vászka: remélem nem lesz igazad. Bár a tapasztalat nem ezt mutatja :(

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 20:13:39

@szita szita péntek: Aha. Szerintem a fafaragók sírógörcsöt kaptak, mikor meglátták az eredményt. Talán ők gyújtották fel.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.08.24. 20:19:42

@CID: Megnyugtatásodra közlöm, hogy nem áll szándékomban elhagyni fészkesfővárosunkat. Mellesleg ezt az értelmifogyatékost "Ti" választottátok meg. "Ti" éltek ott. "Ti" láttátok, hogy valami készül. "Ti" áltatok úgy a kérdéshez, hogy
- majd valaki megoldja
- meglátjuk mi lesz belőle, aztán ha nem teccik majd panaszkodunk
- foglalkozzon vele akinek van rá ideje
- nem az én dolgom
- etc

Kapb be szépen magadnak ;)

CID 2010.08.24. 20:19:51

@atpijkamo:

Senki nem gyújtotta fel, pusztán az egyik kapu mellé igényesen telepített fekete szemeteszsák gyulladt meg.

szita szita péntek 2010.08.24. 20:11:52

Már bocs, de milyen purdékról beszélsz te ?

CID 2010.08.24. 20:22:35

@donfuligjimmy:

Aham, szerinted ilyen egyszerű a dolog.....

Én majd bekapod, tiédet meg a dadogós cápa ;)

CID 2010.08.24. 20:26:05

Azt meg pláne nem értem, mit keres ez a post ITT? Én még mindig ott tartok, hogy a Homár, egy weboldal ahol a balfasz fogyasztók leírják sérelmeiket, és a nagyon okos tudatos fogyasztok, megírják miben hibáztak és miért is hülyék, meg miért is gennyes fasz a szolgáltató, eladó, stb., stb.,.

Hogy jön ide egy balfasz ősmagyar ?

nezavarjmasokat 2010.08.24. 20:31:11

Magyarország a magyaroké - székelyek húzzanak haza Romániába!!!!

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 20:44:09

@CID: csak hogy te is röhögj ojanon, amin meg én sírtam be :)

A legutóbbi önkormányzati választáson az egyik heji díszfasz megmondó szittya ámbátor eséjes majom azt találta ki, hogy, ha nyer, akkor beszünteti a környéken a készpénzforgalmat és visszaállíccsa a cserekereskedelmet. Nem volt vicc.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 20:45:24

@nezavarjmasokat: Ne zavarj másokat te kretén!

Va ez vicc volt? Akkor nem értem a humorodat.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 20:47:24

@CID: Én röhögni járok ide. A mai megvolt.

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 20:48:17

És a kedvencem:

Öreg székej fetreng a pocsétába a kocsma elött és lamentél cefettül:
- Ha most fel tudok állni, iszok még egyet. Ha nem tudok felállni, hazamegyek...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 20:53:01

@atpijkamo: Az ember megissza az utolsó sörét, feláll, de a lábai nem bírják, összeesik. Kikúszik a kocsma elé, megint fel próbál állni, megint összeesik. Hazakúszik, bemászik az ágyába. Reggel a felesége ébreszti.
- Megint a kocsmában töltötted az estét!
- Honnan tudod?
- Szóltak a kocsmából, hogy otthagytad a tolószékedet.

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 20:56:33

@donfuligjimmy: pedig de, a miénk erős jobbos környék. Egy barátomat, akinek könyvesboltya van, hívták a falunapi prolivircsaftra árulkodni, de a lelkére kötötték, hogy jobbos szortimentet hozzon csak. A szeme se rebbent, meg vannak számozva a dobozai.

@atpijkamo:
Két góbé iszogat a kocsmában. Eccercsak az egyuik megszólal:
- Ma este úgy megbaszom anyádat, hogy a rekamié alól is kiszáll a por!
Döbbent csend, a kések is megállnak a levegőben. Mire a másik:
- Apa, sztem eleget ittál, mennyünk haza!

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 20:58:51

A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! A motor monnyonle! v

CID 2010.08.24. 21:01:57

@atpijkamo:
Jómagam is röhögni ( na meg persze néha értelmes kommenteket olvasni, ami persze elég ritka, de a felüdülés szinte mindennapos ).

Most meg beírom, hogy www.homar.hu, aztán ezzel az idiótával találkozok, mindjárt az első post-nál.

Persze, van a szitunak jó oldala is. Eddig csak a délalföldön tudták, hogy elitta már a maradék eszét is ( amit nem hányt ki romániában, mint a szegedi kulturális küldöttség tagja), most majd az egész ország megismeri :)

Vicuska 2010.08.24. 21:10:08

Szerintem a mi környékünkön az apukák társadalmi munkában vágták volna ki az összeset a helyéről, ha gyerekkorunkban a város egyetlen magasabb pontjára (Debrecenben is csak egy szánkódomb van), ahol mi gyerekek télen szánkózhattunk, bármi ilyesmit telepítenek. Szerintem felháborító, hogy megint a gyerekek szívnak a felnőttek melldöngető értelmetlen hülyesége miatt. Nekem semmi bajom a székelyekkel vagy a székelykapukkal, de mindennek és mindenkinek megvan a maga helye és szerintem a székelykapuké nem egy szegedi szánkódomb.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 21:19:55

@Vicuska: "mindennek és mindenkinek megvan a maga helye és szerintem a székelykapuké nem egy szegedi szánkódomb."

Így is van!

A szánkódomb nem sérült, annak mindegy, marad rajta elég hely. De a kapufélfáknak nem elegáns megoldás.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 21:25:36

@Rosszindulatú Vászka: "lelkére kötötték, hogy jobbos szortimentet hozzon csak. A szeme se rebbent, meg vannak számozva a dobozai."

Nagyon fles! :)))

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 21:27:11

@Rosszindulatú Vászka: A gagyi blogmotor száműzéséhez csatlakozom. 30*

CID 2010.08.24. 21:34:03

@atpijkamo: A szánkódomb nem sérült, annak mindegy, marad rajta elég hely.

És ez most tapasztalat, vagy olvastad ? :)

Remélem, egy 30 éve, dózerokkal, összehordott domb, szent kurgánná magasztalásával, illetve egy esővíztárolónak, magyarok világtengerévé keresztelésével azért vannak némi fenntartásaid ? :)

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 21:37:32

@atpijkamo: hát ijen bohóc világ lett itt. Igazából annyira nagyon nem is vicces. Vonnegut avagy Dürrematt urak sírva könyörögnének az ijen kis szilánkokért :)

@CID: azt kicsit túlspilázták, az biztos. Mindég muris, mikor felnőtt emberek enynire komojan vesznek akár még akármit is. A rákkendrollon meg a pinán kívül semmi sem enynire fontos. Sztem.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.24. 21:43:33

@yippyupp: A székely a fiához:
- Fiam egy fél órácskára bémegyek a kocsmába.
Az öreg egy jó két óra múlva jön ki mataj részegen. Elindulnak, s a fiu kis idő múlva azt mondja:
- Édesapám olyan, mint a kutya fasza. Amilyen könnyen bémegy, annál nehezebben jön ki.
A székely így szól:
- Fiam te olyan vagy, mint az anyád pcsája. Mennél nagyobb, annál kevesebb örömömet lelem benne.

yippyupp 2010.08.24. 21:50:04

setét van már Tamási Áront idézgetni zseblámpa nélkül

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 21:50:39

Asszem ez most releváns:

Ifjú góbé román lyányt készül feleségül venni. Apja okíccsa a lagzi előtt:
- No kisfiam, esküvő után a karodba kapod a lyányt, beviszed a hálószobába és az ágyra dobod.
- De miért édesapám?
- Hogy lássa, hogy a székej erős. Utána levetkezel seggpucérra.
- De miért édesapám?
- Hogy lássa, a székej szép. Utána kivered magadnak.
- De miért édesapám?
- Hogy lássa, a székej fügetlen

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 21:55:52

@atpijkamo: ááááááááááááááááááááááááá :)

Egyezzünk ki döntetlenbe :DDDDD

2010.08.24. 21:59:59

@donfuligjimmy: de ezeket a kisfasszopokat is meg kell nevezni! Nem de bár? Resszkessenek a kisszarháziak is!

yippyupp 2010.08.24. 22:07:25

@Rosszindulatú Vászka: nem egyezünk, atpijkamo nyert. guglizz egy másikat

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 22:09:12

Ja és hogy fitogtassak:

a kedvenc (román) íróm:

KARÁCSONY BENŐ úr.

Gúglizzátok, olvassátok, szeressétek.
Egy méltatlanul elfeledett erdélyi szépíró. Igen kellemesen fűszeres a stílusa. Az a trianonos regénye meg egész eccerűen beszarás.

hutyuru 2010.08.24. 22:09:55

Álljon itt egy csokorra való székely kapu felirat:

- A béjövőnek szállás, a kimenőnek békesség.

- Áldás a bémenőnek, üdv a kijövőknek.

- Béke a bejövőre, áldás a kimenőre!

- Békesség a bemenőknek, egészség a kimenőknek.

- Ha e zajló nagyvilágban baj és bánat kerget, jó szándékú szívvel mihozzánk betérhetsz.

- Ha jó szándék hoz, e kapun bejöhetsz, különben az úton fel s alá elmehetsz.

- Házad lehet bárhol, de hazád csak itt.

- Isten hozott. Ha mész, Isten legyen veled.

- Isten segedelmével állíttatta Beke Gyula és neje az Úr 1865. esztendejében!

- Jó szívű barát, béjöhetsz.

- Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez - testvér - ne légy hűtlen soha.

- Szíves vendéglátó e kapu gazdája, de a gonosz embert furkósbottal várja. - Szíves vendéglátó e kapu gazdája, de a gonoszt, álnokot végképpen kizárja.

- Szíves vendéglátó e kapu gazdája, ki a fáradt utast tárt karokkal várja.

- Térj be hozzánk vándor, ha erre visz az utad, ha jó a szándékod, itt szeretet fogad.

- Vándor! Ez a kapu nem akar kizárni, csak azt mutatja meg, merre kell bejárni.

- Vándor, ha elfáradsz az élet útján, bizalommal térj be e kapu alatt, ha jó a szándékod, itt szeretet fogad.

CID 2010.08.24. 22:11:42

Nektek, nincs ki mind a négy kereketek :)))))))

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 22:17:09

Öreg székejt elviszik az unokái moziba. Star Wars Ep. 2.-re plázamoziba. Kérdik utána, hogy teccett:
- Hát dübörögtek az űrhajók. Csak úgy süvöltöttek a lézerek. Nomeg azok a robbanások meg a rengeteg sok robotharcosok csak úgy sívítottak... de én ezt akkor sem hiszem el...

Secnir 2010.08.24. 22:17:23

@Hutyuru:

"- A béjövőnek szállás, a kimenőnek békesség.
- Áldás a bémenőnek, üdv a kijövőknek.
- Béke a bejövőre, áldás a kimenőre!
- Békesség a bemenőknek, egészség a kimenőknek.
- Ha e zajló nagyvilágban baj és bánat kerget, jó szándékú szívvel mihozzánk betérhetsz.
- Ha jó szándék hoz, e kapun bejöhetsz, különben az úton fel s alá elmehetsz.
...ezek idáig érvényesek a szánkóra is...
- Házad lehet bárhol, de hazád csak itt.
ez már nem
- Isten hozott. Ha mész, Isten legyen veled.
...ez igen
- Isten segedelmével állíttatta Beke Gyula és neje az Úr 1865. esztendejében!
...ez még lehet...
- Jó szívű barát, béjöhetsz.
majd megyen is, úgyhogy igaz
- Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez - testvér - ne légy hűtlen soha.
...hááát necces, de lehet...
- Szíves vendéglátó e kapu gazdája, de a gonosz embert furkósbottal várja. - Szíves vendéglátó e kapu gazdája, de a gonoszt, álnokot végképpen kizárja.
...nem láttam még gonosz szánkóst, úgyhogy elképzelhető...
- Szíves vendéglátó e kapu gazdája, ki a fáradt utast tárt karokkal várja.
- Térj be hozzánk vándor, ha erre visz az utad, ha jó a szándékod, itt szeretet fogad.
- Vándor! Ez a kapu nem akar kizárni, csak azt mutatja meg, merre kell bejárni.
- Vándor, ha elfáradsz az élet útján, bizalommal térj be e kapu alatt, ha jó a szándékod, itt szeretet fogad.
...ezek is lehet, úgyhogy elfogadható...

amúgy a fotók alapján ezek csak kapukeretek, maga a kapu hiányzik belőlük, tehát funkcióját vesztett nyílászárókról beszélünk...

tintamin 2010.08.24. 22:23:44

Mi hülyék vagyunk mi magyarok, de ha kicsit hátrébb lépünk (magunktól), kurvajókat tudunk röhögni. Magunkon:)

Ez a tyűdemagyarkodás meg olyan szinten fájdalmas, az ember nem attól lesz magyar, hogy atillában tolja a csillét, meg nemzetiszín a budipapírja is, hanem hogy ember. Normális, kulturált ember.

És nem egy tuskóparaszt. Ahogy mostanában azonosíthatóak a magyarok, sajnos..

yippyupp 2010.08.24. 22:25:09

@Hutyuru: idézetek magyar kapukról:
"vigyázz a kutya harap"
ez azt hiszem mindent megmagyaráz

Rosszindulatú Vászka 2010.08.24. 22:45:07

@yippyupp: nono! És a "Tiszta udvar, rendes ház"? Meg a "Redőnyt relukszát nem veszünk"?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.08.24. 23:44:31

@beszoptuk: Azt egy szóval sem mondtam, hogy ezeket hagyjuk futni. De mint azt tapasztalhattuk elégszer, azokat hiába csukják le, akik ilyen "kis" pénzekkel játszanak, mert akik ezek fölött szemethunynak továbbra is ott ülnek az asztalaik mögött, és űzik tovább (a _MI_ /adófizetők/ pénzünkből) nem is annyira kisded játékaikat.
"Fönt" kéne szétcsapni és/vagy néhány fejet lecsapni (de szó szerint!), akkor talán rend lenne ebben az országban.

pl. 4. metró. Az milyen oltári, hamubasült faszság, hogy ha nem kapja meg az Alstrom metrója az NKH-tól a típusengedélyt, az vis maior -nak minősül?! ÉS EZT A BKV ÍRTA BELE! 65~70 (de 30 minimum, mert azt már kifizették előleg címén) milliárd huss ... Azok a tolvajok pedig, akik ezt kitalálták/aláírták fogadni mernék, még mindig ott ülnek a húsosfazék közelében. Ahelyett, hogy felfüggesztették volna őket az állásáukból ... DE A NYAKUKNÁL FOGVA. MINDET!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.08.24. 23:45:56

@Rosszindulatú Vászka: nekem ez van kiírva

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel

n0rb1 2010.08.25. 00:22:51

Borsodi gyerek lévén (nyírségi nagyszülőkkel) át tudom érezni a szegediek gondját.
De!
1. A fényképet elnézegetve nekem úgy tűnt, bőven van hely a kapuk mellett szánkózni (mi is az erdőben szánkóztunk fák közt, mégsem vágtuk ki az erdőt). Hihetetlen, de lehet a szánkóval kanyarodni is. Sőt a domb méreteit nézve a 2-3 éves gyerekek sem fogják szétfékezni magukat a "dombról" lefelé.
2. A székelyek magyarok. Magyarabbak, mint mi.
Ez személyes tapasztalat. Aki nem hiszi, az győződjön meg róla saját maga. Üljön be autóba, utazzon Székelyföldre, beszélgessen el velük, minek érzik magukat.
3. Úgy érzem, hogy ha nem székelykapu, hanem csak egy sima szobor lett volna odatéve, akkor nem rinyálna ennyi ember.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.08.25. 00:38:39

Minden panel kapujába székelykaput! Ezzel mutathatnák igazán az ottlakók, hogy igaz magyar emberek.
Mert, aki nem igaz magyar ember az idegenszívű és nem lehet belőle igaz székely, illetve nem, mert magyar. Mármint székely.

Megdobbent 2010.08.25. 00:39:30

"kiválló".

O a hos melymagyar vagy a melyik?
Amugy mennyi most egy lancfuresz, szerintem 4 csalad osszedobhat egy olyanra, amivel seperc alatt tovestol eltuntetik azt a sok szar formedvenyt.

Megdobbent 2010.08.25. 00:42:01

@tintamin: Nalad a pont. Eloszor csak rohogtem a Tanu 2-n, a sok tancos magyarkodo faszon, most mar szegyellem, hogy ezek is magyarok, mint en.

Császár Előd jó ember 2010.08.25. 00:44:55

@n0rb1: lehet, hogy magyarabbak a magyaroknál, de üzletelni ne üzletelj velük, mert ott basznak át, ahol tudnak.
A székelyeknél sunyibb, inkorrektebb, szavahihetetlenebb üzleti partnerekkel még nem volt dolgom. S ez nem egyedi tapasztalat.
Ettől függetlenül biztos jó fejek.

cicmen (törölt) 2010.08.25. 01:19:20

Majd egy közelkeleti befektető épít oda egy plazát és mehet shoppingolni a barma! Annak írogathat szánkóügyben!

golyóstroll 2010.08.25. 08:32:43

Mondjuk én ki nem állhatom az ilyen turbómagyarokat, akik attól érzik magukat magyarnak, hogy rovásírással írja ki a házszámot, meg Nagy-magyarország matricát tesz a szuzukijára.

Székelykaput is a fasznak kell Szegedre tenni, ennyi erővel Buddha szobrot is tehetnének.
A székely kapuknak Erdélyben a helye.

zooDoo 2010.08.25. 09:03:53

Társadalmi munkában - 28000 Euróból.
Szeretem ezt az országot.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.25. 09:37:53

@CANCELLED: "Székelykaput is a fasznak kell Szegedre tenni"

Szépek, mehetnek nyugodtan Szegedre is. Persze nem ide és nem így helyezném el őket.

Valaki mondja már meg, ki lopta el a kapuszárnyakat.

Kicsi Kacsa 2010.08.25. 09:41:23

@Császár Előd jó ember: Jártam Erdélyben és Székelyföldön. Szerintem te a partiumi (hu.wikipedia.org/wiki/Partium) emberekről írsz, őket sajnos én is ilyennek ismertem meg. A székely ember egyenes, amit megígér azt megtartja.

cicmen (törölt) 2010.08.25. 10:05:19

Csókolom a posztolót! Amikor teleszaratják a szánkózó dombot a kutyások, akkor nem írogatnak a kis g.cik, csak ha valami magyaros történik! Ebben az országban élnek magyarok, ha tetszik, ha nem!

SiKom 2010.08.25. 10:27:49

Én kérek elnézést azon magyar "állampolgár-társaim" nevében, akik, bár magyarok, gyűlölik a (székely) magyarokat.

Sajnos nem kevés ilyen ember van. Ez szégyen.

Azt hiszem, hogy az MSZP kampánya túl jól sikerült, az "elveszik a pénzünket, munkánkat, nyugdíjunkat a külföldi magyarok" riogatás...

Hogy lehet valaki ilyen hozzáállással magyar?

Inkább menjen és kérje meg a szlovák állampolgárságot, ha ezt a gyűlöletet bemutatja, szerintem 3 napon belül megkapja, ha szlovákul nem is beszél!

SiKom 2010.08.25. 10:30:37

@CANCELLED:
"Székelykaput is a fasznak kell Szegedre tenni, ennyi erővel Buddha szobrot is tehetnének."

Ja, mert Buddha a történelmi Magyarország (és Erdély) területén élt, mi?

"A székely kapuknak Erdélyben a helye."

Micsoda gyűlölködő, kirekesztő vagy! Legszívesebben elvennéd a jogot is attól, hogy a székelyek magyarnak mondják magukat és magyarul beszéljenek.

SiKom 2010.08.25. 10:32:47

@Vicuska:
"Nekem semmi bajom a székelyekkel vagy a székelykapukkal, de mindennek és mindenkinek megvan a maga helye és szerintem a székelykapuké nem egy szegedi szánkódomb. "

Ja, tudom, szerinted a székelykapuk helye leginkább sehol, magyarországon. Esetleg a szeméttelep mellett, mert ott nem kell nézni, és nem zavar senkit...

Xezs 2010.08.25. 10:44:35

Amúgy itt Budapesten a székelyeknek meg építhetnének nyilvános vécét. Minden nap ingáznak busszal Romániából (nem tudom mit utazgatnak állandóan) aztán ha úgy tartja kedvük odahugyoznak a fal tövére. Fényes nappal.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.25. 10:54:57

@Xezs: "odahugyoznak a fal tövére. Fényes nappal."

Az anyaországbeli magyarok viszont csak nyilvános WC-ben hugyoznak. Vagy visszatartják estig. Na, ezért vannak tele a kórházak. Különben a hovahugyozás genetikai adottság.

Kicsi Kacsa 2010.08.25. 10:56:36

@Xezs: A székelyek nem ingáznak, kicsit hosszú lenne az út... ( hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kelyf%C3%B6ld ) 10-12 órás menetidő csak ide, meló után meg vissza. Erdélyiek az ingázók, Szatmárnémeti, Nagyvárad és vonzáskörzete. Ott nem élnek székelyek.

Wonder Deer Hunter 2010.08.25. 11:11:06

Szerintem szépek a kapuk...

A kritizálók mit tettek le az asztalra?

Ja, semmit... Aha...

Xezs 2010.08.25. 11:44:49

@Kicsi Kacsa: Nekem egyre megy, román-román.

Xezs 2010.08.25. 11:53:05

Félreértés ne essék, van romániai magyar ismerősöm és jófej gyerek, de pont attól az, hogy nem veri állandóan a mellét hogy ő magyarabb magyar mindenkinél. Én nagyon utálom a magyarkodást.

NB_ · http://goo.gl/qvSd4 2010.08.25. 12:34:27

@nezavarjmasokat: @Xezs: A székely az magyar. Mielőtt politikaiba menne át a szöveg (amit utálnék, ahogy a politikát is), le is zárom.

NB_ · http://goo.gl/qvSd4 2010.08.25. 12:36:19

@Xezs: Magyarul beszél. Miért lenne román?

/A blogmotor benyelte a kommentet/

Xezs 2010.08.25. 13:51:10

@NB.: Személyijébe mi van írva? Magyar vagy román? Nalátod.

helianthus 2010.08.25. 14:18:34

@szita szita péntek: ezt a kommentet sírva lájkoltam. :D

Saci Pererê 2010.08.25. 14:26:00

Megyek faragok egy székelykáposztát.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.25. 14:50:56

@Kicsi Kacsa: Sőt, Székelyhídon is csaz az a pár korondi...
@Wonder Deer Hunter: a tányért, hogy "Mi a moslék, mutter? - A pofád, édes fiam!
"@enamel: Mindenki csak a saját lényegét tudja adni...

Thomas Dantes 2010.08.25. 19:44:16

@Sir Kommentor:

Az az érdekes a hozzád hasonló emberekben, hogy senki egy szóval nem támadta se a székelyeket, se a magyarokat, se senkit.

Ám ti, úgy csináltok mintha mindenki a magyarokat meg a székelyeket támadná és nagy bőszen kiálltok őket megvédeni a sok ,,magyargyűlölőtől"

Pedig semmi ilyesmiről nincs szó.

Arról van szó, hogy építettek valamit valahová, ami ott nincs jó helyen.

Most komolyan. Majd ha 4-5 éves gyereked vinnéd szánkózni de nem lehet, mit tennél?
Édes kicsi gyerekem, nem szánkózhatsz, de örülj neki hogy van Székelykapu.

Hát nem fog örülni neki, mert inkább szánkózna.

Nem ismerem a várost, de biztos lett volna jobb hely is, ilyen kapuk építésére.

Úgyhogy nyugi: senki se bánt se titeket, se a székelyeket. Nem kell háborogni

Thomas Dantes 2010.08.25. 19:46:13

@cicmen: Tényleg? Nem mondod, élnek magyarok ebben az országban?

Valaki azt írta hogy nem élnek? Vagy valaki azt mondta, hogy nem örül ennek?

Komolyan, ti most kitől véditek a magyarságot? Mert senki nem támadja.

Kinek bizonygatjátok hogy ti magyarok vagytok?
Mert senki nem vonta kétségbe.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 21:08:12

@CID: Van a Homáron Vicces Backdoor-üzenetek rovat. Úgy.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 21:13:54

@Rosszindulatú Vászka: EZ NAGYON SZÖRNYŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!
XP K.O.

Thomas Dantes 2010.08.26. 08:56:53

@cicmen: Azt hittem ez egy nyilvános fórum, ahol az emberek hozzá szólhatnak a másikhoz. Elnézést, hogy tévedtem. Itt csak az igazi magyarok beszélgethetnek.

Kivégzésemről kérem gondoskodjon, és bocsásson meg gyarló, bűnös lelkemnek!

CID 2010.08.26. 16:19:25

"
cicmen 2010.08.25. 23:50:48
@Thomas Dantes: Nyugi libsi! Ki szólt hozzád? "

Gratulálok. Miért vagy ilyen frusztrált ? Elszaladt a macskád, s nem tudtál kinek beakasztani ?

Thomas Dantes 2010.08.26. 18:16:23

@CID: Viccesek vagytok. Itt dühöngtök, és véditek a magyarokat, miközben semmi okotok rá. Megkérdeztem, hogy ugyan mégis mire fel ez a nagy indulat?

De csak bunkósággal tudtok rá felelni. Hát igen. Jellemző. Értelmileg kissé...na nem mondok inkább semmit, nem akarok sértő lenni.

De azért érdekelne, ugyan mégis mi a bánatos francért kell nektek folyton dühöngeni? Folyton hadakozni? Leugatni mindenkit, el se olvasni amit a másik ír, hanem egyből dühödten fröcsögni?

Nem rossz állandóan ilyen gyűlöletben élni?

CID 2010.08.27. 20:24:12

@Thomas Dantes:
Már bocsi, de szerintem ezt nem nekem szántad. Ha igen, valamit nagyon elpacsáltál :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.29. 17:19:48

Elmentem. Megnéztem. Sajnálom a kölköket, mert nálunk sokkal meredekebbre hányták a lakótelepen a földet a szánkózáshoz. Mindenesetre, szögedi lurkóknak bőven van hely a hóban való vigéckedéshez. Amelyik szülő kevesli, megmutatom, annak idején apám melyik lejtőn lökött le minket az erdőn. Pfejj, de jó muri volt. Pedig néha a bokorba is beszálltunk.
A "kapuk" pedig csodálatosak. Szívből jövő elismerésem a készítőinek. És annak is, akinek a fejében megszületett az ötlet. Bár én kapnék ilyen ajándékokat....

Csak annyit meséljen nekem el valaki: van ott egy emlékmű. Egy indiánszerű alak széttárja a karjait. Háta az teljesen korrekt székely tematikájú. De mi az az indián az elején??? Valaki mesélje már el, mert nem értem! :S

nickmar 2010.08.30. 10:14:56

Vicc ez az egész, valóban. Önkormányzati képviselők ízlése, elméje határozza meg a városképet...
Képzelje el mindenki a saját szűkebb vagy akár tágabb környezetében, választókörzetében az ilyen buzgó, építő gondolkodású, esztétikában, építészetben és miegymásban is maximálisan járatos, x évenként cserélődő képviselőket akik mind-mind nyomot akarnak hagyni a városképben. Vicc ez, csak nem nevetséges.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.30. 12:52:54

@enamel: Ó, bocs. Olyat én még nem láttam. Pedig volt már dolgom pár pofás székelyhez. Biztos otthon hagyták a rézbőrűt.

CID 2010.08.31. 21:58:34

@cicmen:
Nesze neked, Apró bácsi legújabb "poénja"
"A SZEGEDI 12. PONT FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG –MAGYAR EGYESÜLET VÁLASZTÁSI ÜZENETE

1. AZ EGYESÜLETÜNK - NEM ÍGÉR SEMMIT! MERT MA ITT ÉS MOST HA VALAKI ÍGÉR AZ NEM MOND IGAZAT! A CSELEKVÉS VÉGSŐ ÓRÁJÁBAN VAGYUNK.

2. A FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG-MAGYAR EGYESÜLET LEGFONTOSABB VÁLASZTÁSI ÜZENETE: SENKI ELLEN – MINDENKIÉRT!!

3. EGYSÉGES NEMZETET- NEMZETI ÖSSZEFOGÁST- NEMZETEGYESÍTÉST!

4. MAGYARORSZÁGOT ISMÉT ÉS ÚJRA GYARMATOSÍTOTTÁK! A MAGYAR NEM BÉRRABSZOLGÁNAK SZÜLETETT SEM ITTHON- SEM KÜLFÖLDÖN!

5. FRANCIA ÁLLAMI TULAJDONBA PRIVATIZÁLTÁK A DÉMÁSZT, DÉGÁZT ÉS A VÍZMŰVEKET- A NEMZETI VAGYONUNKAT! MA PÁRIZSNAK FIZETJÜK A VILLANYT, GÁZT, VIZET, ÉS EGYRE TÖBBET ÉS TÖBBET. MOSTMÁR KI KELL MONDANUNK: ELÉGVOLT!

A TÁVFŰTÉST VISSZA AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBA! AZ ALTERNATÍVNAK MONDOTT TERMÉSZETES, MEGÚJULT ENERGIÁINKNAK: TERMÁLVÍZ,NAPFÉNY, BIOENERGIA-ELSŐBBSÉGET!

6. A HAGYOMÁNYOS SZEGEDI TERMELŐ ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEKET (KONZERVGYÁRTÁS STB.)HALDÉKTALANUL VISSZA KELL ÁLLÍTANI! A HAGYOMÁNYOS SZEGEDI KÉZMŰ ÉS KISIPART (CIPŐ ÉS PAPUCS, SZÍJGYÁRTÁS, HANGSZERGYÁRTÁS, STB.)ÁLLAMI ÉS ÖNKORMÁNYZATI SEGÍTSÉGGEL ÚJRA KELL INDÍTANI! VISSZA KELL ÁLLÍTANI A TERMELÉST, HOGY A MUNKA ÉS A TELJESÍTMÉNY LEGYEN ISMÉT AZ ÉRTÉKTEREMTŐ ALAP!

7. A TUDOMÁNY, KULTÚRA, AGRÁRIUM VILÁGSZÍNVONALON ELISMERT- ITTHON MELLŐZÖTT MŰHELYEINEK ÉS AZOK MŰVELŐINEK- JELESEINKNEK- MÉLTÓ ANYAGI ÉS ERKÖLCSI HÁTTERET ÉS MEGBECSÜLÉST KELL BIZTOSÍTANI! AZ ÍGY LÉTREHOZOTT ÉRTÉKEKET A JÖVŐ SZÁMÁRA MAGYAR TULAJDONBAN KELL MEGŐRIZNI!

8. AZ ISKOLAI OKTATÁSBAN NE A NYUGATRÓL ÁTVETT GLOBALISTA SZÉLHÁMOSSÁG ÉS SZENNY ROMBOLJON! VISSZA KELL ÁLLÍTANI A HAGYOMÁNYOS ISKOLARENDSZERT A MAGYAR NEMZETI ÉRTÉKEKET ÁTADÓ OKTATÁST! A MAGYAR HAGYOMÁNYOK MŰVELÉSÉNEK ÉLMÉNYVILÁGÁT MEG KELL ISMERTETNI UTÓDAINKKAL!

9. MAGYAR JELENÜNK ÉS JÖVŐNK VÉGVESZÉLYBEN! NEMZETÜNKET PUSZTULÁSRA ÍTÉLTÉK IDEGEN ERŐK! EZ LENNE TRIANON HARMADIK FÖLVONÁSA!

1. AZ ORSZÁGOT,A NEMZETET FÖLDARABOLTÁK!

2. AZ IPARÁT,A BÁNYÁSZATÁT, A KULTÚRÁJÁT, A HONVÉDELMÉT, A CSALÁDOK EGYSÉGÉT FÖLSZÁMOLTÁK!

3. A JÖVŐT MOST SZÁMOLJÁK ILLETVE SZÁMOLNÁK FÖL! FIAINKAT ÉS LEÁNYAINKAT ŰZIK EL KÜLFÖLDRE, MERT ITTHON ELVETTÉK AZ ÉLETTERÜKET! A MUNKA – A CSALÁDALAPÍTÁS ITTHON LEHETETLEN! MAGYARSÁGUNKAT TIPORJÁK, AZ EMBEREK NEMZETI ÖNÉRZETÉT LENÉZIK, GÚNNYAL, MEGALÁZÁSSAL, ÉLETFELTÉTELEINK MEGVONÁSÁVAL GYALÁZNAK BENNÜNKET! ELÉG VOLT, ELÉG VOLT!

10. A NEMZET CSAK EGYSÉGBEN KÉPES SAJÁT SORSÁT JÓ IRÁNYBA FORDÍTANI -MEGVÁLTOZTATNI! EZ NEM PÁRTKÉRDÉS: BALOLDAL, VAGY JOBBOLDAL KÉRDÉSE TÖBBÉ - HANEM KÖZÖS NEMZETI ÜGYÜNK! E LELKIISMERET ALÓL SENKI NEM KAP FELMENTÉST!

11. A FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG- MAGYAR EGYESÜLET EGYETLEN FILLÉR ÁLLAMI –ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁS NÉLKÜL, DE A SZEGEDI- VÉRTÓI NÉP, AZ ANYAORSZÁGI ÉS A HATÁRON TÚLI MAGYARSÁG NEMZETI ÖSSZEFOGÁSÁVAL ERŐN FELÜL HOZTA LÉTRE A SZEGEDI CSODÁT: A VÉRTÓI - NEMZETI EMLÉKHELYET - ABBÓL A CÉLBÓL, HOGY:

- A MA ÉLŐK ÚJBÓL ERŐT MERÍTHESSENEK A MAGYAR ÉLETFA GYÖKEREI ÁLTAL ABBÓL A SOK EZERÉVES MÚLTBÓL ÉS HARCBÓL, AMIT KÜLDETÉSES MAGYARJAINK TETTEK A HAZÁÉRT ÉS A NEMZETÉRT

- ÜZENETE LEGYEN, HOGY NEM ENGEDJÜK ELVENNNI A MÚLTUNKAT ÉS TÖRTÉNELMÜNKET, HANEM A VÉRTÓI EMLÉKHELY LÉTREHOZÁSÁVAL IS NÉPÜNK ÖRÖK FENNMARADÁSÁNAK MEGŐRZÉSÉÉRT DOLGOZTUNK.

- PÉLDAÉRTÉKŰ EMBERI MAGATARTÁST TANUSÍTÓ MAGYARJAINK PETŐFI SÁNDOR, AZ ARADI TIZENHÁROM,RÁKÓCZIAK,…S A TÖBBI MAGYAR SORSVÁLLALÓ NEM HIÁBA ÁLDOZTÁK ÉLETÜKET NEMZETÜK UTÓDJAIÉRT.

12. - A VÉRTÓN ŐRT ÁLLÓ SZÉKELYKAPUK A MAGYAR NEMZETI KULTÚRA RÉSZEI: MINT KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR , ORBÁN BALÁZS ÉS AZ A SOK ERDÉLYBEN- BÁCSKÁBAN-BÁNÁTBAN, FÖLVIDÉKEN, KÁRPÁTALJÁN, ŐRVIDÉKEN, KÁRPÁTALJÁN, SZÜLETETT AKIK A VILÁG ASZTALÁRA HELYEZTÉK TUDÁSUKAT, LELKÜKET, ÉLETÜKET.

- A VÉRTÓI DOMBON ÁLLÓ ÉS ÉLETRE KELT SZÉKELYKAPUK - A MAJD 1,5 MILLIÓ, ÉS TÖBB ÉVEZREDE A KÁRPÁTMEDENCÉBEN KÜZDELEMMEL FENNMARDT TESTVÉREINK ERŐNKET ADÓ ÜZENETE A SZÖGEDI ÉS AZ ANYAORSZÁGBAN MARADT MAGYARSÁGHOZ.

- A XI.SZÁZAD KORSZERŰ NEMZET POLITIKÁJÁT, S EGYBEN ÚJ JÁRHATÓ HÍD PILLÉREIT ALAPOZTUK MEG AZ ELSZAKÍTOTT MAGYAR NEMZETRÉSZEK KÖZÖTT.

- A POLITIKUSOK FELELŐSSÉGÉT ÉS SZÁMONKÉRHETŐSÉGÉNEK GYAKORLATÁT ÉRDEMBEN FOLYAMATBA KELL HELYEZNI A TÁRSADALOM EGYES TAGJAI, VALAMINT NEMZETÜNK ALKOTÓRÉSZEI ÉRDEKÉBEN VÉGREHAJTOTT TETTEIKÉRT VAGY MULASZTÁSUKÉRT.

A MI ÖREG ISTEN ATYÁNK ÁLDÁSA ADJON ERŐT ÉS REMÉNYT AHHOZ A HARCHOZ AMELY VÉGÉN A MAGYAR, ÍGY A SZÖGEDI NÉP ISMÉT FÖLEMELHETI FEJÉT A FÉNY FELÉ, HOGY MINDENT MEGTETT GYERMEKEIÉRT ÉS A KÖZÖS MAGYAR JÖVŐÉRT!

APRÓ JUHÁSZ JÁNOS"

Olvas nagymagyar :)
süti beállítások módosítása