Tékozló Homár

Fura, de nem mindig és mindenkit szívat meg a MÁV

2010.08.31. 09:15 | szily | 115 komment

Na tessék. Amikor elolvastam K. levelének címét - Egy bringás kalandjai a vonaton - már tudtam, miről lesz szó benne. És ehhez képest végre igazán meglepődtem, mert nem arról volt szó. A sztoriból ugyanis az derül ki, ha ma Magyarországon igenis lehetséges levinni a bringát vonattal a Fertő tóra, körbetekerni, majd vonattal visszajönni Budapestre. Megválaszolatlan kérdések persze maradtak, na de akkor is! Döbbentes leleplezés, segítőkész kalauzokkal alant.


Fejembe vettem, hogy megkerülöm bringával a Fertő tavat. Vonattal Fertőszentmiklósig, bringával a tó körül, vonattal vissza. Az ember azt gondolná, hogy egy bringatúrán a tekerés a legnehezebb. Hát nem.

Otthon: menetrend nézegetés. Az Elvira mutat néhány vonatot, amin lehet bringát szállítani és még át sem kell szállni. A mav-start.hu/kerekpar oldalról pedig pdf-ben letölthető a Fertő tavi menetrend. Európa! – fordul meg a fejemben. De persze a csalódás nem marad el. A két menetrend távol áll egymástól, mint Budapest Fertrőszentmiklóstól. Telefon az ügyfélszolgálatra, ahol azt a tájékoztatást kapom, hogy az Elvira a mérvadó.

Budapest-Kelenföld: Kérdezem a pénztárost, hol lesz a kerékpárszállító kocsi. A válasz: nem tudja, hogy rakják össze a szerelvényt. De álljak a közepére és ha elment előttem, akkor elől, ha nem, akkor hátul. Remek tanács, intervallumfelezés! Már csak egy kérdésem maradt, de ezt magamba fojtottam: Hol lesz a közepe???

Negyed óra késéssel begördül a vonat, legelején a bringakocsival. Szaladunk előre (egy másik lány is épp erre akart felszállni - ő munkába igyekezett) majd nyitnánk az ajtót, amely zárva volt – belülről! Kiabálunk a kalauznak, jön, felmászik, kinyitja, sőt, még segít is feltenni a bicikliket.

Fertőszentmiklós: A GYSEV kalauza készségesen segít leszállni a bringával. Kb. 1 métert kellett lefele lépni, lépcső nélkül.

A visszaút

Fertőszentmiklós: A pénztáros közli, hogy a vonaton, amit kinéztem nincs kerékpárszállító kocsi. Visszakérdezek: micsoda?? Hááááát, külön kocsi nincs, de 4-4 kerékpárt lehet a vonat elején ill. végén szállítani. Mondom, az  nekem pont elég. Jegy kiállítva. Jön a vonat leszáll a kalauz, majd látván, hogy bringával közeledek, rázza a fejét: elől és hátul 2-2 (!!!) bringát lehet szállítani, ezek a helyek már be is teltek. Szépen nézek rá, igyekszem jelezni, hogy nagyon szeretnék én erre a vonatra felszállni. Kérdezi meddig megyek. Mondom, Pestig. Jó, szálljak fel a peronra, a többiek csak Győrig mennek, addig tologassam majd a bringát, ha valaki le/fel akar szállni. Megköszönöm, majd segít felküzdeni a bringát. Útközben kedvesen tájékoztat, mikor, hol fog nyílni az ajtó, majd mutatja, foglaljak helyet nyugodtan – az 1. osztályon! Győr: leszállnak a bringások. A kalauz kéri, szálljak le én is, és a vonat elején lévő tárolót használjam. (a tárolót az ember úgy éri el, hogy felszáll úgy, mint a „gyalogosok”, majd egy fél vagonnyit az utasok és csomagjaik között hátratolja). Kedves utastársak segítenek a leszállásnál, a kalauzhölgy a felszállásnál. Innentől hazáig zavartalan az utam. Budapest-Kelenföld: leszállásnál két férfi áll mögöttem. Egyik sem segít – de az már nem a MÁV-on múlik…. Utólag is köszönet a kedves GYSEV-es, MÁV-os kalauzoknak!

A megválaszolatlan kérdések:

Miért adnak el úgy kerékpárjegyet egy vonatra, hogy nincs már hely?

Az alacsony peronú állomásokon miért nem tudnak tákolni egy kis emelvényt vagy csak egy pallót odakészíteni, amin fel lehetne tolni a bringát, hogy könnyebb legyen a fel/le szállás?

Mi történik, ha egy 5 fős társaság együtt szeretne utazni?

Miért nem jelzi a menetrend, hogy csak 4 bringának van hely a vonaton?

 

Üdv

K

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákibard! 2010.08.31. 10:14:42

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Amúgy pedig a bringaférőhelyeket is jelzi a menetrend... :)

Ákibard! 2010.08.31. 10:17:18

@Tron65:
Jaja van iylen kocsi is, de ezek nem közlekednek Fertőszentmiklós felé.
Valami nem stimmolós itten. Amik arrafelé járnak az olyan hogy ahol felszállsz onnan tolhatod is a tárolórekeszbe...
Lehet sak kicsit érdesítette a történetet :)

Ákibard! 2010.08.31. 10:20:54

Amúgy a levélben említett MÁV kerékpáros oldalon ott tapogatott a válaszon a kedvesutas:

"Amennyiben a vonatban nincsen kerékpárszállító szakasszal, vagy többcélú térrel ellátott kocsi, abban az esetben a vonat első és utolsó 2. osztályú kocsijainak előtereiben szállítható 2-2 db kerékpár "

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.08.31. 10:22:07

@Ákibard!: "Mi történik, ha egy 5 fős társaság együtt szeretne utazni?

Akkor jelzi a MÁV felé, és olyan kocsit aggatnak rá, amibe fel tudnak majd szállni 5-en."

Aha. Vagy mégsem, mert épp Bivalybasznádon van a tartalék kerékpárszállító.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.31. 10:23:34

@Ákibard!: Idézőjelet nem ismerő vasutas-e vagy? Ha a hátsó kereket is kiveszi és berakja az egészet egy nagyobb szatyorba, akkor végképp kézipoggyász.
Írd már ide a bibliádból a kézipoggyász maximális méreteit!

Ákibard! 2010.08.31. 10:24:24

@bm613:
Mivel előre kell jelezni, ezért (ha visszajelzik hogy vállalják a kocsi ráaggatását, mert van szabad) akkor könnyedén megoldják, és mire az utas kérte, ott lesz a vonaton.

Persze nem indulás előtt 2 órával kell szólni hanem 2-3 nappal, de talán egy nagyobb kerékpártúra ötlete nem aznap pattan ki az ember agyából.
Ennyi előregondolkodást megér szerintem a kényelmes utazás...

Jah, és természetesen ingyenes a külön kerékpárkocsi.

Ákibard! 2010.08.31. 10:25:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Erősen kétlem, hogy első-hátsó kerék nélkül is belefér a max méretbe :-D
Legalábbis egy normál fdelnőtt keró biztosan nem :D

Ha érdekel a méret nézz utána...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.31. 10:27:07

@Ákibard!: "Azért ezt megnézném minden Pusztamocsolád-alsón... :)"
Egy tőlünk nagyságrendekkel fejlettebb európai országban 1983-ban pont az tűnt fel, hogy a peron mindenütt egy szintben van az alsó lépcsőfokkal. Az emeletes vonatoknak éppúgy, mint a motorvonatoknak. Persze könnyű a lengyeleknek, ott se világháború nem volt, se orosz megszállás...

GZoli 2010.08.31. 10:35:21

Nem lehet, hogy GYESEV vonat volt az? Arrafelé több is van belőlük.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.08.31. 10:41:23

Az violt már, hogy ha kiszeded az első kerekét, akkor csomag?

ghck 2010.08.31. 10:41:53

kézipoggyász max 30kg, max 30x50x80cm

2010.08.31. 11:03:09

nekem inkább azt magyarázza el valaki, hogy az akasztós kerékpárszállító kocsikban miért nem tudja senki sem használni az akasztókat?
(hjo hazudok, eddigi tapasztalataim alapján a 200k+ árú bicajjal rendelkezők használják, mást még nem láttam)

Felszállok, benn állnak 5 biciklivel, és szomorúan ingatják a fejüket, hogy többen sajnos már nem férünk el.... igaz hogy 12 bicajnak van akasztó....

Na mind1... ezt ki kellett adnom magamból :)

Mialee 2010.08.31. 11:04:35

"Az alacsony peronú állomásokon miért nem tudnak tákolni egy kis emelvényt vagy csak egy pallót odakészíteni, amin fel lehetne tolni a bringát, hogy könnyebb legyen a fel/le szállás?"

Csinaltak. Elloptak 5 perccel az uzembe helyezes utan.

staropramen 2010.08.31. 11:07:34

Az alacsony peronú állomásokon miért nem tudnak tákolni egy kis emelvényt vagy csak egy pallót odakészíteni, amin fel lehetne tolni a bringát, hogy könnyebb legyen a fel/le szállás?

ha vinnél magaddal egy ilyen összecsukható (esetleg görgös) emelvényt akkor ez sem lenne gond.
Mercit is le lehetne vele gurítani a parkolóházból.

elwood 2010.08.31. 11:11:13

így van, ha az első kerekét kiszerelik akkor csomagként ilyen görgős izén lehet szállítani

rezsöatya 2010.08.31. 11:11:16

Azért jó ilyeneket olvasni. Jobb, mint a pedofil gyászjelentét a Palóc utcából...

lomposfarkas 2010.08.31. 11:11:28

"Miért adnak el úgy kerékpárjegyet egy vonatra, hogy nincs már hely?"
Nem hinném, hogy van ilyen fogalom. Ahol vonat jár, ott elviszi a drótszamarat is. Ezért egy percet sem kéne azon vacilálni, hogy mi lesz a helyzet a biciglivel. Egyedül az IC a problémás, de itt, bugrisfalva felé a Desiro IC vonat is viszi a biciglit alapjáraton. Ez a kerékpárkocsi valami újmódi úri huncutság, életemben egyszer mentem ilyennel, mindig a vagon elejére-végére raktam a gépet. Szerintem a posztoló kezdő vonatosbringás lehet, mert a bringaszállítás alapvetően problémamentesebb kérdés szokott lenni. Igen, még öten is. Bepajszeroljuk, ahová befér, oszt adj neki!
Az eszement peron-lépcső távolság pedig a világmindenségünk egyik alaptulajdonsága lehet, a szűk ajtókkal egyetemben :-)

rezsöatya 2010.08.31. 11:12:34

na persze, hogy gyászjelentéSt akartam írni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.08.31. 11:13:27

Az alacsony peronú állomásokon amúgy nekifutásból illik felugrani a vonatra egy vérbeli biceklistának.

Amúgy a kanbagolyt látta ma valaki huhogni?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.31. 11:15:50

Találkoztam egy vasutassal: velem szemben ült a buszon a Terminátor.

Secnir 2010.08.31. 12:29:03

Fejembe vettem, hogy megkerülöm bringával a Fertő tavat. [...] Otthon: menetrend nézegetés. [...] Európa! – fordul meg a fejemben. [...] Kiabálunk a kalauznak, [...] segít is feltenni a bicikliket.
Fertőszentmiklós: A GYSEV kalauza készségesen segít leszállni a bringával. [...] Jön a vonat leszáll a kalauz, majd látván, hogy bringával közeledek, rázza a fejét: [...] Szépen nézek rá, [...] Jó, szálljak fel a peronra, [...] Kedves utastársak segítenek a leszállásnál, a kalauzhölgy a felszállásnál. [...] Utólag is köszönet a kedves GYSEV-es, MÁV-os kalauzoknak!

Köszönettel:
Orbán Viktor

UI:
a megválaszolatlan kérdéseket elküldöm a MÁV és a GYSEV vezetőinek:

-Miért adnak el úgy kerékpárjegyet egy vonatra, hogy nincs már hely?
-Az alacsony peronú állomásokon miért nem tudnak tákolni egy kis emelvényt vagy csak egy pallót odakészíteni, amin fel lehetne tolni a bringát, hogy könnyebb legyen a fel/le szállás?
-Mi történik, ha egy 5 fős társaság együtt szeretne utazni?
-Miért nem jelzi a menetrend, hogy csak 4 bringának van hely a vonaton?

Tisztelt Orbán Viktor kerékpárutas úr!
-azért adunk el kerékpárjegyet a vonatra, mert nem vagyunk hülyék. ebből van a hasznunk.
-azért nem tákolunk kis emelvényt, mert egyrészt nem tudunk minden állomás minden peronjára emelvényt csinálni, másrészt a vonat nem tud centire pontosan úgy megállni, harmadrészt az emelvényépítő tendert nem a barátunk nyerte, így eredménytelenné nyilvánítottuk
-ha öt fő együtt akar utazni, akkor együtt is fognak utazni
-miért nem jelzi a mentrend, hogy csak 4 bringának van hely a vonaton? hát nem öt bringa volt fent?

Circus 2010.08.31. 12:40:28

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
siet a napórád!
Nem akarsz a MÁV-hoz igazolni? Pár korábban bejelentett dél, és mindkettőtök átlaga javulni fog...

homár molla 2010.08.31. 12:57:57

azért erős a gyanúm, hogy K. egy feszes seggű nagymellű miss sporty biciklis csaj, ezért segített neki mindenki lépten-nyomon. megnézném, hogy a szakállas hippi beszívott futár arcot mikor teszi föl meg le biciklivel együtt a kalauz a vonatra, meg mikor kínálja hellyel az első osztályon.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.08.31. 12:58:21

Aki tavat szeretne körülbringázni, annak javaslom a Tisza tavat is. Poroszlóra kell menni és onnan körbe. Nagyon klassz, én 2 hete voltam. Ajánlom!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.08.31. 13:11:31

@Circus:
Most nem erről van nagybaszó.
A bloghunak van meggajdulva a vekkere.
Blogmotort a roncstelepre!
De előbb öntsék ki belőle az ólajtot!

HetedikEnVagyok 2010.08.31. 13:13:25

@atpijkamo: Valószínüleg vonatpotló autóbusz volt ;)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.31. 14:38:11

@homár molla: Ha én kerékpár-emelgetéshez gyenge nő lennék, nem mernék egyedül körbecangázni egy tavat sem - kivéve vadászati céllal...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.08.31. 14:52:10

Namizujs?
A kommentelők domolykózni mentek?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.31. 14:59:15

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Túl sok volt egyszerre ennyi poszt, a sikítva baszós meg a mávos együtt egy hónapra elég lenne, akkor is, ha nem húzott volna el mindenki tanévnyitóra.
Ki mint diák, ki mint tanár, ki mint szülő...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.08.31. 15:01:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Javagyúgy.
Most van a tanévnyitó a nebulóknak?
A Palóc utcában meg este lesz megint továbbképzés hangtanból?

Gastroger 2010.08.31. 15:40:01

K. :
Kedves naplóm. Véletlenül ma elküldtelek a Homárnak, pedig nem történt semmi különös, ami odavaló lett volna.
Viszont kaptam választ a MÁV-tól, és a GYSEV-től a kérdéseimre.

"Miért adnak el úgy kerékpárjegyet egy vonatra, hogy nincs már hely?"

Tisztelt Utasunk! A jegy megvásárlása nem kötelezi Önt arra, hogy magával is vigye a biciklijét, tehát hagyhatja a tárolóban is. A lehetőség opcionális. Amúgy mi sem tudtuk, hogy melyik vonattal hány biciklis fog utazni.

"Az alacsony peronú állomásokon miért nem tudnak tákolni egy kis emelvényt vagy csak egy pallót odakészíteni, amin fel lehetne tolni a bringát, hogy könnyebb legyen a fel/le szállás?" Próbáltuk, de a pallón feltolni nem lehet mert szűk az ajtó, és akkor nem fér fel egy kövérebb biciklista meg egy szélesebb biciklis egyszerre. Ennek az lett a vége, hogy felfelé lendületből kellett feltekerni, de ez balesetveszélyesnek bizonyult, mert átzúgva a vonaton, a szemközti ajtón meg 8 napon túl távoztak. Leszállásnál, meg direkt pallón gördült le mindenki, vagy az utasok közé, vagy a másik vonat elé. (8 napon túl sem gyógyuló).

A kérdés mindezek mellett jogos, de mint tapasztalni tetszett, alkalmazottaink segítőkészsége kiváltja ezt a dobogó vagy palló szerű készséget.

"Mi történik, ha egy 5 fős társaság együtt szeretne utazni?"
Jegyet vesznek, és egy vasúti kocsiba szállnak be. Vagy mi? Pókereznek az úton? Vagy bebasznak odáig? Vagy nem értem a kérdést. Ja, hogy mind biciklivel? Javasolt 2-2 tandem kerékpár, és egy-pár összecsukható kempingbicikli, kiszedett kerekekkel. Az már szabályos. Az előbbi 1 biciklinek minősül, az utóbbi kézipoggyásznak (Tessék berakni egy szatyorba, és ráírni, hogy síléc, és akkor díjmentes). Ezen az elven 2x2 tandem, illetve korlátlan kempingbicikli is szállítható, tehát 4 tandemos, azaz 8 fő + korlátlan kempingbiciklis utazhat együtt. Kevesebb tandem bicikli esetén még tudjuk ajánlani az első kocsiban és utolsó kocsiban 1-1 tandem, és 2-2 db. egykerekű cirkuszi bohócbicikli (50%-os kedvezmény) elhelyezését. (Ez 8 fő)
A gyermektricikli 6 év alatti kísérővel ingyenes.

Miért nem jelzi a menetrend, hogy csak 4 bringának van hely a vonaton?
Fenti variációk sokfélesége, munkatársaink rugalmassága, jóindulata, és segítőkészsége, valamint mert az menetrend, nem műszaki szabvány, és a vasúti határozmányok összessége. Nem tartalmazza továbbá a büfékocsi befogadóképességét, a babakocsik férőhelyét, és az ülések közötti térdtávolságot sem.

Üdv,
Bakterológiai Intézet

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.31. 16:29:00

@Gastroger: És mi a helyzet az összecsukva szállított összecsukható tandemkerékpárokkal?

Gastroger 2010.08.31. 17:32:58

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nos, a kérdés nem ért váratlanul, köszönöm számítottam rá. Ahogy a személyszállítási üzletszabályzat megállapítja (132 KF), hogy a 30x50x80 cm méretet meghaladó összecsukható kerékpár, összecsukva kézipoggyászként felvihető. Azaz így már fejenként 1 összecsukható tandemkerékpár is felvihető kézipoggyászként, így ha x ember utazik 2x embernyi biciklihely van. :) A bőség zavara.

Ha mégsem lenne összecsukható:
A kézipoggyász méretet meghaladóan térítésmentesen bevihető még:

- Kerekesszék, gyermekkocsi. (Ügyes barkácsolók a két bicikli közé egy kereszt irányú vázat raknak, és arra egy széket, vagy bölcsőt aplikálnak, máris kész két bringából az egy kerekesszék, vagy babakocsi)

- Tokba helyezett hordozható hangszer (egy bazi nagy tokba, pld, hárfáéba, bele kell rakni, és ráírni, hogy hordozható hárfa vagy cimbalom). Az ellenőr kérésére akár a küllőkön elpengethető a für elise, vagy fültisztító vattás-pálcika segítségével kisebb jazz-improvizációt tarthatunk).

- sporteszköz (ez kérem versenybicikli! Csak egy kartonpapírra rá kell írni, hogy Fertő tó biciklisverseny, 58-as sporteszköz, és kész. Höhőő, megvan a joghézag. :))

- 2 métert meg nem haladó kéziszerszám (első kerék kivesz, a hátsó tengelyre egy darab kör alakul kaszakő rászerkeszt, ha megkérdik, mi ez, akkor bicikli nyeregre kormányra állítva, pedálnál tekerve, kaszakő forog: lám tisztelet Ellenőr úr egy ez késélező kéziszerszám.

-2 métert meg nem haladó fenyőfa, facsemete, díszcserje (ehhez egy kicsit lombokkal kell álcázni a biciklit).

-esernyő, járókeret (ez egy kicsit több előkészületet igényel, hogy a biciklink járókeret formájú legyen, vagy rászigszalagozzunk egy esernyőt, mondván, ernyő, ez kéremszépen, ernyő, csak kicsit hosszi a nyele, meg illen gurithatós.)

www.nkh.hu/vasut/images/stories/Dokumentumtar/mv-start_szsz_i.pdf

Ez a "sporteszköz" megnevezés azonban tetszik, erre mindig lehet hivatkozni. Bicikli, quad, motor, csónak, vitorlás. Ede is így vitte le a kékszalagra a hajót. A bográtschra meg aztmondta vakvezető kutya.

Gastroger 2010.08.31. 17:50:08

No kérem akkor eztet a témát kiveséztük, lezárhatjuk, a poszter jót kerékpározott a vasutasok udvariasak voltak, és a jegyét lyukasztották, nem a bicikli gumiját.
Jöhet a következő poszt, csak ne legyen:
- A Sparban fényképeztem 299.- Ft ről 299-re volt leárazva
- Vettem tejfölt, de megromlott
- Nem úgy néz ki a mint a reklámban
- Nem tudtam internet szolgáltatót váltani 2 napon belül, meg amúgy is akadozik
- nopposodik a Bach (!!) papucs
- a domolykózás rejtelmei, avagy a villantós horgászás buktatói.

Der Beste 2010.08.31. 17:54:42

Végre egy normális posztoló.

(Leszámítva az emelvényes baromságot. Szerintem még Kádár János bácsi is emelvény nélkül szállt le a páncélvonatról Pentelén, szóval egy mezei bringás ne akrjon kényelmesen leszállni :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.31. 17:59:46

@Der Beste: "egy mezei bringás ne akrjon kényelmesen leszállni"

A rómaiaknak sem volt vasúti kocsihoz való emelvényük. Elpuhult mára az emebriség!

Xezs 2010.08.31. 19:58:28

"Szaladunk előre"

Bringád van de azért szaladsz? Mindig is tudtam hogy a bringások nem normálisak.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.08.31. 21:31:40

Sosem értettem, hogy valaki miért cipeli magával a biciklit egy országon keresztül, csak azért, hogy tekerjen egyet. Főleg a Fertő-tóhoz, ahol minden második csehóban lehet bérelni. Ha van interneted, nem a marhaszállító vagonokat kéne keresni, hanem egy kölcsönzőt.

Der Beste 2010.08.31. 22:20:29

@Dariengo: Azért még a Fertő-parton sem zökkenőmentes a biciklibérlés.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.31. 22:33:58

@atpijkamo: Elég sok mindenük nem volt nekik. Anno Róma azért nem egész olyan volt, mint most a filmekben.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.31. 22:35:07

@Gastroger: Amúg észrevette valaki, hogy a Baccnál legalább 8 éve ugyanaz az új kollekció?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.31. 22:42:15

ez az elso homarposzt az iden amihez nem szolok hozza
Mary amugy nem tud bringazni
szerintem Viczian tud
meg szerintem en is

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.01. 00:21:34

Az egészet nem értem
1/miért kellett elmenni Velencéig, ha a Fertő tó kozelebb va
Nme mindegy mit kerül meg ha nem fürdik?
2/mi az hogy máv, Máv zrt-e?
3/ ha bringázni akarok elindulok otthonrol és bringázok, nem kell a MÁV
4/nem akarok bringázni
5/ mifassnak külön bringa vonat?
Nem elég a bringó-hintó?
6/ bringásonak a gyatornában a bringautja
7/
8/
9/
10 tiszta viz

Van uj poszt?
9/

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.01. 00:23:22

Honnan indult a poszttoló, nem is vettem ki a szövegböl?
Záhony?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 00:58:11

@horex: "Honnan indult a poszttoló"

Nem mondta. Egy olyan helységből, ahonnan menve nem kellett átszállni. Vissza Pestre ment.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 01:03:22

@enamel: "Elég sok mindenük nem volt nekik."

Mondjuk mobiljuk sem volt. Azért megvoltak nélküle. Szinte elképzelhetetlen! A mobil előtti időkben de nehéz volt találkozót szervezni! Egy közös telefonszámot kellett hívi, megmondani mikorra érek hova...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.01. 06:00:35

@atpijkamo: Igen. :(
Nekünk még volt olyan kurblis bakelit telcsink, kár hogy kidobtuk, most műemlék lenne.

Ez a poszt meg kísértetiesen olyan, mint a tegnapi.

A rája szarik rája 2010.09.01. 07:05:48

Megint Állunk Vazze, posztügyileg?

A rája szarik rája 2010.09.01. 08:01:55

Ahogy látom, kommentügyileg is. Ez csak akkor lehetséges, ha minen Homár olvasó:
- dolgozik, vagy
- nyaral, vagy
- hangosan szexel a Palóc utcában

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 08:04:56

@enamel: Nem volt az kurblis, csak bakelit. Katonáék használtak kurblisat: TBK - TávBeszélő Készülék. Aztán voltak a bakelithez hasonló formájú piros/vaj/zöld színű tárcsás műanyag készülékek.

Haló, 2-222-222? Kérem, hívja a mentőket, beszorult az ujjam a tárcsába.

Aztán voltak modern szögletes készülékek nyomógombbal, ahol a gombnak megfelelő számú szaggatott jellel szimulálta a tárcsázást.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 08:07:31

@A rája szarik rája: Iskola van, tegnap volt az évnyitó. Majd számtech órán, meg ha kinyit a könyvtár, megindulnak a kommentek.

Meg persze amit hozzá lehetett szólni a témához, azt már hozzászóltuk.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 08:38:03

Amíg nincs új poszt, szórakozzatok:

Kern András: Halló, Belváros

(Telefoncsörgés, kattanás.)
Nő: Tessék, Ingatlan.
Tömör: Jó napot kívánok, Weiner elvtársat keresem.
Nő: Weiner elvtárs ebédel, és szabadságon van, és a másik vonalon beszél.
Tömör: Tessék? Egyszerre?
Nő: Ez szabadon választott. Amelyiket tetszik akarni. Lényeg, hogy nem tud telefonhoz jönni. Tessék később megpróbálni.
Tömör: Nem próbálom! Egy fülkében állok és huszonharmadszorra próbálkozom. Megvárom.
Nő: A városból tetszik beszélni?
Tömör: Abszolút. A Belvárosból.
Nő: Tessék a vonalban maradni.
Tömör: Igen.
(Búgás, majd váratlanul újabb állomás kapcsolódik be.)
Undok: Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék, hogy az NDK turmixgép, a leszedhető ajtajú, megérkezett-e már?
Tömör: Kitől tetszik érdeklődni?
Undok: Nem Vasedény?
Tömör: Nem. Én Weiner elvtársra várok. Be tetszett jönni a vonalba.
Undok: Bocsánat.
Központ: Itt Belváros. Központ. Vonalvizsgálat.
Szoprán: Géza? Te vagy az, Géza?
Alt: Halló, kicsi Bubó! A te hangodat hallottam?
Szoprán: Milyen Bubó? Géza? A fürdőkádból beszélek, hol vagy?
Tömör: Bocsánat, én Weiner elvtársra várok.
Bariton: Egérke! Hívjál még egyszer! Valaki van a vonalban!
Szoprán: Dehogy hívlak! Reggel óta nem tudlak megkapni!
Alt: Bubókám! Kicsim! Nem volt lecsó, mi legyen, vendégek jönnek.
Basszus: Miért, kit várunk?
Tömör: Én Weiner elvtársat
Basszus: Te dögölj meg!
Alt: Bubókám, én dögöljek meg!
Undok: Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék, hogy az NDK turmixgép, a levehető ajtós, megérkezett-e már?
Basszus: Tessék kiszállni!
Undok: Nem Vasedény?
Basszus: Nem, tegye le!
Undok: Jó. Bocsánat.
Szoprán: Géza? Hol vagy?
Bariton: Az EMKE -aluljáróban.
Basszus: Van már Esti Hírlap?
Bariton: Kuss!
Központ: Belváros, vonalvizsgálat. Jól hallják egymást?
Szoprán: Istenien, mind a hatan.
Alt: Bubókám, valaki beleugat az életünkbe. Központ, nem tudna valamit csinálni?
Központ: Nem. Én sem magukat akartam hívni. Próbáljanak meg egyszerre beszélni.
Inter: Halló, itt Inter-központ. Ki kérte Ravalpindit?
Basszus: Nem kértem senkit.
Inter: Kolléganő, mit kértél?
Központ: Antineuralgicát.
Inter: Senki sem akar Ravalpindibe telefonálni?
Basszus: Albertfalvára, ha lehet.
Szoprán: Tegyenek már valamit, nyolcan vagyunk a fürdőkádban!
Bariton: Egérke! Hívjalak még egyszer?
Basszus: Tegye már le abban a rohad kádban, Egérke, vagy odaküldök egy macskát!
Mesemondó: Jó estét, gyerekek, ma este a torkos macskáról mesélek nektek!
Tömör: Bocsánat, nem lehetne a meseszolgálatot mellőzni? Én még mindig Weiner elvtársra várok...
Központ: Nem tudom kapcsolni. Automatikus. Tegnap egész nap az árhivatalban szólt a Meseszolgálat.
Szoprán: Géza! Ne politizálj!
Mesemondó: Egyszer a macska megleste a kisegeret a fürdőkádban...
Tömör: Pofozza már le valaki a mesemondót!
Központ: Sajnos, ha elbontom, az Interközpont szól megint.
Inter: Twenty o'clock fifteen minutes, twenty o'clock fifteen minutes three seconds, twenty o'clock... Ki kérte a New York-i pontos időt?
Alt: Talán az Ipper Pál.
Undok: Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék, hogy az NDK turmixgép
Basszus: Melyik, a levehető ajtós?
Undok: Az, igen! Megérkezett már?
Basszus: Takarodj a francba a turmixszal együtt!
Undok: Nem Vasedény?
Öreg: Nem, Weiner lakás.
Tömör: Weiner elvtárs az Ingatlantól? Magára várok egy órája!
Öreg: Doktor Weiner vagyok és itthon ülök.
Bariton: Gyerekek, orvos van a vonalban. Nincs valaki rosszul?
Szoprán: Géza! Kilyukadt a fürdőkád!
Bariton: Mondtam, tessék! Hol?
Szoprán: A lefolyónál!
Központ: A Böhönyei Állami Gazdaság van a vonalban. Halló, Böhönye
Böhönye: Halló, Marhajógyár? Mennyi marha kell?
Szoprán: Mit mondott?
Böhönye: Marha!
Szoprán: Ezt nekem mondta?
Böhönye: Van disznó is!
Bariton: Halló, Központ! Halló, Belváros! Már megint valaki közbeszól!
Központ: Bocsánat, crossbar vagyok! Egyszer én is tévedhetek!
Basszus: Elég a hülyülésből, mindenki mondja a magáét és fejezzük be!
Szoprán: Géza, ha nem jó a kocsi, elmegyünk az édesanyádékhoz!
Alt: Bubókám, akkor ma megsütjük a kolbászodat, amit tegnap hoztál.
Bariton: Isten ments, Egérke! Egész idő alatt fortyogni fog az anyád!
Basszus: Majd leöntjük forró vízzel, legyen egy kis szaftja is!
Bemondó: Halló, Weiner
Tömör: Na! Az orvos vagy az ingatlanos?
Bemondó: Weiner Tibor hegedűestjét közvetítjük a Zeneakadémiáról.
(Részlet hallatszik Beethoven Hegedűversenyéből)
Szoprán: Mi ez? Koncert van?
Basszus: Á! Csak a megváltozott számok helyett a Kossuth adó megy.
Tömör: Én Weiner elvtársra várok.
Basszus: Mihez képest?
Tömör: A Vasedényhez képest.
Undok: Vasedény? Érdeklődni szeretnék, hogy az NDK turmixgép...
Basszus: Rohadj meg már a levehető ajtóddal együtt! Gyere be, és vedd meg az egész üzletet! Jöttek norvég teflonok. Baromi randák! Takarodj ki a vonalból!
Undok: Ki ez az állat?
Új hang: Állatforgalmi, tessék!
Telefondoktor: Köhögés ellen Fagifort, Coderitet vagy Mixtura pectorist ajánlunk. Magas láz ellen priznicet vagy Amidasophent...
Bariton: Na tessék! Még egy Bubó!
Basszus: Hallja, ne telefon betyárkodjanak, mert ráfáznak.
Telefondoktor: Fázás, ráfázás, hűlés ellen réteges ruházkodással védekezzünk.
Basszus: Halló, telefondoktor! Ajánljon valamilyen gyógyszert fogyókúrára.
Szoprán: Minek?
Basszus: Mert ha nem szűnik ez a hangzavar, valakit dagadtra verek!
Bariton: Ne fenyegetőzzön!
Basszus: Nem magáról van szó, hanem a központról! Bemegyek és szétverem a berendezést, hogy telefonhírmondó sem marad belőle
Szoprán: Géza, te ne avatkozz bele!
Alt: Egérke, maga csak áztassa tovább!
Bariton: Ha sértegetik a nejem, elvágom a zsinórt!
Szoprán: Géza! Védjél meg!
Basszus: Védjen meg a Nőtanács!
Szoprán: Szégyelldd magad, te pernahajder!
Basszus: Látja, ezt már én is akartam mondani!
Vasedény: Vasedény vagyok, megjött az NDK turmix! Érdekel valakit?
Basszus: Anyádat!
Alt: Bubókám, ez őrület! Mit mondtál az anyámra?
Nő: Halló, Weiner elvtárs értekezleten van, de kérdezteti, hogy milyen számon tudja önt visszahívni!
Tömör: Semmi az egész. Bármelyiken!

staropramen 2010.09.01. 08:59:23

Sztrovacsekek!
Mardos egy kérdés, alig aludtam miatta:Ha körbe szeretném vizibiciklizni a Fertő tavat (tót) és van saját vizibringám, akkor egy vasúti kocsiban hány vizibiciklit vihetek, illetve van e a vasútállomásokon zsilipelési lehetőség, hogy zökkenőmentesen tudjam a gépet kivinni a vagonból?
Ha veszek vizibicikli jegyet és valaki már ül a szerelvényen ilyesmivel akkor mi van? Egyformán kezeli a problémát a MÁV és a Gyesev?
megannyi súlyos kérdés.
Kérem segítsetek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.01. 09:00:06

@atpijkamo: Polgári kurblis készülékek is voltak,még a '80-as-'90-es években is. tekerés, kagyló fel, ki szerencsével bejelentkezik a központ és kapcsol. Amikor bezárt a posta, a falu összes telefonját (a falu méretétől függően 2-8 db-ot) "párhuzamosították", mindenki mindenkit hallott.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 09:08:51

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "mindenki mindenkit hallott."

Királyság! Aki "titokban" akart beszélni, hogy csak a központos hallhathasson bele, az megtehette munkaidőben.

Egy temetkezési vállalkozó annakidején megunta, hogy a kuncsaftokat a központos a konkurenciához irányítja, és feltalálta az automata telefonközpontot.

Most így senkinek nem kell megosztania a beszélgetést illetéktelenekkel. Vagy mégis? Jön szembe az ember mobillal, jó hangosan beleköszön: - Szia! - mondom: - Szervusz! - bambán néz rám. Mosolygok és biccentek. Volt, hogy megállóban tanácsot adtam a beszélgetéshez.

MosoMasa 2010.09.01. 09:30:46

Mi nem volt ezen szívatás?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.01. 09:59:39

Azt hiszem most jön az a rész, hogy nykegni kell új poszt után, és ha elég sokan elég sokáig csinálják, majd valamelyik méltóztatik egyet idetojni. Nemde?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.01. 10:05:13

@A rája szarik rája:
Ezt meg kell cáfolnom.
Én pl domolykóra pecázok.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.01. 10:12:20

@atpijkamo: Ez határozottan kurblis volt, de lehet, hogy katonáéktól mentette meg valaki. Homályos emlékeim vannak róla, leginkább hogy rakétásat meg tankosat játszottam vele, aztán lerántottam, és anyám jól megvert. Már nem tudom, hogy csináltam a játszós részét.

Xezs 2010.09.01. 10:26:48

@atpijkamo: Ezek szerint te is nagyon szereted az utcán ordítva telefonálókat?

Gyorsszavazás:

Melyik az idegesítőbb?

a, az ordítva telefonálás
b, az ordítva szexelés
c, leszarom, én mindkettőt csinálom

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.01. 10:28:20

@Xezs: C!

Ordítva kommentelni még nem próbáltam. De ordítós szex közben ordítva telefonálni a legjobb.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:34:23

@enamel: 197-es tudakozó plusz szösszenetek:
- Szeretnék ledokorálni. Mit kell tennem?
- Hát... öööööööööö... hol szeretne?
- Nem tudom! Azért hívom magukat, hogy megmondja. De nincs egyetemi végzettségem, az nem baj, ugye?

- Itt lakom Tamásiban, és a házammal szemben van egy telefonfülke. Most, hogy északi szél fúj, mindig csapkod az ajtaja. Ki tudna küldeni valakit, aki javítja?

- ... (káromkodások)... Ez az egész tudakozó egy nagy szar! Kilencedszer hívom magukat!
- Mit szeretne?
- Kapcsolja nekem Szovjetuniót!
- ???
- Múltkor még tudták kapcsolni!
- Az elég régen lehetett... Én legfeljebb meg tudom adni Oroszország előhívóját.
- De nem érti meg, hogy én a Szovjetunióval akarok beszélni???

- (5 éves hang): Csókolom, azt szeretném kérdezni, hogy mi a neve a hetedik törpének?
- Melyik a hetedik? Hapci, Vidor, Tudor, Kuka, Szundi, Szende vagy Morgó?
- A Szende! Köszönöm, Csókolom!

- Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni hogy hívták az Istent...
- Kis türelmet... Jahve az Isten neve.
- Nem értem, hogy?
- Betűzöm: József Aladár Hedvig...
- József Aladárnak hívták?
- Nem! Betűzöm: József Aladár Hedvig...
- Hedvig? Hát nő volt?

- Halló! A tudakozót hívtam?
- Igen.
- És tudnak telszámokat is mondani?

- Jó napot! Meg tudnák mondani az adó és TAJ számomat, mert otthon felejtettem a kártyáimat.

- Jó napot! A Hazai Világbank telefonszámát szeretném.
- Hazai Világbank?
- Tudja, a HVB bank!

- Jó napot, Kovácsné vagyok és egy MONGOLOID éttermet keresek Budapesten...

(szombat reggel 8 óra)
- Azonnal kapcsolja a főnökét, panaszt akarok tenni! Nem ébresztettek fel, most el fogok késni a munkahelyemről, és a gyerekek is az iskolából...
- Elnézést, de ma szombat van, biztos, hogy kell ma iskolába menni?
- Ne szórakozzanak már maguk is, a gyerekek is ezzel jöttek.

- Jó napot! Egy számot keresek Kovács néven Kiskundorozsmán, de az utca neve nem jut az eszembe. Talán Szent István, vagy nem tudom... valamelyik király nevű utca...
- A Kossuth utcában találtam egyet.
- Há... azaz! Kossuth is király volt, nem?

- Jó napot Horváth Rózsi néni vagyok Ököritófülpösről. Tessék elképzelni, hogy a hétvégén végre eljön hozzánk az unokánk, akit már régen láttam, meg tudná nekem mondani, mi a kedvenc étele, amit annyira szeret? Mert azt szeretném főzni neki...

Egyéves Önkéntes 2010.09.01. 10:35:17

Szeretném körbevonatozni a Fertő tavat (vidéken: Balaton.) De csak bicajra van pénzem. A kérdés, hogy
fel lehet e szállni vonattal egy biciklire?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:36:35

- Halló, maga kért telefonos ébresztést hét órára?
- Igen.
- Akkor húzzon bele, mert mindjárt háromnegyed nyolc.

Passport 2010.09.01. 10:39:05

Van ötletetek, hogy lehet itt a homáron publikáltatni egy fogyasztóvédelmi cikket ?
Már vagy tíz szerkesztőnek elküldtem napokkal ezelőtt és semmi hatás ...
???????????????????????????????????

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:42:47

@Passport: Talán szart írtál, az nem merült föl? Mi lenne, ha magad beírnád a hozzászólásként. Úgyis poszt hiányban szenvedünk. Edzeni is kéne a következő posztcunami előtt.

Énbagoly 2010.09.01. 10:44:53

@atpijkamo: Ilyeneket még! :)
Imádom olvasni a hülyéket, csak ne nekem kelljen velük foglalkoznom. :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:46:51

@Énbagoly:

Ügyfél: Elromlott a gép, nem mutat semmit!
Hotline: Mit lát a képernyőn?
Ügyfél: Abszolút semmit.
Hotline: Nincs ott sem egy ikon, sem egy kurzor?
Ügyfél: Nincs, egyedül vagyok az irodában.

Ügyfél: Halló! Van egy problémám! Az ügyfelük vagyok!

Ügyfél: Szóval akkor most csatlakozok az internethez, ugye?
Hotline: Igen.
Ügyfél: És ez a legfrissebb verziója az internetnek, ugye?

Ügyfél: Gondom van a programjukkal. Egyszerűen nem mozdul.
Hotline: Meg tudná ismételni, hogy mitől lehet?
Ügyfél: Nem tudom pontosan.
Hotline: Semmi baj, előszor csukjon be minden ablakot.
... csend a telefonból... aztán zajok...
Ügyfél: Becsuktam mindet, az ajtó nyitva maradhat?

Ügyfél: Nem kapom meg a leveleimet.
Hotline: Semmilyen emailt nem kap?
Ügyfél: Semmilyet. Írtam a munkahelyemről magamnak, hazamentem, de nem kaptam meg.
Hotline: Jók a mail szerver beállításai?
Ügyfél: Jók, a szomszédom is ennél a cégnél van, összehasonlítottuk.
Hotline: A hálózat amúgy megy?
Ügyfél: Nem, nem szoktam használni.
Hotline: Nem szokott kapcsolódni, mikor a mailjeit ellenőrzi?
Ügyfél: Minek kapcsolódjak, ha a gép mutatja, hogy nincs levelem?

Ügyfél: Nem tudok bejelentkezni az internetre!
Hotline: Kicsit pontosabban le tudná írni a problémát?
Ügyfél: Beírom a nevemet, aztán mikor kéri a jelszavamat, hiába is gépelem be, csak csillagokat hajlandó írni!

Hotline: Milyen operációs rendszere van?
Ügyfél: Nem tudom.
Hotline: Mikor bekapcsolja, mit ír ki?
Ügyfél: Semmit, csak betöltődik.
Hotline: Újraindítaná, és megnézné azért?
csend...
Nem írt ki semmilyen logót?
Ügyfél: Nem, most arra várok, hogy azt a "Windows most kilép" képernyő eltűnjön.

Ügyfél: Előfizettem az internetre, és mindig nézem a női magazint rajta ami feljön, de ezért a szolgáltatásért nem sok egy kicsit a havidíj?
Hotline: Miért nem próbál másik oldalakat is nézegetni, hátha megtetszik még valami magának?
Ügyfél: Miért, az interneten több oldal is van?

Hotline: És akkor most nyomja meg a "Mentés" gombot, és mondja azt, hogy "Igen, biztosan felülírom".
Ügyfél: "Igen, biztosan felülírom"!

Ügyfél: Éppen most jelentkezek be önökhöz, de nem minden világos.
Support: Nem problémá, elintézzük.
Ügyfél: Kérdezik annak a helynek az adatait, ahonnan telefonálok. Kérdezik a várost.
Support: Írja be a város nevét!
Ügyfél: Kérdezik a telefonszámot, ahonnan telefonálok.
Support: Írja be a telefonszámot, ahonnan belép!
Ügyfél: Kérdezik a postai irányítószámot.
Support: Írja be a lakásának a postai irányítószámát!
Ügyfél: Ne haragudjon, hogy ennyit problémázok, de nem értek annyira a számítástechnikához.

Support: Nyomja meg a Control+Alt+Del gombokat.
Ügyfél: Igen, igen ezt ismerem.
Support: Mi történik?
Ügyfél: Semmi.
Support: Ismételje meg!
Ügyfél: Megint semmi.
Support: Pontosan mit csinál?
Ügyfél: Mit, hát azt, amit mond. Lenyomom C, O, N, T, R, O, L +...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:48:29

@Énbagoly:

- Kattintok a csatlakozási ikonra. Feljön az ablak, és sohasem tudok felcsatlakozni, pedig mindig a Mégse gombra kattintok.

- Magyar nyelvű a program?
- Nem tudom.

- Mit írt be az email címhez?
- 1023 Budapest...

- Milyen Windóza van?
- Mindjár lehasalok és megnézem.

- Menjünk be a Saját gépbe.
- Jaj, de ez nem az én gépem...

- Az a problémám, hogy már beszéltem Önökkel korábban is.

- Tudna nekem segíteni, hogy fel tudjak telepedni?

- Milyen modemje van?
- Jó!
- Analóg vagy ISDN?
- Laptop.

- Mi a jelszava?
- A jelszavam? Hát volt egy jelszó, mikor úttörő voltam, de már nem emlékszem rá...

Nő: - Aszt mongya nekem ez az Outluk Varázsló, hogy én vagyok a Tóth Béla!

- Milyen levelező programja van?
- Kitekintő Gyorsvonat.
- Az meg miféle?
- Hát az Outlook Expressz.

- Itt alul megjelent két emberke ikonban...
- Igen, az az MSN messenger, az Outlook Express indítja el magától...
- Tőlem????

- Jesszusom! Beszippantotta a CD-t!

- Az Entert ütni kell vagy írni?

- Start gomb csak az irodai vindózókon van, de nekem otthoni van...

- Most nyertem egy Netquicket és azt szeretném megkérdezni, hogy a 25 órát 1 nap alatt kell elhasználni?

- Most nyomja meg az OK-ot!
Júzer(hosszú csend): ...de itt nincs OK...
- DE, lennie kell.
Júzer(keres vadul, majd): De nincs, kétszer is megnéztem!
- Rendben, akkor mit lát a képernyőn?
- Jaaa, ott...

- Milyen számítógépe van?
- Fehér.

- Nem tudom a lemezt kivenni a meghajtóból.
- Próbálta a kiadó gombot megnyomni?
- Igen, de teljesen beragadt.
- Ez rosszul hangzik. Felírom az adatait...
- Várjon csak... Most látom, hogy nem is raktam be a lemezt, itt van az asztalomon...

- Kattintson a Sajátgép ikonra.
- A magáéra, vagy az enyémre?

- Nem tudok nyomtatni.
- Kattintson a Start gombra és...
- Figyelj cimbora, ne kezdj nekem ilyen szakszöveget nyomatni, nem vagyok Bill Gates, a francba!

Amikor nyomtatni próbálok, állandóan azt mondja a gép, hogy nem találja a nyomtatót. Már többször odaraktam a monitor elé, de még így sem találja...

- A nyomtatóm nem nyomtatja ki a piros színt.
- Színes nyomtatója van?
- Nem.

- És most mit lát a monitorán?
- Egy kis plüssmacit, amit a barátőm vett a plázában.

- A jelszava kis 'a' mint alma, nagy 'V' mint Viktor, 7...
- A 7 az kicsi, vagy nagy?

- Nem tudok csatlakozni az Internetre.
- Biztos, hogy a jó jelszót használta?
- Biztos, láttam, amint a kollégám is ezt adta meg.
- És mi volt ez a jelszó?
- Öt csillag.

Nagy problémám van. Egy barátom feltelepített egy képernyővédőt, de ahányszor megmozdítom az egeret, mindig eltűnik.

- Az első email-emet szeretném megírni.
- És mi a probléma?
- Megtaláltam az 'a' betűt, de hogyan tudom a karikát köré rajzolni?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:51:22

- Azt mondja tegyem be a harmadik floppit. De hát már a második is alig fért be!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.01. 10:52:36

@Passport: Próbáld meg humorosan átírni, és legyen valami társadalmi hatása is az átbaszásnak. Ha csak te szopsz, az magánügy...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 10:58:40

ERROR 404 - Az Internet elfogyott
Ön elérte az Internet utolsó oldalát. Nincs több link, jópofa kép, ingyen zene, pornográfia.

Passport 2010.09.01. 11:59:55

A gyengébbel szembeni jogtalanság az túlerővel való visszaélés az nem szokott humoros lenni hacsak nem rajzfilmről van szó.

Kicsi Kacsa 2010.09.01. 12:00:48

"Fura, de nem mindig és mindenkit szívat meg a MÁV"

helyett:

"Fura, de még mindig és mindenkit szívat a Homár"

Ennyire jól állunk a "fogyassz, herdálj, szenvedj" vonalon?

Passport 2010.09.01. 12:04:11

@atpijkamo: próbáltam a környezethez felnőni ,de a szarhegy lehet ,hogy nem lett elég büdös és nem lett elég nagy.
Ja és baszás, pedofilia, és melegszopás sem volt benne.Ez lehet a baj ?
Szerinted ?

Passport 2010.09.01. 12:12:02

@atpijkamo: jólesik az egyetértésed.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.01. 12:32:28

@Passport: De!
Olvass vissza! Persze, ha valaki a saját hülyeségén sem tud röhögni, az gáz...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.01. 12:33:38

@Passport: Akkor legalább valami ízeltlábú vagy egyéb ősszájú kell bele.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 15:28:55

@horex: Minden nyelven tudok: translate.google.com/

A szuahélivel kis gondjaim vannak ugyan.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.01. 16:05:49

@atpijkamo: Hogy is van akkor ruszinul, hogy "Testvér, túl meleg volna a pálinka a fagyos szalonna után."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.01. 16:25:56

@atpijkamo: A blogmotorral nincs? Jó neked. Vagy egy negyedórája írtam neked választ, lehet, hogy most felkerül? Ha nem, akkor fordítsd le kérlek a ruszin nyelv lemko nyelvjárására a posztot...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 16:28:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Братьo, палинка очен разогретом, после холодной салонна.

:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 16:33:52

@atpijkamo: "A blogmotorral nincs?"

De, évek óta. Naggyon szarr. Másoknak csak mostanában tűnik föl. Elveszti, eldugja, összekeveri, elveszti...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.01. 16:47:04

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Odáig jutottam, hogy a MÁV-ot lefordítottam: МЕСБ (Мы Еще Стой Басков)
süti beállítások módosítása