Tékozló Homár

IPTV: digitális mozaikkép a falon

2010.10.19. 17:12 | jackyll | komment

Igazi klasszikus tré sávszélességbővítés áldozata lett KJ, aki a hagyományos ADSL-jét szerette volna IPTV-re cserélni. A vélhetően 8 MBit-ről 15-re váltott internet azonban sokkal megbízhatatlanabb lett, 3. hete csak 5 percenként változó mozaikképek mennek az adás helyett:

2010 júliusában IPTV, 15 Mbit-es internet csomagra fizettem elô (elôzôleg DSL szolgáltatásom volt Önöknél), július közepén beszerelték és egy két apróbb hibát leszámítva tökéletesen mûködött szeptember 30-ig (majd három hónapig jó volt!). 2010 Szeptember 30-án elkezdett mozaikosodni, kimerevedni az IPTV, szakadozni kezdett az internet is, a hibákat aznap bejelentettem. Október 3-áig nem is történt semmi javítás, amikor letelt a 72 óra megsürgették, továbbra is semmi. Kicserélték a routert, de semmi eredménye. A hiba megjelenése óta naponta hívom az ügyfélszolgálatot, akik legtöbbször segítôkészek, de sajnos eredménytelenül. Azzal hitegettek, hogy el van indítva a javítás, ellenben 13-án derült ki, hogy annak ellenére, hogy naponta sürgettem és naponta érdeklôdtem, csak 13-án lett kiírva újra a javítás!!! Állitólag a router csere során bekövetkezett adminisztrációs hiba folytán nem történt semmi a bejelentett hibákkal. Pontosan egy hétig semmit sem javítottak, csak hitegettek, hogy javítás alatt van!

 

2010 Szeptember 30-a óta nincs stabil internet kapcsolat, a letöltési sebesség 0.2 Mb és a 15 Mbit között ingadozik, szakadozik, vagy egyáltalán nincs. A feltöltési sebesség az eddigi 1.1 Mb-ról legtöbbször 0.05 MB-ra esik le. Grafikusként nagyobb file-okat kell feltöltenem, eddig DSL-el és még a mostani Kábelnettel is szeptember 30-ig gond nélkül tudtam fel-letölteni akár többszáz mb-os file-okat is. A hiba megjelenése óta már egy 3 Mb-os email elküldése is problémás, sokszor csak tizedszerre megy át anélkül, hogy megszakadna a kapcsolat. Napokon keresztül egyáltalán nem volt internet kapcsolat. Tévét pedig egyáltalán nem tudunk nézni, mert el sem indul. Ha meg mégis elindul, akkor is csak 10-20 másodpercekre...

Felháborító, hogy munkámat teljesen ellehetetlenítik, azóta rendszeresen kell futárra költenem, mert képtelenség 50Mb-os file-t fel illetve letölteni. Ez nekem nagyon nagy kiadás! IPTV kimerevedik, mozaikosodik, ha programot váltok akkor 10-15 mp-ig mûködik utána megint akadozik, megakad. Nézhetetlen. A hiba megjelenése óta egyetlen csatona sem mûködik, kivéve: Life Network és a Ozone Network ami folyamatosan mûködik. HBO, és az összes többi fizetôs csatorna csak kidobott pénz. Párszor a 2 és fél hét alatt pár órára tökéletesen visszajött a szolgáltatás.

Kértem, ha nem tudnak, stabil internetkapcsolatot biztosítani illetve amig a hibajhavítás tart kérem biztosítsanak részünkre ideiglenesen mobilinternetet. A vállalt 72 órát már többszörösen túllépték!!! Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint a T-Mobile az nevében azonos, de valójában teljesen más cég és ilyesmi nem szokás náluk.

Milyen jogon hirdetnek IPTV szolgáltatást ha ennyire nem tudják azt biztosítani? Hogy lehet az, hogy 2 hónapig lényegében problémamentes volt a szolgáltatás? Újságíró ismerôsöm véleménye szerint, valószínüleg annyi új elôfizetôt szedtek össze az IPTV szolgáltatásra, amennyit már nem bír a rendszerük. Az ügyfélszolgálat egyes kollégái szerint egyedi problémáról van szó pedig a T-Home oldalán van egy IPTV-rôl szóló fórum, érdekes módon sokaknál ugyanez a probléma áll fenn, sokaknál sikerült központilag kijavítani. Ismert hibáról lehet szó mivel több ügyfélszolgálatos kollégájuk is elismerte ezt, illetve ismerôsi körömben is van olyan ember akinél ugyanez a hibajelenség elôfordult. Ennek ellenére egyik szerelôjük aki a routert cserélte, olyan ötletekkel állt elô, hogy ujrakábelezi az új lakást, igaz, hogy náluk van a hiba, de hátha...

Kezd reménytelenné válni az ügy – az, hogy nézhetetlen a TV már már megszokja az ember, legfeljebb nem néz tévét. Dolgozni viszont kellene, már csak azért, hogy a T-Home által kiállított számlát kifizessem... A számla kijött érdekes módon az IPTV, internet, telefon mellett az IPTV bekötésekor felmondott, és le is szerelt ADSL szolgáltatást is tartalmazza. Az egyik harc nem fejezôdött be, de itt van a másik! Fizess a semmiért – de duplán!!!

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazságos 2010.10.19. 19:01:55

@májgeriberi: De ha már több tévéd van, meg torrentezel, na akkor már erősen észrevehető!

Egyébként nekem családi csomag van, SAT TV-vel, alap internettel (5 Mbit/s), meg felezős csomaggal, és nagyon meg vagyok vele elégedve! Pedig szoktam torrentezni is, filmeket letölteni, ennyi bőven elég! Nem is értem, minek kell 25 Mbit/s -es internet, csak felesleges pénzkidobás.

nem-megmondtam-he 2010.10.19. 19:05:24

A poszt toló mintha nem fogná fel, hogy az eddigi ADSLv1 szolgáltatását csak ADSLv2-re kapcsolták, hogy ugyanazon a vonalon remélhetőleg nagyobb sebességet tudjanak elérni, így az internetezés mellett férjen sávszél tévére is.
Nincs itt semmiféle „kábelnet” meg „megszűnő ADSL”.

A jó öreg réz telefonkábeles összeköttetéssel a telefonközpontig van a baja valószínűleg, akár csak a telközpontban lévő véggel.

Teljesen természetesen egyéni probléma, bár a telefonkábelek állapota miatt nem ritka.

Xezs 2010.10.19. 19:37:46

Oké hogy szar a net, de mi lenne ha a posztoló bejárna a munkahelyére ahol feltehetőleg van működő netkapcsolat? Oké hogy jó dolog az otthonról dolgozás de ne essünk már túlzásokba.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.19. 20:16:13

Veszel egy korlátlan mobilnet előfizetést, az valami 6000 körül van havonta, és nem kell futár.

Nem nagyon gyors, de azért bőven a használható értéken belül van. Ezekkel meg közben rendezed.

Dscdbb 2010.10.19. 20:21:05

"Újságíró ismerôsöm véleménye szerint"
Miért nem egyből egy bölcsész ismerősödet kérdezted meg? Legalább ennyire értene hozzá az is..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.19. 21:10:29

"2010 Szeptember 30-án elkezdett mozaikosodni, kimerevedni az IPTV, szakadozni kezdett az internet is,"
...túlmelegedni a router, vagy elrohadni a kábel amin kapod a cumót :S De inkább a router...

"A hiba megjelenése óta már egy 3 Mb-os email elküldése is problémás, sokszor csak tizedszerre megy át anélkül, hogy megszakadna a kapcsolat. "
Használj offline levelezőt, azt nem érdkli, ha lassú a kapcsolat... Nekem is bevált amikor 1Mb-os netem volt.

Amúgy meg NHH-t, fogyvédet a T-nek! Ez asszem kimeríti azt, hogy nem teljesítik a szerződésben vállaltakat.

john.367 2010.10.19. 21:10:50

Mobilnettel az a gond, hogy mivel a munkámhoz nagy grafikai file-okat kell fel le töltenem, így a "T" XL csomagjának 16 GB-ját valószinûleg max 10 nap alatt kimeríteném. Nem beszélve arról, amig lassan fel meg letöltöm...
Amíg mûködött (2 hónapig a net egyáltalán nem lassúlt le a TV-tôl.)

anr96 2010.10.19. 21:13:05

Szerintem valami nagy galiba lehet a T-nél, mert az elmúlt hónapokban egy csomó ismerősömnél szakadt és/vagy drasztikusan csökkent sebesség. Egy biztos, utána nem lesz olyan mint volt.

Egyik szerelő szerint csoda, hogy eddig működöt. Nem megfelelő kábelezés, balfaszságok és olyan finomságok, mint a 2-3 darab 8 megabites vonalon futó falu/falvak.
Pedig előfizető lenne bőven...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.19. 21:13:12

@nem-megmondtam-he: Akkor 3 hónapig nem lett volna jó... Vagy elb*tak valamit a kábelek körül időközben (beázott), vagy meghal a routere, amin a TV is jön...

@igazságos: Amikor a T-nél voltunk, az Alcatel/Thomson "home gateway"-en (ADSL modem + router + IPTV + VoIP cucc egyben) ment a vezetékes teló is.
Na az is veszélyes volt, 1Mbiten, ha letöltöttem, no telefon, de legalább a letöltés is belassult :D

Taurusz 2010.10.19. 21:32:42

@Xezs: És ha vállalkozó, és otthon van az irodája? Kifizette, szeretné használni. A többi már csak rizsa.

john.367 2010.10.19. 21:42:50

@Xezs:pl.: hidd el, hogy nem örömemben dolgozom otthon. Gazdasági válságról,megszûnô munkahelyekrôl hallottál?

john.367 2010.10.19. 21:46:50

@nem-megmondtam-he: Nem ez nem a telefonvonalon megy, hanem T kábeltv hálozatán, azaz az antennakábelen, ami lényegesen nagyobb sávszélességet kellene biztosítania elvileg.

john.367 2010.10.19. 21:50:57

@igazságos: sima internetezésre természetesen elég az 5Mb-s net, csak mint említettem elég gyakran többszáz megás képeket kell letöltenem, utána feldolgozva visszatölteni. Ilyenkor nem mindegy, hogy negyedóra vagy másfélóra alatt kapja meg az anyagot a megrendelô... Az IPTV -t az ügyfélszolgálat ajánlotta, hogy családicsomagban olcsóbb mint az eddigi set top box-os kábel tv.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.19. 22:01:45

@john.367: Nekem az IPTV-től már ott röhöghetnékem volt, amikor a pécsi Árkád T-pontjában szaggatott, és szétesett a kép a reklámcuccon.
Na ha a szolgáltatónál is ilyen, milyen az ügyfélnél? :D

Xezs 2010.10.19. 22:02:56

@Taurusz: Kifizette, de egy otthoni elérés díját. Ebben nincs kötbérvállalás. Egy komoly cégnél viszont olyan szerződést kötnek a szolgáltatóval, hogy az irtózatos kötbért köteles fizetni, ha elmegy a net. Nem is nagyon szokott elmenni ekkora cégeknél. A lényeg az az, hogy tudni kell, hogy mit vesz az ember. Az otthoni netet nem dolgozásra találták ki, habár én is szoktam arra használni. De ha lemegy a net akkor betudom annak hogy ez van.

@john.367: Ha nincs munkahelyed akkor meg minek rajzolgatsz otthon?

john.367 2010.10.19. 22:17:48

@Xezs: Az belefér, hogy lecsökken a net sebessége, sôt kimarad idônként. De itt sajnos nem errôl van szó. 3 hete folyamatosan 0.2 Mb és 3 Mb között van, persze idônként megvan a 15.3 Mb-is de ritkán. A TV csak mozaikképeket sugároz. Eddig jó volt. Ezen vagyok felháborodva.
2. Egyéni vállalkozó vagyok, pont az, hogy most így van munkám és így kellne lebonyolítanom, amit most egy ideje nem tudok. De szerintem itt a lényeg az, hogy van egy szolgáltatás amit agyba fôbe hirdetnek. Az ember kifizeti, és nem kap cserébe semmit, most már 3 hete. Szerintem a T-tôl igenis járna ilyenkor egy mobilnet, ha már nem tudnak szolgáltatni. Nem korrekt, hogy a mobilnetre is írjak alá 2 éves hûséget ha csak ideiglenesen kell. Amúgy kilépnék az IPTV kábelnet szolgáltatásból és inkább visszatérnék a DSL szolgáltatáshoz + Sat tv-hez. csak hát a hûségnyilatkozat, amit aláírva visszaküldtem a T-nek miután 2 hétig kifogástalanul mûködött a szolgáltatás.

Kulminaator 2010.10.19. 22:29:23

@májgeriberi: Ja, lehet, hogy szaros 3 mega de sok helyen ebben a kurvaországban (sic!) még a három vagy az öt megát sem tudja biztosítani a tréjhóm.

john.367 2010.10.19. 22:43:40

@Kulminaator: teljesen igazad van. de akkor a 3 megát számlázzanak és ne 15-t. De az még három megánál sem ok, hogy pervócenként megszakad a kapcsolat illetve a 0.2 meg egyenlô a nullával.

tcom 2010.10.19. 22:57:45

@igazságos:

"Nem is értem, minek kell 25 Mbit/s -es internet, csak felesleges pénzkidobás."

Hát hogy egy divix 5 perc alatt jöjjön le. Ráadásul az én optikai 25 Mbitem az IPTV-vel, ami (vezeték rendszer) hibátlanul működik, mert nem tartalmaz rezet olcsóbb, mint a te SAT TV-d az 5 Mbit-es ADSL-el. Arról nem is beszéltem, hogy a feltöltési sebességem 15 Mbits és az IPTV-t nem lehet a SAT TV-hez hasonlítani.

Sokan mondják, hogy keveset TV-znek, ezért nincs szükségük IPTV-re. Na de nekem sincs időm, viszont bármilyen műsort felvehetek 100 óra erejéig és ha van időm megnézem. Plusz az sem rossz, ha megállíthatom a képet, mert a gyereknek épp az F1-es nagydíj rajtjára esik a nagy WC. =;-)

tcom 2010.10.19. 22:59:16

Mivel szereltem már IPTV-t, ezért elmondom, hogy a hibák nagy része egyéni. Leginkább a réz vezetékek minősége, a kötések hibái okozzák a hibát. Probléma szokott lenni, hogy egy réz kötegben több száz érpár megy. Ha az IPTV-s rézérpár mellett mondjuk egy nagy feszültséget szállító rézérpár megy, az zavart, jelveszteséget, bit hibákat okozhat. Egy TV képnél a legkisebb jelhiba is meglátszik.

Goompah 2010.10.19. 23:02:26

@igazságos:

"Nem is értem, minek kell 25 Mbit/s -es internet, csak felesleges pénzkidobás."

Nem baj, nem kell értened, gondolom, a gépedben is 650kB RAM és Windows 3.1 van.

Azért én jól megvagyok a 80/25 Mbites Digi előfizetésemmel és a havidíj nélküli telefonnal havi 4,500-ért.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.10.19. 23:05:43

@meynabi: ismerosodnel a digiteve gondolom tanyeros es gyenge a jel azert kockasodik. a jupiciddel meg kitorolheted a seggedet. a nettel is meg a tv-vel is.

nem-megmondtam-he 2010.10.19. 23:06:19

@john.367:
Kábeltévé hálózaton nem IPTV-t vennél, hanem kábeltévét.
A tengerbe is ritkán szoktak úszómedencét építeni.

A T-Home IPTV szolgáltatása megrendelhető:
„Önálló szolgáltatásként, új DSL vagy digitális telefon előfizetés mellé, illetve meglévő DSL Solo csomag vagy DSL telefon mellé.
Már meglévő vagy új hagyományos telefon díjcsomag (kivéve Kontroll), illetve meglévő ADSL vagy DSL Classic díjcsomag mellé.”

Az IPTV szolgáltatás lényege, hogy a csak DSL lefedettséggel elért előfizetőknek is tudjanak TV szolgáltatást nyújtani.

telkoe 2010.10.19. 23:07:06

@john.367: PTK hibas teljesites miatt szerzodestol elallas lehet a megoldas.

john.367 2010.10.19. 23:17:16

@nem-megmondtam-he: Nem. augusztustól elérhetô a T-kábeles területeken. Semmi köze a DSL-hez, a telefonkábelhez, azt nálunk le is szerelték. A kábel tv-s set top box helyett ezt adták. Coax kábelen jön. Állítólag közel is vagyunk a központhoz,és a coax valamivel jobb mint a telefonkábel. Telefonkábelen max 4.5 M tudtak biztosítani.

gabest1 2010.10.19. 23:22:24

Nálunk is lerontották 1 megára a 7-ről, javítani nem tudják, pedig kétszer is hősiesen megpróbálták.

ügyfélszolgálatos 2010.10.19. 23:31:07

@john.367: Hi!

Nyugodtan lemondhatod a szolgáltatást, mivel bejelentetted hibára és még mindig nem megy. Ki van adva utasításba, hogy ilyenkor kötbérmentesen lemondható. Mondd le és rendelj egy dsl+sat kombót.

brlv24 2010.10.19. 23:37:17

@nem-megmondtam-he: Tévedsz. Már koaxon is adnak IPTV-t. :)

zoli913 2010.10.20. 00:01:47

Én nem tudom ki hol lakik, de én bármerre jártam kábelnetet bekötni adsl helyett, mindenhol pezsgőt bontottak, amikor meglátták a sebességtesztet, hogy pl a 15-ös net valóban annyival is jön. Tehát azt tanácsolni, hogy kábelnetről váltson vissza adsl-re??? A probléma valószínűleg a modem telepítésénél lehet. Vannak esetek, amikor az előfizető nem engedi a modemágat megfelelően, 3x árnyékolt koaxszal kiépíteni. Vagy nem ilyen kábelre tette rá a kolléga. Főleg új építésű házaknál spórolják ki a normális kábeleket, ha már a csp. szekrénytől ócska kábel megy, nem szabad rátenni, mert a nem megfelelő árnyékolás miatt bezajosodik a hálózat. Lehet, hogy egy több utcányira lévő rossz kötés miatt szakadozik valakinek a net kapcsolat. Pl az előfizető úgy gondolja, hogy áthelyezi a modemet a saját barkács módszereivel (sodrott kötés, sz@r kábel).

Meridian74 2010.10.20. 00:04:56

@drowmage: milyen kártérítést? ez nem bérelt vonal, itt nincs kötbér, vagy te látsz valami hasonlót a szerződésben? Úgy vélem a szerződésben még külön az is benne van hogy a szolgáltatás esetleges műszaki hibájából eredő bevételkies nem hárítható a szolgáltatóras, hisz amikor műxik a szolgáltatás nem részesül külön a haszonban sem.

Legfeljebb a kiesett időre jár valamilyen formában jóváírás a szolgáltatás árával egyenes arányban.

szombi 2010.10.20. 00:12:46

Sötétség a köbön!!!

Hagyományos ADSL-t IPTV-re cserélni. LoL!
És akkor hogy fog internetezni???

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.20. 00:16:13

@szombi: "És akkor hogy fog internetezni???"

Hát ha még van szabad sávszélesség a vonalon, akkor azon lehet internetezni.

john.367 2010.10.20. 00:16:58

@szombi: Kábelneten ami elvileg gyorsabb stabilabb net mint aDSL. MIelôtt lesötétezel valakit, inkább nézz utána.... Ahl van T-kábeles kábel tv ott lehet a coax kábelen keresztül netezni.

zoli913 2010.10.20. 00:18:54

@szombi: ezért mondom én, hogy adsl??? kábelen gond nélkül mehet a 3 tv + a net egyszerre, mert a net és a tv nem vesz le egymás sávszélességéből.

john.367 2010.10.20. 00:19:04

@atpijkamo: inkább nézz utána a dolgoknak mielôtt megszólalsz, nehogy téged nézzenek sötétnek. Szerintem nézz utána, hogy hol tart a technika.

tcom 2010.10.20. 00:25:31

"A hiba megjelenése óta egyetlen csatona sem mûködik, kivéve: Life Network és a Ozone Network ami folyamatosan mûködik."

Ez azért sokat elárul. Ha a hozzáférési hálózatban lenne a hiba, akkor a fenti csatornák sem működnének. Az hogy nincs internet sem, szerintem arra utal, hogy 2 hiba is érinti az előfizető rendszerét. Az internet hibája dslam port hiba is lehet, vagy a második hibás HGW, az IPTV hiba meg multicast hiba, illetve multicast kiszolgáló konfigurálási hibák. Az, hogy a T saját gyártású 2 csatornája jól működik az is konfigurációs hibára utal. Ezek a csatornák nem a hagyományos módon kerülnek a multicast folyamba, hanem kihagyva egy sor ellenőrzési módot. Ugyan nem értek a felhasználói jogosultságokat, csatornaváltási kezdeményezéseket, számlázást, VoD-kéréseket szabályozó szoftver ("local office") működéséhez, de mindenesetre itt lehet a hiba.
Ha a hozzáférési hálózatban lenne hiba akkor az jól dokumentált monitorozás miatt jó látható. Mérhető maga a réz vezeték minősége is a késleltetés idő, és a csomag vesztés arány is..

Mindezt nem kellene tudnia az ügyfélnek, hanem a szolgáltató által létrehozott komoly, szabályozott hiba behatárolási protokollokon kellene végig menni. Maga az IPTV architektúrája annyira bonyolult, hogy elképzelhető, hogy nagyon nehezen lehet megtalálni a hibát. Ez nem magyar sajátosság. Amit viszont nem értenek Magyarországon az, hogyan lehet több tíz millió felhasználót kiszolgálni más országokban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.20. 00:26:13

@john.367: Nem tudom mire gondolsz. Hidd el nekem, lehet IPTV mellett internetezni ugyanazon a vonalon. Tapasztalat.

john.367 2010.10.20. 00:29:42

@atpijkamo: szia! véletlenül írtam neked. a szombira akartam reagálni aki lesötétez, hogy hogyan lehet IPTV és net egyszerre. Bocs :)))

Rwindx 2010.10.20. 00:30:52

Vélhetően azt fogják kihozni hogy sajnálják nem rajtuk múlik (x kábelszakasz nem az ő tulajdonuk, stb) és nem tudnak mit kezdeni vele. Jó esetben önként kijelentik hogy elálhatsz szerződéstől, rosszabb esetben tőled kell megtudják.

T-* cégekben csak annyira megbízni mint a legelvetemültebb ellenségünkben. Volt velük dolgom nekem is akkor még fiatal voltam és naiv, még előttem volt az egész élet, aztán jött a T-Online és a megrendeléstől számított 30. napon behúzta a kábelnet szolgáltatását. Akkor kezdtem megtapasztalni hogy az élet kemény és tele van küzdelemmel.
:)

tcom 2010.10.20. 00:36:44

@atpijkamo:

Igen.
Egy 15 Mbites internet a SET TOP BOX működésével visszaesik a hagyományos DSL rendszeren. VDSL, vagy Optika esetén nem csökken. A hagyományos ADSL 2+ -os hálózaton 18 Mbitre állítják a sávszélességet. Ebből egy-egy videó csatorna 3-3 Mbitet vesz el, ha TV-t nézünk. Vannak az egyéb jelek pl. kép a képben, amik még 1 Mbitet elvesznek, így marad 10 Mbit az internetezésre.

5 Mbites internet előfizetésnél 9 Mbitre állítják a rendszert, ahol a csatornák működése alatt megmarad nagyjából az 5 Mbit.

Nem biztos, hogy pontosak a számaim, de nagyjából így működik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.20. 00:39:41

@zoli913: "adsl??? kábelen"

Az ADSL sodrott érpáron jön, a kábelnet koax kábelen. Hozzáértők azt mondják, a sodrott érpáron áram folyik, a koax kábelen hullámok mennek.

"gond nélkül mehet a 3 tv + a net egyszerre,"

Ha van elég sávszélesség, akkor igen. De maga egy tévé elvisz vagy hat megát.

"mert a net és a tv nem vesz le egymás sávszélességéből."

De levesz.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.20. 00:42:01

@zoli913: "a net és a tv nem vesz le egymás sávszélességéből."

Közben rájöttem, mire gondolsz. A telefonvonalon ugyanúgy lehet beszélgetni ha van rajta ADSL, vagy ha nincs. Az ADSL internet és a telefonbeszélgetés más frekvencián mennek, egyáltalán nem zavarják egymást.

tcom 2010.10.20. 00:42:23

Megoldás az IPTV problémáira az optikai hálózat lenne a hozzáférési szakaszban.
Ennek a terjedése folyik, de rendkívül befektetés igényes.

Off egy kicsit:
Kormányunk és pártunk a napokban éppen ennek a bővülésnek a lehetőségeit blokkolta, nehogy a sok nyugdíjas, eltartott valamiféle áldozatot hozzon. De érthető is, a nyugdíjasok nem IPTV-znek, nem interneteznek, viszont nagyon sok cédulát tudnak az urnába szórni.

zoli913 2010.10.20. 00:44:00

Én még mindig azt mondom, hogy a kábelnet az egyik legmegbízhatóbb, ha jól van kiépítve. Mindenki azt szídja, ami van neki.

tcom 2010.10.20. 00:44:48

@atpijkamo:

Ha jól tudom, az koakszos kábel szolgáltatók nem sáv szűréssel szolgáltatnak analóg telefon jelet, hanem IP átviteli úton. Vagyis a routerükből?

Rwindx 2010.10.20. 00:44:50

@john.367:
Nálam upc van és 30/15-ös a net akkor is ha megy a TV. A speedtest.net-el szándékosan ellenőriztem bekötés után.

Egyszerű teszt: érdemes lefuttatnod egy pinget (mondjuk legalább 100 csomagra) hogy van-e csomagvesztés, vagy szimplán lassú, bár ezt inkább nekik kellene megnézniük. Ha csomagvesztés van, akkor jó eséllyel hálózati hiba (kábel,router, stb), ha lassú akkor lehet eszközhiba is de lehet hogy képtelenek megfelelő sávszélt biztosítani.

tcom 2010.10.20. 00:48:32

@atpijkamo:

"Közben rájöttem, mire gondolsz. A telefonvonalon ugyanúgy lehet beszélgetni ha van rajta ADSL, vagy ha nincs. Az ADSL internet és a telefonbeszélgetés más frekvencián mennek, egyáltalán nem zavarják egymást."

De ő a net és a TV sávszélességéről beszél. A telefon hang jele a gyenge kódolás és mintavételezés miatt nagyon kis sáv szélességet jelent. Ezért is erőltetik hamarosan az analóg telefonia IP telefonra való átállítását.

LiberAll 2010.10.20. 00:49:56

Nah, ha csatornát váltasz és 15 másodperc múlva lefagy a kép, az multicast hiba, nekem is volt, de megoldották, a központban kell egy másik portra rakni a vonaladat, ha az nem segít, akkor másik dslam-ra. Valószínűleg sokan kérte adsl és ip-tv-t a környéken, ezért akadozik. Jelentsd-be ha a hiba tovább áll fent mint 3 nap akkor már kérhetsz jóváírást, bár ha munkádhoz kell, akkor nem vigasztal, hogy elengednek egy hónapnyi díjat. Nem tudom, hogy felétek milyenek a műszakiak a T-nél, de nálunk nagyon korreketek anno vasárnap is kijött a szaki, hogy állítson valamit, szóval hívogasd a 1412, amúgy ha a melóhoz kell a net, akkor szerezzél egy 3g modemet biztos, ami ziher :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.20. 00:49:56

@tcom: Jól tudod.

Az VOIP telefonnak mindegy az átviteli közeg, csak az IP forgalom (vidéken internet) menjen.

Egy analóg telefonvonalra lehet tenni ADSL-t, és azon VOIP telefonálni. A telefon előfizetés ekkor nem kell, ezt hívják NDSL-nek. (NDSL=Naked [A]DSL)

Iridium 2010.10.20. 00:57:30

"Felháborító, hogy munkámat teljesen ellehetetlenítik, azóta rendszeresen kell futárra költenem, mert képtelenség 50Mb-os file-t fel illetve letölteni."

Most elképzeltem, ahogy be ARJ-zed az 50 megás fájlt 1.44-es lemezekre, amit a futár fél óra alatt elvisz a munkahelyedre. Ez tulajdonképpen egy jó 28.8-as modemnek megfelelő átviteli sebesség. Javaslom még a galambpostát, bár elképzelhető csomagvesztés is (elütik, lelövik a galambot, vagy csak simán eltűnik). A morzés, bitenkénti lekopogást pedig csakis inviteles hálózaton szabad, az hasítja a tititi-tátátákat! Még kinyomtathatod papírra is, így csőpostán is eljuttathatod, ekkor hasznos lenne kétoldalasra nyomtatni, akár 50% papírt is megspórolhatsz!
Az meg mondjuk szerintem sem járható út, hogy be kelljen menned a munkahelyedre dolgozni, hogy aztán ne otthonról kelljen tőtögetni! Még ilyet! Tisztára a huszonegyedik században érzi magát a posztoló.

tcom 2010.10.20. 00:58:58

@LiberAll:

"központban kell egy másik portra rakni a vonaladat, ha az nem segít, akkor másik dslam-ra."

Ez az első amit meg szoktak tenni. Multicast hiba nem csak itt lehet, főleg, hogy a két saját T-s adó jól működik. Nem a dslam feladata a multicast jelek, jogosultságok rendezése. Nálad valószínűleg az összes csatorna rezgett.

tcom 2010.10.20. 01:00:23

@atpijkamo:

Tudom, elég sokat szereltem korábban. =;-)
A kábel TV-s rendszert viszont még soha sem. Ott bizonytalan vagyok.

john.367 2010.10.20. 01:02:58

@Iridium: 1. vállalkozóként otthon dolgozom cégeknek. Nincs hova bemennem. Külsôsökrôl hallottál? De ennek szerintem semmi köze az eredeti témához, hogy kifizettem egy szolgáltatást és nem kapok érte semmit. Ha te kifizetsz valamit és nem kapsz érte semmit nem háborodnál fel?

tcom 2010.10.20. 01:04:30

@Rwindx:

"Egyszerű teszt: érdemes lefuttatnod egy pinget (mondjuk legalább 100 csomagra) hogy van-e csomagvesztés, vagy szimplán lassú, bár ezt inkább nekik kellene megnézniük. Ha csomagvesztés van, akkor jó eséllyel hálózati hiba (kábel,router, stb), ha lassú akkor lehet eszközhiba is de lehet hogy képtelenek megfelelő sávszélt biztosítani. "

Huhhh! Aztán ha 100-ból van néhány hibás ping akkor nem biztos, hogy a szolgáltató a hibás. Ott a jó őreg hibára hajlamos LAN/WiFI kártya a TCP/IP rétegek, az OP-rendszer stb. Mind hiba lehetőségnek.

tcom 2010.10.20. 01:09:58

@atpijkamo:

"Egy analóg telefonvonalra lehet tenni ADSL-t, és azon VOIP telefonálni. A telefon előfizetés ekkor nem kell, ezt hívják NDSL-nek. (NDSL=Naked [A]DSL)"

Pontosabban a réz érpárra lehet tenni adsl-t és azon Voip telefont. Ekkor nincs szükség az 52/90 V-os analóg/ISDN jelre. De a T-előre gondolt és shadow számként rátesz egy analóg telefon jelet is a rézre hiba behatárolás, mérési lehetőség céljából, illetve a shadow számmal pontosan azonosítható az érpár hardvere a központban. =;-)

tcom 2010.10.20. 01:15:43

@john.367:

Jogos a felháborodásod. Fizetsz és nem kapsz érte folyamatos szolgáltatást.

De...

Aláírsz egy szerződést. Nem csak a T, hanem semelyik másik szolgáltató sem vállalja, hogy hibáktól mentes lehet a szolgáltatás. Nem lehet minden előfizető mellé egy szerelőt tenni.
Ami furcsa, hogy a T-nél szigorúan veszik a hibaidő vállalást. Komoly statisztikákat nyomnak a felelős vezetők elé, amiben szerepel, hogy a hibák hány százaléka esett át a vállalt hibaidőn túlra. Ha sok ilyen van, ott prémiumok hullanak a mélybe.

Rwindx 2010.10.20. 01:26:43

@tcom:
Valóban, de ez mennyiben érintené a TV csomagjait? Semennyiben, márpedig a kettővel egyszerre vannak gondok.

ave 2010.10.20. 01:26:49

A upiszinel lehet nem ilyen gond van, hanem olyan, hogy kb. 1500kbit/s a stream. Botranyos minoseg a "digitalis televiziozas"

Rwindx 2010.10.20. 01:30:32

@Rwindx: jah, és ha ping gondok lesznek akkor nem 1-2 csomag fog elveszni ilyen mértékű sávszélcsökkenésnél, hanem negyede, fele vagy még több.

tcom 2010.10.20. 01:44:43

@Rwindx:

Az ADSLnél IPTV esetében az STB-k külön IP címet kapnak, külön IP/Vlan csatornákon folyik a jel. Előfordul, hogy a HGW ppoe kapcsolatfelépítése nem jól működik, de a TV csomagja hiba nélkül jönnek.
Tapasztalatból mondom, hogy nála 2 probléma lehet. Gond lehet a HGW-vel, vagy a dlsam porttal és gond lehet az IPTV csatorna jogosultság beállításával, vagy a multicast kiszolgáló beállításaival.
Én már javítottam hasonló hibát. Te is?

Rwindx 2010.10.20. 02:05:38

@tcom:
Teljesen mindegy milyen IP címet kap, ugyanis a teszt célja az lenne hogy megvizsgálja a csomagok eljutnak A interfésztől B interfészig vagy sem. A probléma az hogy egyidejűleg használhatatlan neki két különálló interfésze mely ugyanazon a fizikai hálózaton kommunikál. A többi e tekintetben csak rizsa.

Nem javítottam hasonló hibát, de nem hinném hogy hálózatszerelők lennének az egyetlenek akik átlátják az "Internet szupersztráda csodálatos és misztikus világát", hehe. Ugye nem akarsz olyasmibe rángatni kinek az apukájának van nagyobb úthengere? Megköszönném.

Rwindx 2010.10.20. 02:25:15

@Rwindx:
Természetesen amit én írok azzal ugyanúgy nem oldom meg neki a problémát, mint ahogy te sem azzal amit írsz, de ez egy könnyen elvégezhető teszt.
1. eset: csomagvesztés van: minden happy javítható, csak sürgetni kell őket.
2. eset: nincs csomagvesztés: ez esetben megvan az esélye annak hogy új szolgáltatót kell keresnie, mert a tcom esetleg alulméretezte a rendszerét, és belátható időn belül max annyit fog mondani hogy sorry.
Ennyi. Ha az elmúlt 2 hétben a T-com "szakértői" nem bírtak megoldást találni, akkor gyanítom nem az a gondja hogy ki kell cserélni egy routert, vagy egy nyomi jogosultságon kell módosítani. Vagy esetleg tévedek és csak szimplán magasról leszarják az ügyfeleiket.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.10.20. 05:25:34

@igazságos:
Nem csökken le.
Nálam folyamatosan megy a TV és gép együtt és bármikor mérem a sebességet, az konstans. Tehát néhány helyen lehet gond, de mivel azok nem írnak a Homárra, így valószínűsíthető, hogy egyedi a gond.

petru 2010.10.20. 06:19:37

igy jar az aki hulye (bocs a sertesert, tudatlan, rosszul ertesult, igy jobb?).
IPTV = hulyeseg. Teljesen ki vagy szolgaltatva, a legkisebb bajt is megerzed, SENKI se tudja garantalni hogy folyamatosan elvezheted a tv nezest.

Smacika 2010.10.20. 07:00:59

@petru: Ez marhaság, nálam kb. egy éve hibátlanul megy.
Pedig falusi paraszt vagyok, rézhálón nem optikán.
Ha nem mennek a tévék 18-19 mbit van, ha mennek a tévék akkor 14 mbit jön stabilan.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.10.20. 07:28:35

a XII.kerülteben olyan szar a hálózat, hogy 15 megás sebességeket sorra veszik vissza 5, vagy 2 megára. De erőltetik az IP tv-t, és a szerelőknek is havi 1 terméket kötelező értékesíteni. 2.5 km-re a központtól levő usernél már csak 2-5 mega üzemeltethető. nagyon gáz, elavult hálózat, és egyelőre nem is tervezik az optikai hálózatot. 8.kerben minden cigónak 20 megája ip tv-je van, de a XII-ben, ahol a GDP 15-20%-át ez a lakosság termeli ki, a legszarabb az ellátottság

kilobike 2010.10.20. 07:55:10

Alul van méretezve a rendszer. Vissza kell menni 4 vagy 8 megás netre, akkor menni fog az IPTV tökéletesen. Nálam 3 éve hibátlanul működik.(Mi a bánatnak egy grafikusnak 15 megás net, aminek ráadásul egy mega az uploadja, de leginkább annyi se?)

LiberAll 2010.10.20. 08:10:22

@kilobike:
" (Mi a bánatnak egy grafikusnak 15 megás net, aminek ráadásul egy mega az uploadja, de leginkább annyi se?) "
Gondolom még nem láttál kész nyomdai anyagot photoshopban, egy A4-es szórólap jó minőségben előkészítve pár 100 Mega, akkor gondold el, ha mondjuk egy fotóalbumot csinál 100+ oldallal, ott már súlyos gigákról beszélünk, ahhoz kéne net.

Roma örök 2010.10.20. 08:25:26

megértelek. én is szinte szó szerint ugyanezt a sztorit éltem át a közelmúltban. nekem aug. 10-től október 5-ig tartott. egyelőre úgy tűnik azért megoldódott. csak el ne kiabáljam :)

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2010.10.20. 08:30:01

Rokonom 2 MBiT-ről 5-re emeltette a tékomos ADSL-t, persze rakoncátlankodott a net, sűrűn szakadozott stb. erre közölték, hogy jó akkor visszaveszik 2 MBiT-re, ennyit bír csak a vonal. Aztán persze neki kellett szólni az első számlánál, hogy talán nem 5MBiT-et kéne behajtani rajta :) Rendes gyerök ez a Tékom!

egyszerüen 2010.10.20. 08:41:50

Invitel IPTV
Ezer éve volt nettem már, szépen duplázodva értem el a 8 mb-et.
Megjelent a kis városomba az IPTV is a kinálatba nosza hajrá
Sima tv lemondva és akkor vártam az IPtv csodát
Eljöttek bekötötték és használtam amire kell ugye probahonap nagyon is meg voltam elégedve vele.
Minden funkcio tökéletesen müködött a tegnap tévéje is stb stb. A kép nem esett szét
a netett visszavetettem 4 mbit-re mivel pronot nem töltök le igy 2 dvd anyag elég havonta:DD

na eljutottunk a 6. honapig ahol elkezdödött a rémálom. Hol volt net hol nem. A tv hol ment hol nem. A tegnap tévéjén pedig ha belepörgettél akkor a hang elcsuszott, sokszor kockásodott a kép és ilyenkor csak a setbox reset segitett.

KB 3 honapig tartott a dolog most lelövöm a poént:D
szinte a szerelő hazajárt, esküszöm többet volt itt mint én. Már cserélt mindent többször kb 4 fajta eloszto volt, már a vezetéket átnézte, én meg ujrakábeleztem a lakásba hátha ott a bibi.
Szinte már én éreztem magam szarul hogy feltartom a melojába. Mondjuk tökjo mert 1 utcával arrébb lakik igy kérhettem fix idöpontott töle, nem kellett szabira menni

Minden javitásnál másnap felhivtak hogy megoldodott a problémám??
én meg a köv héten már megint bejelentettem ua a hibát

Aztán kiderült mivel a szerelő gyerek szövegelt hogy a központba van a hiba ö hiába büvézkedik nem birja a központ a rohamot

Aztán ugye jöttek az uj tarifacsomagok 5-10-15 Mbites és voilá megszünt a problémám, és minden ugyanolyan jo mint a kezdetekbe sööööt

Most járt le a előfizetésem, de nem merek uj csomagokba menni. Lapitok mint szar a fübe, pedig nyerhetnék 2 ezer forintot és a nettem lehetne 10 Mbites is

fejleszteni kell a központott és akkor szupi lesz:DD

Caprica99 2010.10.20. 09:09:35

@john.367: bírom ezt a sok marha okos "megmondóembert", mint Xezs!
Ezeknek az idióta trolloknak nem érdemes válaszolni, minden fórumon mindenkibe belekötnek.
Soha nem a témával kapcsolatban szólnak, hanem mindig a posztírót basztatják valamiért!

Caprica99 2010.10.20. 09:15:06

@Iridium:
"Az meg mondjuk szerintem sem járható út, hogy be kelljen menned a munkahelyedre dolgozni, hogy aztán ne otthonról kelljen tőtögetni! ..."

Te is csak írni tudsz, olvasni már nem!
Írta a posztoló, hogy EGYÉNI VÁLLALKOZÓ (így csupa nagybetűvel írom, hogy még te is észrevedd!) és az otthona a munkahelye!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.20. 09:17:35

Antennás kábeltévét kell venni, az nem kockásodik.

Secnir 2010.10.20. 09:47:33

hááát
szerintem nem azért vannak itt a T. Komment Elek és barátai, hogy megoldják a T(r)é hálózati magánjellegű problémáit. Ő most csak azért kért tanácsot, hogy WTF ilyenkor a teendő?
:-)

amúgy tájékoztató jelleggel:
anno koaxon ment a net, tökéletesen (emlékezzünk a novell ipx-re). ugyanazon a koaxon DOS alatt kiválóan ment kb 80-100 megával a TCP/IP is. ezért nem értem, hogy most koaxon, miért nem tudják szolgáltatni ugyanezt. megértem, hogy van egy settopbox a TV és a koax között, de akkor is.

Secnir 2010.10.20. 09:49:46

@Secnir:
ráadásul elég broadcastolni az adást, és a settop majd leszedi, ami őt érdekli. ez legyen kb 10mb sávszél kérelem. 60mb meg már legyen elég egy 8 mb-es intenetszolgáltatásra (még hibajavítással együtt is...)

becike4 2010.10.20. 10:07:42

És ekkor még nem volt válságadó.

pcmci 2010.10.20. 10:59:09

csak nekem van tele a tököm az ilyen majmokkal, akik vesznek egy lakossági net csomagot, aztán háborognak, hogy ellehetetlenítik a munkáját, ha megzuhan egy időre a vonal?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.20. 11:09:31

A szolgáltatók ilyen szemét munkájához már kár is hozzászólni, de..

nagyon kiváncsi vagyok, a háttérben hogy megy egy munka a bejelentés után
Az nem válasz nekem, hogy leszarják

Ugyfeles nem továbbitja a bejelentést, szerelő megkapja, nem nézi meg a banándugók állását, vagy mi??

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.20. 11:18:37

@pcmci:
Igy van, csak neked van tele
Mifast gondolnál ha a melód, vagy csak a szórakozásod miatt előfizetsz egy csomagra és azt nem szolgáltatják, de fizetned kell érte

Ha egyetértesz, hosz szolgáltatás nélkül is fizetni kell akkor te vagy a majom, bizony

pcmci 2010.10.20. 12:00:40

@horex: ha be van jelentve a hiba, és a szolgáltató a szerződésben vállalt időn belül nem hárítja el a hibát, akkor azért jóváírás jár. szintén tartalmazza a szerződés a szolgáltatás minőségére vállalt paramétereket. hogy ezek nem feltétlenül állnak összhangban az ember elvárásaival, az ÍJ.

Xezs 2010.10.20. 12:01:25

Én amúgy azt nem értem, hogy a szolgáltatók minek erőltetik ezeket a szar telefonkábelen jövő netkonstrukciókat. A legtöbb telefonvonal egy elavult szar (mint maga a vezetékes telefon is) azt újra kell húzni, tiszta macera.

Nem azért hogy más szolgáltatót dicsérjek, de kábelnetnél behúznak egy koaxot (ami önmagában elég jól van védve jelzavar ellen) meg mivel új kábel, biztos hogy nem rohadt még el.

Nekem volt itthon ADSL, hányhatnékom volt tőle. Eleve vicc, hogy felhasználónév meg jelszó kell (okés hogy elmentem de akkor is) ahhoz hogy netezzél. Kábelnetnél ott a kábel, lehet netezni, semmiféle jelszavas buziskodás nem kell.

persze most nem azokat ekézem, akiknél a telefonvonal az egyetlen netezési lehetőség. De ha már van lehetőség választani akkor minek a telefonvonal?

pcmci 2010.10.20. 12:08:57

@Xezs: és az autentikáció mióta függ a fizikai vonaltól? az adsl-t sem feltétlenül kell pppoe zavarni, de pl a digi lanon is pppoe-zik. hmm?

Xezs 2010.10.20. 12:11:36

@Caprica99: Már bocs, hogy megint trollkodok, én csak annyit mondtam, hogy egy lakossági csomagot nem munkára találtak ki. Vagy láttál már olyan lakosságit ahol kötbér fizetését vállalja a szolgáltató a kimaradt időszakra? Ugye hogy nem.

Azt pedig nem tudhattam, hogy egyéni vállalkozó, ezért mondtam hogy mi lenne ha bejárna a munkahelyére.

Xezs 2010.10.20. 12:13:02

@pcmci: Azt nem tudtam hogy a digi is pppoe-zik. Hülyeségnek tartom a pppoe-t és kész. Legyen egy kábel, aztán menjen. és ezt nem azért mondom mert analfabéta vagyok.

tonyrulez 2010.10.20. 16:41:31

Én speciel nem sok értelmét látom az IPTV-nek, egyik ismerősömnek is olyan van, mutogatta milyen jó is. Nekem pl. PiP nem kellene, mert egyszerre csak egy adást nézek, reklámba meg valami értelmeset csinálok. Műsorújságnak sincs sok értelme, ma már minden rendes adónak van TXT-je, kezdőlapon az aktuális TV-műsorral (meg ugye van a bótba kapható is). Videotéka meg minek, ha van neted, letöltöd. Élő adás megállítás, felvétel meg egyéb nyalákságok megoldhatók merevlemezes DVD-felvevőkkel (igen, nekem 50ezerbe került, de legalább DVD-re kiírhatom amit felvettem). A T-nél meg úgyis minden szar és drága, DIGI-nél csak a családi IPTV csomag árából kijön az összes csatorna (kiv. HBO, CineMax stb), 15Mb-os net na meg a telefon.
Tévézni tudok, nem szakadozik, netezni tudok, nem szakadozik... Nekem ennyi elég (és azért a feltöltési sebesség is elég ütős, főleg annak, aki kihasználja, jelen esetben a poszt toló)

igazságos 2010.10.20. 18:16:07

@Goompah: Hát, érezd jól magad a neteddel.
Mindenesetre informatikusként nem Windows 3.1-es van, de minek is magyarázok idiótáknak.

Hát igen, van, akinek foglalkozásképp kell a gyorsabb net, de otthonra teljesen felesleges. Az alap internettel is száz mega lejön tíz perc alatt. Ja, mellesleg nem a T- Home által adott modemet használom, hanem Wireless + Routereset, aminek az ára húszezer körül van. Lehet, a posztolónál is ez lenne a titok nyitja, hogy a routere nem jó? Mindenesetre csak találgatni lehet, a szerelő majd megoldja. Amúgy összesen tizenkétezret fizetek havonta, beszélgetés is benne van. Csak a bevezetéssel szívtunk sokat, mert mi is IPTV-t akartunk, de aztán megelégedtünk a SAT TV-vel, nem volt rossz befektetés.

CID 2010.10.20. 21:34:44

ADSL-t IPTV-re ? Gratulálok, barom. Nem ADSL meg IPTV kell neked, hanem Sokol rádió, meg postagalamb.

Iridium 2010.10.20. 21:41:36

@john.367: @Caprica99: Minden héten akad néhány ember aki nem érzi az iróniát, asszony is mondig mondja, hogy ne beszéljek rébuszokban, mert rajta kívül senki nem ért meg, ha nem mondom kristálytisztán.
Azt hittem lejön, hogy nem komolyan gondolom a galambpostát meg a csőpostát, ha nem, akkor ezúton is bocsánatot kérek. Tehát: nem gondoltam komolyan, hogy ARJ-zzél!
Egyébként meg mit vársz néhány tucat kommentelőtől, mondjuk én is vagy 2000 km-re tőletek gubbasztok, mégis mit tehetnék azon kívül, hogy próbálok valami bugyuta beszólással jókedvre deríteni titeket? Én nem tudok változtatni azon, hogy Magyarországon a II. véhá óta szocializmus van, és ilyetén módon működnek a dolgok. Én ahhoz szoktam, hogy a szolgáltatók kinyalják a fenekem is, és tizedannyiért kapok fényévekkel jobb minőséget, mint a posztoló. Sajnos ez nem létezik Magyarországon, én nem tehetek róla, csak mégegyszer mondom, és most őszintén: sajnálom, hogy így jártál. Ennyit tudok tenni, többet sajnos nem. Ha ők nem keresik a kegyedet, akkor talán váltani kell, nem tudom azt lehet-e ott?

"Tisztára a huszonegyedik században érzi magát a posztoló." <- Értitek, ugye? Na mindegy, megyek játszani, wehheeej!!

CID 2010.10.20. 22:00:56

@Iridium:
Te E euróért kapsz, 53 csatornát, korlátlan netet, 100 perc belföldi irányt ( mobilon ), meg madzagos telefont, amiről 5-6 millió telefonszámot ingyen hívhatsz ? Na ne vetíts már :))))))

Nem szép dolog a hazudozás

CID 2010.10.20. 22:02:13

Szóval, 4 euróért :)

Xezs 2010.10.20. 22:39:26

@CID: LOL kezdtem agyalni, hogy már hexadecimális rendszerben számolunk, vagy mi a tököm? :)

@Iridium: Itthon sosem lesz annyi a szolgáltatások díja, mint más európai országban. Az ok nagyon egyszerű: túl kicsi a piac, ezért azon a kevés emberen kell behozni azt a hasznot, amiért megéri ittmaradni a szolgáltatónak. Én sem örülök neki és mindig lesem hogy mit lehetne olcsósítani a rezsiből, de nincsenek illúzióim arról, hogy egyszer majd lesz itt nekünk olcsóság-kánaán.

CID 2010.10.20. 22:48:05

@Xezs:
Azért, mint már bebizonyosodott, kicsit felületesen lesed a lehetőségeket :)

CID 2010.10.20. 22:50:03

tonyrulez 2010.10.20. 16:41:31

Csak úgy megkérdezem, hol a fenében van a Digi-nek IPTV-je ?

petru 2010.10.21. 04:58:57

@Smacika:
Attol, hogy nalad tokeletes, meg nem lesz mindenkinek az! En nem azt mondtam hogy MINEDNKINEL ROSSZ, hanem hogy nagy a lehetosege a hibaknak.
Nem tudom, rossz-e a hasonlat: a dohanyosok nagy reszenek kutyabaja, megis senki se vitatja hogy a dohanyzas karos az egeszsegre. Ha mindenki mar egy cigitol bekrepalna, akkor persze hogy senki se dohanyozna.

Jegkoko 2010.10.24. 15:17:13

@Xezs: Látszik te igazán nagyon okos vagy, hogy itt osztod az észt.Azt mondod , hogy az adsl hülyeség mert jelszó kell hozzá.Namármost én egyszer beállítottam a routert és soha a büdös életbe nem kell megadnom semmiféle jelszót.
süti beállítások módosítása