Tékozló Homár

A Legszenyóbb Magyar Munkaadó Vándordíj novemberi győztese a Tesco

2010.11.04. 17:53 | szily | 341 komment

Igazán vicces történettel dobja fel a péntek reggelt X., aki sok éven keresztül volt a Tesco alkalmazottja. Hősünk távozott a cégtől, majd kérte, hogy állítsák ki neki az úgynevezett működési bizonyítványt. (Ez egy olyan, a munkavállaló kérésére kötelezően kiadandó papír, aminek a része az illető munkájának szöveges értékelése. Segíthet az elhelyezkedésben, egyes cégek kifejezetten meg is követelik.) Szóval X. megkapta ez első bizonyítványát, majd teszkószatyornyira kerekedett szemmel olvasta a hétéves korszak igazán tömör értékelését. Íme:



X., ahelyett, hogy örült volna, többre, részletesebbre számított, amit meg is írt a Tescónak. Az ilyennek a teskócsirke is keserű. Na nem is beszélve a don B-hez illő grammatikai szőrözéseiről.

Nem is maradt el a javított változat, tényleg kibővítve, nem is értem, miért kiabál tovább a telhetetlen X.:

 Olvasónk levele plusz a két teljes, empátiától csöpögő levél a hajtás után:
 


a következő szégyenteljes (vagy inkább nevetséges?) eset történt velem.
 
Az egyik naaaagy multicégnél dolgoztam az elmúlt közel 7 évben (ahol ráadásul a legkisebb is számít, s ahol úgy bánunk a munkatársainkkal, ahogy azt magunkkal szemben is elvárnánk), majd idén eljöttem - nnna, nem úgy, ahogy szerettem volna, ezért még majd beszélgetünk egymással.
 
Gondoltam, előrelátó munkavállalóként, hogy kérek tőlük ún. működési bizonyítványt, amit a munka törvénykönyve is előír, mint kötelezően kiállítandó dokumentumot, amennyiben a dolgozó ilyet kér.
 
A kérésemet követő másfél hónap múlva megkaptam az első működési bizonyítványt (lásd csatolás). MIndössze 6 hibát találtam benne, 5:1 arányban az elgépelés győzött a helyesírási hibával szemben. A dokumentum szerkesztettsége is megér egy misét, kezdő szövegszerkesztő tanfolyamon még csak-csak elmegy, no de egy többpozíciós HR vezetőtől? A közel 7 éves teljesítményemet nekem nem, de neki sikerült egyetlen mondatba préselnie: megfelelt az elvárásoknak... Ezt elég szegényesnek gondolnám, lévén az évek alatt született teljesítmény értékelésekben ilyen szavak lelhetők fel, mint "példaértékű", "élen járó", "kiváló", "példát mutató". Ebből is látszik, hogy minden csak értelmezés kérdése...
 
Vissza is jeleztem azonmód HR vezetőnek, hogy szép-szép, de tényleg azt gondolja, hogy ezt a papírost fogom lobogtatni a következő "munkáltatómnál", ha szükséges lesz?
 
Másfél hét múlva, egy újbóli e-mail hatására megszületett a működési "bzonyítvány" második verziója. A dokumentumon több eltérést is tapasztalhatunk az első verzióhoz képest. Elsőként a szerkesztettség szúrt szemet. Ejha, ilyet is tudnak? Aztán a minősítés... Még mindig nulla a tartalom, de ezt most már közel 4 sorban közlik, az előző fél sorral szemben. És az elgépelések! Már csak kettő!
 
Valahogyan mégiscsak ragaszkodtam vóna a hiba nélküli dokumentumhoz, ezt újfent visszajeleztem a HR vezetőnek. Újabb másfél hét múlva a következő választ kaptam: a javított verzió (!) meglátásuk szerint megfelel az előírásoknak.....
 
Hát azoknak lehet.... Én meg boldog tulajdonosa vagyok egy működési "bzonyítvány"-nak, "Budörs"-i keltezéssel...
 
Szép....

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2010.11.06. 20:09:25

@M. Péter: :)))

1. ha előre el van döntve, akkor nem hirdetik meg az állásra a pályázatot.
2. ha az általad felsorolt okok miatt nem vesznek fel valakit, megvannak a megfelelő helyek, ahol panasszal élhetsz. (Nem magyar módra természetesen.)
3. ha nem vesznek fel valahová, nem tud érdekelni, miért nem. Akkor továbbállok.

@Lewyke: A diszkriminációnak még a látszatát is kerülik.

Megdobbent 2010.11.06. 20:24:26

De mi van a renszarvasokkal?!

igazságos 2010.11.06. 20:59:12

@Dr Jozef Vengloš: Tudod, te nem Magyarországon élsz, az biztos. Nálunk ugyanis sok állást meghirdetnek, csak azért, hogy legyen látszatja, hogy a cégnél interjúztatnak. Holott már régen megvan az az ember, akit arra a melóra szántak, legtöbbször áthelyeznek egy munkavállalót másik munkakörbe. Csak ezt a birka népnek, akik több, mint száz kilométert utaznak az állásinterjúért, nem kötik az orrára. Tele van ilyen a profession.hu, saját tapasztalatból mondtam.

igazságos 2010.11.06. 21:02:34

@enamel: akkor megnyugodtam, rajtam kívül bárkit zsarolhatsz. :D De ne terjeszd, meg monitorozd oda más fejét. Ja, csak azért küldtem neked és Körömlakknak, mert nem tűrhettem, hogy hagyma és társai a pattanások miatt cikizzenek úgy, hogy nem is látták a képeket. Ez sokat elárul róluk, úgy fikázni, meg szidni mást, hogy nem is tudják, látták a bizonyítékokat.
A nő nagyon a szívére tudja venni, ha a külsejét cikizik a férfiak. Ja, és ne higgy Lewykének, akármit próbál állítani, nem vagyok férfi. Próbál ködösíteni, hogy rájött valamire, de ez csak amatőrködés, én tudom a legjobban, hogy ezt hogy kell csinálni profi módon.

Megdobbent 2010.11.06. 21:15:35

@igazságos: Nah, azert egy-ket pattanas vilagosan latszik. Nem kell azt szegyelni, elofordul :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 21:22:12

@igazságos: Anyam te nagyon durvan buta vagy:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugy is mondhatnam: ostobenko kurvincsko

igazságos 2010.11.06. 21:29:57

@Lewyke: ezzel most kiállítottad magadról a bizonyítványt, úgy, hogy nem is tudod. :) Pusszantlak, drágám.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.06. 21:33:28

@igazságos: Lehet, ha elküldöd nekik, nem fikáznának, hanem leesne az álluk :)

igazságos 2010.11.06. 21:37:48

@ColT: Dehogy, ügyesen kell ezt csinálni. Nem vagyok amatőr, minden lépést alaposan megfontolok. Tudom, hogy kell elbánni a beszólogatókkal, akik azt hiszik magukról, hogy menők, ha kikezdenek velem.

Bírom Lewykét is, még ha ez nem is tűnik úgy. Unalmas lenne nélküle az életem, hiányoznának a beszólásai. Igaz lehet, amit korábban mondtatok, hogy mi ketten csak álmodjuk egymást.
Meg az is igaz, hogy az ilyen torzsalkodásokból szoktak az életre szóló barátságok köttetni később.

Xezs 2010.11.06. 21:49:18

@igazságos: Mintha fentebb pont te értettél volna egyet velem abban, hogy a magyar munkavállalók nagy része mindenféle reális ok nélkül utálja a jelenlegi vagy a potenciális munkáltatóját és a hibát sosem magában keresi.

Most meg leírsz egy erősen összeesküvéselmélet-szagú dolgot.

A magyarok jó része szereti azt hinni, hogy azért nem kapott meg egy melót, mert a csúnya gonoszok már előre lezsírozták. Persze ez lófasz, legtöbben nem mernek szembenézni azzal, hogy valamit csúnyán elbasztak.

A pattanásról meg küldj képet légyszi.

igazságos 2010.11.06. 21:57:19

@Xezs: Nem, csak azt írtam, hogy van ilyen is. A kettő nem zárja ki egymást, amúgy. Van, aki így kapja meg az állást, hogy berakatja magát, aztán mégse elég neki soha semmi. Hiába kap többet, mint a többiek, mégis mindig szidja a főnököt, meg mindenki hibás rajta kívül. El lehetne ezen vitatkozni életünk végéig.

Néha pedig nem árt, ha földbe döngölnek, mert akkor szembesülsz a valósággal, és megpróbálsz javítani. Persze, van, hogy a hullámvölgy sokáig tart, de aztán jobb emberré válhatsz. Egyszer fent, egyszer lent esete.
Az is unalmas tud lenni, ha mindig jól mennének a dolgaid, meg rengeteg pénzed lenne, semmi gondod nem lenne az életben.

De nem küldök képet a többieknek, mert akkor a nagyon gondosan felépített imázsom a semmibe veszne, elvesztenétek irántam az érdeklődést. Tiszta marketing, amúgy. Ja, és ez a kép jobb lett, mint amit a múltkor kaptál tőlem. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 22:04:56

@Xezs: :D
Latom te is figyelsz:)
nem az elso tema volt amiben onmagaval kerul ossztetuzesbe:)nem is a masodik:)

@igazságos: nem csak en veszem eszre az osszevissza egyszeru, atlagos dumaidat, rajtam kvul meg egy paran. Erre probaltalak ravezetni, de lehet bennem van a hiba, nem fogalmaztam meg eleg egyszeruen a Te szinteden.
Es ne haragudj, hogy lekurvazlak, de minek lehet nevezni az olyan not aki a melleirol kuld fenykepet vadidegen embereknek, meg allandoan emlegeti a mereteit internetszerte, merthogy nemcsak itt.
Ha pasi vagy, akkor meg meg szarabb vagy, hogy egy masik emberrel kibaszol, marha ez igaz lenne.
Se az eletkorod, se a hattered nem mentseg a butasagodra es kozonsegessegedre.
De celebnek jo leszel.

Megdobbent 2010.11.06. 22:06:02

Senkinek nincs otlete, hogy mi van a renszarvasokkal? Weh, igy aztan mit varjak?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 22:07:14

gondosan felepitett imazs

wazze valaki kapcsolja mar le a netjet!

Megdobbent 2010.11.06. 22:21:47

@Lewyke: Uuu, a nyomorultak :( Onnan mindig olyan masnaposan jonnek vissza, hogy rossz rajuknezni :/ De koszi az infot! :)

Megdobbent 2010.11.06. 22:23:54

@Lewyke: Ehehe, jol bementel az utcajaba, aztan most meg csodalkozol :)

afrancba 2010.11.06. 22:27:31

@Lewyke: Jól beszélsz Lewyke, iszonyúan idegesít ez a buta tyúk, aki azt hiszi, a melle a világ közepe... igazából teljesen mindegy mennyire jó melle van, nekem akkor sem kéne, ha fizetnének mellé, egyszerűen nők esetében két dologtól undorodom. Az egyik a butaság, a másik az önteltség. Most azt hiszi még egy valakit felidegesíthetett, de nem. Igazából jót mulatok ezen a kiscsajon.
Na, mórikáld még magad igazságos, legyél tökös, tedd ki az eres melleidet :)

Xezs 2010.11.06. 23:02:13

@igazságos: Kaptam tőled képet? Hol, mikor? szerintem keversz valakivel :)

igazságos 2010.11.06. 23:05:46

@afrancba: Na, most megmondtad a tutit. :) Verheted a vállaidat a dicsőségtől, hogy milyen ügyes voltál, hogy beszóltál nekem. Imádom az ilyeneket, el is értem náluk a célom.

igazságos 2010.11.06. 23:08:53

@Lewyke: Nem haragszom, mondj még ehhez hasonló szép dolgokat! Bearanyozzák a napomat. A legszebb az egészben, hogy úgy tolok ki veletek, az engem fikázókkal, hogy észre sem veszik a dolgot. :P

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 23:18:07

@Megdobbent: ja utana meg csodalkoznak, hogy ilyen posztbeli mukodesi bizonyitvanyt kapnak:) Meg majd irogatnak csoprtostolt a Homarnak:)
Marmint a Rakoczira gondoltal?:)
Nem tud felidegesiteni a butasagaval:)

@afrancba: nemcsak ragyas eres is?:)

@igazságos: sajat magaddal tolsz ki aranyom

@enamel: aszittem sztrajkolsz:) Orulok, hogy nem:)

Megdobbent 2010.11.06. 23:28:17

Najojo, de akkor ez mar a hetvegi poszt? :)

Es komolyan, hogy a faszba' van 20 fok november 6-an? Mi lesz igy HOLNAP UTAN, ehehe? :)

Megdobbent 2010.11.06. 23:29:37

Oppardon, 22,5 fok volt a csucs... Hijnye, akkor most nem is fogok szankozni? :(((

"Két komment elküldése között várnod kell néhány percet!" oke-oke!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 23:36:58

@Megdobbent: irj egy felmondolevelet az idojarasnak:)
tavaly szilveszterkor mekkora vihar volt?:)utana meg nagy ho.

Megdobbent 2010.11.07. 00:18:59

@Lewyke: Irjon akinek ket annya van :( Sok-sok eve dolgozik nekem, es ha nem irok neki aztan mindenfele jot (peldaerteku, peldamutato, pelda, jo pelda, peldaul jo, peldakepp emlitheto), akkor homarposzt lesz belolem :(((

De akkor is ize van, hat volt ido, amikor november-december hosportos ido volt, aztan januar-februar fagyos hideg, aztan meg tavasz volt es nyar... Valahogy mostanaban kicsit elvesztek ezek az evszakok igy konkretsagukban.

(amugy igazsagosnak plasztikazott melle van, de psszt!, ne mondd neki!)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 00:33:47

@Megdobbent: nem akarsz-e hires lenni egy homrposztal?:)))
En lehet, nem figyeltem elegge akkor. Ahol mi laktunk kijovetelunk elott, ott igaz decemberben volt vihar, de utana volt fagyos jan.febr.marc. Nem fagytak le tavasszal a rugyek a gyumolcsfainkrol, szerencsere a jeg se verte le,volt sok virag mehecske, rengeteg gyumolcs.
A viharok azok kemenyebbek, mint regebben, de pl. kb 12 evesen ateltem egy kemeny homokvihart is. Voltak reggebben is pl tornadok, Mamam sokat meselt ezekrol. Csak most koncentraltabban kapjuk az arcunkba:)
Meg amugyis, van a kaoszelmelet azt is figyelembe kell vennunk, es az Elet valtozassokkal jar:)

Megdobbent 2010.11.07. 00:51:24

@Lewyke: az Elet, a Vilagmindenseg meg Minden. Bizony, sot ebben a pillango-effektust is felfedezni velem! Egyszeruen az van, hogy Ljubljanaban Szerjozsa bacsi rosszul kapott vissza a helyi kumisz boltban, emiatt olyat mondott, hogy az a sztratoszferaig hatolva pofancspta a hozzank keszulo telet, es a tavasz (az eroszakos, utcai bunyos) egybol atvette a helyet :(

igazságos 2010.11.07. 11:01:30

@Lewyke: Már készül rólatok a posztom, amiben lerántom a leplet az olyan kommentelők valódi személyiségéről, mint a tiéd és a hozzád hasonlóké. Meg akarom mutatni, hogy lehet a te fajtáddal elbánni a való életben és az interneten egyaránt, hogyan lehet következtetni az emberek igazi énjére, függetlenül attól, miket kamuzik össze a neten. Addig is folytasd áldásos tevékenységedet, az én lejáratásomat, szidalmazásomat, továbbá mondj szép jelzőket rólam. Üzenem a többieknek is ezt. :D

afrancba 2010.11.07. 11:39:35

@igazságos: Megveregettem, most mi legyen? alázzalak e porrá rommá, vagy szimplán röhögjünk rajtad, te retek? Utóbbit választom, lévén ezen a szép vasárnapi napon nem pazarlom rád a drága időmet írással, elég ha néha benézek, és meg van a mai móricka.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 11:43:52

@Megdobbent: bocs bealudtam tegnap ejjel:)
Pedig mutatni akartam ezt:)
G.Ferenczy Hanna - November

Ne higgyetek a fénynek,
a langyos déli szélnek,
ne higgyetek, ti fák!
Aludjatok el halkan,
a párálló avarban
félignyílt ibolyák.
Rügyek, csak vissza, vissza!
az ég akármily tiszta,
most játszik álnokul.
Hiába zöld a pázsit,
Már a november jár itt,
S mire bealkonyul –
Köd gyűjt vámot a tájról,
s a tétovázó fákról
- mint szédült, vak szeszély -
leszaggat minden éket,
és szétdúl minden szépet
a novemberi éj.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 11:47:37

@igazságos: ezt tenyleg kivancsian varom:)))

Aszittem 30 evesen mar ismerem a szemelyisegem, de majd meglatjuk:)
Dragam en total megvagyok elegedve magammal, nem kell hozzatennem semmit, kamuzva:)

Az a legrosszabb mikor egy buta ember bizonygatja orditva az igazat!

England win The Ashes! 2010.11.07. 11:58:20

Először arra gondoltam, hogy ma egész nap ágyban maradok. De aztán felkeltem. Elvégre november 7-e van! ;-)

flatrabbit (törölt) 2010.11.07. 14:31:22

hogy a faszba vízköves a vasalónk, ha újkora óta desztilláltvízzel és "cocolino vaporess vasaláskönnyítő" nevü csodaszerrel - amire mellesleg rája vagyon írval, hogy megelőzi a vízkövesedést - használjuk (használja a zasszony)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 14:43:16

@Dr Jozef Vengloš: fekudj vissza hideg van, mint allat:)

@flatrabbit: irjal nekik panaszlevelet es kerd vissza a penzt mit megelozokre koltottel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 15:07:48

@flatrabbit: "hogy a faszba vízköves a vasalónk, ha újkora óta desztilláltvízzel"

Nyilván nem öblíted ki időnként ecetes vízel.

>>és "cocolino vaporess vasaláskönnyítő" nevü csodaszerrel<<

Az szart sem ér. Nem tűnt fel, hogy reklámozniuk kell, hogy el tudják adni?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 15:09:23

@Lewyke: Amazóniában irtják az esőerdőket, ti meg ilyeneken rugóztok???

flatrabbit (törölt) 2010.11.07. 15:13:36

@atpijkamo:
ja. ez igaz. nem öblítjük ecetes vízzel. mert elvileg nem lehetne vízköves. de majd most ecetes öblítés lesz asszem...

igazságos 2010.11.07. 15:13:37

@afrancba: ahogy neked teccik. Tudod, az nevet, aki utoljára nevet. :)

England win The Ashes! 2010.11.07. 15:57:51

@Lewyke: Dehogy fekszem, este szovjet forradalmi dalokat akarok énekelni a városháza előtt, tangóharmonika kísérettel. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 16:04:50

@atpijkamo: neis mond, az egyik szeme folyton sir, a kornyezetrombolas miatt. es ez most komoly:(

@Dr Jozef Vengloš: En meg aszittem bevonulsz egy tankon Budapestre, mint Kadar elvtars:)
De ez se rossz:)

England win The Ashes! 2010.11.07. 16:38:29

@Lewyke: Az nem nov. 7-i esemény, meg amúgy sincs kommunista hagyomány a családunkban (tudom, sokan mondják, de tényleg). Viszont mekkora fles lenne a pipacsot osztogató figurák mellett csasztuskát nyomatni! :)

Tényleg, te tűztél ki olyan pipacsos kitűzőt? Tegnap Birminghamben jártam, direkt közel mentem az árusokhoz, hogy szólítsanak le, de nem voltak tolakodóak, csak "tessék a pipacs" felkiáltásokkal kínálták a portékát. Pedig már úgy készültem egy frappáns, polgárpukkasztó szöveggel!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 17:03:44

@Dr Jozef Vengloš: 1956 – Megérkezik szovjet tankokon Budapestre Kádár János, leteszi a hivatali esküt Kádár János miniszterelnök kormánya, ezzel a harmadik Nagy Imre-kormány jogilag megszűnik, Münnich Ferenc rendeletileg tiltja meg a államvédelmi szervek újraszervezését

semmi pipacs, nem kozelitunk arusokat 3 kisgyerekkel:)
csak tuzijatek es ennyi:)

England win The Ashes! 2010.11.07. 17:41:48

@Lewyke: Ja, jó, oké, igazad van, de én '56-ot okt. 23-hoz kapcsolom, ezért kerülte el a figyelmemet.

(Bár szép hagyománynak tarton, de a pipacsot elvi okokból nem viselnék.)

England win The Ashes! 2010.11.07. 17:55:25

@Xezs: Próbálom röviden:

Okt. közepétől kezdve nov. második vasárnapjáig (ami az ún. Remembrance Sunday) az emberek egy pipacs alakú kokárdaféleséget viselnek. Az említett nap a nov. 11-hez legközelebbi vasárnap. Nov. 11-én ért véget az első vh., ezért a háborús hősök (és nemcsak az első vh-s katonák) előtt tisztelegnek. Szerintem ez egy szép hagyomány, tetszik is.
De ugye mi azt a háborút (meg az ország nagyobb részét) elbuktuk, ezért én tartózkodom a pipacs viselésétől.
Röviden kábé ennyi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 18:09:45

@Dr Jozef Vengloš: Én bevezetném hogy a 10 milliárd feletti sikkasztásokat nyilvánítsuk nemzeti ünneppé, kötelező munkaszüneti nappal.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 18:26:50

@Dr Jozef Vengloš: Merthogy keveslem az ünnepnapok számát. :) Továbbá nekem ez az első vh abbafejezésének a megünneplése kicsit olyan, mintha lovagkeresztet kapna mindegy tömeggyilkos, aki éppen úgy dönt, hogy most már unja, és beszünteti a tevékenységét. Most hogy így mondod, azt is be lehetne vezetni.

England win The Ashes! 2010.11.07. 18:35:58

@enamel: Nana, nem a vh befejezését ünneplik, hanem az elesett katonákra emlékeznek, csak ugye kellett egy dátum, ez meg kéznél volt. A katonák ált. nem igazán tehetnek arról, hogy az országuk kivel áll harcban, így nem tartom visszásnak a megemlékezést (ide most nem az afganisztáni meg az iraki "missziót" értem, az más kategória). A II. vh. (európai) befejezését (máj. 8.) viszont sok európai országban ünneplik, némely országban munkaszüneti nappal.
Ami az ünnepnapot illeti, mint fentebb írtam, ez mindig vasárnapra esik, így nincs extra pihinap.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 19:00:28

@Dr Jozef Vengloš: Vasárnapra? Az hiba. Javaslom, iktassuk törvénybe, hogy háborút kizárólag hét közepén lehet befejezni, mondjuk minden második szerdán. Elkezdeni is minden jövő hónapban lehessen csak.

Mókás dolog ez a háborúsdi egyébként, jótestű férfiállatok gyilkolják egymást mindenféle légbőlkapott elképzelés jegyében... és az egyszerűbbje még hisz is benne.
Minden multikultit ellenzőt be kéne vágni egy-egy arcvonal közepibe, hogy élvezze már ott ki a megosztottság szépségeit, aztán ha három hónap múlva még mindig él, majd leülünk róla beszélgetni újra.

Persze ezt csak úgy mondom.

England win The Ashes! 2010.11.07. 19:18:43

@enamel: Ha láttad a Fekete Vipera 4. sorozatának 6. (befejező) részét, ott benne van az egész I. vh. lényege (gondolok arra, mikor a kapitány magyarázza Baldricknak, hogy miért tört ki a háború). (az említett rész 7:30-tól)

www.youtube.com/watch?v=waq45_FF1KE&feature=related

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 19:36:24

@spurs42+42: ejdejo:) visszamentem a fosulira kicsit:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 21:03:51

@Dr Jozef Vengloš: "A katonák ált. nem igazán tehetnek arról, hogy az országuk kivel áll harcban, így nem tartom visszásnak a megemlékezést"

Ha a hős katonák által megerőszakolt nők tömegeiről is megemlékezünk, akkor majd én sem tartom visszásnak.

England win The Ashes! 2010.11.07. 21:14:35

@atpijkamo: Jogos. De ugye Magyarországon is van minden településen emlékmű (esetleg kopjafa, vagy min. egy emléktábla a templom falán) a háborúban elesettek emlékére.
Mert ugye azt te sem gondolod, hogy az általad említett erőszak kizárólag a többi hadsereg sajátsága lett volna.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.07. 21:51:55

1st!
+300
Még 350 komment, és lesz új poszt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 21:52:00

@Dr Jozef Vengloš: Nem vagyok szakértő. Amennyire tudom, a szovjet hadseregben volt kiadva parancsba a nők módszeres meggyalázása. A férfiakat meg kis munkára vitték, de az már nem volt személyes.

Úgy tudom, a Szabadság téren nincs német vagy magyar katonai emlékmű vagy kopjafa.

Semmi bajom az erőszakkal ("köteesség") besorozott kiskatonákkal, bármelyik oldalon vannak. A háborús bűnökkel viszont van bajom. A vesztes oldalon meg is történt a számonkérés.

zozo6296 2010.11.07. 22:17:06

add1. Miért nincs új poszt?
add2. Miért vagyok bejelentkezve??

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:21:03

@atpijkamo: Az a része egész érthető pedig. Gyakorlatilag kiragadnak az otthonodból, és az egész világ meg akar ölni. Az emberek ezt általában rosszul tűrik. :)
És mint tudjuk, a szex jó feszültségoldó. Gondolom az oroszok tudták ezt, meg azt is, hogy nem árt, ha a lakosság tart egy kicsit tőlük.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:22:05

"Semmi bajom az erőszakkal ("köteesség") besorozott kiskatonákkal, bármelyik oldalon vannak. A háborús bűnökkel viszont van bajom."

Nekem senkivel nincs bajom. Ez ciki?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:32:22

Jó, akkor ciki. Holnapra elmúlik bisztos.

Kiskatonák eltávozást kérnek a parancsnokuktól:
- A feleségem várandós, ezért szeretném vele tölteni a hétvégét - mondja az egyik.
- Az én feleségem ezen a hétvégén esik teherbe, úgyhogy szeretnék vele lenni - mondja a másik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 22:34:31

@enamel: "ha a lakosság tart egy kicsit tőlük."

Nem, ezt megtorlásnak hívják.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:38:00

@atpijkamo: Fene tudja. Ha háború lenne, szerintem én is simán kiadnék ilyen parancsot. Sokkal jobb, mintha a katonáim egymást másznák meg.

Civileken mit torolsz meg? :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 22:52:17

@zozo6296: az haggyan en meg ki voltam lepve, de hogyan???
nem ertem, szar

A haboruban elkovetett nemi eroszak nemcsak parancsnok hatasara lehetett. gondoljatok bele, a gyilkolas milyen lelki traumakat okozott a katonaknak. Az emberoles kiirtja az empatiat. Foleg a gyilkosban.

England win The Ashes! 2010.11.07. 22:54:50

@atpijkamo: @enamel: Nos, én mindennemű háborút elítélek, legyen az akár a százéves, akár a Nagy Honvédő, akár az irak-iráni. De ha már egyszer megtörtént, és sokszor, sok esetben muszáj volt bevonulnia a seregbe az egyszeri embernek, és netán elesett, akkor az a minimum, hogy egyszer egy évben az ember gondol rá. Odahaza a falumban ezt Mindenszentekkor teszik, csendben mécseseket gyújtanak az emlékmű előtt.
Az meg, hogy ki a háborús bűnös, nagyon képlékeny dolog. Sajnos mindig a győztes nevezi meg őket, pedig sokszor köztük vannak a legnagyobb gonosztevők.
Bizonyos esetekben viszont vitatható.
Egy példa:
Jövő vasárnap lesz a "Coventry Blitz" 70. évfordulója, az egész város készül a megemlékezésre. A történet lényege, hogy 70 éve a Luftwaffe szanaszéjjel bombázta a várost több, mint 500 repülőgéppel (Adolfék vicces kedvükben voltak, mert az akció fedőneve "Holdfény-szonáta" volt). Kb. 60 000 épületben esett kár, 568 civil meghalt, a város egykori katedrálisa és szimbóluma úgy tönkrement, hogy nem lehet újjáépíteni (annak idején az ország legnagyobb ilyen jellegű épülete volt, mára csak a négy fala és a torony áll mementóként). A történelmi városmag, az évszázados épületek, utcácskák mind megsemmisültek (egyetlen kis utca úszta meg). Most jön az érdekesség: Churchill tudott a támadásról. Bűnös-e vagy sem? A britek korábban ugyanis feltörték az Enigmát, az elfogott üzenetből pedig tudták, mi készül. Azonban Churchill úgy döntött, hogy hagyni kell a várost elveszni, mert ha védekeznek, a németek rájönnek, hogy az Enigma fel van törve, és később így más módszerekkel titkosítják az üzeneteiket, azokat meg fontos lenne ismerni. A történészek állítják, hogy ezzel a lépéssel legalább két évvel rövidítették le a háborút. Hogy igaz-e, nem tudom.

England win The Ashes! 2010.11.07. 22:58:33

@enamel: A jó vezető úriember, nem barbár. A "Kelly hőseiben" sem nőket akartak erőszakolni, hanem Big Joe (Telly Savalas) szépen megkérdezte a német hadifogolytól, hogy milyen kuplerájok vannak Nancyban. Szexet csak őstermelőktől.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:59:49

@Dr Jozef Vengloš: Azért ne legyenek illúzióid. :) Itt a homáron hányszor esnek egymásnak vadidegenek, akik teljes lelki nyugalommal kikaparnák a másik szemét, csak mert nem ért vele egyet. Még csak háború sem kell.
Háborúsbűnösözni lehet, de ha egyszer egy egész hadsereg közölné a tűzparancsra, hogy "nem", akkor nem lenne háború.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:01:20

@Dr Jozef Vengloš: "Churchill tudott a támadásról. Bűnös-e vagy sem?"

Igen, de nme ezért.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:01:26

@Dr Jozef Vengloš: Én nem vegyíteném össze a filmeket a valósággal. Nem biztos, hogy pontos képed lesz belőlük. Ami nem baj, mert nem valószínű, hogy egyszer élesben is kipróbálsz egy háborút. De ha igen, akkor bajban leszel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:03:04

@Lewyke: "A haboruban elkovetett nemi eroszak nemcsak parancsnok hatasara lehetett."

Az intézményesített erőszak parancs (engedély) hatására lehet csak.

Aki a parancs ellenére cselekszik, azt főbelövik jobb heyeken.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 23:04:34

Nezzuk egy masik szemszogbol, emberibbol:

katona, piszkosregen nem volt aszony kozeleben, meg allandoan fazik, ehezik stb. Ott egy vedtelen no, sose fognak talalkozni ujra, szemere se fogja vetni senki.
csak majd kesobb onmaga:(

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:05:43

@enamel: "Sokkal jobb, mintha a katonáim egymást másznák meg."

Nem. Brómos teát kapnak.

A katonaságnál egyébként meg van a módja annak, hogy fegyelmet tartsanak. Évezredes hagyományai vannak. Különben gondolnád, hogy valaki önként megy a kereszttűzbe???

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:06:44

@atpijkamo: A fingást sem tiltják be a legtöbb hadseregben, úgy hogy meg is történik. Ha betiltanák, akkor is megtörténne. Viszont parancsba sem adják.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:06:55

@Lewyke: "sose fognak talalkozni ujra"

Igen. A délszláv háborúban, gondoskodtak róla utána, hogyu többet senkivel ne találkozzon.

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:07:18

@enamel: Jól van na, lemaradt a szmájli, nehogy már komolyan vedd! :)

(Az efféle filmektől igazából csak kikapcsolódást várhat az ember, hiteles képet nem. Hogy mást ne mondjak, az amerikai háborús filmekben mindig csak és kizárólag az amerikaiak az okosok, a németek meg a hülyék.)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:09:00

@atpijkamo: Hát én amennyire tudom, és persze nem tudom, csak ismik meséltek eztazt, ezek újabban olyat nem kapnak. Ellemben ki tudja, hogy mit.

Emberfüggő, ki miért megy. Van ahol pl teljesen önként, bár pénzért. Van akinek egyszerűen bejön ez az életmód. Biztos van akit ostorral kell hajtani, de az hamar ott is marad, szvsz.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:09:48

@enamel: "Szerintetek lesz holnap új poszt?"

Meg merném kockáztatni azt a kijelentést, hogy lehet, hogy lesz. De lehet, hogy nem.

Mint a rulettben, mikor a 7-es számra teszek. Vagy eltalálom, vagy nem, 50-50% eséllyel.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:10:19

@Dr Jozef Vengloš: Nyilvánvalóan. Ez akkor is egyértelmű, ha most szemügyre veszel egy átlag amerikai, és egy átlag német embert, akikből ugye a katonák lettek.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:15:58

@enamel: "A fingást sem tiltják be"

Az értelmes parancsnok olyan parancsot ad ki, amit végre is tudnak hajtani. Az állatokat is így idomítják.

Patkányokat be tudsz arra tanítani, hogy mindig ugyanazon a helyen keresse a jutalomkaját. Arra sokkal nehezebben, hogy mindig máshol. Egy csirkét pont fordítva. A patkány a természetes élőhelyén is gyakraan ugyanott keresi a kaját. A csirke meg fordítva, a természetes élőhelyén, ha egy helyen felcsipegetett mindent, oda nem megy mégegyszer, mert egy éven belül nem terem új mag.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:17:53

@atpijkamo: "Előttünk nincsenek korlátok. Mi lecsússzuk őket." ;)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:18:45

@enamel: "Tegyél inkább a kilencesre."

- Jean, tegyen a tűzre!
- Székestül, uram?

Úgy kell rulettezni, hogy megnézed, az elmúlt száz körben melyik szám jött ki legtöbbször, és arra teszel, mert ezután is ugyanúgy fog működni. ... Vagy arra teszel, ami még nem jött ki, mert most már előbb utóbb annak is ki kell jönnie. ... Vagy ... Ja, a következő pörgetés nem is függ az előzőektől.

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:20:45

@enamel: Az addig világos, hogy ha rátámadnak az országodra, vagy a te országod kezdte a háborút, akkor mész, mert muszáj. Nem azért muszáj, mert annyira egyetértesz a vezetőiddel, hanem mert besoroznak. Nade mi a túrónak megy egy amerikai faszi Európába (Koreába, Vietnamba, Irakba stb.) ÖNKÉNT??? Agymosás. Oké, az a többi országban is van. De ha olyan szerencsés, hogy hazatér, akkor mivel nyugtatja a lelkiismeretét, mivel igazolja a tetteit? Nem az országát védte, mert max. a japánok támadtak amerikai célpontokat.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 23:23:42

aki rulettezik, az sikeres ember nem lehet:(

a tortenelem meg egy higfos, szazan szafelet mondanak, tiszta szajrol-szajra:(

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 23:26:17

@Dr Jozef Vengloš: a penz hatalmas ur:(
ismerek magyar katonat is aki kint szolgalt, csak penz, a tobbi nem erdekli...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:27:12

@atpijkamo: Szegény vagyok szerencsejátékozni:(
@Dr Jozef Vengloš: Amiért az igazmagor lélek is boldogan megy ciprusra, afganisztánba, meg a faszomtudja, hová. Lényegesen nagyon biztonságban van, mint egy átlagos délutánon akárhol a belvárosban, mindezt kurvajól megfizetik neki, és még a keménycsávó is ő.

@Lewyke: Látod a lényeget. :)

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:48:57

@Lewyke: @enamel:

Oké, az utóbbi években tuti ez a jellemző (egy volt kolléganőm fiúja asszem Cipruson volt, a csaj meg elmesélte, hogy milyen jól keres. Ha csak a fele igaz, az se rossz pénz annak, aki túléli.).

De régen, mint a II. vh. meg Korea idején mi a túrónak ment a marhája? Láttam a tévében az interjúkat világháborús amerikai veteránokkal. Szinte mind elmondta, hogy jó hazafiként a hazáját védte. Kitől? Egy több ezer kilométerre fekvő országtól, akinek a kontinensétől egy csinos kis víztócsa választ el? (Megint mondom: ha kötelező sorozás lett volna, azt értem, mert az USA belépett. De egy mezei állampolgár hogy a francba ébred arra a tudatra, hogy neki mennie kell?)
Ilyen alapon nekem is bele kéne pofáznom a rwandai harcokba.

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:51:32

Na, szépen eljutottunk a Tescótól a háborúkig. Mindez egy pipacs miatt. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 00:28:12

@Dr Jozef Vengloš: a kommunizmus visszaszoritasa miatt mentek, hiszen az eszaki reszen mar ott voltak a kinaiak+oroszok. Innen mar lehet kovetkeztetni.

Meg nezd meg Hair cimu filmet:))))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 00:30:55

@Dr Jozef Vengloš: ja es amcsiba sorozas volt, nem onszantukbol mentek.

DW73 2010.11.09. 14:32:49

@phylloceras: most magyar vagy multi?
süti beállítások módosítása