Tékozló Homár

Köszönjük, hogy megvásárolta a mézeskalács kit BURG

2010.11.12. 00:02 | szily | komment


Ártatlan, családi típusú szórakozás a fordítógéppel idiotizált használati utasításokon való szolid nevetgélés. Íme egy igazán cuki példány családanyáknak, Vastrab küldte, köszönet érte.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 12:44:53

@enamel: hátha ijet kaptam, akkor az az én hibám. én meg ne legyekmá hibás ebbeis. amúgymeg méne. eggyel több vagy kevesebb... ojmindeggy.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 12:45:50

@atpijkamo: Krisnások elég komolyan hasznot csinálnak, csak a benne lévők ezt nem érzékelik olyan nagyon. Kérdés, hogy mire megy el az a temérdek pénz.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 12:48:57

@Dr. Körömlakk ®: Tudod hogy van ez, mindig vannak egyenlőbbek. :)

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Például. :DDD

@atpijkamo: A leves ócsó.

mohopasi 2010.11.12. 13:14:43

Azt azért halkan jegyzem meg, hogy nem lenne szükség idióta félrefordítógépekre, ha a hivatásos fordítók nem x Ft/karakter (nem tudom most mennyi) árban akarnának dolgozni, ami a konkrét rablás esete szerintem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 13:25:28

@mohopasi: Nekik is meg kell élni valamiből. Ennyi szövegre elmegy mondjuk 4-5 órája, ha tisztességesen csinálja. Azért mondjuk egy 25-30e teljesen reális, akkor is, ha neked soknak tűnik.

Egyéves Önkéntes 2010.11.12. 13:36:36

@mohopasi: inkább mindenkit meg kéne tanítani angolul, ahelyett hogy szar ady versekből vonunk le idiótábbnál idiótább következtetéseket meg szinkópákat rajzolunk a vonalakra
a magyar leírások néha köszönő viszonyban sincsenek az eredeti angol/német/piréz szöveggel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.12. 13:39:28

@mohopasi: "hivatásos fordítók"

Te a hivatalos fordításra gondolsz, ahol minden szarért új sort kezdenek, 30 sor egy oldal, és aranyárban mérik az oldalakat.

Attól, hogy egy fordítónak a fordítás a hivatása, még nem kell különösen drágának lennie. És fordítást nem csak hivatásosok vállalnak, távmunkában is végezhető, úgyhogy a díjak a béka segge alatt vannak. De a gépi fordítással ez sem tud verszenyezni árban.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 13:41:51

Uraim, a kutyásba bevonult egy valódi ÉRTELMISÉGI. Megtekintésre érdemes példánynak nyilvánítom.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.12. 13:48:23

@enamel: "Ennyi szövegre elmegy mondjuk 4-5 órája"

Na, a szavankénti szótárazást ne vedd bele. 20 perc max, de ha diktálja, akkor annyi idő, míg elolvasod. Ha vakon tud gépelni, akkor meg ugyanennyi idő, és csak egy ember ideje. Utána még át illik olvasni, némiképp értelmezni. Ja és az eredeti ábrákkal össze kell szerkeszteni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 13:53:40

@atpijkamo: Olyasmiket vettem bele, hogy eltöprengeni a nem egyértelmű szerkezetek magyarításán, lektoráltatás, helyesírásnak jó esetben nem kell utánanézni, ilyesmik. De lehet, hogy túlbonyolítom.

A hilltopos a kutyás. Azóta már lehet hogy őrjöng szegény.

Pittykapitány 2010.11.12. 13:54:07

@atpijkamo: A Hilltopppos kutyás posztban. Érdemes egy kukkantást vetni, pszichiátriai eset. Imádom amikor valaki értelmiséginek kiáltja ki magát. :)

England win The Ashes! 2010.11.12. 13:55:48

Van egy olyan gyanúm, hogy ezt nem a magyarországi forgalmazó fordíttatta, hanem a német (osztrák? svájci?) terjesztő. Ugyan nem ez a szokás (mármint hogy a gyártó végezze ezt), de láttam olyan terméket, ahol a magyar mellett a cseh és a szlovák is hasonló stílusban íródott.

Jó Estét 2010.11.12. 15:57:29

@Pál a postoló: ez szerintem felnott hasznalata nelkul sem uldaba, ez nem elektromos csellenytyucske

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.12. 17:10:53

@Dr. Körömlakk ®:
ha van mar 3 gyereked de minimum ketto, akor OK a velemeny
szerintem semmi baj a kinaiakkal ha hivatalosan vannak ott dolgoznak, adot es jarulekokat fizetnek
es lassan gyerekeik es unokaik magyarokka valnak
keverednek idovel sb.
bar a kinaika inkabb kicsit az elkulonulesrol hiresebbek
de szerintem minden jo mnkasembert szeretettel kell fogadni

Mylady 2010.11.12. 18:25:11

@mohopasi: @atpijkamo: @enamel: 2-3 ft/karakter az általános tarifa
ez a szöveg ránézésre kb 2 ezer karakter
lehet számolni, mennyit kap érte a fordító

illetve nem a fordító, hanem a vállalkozása

fordításból tisztességesen nem lehet megélni

időben meg: egy ilyen szöveg nyilván rutinból fordítható (akkor is sokkal több 20 percnél), de ha igazán lelkiismeretes a fordító, vagy az "eredeti" szöveg hasonló színvonalú, akkor 4-5 óránál több is elmegy rá

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 18:28:38

@Don Bandi: persze. én vagyon peggy bundy :)

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 18:52:06

@hagyma: hát szerintem arra a rengeteg melóra ami ma magyarországon van, az így is kevés a magyarnak. ha ezt módszeresen tizedére csökkentették, hogy ne kelljen magyar gatyát varrni magyar embernek, akinek ha van munkája, megveszi a másik magyar által varrt gatyát, és irányítottan beengedték a kínai hulladékot, igaz fele árért, de igazából sokkal nagyobb árat fizettünk és fizetünk, és fogunk is azért a kici oco nadrágért... már ha teccik érteni....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.12. 19:08:05

@Mylady: Hát, akad fordító ismerősöm, de ő tisztességesen megél (mást is csinál mellette).

A kavar ott van, hogy ő kap x ezer Ft-ot a fordításért, a cég, akinek dolgozik, meg x*5 ezret. Minimum.

@Dr. Körömlakk ®: Na ezzel viszont egyetérteni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 19:10:20

@Dr. Körömlakk ®: Azért ez nem ilyen egyszerű... nem tudom, jársz-ekínaiak által üzemeltetett létesítményekbe, étterem, bót, kupleráj, akármi, de nem igazán az a munkamoráljuk, mint a magyar jómunkásembernek.
Bemegyek, kínai köszön, nem várja meg, hogy majd én. Akármit akarok, kínai ugrik, nincs pofavágás, nincs hogy képzelem hogy ő majd kiveszi a kirakatból, miért vagyok olyan genyó, hogy a legfelső polcról kell valami, nincs hiszti, ha visszaviszek valamit, neki eladó, akármiért akarok fizetni, örül neki. Ha kap 10%-15% borravalót, úgy megköszöni, hogy én vagyok zavarban. Még egy lusta tehén, vagy szemtelen kínai eladót vagy felszolgálót sem láttam. Magyarból ellenben csodaszámba megy, ha nem az.

Én nem szívesen járnék magyar ember által összegányolt cuccban, mert a magyar ember úgysem csinálná meg rendesen, mert ő milyen keveset keres.

Esettanulmánynak ajánlom nagy kedvencemet, a munkahelyi terror blogot, ahol rendszeresen előkerülő téma, a "hogyan basszam át a munkáltatómat, aki egy rohadék?".

Egyébként meg a kínai dolgok sokkal olcsóbbak a magyarnál. Még azzal együtt is, hogy elhozatod kínából. És nehogy azt hidd, hogy sokkal jobb minőségű.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 19:19:42

@Dr. Körömlakk ®: Amúgymeg az is egy érdekes kérdés, hogy hirtelen hova tűntek azok a melók, amikkel még 30 éve is simán össze lehetett hozni a majdnemteljes foglalkoztatottságot. Emberrel valamivel kevesebb lett, de nem sokkal azért. Annyival fejlettebbek nem lettünk, sőt. Akkor hogy a picsába volt az, hogy mindenki tudott mit csinálni?.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 19:32:53

Francba, kezdek demagóg lenni. Kell nekem utálni a hülyéket:(

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 20:02:51

@enamel: fúúú, nagyon el vagy tévedve. a magyar termékelőállítás, minden iparágban megállta a helyét. ne a rendszerváltozás utáni szabadrablásra gondolj, amikor elindult, hogy kibaszták az eladott gyárak dolgozóit az utcára, és belefogtak otthon gyerekruhát varrni sutyiba a sufniba... hanem anno az ikarus gyárra, a ruhagyárra, a konzervgyárakra, a téglagyárakra, a bányákra, stb. na. ezek versenyképes cuccokat gyártottak, ezzel melót adva az emberek. magunknak gyártottunk, ezzel munkát adtunk magunknak, és biztosítottuk, hogy van is aki megveszi, mert ugye van munkája. namost ezeket a gyárakat, termelőúzemeket eladták, a magyar melós kikerült az utcára. teng-leng... bejött a kínai villanykörte, úszódressz, cipő, gitár, számítógépalkatrész, ágyneműhuzat, minden perszehogy ócsó, mert olyan piacra tudják hozni a szarul összerakott minőségtelen hulladékukat, ahol erre van kereslet, mert az ország nagyrésze csak ezt a ganét tudja megvenni. a behozott cuccok 10%-a átmegy a minőségi rostán, 90%-ába beleszoktunk, de igazából egy fos. de.
és ezt nem mi döntöttük el, és ez így nem jó. nem vagyok egy komcsi, de azért 89-be nem kellett volna a teheneket is levágni, elég lett volna a túrósodni kezdő tejfelhalmozást kibaszni a picsába, vagy okosan túrónak eladni...
de ez már így marad.
és a kis kínai sem udvarias, annyit tud, hogy kici oco, és a magyar melózik neki havi nettó 85-ért, ő meg dzsippel tud járni.
a magyar eladók ha tahók, akkor az is azért van, mert nincs becsülete a szakmának, a fiatal plázapicsák váltakoznak havonta az eladópult mögött... de ez egy másik téma. ennyi időm nincs.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 20:11:43

@Dr. Körömlakk ®: Ez így nagyon idillikusnak tűnik, de én 89 előtt is éltem már, igaz, nem sokat.. és nem volt az annyira kánóány. Kínai cuccból ugyanúgy megvan a prémimum kategória mint akármi másból, és ha arra nincs pénz, akkor ideiglenesen meg lehet venni a szart is, nekem is van pl kínai törölközőm.
Az ország nagy része leszokhatna a bagózásról, a kocsmázásról, a szerencsejátékról, meg azokról az épületes dolgokról, akikkel azok foglalkoznak, akik csak a ganét tudják megvenni, majd úgyis meggyógyít az állam címszó alatt.

Nem érdekel, miért tahó a magyar eladó, ne csodálkozzon ha otthagyom a picsába az árujával együtt, és átmegyek a kínaihoz. Ha kevesli a pénzét, menjen el vállalatigazgatónak.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 20:14:35

tévedés ne essék, nem útálom őket, és nem az ő hibájuk. nyilván ők is próbáltak olyan helyre menni, ahol jobban élhetnek, ügyesek, megtalálták a magyar piacot. részükről érthető. a magyarok részéről nem érthető és tolerálható, hogy ennek ilyen mértékű szabad utat adtak, s ezzel rátéve a magyar emberek kb 70-80%-ának a nyakára a hurkot, aki nem tud szabadulni a nettó 70-80 000-es keresetek köréből...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 20:19:34

@Dr. Körömlakk ®: Az az ő bajuk. Most hozzam fel a kedvenc hajléktalanjaimat, akik elevenen rohadnak el az út szélén (némelyik szó szerint), és a kutyát nem érdeklik?
Ilyenek vagyunk. Önzők, aljasak, hitványak, nemtörődömök, barbár embertelen állatok. Ez van.

Majd megkapjuk érte a magunkét.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 20:21:28

Jah és nem a rencerváltás után lettünk ilyenek. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 20:25:21

@enamel: 89 előtt viszonylag sokat éltem, egészen pontosan 18 évet. nem sírom vissza, de tény, hogy ami jó volt, azt nem kellett volna a nagy elánban a szarral együtt ledózerolni. az van, hogy a mfürdővízzel együtt a gyereket is kiöntöttük.
az embernek joga van eldönteni, hogy a keresete x %-át mire bassza el, ezt ne haráozzuk má meg ha lehet, én is vehetnék a kölöknek féláras szavatosság előtti túrórudit, de nem, és magamnak is veszek néha felesleges dolgot, ami nem feltétlenül kell a túléléshez... de egy közepesen működő társadalomban ez nem kérdés, hogy valaki tud- e venni minőségi italt otthonra, hogy este megigyon a párjával egy pohár jó bort, vagy vesz valami lőrét...
nem kell a végletekben gondolkodni, a kocsmában a fizetését elgépező tajparaszt most nem jáccik.
de egy átlag család, ha a kölök bicaja eltörik, nem tud venni egy másikat, mert nincs otthon annyi zsé tarcsiba. és ez amiatt van, mert nincs már semmink, és mások szolgájává tettük magunkat, akik ott és annyiért aláznak minket ahogy nekik tetszik. és a terroron is sok sok igazság vagyon a sok marhaság mellett. akinek otthon van a 2 kölök, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kivárja az ideális munkáltatót, aki korrekt feltételekkel alkalmazza, mert akkor éhenhalnak. ez fix. elméletben minden fasza, de gyakorlatban más. tudom, 2 éve küzdünk, borzasztó a munkakeresési tortúra, a munkáltató-jelöltek ocsmány lehúzós tetvek. szinte mind. aki nem, ott mindenki kapaszkodik a székébe, 0 fluktuáció van, szökőévente van egy üresedés, de azonnal be is van töltve, hisz minden alkalmazottnak minimum 2 ismerőse/rokona van, aki épp melót keres.
ha elmégy egy interjúra, könnyen megesik, hogy egy birkaakolba vagy beterelve másik 76 odavezényelttel, és egymás hátán töltötek ki az űrlapot, amiből egy lesz a nyertes... mint a lottóban...
vicc...
aztán ha semmi, jön a közvélú meló, ami a lakótelepek takarítását jelenti a cigányokkal együt

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 20:31:04

@Dr. Körömlakk ®: Nekem ez sarkítottnak kicsit, de lassan feladom.. egyrészt mert ha valaki imádnivaló, akkor az, másrészt meg akármit írunk, nem fog megoldódni a mostani, amúgy szar helyzet, + egyikünket sem azért fizetnek, hogy kitaláljuk a világ megjobbításának pontos móggyát, ami egyébként nyilvánvalóan menne nekünk.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.12. 20:31:07

bölcsészek szellemi faszverése...

az az igasság, hogy kurvára hiányzik az emberség az emberiségből

vírus vagyunk a földanya testén

tumor, amit ki kéne vágni

egyből simán mennének a dolgok ha valaki végre megtenné

az iszalagok jobban tuggyák, hogyan kell az életet csinálni

az empájr sztét bilding tíz év múlva csak egy izlésesnek mondható pergola lenne...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 20:33:18

@Dr. Körömlakk ®: Az mtblog meg akkor is teli van emeletes barmokkal, ebből nem engedek. :) Nem baj, zorácska, majd szépen sorba állítja őket.
Amúgy figyeled, hogy újabban csupa jómunkásemberes posztjuk van? megérdemelték a kis rohattak. :DD

@Zweistein!: Túl sok mátrixot nézel.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 20:38:03

@enamel: így van haggyuk az egészet a picsába, és öszpontosíccsunk a saját dógainkra önző, ocsmány módon. más nincs. pont.
mt-t kurva rég néztem... mostanában meg se nyitottam...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.12. 20:39:38

@Zweistein!: énnem akarok megdögleni, lehet, hogy ez kispógári, mert egy igazi bevállalós bármikor felaggya az emberiségér a tixaros életit, de én mindigis imáttam a saját szürkeségemet.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 20:41:24

@Dr. Körömlakk ®: Én önző és ocsmány vagyok. Főleg önző. De amúgy osmány is. Hogy lenne már más? Én vagyok, meg akinek még megengedem, hogy legyen. Neked megengedem.

Megdobbent 2010.11.12. 21:22:25

de hol van igazsagos? Volt neki ez a kommentelo-reparalo kuldetese, es nem tudom, hogy vegul mi lett az eredmeny... :(

igazságos 2010.11.12. 21:41:13

@Megdobbent: Ja, hát az a helyzet, hogy már Lewyke is kedvesebb hangot használ velem szemben. De azlrt még nem mondanám barátnőmnek.

Nem kiáltom még ki magam nyertesnek, még nincs vége a játszmának. :)

@Dr. Körömlakk ®: Látom, átvetted tőlem a filozofálgatást. Egyetértek azzal, hogy nálunk mindenki szaporodik a magyaron kívül, már olyan sokan vannak, míg a magyarok fogynak.

Ettől még nekem nem lesz jobb, lehet én is elvándorolok nyugatra, mert az a magyarok hobbija. Magyarhonba jönnek idegenek, meg kisebbség szüli halomra a pujákat, a magyar meg elhúzza a csíkot.

Megdobbent 2010.11.12. 21:52:15

@igazságos: Na jol van akkor, mert atporgettem a kommenteket es nemigen lattalak, na mondom mi lesz igy hetvegevel? :)))

Amugy a magyarok nem azert lepnek kulfoldre mert olyan jo hobbi az, egyszeruen az van, hogy meg alja meloval is jobb nehol lakni/elni, mint itt.

Utoljara, jo szajizzel valamikor '96-'05 kozott lehetett meglenni... talan.

Debizony tenyleg elfogy egyszer a cerna, es akkor itt marad egy csomo szelsoseges, meg az o gyuloletuk erosen pigmentalt targyai, aztan majd megelnek a nagymagyar onellatas kenyeren. Ekkor viszont mi kintiek mar nemcsak interneten, de telefonon sem fogunk tudni hazanezni, de talan addigra mar nem is akarunk :>>>

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 22:01:19

@Megdobbent: Sosem értettem, hogy a magyarok miért csak aljamelóval tudják elképzelni a külföldre menést. Agyfaszt kapok tőle, amikor látom a diplomás faszomtudjami pitizik hogy takarító lehessen. Ezért költött az állat tízmilliókat rá? Hogy takarítson valami külföldi fasznak?

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:02:51

@igazságos: Hová mennél? Itt van a sok keményf.szú magyar legény! Mint a hagyma indián ír vérvonalat akarsz? Mondjuk egy Suhanómókuspuni nevű indián lány engem is érdekelne!

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:06:10

@enamel: Ja! A bölcsészdiploméval jól megy a vécépucolás! Orosz -töri szakosokat nem kultiválnak oklahomában!

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:09:56

@enamel: Most tettem le a voksomat az indián picsák mellett! Te meg pihenj, vagy vegyél be viagrát! Erről mondjuk azt tartom, hogy jó a nő maga a viagra és ha nem áll fel arra sem akkor menj el a haverokkal sörözni!

Megdobbent 2010.11.12. 22:11:27

@enamel: Na en nem is mennek, ram ugyan nem koltott sokat az allambacsi, de onkepeztem magam egy szintre, ami alatt nem adom el magam ;) Csakugye pont par honapja esett meg az ismerosi koromben, hogy kiment valaki, nagyon fasza referenciakkal, vegzettseggel, gyakorlattal, nyelvtudassal, es most orul, hogy olyasmi melora tett szert, amit irtal.

Ha ram kerul a sor, nos ugy megyek, ahogy parszor mar nem: megtervezett, eszervezett, lepapirozott jovokeppl :>

Najo, reszemrol ennyi volt a komolykodas a hetvegere, mostaztan szarokraja halat veszek :> ALDI-ban!

igazságos 2010.11.12. 22:13:29

@cicmen: Látom, ma kötözködős, csúfolódós hangulatban vagy. Ki bántott, hogy rajtunk vezeted le? :D

Mit tegyek az illetővel, mondd. Megkorbácsoljam?

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:13:32

@enamel: Partiban esetleg? Ketten már rendesen elhúzzuk a nótáját! Egy hétig terpeszben fog közlekedni!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 22:15:26

@cicmen: Háth... váltott műszakban, legfeljebb, elég homofób vagyok...

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:17:11

@igazságos: Jajjjajjjajjj! Még csak most látod meg mit bírtam írni! Szerintem engem korbácsolsz meg! Amúgy semmi bajom, csak a fanyar bicskanyitogató stílusomat lengetem!

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:19:14

@enamel: Nyugi! Én sem a szivárványfelvonuláson szoktam illegetni magam!

igazságos 2010.11.12. 22:21:33

@cicmen: azt szabad, elvileg ez egy szabad ország. :D Unalmas is lenne, mindig mindenkivel jópofizni, dumcsizni.
De ígérjük meg enamelnek, hogy a közös gyerekünket Bélának fogjuk hívni. Akkor megnyugszik, szerintem. :D

cicmen (törölt) 2010.11.12. 22:25:39

@igazságos: Most benne vagy a buliban és a hármunk közös gyerekére gondolsz?
Jó legyen, az anya dönt! De ha lány lesz akkor nem lesz hálás a Béla névért!

igazságos 2010.11.12. 22:38:37

@enamel: na, ne legyél gonoszkodó. Ma nem veszek össze veled, bárhogy próbálkozol, szívem. Úgy látszik, tényleg elő kell elővenni azt a korbácsot.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.12. 22:42:31

@igazságos: "Látom, ma kötözködős, csúfolódós hangulatban vagy."

Ma???

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.12. 23:12:35

Egy fiatalasszony elmegy egy jósnőhöz, aki állítólag kapcsolatot tud teremteni a halottak szellemével. A vendég közli, hogy elhunyt nagyanyjával szeretne beszélni.
A jósnő révületbe esik, szemhéja lecsukódik, kezei az asztal fölött lebegnek, és furcsa hangon megszólal:
- Kisunokám, itt vagy?
- Nagymama, ez te vagy?
- Igen, kisunokám.
- Nagymama, ez tényleg te vagy?
- Persze, hogy én vagyok!
- Egészen biztos, hogy te vagy?
- Egészen biztos!
- Mikor tanultál meg magyarul?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.13. 01:17:57

@enamel:
- Miért nem olvasni soha olyat, hogy jósnő nyerte a lottó ötöst?
- Miért kell a jósnőhöz bejelentkezni?
- Melóban kerestünk egy nagyon szívatós hibát, háttértben reggel 8kor egy jósos műsor az ATV-n...
...valaki benyögi, hogy "Hívjuk fel! Ha megmondja mi baja ennek, felvesszük!"

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.13. 08:43:28

@ColT: - Halló, ez itt a jósnő üzenetrögzítője. Nem kell üzenetet hagynia, tudom ki maga és mit akar.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.13. 08:58:06

@enamel: "diplomás faszomtudjami pitizik hogy takarító lehessen"

Hülyeséget beszélsz, pont fordítva van. Nyugaton könnyebben kapok jó állást a szakmámban, mint itthon.

Pl. nagyon olcsó az indiai képzett munkaerő, de már legendásan szar, nagyon örülnek a magyaroknak. A hazai, szakszervezetek miatt kirúghatalan munkatársakhoz képest is aranyat ér. Az igaz, hogy mindenkinek külön-külön kell bizonyítania először.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.13. 09:07:39

@atpijkamo: Ha te így látod, az tök jó, én valamiért máshogy. Persze tök jó hogy így látod, mert én sem nagyon értettem, hogy mi a penész van... de kb. a külföld = beköltözöl egy tömegszállásra, vagy valahova, amit nem úgy neveznek, de attól még az, és elvállalsz valami aljamunkát, ami a gazdag nyugotinak már túl szar, akkor is, ha amúgy hülye mint a segg. Magyarul elmégy prolinak, és örülsz annak is, mint majom a farkának, mert az itthonhoz képest milyen jól meg vagy fizetve. Szal ez az egész valahol az alapjainál van elbaszva:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.13. 09:23:54

@enamel: Hát valamit fel kell mutatni, különben nem kap igazgatói állást. Meg kezdetben nehezen hiszik el, hogy valami balkáni országból jött valaki hozzámérhető az ő hazai tenyésztésükhöz.

Azért országa válogatja. A németek nagyon tudnak tanulni, dolgozni, de mondjuk már Ausztriában könnyebb kitűnni.

Persze ha aljamunkáról van szó, akkor tényleg csak külföldi vállalja el. Aztán mikor vége a konjunktúrnak, szegény németek rácsodálkoznak, hogy honnan került ide ez a sok török.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.11.13. 10:25:23

köszönjük hogy vuvuzelát őstermelte Sün kit burg

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.13. 13:57:09

@atpijkamo:
Üdv

A csirkefeldolgozóbol feljebb jutni, bizony kell bizonyitani sokat
:)

EGy jóbarátom 73-ban disszidált, hegesztői/plazmahegesztői vizsgával Németországba. Jellemzően egy munkaerőközvetitő céghez került, kitünt a munkájával, "átlébecolt" jó pénzekkel vagy 30 évet, mire most itthon nyugdijas 1000EURE-ral+ magyar nyugival
Amikor kinnt voltam nála 82-ben, akkor keresett kb 6000 Dm-et, persz esokat feketén is melózott a főállása mellett

Unokaöcsém szintén ebben az időben disszidált, Olasz-Norvég-USA-KAnada, most is ott él
Nem mondom hogy nem mentek többször tönkre, de most már kellemes az életük ott
Egy másik fiatalka ismerősöm Svédbe és onnan Irországba ment,mint autófényező, szépen keresett, egyre jobban kapkodtak érte.

Sok mai fiatal csak azt látja amit a nyugati celebekröl a tv mutat, oszt azonnal ki akar menni
Egy másik fórumon erröl sirt egy kisgyerek, hogy itt csak a robot van

Kérdem mihez értesz,milyen nyelven gagyogsz?
Háát, biztonsági őr, német nyelvet felismeri
Ezzel nem lehet mit kezdeni külföldön

Másfelöl megnézzük meg az itteni kinai/vietnami kereskedőket
Én még piacoztam, amikor odatelepült egy vietnami nő a trikó/papucsaival 1m2-re mellém
Ma megnézhetjük azokat a kereskedőket, mindegyik jutott valamire, és még "érinthetetlenek " is APEH szempontbol, néha VPOP baszkurálja őket eredménytelenül

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.13. 14:03:47

@Don Bandi:
Az ilyen összerakható mézeskalács házikó erdőben praktikus, olvasta nagyanyám nekem amikor mesélt.

Sün szomszédjában bizoyára található ilyen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.13. 14:57:22

hat en azt hiszem sokat tudnek meselni az eltel 15 evemrol, atobbirol is, de most a kitelepules a tema
persze ki nem?
egyet viszont kijelentek, kerek - perec / Kati nelkul/ itt es most
olyan, hogy "aljamunka" olyan nem letezik

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.13. 14:59:51

@horex: "biztonsági őr, német nyelvet felismeri"

:))))

találjatokkivalamit 2010.11.13. 18:13:19

Az volt már, hogy a mézeskalács kit az fasság?

Megdobbent 2010.11.13. 19:27:38

@hagyma: Azert a klasszikus feketemosogato, meg leszedo meg mindig nem a legidilibb munkak :>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.13. 19:37:49

@Megdobbent:
az idill es aljamunka nalam kulon fogalmak
azok az emberek kemenyen dolgoznak a megelhetesert es nem rivakolnak
ha valakinek segely se jar, az annya sem tartja el kesobb nyugdijat is akar es nincs mas akkor mosogat
egyebSt sok magyart ismertem akik otthon sose vegeznek, mert szegyen de itt jo volt a penzt keresni, meg ugye nem latta, tudta senki
pedig mosogatni is kell
es ha nincs mas....

akkor elmegy telemarketingesnek pedi ott enni sem lehet, mig a mosogato kap kajat

ebben a honapban itt lesz a Grove Parkban/hotel/ a nemzeti gingerbread verseny

Megdobbent 2010.11.13. 21:38:51

@hagyma: Jaja, egyet mondunk, csak ketfele ertelemben :)

Szal mind a mosogatas, mind a kerszteszkedes becsuletes munka, szo se rola. Csak ugye kimegy a jo magyar (nem amerikaba, itt altalaban londonig jutunk), hogy van neki 3 diplomaja, pl. jogasz, kozgazdasz, valami PR oklevel. Aztan rajon, hogy hoppsz, kint nem pont ezek az allasok szabadak ezekhez a vegzettsegekhez, ugyhogy az vegulis "alja" ahhoz kepest, amire kepeztek.

Konkretan ismerettsegi korbol van egy valaki, aki olyan marketing meg mifranc vegzettsegu, hogy ihaj, tenyleg ert is hozza, de ugy itt a jo munkaadok mittomen 1 honap probahonapozzak, meg adjon szamlat a fizujarol, meg bejentunk minimal berre, es megkapod a felet... Szal ellehetlenitik. Kiment vegul es elvan egy szolgaltato meloban, ami messze nem az, amihez ert.

Innen nezve tehat nem csinalt sikerkarriert, viszont legalabb kifizeti tisztesseggel, csak hat nem kamatoztatja a tudasat.

A francot komolykodunk mar, amugy :>

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.13. 21:46:55

@Megdobbent: "A francot komolykodunk mar, amugy"

Mindig komolyak vagyunk.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.13. 21:50:38

Jancsika és Juliska mennek Londonban és kétfelé ágazik az út. Jancsika balra, Juliska jobbra megy. Juliska a Towerhez ért, Jancsika meg a villanyszereléshez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.13. 22:07:51

@hagyma: Vagy elmegy marketingesnek, és akkor dolgozni se kell... :D

@Megdobbent: Á, itthon is akad nem egy hely, ahol a rendesen használható felsőfokú végzettségeddel, mint feltétellel, felvesznek olyan helyre, amihez egy középiskola + gondolkodni tudás bőven elég.

Amúgy nálam van új post :) :)

füles1098 2010.11.13. 22:12:11

Sokat mesélhetnék a rendszerváltásról és az elmúlt 20 évről, nem vagyok már mai csirke,keményen taposom az 51.-t. De nekem is a külföld mellet kellet döntenem. Igaz, volt választási lehetőségem, összekaparok annyit, hogy kimegyek Erdélybe és becsücsülök az egyik kénes barlangba, vagy lassan éhen halok. Az utóbbihoz nem volt kedvem, az előzőt, túl macerásnak találtam.
Még csak 2 éve élek és dolgozom itt, alig nyelvtudással,takarítok, és nem szégyenlem. Nem volt egyszerű talpon maradni, de apránként kiépítettem az én picurka "karrieremet", amit természetesen folyamatosan tákolgatok. Mert ezen a szinten is van nehezebb-könnyebb, kevésbé-jobban fizető munkák.
Azt viszont én is látom, hogy az itt élő magyarok, megragadnak az első munkájuknál, zöme nem lép tovább, nem képzi magát sem a nyelv, sem más területen. Természetesen láttam olyanokat is, akik céltudatosan haladnak a kitűzött céljuk felé.
Nagyon sokan úgy érkeznek ide, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni, semmi jövőkép, semmi cél.Ezek az emberkék maradnak az "alja" munkánál, és itt teljesen mindegy, milyen szinten beszélik a nyelvet.
Az, hogy mit vállal el az induláskor, az teljesen mindegy, hisz valamiből élni kell,(itt sem szakad az ember nyakába akármelyik bank aranykészlete) de a tovább lépés el marad .
Nekem erről az a véleményem, legyen az külföldön vagy otthon dolgozó ember, először tisztázza magában mit szeretne elérni. legyen az egy tárgy megszerzése akár, vagy önmaga kipróbálása, csak valami célja legyen. Mert enélkül nem megy. Nagyon sokan, jó nyelvi tudással hazamennek, tele kudarccal, csak az a baj, hogy őket otthon is kudarc várja, mert hiányzik belőlük a túlélés képessége.
Nem kritika akart ez lenni, hisz ezért a céltalan gyerekekért mi, az én korosztályom a felelős.

Megdobbent 2010.11.14. 03:58:56

@füles1098: Dehogy a tied. Ha ez olyan elheto orszag lenne, megbizhato jogrend, felelosseg, meg mindaz, ami a vilag civilizaltabb felet jelenti, a fasz se akarna elpalyazni. De sajnos nem ilyen.

Ma: Mondjuk nekem nincs gond a sok-sok diplomammal meg mifasszal, tizeneve nem vagyok senki alkalmazottja, karistolgatok csendesen. A sztorim masrol szolt, valoban ismerettsegi korbol, akit vagy 5x egymas utan ugy atbasztak, hogy telleg ki kellet mennie akarmit csinalni, mert meg 2-3 ilyen gusztustalan csalodas es befordult volna.

O de telleg nem erdekel mar a dolog, beragadt 2 napja ez a vonal es nem birunk kitorni belole, hiaba kerdezgetem mindenkitol, hogy mit tud a gazellakrol?

Nalam meg azert nincs uj post, mert lusta vagyok, es kapja be mindenki, hogy itt rinyal, hogy a homar lenyeli a levelet, madarnak meg baszik kuldeni. Madar kulfoldon tolja, nem beszari ;>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.14. 17:37:56

@Megdobbent:
egyet mondunk de akkor sincs aljamunka:)
nem hiszem, hogy van itt valaki aki tobb fele melot vegzett mint en,/tudna uberelni/ es talan ha egy kapcsolodik a vegzettsegemhez
igy alakult
/mosgattam is, mikor kellett, persze en is itt, otthon elkepzelhetetlen lett volna, mai eszemmel mar nem az/
en mar visszafele szamolok, meg 15 evet le kell huzni, azt mar a szalloda vonalon akarom, latom meddig juthatok tisztaban vagyok a hataraimmal is

Megdobbent 2010.11.14. 18:56:47

@hagyma: Igy van, szoval 15 ev es mehetsz hawaii-ra az asszonnyal :)))

Na kozben hallom am, hogy LA-ben az fbi elkapott 2-3 magyart, akik el akartak rabolni egy ekszereszt, levagdosni az ujjait, stb... Derek hazank fiai hamarosan 10-15 evig baratkozhatnak a spanyol ajku kozosseggel :) Nalunk kapnanak ugy 3 honapot felfuggesztve ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.14. 19:41:55

@Megdobbent:
tervek szerint Tampara megyunk vissza
/mar nekem vissza/
de hol van az meg
ja, olvastam
en azert egyelore ketelkedem az gazsagtartalmaban
mar nem hireben, hanem hogy megtortent-e/ mar a szandek/
ha igen akkor nem mondtal sokat a 10-15 evve

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.14. 20:11:54

vezetunk 14-10-re
lencsefozeleket fogok ennimegtamadom a soroshutot:)
aztan osszedobok egy gingerkenyerhazat

cicmen (törölt) 2010.11.14. 21:04:54

@hagyma: Vazzze! Ne légy tápos! Csinálj egy körömpörköltet!

Megdobbent 2010.11.14. 21:37:39

@hagyma: a lencsefozelek az fasza, de valami franko ragut tegyel ra, mert ez a tukortojas mania nem eleg ferfias :)

Jah, a 10-15 valami magyar hiradoban hangzott el, de gondolom az ott az also hang, ha mondjuk volt egy korabbi barmi, akkor egy konnyu 30-as befigyelhet ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.14. 21:51:20

@cicmen: @Megdobbent:
nem most csinaltam, csak fagyasztva lett
ami nem fogy el, nalunk fagyasztva lesz
kaja nem mehet szemetbe egy nonel kentuckybol
amugy kolbasz van benne
es jo is vacsora is ez lesz
mer Mary dolgozik halaegnek
31-16
nyertunk
este patriots steelers:)
/ ez otthon a egy fradi dozsa, csak itt nem verik egymast es szet a stadiont/

cicmen (törölt) 2010.11.14. 22:08:32

@hagyma: Na mindegy! Ha már bennevagy a kajacsinálásban akkor dobj össze egy mézeskalácsházat!

cicmen (törölt) 2010.11.14. 22:12:28

@atpijkamo: Jancsi és Juliska dugnak a szalmakazalban.
Azt mondja Juliska.
-Te Jancsi! Neked nagyobb a farkad mint az apádnak!
-Tudom! Anyád is mondta már!
(szép társaság!)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.14. 22:47:48

@cicmen: Jancsi és Juliska fürdenek a tóban.
- Te Jancsi! Tényleg elsüllyedek, ha kihúzod az ujjad?

2013.08.09. 18:22:42

Google translator felmondta a szolgálatot

2013.08.09. 18:28:13

@mohopasi: Éppenséggel fordítóként dolgozok (rendkívül aulfizettt munka, még így feketén is alig kapok 10 rugót per kopf) és kb egy könyv olyan 60-70 óra munkába is kerül, hogy lefordíts, szóval mielőtt nagyban reklamálsz, picit gondolkozz el rajta, hogy ez kb mennyi pénzt jelent napi szinten
bocsi a nekroért de gondoltam nem árt ha elsőrangú forrásból tudod, hogy mennyire nincs igazad,amikor azt mondod, hogy egyes fordítók mennyit "mernek " elkérni

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.09. 18:42:05

@Humpfrey: Szóval te gyártod a "haliskola", "hüvelykujj szabály" és "afroamerikai" förmedvényeket, mi?

2013.08.10. 18:09:51

@atpijkamo: For your concern, kedves atpijkamo: könyveket fordítok angolról amygarra illetve majd franciára amit anyanyelvi szinten beszélek kis híján, nem pedig használati utasításokat. És nem szoktam olyan projektet kiengedni a kezemből ami nincs 100-osan tökéletesen megcsinálva
Tudod, az igazi profi fordítás nem egyenlő a google translatorral
süti beállítások módosítása