Tékozló Homár

Rosszul szőrtelenítették és hormonzavarosnak nevezték olvasónkat

2010.11.17. 00:28 | szily | komment

Még mindig félig szőrös F., aki végleges szőrtelenítésre jelentkezett be az Aestheticánál, és hiába ígérték neki, hogy "addig kezelünk, amíg az összes szőröd el nem tűnik". El sem tudom képzelni, mit tennék ilyen helyzetben. Főleg, ha egy nem orvos azt pedzegetné, hogy hormonproblémám lehet, azért vagyok ilyen bundás. F. nem hátrált meg, elment az endokrinológushoz, a küzdelemnek mégsem lett más eredménye, mint az alant olvasható, kétségbeesett levél, fiatal olvasóink ennél ne olvassnak tovább, mert a felnőtt nők kegyetlenek és csípőből picsáznak. Arról persze fogalmunk sincs, hogy az Aesthetica jól csinálja-e, és hogy F. olyan-e, mint Victor Hugo, akinek a szakállába beletört az acélborotva, de a több éve tartó, eredménytelen szőrtelenítés sztorija igazán megrázó.


2008-ban fordultam először az Aestheticához végleges szőrtelenítésről kötöttem szerződést. A szerződés 8 kezelésről szól és szóbeli ígéretről: „amennyiben nem hatásos a kezelés addig kezelünk, amíg az összes szőröd el nem tűnik.”

2010. 8 kezelés és 2-3 plusz ajándék kezelés után szőreim fele még mindig visszanőtt. Panaszt tettem, mire az első reakció az volt, hogy sajnos nem tudnak mit csinálni, nem kezelhetnek életem végéig.

Pár hetes-hónapos küszködés után elértem, hogy egy vezető féleséghez elkerült az ügyem, aki érdemben is foglalkozott a panaszommal. Kedves hangnemben beszélt velem, ami a kényes lenéző picsa (tanácsadó nő) hangneménél határozottan jobb volt.

 A vezető beosztású nő elküldött hormonvizsgálatra endokrinológushoz, mert persze az a feltételezés, hogy velem van a hiba…no comment.

Felkerestem Budapest összes endokrinológusát 2010. májusában, volt aki decemberre adott volna időpontot!!!

De sikerült a 2. kerületi orvoshoz bejutnom csupán 3 hónap várakozással. Nagy örömmel mentem az orvoshoz 3 hónappal később és előadtam a problémámat, mire közölte, hogy holmi Aesthetica ne küldözgessen pacienseket ilyen hülyeséggel hozzá (mert szerinte és még jó néhány szakember szerint ez egy kamu és nem hatásos). Az orvos néhány vizsgálat után közölte, hogy nekem semmi bajom és erről leletet is adott. Illetve elmondta, amit már korábban nőgyógyász is mondott, hogy fogamzásgátló szedése esetén fölösleges hormonvizsgálatra mennem, mivel az eredmény nem hoz majd tényleges eredményt.

A leletemmel visszamentem a vezető nőhöz az Aestheticába. Ő közölte, hogy nem orvos és majd megnézeti a leletemet egy orvossal. Hetekkel később! (jó sokáig tart ránézni egy leletre) felhívtak, hogy fáradjak be az Aestheticába a bőrgyógyászhoz vizsgálatra. Befáradtam. Elmondtam neki is a panaszomat, amire érdemben semmit nem mondott, csak annyit, hogy majd hetek múlva felvesznek egy endokrinológust és menjek majd el hozzá IS.

Hónapokkal később felhívtak, hogy akkor most mehetek az Aesthetica endokrinológus orvosához és közölték hogy 5,000 FT lesz a vizsgálat díja!!! Na ekkor betelt a pohár. 2010.évem azzal telt, hogy folyamatosan panaszkodom és még én fizessek azért, hogy az ő orvosuk megállapíthassa, hogy márpedig nekem hormonbajom van és nem kezelnek tovább és pénzvisszatérítést sem kapok!?!? Nevetséges!!!

A vezetőnél ekkor újból panaszt tettem, hogy felháborítónak tartom, hogy tőlem akarnak szedni pénzt az új orvosuk profitabilitása érdekében, miközben panaszt tettem a szolgáltatásukra, hogy nálam nem mü#ködik amit ígértek.

Válaszok:

„Ne menjünk bele ilyen frázisokban. Nem vagyok köteles ezt végighallgatni! Sajnálom én ebben nem tudok segíteni.” (Az állítólagos vezető nem tud segíteni?? Akkor ki tud??)

„Hogy adtam volna tájékoztatást arról, hogy pénzbe fog kerülni az orvos, ha én is csak két hete tudok róla?” (A vezető miért csak két hete tud arról, hogy pénzbe kerül egy szolgáltatás a panaszos ügyfélnek??)

És még egyéb ínyencségek:

Mielőtt valaki aláír egy ilyen szerződést, megvizsgálja az úgynevezett tanácsadónő és bőrgyógyász is, hogy úgymond jó-e a szőre és bőre a kezeléshez. Ekkor senki nem mondta nekem, hogy valószínűleg hormonbajom van, mert túl szőrős vagyok és menjek el vizsgálatra. Mint ahogy azt az információt is elfelejtették közölni velem, hogy hormon probléma esetén nem hatásos a módszer. Erről se írásbeli se szóbeli tájékoztatást nem kaptam. A kezembe nyomtak egy szerződést (1 oldalt) és semmi mást. Úgy gondolom a fogyasztóvédelem ezt hívja félretájékoztatásnak!!!

Amikor a nem tájékoztatásról elmondtam a véleményemet a vezetőnek, akkor a válasz az volt, hogy a tanácsadónőnek nem dolga, hogy megítélje, hogy hormon problémám van-e. (kérdésem: akkor minek vizsgált meg ő és az orvosuk is ha nem ilyen típusú  probléma miatt??)

Tanácsadónő felhív hétfőn, hogy bejelentkezzek nála endokrinológusnál, majd ígér egy visszahívást. Csütörtökön reggel már nem bírom tovább, és én hívom fel, hogy mi van már és miért nem hívott vissza, mire nyávogós hangon közli: „Szabadságon voltam, néha az ember elmegy szabira tudod…” (Akkor mi a szarért ígérsz visszahívást és könyörgöm hétfőn Te hívtál fel b…meg!!!)

Nevetségesnek tartom azt is, hogy nem magukban keresik a problémát. Például a kezelőnők közül volt aki az egy órásnak mondott kezelést 20 perc alatt végezte el, képzelhetik, hogy milyen precíz munka állt mögötte. És persze nem lehet szólni, hogy még itt vagy ott nem kezelt, mert akkor közlik, hogy ez már nem a szerződött részen van vagy, hogy azt már kezelte, csak én látok rosszul.

Ezek után felmerül bennem a kérdés, hogy vajon a csúcs szuper agyon-reklámozott Aesthetica hogy csinálhat egy mellnagyobbítást. Az egyik mellem 5 cm-mel kisebb lesz, mint a másik és utána közlik velem, hogy de ez így jó és biztos az én szervezetemmel van a probléma azért nőtt az egyik mellem nagyobbra, mint a másik.  Én nem mernék náluk kés alá feküdni és persze ilyen elégedetlen ügyfélkezelés után egy fillért nem vagyok hajlandó náluk elkölteni.

Fél millió forint kifizetése után még 5,000 Ft-on megy a harc…és nincs jótállás. Ennyit a VÉGLEGES szőrtelenítésről és az Aestheticáról. Mindenkit óva intek, hogy odamenjen bármiféle szolgáltatást igénybe venni, mert valószínű, hogy kamu a szépnek és jónak hangzó marketing szöveg és ha valamit elrontanak, akkor bizonygatják, hogy nem ők a hibásak.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.17. 16:18:35

@enamel: "próbálgatni kell"

Nem megy, én egy született antitalentum vagyok ebben a kérdésben.

De az milyen ütős lenne, ha egy köcsög nőben reinkarnálódnék?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 16:18:49

@Rosszindulatú Vászka: Én alapból antiszőr párti vagyok:DD Csak nem mertem leírni, mermilesz.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.17. 16:19:35

@Rosszindulatú Vászka: "antiszőr"

Az milyen már, mikor borostás a punci?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 16:20:13

@atpijkamo: Fles. így mondják. Menj el reinkarnációs tanfolyamra, drága, dehát egyszer élünk.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 16:21:51

@Rosszindulatú Vászka: Nem, a fején ott legyen neki szőre. A kopasz nők rondák.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.17. 16:22:08

@enamel: "Olyan dolgokat tudok meg vadidegenekről, amiket nem akarok megtudni"

:)))))))))))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 16:24:14

@atpijkamo: De bazmeg, most képzeld el egy bazinagy kagylót, ahogy punciszőpnől horgol.... Mennyi fű kell ehhez?

apróbetűsrész · http://egyzene.blog.hu/ 2010.11.17. 16:26:40

@Levest befejezted?: gondolom, anyu, nagyanyu is tökéletesen igénytelen volt, mondjuk a hetvenes években, amikor épp nem a nyaktól-lefelé-egy-darab-szőr-sem volt a divat.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 16:31:20

@apróbetűsrész: Anyu meg nagyanyu egyes családokat kivéve nem szexuális alany. Mondjuk nálatok nem tudom, hogy volt, mer ahány ház, annyi szopás.

apróbetűsrész · http://egyzene.blog.hu/ 2010.11.17. 16:41:35

@enamel: nem baj, ha nem érted, olvasgasd még.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.17. 16:44:09

@enamel: Ezt lássa meg valamelyik emberi jógi, olyan rasszista, kirekesztő, antiszemita leszel, hogy attól koldulsz!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.17. 16:55:56

Az volt már, hogy a kurva anyját a blogmotornak?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 16:57:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Én nélkülük is az vagyok. :)Mondjuk antiszemita most éppen nem, de az az első hülye szemitáig tart. Akkor majd eszembe jut, hogy miért utáltam őket.

tééényleg? 2010.11.17. 16:59:04

Hát ez téééényleg jó sztori volt :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.17. 17:04:14

Megpróbáltatásokért együttérzésem.

Viszont. Ez a végleges szőrtelenítés ótvar nagy bukta. 8-12 alkalmat minimum számolnak. És TÉNYLEG NEM MŰKÖDIK MINDENKINÉL.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 17:11:49

@neccharisnyás útonálló: Ha úgy nézed, fél millió sok... de az ott lebzselő sáskahadból mondjuk megvan a recepcióspicsa meg az egyik nyúzótehén bére félig. Aztán jó, ha havonta 1-2 ember bekóvályog. Szerintem bőven veszteséges biznic.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.17. 17:16:39

@enamel:
Vannak ilyen kitételek, hogy pl. szőrhosszúság. Kíváncsi lennék, a nem megfelelő fejlődési stádiumban levő mókusirhával betámolygóktól is elkérik-e a zsetont, még ha nem is kezelik.

igazságos 2010.11.17. 17:19:58

@neccharisnyás útonálló: Így van. Én is együttérzek a posztolóval. De félmilliót kidobni ritka nagy felelőtlenség, egyenesen baromság.

calvin&hobbes 2010.11.17. 17:23:09

@saky: Persze evolúció, meg a szőr védi a puncit... akkor mire való a bugyi te szerencsés? Ez egyébként jó pár évszázaddal ezelőtt valóban így volt, mikor az asszonyok 8 alsószoknyát hordtak és a könnyebb hozzáférhetőség miatt lyukas alsóneműt, de manapság már az ember lyánya felhúzza bugyit, sőt még a farmernadrágot is, esetleg harisnyát... szerinted e három réteg nem elég a védelemnek?

igazságos 2010.11.17. 17:23:12

Mellesleg Körömlakk meg Lewyke merre garázdálkodik éppen? Ez szerintem Körömlakknak való téma, amúgy.

@enamel: Te, látom, most megint kifogtál magadnak valami pancsert. :D

Na, ugye, hogy nem szeret téged mindenki! Vagy csak az újak nem tudják még a dörégst?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.17. 17:40:02

@calvin&hobbes: Azért nem árt, ha van nála koton és gázspray is...

igazságos 2010.11.17. 17:49:30

@wgate: Most miért, ez nem szégyellnivaló téma, tudod. Hanem egészségügyi probléma. Én például utálom a dagadt, hájas disznó embereket, mégsem mondanám, hogy lőjük le őket, mert zavar, ha erről olvasok.

Foglalkozni kell vele, meg felhívni a figyelmet, mint azt a posztoló tette, ha átvernek, tudod, a szépségiparban olyan lehúzások vannak, hogy a hajad is égnek áll. Becsapják a reménytelenséggel küszködő, hitüket vesztett embereket, hogy majd az használ... Kicsit olyan, mint a csodafogyókúrák és csodafogyasztó tabletták.

gnme 2010.11.17. 17:49:31

Csikóst a pártba!

(a "jó napot kívánok" 2010-es változata)

----------------------------------------

Adót a szélre!

(a "jó szerencsét" 2010-es változata)

saky 2010.11.17. 17:51:37

@calvin&hobbes: ha elolvastad volna amit idéztem vagy ha lenne minimális higiéniai ismereted akkor tudnád hogy most mekkora marhaságot írtál.

intimkriszti · http://intimkozmetika.com 2010.11.17. 17:55:31

@wgate: Nehogy! Füstöl a telefonom reggel óta! :))))

kerdesek05 2010.11.17. 18:18:28

FÉL MILLIÓ FORINT UTÁN 5000 HUFRÓL MEGY A VITA

HAHAHAHAHAH

AESZTETIKA

HAHAHAHAHAHAHAH

Levi84 2010.11.17. 18:27:04

az Aesthetica-val nekem is volt negatív élményem.
egy egyszerű szemölcs eltávolításra mentem, ráadásul 2x persze, így kétszer fizettettek velem vizsgálati díjat. persze nem csinálták meg, hanem a bentlévő orvos végül megadta egy ismerőse elérhetőségét valami Pesti külkerületben, hogy majd ő megcsinálja. mondom mivan?

persze elmentem egy másik bőrgyógyászhoz, az rögtön megcsinálta.

mindenki kerülje az aesthetica-t jó messzire!

geniusgenie 2010.11.17. 18:32:43

Szívemből szóltál!

Mikrobi 2010.11.17. 18:43:16

A posztoló a lehető legjobbat tette: posztot küldött a Homárra. Remélem, a poszt fenn van az összes létező fórumon is, ami a témával foglalkozik.

beachball 2010.11.17. 19:14:19

@calvin&hobbes: Ó, persze.Milyen egyszerű
A bugyi az, amin kérlek ott hemzseg minden, amit ugye szabad szemmel nem látsz.Ezt tudja pl. távol tartani a szőrzet.Ha az nincs, akkor az a sok szép kórokozó akadálytalanul kocoghat befelé.

KenSentMe 2010.11.17. 19:15:17

OFF:

Szerintem meg a testszőrzet borotválása valami nagyon erős csoportnorma lett..

- Ha nem borotválod magad mindenhol, egyből látszik, hogy lúzer vagyok/stabil kapcsolatban élő lúzer vagy/magát elhanyagoló lúzer vagy/lúzer vagy, mert nem gerjednek rád a plázapicsák

- Ha borotválod magad mindenhol, egyből látszik, hogy azok közé szeretnél tartozni, akik mindenkivel lefekszenek, és mintegy átveszed a pornóból áradó magasabbrendű szellemiséget.

Tetszik vagy nem, a tények makacs dolgok, és mindenki pontosan annyi, amennyinek látszik. Lehet ez ellen hadakozni.. de igazából sajnos egyáltalán nem érdemes. (Mi rossz van abban, ha bizonyos tevékenységek alkalamasak információközlésre? Miért kell jelentéktelen dolgokból forradalmi attitűdöt kovácsolni magunknak?)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 19:37:34

@beachball: Néha cserélni kell a bugyit. Mondjuk naponta. Meg mosni sem árt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.17. 19:44:01

@VRbagoly: Éppen ezért érdemes az egészre magasról szarni; hol érdekel, hogy a plázapiperkőcök hogy ítélnek meg :D

Hurri Kán 2010.11.17. 20:20:09

Hagyományos leforrázással ér szőrteleníteni?

Rosszindulatú Vászka 2010.11.17. 20:31:28

Én nem vagyok puci párti.
Én nem vagyok szőrpárti.
Én pinapárti vagyok.

Ha teccik egy Hölgyszeméj és beindulok tőle, nem fogom patikamérlegen ekszcelltáblába kiszámolni a nöiességét.

A jó pina nem csupasz. A jó pina nem szőrös. A jó pina lucskos. Tőlem.

Sztem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.11.17. 20:39:53

az Aesthetica, ha jól emlékszem, a donna.hu-n hirdetett rengeteget. Évente kisorsoltak egy mellnagyobbítást. A sorsolás közeledtével temérdek 'ismeretterjesztő cikk' született a donna.hu-n arról, hogy mennyire ártalmatlan és gyors beavatkozás a mellplasztika, és mennyire jót tesz a női léleknek. Ezek után bármit kinézek belőlük.

igazságos 2010.11.17. 20:45:43

@intimkriszti: miért, eddig nem volt természetes számodra? Mellesleg ezt sok férfi is csinálja. :D

intimkriszti · http://intimkozmetika.com 2010.11.17. 20:51:31

@igazságos: bocs elvesztettem a fonalat :) Mi volt (nem volt) természetes?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 21:09:23

@intimkriszti: Ludmillánál néha számítani kell szokatlan válaszreakciókra, amiket csak ő ért...

igazságos 2010.11.17. 21:14:28

@intimkriszti: "Néha cserélni kell a bugyit. Mondjuk naponta. Meg mosni sem árt." :D

igazságos 2010.11.17. 21:15:39

@enamel: Igen, ez a specialitásom. :) Látod, magamra hagytak a csajok, új "barátokat" kell keresnem magamnak. :sir

Rosszindulatú Vászka 2010.11.17. 21:20:18

Mindeki hüje itt, vagy én vagyok léghajó?

Ha pl.: Letícia Kaszta rámmászna, ha szőrös volna, ha csupasz, blokkolnám, míg bírom szusszal. Bár lehet, hogy csak a bőröm marad reggelre.

intimkriszti · http://intimkozmetika.com 2010.11.17. 21:24:43

@igazságos: Jó ezt újra elolvasni :) A hozzászólásom persze amolyan egyetértésféle akart lenni a "szőr megvéd a bugyidtól"- féle marhaságra adott frappáns válaszodra..:)

juhaszcs 2010.11.17. 21:40:55

Szerintem a pina legyen kopasz vagy szőrös tök mindegy csak ne legyen büdös.:-)
Amúgy honnan szedett 500 ezer forintot a bozótvágásra?
Csak nem egy hetven éves terepjárós szerelme van aki szponzorálja a pinaszőrtelenitését?:-))

igazságos 2010.11.17. 21:41:45

@enamel: Hát persze, unalmas egyedül tartani a frontot. Így mi lesz a haditervemmel, ha nincs kin gyakorolni?

mazolika 2010.11.17. 21:47:03

Hát igen. Tipikusan egy béna kezdő cég. Most kísértem valakit egy lézeres látásjavítóra, és látta, hogy ott hogyan mennek a dolgok:

1. Nem mindenkinek _lehet_ látást javítani. Mindig végeznek egy egészségügyi vizsgálatot. Ha az pozitív, akkor lehet csak elmenni oda. A posztírónál nyilvánvalóan nem volt ilyen előzetes vizsgálat (milyen már, hogy az indulás után évekkel vesznek fel egy endikronológust?)

2. Akinek lehetett is látást javítani, a teljes látásjavulást egyrészt nem mindenkinek garantálták, és azok, akik nem voltak elégedettek ezzel a ténnyel, egyszerűen eltanácsolták. Mivel a posztírónál nem végeztek semmiféle előzetes vizsgálatot, ezért persze ilyen dolog elő sem fordulhatott.

3. A posztíró által emlegetett cégnek nagyon hamar le kellene húznia a rolót, ha megjelenik egy olyan cég a piacon, aki az elkért pénzért nem csak műtétet, hanem egy tényleg teljes körű szolgáltatást (uram bocsá' garanciát) ad.

4. A vezetőség láthatóan nem vevőközpontú, így nem kell majd csodálkozniuk, hogy hosszú távon vissza fog ütni. Tényleg, ha csak hasonlóak vannak a szőrtelenítőpiacon, akkor mi lehetnék én ott? :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 21:54:11

@mazolika: Szerinted hány embernél pozitív, aki százezreket akar kifizetni a cégnek? Maximum megvakul, na és. Akkor sem biztos, hogy perel. És ha igen? Vagy nyer, vagy nem nyer.

megint 2010.11.17. 21:59:59

Szerintem a férfiak nagy része nem szereti ha egy nő túlságosan szőrös, ahogy én sem, szomszéd csaj is volt ilyen lézeres szaron(nem tudom hol), és hát felemás eredményt értek el nála, sok pénzért, marad a gyanta, több év után attól is ritkul, és gyengébb lesz. Borotva állítólag nem jó, mert csak erősíti a szőrt, de ezt majd egy nő elmondja, hogy így van-e egyáltalán.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 22:01:43

Akciós áron megnyúzok mindenkit. Bőröstől. Az a grátisz koleszterincsökkentés része.

lordjim 2010.11.17. 22:07:40

kiegyenesített pinaszőrt veszek nagy tételben-tavasszal kimeszelem a tiszta szobát

mazolika 2010.11.17. 22:16:48

@enamel: Igen, lehet így is gondolkodni. Vagy úgy, hogy inkább megyünk a tutira, és a 100 fizető vendégből elküldünk 40-50-et, viszont a többi _elégedetten_ távozik. Mit gondolsz, az az 50-60 _elégedett_ vevő még hányat fog hozni? És az az _egyetlen_ elégedetlen vevő hányat fog elriasztani (helló Homár :))

Szerintem nem ér meg pár százezret egy jól jövedelmező üzlet. Ha már ez is számít, akkor ott alapvető gondok vannak a vezetőség mentalitásával.

Az a helyzet, hogy _hosszú_ távon jobban megéri a tisztességes bánásmód. Egyrészt
az ott dolgozók is olyanok, másrészt a vevőkör is olyanok lesz, akik ezt a mentalitást szeretik.

mazolika 2010.11.17. 22:20:04

Visszaolvastam saját magam :) A számszaki dolgok egy kicsit túlzásban vannak, meg az utolsó mondat kicsit magyartalan :) De remélem a lényeg (hasonló a hasonlót vonzza) lejön :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 22:20:54

@mazolika: Sehányat. Akinek szüksége van rá, és pénze IS van rá, az megcsináltatja. Aki nem, az nem fogja lézerrel összekaristoltatni a szemeit. Ez nem condom, hogy veszünk három tucatot, legfeljebb eltesszük későbbre, majd elhasználjuk.
Magyarországon vagy, a vadkapitalizmus és a kreatívaljasság országában, egy embertömegnek álcázott marakodó szar csürhe között, akik jóval kevesebbért is kicsinálnak, mint pár száz ezer.

mazolika 2010.11.17. 22:29:20

@enamel: Hehe, látom kicsit pesszimistán látod a dolgot. Az a helyzet, hogy ahol jártam, annál a cégnél a vevők egymásnak adták a kilincset. És tudtommal egy időben külföldiekkel is foglalkozott a cég. Röviden: ha az a legnagyobb bajod, hogy hova szorítsd be a cég menetrendjébe a következő pácienst, akkor mondhatsz nemet. És itt igenis mondanak nemet. Mert megtehetik. Ők se hülyék, hogy belemenjenek egy olyan üzletbe, aminek nagy valószínűséggel elégedetlenkedés lesz a vége, mikor 5 másikat tutira kiszolgálhatnak, nem?

Akinek meg lenne rá pénze, de nem lehet, az elmehet máshova. Pl. egy Ukrán orvoshoz, aki mindent megígér neki, csakhogy kicsalhassa tőle azt a pár százezer forintot. :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 22:33:25

@mazolika: Nem ismered te a magyar üzleti mentalitást, édes barátom. :)
Ha én csinálhatok havi 75 millió bevételt, vagy havi 75 millió 600 ezret, és ezért esetleg két ember megvakul, nem hetvenötöt fogok. A több, több.

mazolika 2010.11.17. 22:39:35

@enamel: "Magyarországon vagy, a vadkapitalizmus és a kreatívaljasság országában, egy embertömegnek álcázott marakodó szar csürhe között, akik jóval kevesebbért is kicsinálnak, mint pár száz ezer."

Egyrészt igazad van, másrészt nem :)Én úgy gondolom, hogy itt is, mint akárhol a világban megvan minden jó és minden rossz. A mi felelősségünk, hogy képesek vagyunk-e felismerni azt vagy sem. Ha látod, hogy egy cég nem tisztességes, akkor miért támogatod, hogy ott vásárolsz? Vagy miért vele kötsz üzletet? Vagy miért ott dolgozol? Vagy miért olyan céget vezetsz? És a másik céget, aki tisztességes, miért kell átverni? És ezek után csodálkozni, hogy csak olyan üzletek vannak, ahol a vevőt nem tisztelik?

Lehet, hogy szarban vagyunk, de vegyük észre, hogy azt mi csináltuk a saját hozzáállásunkkal :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 22:43:20

@mazolika: Igen, mi csináltuk. És bele fogunk fulladni. Tejesen mindegy, mit veszünk észre előtte.. túl vagyunk azon, hogy le lehessen állítani.

mazolika 2010.11.17. 22:49:34

@enamel: Aha, látom már a gondolatmeneted :) De ne legyünk már mulyák. Ha azt látjuk, hogy ez az üzleti mentalitás dívik a magyaroknál, akkor ott súlyos bajok vannak.

De ha egy olyan üzlet nem bír megélni a piacon, amelyik a tisztességes utat választja, akkor az nem a céget, még csak nem is csak az üzleti világot, hanem legfőképpen _minket_ , vásárlókat minősít. Ha mi nem támogatjuk pénzünkkel azt ami jó, akkor ne csodálkozzunk, ha csak olyanok maradnak a piacon, akik nem tisztelik a vevőket :O

mazolika 2010.11.17. 22:53:37

@enamel: Ejnye, azért engem még ne írj le :) És ha itt lesz a szar, szólj, mert lehet, hogy a melegére szükségünk lesz :D

Kicsit több fényt tegyél a szádba. Meglátod te is jobban érzed majd magad

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.17. 22:59:51

@mazolika: Ettől jóval szarabb dívik, de ez nem az a fórum, ahol én ezt részletezni fogom.. nagyokat néznél, mik vannak. :)

Én jól érzem magam. Legalábbis úgy általában. Most nem annyira, de az érafüggetlen. :)

π/kőc 2010.11.17. 23:06:12

@intimkriszti: Huh, ez milyen Piroskás beszólás volt, nesze neked Farkas Koma!

images2.fanpop.com/images/photos/5100000/Little-Red-Riding-Hood-Parody-fairy-tales-and-fables-5123622-1280-800.jpg

És hol marad az állatvédelem???

Hurri Kán 2010.11.17. 23:29:42

@enamel: és tőled ki védi meg?

Hurri Kán 2010.11.17. 23:36:57

@enamel: csak ne almás ízesítésű legyen :DD

π/kőc 2010.11.18. 00:05:22

@enamel: Megvédeni Piroskát, elment a jódolgod? Kitől?

A farkasok vannak kihalóban, azokat kellene védeni, Piroskából annyi van, mint a nyű!

www.earlham.edu/~vanbma/20th%20century/images/smithrapture2001.jpg

mazolika 2010.11.18. 00:16:48

@enamel: Hé, az nem ér, hogy "jól érzem magam, csak épp most neeeem." Mondjuk lehet, hogy nem itt kellene a gép előtt kommentelni, hanem beszélgetni valakivel... Várj! Én is a gép előtt ülök! Mit keresek itt? :D Na, megyek dolgozatokat javítani :)

vladimir0370 2010.11.18. 00:20:24

Ezek után nem is csodálkozom, hogy a pácienst nem tájékoztatták arról, hogy végleges szőrtelenítés nincs is. Én elmennék egy hozzáértő ügyéhez.

tyeli 2010.11.18. 01:22:03

lassan ide is elkélne egy alapos tisztogatás, mint anno subbára.
az ember a témával kapcsolatos kommentekre lenne kíváncsi erre csak egy szánalmas nyálas belterjes ló****t kap

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.18. 02:13:13

@tyeli: "az ember a témával kapcsolatos kommentekre lenne kíváncsi"

Ha azt képzeled, hogy szőrtelenítés - vagy bármely más - témában a négyszáznyolcvanvalahanyadik komment még értelmes új dolgot tud mondani, akkor felülvizsgálatra van szükséged.

Az első komment előtt van egy link:
Szeretném látni az összes kommentet! (486)
Arra kattints, és akkor látod a kezdeti kommenteket is, amik még inkább a témába vágnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.18. 03:13:06

az igazsag az, hogy szortelenitessel egesz kora ifju kprpmban kellett szembesulnom
voltamvagy 7-8
70-es evek angyon eleje
es jott a nagy amerikabol Lillian
es lazan el kezdte borotvalmni a labat meg ahoanlajat
en meg nem tudtam, hogy mi a fasz is van?
apamat lattam borotvalkozni, not addig nem
Mary is borotval, nem mindent, labat honaljat bikinivonalat
pedig nem titni
ez eki begyakorolt forula min tferfiaknal az arcszorzet
naso
azokkal azert vitatkoznek akik szerint, oh nagyanyaink sem voltak igenytelenek, de megsem borotvaltak
nem voltak igenytelenek, csak eppen, a nagyik, foleg a dedik es meg visszabb hetente furodtek
maximum
lehet dednagyapam sosem latta meztelenul dedmamimat
szoval a vilag valtozik

Mary lehet emaradott hogy nem lezereztet
de O igy szokta meg
en meg elvarom, hogy azert amikor ideje van hasznalja a borotvat
meg maga,tol is minden reggel
/bocs a szakallasoktol, nekem az is igenytelenseg/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.18. 03:15:44

magamtol
/ majdnem minden reggel, ha offos vagyok szarok ra:)/

Egyéves Önkéntes 2010.11.18. 08:35:21

@enamel: én megcsináltattam a lézeres szemműtétet, és ugyanolyan szőrös maradtam.
szóval nem árt óvatosnak lenni velük.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.18. 09:11:31

@mazolika: Én majd akkor megyek a szememet lézerrel szőrteleníttetni, ha a szemészorvosok sem szemüveget, sem kontaktlencsét nem hordanak, és nem is borotválják, sem nem gyantázzák. Mondjuk akihez járok, annak már szerintem kihullott a szőre a vénségtől...

Majdénmegmondom 2010.11.18. 10:36:37

Vannak ám sportolók, testépítők, chippendale-táncosok, stb, akiknek szőrtelennek KELL lenniük, nem megy másképp! Jelentkezzen az, aki hetente kétszer leborotválná az egész testét!
Sőt, vannak olyan pasik is, akik festetik a hajukat! Sőt- horribile dictu -manikűröshöz és pedikűröshöz is járnak! Túl kéne már lépni ezen "az igazi férfi/nő szőrös" témán. Hogy valaki milyen férfi (nő),az nem a testápolási szokásain múlik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.18. 11:28:34

@Majdénmegmondom: Egyesek szerin egyáltalán az, hogy valaki férfi-e vagy nő, csak az elhatározásán és a szokásain múlik.
Szerintem meg nem.
A testápolási szokások és a milyenség meg nagyon is összefügg. Szédültem már én is meg karját fölemelő gyönyörű lánytól, sőt a saját kezemtől is, amellyel benyúltam egy másik bugyijába, sőt, szüreteltem én betyárkörtét is bohó ifjúkoromban...

Egyéves Önkéntes 2010.11.18. 14:34:26

@Majdénmegmondom: sőt, vannak olyan férfiak is, akik bikinit hordanak és festik a körmüket.

farm4.static.flickr.com/3534/3273233582_d0713f790f_o.jpg

hovatovább olyanok is vannak, akik a frizbi után beparkolnak a rokiparkolóba.

juhaszcs 2010.11.18. 15:18:26

Én pinát akarok borotválni ez volt-e már?:-))

A Tyne folyó déli partja 2010.11.18. 21:19:16

@Az ős kaján: ja, meg hetekig fürdés, és a ruhanemű mosása nélkül is, meg vécé nélkül, meg vízvezetékrendszer nélkül.
azért hadd ne akarjuk már visszahozni.

neet 2010.11.21. 20:33:40

AZ volt már, h végleges szőrtelenítés nem létezik?

neet 2010.11.21. 20:38:46

az volt már, h 500?
süti beállítások módosítása