Tékozló Homár

Mentősök eresztették le az parkoló autó kerekét

2010.04.16. 10:30 | ge | 336 komment

A János Kórház területén megálló, gyermekéért és a frissen műtött anyáért érkező apa autóján a Szamaritánus mentőszolgálat mentősei leeresztették az első kereket. Az indok az volt, hogy nem tudtak tőle beállni, pedig de. Akkor meg minek? Hogy "bunkó betegeket tologassanak"?

Az ország, azon belül is a mentőszolgálat szégyene az az eset, melyről mély megdöbbenéssel számolok be, amivel 2010. április 13-án, kedden délelőtt találkoztam. A történet színhelye a fővárosi Szent János Kórház. Kislányom pénteken hajnalban, ebben az intézményben látta meg a napvilágot, Édesanyjával keddig kellett bent maradniuk.

Kedden délelőtt bementem értük a kórházba. Mivel esett az eső, és mivel egy újszülöttért mentem, és mivel feleségemet is kímélni kell a műtét után, behajtottam autóval a Szent János Kórház területére – 600 forintért. Az épület közelében egyetlen helyre tudtam parkolni, ami egy „MENTŐK” felfestés legszélét is érintette.

Olvasson tovább!

Re: Egy újabb izgalom nélküli sorsjegy

2010.04.16. 09:00 | ge | 99 komment

Balázs is kiakadt a SuperShop akcióján, meg is írta panaszát a szervezőknek. Fotókkal bizonyította, hogy a sorsjegyek valóban egyszerűen csekkolhatók, de erről az előző posztban élesztő nevű kommentelőnk is írt már: "tegnap kérdeztem pont a sparnál , h hogy megy ez. A lényeg, h 4000 ft feletti vásárlásnál adnak. DE nem a pénztárnál, hanem a hostess libánál, aki a bejáratnál áll. Ő felvilágosított, h úgysem nyerek. A miértet meg most elolvastam. Azok a kártyák már tutira kiválogatva kerülnek oda, ha egy kis hostess liba adja. ( a többi az áruház bármelyik mosdójában átnézhető )." Hajtás után a panaszlevél és a SuperShop válasza.

Olvasson tovább!

Két vonalat nem bír átköltöztetni a T-Com

2010.04.15. 15:04 | jackyll | 81 komment

A "távközlési liberalizáció" békében meghagyott kvázimonopóliuma miatt a mai napig szophatnak azon T-ügyfelek, akik kicsúsznak a minőségbiztosított ügyfélszolgálat mentális rendelkezésreállási idejéből:

Kicsinyke utazási irodánk idén lejáró  bérleti szerződése okán úgy döntöttünk, hogy a piac kedvező  ajánlatait kihasználva, egy nagyobb és kedvezőbb árú irodába költözünk. A költözés logisztikailag nem tűnt kivitelezhetetlennek (maradtunk az V. kerületben, kb. 1 metrómegállónyit távolodtunk) de ennek szerves részét képezte, hogy a rendelkezésünkre álló 3 telefon és 1 fax vonalat az új irodába szerettük volna tovább vinni.  Miután költözésünk április 9-i dátumra volt rögzítve, így igyekeztünk időben elkezdeni az átvitelt, ennek kronológiája alant:

Olvasson tovább!

Lekurvázta a vásárlókat a zaklatott biztonsági őr

2010.04.15. 10:41 | ge | 185 komment

Mit kell elkövetnie a serdületlen vásárlónak ahhoz, hogy a biztonsági őr agyatlan kurvának nevezze? Mindezt egy akciós napon, amikor nyilván hatalmas a tömeg és sor áll a próbfülkéknél is? Nem kell sok: a két fiatal lányka együtt vonult be a fülkébe, ezzel érdemelve ki a stresszes biztonsági őr kedves jelzőit.

A levelet idézem, amit a New Yorker üzlet/Árkád központi fax-számára, és két email címre küldtem (honlapjukon találtam). Utólag belegondolva, talán a panasz könyvbe kellett volna beírni, de a rengeteg ember, és a dühöm ellene szólt.

"A New Yorker üzletben nagyon csalódtam, azt hiszem, soha többé nem megyek az üzletbe. Az ott alkalmazott biztonsági őr viselkedése hagy némi kívánnivalót maga után. A Glamour napok keretében vásároltam ott barátnőmmel. (Az eset 2010.04.10-én történt)

Olvasson tovább!

Re: Könnyű lopni az IKEA-ból

2010.04.15. 08:32 | ge | 138 komment

Egy hónapja írtunk az IKEA csomagmegőrzőjének megbízhatatlanságáról és már meg is érkezett az akkor megtörtén feljelentés nyomán elindult ügy lezárása. Gyanusított nincs, csak 3 ugyanolyan eset, az IKEA leszarja, a rendőrség meg úgyszintén.

A múltkori IKEA-csomagmegőrzős sztorihoz kapcsolódna némi feedback. Ahogy akkor jeleztem, egy szép hosszú levelet küldtem az IKEA PR osztályának, illetve a vezérigazgatónak, némi magyarázatot várva a történtekről. Nos, a válasz a mai napig késik - kábé ennyire fontos a vásárló az IKEA-nak -, viszont megérkezett a rendőrségi határozat a nyomozás felfüggesztéséről.

Olvasson tovább!

Nincs semmi veszve! Londonban is szívatnak a kábelcégek

2010.04.15. 00:38 | szily | 65 komment

Pszichoterápiás jelleggel időről időre leközlünk külföldi, főleg nyugat-európai kuncsaftszopatásokról szóló történeteket. Ismerkedjenek meg a legmagyarosabb brit telekommunikációs céggel, melynek szereplői nem hajlandók szerelni, ha nem találnak parkolóhelyet. Az remek hozzáállás, hiszen elősegíti a belvárosokból a tanyákra irányuló migrációt, élhetőbb városközpontokat hozva létre hosszú távon. Rövid távon viszont Liliant megütötte a guta.

Olvasson tovább!

Jó nagyot hazudik a címkén a Veszprémtej

2010.04.15. 00:22 | szily | 201 komment



Átlagos esetben zavarodott mosollyal reagálnánk a "Miért nem jó nekünk ízesítésre a valódi makói hagyma?"-jellegű fogyasztói füstölgésekre. Most azonban én is azt gondolom, hogy Kopoltyúnak tök igaza van, hogy dühöng. Az ugyanis tényleg csúnya átverés, ha egy körözöttet "hagyományos recept" felirattal árulnak, és kiderül, hogy vöröshagyma-aroma van benne. A hagyományos körözött juhtúróból, tejfölből, vöröshagymából, fokhagymából, sóból, borsból, köménymagból és pirospaprikából áll. Azon esetleg lehet vitatkozni, hogy túróból a juh vagy a tehén a hagyományos, vagy hogy alapfeltétel-e a bors vagy a mustár. De az aromázást még egy élelmiszervegyész dinasztia házi szakácskönyvében sem neveznék hagyományosnak. Mi mást kivánnánk a cég marketingeseinek, mint sok-sok aromás zsíroskenyeret otthonra. Levél és fotó alant:

Olvasson tovább!

Cigányozik a tetűirtó?

2010.04.14. 00:44 | szily | 321 komment


Az alanti levelet annak illusztrálására posztolom be, hogy milyen mély hatással van a fogyasztók pszichéjére a politikai dobverés, például az állandósult kampánycigányozás. Norbinak a drogériában látott, teljesen köznapi élőslödőirtó csomagolásáról is AZ jutott eszébe. Én tuti biztos vagyok benne, hogy a gyártó nem a "tetves cigányok" visszataszító üzenetére rezonáló vásárlóréteget akarta megnyerni magának. Ugyanennek a terméknek van olyan verziója, amelyiknek a címkéjén négy, fejét összedugó gyerek van, közülük egy barnább bőrű. Amúgy fotószempontból is logikusabb két kontrasztos szereplő, mint két egyforma. Vagy én lennék naiv, és a barkácsáruházakban az erre fogékonyaknak orr alakú kilincset is árulnak? Alant a levél, és egy szavazógép, meg képek.

Olvasson tovább!

Kilopták a parfümöt a Tescóban?

2010.04.14. 00:04 | szily | 111 komment


Megérzésből, csak a fotó alapján is hiszek Emőkének, hiszen a levelét a kapzsiság nem motiválhatta, mivel a számlát már eldobta. Mégis elküldte nekünk csalódása tárgyát, a parfümöt, aminek a csomagolásába valaki egy kiürült tesztpalackot rejtett el a Tescóban. Emőke, erre most ráfaragott, mit is mondhatnánk, bánatát egyedül egy fél éves Homár-előfizetéssel tudjuk enyhíteni. Levél alant:

Olvasson tovább!

Re: A zuglói önkormányzat a gyerekek ellen dolgozik

2010.04.13. 13:25 | ge | 53 komment

A lerövidített láncú hintákról szóló posztra reagált az önkormányzat: a megoldás természetesen csak átmeneti, választhatták volna a leszerelést is, amíg elkészülnek a kiesés-gátlóval ellátott ülőkék, de ők inkább a lerövidítés mellett döntöttek. Hamarosan kicsiknek és nagyoknak egyaránt újra használható lesz minden hinta.

Tisztelt Bejelentő!

Kedves Lakók!

Budapest XIV. kerületben Zugló területén 42 db közterületi játszótér található, összesen 273 db szabványos játszótéri eszközzel. 2009. májustól a játszótéri eszközökre vonatkozó szabványok szigorodtak, ami a hinták ütéscsillapító burkolatának 0,5-0,5 m-es kibővítését követeli meg a fenntartóktól. A játszótéri eszközök újabb szabvány szerinti átvizsgálását és szabványosítását megkezdtük, amely 2009. őszén és idén tavasszal fejeződik be.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása