Tékozló Homár

Nem találja a futárjait a PPS

2010.07.23. 16:00 | jackyll | komment

Zsuzsa 2 napot ült otthon arra várva, hogy a PPS futárja kiszállítsa a teszveszes matracait. Különösen bosszantó, hogy az ügyfélszolgálat azért mindig bemondott valami határozott időpontot:

Kedves Homár, kérlek közöld az alábbi levelet a Blogon, mert nagyon-nagyon elegem van már, hogy engem (minket) mindenki átdobhat a palánkon büntetlenül. Az alábbi ügyön kívül volt már velük egy hasonló, sajnos az régen volt, de emlékszem hogy akkor is itthon kellett ülnöm 2 napig, e-mailre nem válaszoltak, telefonon ne mértem el őket, azért mert ők úgy gondolták, ráérnek. A levelemből sajnos kimaradt, hogy több e-mailt is írtam nekik, egyre sem tudtak válaszolni, bezzeg az árajánlatkérdésre 5 perc alatt jött válasz tőlük.

Olvasson tovább!

Elapadt az internet Veresegyházán

2010.07.23. 11:47 | jackyll | komment

Annyi szép dolog van még a világban, miért pont az a fránya internet kell ilyen rohasztó melegben? Naiv ügyfél tavaly előfizetett 25 megás T-vonala először májusban felére lassult, június óta pedig teljesen halott. A szerelő szerint a Té "túlvállalta magát", de a Homár nehezen tudja elképzelni, hogy ilyen szűkös sávszélességen osztoznának Veresegyházán:

2009 augusztusban kötötte be a T-home Veresegyházi családi házunkba a kábletévés internetet/telefont/digit tévét. 2010 májusig minden szuperül működött. Az internet csomagom 25M/5M, amit tényleg tudott is, szerettem. Aztán májusban jöttek a problémák. Gyakran elment a net/telefon 1-2 napra, aztán valahogy mindíg megoldódott. Június elején lecsökkent a sávszélesség kb 12M/2M-ra. Ezt még elvislném, azért bejelentettem, hogy nem ezt vállalták, semmi nem történt.

Olvasson tovább!

A múlt héten egy kislánynak kitörtek a fogai, mert nem figyelt rendesen

2010.07.22. 11:33 | szily | komment

Régi spanunk, Ilka Gábor, aki annak idején sikertelenül próbálta megfejni a Milka-tehenet, ezúttal nem csokit akart gyártani. Egy rakás kisgyerekkel szórakozni indult a pécsi Vidámparkba, és végül is jól szórakozott, csak másként, mint előre képzelte. Reccsenő lánykafogak, rozsdás vasak és lángvágós bácsi alant.

Olvasson tovább!

Az ELMŰ-nek mindig igaza van?

2010.07.21. 14:52 | jackyll | komment

Egy újabb naiv ügyfél, aki kénytelen lesz átállni havi leolvasásra, különben jövőre is triplázni fogják a fogyasztását, visszamenőleg úgysem nagyon lehet ellenőrizni:

Tudom, hogy válság van, érzem a bőrömön, de, hogy az elmü is rajtam akarjon meggazdagodni az már felháborít. Éves elszámolásban van a vilanyszámlám, most sokan mondhatnák miért nem olvasom le havonta és diktálom be. De ez eddig igy jó volt. Átlagos 60nm lakás, nincs villanybojler, energiatakarékosak az izzok, 2 éves dupla A-s a mosogép, a hütő, és a kilma, tehát igyekszem odafigyelni mindenre. A napokban megkaptam az elszámoló számlát az elmütöl, amelyen 250000! tulfogyasztás szerepel. Hát hirtelen levegöt sem kaptam a számla láttán. Évek ota az átlagos villanyfogyasztásunk 688KW/hó, ezt most megemelték 1480KW/hó-ra. Két éve semmi elektromos fogyasztót nem vásároltunk. A család már megtanulta rég, hogy feleslegesen ne égjen a villany, és a klima is csak estére van bekapcsolva.

Olvasson tovább!

Az elveszett OTP-kártya nyomában

2010.07.21. 13:34 | jackyll | komment

Az OTP-nél hálistennek nincs válság, így nyugodtan elmehettek nyaralni. Dorisz azonban nem mehet nyaralni, mert elkövette az a hibát, hogy ebben az érzékeny időszakban, 3 hete átküldette Pestre lejárt bankkártyája cseréjét. Azóta hiába várja:

update 07.23: jó hírek, megvan a kártyám, holnap reggel átvehetem, és kaptam némi havidíj kompenzációt is, az okozott kellemetlenségekért. Annyival tartoztam az OTP-nek a flottul kezelt reklamációmért, hogy ezt az infot megosztottam a PSZAF-fel is, meg természetesen Veled is. Köszönöm a csápjaidnak :), Dorisz

2010. júniusában lejárt az OTP bankkártyám (tudom, nem lehetek sikeres, de lakáshitelben anno ők voltak a nekem legjobbak, ez van :) . Megkaptam a levelet, h fáradjak be személyesen átvenni a kártyámat a számlavezető fiókomba. Mivel ez a szülővárosomban van, hazautazni nem tudtam (és eddig a történetig semmi hátrányt nem szenvedtem attól, h máshol székel, mint tenmagam), ezért éltem azzal a lehetőséggel, h átkérjem a kártyát egy jelenlegi tartózkodási helyemhez közelebbi fiókba, ez volna az egyik pesti fiók.

Olvasson tovább!

Ember így még nem szívta meg fűnyíróval

2010.07.21. 10:14 | szily | komment

The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen olajat, vagy tönkremegy a gép. Eltelt az 5 óra és jött a döbbenet: a motoron nem volt olajleeresztő szelep. Egyszerűen hiányzott. A dolgot a boltban sem értették. Aztán kiderült, hogy a gyártó AL-KO Hungary ugyanabba a modelljének bizonyos példányaiba véletlenszerűen rossz, vagyis olajleeresztő nélküli motorokat szerel be. Az óriási poén, tessék hengergőzni a földön: a motort gyártó cég javaslata az, hogy az Ordasul Megszopatott Vevő vásároljon egy vákuumpumpát és szívogassa ki azzal az olajat, vagy állítsa fejre a készüléket és rázza ki belőle, esetleg vigye évente szakszervizbe, mint egy autót. Móka és kacagás lentebb.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása